- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
Egyébként az emberek tűrési szintje is a béke segge alatt nagy általánosságban.
Én amióta tart a COVID nem károgok amiatt, hogy nem tudtam utazni, pedig a COVID előtt egy évben mindig volt egy európai és egy Japán/USA utam. Szóval viszonylag elég sokat megyek és imádok utazni. Viszont amikor fegyelemre van szükség akkor fegyelem kell akár tetszik akár nem.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Jocy
aktív tag
válasz daneel_hu #6487 üzenetére
Nekem sem zsíros. Nyugi, én meg sem éreztem mikor beszúrta. Mire odanéztem már tövig bent volt.Nyilván nem kell csontig nyomni, gondolom azért hosszabb alapból ,hogy ne kelljen cserélgetni. Annyit mondott, hogy 2 napig ne sújzózzak, mert mélyen az izomba lett bökve.
[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
válasz bulikavagyok #6479 üzenetére
Miután simán létezik vakcinaellenes orvos (vagy laposföldhívő légiutaskísérő), illetve vírustagadó személy akinek a közeli családjában volt megbetegedés, azok után biztos vagyok benne, hogy az illető büszke és a legnagyobb okosnak hiszi magát. Ne kételkedj, szent meggyőződésből cselekszenek ezek az emberek.
-
Jocy
aktív tag
válasz Depression #6483 üzenetére
Estére engem is ledöntött, olyan érzés volt mintha egy úthenger ment volna át rajtam.
Ma már semmi extra, talán egy kisebb fáradtság érzés. A vállam nem fáj. -
Con Troll
senior tag
-
Depression
veterán
Miskolcon, a megyei kórházban szerintem nagyon profin volt tervezve maga az oltás, viszont a 15 perces várakozásnál 6-8m²-en voltunk 5-en, akik közben cserélődtek.
Amikor megérkeztünk legalább 150m-es sor várt, de olyan gyorsan haladt, hogy szinte egy lassú sétának volt mondható, nem sornak. Ráadásul ez 3 etapban történt.
Megérkezéstől számítva egy háromnegyed órán belül már kint is voltunk.
Nekem úgy fáj a helye, mintha egy lila foltom lenne, azaz alig észrevehető. A párom hajnalra belázasodott, neki elmondása szerint nagyon fáj, és az egész testében érez fájdalmat. De nem döntötte ágynak.#Sputnik
[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
daneel_hu
addikt
Ezt hallottam orvostól még a harmadik hullám komolyabb emelkedése előtt is. Mármint dícsérték az orosz oltóanyagot.
Bár ez nem jelent semmit.Az orfis barátnőnk is megerősítette amit írtatok, hogy mindenféle vakcinás (első shotos!) kerül kórházba, annyira fertőző a brit stuff.
-
titán
Szívesen! Ezt így szerintem nem nagyon tudjuk kideríteni, lassan indult be az oltása, még február vége felé is, mikor érkezett 100 ezer adag vakcina, ilyeneket lehetett olvasni: Szijjártó azt mondta, az oltóanyagokat a Nemzeti Népegészségügyi Központba viszik, és azokat az ottani szakmai döntés után fel is lehet használni. [link]
Érdekesség a cikkből: A koronavirus.gov.hu hétfőn azt írta: eddig 453 457 embert oltottak beAzóta, 40 nap alatt beoltottak közel 2 millió embert. Szerintem ez egy pozitív dolog.
Indexes cikkből is érdekesség:
Édesanyám kórházban dolgozik. Nagyjából mindennap betekintésem van, mi zajlik most az egészségügyben. Ő már hetekkel ezelőtt megkapta a Pfizer-vakcina mind a két adagját. Sőt a vakcinaigazolványát is postázták már. Mondom neki, mi a helyzet. Mivel ő oltástpárti, támogatta a döntést. Ráadásul megnyugtatott, hogy szerinte és az orvoskollégái szerint is
A SZPUTNYIK A LEGJOBB VAKCINA. [link][ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Jablocskov #6427 üzenetére
ezek alapján az astrának - a nyugati világban legalábbis - annyi...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
köszi. viszont rémlik, hogy nagyon sokáig alig oltottak vele, hogy több százezer oltásból csak ilyen huszonezret adtak be. erről nem tudsz valamit, hogy mikor kezdték el érdemben ellőni?
azért kérdezem egyébként, mert sputnikos beteg nincs a (rálátott) kórházakban egy sem
illetve van anyámnak egy teóriája is, mivel érdekes, megírom: a pfizer shotnál is ugye lényeges, hogy izomszövetbe adják, mert ahhoz kötnek a lipikrészecskék. na most, ha odamegy valaki hájas vállal és nem figyelnek az oltásnál, akár lehet hatástalan... (kínainál is volt ezzel polémia, hogy rövid a tű)
-
attiati
veterán
Ha magabiztosan meg van róla győződve, hogy a mostani infók alapján jól döntött, akkor mindegy is az ő lelkiismerete.
Csakhogy nem egy 50 éve ismert dologról van szó.
Járja mindenki az ismeretlent.
Szerintem is felelőtlenség felkiálltani félúton, hogy tudja a tutit.Parci: dupla oltásost értesz immunizált alatt?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
infó: 5 immunizált pfizeres vagy kórházban per pillanat a híreim szerint.
azt nem tudjátok, hogy mióta oltanak sputnikkal?
-
attiati
veterán
Azon gondolkodom, hogy manapság már lázadás van abból, ha a szülők kiteszik fb-re a kisbabájukról készült pucér képet. Hogy majd ebből hátránya lehet felnőtt korában.
Hol van ez ahhoz képest, hogy valaki szándékosan életveszélynek teszi ki a gyerekét?
Önmagát oké. De a gyereknek nincs önálló, felnőtt mérlegelési képessége.
-
Ringman
nagyúr
na ott tartunk, hogy a hivatalos oldalon hazudnak arról, hogy mennyi vakcina érkezett.
1 318 705 ennyi van beírva az eu-n keresztüli beszerzésnél (az+moderna+pfizer), miközben csak pfizerből 1,45M érkezett, összesen meg kb 2,2 millió. (eu-s oldalon AZ-ből 448k van lejelentve, de valójában az is több, csak még nem írták be)
b verzió az, hogy mancika rossz adatokat másolt ki valahonnan.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Krinyo
senior tag
válasz attiati #6457 üzenetére
Mert büszke az ostobaságára, ennyi.
Épeszű ember elkerüli ezt a szart, nem direkt lefertőzi magát, meg a családját. Ismerőst tegnap kellett nyüstölni, hogy hívjon már mentőt, 80 százalékos szaturációval még otthon üldögélt, stikában szerzett oxigénpalackkal, ami persze az ünnepekre kifogyott. Örüljünk, ha nem romlik tovább és elkerüli a lélegeztetőt.
-
Ra3
őstag
válasz Gothmog #6450 üzenetére
Az astránál ez a 12 hetes második dózis infó honnan van? Ezt már megkaptad infóként mikor felajánlották?
A gov.hu-s oldalon ez a hivatalos tájékoztató:"Hány adag szükséges a védettséghez?
A védettség kialakulásához 2 adag, 4-12 hét különbséggel beadott vakcina szükséges.
Magyarországon 4 hét különbséggel alkalmazzuk a vakcinát, a mielőbbi védettség kialakulása
érdekében."''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz Gothmog #6450 üzenetére
Az negatív információk a bulvármédiából származnak, amit a politikusok átvettek. A bulvármédia pedig a clickbait miatt ír ilyeneket. A félelem az AZ-tól irracionális, mert a sajtó gerjeszti, amihez hozzájárult az AstraZeneca kezdeti bénázása is, de ez a biztonságát nem befolyásolta.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
kw3v865
senior tag
A tizedesvesszőt 2-vel eltévesztettem, megzavart a sok 0. Köszi, hogy jelezted. Helyesen: 0,00016%.
De a lényegen nem változtat: ez továbbra is a kerekítési hiba kategóriája, gyakorlatilag semmi. A családjukat persze nem vigasztalja, de nincs jelentősége, mivel sokkal-sokkal több ember életét lehet megmenteni vele (és akkor a long covidosokról még nem is beszéltünk). Világjárvány van, társadalmi szinten kell nézni, nem egyéni szinten. -
Gothmog
senior tag
válasz kw3v865 #6443 üzenetére
Nem feltétlenül csak nekem írtál, de azért a magam részéről reagálok.
1. Ha van ötféle oltás, és abból az egyiknél sorra jönnek a hírek, hogy melyik országban hány ilyen eset jött elő (az arány egyébként a németeknél vagy a dánoknál azért eléggé más, mint az angliai, és ugyan még mindig igen csekély, de egyúttal néhány nagyságrenddel nagyobb az angliainál), ellenben a többi oltásnál hasonló hírt sehol sem olvasol ilyen súlyos mellékhatásról (mintha a szlovákoknál lett volna egy modernás haláleset, de súlyos, krónikus betegséggel karöltve, amit felerősíthetett az oltás), akkor érthető, hogy az emberek igyekeznek azt elkerülni/a négy biztosabbnak tűnő közül választani.
Magyarán nem irracionális rettegésről van szó, hanem egy csekély, de elkerülhető kockázati faktor bevállalása helyett a biztonságosabbnak tűnő megoldások preferálásáról.2. A saját döntésembe az is hasonló súllyal játszott bele, hogy papíron az öt oltás közül az Astra a leggyengébb, ellenben ennek a leghosszabb - legalábbis a jelenlegi oltási protokoll alapján - az átfutási ideje. Magyarán, ha én most kérek egy Astrát, akkor 3,5 hónap múlva érem el a maximális védettséget. A többi oltásnál ellenben ugyanez az átfutás kb. másfél hónap. Én most úgy tippelek, mivel állat módra pörgetik az egészet (a "Főnököt" elkapta a versenyszellem), hogy kb. két-három héten belül, de maximum egy hónap múlva újra fognak keresni a másik 4 vakcina valamelyikével. Ezekkel pedig még e csúszással is hamarabb leszek teljesen átoltva.
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
Kékes525
félisten
"Az a néhány meg a családja meg baromira örül, hogy csak ők haltak meg egy olyan oltástól ami nélkül vígan élhettek volna tovább. "
Miből gondolod, hogy az oltástól haltak meg? Csak a nem oltottak hallhatnak meg különböző okok miatt? Az oltottak pedig kizárólag csak az oltástól?
[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
-
titán
A cikkben le van írva minden. Olvasd el többször, próbáld meg értelmezni. Ha nem megy, így jártál. Azt csak zárójelben jegyezném meg, hogy (a környezetemben is azt tapasztaltam, míg a fiatalabb, egészségesebb csókosok, ismerősök, pénzezők mennek adott esetben oltásra (gyakorlatilag 100%-uk pfizerre), a 70 éves krónikus beteg még várakozik, a háziorvosuk ugyanaz). Nem ez az általános természetesen, tehát túlnyomó részt az idős, betegebb emberek mennek oltásra, csak látszik, mennyire megkerülhető a rendszer, ha azt a háziorvos meg akarja kerülni. Ezek után pedig beteszlek az ignore listámra.
[ Szerkesztve ]
-
TA68
őstag
-
Gothmog
senior tag
A kínainál (Sinopharm) nem olvastál/hallottál még sehol ilyen súlyosabb mellékhatásról. Több országban (például az Arab-félszigeten) a jelek szerint sikeresnek bizonyult az alkalmazása. Vannak persze hírek arról, hogy nem mindenki szervezete reagál megfelelően az oltásra, és elmaradhat az Ig termelés. (Ez inkább az idősebbeket érintheti).
Maga a technológia, amivel készül, sok évtizedes, kipróbált és bevált technika. Annyiban elavult, hogy körülményesebb az előállítás, mint mondjuk az mRNS alapú vakcináknál, és ha módosítani kell, akkor az sokkal nehézkesebb, mint ha csak egy módosított mRNS szakaszt gyártanál le. Illetve, ha betolod az egész vírust, akkor kevesebb ráhatásod van arra, hogy annak éppen melyik részére "cuppan" rá az immunrendszered. Ez lehet egyébként előny is (pl. nem csak a tüskefehérjét tanulja meg felismerni, hanem a fehérjecsomagolás más elemét is, ami aztán jól jöhet mutálódott vírusok ellen is), meg lehet hátrány is (autoimmun reakciókra talán nagyobb így az esély).Más kérdés, hogy a kínai állam dezinformál, nem kommunikál korrekt módon, és még sorolhatnám. Ez nyilván nem a bizalom erősítése irányába hat.Egyébként nekem alapból sok ellenérzésem van a kínaiakkal (nem a néppel, hanem az állammal) szemben, és akkor még finoman fogalmaztam. (Mivel az utóbbi 10 évben relatíve sokszor jártam Közép-Ázsiában, számos kazak, kirgiz, ujgur ismerőstől hallottam brutális történeteket arról, hogy mennyire aljas a kínai állam. Ami ide eljut Európába időszakos rémhírekként, az csak a jéghegy csúcsa. Ezt nagyon komolyan mondom.)
Viszont ez az oltásuk a jelek szerint működik, és ugyan az AZ-n kívüli négyesből nálam is a Sinopharm az utolsó a sorban, amit meg szeretnék kapni, de ha ezt ajánlják fel, elfogadom. (Szüleim egyébként ezt kapták; két nap múlva mennek a második dózisért.)
-
kw3v865
senior tag
Akik az AstraZeneca miatt hisztiznek, olvassák el ezt: [link]
Az Egyesült Királyságban oltattak vele a legtöbbet. 18,1 millió beoltottból 30 vérrögös eset, ebből pedig 7-en bele is haltak. Kiszámoltam a megbetegedési rátát: 0,0000016%.
Ezek után egyértelműen kijelenthető, hogy aki ettől retteg, az nem normális, félelme abszolút irracionális.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ez nem direkt összefüggés. Elsősorban 55 év alatti nőknél tapasztalták a megnövekedett trombózis veszélyt. Az 55 év alatti nőknél viszont nem nagyobb a vérrögképződés, mint az ugyanilyen korú férfiaknál. Egyedül a fogamzásgátló tabletták azok amik különbséget okozhatnak a vérrögképződésben a férfiakhoz képest, mivel a többi hajlamosító tényező részben ugyanaz, mint a férfiaknál (több a férfiaknál). Ezért esetlegesen megjelenhet az ilyen nők esetében akik AZ is kaptak. Mivel az esetszám nagyon kicsi, ezért az egyértelmű bizonyítás is nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jablocskov
tag
-
Kékes525
félisten
"The European Medicine Agency’s (EMA) Pharmacovigilance Risk Assessment Committee (PRAC) reviewed the thromboembolic events associated with this vaccine.[4] Apart from deep vein thrombosis, 8 cases of disseminated intravascular coagulation (DIC) and 18 cases of central vein thrombosis (CVT) have been reported and there were 9 deaths. Most of these patients were women and the age was less than 55; which is alarming. Based on prevalence of these events in this group of population, these numbers are definitely higher than expected. More worrying is the fact, that these are serious and potentially life threatening side effects."
-
OPiiPO
veterán
válasz balojazz #6382 üzenetére
Szerencsétek volt. Ennyi erővel ez is lehetett volna
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Kékes525
félisten
válasz Gothmog #6421 üzenetére
Amit mondasz, az létezik. Az oltópontokon kötelező jelenteni az összes mellékhatást. Másrészt vannak olyan országok, például Izrael, ahol ezt rendkívül magas szinten csinálják, mivel a teljes oltási rendszer digitalizált. Ezért is kaptak annyi Pfizert vakcinát. Világszinten már annyi vakcinát adtak be, hogy a mellélhatásokat már pontosan ismerjük. Egyedül a kínai és orosz vakcináknál kérdéses, mert azokat olyan országokban adták be, amelyek nem a nyílt adatközlésről híresek. Továbbá a Sinopharmnál felmerülhetnek hosszabb távú mellékhatások is.
"Például az AZ oltás utáni érkatasztrófákban magasan felülreprezentáltak a nők. Miközben, bár nem ismerem a vonatkozó adatokat, de a fejemet merem tenni rá, hogy az "átlagnépességet" érintő trombózisoknál nagyon nem ez lenne a nemi arány."
Attól függ, hogy milyen nőket nézel. A fogamzógátló tablettákat szedő nőknél gyakoribb a trombózis, mint a hasonló korú férfiaknál. [Fogamzásgátlás és trombózisveszély] Az AZ estében főleg csak nőknél fordult elő, akik fogamzásgátlót szedtek. [Birth control creates higher risk of blood clots than AstraZeneca vaccine], [Oral contraceptives and venous thromboembolism]
[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
válasz Kékes525 #6420 üzenetére
Csak a korábbi önmagamat tudom ismételni: a szerintem legkorrektebb dolog az lenne, ha felállítanának csoportokat kor, nem, földrajzi régió alapján, és monitoroznák, hogy mondjuk 10 millió Pfizerrel oltottból hány embernél jön elő két héten belül trombocita probléma, 10 millió Modernával oltottnál mennyinél, 10 millió AstraZenecával oltottból mennyinél. Ha feltételezhető, hogy "unbiased" a mintavétel (dohányos, elhízott stb. feltételezhetően hasonló arányban és random megoszlásban kerül valamennyi csoportba), akkor lenne közvetlen összehasonlítási lehetőség.
Mert legyünk őszinték: bármiféle megnyugtató ábra ellenére is vannak azért furcsaságok. Például az AZ oltás utáni érkatasztrófákban magasan felülreprezentáltak a nők. Miközben, bár nem ismerem a vonatkozó adatokat, de a fejemet merem tenni rá, hogy az "átlagnépességet" érintő trombózisoknál nagyon nem ez lenne a nemi arány.
Szerk: Írás közben nem láttam, hogy szerkesztettél: nem tudtam, hogy fogamzásgátlót szedtek az érintettek. Így ez azért változtat a leányzó fekvésén.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Gothmog #6419 üzenetére
Igen, de ez is bizonyíték, másrészt:
""Az egyiknél ugyanis az éves gyakorisági adat van feltüntetve, míg az oltás esetén egy kb. két héten belül manifesztálódó mellékhatás.""
erre:
"Igen, de a különbség akkora, hogy ettől el lehet tekinteni. Másrészt később kialakult vérrögnél a kapcsolat nagyon esetleges lenne."
1. Tehát, ha az AZ okozna vérrögöt, akkor a többi oltásnál is kellene.
2. Másrészt az előfordulási gyakorisága olyan kicsi, hogy az betudható a "normális" előfordulásnak.
3. Főleg csak nőknél fordult elő, akik fogamzásgátlót szedtek.
[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
válasz Kékes525 #6418 üzenetére
Bocs, ha félreérthető voltam. Amit írsz, az számomra is világos. Én csak a kétféle információra (COVID és vérrögképződés, illetve AZ és vérrögképződés) reagáltam külön-külön. Ha egybemosódónak tűnt, félreérthető voltam, azért elnézést.
-
Kékes525
félisten
válasz Gothmog #6412 üzenetére
Azt AZ-vel kapcsolatban nem hoznám fel, hogy a Covid vérrögképzésre hajlamosít (ez önmagában igaz), mivel az AZ-ben nincs koronavírus. Csak a spike fehérje kódját tartalmazza a csimpánz adenovírus vektorban csomagolva. Ilyen alapon a legtöbb oltásnál is elő kellene jönnie a vérrögképződésnek, hisz a többségük is a spike fehérje kódját tartalmazzák. Ez is szerintem azt bizonyítja, hogy az AZ-vel kapcsolatban a vérrögképződés felfújt dolog.
"Az egyiknél ugyanis az éves gyakorisági adat van feltüntetve, míg az oltás esetén egy kb. két héten belül manifesztálódó mellékhatás."
Igen, de a különbség akkora, hogy ettől el lehet tekinteni. Másrészt később kialakult vérrögnél a kapcsolat nagyon esetleges lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
válasz Gothmog #6412 üzenetére
"Viszont az átlagnépesség és az AZ oltottak összehasonlítás szerintem ebben a formában nem korrekt. Az egyiknél ugyanis az éves gyakorisági adat van feltüntetve, míg az oltás esetén egy kb. két héten belül manifesztálódó mellékhatás. Ez így az almát a körtével összehasonlítás esete."
Ez nem teljesen így van. Az európai gyógyszerügynökség azt vizsgálta, hogy az elmúlt három év februárjában mennyi trombózisos esetet regisztráltak. A minta ország UK volt tekintettel arra, hogy februárban ott oltottak a legtöbbet. A vizsgálat megállapította, hogy nincs szignifikáns eltérés a tárgyidőszakhoz képest az előző évekhez viszonyítva.Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
daneel_hu
addikt
válasz balojazz #6402 üzenetére
Van két barátom, mindketten tünetmentesen estek át, sajnos posztkovidosak.
Sokkal durvábban mint én, aki 2-3 hétig teljesen padlón voltam a fertőzés időszakában... Nekem volt 1-2 hónap memóriaproblémám, egyiküknek komoly szivizomgyulladása, a másiknak pedig többszervi gyulladása van. Nehezen keverednek ki belőle úgy tűnik, és a tünetmentes fertőzés után nagyjából 3 hónappal kezdődött a kálváriájuk.
Szóval neked sem biztos, hogy csak ennyi volt.
Ha igen, akkor szerencsés vagy... igen sokan járnak kardiológiára mostanság. Többnyire csak úgy "átmentek" rajta, mármint a betegségen.[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
válasz Kékes525 #6376 üzenetére
Köszi a linkeket!
A kovidők ábra kapcsán:
Az, hogy a Covid vérrögképzésre hajlamosít, nem meglepő, tekintve, hogy pl. az érfalban durva gyulladásos folyamatokat tud beindítani.
Viszont az átlagnépesség és az AZ oltottak összehasonlítás szerintem ebben a formában nem korrekt. Az egyiknél ugyanis az éves gyakorisági adat van feltüntetve, míg az oltás esetén egy kb. két héten belül manifesztálódó mellékhatás. Ez így az almát a körtével összehasonlítás esete.Csak érdekességképpen: a cikk, ahol a B vércsoportot hozták ki bukónak (én egyébként B rh+ vagyok) idei, néhány hónapos, ha jól rémlik, és talán kanadai kutatás volt. Egyébként persze, ismert és elfogadott, amit írtál erre vonatkozóan, a publikációk nagy része is azt hozza ki. Én csak példaként hoztam ezt fel arra, hogy a "peer reviewed" vonalon is van egy rakás egymásnak ellentmondó adat/információ.
-
Sir Pocok
őstag
Az a baj, hogy nem jártad körül ezt a témát.
Az a gond az enyhe lefolyású COVID-dal, hogy gyenge és rövid védettséget ad (erről a tanulmányokat többször megosztottuk itt a topicban). Tehát érdemben nem vagytok előre.
Az idegsérülés nem játék, kolléganőm novemberbe esett át a fertőzésen és a mai napig nincs szaglása .
Szóval értem a logikádat, de merész játékot játszottatok.
Mindegy a Ti dolgotok nincs közöm hozzá, de a véleményemet leírtam.
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
HÁZIGAZDA
válasz FіkuszKukіsz #6406 üzenetére
az mondjuk már olyan 10-15%, szóval dobni kell egy másik kockával is mindenkinek
azt sem tudja senki, hogy mit csinál a gyerekekben a cucc, mert oké, hogy átmegy rajtuk, de nem lesz gyengébb a szívük 25 év múlva? biztos?
-
Soulfly842
addikt
válasz attiati #6385 üzenetére
Apósom és sógorom is azt kapta (az elsőt vagy bő két hete). Apósomnál semmi szinte, Sógorom fiatalabb nálam, 33 éves. Őt egy napra ütötte. xar közérzet, hőemelkedés, fáradtság, de fiatalabbaknál ez csak annyit jelent a legtöbbször, hogy erősebb az immunválasz, s ezt érzi.
-
félisten
Egyelore ugy tunik, hogy a felnott fertozottek 2%-a meghal (itthon), a sulyos eset az joval tobb, inkabb tizenpar szazalek. Ha ketten vagyok, akkor mondjuk (1-0.85^2) az eselyetek arra, h valamelyikotoknek nagyon kellemetlen lesz, azaz kb. 30%, hogy legalabb valamelyikotok megszopja.
while (!sleep) sheep++;
-
balojazz
aktív tag
válasz Sir Pocok #6394 üzenetére
Először is a felnőtt fertőzöttek 2-3 százaléka súlyos eset, szóval egy 30-50 oldalú dobókockával dobtunk, jó esélyeink voltak. Gyerekeknél ugyanezek a kockák 1000-10000 oldalúak. Figyelembe véve, hogy szinte bizonyosan elkaptuk volna hamarosan (szinte minden ismerős/munkatárs/osztálytárs/rokon volt már vagy épp benne van), ez elfogadható kockázat volt, és pont volt időnk ilyesmire: digitális oktatás, húsvét, nagyszülők beoltva pár hete stb.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma Aura 100 + Blaze Link
- DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC-N2)
- Braun Series 9 Pro+ 9577cc - PowerCase mobil töltő, 6 az 1-ben SmartCare tisztító- és töltőegységgel
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - 2 év Care Refresh biztosítással
- DJI AVATA 2 Fly More Combo (Goggles N3) drón - 3 akku, garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest