- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mpo
veterán
-
Sped
aktív tag
válasz
#42308056 #44392 üzenetére
Húha... szóval, az oltóponton adott napra rendelkezésre álló oltóanyag mennyiség és a személyzet kapacitása alapján könnyen be lehet lőni, hogy mennyi embert tudnak beoltani. Napközben nyilván lehet ezt számolni, és a sorban állókkal közölni, hogy "idáig" van oltóanyag, többen ne tessenek jönni. K.rva nagy feladat, tényleg. Szóval igen, a regsiztráció egy felesleges bürokratikus baromság.
#44391 Chesterfield Ezer oka lehet, munka, család stb. most komolyan ezen pörögsz?
-
Vesa
veterán
válasz
#42308056 #44392 üzenetére
Ez regisztráció mellett is megesett már. Én regisztrációval mentem boosterre, ehhez képest 1,5 órát álltam sorba. Nézd meg, mennyi ember vette fel az oltást a regisztráció mentes, un. "akcióhéten". Többszöröse, mint előtte. Egyébként sem "vagy-vagy" szituációról van szó. A kötelező regisztrációval van probléma, ez rengeteg embert tart távol az oltástól...Legyen opcionális és kész.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
#42308056 #44121 üzenetére
Kevés keleti hírt olvasol
Csak neked, csak most, nagyon off, friss
Nem utánozhatja senki Kim Dzsongun bőrkabátos stílusát, aki mégis megteszi, attól elkobozzák a kabátját -
BlackV
őstag
-
Sir Pocok
őstag
válasz
#42308056 #42100 üzenetére
CHP vagy CHX hatóanyagról van study az alapján működik.
DE
Ezekkel a szájvizekkel és szopogató tablettákkal óvatosan, mert a szájüreg működését nagyon meg tudják változtatni. Én csak akkor használnám, ha tömegbe voltam és hazaérve fertőtlenítek, vagy ha van nálam mebucain csak azután ha a tömeget elhagytam.
Ha családban lesz valaki beteg nincs értelme használni, mert annyira sűrűn kellene ami szétcseszi a szájban a nyálkahártyát. -
Ringman
félisten
válasz
#42308056 #42117 üzenetére
túl későn.
---
jó lenne a kommunikációban amúgy nem az oltottak, hanem az oltatlanok arányát mondani - 70% és 90% oltott között nem tűnik akkorának a szakadék, mintha azt mondanád, hogy háromszor annyi oltatlan (aka potenciálisan az eü-kapacitást jobban terhelő) van Mo-n, mint máshol egy adott korosztályban. -
seredy
tag
válasz
#42308056 #42072 üzenetére
"Megint beszólt a nézőknek hogy szemét kiflitolvajok, amiért ingyen megnézik a podcastot amit Youtube-ra tesz ki?"
haha
meglepődtem rajta, de azok közül, amiket eddig néztem a csatornáján, az egyik legjobb, legélvezetesebb beszélgetés volt, a kérdései is jól elő voltak készítve, ha valamire Kemenesi nem reagált, újra belement. Az utóbbi másfél év egyik legérdekesebb beszélgetése.
többieknek nagyon köszi a válaszokat a kínai vakcinás kérdésre.
-
-
Qtyii
aktív tag
válasz
#42308056 #41600 üzenetére
Szerintem reggel hatra elmennek érted a házad elé ( Magyarország: régi leharcolt Ikarusszal amin nincs fűtés…) és két izmos foci szurkoló kinézetű biztonságosnak mondott emberszabású kirángat akár pizsiben is és visznek mindenkit aki nem akar önszántából bejárni…. Csak így tudom elképzelni…
ja a 24-órás műszak után meg így ahogy vagy kicsapnak az utcára …csak így lehet -
válasz
#42308056 #41410 üzenetére
1-2 napot azért kibír az ember.
--------------------------------------
Meg kell hosszabbítani a veszélyhelyzetet
Lehet én vagyok elcsúszva, azt nem december végéig hosszabbították meg?
szerk: de igen [link] Jelenlegi állapotában 2022. január 1-ig hatályos.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#42308056 #41313 üzenetére
low quality bait?
btw van olyan pszichiater (/addiktologus) ismeros itt svedeknel akit felkeszitettek covid intenzivre. elmondasa szerint 15 eve nem kotott be egy infuziot se. a kommentarja az volt, hogy ha ot berendelik ugyeletre a covid osztalyra, akkor eszunkbe ne jusson aznap bekerulni
. hala egnek vegul nem hivtak be, meg remelem nem is fogjak.
-
válasz
#42308056 #39565 üzenetére
azt is hiszi, a kórházban minden oké, műtétek sem maradnak el
az a gond amúgy, hogy ilyen szintű "tanulmányok" vannak, mint a sputnikos:
https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/szputnyik-oltas-koronavirus-jarvany-magyarorszag.739999.htmlez is olyan, hogy jól hangzik, csak épp nem jelent semmit. mikor nézték? nyáron a 3 fertőzöttből jött ki a 4% vagy járványcsúcson nézve? (költői kérdés) most akkor hány % a micsoda? kik kaptak sputnikot? kik lettek betegek? stb. mindezt úgy, hogy közben van tapasztalat is: jó kis oltás a sputnik, ami ugyanúgy nem véd meg fél év+ után stb.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
#42308056 #39565 üzenetére
Az argentín hatóságoknak van nyilvános report-ja vakcina mellkéhatásokról, abban van Sino is. Nem emlékszem a konlúzióra, meg lehet keresni azt az oldalt, de spanyol lesz. Ott voltak egzotikusabb keleti csodaoltások is, mint itt.
#39566 erahurka: Nem tudom, de nekem pl. Egerben azt mondák, hogy biztosan nem oltanak be, ha időpontfoglalás nélkül megyek. Megy Nyíregyházán egyik rokonom is beállt így harmadik oltásért és őt konkrétan el is küldték, hogy regisztráció és időpontfoglalás nélkül nem oltják be. Van egy olyan érzésem, hogy ez picit összevissza megy.
-
daneel_hu
addikt
-
válasz
#42308056 #38477 üzenetére
A booster előtti érték kb 20x-osa rémlik. Csak hígítással lehet kimérni, mert a módszerek nagy többsége nem tud ilyen "sűrű" mintát kimérni
A rizikó tanárként méginkább ott van, kb garantált, hogy a következő 3-4 hétben találkozik élő mintával. 50 felett, ill ha egyéb eü gond van, azalatt se, nem vállalnék be élő boostert.
-
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz
#42308056 #38328 üzenetére
Nincs semmilyen valid szakmai iránymutatás erre.
Ettől függetlenül egy biológussal karöltve mi önkényesen húztunk egy határt.
CMIA/ABBOT esetén 50 au/ml a pozitivitás határértéke.
250-re húztuk meg a vuhaninál a kívánt minimumot és ezt szoroztuk fel a delta 3-8x neutralizáló értéke miatt nyolccal. Így jött ki, hogy minden 2000 au/ml alatti viharsebesen kérje a harmadikat.
(285 BAU/ml kábé centaurnál)Mondom, nincs szakmailag alátámasztva, inkább egyfajta következtetés.
-
válasz
#42308056 #38330 üzenetére
jó, de azon túl, hogy értem, hogy valakit idegesít, hogy "sztárolják" az mrns-t, ez nem szakmai kategória. blackv sinós, szóval érzelmileg is érintett. de egyébként mindez mindegy, mert a topik szerencsére tudja, hogy mire jó a 3. shot, és a megfelelőt is kérte mindenki, így most kb. azon fingfűrészelünk, hogy kinek 38 ezer az antitestje és kinek 40 ezer. tök mindegy.
-
viharhozo
addikt
válasz
#42308056 #37955 üzenetére
A 0-11 eves korosztaly 1,1 millio ember, ok egyelore biztosan nem olthatok.
A 12-18 eves korosztaly 700k ember, ok elvileg olthatok, gyakorlatilag eleg sokukat nem fogjak oltani.Mivel mashol az idosek kozt szinte 100%-os atoltottsag is van, elvileg a betegseg nem kizaro ok az oltasra, tehat mindenki mas olthato lenne.
-
BlackV
őstag
válasz
#42308056 #37609 üzenetére
Pfizerre érdemes lehet Modernát kérni?
Ezeket lehet keverni?
Én nem pacsálnék 2 pfizerre fél modernával, meg egésszel sem. Nem igazán nevezném heterológ oltásnak, ha ez a vezérelv, akkor pfizerre: astra, janssen, vagy sino a heterológ, de sinot nem ajánlom az nem a legjobb boosternek.
Ha maradnál mrns-nél, akkor pfzerre pfizer, termékfelelősség miatt is. Pontos gyártói ajánlás és vizsgálat van a 3. pfizerre. -
-
Cs1csó
titán
válasz
#42308056 #37498 üzenetére
A politikai pártoknál is érzelmi alapon választanak az emberek - számos teszt kimutatta ezt már - és a "program" gyakorlatilag a kutyát sem érdekli.
Egy érdekesség: az USA-ban az érzelmi alapú választást megelőzi a "tradíció" azaz ha a szüleim, nagyszüleim pl. republikánus szavazók voltak akkor ugye én is az leszekVisszakanyarodva a vakcinákhoz, a helyes döntés az lenne, hogy:
1. bízol a tudományban
2. bízok az orvosokban, kutatókban stb.
3. tudsz eleget az oltásokról arról, hogy az elmúlt kb. 70 évben gyakorlatilag egy csomó betegség eltűnt amitől még a 40-es években is rettegtek.Nem mellesleg felfogod pl. hogy mit jelent az mRNS technológia - sokszor leírták már röviden - miért forradalmi és miért biztonságosabb mint a korábbiak.
A kedvencem, hogy az oltásellenesek CSAK ÉS KIZÁRÓLAG arról beszélnek, hogy mennyire is veszélyes az oltás mennyire kísérleti stb. és hogy mi lesz veled 10 év múlva (ha megéled)
DE a serpenyő másik részébe SOHA sem teszik bele azt, hogy a VÍRUS MIT CSINÁLHAT VELED .
Persze ha szembesítem, hogy akár a későbbi problémák az oltásokkal mondjuk az oltottak 0,00001%-nál fog jelentkezni - hamarabb üti el a busz - a vírus pedig akár a 3-5%-nál is súlyos tüneteket akár maradandó károsodásokat is okozhat. -
-
junior11
veterán
válasz
#42308056 #37499 üzenetére
Egészséggel kapcsolatos problémák miatt nem tudtam hamarább megoldani, a háziorvos még most sem javasolta, de én másképp döntöttem.
Nálunk az utóbbi időben nagyon rossz a helyzet, sorra betegedtek meg, kórházba is kerültek és sajnos páran már el is hunytak. Ennek ellenére még mindig sokan nem akarnak oltatni. -
brownus
veterán
válasz
#42308056 #37368 üzenetére
ahol nem írják ki, ott lehet választani, amit szeretnél. (ezt az infót kaptam egy ápolótól)
én most reggeltem a 3.ra az aurórába (szent kozma), és modernát kapok (két astra után)
ja, egy hete elmentem pcr tesztre, mert már göthös vagyok 1 hónapja, taknyom is folyik, már a hócipőm tele van, a gyerek is lassan egy hónpaja itthon, de tegnaptól fél napra már viszi Zsu. mondom megnézetem magam, de negatív lett (vascular diagnostics - 8ker, 15k)
szóval csak a szokásos őszi túrházás, felfázás, mert reggel 0 fok, délután 15. találd ki mit vegyél fel... :d
-
válasz
#42308056 #8879 üzenetére
Majd ha felkerül a teljes műsor az ATV honlapjára, akkor visszanézem, csak Én is erre az 50%-ra kaptam fel a fejemet (gép előtt dolgozom, háttérben "zörög" mindig a TV).
Nem hinném, hogy az összes regisztrált pedagógusról van szó, hanem inkább azokról, akik másodjára sem éltek a lehetőséggel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest