- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Így írja a twitter szál is ahonnan kopizta. Ahol amúgy szintén elmagyarázzák a tweet szerzőjének amit te is. Sajnos a lableak lehetősége mellett nehéz érvelni, ha alusipkások is magukévá teszik a hipotézist és világuralmi konteóvá növesztik. Amit persze ki is használnak a lableak lehetőségének tagadói.
-
Ringman
félisten
The growing evidence that Covid-19 is making us all sicker
The potential impact on heart and brain disease poses challenges to healthcare systems globallyjó reggelt kívánok!
-
Drizzt
nagyúr
[link]
Del-Afrikaban kozben folytatodik a kedvezo trend. Kb. 16 hettel a BA.5 csucs utan mar majdnem az a helyzet, hogy 100 ala ment az egy het alatt korhazba kerulok szama. Egyelore van ebbol olyan erzes, hogy egykonnyen nem tudja tulfejlodni semmi a BA.5-t. -
attiati
veterán
száraz köhögésre nektek mi vált be?
Nem irigylem azokat, akik a vuhanit kapták el, ami tüdőre célzott.
Épp elég így nyári időszakban ez az omikron is. -
Long Covid keeping 2-4 million Americans out of workforce, report says
(USA: munkaképes korú (18-65) lakosságból kb. 16 millióan szenvednek long covidban (bármi legyen is az), és közülük a tünetek miatt 3,5-4 millióan esnek ki a munkából. UK: a long covid miatt nem dolgozók kb. 440 ezren lehetnek (májusi becslés).) -
t72killer
titán
válasz
Z.É.T.
üzenetére
Ha szaporodik benned az oltóanyag, nem csoda, hogy ütős cucc
.A szputyin elméletben tényleg erős anyag, kb moderna mennyiség általában hosszabb oltásközzel adva, de azért az ilyen minőség nembiztosított cuccokat annyira nem forszírozzuk. A HIV-es sztori is megér egy mesét - nagyon "érdekes", hogy a konteóalvilág még csak véletlen se a ruszkikat kezdte ki ezért, hanem szép sutyiban azt kezdték el terjeszteni, hogy a NYUGATI oltások kinyírják az immunrendszert
.Ez az, amire tényleg rámondhatjuk, hogy kísérleti jellegű oltás - még ha csináltak is egy phase3-at, nem csinálták miden oltott korosztályra, illetve minimum a gyártás van "kísérleti stádiumban":
-
Z.É.T.
addikt
válasz
kpityu2
üzenetére
Plusz minőségbiztosítási problémák, plusz aktív adeno, plusz HIV hajlamosítás.
Jobb híján valid döntés lehetett kérni akkor, utólag meg jobb elfelejteni, hogy valaha létezett a Sinopharm és a Sputnik.(de tény, hogy anno volt Tavria topik is, ahol a szerelmesek arról beszélgettek, milyen jó autó, csak kár, hogy egy gyertyacseréhez is kellene két gömbcsukló a kezükre. Arcpálma.)
-
-
PuMbA
titán
Fogalmam sincs, de csomó érdekes dolog van benne. Ajánlom, hogy olvassátok el, mert sok más ország kutatásaival is összehasonlítják az itthoni eredményeket.
"Our study is among the first to report effectiveness data for the Sinopharm, Sputnik-V, and Janssen vaccines against the Delta variant, showing a lower benefit for Janssen and Sinopharm compared to other vaccine types."
Ez a tanulmány az elsők között volt 1,5 hónapja, ami a Sino, Szputnyik és Janssen hatásosságát a delta variáns ellenében vizsgálta. Janssen és Sino beesett az eddigi variánsokhoz képest, Szputnyik nem.
"Our results harmonized and partially explained by a recently published Hungarian study, where administering a third dose of BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) vaccine following two doses of Sinopharm vaccines provided a significantly enhance both humoral and T cell-mediated immune response, and its effectiveness was comparable to three doses of BNT162b2 vaccines "
Tehát 2db Sino-ra Pfizer booster, ami nekem is van, teljesen hasonló eredményt adott, mint 3db Pfizer!
-
attiati
veterán
Karantén esetén tudják valahonnan, hogy mi a tartózkodási címem?
Mintha adategyeztetéskor a szülővárosomat mondta volna (állandó lakcím).
De lehet összekeverem már a születési adatok egyeztetésével.Az fura volt, hogy a karantén kezdetét a tünetek megjelenésétől számítják.
Azt pedig bemondás alapján elfogadják.
Így nekem hétfői pozitív teszt alapján múlt szombattól indul a karantén. -
PuMbA
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Ezzel azt mondod, hogy az mpo által linkelt kutatás nem hiteles?
Ennél hitelesebb nem igazán lehetne. Idézet a cikkből: "egy tudományos igényű, független szakértők szerint is szakmailag kifejezetten magas színvonalú projekt."
-
kpityu2
addikt
válasz
attiati
üzenetére
Úgy működik, hogy mesterséges nukleotidot épít be az mRNS-be ezért hibás lesz a vírus genetikai kódja. Ami az ivarsejteknél sem ajánlott. Meg a májnak se tesz jót. Én nem szedném be, ha egyébként megvan minden oltás és nem olyan súlyos a helyzet, hogy már bármit csak el ne patkoljak.
-
attiati
veterán
Pozitív lett a tesztem.
Házidoki Favipiravirt írt fel. Ezt használják még? Meglepődtem.
Teszt után pár perccel hívták a népegészségügyi hivatalból. Ez így hatósági karantén?
Vagy elhagyhatom a lakást?Favira azt mondta a doki, hogy egy feltétel van, 4 hétig semmi hancurozás
Ez mi? Ennyire durván hat a szívre? -
kpityu2
addikt
válasz
Z.É.T.
üzenetére
Kiegészíti. A mimikri tulajdonképpen nem szokatlan a vírusoknál, hiszen a burkolófehérjéiket a gazdatesttől veszik kölcsön. A vírusfertőzés és az elölt vírusos vakcina esetén ezért több olyan fehérje van ami autoimmun problémákat okozhat.
A tanulmány a tüskefehérjére koncentrál és azt mutatja, hogy még a korszerű mRNS vakcinák (amelyek csak a tüskefehérjét termeltetik a sejttel) se mentesek ettől a hatástól. Ez feladatot ró a vakcinafejlesztőkre, hogy nem elég lemásolni a tüskefehérjét, hanem olyan módosításokra is szükség lehet ami csökkenti az autoimmun reakciókat. -
Z.É.T.
addikt
válasz
kpityu2
üzenetére
Ez kicsit sűrű nekem így reggelre, valamint úgy sejtem, hogy sokkal képzettebb vagy nálam, kérdezhetek?
Még 2021 végén, vagy 2022 elején volt egy MTA Covid előadássorozat, melyben az egyik szakember említette a molekuláris mimikrit és érvként hozta fel, miért jobb a vakcina a megfertőződésnél (védelem szempontjából és veszélyességét tekintve).
Az alábbi tanulmány ezt megerősíti, vagy árnyalja, esetleg ellentmond ennek?
Köszi
-
kpityu2
addikt
Egy kis adalék a long covidhoz. Bocsi, ha már volt.
"A SARS-CoV-2 Spike és az emberi fehérjék közötti molekuláris mimikriből származó lehetséges autoimmunitás"
[link] -
Ringman
félisten
10-20 százalékkal esett vissza a daganatos műtétek száma a járvány miatt [link]
-
mpo
veterán
Egy kormány által támogatott vizsgálat megállapította, hogy a kínai vakcina teljesít a leggyengébben
[link] -
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Directors
üzenetére
El fogja fogadni jó eséllyel, tesztelés Magyarországon már nem is nagyon megy máshogy.
A veled egy háztartásban élők szinte tuti nem kapnak karantént. De azt is el tudom képzelni, hogy hivatalosan te sem fogsz. Azért ebben az esetben is kerüld az embereket légyszíves legalább a tünetek megszüntéig, és/vagy amíg nincs negatív antigén teszted.
És természetesen jobbulást! -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Ma belázasodtam egy kicsit (38 fok) meg egy kicsit olyan gyengének érzem magam. Más tünet nincs. Csináltam egy orrba dugós tesztet. Pozitív lett. Holnap hívom a dokit.
A házi orvos elfogadja az itthoni tesztet, vagy ilyen esetben elküld egy teszt pontra a közeli kórházba ?Illetve ilyen esetben akikkel egy háztartásba lakom ők is karanténba kerülnek ? (Mindenki oltott, köztük én is. ) Illetve most 7 napig tart a házi karantén ?
-
Ringman
félisten
Tomato flu:
Looks likely to be hand-foot-&-mouth disease caused by a common virus. But the real story is more why "Viruses have been doing strange things since the COVID pandemic started." Widespread immune-exhaustion/suppression a huge concern.
[link] -
Z.É.T.
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az első bekezdéseddel nem, vagy csak részben értek egyet.
(poszt/long témában eléggé otthon vagyok, gyakorlatilag bő 2 éve figyelemmel kísérem a tudományos publikációkat, ME/CFS érintettként)Tudom, hogy továbbra sincs konszenzus még a poszt és long definícióban sem. (én magam továbbra is egy talán brit kutatóorvosét használom: post=3-6 hónap közötti; long=6 hónapot meghaladó)
A hajhullás saccra 15-25%-át érinti az oltatlanul és 5-10%-ban az oltottan átesőket. Jellemzően az expozíció után 60-90 nappal kezdődik és a 120. -180. nap után áll meg. (ex-fodrász, napi kapcsolatban fodrászokkal és ~100 ex-vendégemmel)Igen, tudományos értelemben nem közvetlenül a s-cov2 okozza az átmeneti és maradandó tüneteket, de katalizálja azokat, legyen az alapprobléma valamelyik herpeszvírus, a Varicella-Zoster, citomegalovírus vagy EBV, esetleg más.
Ezen felül ugye az endokrinrendszert, valamint a bél-agy tengelyt (mikrobiom) is képes megzavarni, autoimmun-jellegű gondokat, idegrendszeri problémákat okozhat.
És igen, még a flu is képes ilyesmire, csak nem 5-30% arányban, hanem 1-2-3(-4) nagyságrenddel ritkábban.
Picit sem nyugtat, hogy azért, mert anno elvitte, akit tudott, ma a közbeszédben az influenza és nátha elég jól körülírható, néhány naptól néhány hétig terjedő, a többség számára krónikus betegséget nem okozó fertőzés.Hosszabban nem akarok belemenni, a többit adom

-
válasz
Z.É.T.
üzenetére
"Hajhullás, alvászavar, terhelésre jelentkező szapora szívverés, akaratlan izomrángások, stressz tűrés csökkenése, hőhullámok, szédülés, fülzúgás... "
Ezek nagy része nem long vagy postcovid.
A covidnak "csak" annyi köze van dologhoz, hogy ezen tünetek kialakulásának tempóját felgyorsítja. Jó esetben a szervezet regerációs képessége képes megszüntetni a tüneteket. Egy időre
"olyan mint egy nyári influenza"
Inkább csak allergiás tünetek. A nyár nem kedvez az influenza vírusoknak sem."Nem hallottam még azt egyetlen influenza után sem, hogy post-influenzás tünetei, vagy long-influenzás tünetei voltak. "
Ezek a vírusok nagyjából egy évszázada vendégeskednek bennünk. Az első pár évtizedben szelektálták az emberiséget. A nagyon reakcióképtelen "vérvonalakat" eltüntették.
Nagyjából 60 éves kor a nagy influenza vízválasztó. Fiatalabban művészet belehalni az influenzába egészséges embernek. Hatvan + X év után védőoltás nélkül, művészet túlélni az influenzát. "Egészségesen" is."...olvastam egy cikket arról, hogy mennyi oltatlan halálát kb.250.000 oltatlanból kb.6000 ember halt meg a covid ideje alatt, mióta vannak az oltások és a három oltással kb 500 embernek kellett volna statisztikailag meghalnia."
Nem szeretem az ilyen elméleti okfejtéseket. Lényeges szempontokat nem vesznek figyelembe. Nem mindegy, hogy többször oltottként, a fertőzés után mennyi idővel kap a beteg orvosi ellátást. Ha túl későn, akkor már semmi sem segít. Ha időben, akkor minden rendben. Ezek a védőoltások, illetve általában a védőoltások, nem a fertőzést akadályozzák meg. Nem tartanak pajzsot az ember elé. Az optimális immunreakció kialakulásának idejét rövidítik le.
"Vigyázzatok magatokra"
Egyetértek. Így legyen. -
Z.É.T.
addikt
Egy tegnapi poszt Dr. Mangó Gabriellától.
Maga a bejegyzés is tartalmaz néhány hasznos infót, de alatta a ~200 hsz. talán többet.
(nem mindig értek egyet a doktornővel egyébként)"Voltam a napokban egy beszélgetésen, amikor az hangzott el: Ezzel a coviddal most már együtt kell éljünk, olyan mint egy nyári influenza. Mikor voltál covidos? Kérdeztem. Soha. Válaszolta.
Na így könnyű.
Nem hallottam még azt egyetlen influenza után sem, hogy post-influenzás tünetei, vagy long-influenzás tünetei voltak.
Nagyon sok embernek a long és postcovid tünetek, oltástól függetlenül, megkeserítik az életét.
Hajhullás, alvászavar, terhelésre jelentkező szapora szívverés, akaratlan izomrángások, stressz tűrés csökkenése, hőhullámok, szédülés, fülzúgás...
És most nagyon sok a covidos beteg!!
Még azt az egy hét "falhozverést" ki lehetne bírni, de utána a long és post covidot? Ember legyen a talpán.
Nem mellékesen olvastam egy cikket arról, hogy mennyi oltatlan halálát kb.250.000 oltatlanból kb.6000 ember halt meg a covid ideje alatt, mióta vannak az oltások és a három oltással kb 500 embernek kellett volna statisztikailag meghalnia.
Reméljük, hogy bejönnek az új oltások, amelyek várhatóan hosszabb védettséget adnak.
Két oltás+ 1 covid =3 oltás!!!
Vigyázzatok magatokra!" -
Ringman
félisten
20 év kutatás után úgy néz ki, megvan a védelem az évente százezrek halálát okozó RSV ellen
[link] -
Kezdődik.
Szabadalmi jogok megsértése miatt perli a Moderna a Pfizert és a BioNTechetKét új eset.
64-re nőtt az igazolt majomhimlő-fertőzöttek száma MagyarországonNem lenne rossz, ha még az előtt elhalna, mielőtt átnevezhetnék... Bár:
Mexikóban és Kubában is meghalt egy majomhimlő-fertőzött
(Mindkettő tüdőgyulladásban. És a kubai az valójában egy olasz turista.) -
Z.É.T.
addikt
Húgom enyhe tünetek után tünetmentes és negatív 2 napja, a legnagyobb gyerkőc a három közül tegnap reggelre láz, estére pozitív teszt. (8 nappal húgom első pozitív tesztjét követően)
-
tegnap találkoztam egy volt óvónőnk férjével, aki egyrészt majdnem ott maradt a covidban (még az elején, 2 hónapig ütötte-vágta), másrészt, mostanában kezd kijönni a longból, jó 2 év után. hát, horror, amiket mesélt, tényleg horror (epstein-barrt is behúzta, mellékvesét agyonvágta stb. stb.)...
...viszont, mostanra tényleg jól van, ha nem is hibátlanul.
-
kisninja
őstag
Na úgy fest most már én is elkaptam ezt a szutykot. Most mi a protokoll ? Szerintem az egész cég kovidos....

-
GypsFulvus2
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
És megint... Csak emlegetni kellett...
-
Ringman
félisten
Paxlovid COVID Pills Have No Benefit for Adults 40-65, Study Shows
-
Ringman
félisten
féloff: mindenre rezisztens baktérium: [link]
-
Ringman
félisten
Man tests positive for Covid, monkeypox and HIV after Spain trip [link]
-
Jablocskov
tag
Pl. úgy, hogy nem szavazol rájuk a választásokon. Ezen túl egyénileg nem sokat tehetsz. A társadalomnak kell rendelkeznie olyan fékekkel és egyensúlyi rendszerekkel, amelyek megakadályozzák, hogy a hasonló mentalitású figurák túl nagy hatalomhoz jussanak. Ezeket sajnos a populisták elég jó hatékonysággal hekkelik az utóbbi időben még a stabilnak tűnő demokráciákban is.
-
attiati
veterán
gondolom Mo. nem rendelt az omikron specifikus Pfizer / Moderna oltásokból (?)
-
mpo
veterán
Minden hétre jut egy új vírus?
Gyorsan terjed az indiai paradicsomnátha-járvány, már három államból is jelentettek esetet.
[link] -
válasz
t72killer
üzenetére
Nem kell pesszimistának lenned, jelen ismeretek szerint biztos nem lesz. A BA.5-öt kimondottan az USA "követelte" a gyártóktól, mégpedig szeptemberre. Akik némi noszogatásra azt mondták, hogy oké, megcsináljuk. Viszont ez nincs benne a normál termékfejlesztési ciklusukban (klinikai tesztek stb.), ezért sehol máshol nincs tervben az engedélyeztetése, csak az USÁ-ban. (EU-ban a BA.1-es (moderna) és BA.2-es (pfizer) keverék van a csőben engedélyeztetésileg.) Persze bármikor történhet bármi.
BTW, pár napja nyilatkozott valaki a rádióban a magyar helyzetről. És valami olyasmit mondott, hogy Mo-n nincs függőben vakcina rendelés, azaz az a kb. 8 millió darab van, ami az eddigi beszerzésekből maradt. De lehet, hogy rosszul hallottam vagy értettem, szóval ez inkább csak egy felhívás, hogy aki tud biztosabbat, az ossza meg velünk is.
-
mpo
veterán
válasz
Jablocskov
üzenetére
Áruld el, hogy tudok védekezni Trump, De Santis, OV és társai, Erdogan, Kim Jong-un, Putyin stb. ellen.
-
válasz
Sir Pocok
üzenetére
Ez akkor jó hír, ha USÁ-ban élsz. Egyébként közömbös.
(Amúgy eddig leginkább az USA kormányzati szervezetei forszírozták a szeptemberi indulást (a gyógyszergyárak meg húzódoztak), erről korábban volt szó. Szóval érdekes lesz látni, hogy meglesz-e három hét alatt az engedély. (Arra az oltóanyagra, amit tényleg csak egereken próbáltak ki eddig.(?))) -
Sir Pocok
őstag
Ez jó hír:
Pfizer asks FDA to authorize updated booster shot
The updated shot targets the BA.5 subvariant of omicron, which is currently the dominant strain in the U.S.Ahogy olvasom nem nagyon akarnak szarozni, ősszel már használni akarják.
-
válasz
syberia
üzenetére
kevés a tudásod mihez? hogy végiggondold, hogy ha 10 millió emberből 9 millió oltott, akkor egy ugyanannyi oltott és oltatlan hal meg grafikont hogy kell értelmezni?
most kitörlöm a posztodat az adatokkal, és minden más ilyen oltásos statisztikai "megfejtést" is törölni fogok, pontosan azért, mert amit sugallsz vele, az egyszerűen nem igaz, és pontosan a fentiek miatt. viszont azért óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy ha két év kevés volt ahhoz, hogy ezt kiszámold, akkor mit is kéne kezdeni a kommentjeiddel

(inkább meghagytam a grafikonos posztot, mert szépen helyre lett téve a butaság és így egyben kerek. kitöröltem viszont a fantáziálós, "ivermectin jellegű" posztokat)
-
Drizzt
nagyúr
válasz
kpityu2
üzenetére
[Nagyon gyanus volt mar mult heten is, hogy valami el volt rontva]
A mostani adat szerintem helyes, a mult hetiben meg valoszinuleg kimaradt par korhaz adata. Az lenne a legegyszerubb magyarazat. Mullert ezert kirugtak mar? -
Sir Pocok
őstag
Az elmúlt heti összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 6 415 779 fő, közülük 6 201 969 fő a második, 3 893 222 fő a harmadik, 331 787 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt héten összesen 14 742 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 036 390 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 108 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47 191 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 945 910 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 43 289 főre csökkent. Jelenleg 1251 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban pedig 1811-en vannak.
-
Vesa
veterán
válasz
Z.É.T.
üzenetére
Majd repül Ő is sajnos...Ez a vallásos középkori idiotizmus, ami a nyakunkra ült, mindent visz, aminek köze van az értelemhez. Sose gondoltam volna, hogy eddig jut ez az ország. Pedig milyen jól indult, kikerültünk a szovjet érdekszférából, csatlakoztunk az EU-hoz és ezáltal végre történelmi esélyünk volt végérvényesen a nygathoz tartozni, csatlakoztunk a NATO-hoz, erre most itt van megint a kádár korszak, csak még sokkal durvábban, mert most vallási fanatizmusra épül az egész. A középkorba fogunk vissza süllyedni, a Kemenesi féle tehetséges, kiváló szakemberek pedig majd elvesznek a süllyesztőben, mert ellehetetlenítik, elüldözik őket. Persze hibás ebben maga a tudományos elit is, az akadémiával az élen. Hagyták ezt az egészet eddig fajulni, alig néhányszor szólaltak fel, akkor sem volt semmi súlya. Pedig palkoviccsal már régen kicsinálták az egész hazai tudományos világot. Már akkor fel kelltt volna állni és azt mondani, itt a vége.
Ennek az országnak annyi...még 4 év, tehát összesen 16 év ebből a középkori szarságból már túl sok, ezt már nem lehet helyrehozni. Egy generáció nőtt fel a butaságon, a babonán, a dogmákon ás a nyugat, valamint a tudományos világ elleni gyűlöletkeltésen. Akinek esze volt, már elment.
-
Z.É.T.
addikt
Ezt hozom ide is, tökös.
@GaborKemenesi
A mindenkori politika magára hagyta az értelmet és a suttyóságra épített, itt sosem volt cél értelmes társadalmat építeni, a rettegő/gyűlölködő/függő könnyebb játszótér a politikusnak. Ennek kedvez a mostani OMSZ ügy is, akik nem értik mi az a 80% valószínűség most ünnepelnek. -
válasz
t72killer
üzenetére
Az NHS teljesítménye nyilván nem független a covidtól. Egyrészt az elmúlt két és fél év azért kemény lehetett az egészségügyben. Másrészt a Delta+Omikron is folyamatos terhelés - a lakosság 1-9%-a folyamatosan beteg volt (coviddal) az elmúlt egy évben. És ez az arány az egészségügyben még nagyobb is lehetett (azaz a betegforgalom nőtt, az ellátó személyzet meg kidőlt - és lehetett arról is olvasni, hogy a long covid-dal érintettek között is nagyon sok az egészségügyis - ide is linkeltem szerintem.)
Ami a tegnapi, "most már nem is hal meg senki" szálat illeti:
Twice as many people died with Covid in UK this summer compared with 2021
De remélik, hogy őszre a trend megfordul, és télen is úgy marad. [Reméljük, a Covid is benne lesz.]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips Shaver Series 7000 (elektromos 3 fejű borotva)
- Minimalista Nemesacél gyűrűk, ásványokkal és opálokkal. Nők és Férfiak számára egyaránt!
- DJI Goggles 2 FPV drón szemüveg
- Potensic Atom 2 - standard kit. Bontatlan + 128GB Potensic microSD (A1 V30 U3).
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4860, 91% AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez így nem érthető számomra.

.
.

.

.