- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lafaty80
addikt
Omikrom esetében mekkora időtartam lehet gyorstesztel való kimutathatóság? Pontosabban milyen hosszan "jelezheti" a gyorsteszt átesés után?
Van erre valami érdemi infó? Mert lassan kezdek meghülyülni, 09.12-kor csináltam egy pozitívat, mert lányommal voltam itthon, aki akkor már 4 napja volt pozitív. (07.30-án voltam már egyszer én is és a család is pozitív)
Minden gond nélkül ment, erre most kedden taknyos lettem, szerdán du-án már lázas, csütörtökön láz elmúlt, lett köhögés. Most reggel csináltam egy tesztet, "még" vagy "már megint" pozitívnak mutat (orawell nyalókás).
wtf? -
Ringman
félisten
Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk
Erre lehet következtetni a Nemzeti Népegészségügyi Központ lapunknak küldött válaszából.A szakhatóság a Népszavának azt írta: az 5. oltásra jelenleg nem érhetőek el laboratóriumi, klinikai vizsgálati adatok és epidemiológiai elemzések sem, „éppen ezért a többi európai országban sem alkalmazzák széles körűen [link] .”
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
itt a study:
Pulmonary Dysfunction after Pediatric COVID-19Between August and December 2021, a cross-sectional, prospective clinical trial using low-field MRI was performed in children and adolescents from a single academic medical center. The primary outcome was the frequency of morphologic changes on MRI. Secondary outcomes included MRI-derived functional proton ventilation and perfusion parameters. Clinical symptoms, the duration from positive RT-PCR test and serological parameters were compared with imaging results. Nonparametric tests for pairwise and corrected tests for groupwise comparisons were applied to assess differences in healthy controls, recovered participants and with long COVID.
ebből nem derül ki egyértelműen, a teljes papert nem fogom átolvasni, de vsz. delta -
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
To boost or not to boost
Should that be the question? -
Sir Pocok
őstag
Új fertőzöttek száma az előző héten: 12 307 (az előző hetihez képest: +711)
Új halálos áldozatok száma az előző héten: 48 (a megelőző hetihez képest: +6)
Kórházi ellátást igénylők száma: 923 (a megelőző heti adatokhoz képest: +92 )
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 14 (a megelőző heti adatokhoz képest +4)
Az első dózissal oltottak száma: 6 417 738 (a megelőző heti adathoz képest +431)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 203 972 (a megelőző heti adathoz képest +463)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 896 501 (a megelőző heti adathoz képest +562)
A negyedik dózissal beoltottak száma: 340 651 (a megelőző heti adathoz képest: +1962)Már felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #65472 üzenetére
A BA.4/5 verzió nem esett át olyan szintű vizsgálatokon, mint a BA.1, mert az USA-ban tolni kellett az újabbat, mivel az tarolt már. Más kérdés, hogy a két vakcina gyakorlatilag minden szempontból megegyezik, kivéve persze az RNS tüskesort. Tkp. ezt állapítja meg az EMA is, és feltételezem, ennek köszönhető az is, hogy ilyen gyorsan át tudott menni.
-
Vesa
veterán
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
Z.É.T. #65450 üzenetére
Rusvai azt nyilatkozta (az Indexnek), h a Pfizerből a BA.1-re fejlesztette ki az új bivalens vakcináját, míg a Moderna a BA.4/5-re. Ez igaz? Ez ellentmond, annak amit Drizzt írt, illetve a net szerint is van Pfizer BA4/5 vakcina.
ugyanakkor:
During a press briefing on 2 September, the EMA’s Head of Health Threats and Vaccines Strategy, Marco Cavaleri, said that BA.4 and BA.5 adaptive vaccines “are nearly identical to the BA.1 adaptive vaccines in terms of their composition.”forrás: https://www.euractiv.com/section/coronavirus/news/ema-recommends-booster-vaccine-targeting-covid-19-subvariants-for-approval/
Szóval lehet, h arra gondolt Rusvai, h a Moderna specifikusabban (=jobban?) küzd a BA 4/5 változat ellen?
-
student
őstag
ezt ma posztolta a fehérvári kórház
"Megérkezett az első szállítmány az új, koronavírus elleni vakcinából a Szent György Kórházba is! A Pfizer/BionTech oltóanyagát úgy fejlesztették ki, hogy az eredeti vírustörzs mellett az omikron BA1 variáns ellen is védelmet nyújthat. Az újfajta készítményt emlékeztető oltásként lehet beadni a 12 év felettieknek – csak azok kaphatják meg, akik már megszerezték az alapimmunizációt. 12 éves kor felett harmadik, 18 éves kor felett pedig harmadik és negyedik oltásként adható.
Szeptember 20-tól a Szent György Kórház oltópontján, a Kikindai úton, hetente két alkalommal kérhető az új vakcina. Keddenként 9:00 és 18:45 között előzetes regisztrációt követően, péntekenként pedig szintén 9:00 és 18:45 között ám időpontfoglalás nélkül is van lehetőség a védőoltás beadására!"
-
mozso
senior tag
Meg is van az ok, nem semmi. Valami miatt nagyon aggodhatnak.
"HVG bírósági perének közepén írta át a szabályokat. Mint írják, „az ukrajnai háború miatti veszélyhelyzetre hivatkozva titkosította, ráadásul visszamenőleges hatályú rendeletében a kormány a koronavírus-járványt kezelő operatív törzs üléseinek jegyzőkönyveit – éppen akkor, amikor ez ügyben bírósági eljárás zajlik, amit a HVG indított az adatok nyilvánosságáért”.Október 18-án lesz a következő tárgyalás a perben, amelyben a lap arra kérte a bíróságot, hogy kötelezze az operatív törzset a koronavírus-járvány ideje alatt tartott ülései jegyzőkönyveinek kiadására, miután a szervezet előzőleg közérdekű adatigénylésükre ezt megtagadta arra hivatkozva, hogy a dokumentumok szerinte még mindig döntés-előkészítő iratok.
Azért fordultak bírósághoz, hogy nyilvánosságra hozhassák, „milyen adatok, elemzések alapján, milyen szempontokat mérlegelve hozott magyarok millióit, vállalkozások százezreit, továbbá az államigazgatás és a gazdaság szereplőit érintő döntéseket, korlátozásokat a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs a testület működésének csaknem 2 éve alatt”."
-
mpo
veterán
Az utolsó bekezdésben ott a válasz:
Még keményebb szigorítás az, hogy a kormány döntése értelmében a mostani rendelet „rendelkezéseit az e rendelet hatálybalépésekor folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell”. A rendeletet ráadásul hétfőn éjjel 23 órakor hatályba is léptették – nem kizárt tehát, hogy a bíróság a napokban, akár már kedden tárgyalt volna olyan közérdekű adatigénylésről, amely ilyen adatok kiadásáért indult. -
kpityu2
őstag
Csak azért mert megígértem, utoljára még itt egy friss összefoglaló a lableak elméletről. 57 oldal PDF. Angol. [link] A tudományos részletek a korábban linkelt oldalon megtalálhatóak annak aki mélyebben bele akarja ásni magát, illetve a pdf-ben is ott vannak a hivatkozások.
-
kpityu2
őstag
Szerintem azt titkolják, hogy mekkora balfékek voltak.
-
mozso
senior tag
"Rendeletet alkotott arról a kormány, hogy a veszélyhelyzet vagy egészségügyi válsághelyzet során létrehozott operatív törzs és annak munkacsoportja „feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló eljárás során készített vagy
rögzített, a döntés megalapozását szolgáló adat” nem számít nyilvános adatnak. A hétfői Magyar Közlönyben megjelent 356/2022. (IX. 19.) számú kormányrendelet nemcsak megerősíti az operatív törzs eddigi tájékoztatási gyakorlatát, de szigorítja, pontosabban lényegében lehetetlenné teszi az adatokhoz való hozzáférést.Már januárban megírtuk, hogy az operatív törzs üléseivel kapcsolatos dokumentumok kiadását megtagadó döntés indoklása az információszabadságról szóló törvény egyik gumiparagrafusára hivatkozik, miszerint minden döntés-előkészítőnek minősíthető adat alapvetően tíz évig nem nyilvános. A mostani kormányrendelet ezt megerősíti ugyanerre a gumiparagrafusra, az infótörvény 27. § (5) bekezdésére hivatkozva."
Ezt ti értitek, hogy miért szükséges a coviddal kapcsolatos adatokra még tovább korlátozni az infókat, és miért kellett hírtelen tegnap éjszaka 23:00-kor hatályba is lépnie? Mi az nagyon fontos ok, hogy amikor bejelentik, hogy vége a Covidnak, akkor mégis sűrgős rendeleteket írnak és léptetnek hatályba?
Nem értem.
-
izé... nettó személyeskedés a kommented, tulajdonképpen még irányomba is. félévente egyszer kommentel egyet, bármekkora marhaság, akkor sem áll neki kardozni veletek az igazáért, úgyhogy igazából erősen túlzásnak érzem, amit írtál, ráadásul, ha nem írod meg, már el is halt volna az ügy.
-
Z.É.T.
őstag
Egyelőre ennyit tudunk Drizzt fórumtárs hathatós közreműködésének hála
-
Sziasztok!
Olvastam az új oltásokról és kicsit dilemmában vagyok. A BA.1 verzióra kifejlesztett oltóanyag már elérhető az oltópontokon, a legközelebbi oltóponton már foglalható is a vakcinára időpont (Pfizer/Biontech Omikron BA.1 vakcina). Más téma, hogy városomban megszünt az oltópont, legközelebbi 50km-re található (no komment).
A dillemmát az okozza, hogy érdemes várni a BA.4 és BA.5 variánsok ellen kifejlesztett vakcinára, vagy adassam be az elérhető BA.1 elleni vakcinát és kész vagyok? A fene tudja melyik variáns fog itt keringeni megint, ezért nem tudom mitévő legyek. Eddig 3 pfizer vakcinát kaptam.
Köszönöm szépen!
-
Ringman
félisten
Chinese scientists develop mask that detects COVID in the air
[link] -
Vesa
veterán
válasz
lacafaca #65407 üzenetére
"nem..azt az anyagot te sosem láttad, ami bizonyítja időrendben lebontva (tudományosan), hogy ez egy szépen megtervezett biológiai fegyver"
Parci
Feltétlen nézni kell ezt a bődületes ostoba butaságot itt állandóan? Ez a nyomorult miért árzi szükségét folyamatosan, hogy ide citálja az 1 bites, ostoba, tanulatlan marhaságait? A "bizonyíték" szó jelentését sem érti.
Tisztában vagyok vele, hogy rá nem pikkelsz mert vásárolsz tőle ezt+azt, de alapvetően nem lenne baj, ha nem trollkodná szét állandóan ezt a topikot is. Engem pl. k*rvára idegesít már 3 éve nézni a teljesen hülye marhaságait. És még rendkívül büszke is a sötétségére. -
White House says Covid-19 policy unchanged despite Biden's comments that the 'pandemic is over'
(Avagy a járványnak ugyan vége, de a közegészségügyi vészhelyzet(?) marad, meg az összes járványügyi intézkedés is, és természetesen az a szándék is, hogy a Kongresszustól további pénzt szerezzenek a Covid-19 elleni küzdelemhez...) -
Ringman
félisten
-
válasz
kpityu2 #65442 üzenetére
nem tesz jót egyébként az ilyen lab leak teóriák megítélésének, hogy a komplett alter-iver-konteó vonal rárepül és ugyanazokat a hívószavakat ismételgeti. a kevésbé fogékony userek cserébe azonnal szkeptikusak lesznek.
de persze ez nem érv se pro, se kontra, inkább csak a prekoncepciók.
én nem tudom eldönteni egy furin hasítási pontról, hogy az tényleg mennyire ritka (aszongya drprof béla, hogy "nagyon ritka", de ez nehezen kvantifikálható és itt is marad az, hogy drprof józsi akkor vajon mennyire hiteles). itthon kemenesi gáborra szoktam figyelni, ő annyira nem akadt fenn ezeken és végig azt mondta, hogy abszolút nem látja a természetes eredetre az ellenérveket validnak. viszont egy ideje már nem nagyon ír, biztos csak dolgozik
lényeg a lényeg, nem téged akartalak minősíteni, szori.
-
kpityu2
őstag
Az asztrológia nem lesz asztronómia csak mert ugyanazt a nyelvet használja. És ennek belátásához nem kell diplomás asztronómusnak lenni. De én se akarom futni a felesleges köröket meg győzködni bárkit is, csak felvillantottam pár anomáliát, amire válaszul megkaptam az alusipkát, ami nem esett túl jól. De azt hiszem ennyivel le is zárhatjuk a témát, amíg újabb releváns adatok elő nem kerülnek.
-
válasz
kpityu2 #65439 üzenetére
a tényleg végtelen ivermectin szakirodalom is ilyen emberektől származik. még sem ér sokat.
na, az van, hogy nem velem van vitád, én épp azt próbáltam elmondani, hogy nem látom értelmét olyasmiről vitatkozni, aminek a nyelvét sem beszéli egyik vitatkozó fél sem. én nem tudom eldönteni egy tanulmányról, hogy az szar-e, innen nézve mindegyik komolynak tűnik.
nem kifejezetten téged sajnállak le, ez egy jelenség, amiből igyekszem visszahúzódni. annyiban igazad van, hogy úgy gondolom, hogy te sem tudod eldönteni a szakirodalomról, hogy eszik-e vagy isszák -- ahogy én sem.
-
kpityu2
őstag
Bocs, közben gépet váltottam, kifutottam a szerkesztésből. Itt egy link ahol nagyjából minden anyag megvan amit sikerült eddig összekaparni. Ez sajnos nem az az összefoglaló amit keresek, hanem az elmúlt két év alatt összeszedett anyagok gyüjtőhelye, de amint meglesz amire gondoltam, az is ideteszem. Itt nem fogják annyira az ember kezét, bele kell mászni az anyagokba, ráadásul fordított időrendben is van. [link]
-
kpityu2
őstag
Ezek a kifogások nem az én kútfőmből származnak természetesen, hanem virológusoktól és biológusoktól. És úgy gondolom, hogy egy közepesen értelmes ember fel tudja mérni, hogy amit egy szakember mond az konzisztens-e. És bár lelkesen hivatkozol a tudományra, az érveid kimerülnek a személyes támadasban és a tekintélyre hivatkozásban. Biztosíthatlak, ha a felmerült kérdésekre más válasz is lesz azon kivül, hogy hülye vagy hozzá kisfiam, meg hogy amúgy is sok vadállatot árultak a piacon úgyhogy tuti onnan ered, azt is elfogadom majd.
-
Na végre, helyes nyomon jársz!
más:
Esetleg érdemes különbséget tenni, hogy
1. laborban készült-e, mesterségesen előállított
2. természetben gyűjtötték, nem mesterséges, a laborban tárolták
és ezt kombinálni:
3. véletlenül szabadult ki, felelőtlenség miatt
4. a deep state, new world order, háttérhatalom stb. a great reset tesztelésére szabadította rá szándékosan az emberiseggségre...
Nyilván ezek valamelyik kombója az igazság, de ha a konteós az igaz, az nem derülhetne ki soha, pont emiatt (lsd. Catch 22)
Amúgy nem mindegy már? Sajnos... -
válasz
kpityu2 #65429 üzenetére
Nem tudok érdemben vitatkozni, mert gyakran a megértéshez is kevés a tudásom, nem hogy ahhoz, hogy egyes elméleteket még értékeljek is. A CGG-CGG problémát pl. említi az általam linkelt cikk is, felvet egy azzal kapcsolatos lehetséges megoldást, ami vagy releváns, vagy nem, nem tudom. Szóval:
1. Ahogy én látom, a természetes eredetet nem lehet kizárni.
2. Lehet vitatni, hogy mennyire valószínű, de (1) az még kevésbé valószínű, hogy egy DNS vírus szedjen össze egy csomó olyan mutációt, hogy emberek között tudjon terjedni kvázi észrevétlenül (majomhimlő néven), de az evolúciónak nevezett folyamat átrendezheti az esélyeket, (2) és még ha kicsi marad is az esély, a lottó ötösre sem sok."Nincs információ arról, hogy a piacon lett volna ilyen vírus"
Mert a háttérhatalmak eltitkolják... -
t72killer
titán
Elég egyértelmű, ha hihető bizonyíték lesz a laboreredetre, azt címoldalon realtime hozza majd le a kerti macskák egerészőkörlevele is, nem beszélve a komplett világsajtóról.
Én erősen GYANÍTOM, h laborból lógott meg, de ahogy nézem akkor lesz bizonyíték, ha az illető laboráns elismeri, hogy hazavitt 8 bőregeret a vasárnapi vacsorához.
-
válasz
kpityu2 #65434 üzenetére
"Plusz az FCS motívum CGGCGG nukleotidokkal van kódolva"
az a motívum szó nekem ott értelmetlennek tűnik, de nem is ez a lényeg, azt akarom mondani, hogy az ilyen szakzsargon hajigálást én már elengedtem itt a topikban. egész egyszerűen megvárom, amíg a szakma kialakítja az álláspontját. Syberiánál is látványos volt, hogy egész egyszerűen nem érti, amit beszél és bocs, de nálad is picit ezt látom. mindketten feketeövesre olvastátok magatokat egy témában, amiről úgy amúgy lövésetek sincs (ha biológus vagy, akkor mea culpa).
amíg a kutatóbiológus húgom nem azzal jön, hogy hát, b.szki, úgy fest, hogy laborszökevény, addig jegelem a témát.
-
válasz
kolopele #65430 üzenetére
így van, ilyen jellegű témákban eleve a fél világ már csak a ráutaló jeleket keresi, hogy igazolja a prekoncepcióját. nota bene, még ha laborszökevény is, az messze nem egyenlő azzal, hogy fegyver gyanánt gyártotta bárki is (sőt, ez kb. kizárható, no meg elég vacakul sikerült fegyverke ez...). egyszerűen megfertőződik az egyik virológus és kész.
-
kolopele
nagyúr
-
kpityu2
őstag
"(Avagy az FCS természetes úton is megjelent más koronavírus családokban, így a sars-cov-2 esetén is lehet evolúciós termék akár.)
Mindeközben csak a wuhani piacon két év alatt 42 állatfaj 50 ezer egyedét értékesítették elképesztő higiéniai körülmények közepette."Igen, ez az egyik csúsztatás amivel operálnak.
A piacon lévő állatok közül egyben se találták meg a progenitor vírust. Ha természetes úton evolválódott volna akkor lennének köztes állapotban lévő vírusok. Azonkívül a mutáció nem válogat ezért van egy természetes aránya a szinonim és nem szinonim mutációknak. A SARS2-ben ezek nem felelnek meg a természetes evolúció elvárásainak. Plusz az FCS motívum CGGCGG nukleotidokkal van kódolva, ami a denevérvírusokban rendkívül ritka, ellenben az emberben és a laborokban igen gyakori. Ráadásul ez a fajta Sarbecovirus tipikusan a Jünnan környéki denevérekben, ott is abban a barlangban élő denevérekben található leginkább, amit oly szorgosan kutatott a vuhani labor. Tehát elmondható, hogy ennek a fajta denevérvírusnak az egyetlen korábbról ismert feltalálási helye a vuhani labor és az 1000 km-el odébb lévő barlang és környéke, ahova rendszeresen kirándultak a kutatók. Nincs információ arról, hogy a piacon lett volna ilyen vírus, de bőséges évekre menő információ van arról, hogy a vuhani laborban volt, mi több, denevérek is voltak. Ezek már végig lettek csócsálva 2020-ban is. -
Az FCS-ről pedig (mintha lett volna már, de a kereső nem találta meg):
The Emergence of the Spike Furin Cleavage Site in SARS-CoV-2
"FCSs have evolved naturally in other non-sarbecovirus families of betacoronaviruses [...]. Therefore, an S1/S2 FCS emerging in a sarbecovirus is consistent with natural evolution."
(Avagy az FCS természetes úton is megjelent más koronavírus családokban, így a sars-cov-2 esetén is lehet evolúciós termék akár.)Mindeközben csak a wuhani piacon két év alatt 42 állatfaj 50 ezer egyedét értékesítették elképesztő higiéniai körülmények közepette. És miközben a "laborszökevény" elméletre koncentrálunk, elsikkad, hogy ezek a körülmények azóta sem változtak, és ha mégsem a laborból szökött, hanem állati eredetű, úgy bármikor itt lehet a következő. ("The major risk of being distracted by looking for someone in a laboratory to blame for all this, he added, "is that we run the risk of letting this happen again because we've focused on the wrong problem."" [forrás])
-
Hírek (bocs, ha már voltak...)
Kell-e évenként oltani a COVID ellen? Az új, Omicron BA.4 és BA.5 ellen is védelmet nyújtó oltóanyagok megjelenésével azonnal fellángoltak a viták az évenkénti COVID elleni védőoltás szükségessége felől.
The Potential Problem(s) With a Once-a-Year COVID Vaccine
Nazális adagolású COVID-oltóanyag Indiában A Bharat Biotech készítménye, a pumpás orrspray-vel adagolható iNCOVACC korlátozott körülmények között már használható Indiában.
India grants approval for Bharat Biotech’s intranasal Covid-19 vaccine
Bharat Biotech’s iNCOVACC world’s first Intra Nasal vaccine receives approval for emergency use in India
Bharat Biotech completes clinical development for phase III trials and booster doses for BBV154 intranasal covid vaccine.
BBV154 - A novel adenovirus vectored, intranasal vaccine for COVID-19
A Phase 1, Randomized, Double-blinded, Multicenter Study to Evaluate the Reactogenicity, Safety, and Immunogenicity of an Intranasal Adenovirus Vector COVID-19 Vaccine (BBV154) in Healthy Volunteers
Safety and Immunogenicity of an Intranasal SARS-CoV-2 Vaccine (BBV154) for COVID-19
Phase III Study of BBV154 Intranasal Vaccine in Healthy Volunteers (Nasal154PH3)
Orális készítményt fejlesztenek COVID-19 ellen
A Tetra Bio-Pharma és a Cellvera együttműködési megállapodást kötött egy új kettős hatóanyagú COVID-19 elleni gyógyszer fejlesztésére. (the return of favipiravir?)
Tetra and Cellvera partner to develop oral Covid-19 treatment
Tetra Collaborates with Cellvera to Develop a Potential Oral Combination Treatment for COVID-19 Patients
FDA Provides Positive Feedback on Tetra Bio-Pharma's Application for ARDS-003 Clinical Development in COVID-19 Patients
Tetra Bio-Pharma Announces Positive Preclinical Results of ARDS-003, a Novel Therapeutic for Sepsis and Viral Infections
Tapasztalatok Paxloviddal Bár nagy reményket fűztek hozzá, a Paxlovid mégsem panacea.
Paxlovid No Panacea for the COVID-Vaccinated -
Z.É.T.
őstag
válasz
Jablocskov #65423 üzenetére
"Szerintem soha nem fog kiderülni az igazság."
Erre igen nagy az esély.
(kivéve, ha valamelyik putyinpincsi republikánus magát mentve kitálal, mielőtt elhunyna
)
(((nekem még valamikor a 2020-21-es télen mutogatott egy ismerősöm sok összefüggést és ő nem egy konteós, hanem egy korábbi - jaj, asszem nem írhatom le, szóval egy olyan személy, aki miatt a felesége fodrászát is átvilágították, na - természetesen nulla bizonyíték, csupán eléggé összefüggőnek tűnő szálak. ..))) -
kpityu2
őstag
válasz
Jablocskov #65423 üzenetére
Igen, bonyolítja a helyzetet, hogy a laborszökés elméletnek is több variánsa van, mivel nem tudni, hogy amennyiben tényleg labortermék, pontosan milyen kutatásból származik. Még olyan verzió is van, hogy véletlenül keletkezett mert azt a bizonyos furin hasítási hely (FCS) létrejöhetett két klónozáshoz használt szekvenciadarab véletlen találkozásából is. Vagyis nem az FCS volt amit szándékosan behelyeztek, henem a mellette lévő részekkel legóztak. Mintha összekapcsolnának két eltérő csatlakozással rendelkező vasúti kocsit és a csatlakozás véletlenül kiiktatná a fékrendszert. Szóval nagy a sötétség, de vannak szilárd pontok és most megy a keresgélés, hogy mi az ami hiányzik.
-
Jablocskov
tag
Akit esetleg alaposabban érdekel a téma, azoknak néhány link:
JEFFREY SACHS PRESENTS EVIDENCE OF POSSIBLE LAB ORIGIN OF COVID-19
A call for an independent inquiry into the origin of the SARS-CoV-2 virus
PETER DASZAK ANSWERS CRITICS AND DEFENDS CORONAVIRUS RESEARCH
“We never created a supervirus.” Ralph Baric explains gain-of-function research.
Szerintem soha nem fog kiderülni az igazság. Szövevényes és bonyolult az ügy, a résztvevők többségének nem érdeke tisztázni a helyzetet. Egy alapos vizsgálat feltehetően több évig tartana. Aki meg azt állítja, hogy tudja mi az igazság az valószínűleg szélhámos.
-
kpityu2
őstag
Itt nem csak arról van szó, hogy úgy általában nem működik együtt. Ezért soroltam a példákat a hasonlatban. Mert mindegyikre van precedens. Az elmúlt 2 évben neves kutatók változtatták meg a véleményüket, ahogy előkerültek ezek a közvetett bizonyítékok. Ha akarod beteszek egy linket ahol nagyjából össze van foglalva időrendben. Most nincs időm előbogarászni, de hosszú olvasmányra számíts. Amennyiben tényleg érdekel.
-
kpityu2
őstag
Valóban nem bizonyítja, de egy nyomozó akkor is tudhatja, hogy ki a gyilkos, ha a bíróságon nem állna meg a bizonyítás. Pusztán azért mert a bíró csak a tényekből dolgozik, a nyomozó meg azt is látja, hogy a gyanúsított miként próbálja elrejteni a bizonyítékokat, miként változtat az alibijén, vagy miként kreál újabb bizonyítékokat ahogyan a fejére olvassák az ellentmondásokat. Ezeket az információkat a bíró nem mérlegelheti. És pont emiatt próbálják tudományos kérdésként pozicionálni a járvány eredetét, mert akkor nem foglalkoznak az eltűnt szekvenciákkal, naplófájlokkal, stb. Columbo ilyenkor állt elő egy zseniális beugratással, mert tudta, hogy anélkül esélytelen fülön csípni az elkövetőt.
-
Asbee
veterán
-
kpityu2
őstag
Igen, ez a Kehoe paradigma. Minden adat az ő laborukban volt és azt mondták, hogy mutassátok meg a veszélyességet bizonyító adatokat. De ezeknek a beszerzése drága sport és hatékonyan akadályozták is. Tehát kétségtelenül bizonyító adataink nincsenek, de vannak bizonyítékok az adatok megszerzésének akadályozására és az ezzel próbálkozók ellehetetlenítésére. [link]
-
mpo
veterán
Nem eszik olyan forrón a kását.
Az ilyen kijelentéseket a vírus mutációival is meg kellene beszélni.
Trump is mondta télen: Milyen globális felmelegedés? Esik a hó!
Új hír:
Ne érintkezzenek külföldiekkel, javasolta egy magas rangú kínai egészségügyi tisztviselő
Azután mondta ezt, hogy regisztrálták az első majomhimlős esetet az országban.
[link]
Lesz miről még itt beszélni jövőre is, ha meg nem fagyunk. -
Joe Biden a CBS csatorna 60 minutes nevű műsorának a vendége volt vasárnap este. A Politico tudósítása szerint az elnök az adásban közölte: "A járványnak vége van."
Kifejtette: még mindig problémát jelent a koronavírus, és még mindig sok tennivalójuk van vele, de pandémiáról szerinte már nem lehet beszélni. "Láthatják, hogy senki sem visel maszkot, és mindenki egész jó állapotban van. Ezért úgy vélem, hogy most már változik a helyzet." – fogalmazott Joe Biden.
gulyás megelőzte a korát!(olyan értelemben tényleg vége van, hogy le sem szarja már a nyugati világ. tehát vége van a vele való foglalkozásnak. átirányítom a topikot az ukrán háborúsba, ha nem bánjátok
)
-
válasz
kpityu2 #65403 üzenetére
egy dolog, hogy előfordulhatott (persze, hogy előfordulhatott), és egy dolog, hogy simán tényként kezeled. bizonyíték nélkül ez konteó. a bizonyíték pedig akkor jó, ha tényleg az, egy-egy hitvány minőségű "tanulmány" nem bizonyíték. az ivermectin is bizonyított már jópárszor, oszt...
-
kpityu2
őstag
Pedig semmi hihetetlen nincs benne, se világuralomra törekvő titkos társaság, se marslakók, se laposföld. Pusztán a jó öreg pénz, és hübrisz effektus.
Azt elhitted volna, ha valaki elmeséli, hogy az üzemanyaggyártók pontosan tudták, hogy az ólomtetraetil idegméreg, amit remekül lehetne helyettesítteni az ártalmatlan alkohollal, de inkább tovább mérgezték az emberiséget mert féltették a profitjukat és aki erre felhívta a figyelmet azt tönkretették? Nem kell minden baromságot elhinni, de amit én mondok az bizony nagyon is előfordulhatott. Sajnos.
https://24.hu/tudomany/2019/04/22/benzin-mereg-olom-kornyezetszennyezes/
[link] -
Ringman
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest