Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Jablocskov
üzenetére
Nem csak hogy lassitani fogja a lecsengest, hanem - ahogy korabban is - ujabb hullamot general.
Minden eppeszu orszagban jarvanyugyi szakemberek vezeti a vedekezest, a kormany meg a szukseges tamogatasrol gondoskodik. A illiberalis demokraciaban viszont ez forditva mukodik. Muller Cecilianak csak biodiszlet/hir-felolvaso szerepet osztottak.
-
Atlantis
veterán
Amúgy ami furcsa volt, hogy semmilyen személyazonosságot igazoló okiratot nem kértek, akárki is bemehetett volna a nevemben, ha van nála nyilatkozat és tudja a nevemet, valamint azt, hogy rajta van a listán.
Másik, amin csodálkoztam, hogy két helyen is voltak katonák, szintén hölgyek és hát meglehetősen teltkarcsúak voltak...na mondom, ha sok ilyenre van bízva a haza védelme, még annyira sem számíthatunk, mint reméljük...nem akarok senkit bántani, de hivatásosoktól azért némileg fittebb alkatot várna el az állampolgár.
-
Joker88
őstag
azon a hozzájárulási nyilatkozaton, lehet email címet írni.. namost hirtelen nemtudom,hogy a mail címekben a nagybetű egyenlő a kisbetűvel? ( tehát hogy a PADÖDÖ@GMAIL.COM ha küldik a maileket, az megérkezik a padödö@gmail.com-ra? )
-
válasz
t72killer
üzenetére
NEM!
nézz már utána legalább azoknak a dolgoknak, amivel dobálózol.
már augusztusban ezerrel terjedt. azaz nagyon. nem tud 2 fertőzöttből berobbanni egy járvány, mert abból először lesz 5, aztán 10, aztán 20, és mivel lappang vagy 5 napig, idő, amíg duplázni tudja a fertőzöttek számát. nem úgy működik, hogy nincs fertőzöttünk, kinyitjuk a sulit és két hét múlva tombol a járvány.
de mindezeket már pontosan tudni lehetett tavaly is, sőt, igazából ez sima matek, az exponenciális függvény ilyen.
-
Rive
veterán
válasz
eisento
üzenetére
Ugye eddig szedtunk 1000-es c-vitamint meg 3000-es d-vitamint naponta 1-1 szemet, az oltas utan abbahagyjuk vagy szedjuk nyugodtan?
A második oltás után ~ két héttel vagy' hogy alakul ki a max. védettség. Addig minden (védekezés) ugyanúgy, ahogy előtte.
A jó idő/napsütés mellett azt a 3000NE-t lehet, hogy érdemes lesz majd átgondolni. -
Jablocskov
tag
A tájékoztatás és a járványügyi intézkedések ellenőrzésének a hiánya az elsődleges oka. Az eredményes járvány elleni védekezés komplex rendszer. Amíg politikai alapon kiemelünk vagy elhagyunk belőle elemeket, addig nem lehet eredményes. Az Oroszi interjúból is ez látszik.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Sir Pocok
üzenetére
A szeleskoru teszteles hianya miatt az uj fertozottek szamanak alakulasa valoszinuleg eleg pontatlan informaciot adhat.
A masodik dozissal beoltottak szama meg nagyon alacsony barmilyen nyitashoz es abbol meg lejonnek azok is, akik meg csak 1-2 hete kaptak meg, illetve a problema a kinai vakcinaval, ahol lehet hogy kellene egy harmadik oltas is.
Itt is be kellene vezetni, hogy legalabb heti 1 ingyenes gyorsteszt jarjon mindenkinek, aki keri. Akinek nincs penze nem fogja tesztelni magat nehany kezdeti tunet utan.
-
t72killer
titán
Szeptemberben (Ny-EU-ban már 2-3 héttel korábban) bezavarták a gyerekeket suliba.
#8381: vitaminokról: a hiányuk nem jó a szervezetnek, ennyi. Arra kell figyelni, h ne alakuljon ki vitaminhiány - covidtól független jó tanács. Kilószám zabálni a tablettákat, túladagolni felesleges, sőt, káros lehet.
-
eisento
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Спасибо.
és neked is Parci.
-
válasz
eisento
üzenetére
Szlávikot hallgattam a közelmúltban, Ő azt mondta, hogy a C-vitamin szedése hasznos, de hogy a Covid-ra semmi hatása nincs, ez már bebizonyosodott. D-vitaminról Ő azt mondta, hogy egyelőre nem bizonyított, hogy semmi hatása ne legyen a megelőzésben is, szedheted.
Igen, Szputnyikot 21 napra pontosan fogják beadni másodikra. Az első oltás után kapni fogsz egy oltási igazolást(mint minden egyéb vakcina esetében is), arra rá lesz írva, hogy mikor kell menned a 2. oltásra, akkor kell menni, háziorvos ebben már nem játszik szerepet.
-
Ringman
félisten
válasz
szabi__memo
üzenetére
a virológia hazai kiválóságának, dr. petiminiszternek lesz mire hivatkozni, imperialista ármány a kínai néptestvéreink vakcinájának bírálata!
-
eisento
addikt
Na hali. Ujra kerdeznek ma megyek szputnikra (es parom is) paromnal semmi nalam kronikus (cukor gyogyszerrel, es magas vernyomas)
Ugye eddig szedtunk 1000-es c-vitamint meg 3000-es d-vitamint naponta 1-1 szemet, az oltas utan abbahagyjuk vagy szedjuk nyugodtan?
soforkodom, oltas miatt inkabb menjek el par nap szabira vagy nem nagyon kene gond lenni?
masik kerdes. ha jol olvastam a masodik oltas 21 nap mulva lesz. elotte szolnak haziorvos vagy akarki vagy kiszamolom a 21 napot es bemegyek a masodikra?

-
Jablocskov
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
A Chilei Egyetem tanulmánya szerint az oltás két héttel a második dózis után 56,5 százalékos, az első két hétben pedig 27,7 százalékos. [link]
Chilében ugyan a Coronavac vakcinát használják, de valószínűleg a többi inaktivált vírust tartalmazó oltás hatékonysága is hasonló lehet a kínai járványügyes nyilatkozata alapján. -
törölt tag
válasz
Jablocskov
üzenetére
Bármilyen területen egy jó szakember okossága annyit ér a nagy képet nézve, amennyire a hatalomban lévők és a nép egyszerű gyermekei hallgatnak rá.
-
válasz
t72killer
üzenetére
a vészmadárkodás csak amolyan fórumos tippmix, mint a mutánshalál. utólag elemezve a törzseket látszott, hogy nyár elejére kihalt a cucc. persze, hogy a feloldás után nem lett járvány. lett később egyébként, pedig ugyanúgy kint voltunk és jó idő volt, szeptemberre már frankón be lett robbantva.
-
Köszönöm a válaszokat!
Ömlesztve válaszolok.
A szájízem kívül eddig tényleg semmi egyéb sincs (ha polóniumos volt, akkor lehet, hogy a beépített protkóm ragasztóanyagával lépett kémiai reakcióba, ez okozza a "fémes" ízt).

Abszolut nem fáj az oltás helye sem, nyomkodhatom is, épp most hasogattam fel pár napra előre tűzifát (mert csak nem akar megjönni a meleg).
Hőemelkedés, gyengeség, szédelgés sincs, bár most, hogy valamelyikőtök írta, a kupám/nyakam az mintha (de csak mintha) kicsit "nyomna"/be lenne "kötve".Ettől függetlenül ("nyugtával dicsérd a napot") azért az elkövetkező pár napra előre mindent beszereztem, ha mégis az Orosz maci (Midori Kuma) bevisz a málnásba, akkor se legyen gond...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
t72killer
titán
Jó, de a lezárásokat tavaly májusban feloldották, miközben mindenki, köztük énis vészmadárkodott, hogy a magyar érettségi indítja be az évszázad genocídiumát. A "jó idő" alatt azt értem, hogy az emberek inkább kint fognak találkozni, nem beltérben, mint az a szegény paksi család.
#8371: beltérben sokkal-sokkal hatékonyabban terjed, a jó idővel meg mérsékelt égövön akinek esze van, kimegy
? -
fatal`
titán
válasz
t72killer
üzenetére
"Egyik oldalon ott a közelgő jó idő, ami tavaly is megmentette a nyarat"
Semmi köze nem volt annak a jó időhöz, ez kiválóan látszott már tavaly is az Európán kívül adatokból. Egyszerűen nyugaton pont addigra hatottak a korlátozások, keleten pedig időben zártak úgyhogy nem volt járvány. Aztán nyáron szépen szét lett hordva mindenhova."körberöhögi a v1.0-n átesettek, astrás, sputnyikos és sinopharmos oltottak védelmét"
"viszont mintha arról szólnának a pletykák, hogy a "brit" variánson átesés jelent valami védettséget vele szemben."
Ez a kettő totális ellentmondás. -
válasz
t72killer
üzenetére
"Egyik oldalon ott a közelgő jó idő, ami tavaly is megmentette a nyarat"
legalább ebbe a topikba ne írjunk ilyeneket

egy éve megy a járvány, kérek mindenkit, hogy ivermectin, napsütés, tűzvarázsló és egyéb vudu helyett értse már meg, hogy elsősorban a lezárásokat és azok lakossági betartását figyelje. tavaly annyira bezárkóztunk tavasszal, hogy az akkor kurrens vírustörzs egyszerűen kihalt.
másrészt, ezt a mutánsparát nagyon túltolod - szerintem. lesz velük gond, igen, de mostanra már úgy dobálózol itt tényekkel, mintha minimum vakcinafejlesztő lennél.
-
t72killer
titán
válasz
Jablocskov
üzenetére
Kb mission impossible saccolni. Egyik oldalon ott a közelgő jó idő, ami tavaly is megmentette a nyarat, másik oldalon ott a D-Afrikai variáns, ami körberöhögi a v1.0-n átesettek, astrás, sputnyikos és sinopharmos oltottak védelmét - viszont mintha arról szólnának a pletykák, hogy a "brit" variánson átesés jelent valami védettséget vele szemben.
-
Dare2Live
félisten
válasz
szabi__memo
üzenetére
Aki tisztában van a kínai rendszer, a face működésével biztos lehetett benne, hogy holnapra már nem úgy fogja gondolni ezt a hatékonyság dolgot.

De az mrnsről is nyilatkozott arra is lesz kapsz. Pedig nagyon nem véletlen a pfizer-biontech volt az első ahol lementek a klinikai tesztek. Meg ami immunproblémás esetekben erősen ajánlott.
-
Soma01
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én később éreztem ezt az ízt, de csak nagyon enyhén, de több napon át. Velem az volt, hogy nagyon fáradtnak éreztem magam, hamar lefeküdtem aludni az oltás utáni pár napon keresztül. Enyhén fájt hátul a nyakizmom is, mint amikor kicsit elalszom a nyakam. De nem volt durva egy tünet sem.
-
Jablocskov
tag
Oroszi Beatrix ritkán nyilatkozik, de mindig érdemes figyelni rá. Rendkívül korrekt, abszolút politika mentes és pontos értékelései vannak. Továbbra sem értem, hogy miért nem egy hozzá hasonló ember vezeti a védekezést. Vannak itt valódi szakemberek is, csak hallgatni kellene rájuk.
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Némi ráhatással a kínai rendőrség/katonaság által, lásd Jack Ma eltűnése majd visszatérése.
-
Sir Pocok
őstag
Napi új fertőzöttek száma: 5077 (az előző naphoz képest: – 1219)
Napi új halálos áldozatok száma: 291 (az előző naphoz képest: + 85)
Kórházi ellátást igénylők száma: 10 740 (az előző naphoz képest: + 256)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1 249 (az előző naphoz képest: – 41)
Napi mintavételek száma: (az előző naphoz képest: + 26 360)
Az első dózissal oltottak száma: 2 900 383 (az előző naphoz képest: + 64 489)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 217 258 (az előző naphoz képest: + 19 573) -
Jofi81
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem sem volt semmi reakcióm a Szputnyik után. Szombaton 8:45-kor kaptam, este 10 körül kicsit elkezdtem fázni, gondoltam, hogy jön a láz, de aztán végül nem lett semmi. Annyi, hogy érzem még kicsit a vállam, ha mozgatom. Remélem azért hatni fog.
-
7Sony7
addikt
Srácok, közterületen munkavégzéskor kell a maszk?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hmmm, enyhe allergiás reakciónak hangzik. ha nem volt folytatása (összeesés, anafilaxia, halál, ilyesmi
), akkor no para.nekem amúgy, miután tegnap kertészkedtem kicsit (na jó, közepeset), rohadtul fáj az oltott vállam, aludni is alig bírtam, ilyen nagyon erős izomlázhoz hasonlítható, meg sajog. nem tudom, hogy mit művel az a girnyó ad26 odabent épp, talán az aksi telepítése fájhat ennyire.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Kékes525
üzenetére
Nalunk mar semmilyen kontaktkutatas nincs, az izolacio meg magyar modjara nulla. Nem lett kiepitve erre semmilyen komoly szisztema, emberi eroforrast se rendeltek hozza. Valoszinuleg az otthon gyogyulo betegek tobbsege, vagy egy haztartasban elo csaladtag ugyanugy jar boltba, van aki talana meg dolgozni is, ha enyhek a tunetek.
Nalunk emberi fegyelmezettsegre es szemelyes felelossegvallalasra nem lehet epiteni izolaciot. Ez nem az az orszag.
-
t72killer
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Polónium-edisönt kaptál

-
válasz
Ringman
üzenetére
Elég komolyan agyhalottnak kell ahhoz lenni, hogy a koronavírus járvány közepette elmennek az idős rokonokhoz szülinapozni. Én egyetlen olyan rokonomnál sem voltam például húsvétkor sem, akivel nem találkozom egyébként is napi szinten. Ugyanez vonatkozik minden egyéb ünnepnapra, névnapra és szülinapra. A személyes dolgokat most mellőzni kell, hogy később legyen kivel és kit ünnepelni. Kicsit gondolkodni kellene néha.
-
Atlantis
veterán
Tegnap megkaptam én is és asszony is a Szputnyikot. A szervezés tényleg jó, nem kellett várni, pedig nekem 1 órával későbbre szólt az időpontom, mint a nejemnek (más a háziorvosunk). Egyetlen furcsaság volt, ami inkább mulatságos, a következő (talán 10-es csomag) adag vakcina kiolvasztása sajátosan volt megoldva, mert az egyik asszisztens hölgyemény nemes egyszerűséggel betette a mellei közé....
Hatása estig nem volt, vidáman fütyörésztem az orosz himnuszt, nézegettem a Moszkvicsokat a Hahun....aztán éjfélkor megérkezett Putyin vonata az első vágányra, arra ébredtem, hogy mint kiskutya a hóviharban, összegömbölyödve didergek a takaró alatt. Láthatóan asszony sem volt teljesen jól, lázmérés mindkettőnknél, eredménye közepes láz, fejfájás, az oltás helye fáj, karomat nehezen emelem...ha ennyivel megúsztuk, már rendben is van. Most már elvagyok, de ma inkább HO-ban dolgozom...
-
Kékes525
félisten
[Kemenesi Gábor: A járvány igenis megállítható korlátozásokkal]
"A járvány igenis megállítható korlátozásokkal, amennyiben az megfelelő diagnosztikai és járványügyi háttérrel párosul (kiemelt tekintettel a tesztelés, kontaktkutatás és izolálás hármasára) - írta legutóbbi bejegyzésében Kemenesi Gábor biológus. A víruskutató arra is felhívta a figyelmet, hogy akármit mutat a járványgörbe jelenleg, még ne érezzük, hogy túl vagyunk rajta."
-
szabi__memo
nagyúr
A kínai járványügyi vezető szerint kiforgatták a szavait, amikor a vakcinák hatékonyságáról beszélt
Biztos voltam benne. Mert a nem túl magas az nagyon magast, kiválót jelent természetesen :) -
Nimda
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nálam csak a beadástól kb. 40 perc után, rövid ideig szédülés és gyengeség. De azóta semmi.
-
Volt itt valaki a topikból, aki Szputnyik-t kapott és szinte semmi reakciót nem tapasztalt?
Azért csak "szinte" mert Én tegnap reggel 9 körül kaptam meg az oltást, és azt követően negyed óra múlva ilyen keserű/fémes íz jelentkezett a számban.
Kérdeztem a doki nénit is, amikor az oltási papírt adta, azt mondta ez előfordul, bár az viszonylag ritka, hogy a szputnyik után ilyen hamar jelentkezik ez a kellemetlen íz érzés.
Kb. olyan, mint amikor kihúzzák a fogad és utána amikor már kezd elmúlni az injekció hatása és ilyen kellemetlen íz marad az ember szájában.UI: Mivel sokan voltunk a faluból meg a szomszédos településekről is sokan voltak oltáson (rengeteg régi ismivel is összefutottunk az oltóponton), majd körbekérdezem őket.
1 emberkéről biztosan tudom, hogy lefektette a szputnyik(este 9-kor beszéltünk), ahogy fogalmazott: "Még a fülem hegye is fáj b+, az ágyból sincs kedvem kiszállni" -
pit stop
addikt
válasz
üzenetére
Egyetlen komoly sérülések lassan 20 éve sikerült külföldön (nyugat-eu) szereznem. Amikor a rétegeket itthon szedték le rólam a nővérek és dokik rétegenként vakarták a fejüket, hogy ez meg az mi lehet... Attól tartok most is megvan ez a távolság

Más: ismerős ma mesélte, hogy júniusban unokahugával mennek edzőtáborba 2 hétre Dél-Afrikába... Nem normálisak az emberek. 50 fő, fele 10-14 év közötti

Idióták, nincs rá jobb és konszolidáltabb szó. -
a long-covidot mikor inflálták el 30%-ra?
(asszonyt a szent ferenc kórházban oltják majd, épp ők nyilatkozták a számot)
-
törölt tag
Vannak mérhető dolgok... covid nélkül is, például mezei kórházi fertőzések [link] vagy miért magas a császározások száma nőgyógyász naptárjához igazítva stb. történetek, jobban mondva nehéz hasonlítani a magyar tájékoztatás mellett. Amikor nyugaton kongatják a vészharangot túlterheltségről, az nálunk egy sima hétköznap. Szerintem. Európában a nyugat elszívja a keleti tudást, mert a hozzáállás és megbecsülés, tárgyi feltételek jobbak.
-
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
De nem itthonról van szó, nem arra reagáltál. Orosz vakcina gyártás nem EU-ban történik, és egyből rávágtad, hogy a nem odafigyelés eltérő eredményhez vezethet, eddig, egyiket sem bizonyította senki. Ezért írtam, hogy EU-n kívül semmi köze az EU-s szabályoknak. Majd ha 1-nél több EU-ban végzett teszt ami egységes és szabály szerinti, egyértelműen tanusítja, hogy eltérőek egyes szállítmányok akkor lehet szídni a megfelelő felet, addig meg…
-
törölt tag
Ilyen anekdotám nekem is van, a kiguglizható számok alapján mégis több az esély ottani intenzívről élve kikerülni mint itteniről és a covid dashboard oldalak szerint lakosságarányosan kevesebb áldozat és intenzíven betegenkénti szakápoló arány is ott jobb.
-
t72killer
titán
válasz
bigdady
üzenetére
Gyerkőc német dokinénije meg hosszas kisírás után méltóztatott az irodalom szerinti fél adag antibiotikumot kiírni Lyme-kórra. Még a nyirokcsomó-duzzanatok se múltak el, tiszta szerencse, hogy jártunk Mo.-gon amikor még aktuális volt a dolog és be tudta fejezni a kúrát egy otthon felírt adaggal.
Még a végén kiderül, hogy a magyar EÜ a legjobb

-
bigdady
nagyúr
Nekem ismerősöm ment ki Angliába dolgozni a Citibankhoz mint középvezető szóval egész jó eü csomagja volt és első komolyabb betegségnél olyan gyógyszert írtak fel neki hogy hazatelefonált a régi dokijának aki azt mondta ezt a mennyiséget meg gyógyszert be ne szeddje mert nem hogy nem is erre való kifejezetten de túladagolás határon van... Visszasírja ő is az itthoni orvosokat
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
kint londonban volt, itthon a bp-it
-
válasz
Depression
üzenetére
ouch, ijesztő lehet

én ma ástam kint egy adagot, most "sputnik könyököm" van...
-
t72killer
titán
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Corona-Variante seit Monaten in Belgien – Warum schlug niemand Alarm? (dec 21.-i cikk) Az, hogy a kontinensen (incl németek) telibeszarták a szekvenciálást, még nem csinál belőle brit eredetet.
Érdemes hozzánézni a belga járványgörbét, igencsak felcsapott már Októberben. Elég brutál volt náluk a helyzet, úgyhogy nem jött rá karácsony utáni plusz-hullám, azt kapták a britek.
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Általában én is adom nyugaton jobb állapotban vannak az emberek, élettartam stb. viszont a skótoknál ezt nem hiszem. Csúnya általánosítás: a skótok is kövérek, kokóznak, isznak, keveset mozognak, szar az idő, take away junk food, mindent is kirántanak. Viszont az NHS jobb és volt komoly tesztelés, volt komoly lockdown. Inkább ez az ok.
-
Tigerclaw
nagyúr
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Na igen, a dél-amerikai, afrikai, ázsiai laborok mind EU specifikáció szerint tesztelnek és mindnyájan tudjuk, hogy tévedhetetlenek.
-
t72killer
titán
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Mivel a brexit mutáns igen valószínű, hogy csak nevében brit (gyaníthatóan belga), ezért simán lehet, hogy az elég szigorú brit utazási szabályok megfogták. JA, egy "apróság": az iskolák hónapokig JÓL IDŐZÍTVE zárva voltak (már több mint egy hónapja nyitva vanna) és ezerrel tolták az oltást már Decemberben.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Depression
üzenetére
Összekevertek valamit. A novicsok ilyen

-
blakey
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Esetleg a laborok tesztelési folyamata, mechanizmusa, minősége is eltér. Nem csak 1 oldalon "pattog a labda".
-
Depression
veterán
Nekem a Sputnik V oltás után egy negyed-fél óra után zsibbadt az arcom. Olvastam, hogy másnak is volt ilyen.
Így egy hét eltelte után sajnos azt kell mondanom, hogy nem volt olyan nap eddig, hogy ez az érzés ne jött volna elő. Reménykedtem benne, hogy ez is olyan tipikus mellékhatás, és gyorsan elmúlik, de most már a 8. napnál járok, és újra zsibbad. Nem dúrván, de kellemetlen. -
Ringman
félisten
Családi tragédia: megtartották a szülinapot, ketten haltak bele a koronavírusba
azt hiszem ehhez hasonlóan beszédes lenne a kórházakban való forgatás is.
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
csinálok majd antitestes mérést, az az én esetemben pontot tehet az ügyre (ha lesz és bőviben
).sőt, nem kizárt, hogy csinálok egyet a második shot környékén, aztán 3 héttel később is, izgalmas lenne a két különböző vektor miatt.
-
válasz
bigdady
üzenetére
mellkas nyomááás? hát, leginkább beszéljen egy orvossal!
illetve szaturációt, pulzust mérjen napi 3-4x, mindig ülve, nyugalmi helyzetben, ahogy "szokott".
(az, hogy nem volt nagy láza, még nem jelenti azt, hogy tutira kint van a vízből, azért a hátfájás és mellkasi nyomás sajnos nem jó jel, érdemes kizárni a rosszabb forgatókönyveket)lázcsillapításra elvileg mindent használhat, szedje azt, ami bevált nála a korábbi években. nálam ez az algopyrin egyébként.
-
bigdady
nagyúr
Kösz. És ilyenkor már inkább gyulladáscsökkentő fájdalom csillapító kell nem a paracetomol tartalmúak a tünetekre ugye? (Vagy algopirin jó?) Voltaren cataflam? Mellkas nyomásra házfájásra 7. napon. 37.1 hőemelkedes volt csak végig most is csak 36.9 (belső láz lehetett inkább a mert izzadás nagyon durva volt elmúlt két nap éjjel). (eddig két fél algoporin fogyott csak a héten)
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez tenyleg talan a legvaloszinubb ok lehet, hiszen tenyleg sokkal rosszabb egeszsegi allapotban vagyunk a nyugathoz kepest. Az elerheto eletkor is joval alacsonyabb nalunk eleve, foleg ferfiaknal, de noknel is. Egy ilyen komoly kart okozo virus eseten ez egyertelmuen donto lehet.
A tradicionalis magyar/kelet europai konyha eleve "anti reform", krumpli, feher kenyer, disznohus, tenger hijan nulla tengeri hallal. Angliaban pl. a zsiros kenyeret sem ismerik, sot olyan zsirt nem is arulnak ami kenyerre lehetne kenni, max. az ethno reszlegen, meg a magyar/lengyen boltokban.
Az alacsony keresetek miatt meg se kedve, se ideje nincs a tobbsegnek mozogni, sportolni.
-
Sir Pocok
őstag
Érdekes volt a mostani napló.
Svábynak azt mondta a szakértő, hogy szerinte a magyar államnak be kell vállalnia, hogy aki sinopharmot kapott az kapjon egy harmadik shot-ot még belőle.
-
t72killer
titán
Elméleti lehetőség megvan rá (és most nem az immunhiányos, leukémiás, stb páciensekre gondolok), sokat szidott argentin cikkünkben írják, hogy a pfizeres oltottból "szüretelt" antitesteket laborban hozzákeverve aktív vírushoz elég komoly visszaesést tapasztaltak a vírusközömbösítés arányában. Mindenesetre Pfizer esetén még maradt mérhető védelem, de hogy ez egy nagyobb populációban hány %-nál van meg, illetve kinél mire elég, az nyitott kérdés.
-
válasz
bigdady
üzenetére
hát, passz. talán nem is ront. volt egy olyan teória, hogy "elvonja az immunrendszer figyelmét" (ugye a vakcinákat úgy csinálják, hogy tutira legyen erős immunválasz, ezért tény, hogy olyanok, hogy "magukra irányítják a figyelmet", de szerintem, ha már a szervezet küzd millió koronavírussal, akkor az, hogy valahol ott egy csomó tüskefehérje még, pont tökmindegy).
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
?
és neked is Parci.