Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
-
Ringman
nagyúr
NEW: the collapse of emergency healthcare in England may be costing 500 lives every week, a close match for non-Covid excess deaths
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kpityu2
őstag
válasz syberia #64893 üzenetére
Amúgy van /millió főre vetített statisztikájuk is, nézd végig a grafikonokat.
Igen és azon szépen látszik is hogy az oltatlanok sokkal magasabb arányban kerülnek az intenzívre mint az oltottak.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
-
Ringman
nagyúr
Nem lesz Covid-szigorítás a közeljövőben
Az NNK javaslata alapján tárgyalhat róla a kormány és az operatív törzs. A fertőzésszám július óta csökkent, intenzitásuk, lefolyásuk pedig enyhébb.
A majomcovidról (???) kérdez a Heti TV, valószínűleg a majomhimlőre céloz. Gulyás szerint a most megjelenő vírusok más kategóriába tartoznak, mint az eredeti koronavírus.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
syberia
veterán
válasz koncsik #64890 üzenetére
Ha így van akkor így van, ehhez már kevés a tudásom
Inkább a háttérből figyelgetem továbbiakban az eseményeket, hamarosan tűzijáték várható ha igaz az előrejelzés...
(#64889): Ott legalább nem nézi olyan szinten hülyének a politika a jónépet mint kishazánkban, a normális adatközlésre próbáltam célozni. Amúgy van /millió főre vetített statisztikájuk is, nézd végig a grafikonokat.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Vesa
veterán
válasz kpityu2 #64889 üzenetére
Nem érti…pedig legalább 3 szakmai cikket linkeltünk az elmúlt években, amiben elmagyarázzák ezt. Anno a laza topicban is ez a mantra ment, hogy többen halnak meg oltással és linkelgették az ilyen grafikonokat. De hiába minden tény, hiába minden szakcikk ami elmagyarázza, miért tévednek, semmi nem megy át. Most vagy nem értik meg, vagy nem akarjak megérteni. Mondjuk mindegy is. Egy darabig az ember próbál fényt vinni, de amikor azt látod, hogy valaki 2 év után is ott tart, ahol 2 évvel korábban, akkor elege lesz és belátja, hogy az illetőt el kell engedni.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
MODERÁTOR
Koronavírus Magyarországon: kiderült, hány ember halt meg azért, mert nem volt beoltva
Sok szempontból hiánypótló az a tanulmány, amely „A védőoltások jelentősége a 18 éven felüli népesség COVID-19-cel összefüggő megbetegedési és halálozási kockázatának csökkentésében Magyarországon, 2021. augusztus 16. és 2022. február 6. között” címmel jelent meg a Népegészségügy című folyóirat legfrissebb (idei első) számában, és amelyet hét magyar szakértő (Oroszi Beatrix, Ferenczi Annamária, Juhász Attila, Nagy Csilla, Ferenci Tamás, Túri Gergő és Horváth Judit Krisztina) jegyez.
Eredeti tanulmány, a 76.oldaltól
(persze nem a legfrisebb szám, nem tudom mikor publikálták, most kapta fel az internet - ha már volt, bocs)Összesen 6097 haláleset lett volna megelőzhető a koronavírus tavaly őszi negyedik (delta) hullámában és az ötödik (omikron) hullám januári felfutó szakaszában, ha az elhunyt oltatlan fertőzöttek teljesen, vagyis emlékeztető oltással együtt be lettek volna oltva – állapította meg hét szakértő közös tanulmánya. 365 670 regisztrált fertőzött adatainak vizsgálata alapján a szakértők arra jutottak, hogy a koronavírussal összefüggő halálozás kockázatát a teljes oltottság a delta-hullám idején 90–95%-kal, az omikron-hullám során pedig 80% körül csökkentette. A valószínűsíthető őszi járványhullámhoz közeledve szükség volna a lakosság átoltottságának növelésére és felfrissítésére.
TIZENHATSZOR NAGYOBB VALÓSZÍNŰSÉGGEL BETEGEDTEK MEG A 18 ÉS 69 ÉV KÖZÖTTI OLTATLANOK A TELJESEN OLTOTTAKHOZ KÉPEST. EZ A KOCKÁZAT 8–14-SZERES VOLT A 70 ÉV FELETTIEK KÖRÉBEN. A 18–79 ÉVES OLTATLANOK 32-SZER NAGYOBB ESÉLLYEL HALTAK MEG, MINT A TELJESEN OLTOTTAK.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
mpo
veterán
Süket fülekre nincs hatással.
32-szer nagyobb valószínűséggel haltak meg Magyarországon az oltatlanok az oltottakhoz képest a koronavírusjárvány negyedik hullámában
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
kolopele
nagyúr
válasz fatal` #64884 üzenetére
Tökéletes a kép, pontosan ilyen Ráadásul, ha nyitva van a szem akkor is látni, ha csukva akkor is. Hosszú évek, évtizedek óta előjön olykor. Mondjuk az a látótér kiesés meg villámok látása nem ilyen volt, az igen ijesztő jelenség volt, mert az általad ábrázolt képen látható alakzat esetén nincsenek felvillanó fények mint amikor villámlik, meg látótér kiesés sem (ez a cikk-cakk ábra meg meg sem jelent). Szerencsére már lassan másfél éve volt, azóta nem jött elő, meg 3 szemész is látott, és a látásommal sincs baj (persze szemüveggel, de az már gyerekkorom óta van). Oltáspárti vagyok azt tudod, nem biztos hogy attól volt, csak érdekes, hogy az után jelentkezett nem sokkal. Volt itt akinél retinaleválás is lett, biztosan olvastad, vagy szakadás, amit kolléga is írt nem régen.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz kolopele #64883 üzenetére
azt úgy veszem észre először, hogy nem látok egy pontban rendesen, pont ott ahol megjelenik. Ez pár perc alatt szépen oldalra távozik, főleg a szélén kellemetlen amikor végleg elvonul, mert villog rendesen.
Szerintem ez nálad is migrénaura lesz. Nekem fél óra max, de van, hogy csak 3-5 perc.
Gondolom ilyen csak több helyen és vibrál. -
kolopele
nagyúr
válasz fatal` #64866 üzenetére
Nálam kb. 5 perc volt ez a látótér beszűkülés meg a fényvillanások, aztán megszűnt. Azóta csak a már hosszú évek óta is többször megjelenő cikk cakk vonalak jelennek meg, azt úgy veszem észre először, hogy nem látok egy pontban rendesen, pont ott ahol megjelenik. Ez pár perc alatt szépen oldalra távozik, főleg a szélén kellemetlen amikor végleg elvonul, mert villog rendesen.
-
Vesa
veterán
Az biztos, hogy ez így gáz. Nem tudom meddig mehet így? Évi 4-5 hullám az nagyon sok. Fiam pl. harmadszor Covidos, és hol van mėg a vége? Jó lenne valami lötty, ami végérvényesen kipucolja ezt a vírust, mert különben 3 havonta beteg lesz mindenki.
-
t72killer
titán
Hmm, jogos. Ezen a normálisabb felbontású grafikonon jobban eligazodom, az omikronok alatt valóban jó nagy adag kórházi eset keletkezett. Viszont a lélegeztetésre szorulók száma az idén nyári max értéken is csak kb fele a delta alatt mért 7-900nak.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
senior tag
válasz t72killer #64877 üzenetére
De nem volt késő őszi delta csúcs. A kórházi esetszámok december 27-én lőttek ki, és január 11-én már tetőztek is. És nyilván a BA.1 okozta, nem a delta.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
válasz t72killer #64874 üzenetére
A fenti grafikon szerint a delta idején 8-10 ezer között volt, most júliusban a BA.5-ös hullám csúcsán viszont felszaladt 17 ezer fölé. Vagy elnézek valamit?
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
"We urgently need to achieve population-wide respiratory mucosa immunity" to break the chain of transmission of Covid and achieve containment of the virus
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
válasz koncsik #64872 üzenetére
Igen, ott is hosszúak a várólisták (6,5 millióan várnak valamilyen kórházi vizsgálatra vagy kezelésre). Valójában a covid elég durván terheli az egészségügyet, itt van pl. egy grafikon arról, hány olyan páciens volt, akinek fél napnál többet kellett várnia sürgősségi ellátásra:
[forrás]''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
válasz t72killer #64870 üzenetére
Szerintem nincs maxra járatott csúcs, most éppen egy hullámvölgy felé tartatok, a csúcs egy hónapja volt heti 3,7 millió feletti fertőzöttel.
Ezt a kórházas megjegyzést sem értem, mert az omikronos csúcsokon több mint kétszer annyian voltak kórházban, mint a deltánál.
[forrás]
Nem lehet, hogy kezded magadévá tenni az "enyhe omikron" narratívát?[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ha a franciakrémes orálisan (nem szembe) adagolva konzisztensen pl 5ből 5x megoldja, akkor bizony esélyes, hogy az éhségre reagálsz így. Brutál éhségnél szvsz mindenféle paranormális esemény "megengedett", az ebéd után 2 órával nasizhatnékom van szinten viszont már vizsgálódni kell.
-
senior tag
válasz t72killer #64863 üzenetére
Nálatok heti 800 halott, 7 ezer kórházba kerülés, és 1,7 millió fertőzött volt (ezek már két hetes adatok). Nálunk a múlt héten 117 halott volt. (Vagy legalábbis ezt mondták. Más hihető adat nem ismert.)
Szerk: a "nálatok"-ban lehet, hogy nem is vagytok benne, csak Anglia meg Wales. (Már nem követem ennyire részletesen, bocs.)
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz kolopele #64865 üzenetére
Egy migrénaura általában 30-60p és aztán elmúlik, nekem sokáig tartott rájönni, hogy egyáltalán mi a franc az. Különös ismertetőjele, hogy rohadtul nem azt látod, ahova fókuszálsz. Baromi idegesítő, de ilyen szempontból úgymond ártalmatlan. Mármint önmagában, mert az emberek 95%-nál utána jön a migrén, fejfájással. Nekem az nincs, szerencsére.
-
kolopele
nagyúr
válasz fatal` #64864 üzenetére
A legfőbb különbség, hogy amennyiben retinaleválás kezdete van, akkor a látótered napokon belül egyre jobban beszűkül, a látásod romlik, pókháló szerű függöny ereszkedik a szemed elé, és jó eséllyel megvakulsz amennyiben későn mész orvoshoz. Ez nem több mint egy év, hanem néhány nap.
-
fatal`
titán
válasz GypsFulvus2 #64855 üzenetére
villámokat lát cikázni
Az a baj, hogy ez tipikus migrénaura tünet is. Nekem is van évente párszor, semmi gond a szememmel, többször is voltam.
De gondolom meg lehet különböztetni a kettőt azért.
Persze nyílván, akinek először jelentkezik, annak mindenképpen érdemes szemészetre menni.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Z.É.T. #64862 üzenetére
Hápog, totyog, de semmiféle becslés szerint nem fertőz nálatok milliókat, nálunk tízmilliókat.
Az is lehet, hogy egyeseknek működik az így-úgy szerzett immunitás és csatlakoztak a genetikailag szerencsés kaszthoz.A "sóskorona" csoportba is vissza-visszanézek, mostanában nem olvastam belehalós sztorit. Sőt, oldalborda egyik partner idősotthonán végigment, 20+db (90ből, azaz sokan el se kapták!) idős emberen, semmi extra, kórházba se kellett vinni egyiket sem.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz t72killer #64858 üzenetére
Bullshit, de nincs kedvem hosszan. (se kulacs, írtam róla tavaly; se egymás nyakában partizás, ozora nem így néz ki, nem vagy tömegbe kényszerülve)
Van egy tudományosan bizonyított bárányhimlő - kanyaró körüli R0 és több anekdotikus, tapasztalati tény, ahol sokan szabadtéren, nem egymás nyakában is megfertőződtek.
Hápog, totyog = kacsa
Elengedtük, suli, melóhely, stb. Tökmindegy. Csak ne nevezzük mesének, mert ebbe a "mesézésbe" emberek halnak bele.
-
HÁZIGAZDA
sokkal nagyobb légtér a pláza, ha nem melletted ül a covidos, nem kell, hogy elkapd. melóban viszont kis légtérben vagytok, ráadásul nem egy órát, hanem egy napot, eléggé adja magát. isioviban sem lehet elkerülni.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
kolopele
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #64851 üzenetére
Nekem ez a szem probléma még májusban volt tavaly, az első Moderna már akkor bennem volt. Azóta sem jött elő, csak a szokásos, évek óta olykor előjövő szikralátás van meg, de mivel a szemészeten nem volt gond, a látásom meg egy nem túl erős (+1.25) dioptriás szemüveggel brutálisan (160 - szoros kicsinyítés mellett is látom a számokat) jó, így inkább keringési zavarnak tudható be. A retinaleválás előszobája elvileg ilyen, csak az nem fog javulni, hanem romlik gyorsan, napok alatt rosszabbodik a látásod, nekem már lassan 1,5 év telt el azóta, és nem jött elő újra. Jól tetted, hogy elmentél az orvoshoz vele, már régen nem látnál a bal szemedre ha nem így tettél volna. Nekem ez inkább ilyen migrénaura, a bal halántékom is szokott nyomni szikralátásnál, főleg amikor eltávozik oldalra.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Z.É.T. #64857 üzenetére
Fesztivál:
Ennyire a Lidl sorbanálláskor se lógok a másik nyakában. A túrán meg nem kéne körbeadni a kulacsot.
A "mágikusan teleportáló vírus" legendája leginkább kifogás arra, hogy ne tegyünk semmit a pl fenti képen is ábrázolt valóban szuperterjesztő eseményekkel szemben, vagy véletlen se kelljen suliszünetet elrendelni.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz t72killer #64854 üzenetére
A "mese" azért erős túlzás. Korábban két teljes túrázó társaság volt a példa a köreimben (egy elhunyt), most pedig itt az ozora fesztiválos ügy, ahol elkapta/megbetegedett az emberek >90%-a.
(gyakorlatilag nincs beltér, kizárólag hőség, napfény és szabadtér)Értem, hogy ettől még ez a ritkább és az a gyakoribb, hogy szabadtéren nem fertőződsz meg, de nagyon távol van a mesétől...
-
PuMbA
titán
-
GypsFulvus2
őstag
válasz kpityu2 #64853 üzenetére
Nem derült ki, mi okozhatta. Nyilván nem is fog már. Fizikai megterhelés, sérülés nem ért.
fatal: A szemész nekem pontosan ezt a kifejezést használta. "Ha csak káprázázik, "szikralátás" van, az nem gond. Ha viszont felvillanások vannak, villámokat lát cikázni, akkor azonnal keressen fel egy szemészeti ambulanciát" Így tettem, jól tettem.
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
t72killer
titán
+1, ez az "utca másik oldaláról rádugrik" mese már a deltánál se jött be. Nálunk egyelőre egy covid kör volt, 40perces iskolabusz+suli forrással. Bő egy éve kb sehova se hordunk maszkot, járunk mindenféle tömött boltokban, onnan semmi.
-
kpityu2
őstag
Nekem is ez volt és kiderült, hogy lyukak és szakadások keletkeztek a retinán.
Nem mondták, hogy mi okozhat ilyesmit? Mikrotrombózis esetleg? Az a gond, hogy már két éve oltakozunk ezért bármilyen nyavalya is valamelyik oltás után van. Azután vagy van kapcsolat, vagy nincs...Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
fatal`
titán
Cikázó villámok és látótér szűkülés rövid időre akár sima migrénaura is lehet.
Emlékeim szerint kolopele volt vele dokinál és semmi gond nem volt a retinájával.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz kolopele #64828 üzenetére
"miért szűkült el a látótér rá két hétre a bal szememből pár percre hatalmas villámok közepette"
Azzal nagyon gyorsan tépjél el szemészhez!! Nekem is ez volt és kiderült, hogy lyukak és szakadások keletkeztek a retinán. Nekem is a bal szememben. Még aznap lézerrel beheggesztették - ha nem teszik, tovább szakadhat és a retina leválhat. És tudod mi az érdekes? Nekem ez kb. egy hónappal a 3. - Moderna - oltás után jelentkezett. Nem vagyok konteós, lehet véletlen egybeesés is, de azért érdekes...
-
PuMbA
titán
Nálunk majdnem az egész cég elkapta és pont bent voltam 1 napot az előző héten. Most van a tetőzés. Szerencsére csak hétvégén volt erős torokfájásom, gyengeség és izom, ízületi fájdalom, előtte pár nap csak gyengeséggel, de ma már jobban vagyok.
Szóval ja, érdekes, hogy amíg a tömött plázában ebédeltem 100 ember között, moziba mentem vagy a buszon, a villamoson, hév-en utaztam, ott sosem kaptam el. Mindkét elkapásom eddig úgy történt, hogy kevés ember egy légtérben.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Sajnos mi is besz*ptuk. Nagyfiam már pénteken tünetezett, most a teszt pozitív lett. Párom ma kezdte, egyelőre gyenge és köhécsel, de láz ás torokfájás nincs. Tesztelni még nem tudtam mert pont nincs tesztünk, holnap majd pótolom, de szinte 100%, hogy a fiamtól kapta el és ez is Covid. Nekem egyelőre nincs tünetem, illetőleg a 1,5 héttel korábbi vírusból visszamaradt köhögés van. Fasza lesz, ha erre jön rá a Covid.
-
senior tag
válasz t72killer #64846 üzenetére
Ha hinni lehet a BBC-nek, akkor BA.1-essel kezdenek oltani ősszel:
Covid: UK first country to approve dual-strain vaccine
Vigasztalhat az a tudat, hogy neked ebből (legalábbis ősszel) nem jut, hacsak nem teszel valamit az ügy érdekében (teherbe esel, hirtelen megöregszel, stb.)BTW, BBC, régen volt már horror sztori:
Long Covid: Girl, 10, struggles to walk and talk
(Ha jól értem, akkor idén februárban szedte össze a fertőzést, azaz feltehetően Omikron.)[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
legyen így, de valami mindig közbe szokott jönni sajnos
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
Igen, de ez a hatásmechanizmus csak petricsészében működött, innen kapta fel a média is (tévesen, ahogy szokta). Nem véletlenül van még a petricsésze és az emberi alkalmazás között egy pár év, vagy évtizednyi vizsgálódás, és ezt nem érti meg Syberia sem. Rengeteg, a laborban még ígéretesnek tűnő vegyületről derült már ki a klinikai tesztek során, hogy emberi szervezetben nem úgy működik mint szimpla sejttenyészeten egy edényben. Nagyon sok hatésosnak hitt anyag végezte a kukában, mert élesben már nem működött.
-
Ringman
nagyúr
ha működött volna a clearance, akkor is a hazai tesztelési kapacitás miatt legtöbbször túl későn kezdték volna. szüleim így is beszedték tavaly áprilisban, sajnos a mellékhatások is jelentkeztek, pl. hallucináció(!) és több napon keresztül hányás is.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
az ivernél van egyébként egy hatásmechanizmus, ami alapján akár működhetne is, ott ment félre sokaknál, hogy feketeövesre olvasta magát belőle a medxriv-en, utána meg már adta magát, hogy a gonosz bigpharma nem engedi, hogy komolyabban kipróbálják. aztán jött az, hogy mindenféle távoli helyeken egy-egy hullámban csodát tett stb.
-
Ringman
nagyúr
sajnos kiderült már azóta, hogy semmi értelme covidra ezt adni, viszont elég durva mellékhatásai lehetnek.
[link]
[link]
de volt több trial is. még a japánok is dobták egy idejeEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
válasz kpityu2 #64834 üzenetére
A Favipiravirnek van igazolt hatása, viszont csak akkor, ha nagyon korán kezdik el alkalmazni. Mint az sokszor előfordul, nálunk a gyógyszerezés katasztrofális és ez sok más betegségre is igaz. A Favit akkor irogatják fel tévesen, amikor már 1 hete szenved a beteg, így viszont már semmi értelme nincsen. A másik valós probléma, hogy elég súlyos májkárosító hatása lehet, persze ez sem azt jelenti, hogy mindenkinél így lesz, de a kockázat valós. Mint sok más gyógyszernél, itt is mérlegelni kellene az előny/hátrány arányt, csak ez itthon senkit nem érdekel. De ez egy másik probléma.
Ivernél viszont semmiféle hatás nincs igazolva, és nem is volt. A semmihez sem értő átlag konzervatív mesehős imádók kezdték el isteníteni és szedni, mert olvasták a fény gyermekei blogban, hogy az oltás az "csúnyatudomány és mind megdöglik aki oltat", de az iver az egy "régi kipróbált szer" -igaz, lovakat féreghajtóznak vele de az mindegy-, és egyébként is maga az "Isteni csoda". Bele is haltak páran a túladagolásba.
Az pedig netto nem igaz, hogy egy hatóanyagot nem szeretnek másra is alkalmazni, ez hazugság. Még itthon, a Pécsi víruslaborban is végigpróbáltak vagy 500 létező vegyületet, hátha valamelyik működik. Működött is, ez volt az Azelasztin-hidroklorid, amit egyébként allergiaellenes szerekben használnak. Meg is indult egy megelőzésre alkalmas Covid orrspray fejlesztése, ami utolsó infóm szerint Phase 2-ig jutott (ahol valami 95% hatékonysággal gátolta a vírusreplikációt), de hogy azóta mi van vele, azt nem tudom.
-
mpo
veterán
Jobb lett volna, ha csöndben marad, mert eddig mindig az ellenkezője történt annak, amit jósolt.
Merkely Béla szerint a majomhimlőből nem lesz akkora járvány, mint a koronavírusból
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
kpityu2
őstag
Ebben tök igazad van, csak azt látja az ember, hogy a favipiravirt meg cukorkaként osztogatták a háziorvosok miközben kábé ugyanannyira hatásos. Egyébként valóban hülyeség, hogy ősbűnnek számítana, hiszen rengeteg szóbajöhető hatóanyagot kipróbáltak indikáción túli felhasználásként. Az iverrel meg ki tudja mi az igazság, láttam tanulmányt amiben 3CLpro inhibibitorként volt valami hatása, nem véletlenül csúfolták a Pfizer hasonló kísérleti gyógyszerét pfizermectinnek. Itt egy tanulmány a szóbajöhető molekuláris hatásmechanizmusokról. [link] Én azért meghagynám a gyógyszerkutatóknak a dolog tisztázását.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Vesa
veterán
válasz syberia #64832 üzenetére
"akkoriban nem számított ősbűnnek az eredeti indikáción túli gyógyszerfelhasználás, lásd i..."
Most sem számít annak, de még mindig nem érted, hogy az eredeti indikáción túli gyógyszerfelhasználás csak akkor elfogadható, ha bizonyították a más problémára szánt hatást is. Az I-nél nem bizonyították, sőt, mind a gyakorlat, mind a klinikai tesztek sorra azt bizonyították, hogy hatástalan a Covidra. Persze Te nyugodtan hagyd figyelmen kívül ezt az apró tényt, ha eddig nem érdekelt nyilván eztán se fog, és viszed tovább a vágyvezérelt gondolkodást, amiben az i maga az isteni csodaszer, csak a gonosz illuminati és a big pharma el akar tőlünk venni.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz inf3rno #44768 üzenetére
"a szerotonin hogyan hat az immunrendszerre"
Jó ideje foglalkoztat engem a kettő közötti kapcsolat, tudjuk hogy a szervezetben legnagyobb mennyiségben a vérlemezékben tárolódik a szerotonin és szerepe lehet a krónikus légúti gyulladás során.
Egy új kutatás szerint a szelektív szerotonin visszavétel-gátlók (SSRI) gyógyszerek nem a plazma-szerotonin szintjének szabályozásán keresztül fejtik ki az antidepresszáns hatásukat.
Akkor mi lehet a működés mechanizmusa?Fun fact hogy az '50-es években egy tbc ellenes gyógyszerjelöltnél fedeztek fel depresszió ellenes hatást, majd jött a Prozac stb.. (akkoriban nem számított ősbűnnek az eredeti indikáción túli gyógyszerfelhasználás, lásd i...)
https://howbad.info/
-
Ringman
nagyúr
[link]
The team found SARS-CoV-2 RNA + Spike protein in the stool of 11/14 newborn babies born to mothers who had #COVID-19 resolve 10+ weeks before delivery:Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kolopele
nagyúr
Az autoimmun para már kiderült volna, szóval szerintem ez már sosem derül ki mitől lett. Az is lehet semmi köze az oltásokhoz, hiszen sógornőm éppen ezt mondta mint te, regenerálódnia kellene ennyi idő alatt ott, ahol esetleg gondot okozott. Aztán ugye ott a long is, hiszen attól, hogy tüneteid nincsenek (most az, hogy mindig negatívak voltak a tesztjeim, nem jelent semmit, elvégre nem ment az ember naponta PCR - ra), még benned lehet a vírus, és rombolhat úgy, hogy észre sem veszed adott pillanatban. Amúgy meg bátyám szavait idézve: "aki már elmúlt 40, annak minden nap ajándék", én meg azért már elértem 54 - et, és semmilyen halálos betegséget nem diagnosztizáltak eddig. Mindenesetre most komolyabban kivizsgáltatom magam reumatológiai vonalon, ki tudja, most hogy erősödött a fájás, lehet lesz változás.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz kolopele #64824 üzenetére
Az oltás semmi olyat nem csinál amit a vírus ne tudna sokkal erősebben. Hiszen az szaporodni is tud a szervezetben. Az se biztos, hogy az enyhe tünetek mindig jót jelentenek, mert lehet a gyengébb immunválasz miatt is. De amiatt is, hogy kisebb volt a vírusterhelés. Ki tudja. Nem volt könnyű döntés az oltás felvétele, mert nagy a bizalomhiány az orvosok felé, meg beszéltek is össze vissza, de a kockázatokat mérlegre téve én felvettem 3 pfizert és a családban mindenkit rábeszéltem, mert nem bíztam abban, hogy sikerül elkerülni a vírust. Szerencsére mindenki megúszta eddig, de van két idős ismerősöm akik a Sinopharm után haltak meg. Ők hittek a kormánypropagandának.
-
HÁZIGAZDA
válasz kolopele #64824 üzenetére
nézd, egy kollégám a jános neurológián kötött ki az astra után és majdnem meghalt. az oltás okozta. tehát igen, könnyen lehet, hogy peched volt, ez sajnos ilyen. és még az is lehet, hogy oltás nélkül nem lett volna bajod, sajnos benne van a pakliban mindenféle rossz lap is.
gőzöm sincs, hogy mit lehet ezzel kezdeni, igazából a mechanizmusát sem értem teljesen. kapsz 100 millió tüsifehérjét, az odaköt mindenféle szervednél a sejtekre (mert tegyük fel, hogy valami csoda folytán elköltözik a válladból), azokat az immunválasz hazavágja... de innen egyszerűen regenerálódnia kéne, míg ha a probléma állandósul, az mégis valami autoimmun para lehet, talán. de én ezekhez nem értek.
-
kolopele
nagyúr
válasz kpityu2 #64823 üzenetére
Nincsenek azok begyulladva, sportolói múltamnak köszönhetően már évek óta van bennük kopás, csak ennyire nem jöttek még elő a gondok. A porckorongsérvem is a sport következménye, ugye én már 54 vagyok, nem 20. A szívem meg eleve születési problémás, bal kamra hipertrophia, de nem viselkedett ennyire rosszul soha. Az érdekes az, hogy a vizsgálatok (hidd el, elmentem szinte mindenre az utóbbi egy évben, szerencsére magán úton (eddig) nem volt nehéz bejutni sehova (CT, MRI, stb.), de semmi újabb extrát nem láttak sehol. Most megint megyek egy nagyobb kört szeptembertől. Amúgy igen, két Moderna meg egy Pfizerem van, és tudom hogy a Moderna lórúgás.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Lehetséges, csak éppen mit tudok innentől ezzel kezdeni? Ha az oltások generálták, végleg kicsesztem magammal, vagy van esély arra hogy elmúljon? Ugye a vuhanit oltás nélkül (akkor még nem is volt) meg sem éreztem, miközben nejem kifeküdt 4 hétre, majd kifeküdt a deltától is , amit én úgyszintén meg sem éreztem. Az omikron más, az ellen nem igazán véd eleve semmi, nejemet az is megviselte, még Favit is szedett, nekem kapart meg fájogatott kicsit a torkom pár hétig mint most is. Lehet, ha bízok a saját szervezetemben és kihagyom az oltásokat, most semmi bajom nem lenne, persze ez nem egyszerű olyan esetben, ha a családban van két tudós, akik eleve arra biztatnak, vegyem fel őket, na meg a kormány olyan kötelezettségeket szab, amelyek ellen nem tehetsz semmit (mondjuk remete lehettem volna). Olyat kérdezni sem merek tőlük már, hogy az oltások miatt lehetnek e ilyen bajaim, meg elmúlhatnak e, mert elküldenek melegebb éghajlatra Remélem a két gyerekkel nem lesz gond, ugye ők is kaptak két-két parizert.
-
kpityu2
őstag
válasz kolopele #64817 üzenetére
A Moderna egy adagjában 3x annyi mRNS van mint a Pfizerében. Cserébe gyakoribbak voltak a mellékhatások (pl. szívizomgyulladás), viszont lassabban is gyengült a védelem. A térdedet meg jó lenne megnézetni, mert a tüskefehérke autoantitesteket is termeltet, az izületi gyulladás meg gyakran autoimmun eredetű. Mondjuk a sima influenza is rá tud menni az izületre, szóval ebben nincs nagy meglepetés.
-
-
-
kolopele
nagyúr
Valószínűleg igen, mindenben jobb, de sosem fog kiderülni az, hogy miért nyomott a mellkasom az első Moderna után, miért rossz azóta a szívemnek ha már 80-90 fölé megy a pulzusom, miért szűkült el a látótér rá két hétre a bal szememből pár percre hatalmas villámok közepette, és miért fájnak mára úgy a térdeim, hogy lassan menni sem tudok. Ezekre a kérdésekre sosem fogjuk megkapni a választ, mert ugye lehet véletlen egybeesés, lehet tünetmentes covid miatti long (ugye a vuhani esetében még nem volt oltás), de 100% - ban az oltás sem zárható ki. Mindenesetre februárban az omikron volt az egyetlen ami nálam bizonyosságot nyert és tüneteket is okozott felül, most meg kb. egy hete voltunk Ópusztaszeren, és tegnap óta kapar a torkom, fájogat, köhécselgetek kicsit. Van bennem 3 oltás, de az omikront ez nem hatja meg valószínűleg. Hétfőn mindenesetre "köpök" egyet kíváncsiságból.
[ Szerkesztve ]
-
-
Z.É.T.
őstag
Na, vagyok, csak közben kardiológusnál voltunk a 92 éves tinivel.
(az intézményben dolgozik családtag és több ismerős is; sok a covidos, de oltott szinte csak idős-beteg, oltatlanból fiatal egészséges is bőven előfordul)Beszéltem húgommal, bő egy éve nem forszíroztuk a covid témát, mert csak összebalhéztunk mindig.
Ő "csak" ötödiknek veszi a mostanit, mert a tünetmentes csak egy napig volt enyhecsíkos. (tökmindegy)
Az első kör kimaradt nekik 2020-ban, ezt az öt-hat alkalmat 2021 február és 2022 augusztus között sikerült abszolválni.
Az első az ugye még oltatlanul ment, aztán jött az oltás (2 Pfizer húgi / 2 Sputnik sógor), harmadikat nem vették fel, mer'hogy átesés + dupla oltás = örökélet. Aztán újabb átesés, majd később harmadik oltás.
Ezután volt a tünetmentes kör.
(ismét hurráoptimizmus, innentől öröklét)
Majd jött egy újabb kör covid, az megint odaverősebb volt, de nem annyira, mint az első.
Aztán idén márciusban egy enyhe és most megint egy újabb.
(gyerekek oltatlanok)Longok:
Van mindenféle a 3 gyereknél és húgomnál is, meg kicsi a sógornál is.
Szívritmuszavar, hónapokig köhögés, hónapokig rémálmok, azóta tikkelés, fejfájások, szédülések, fülcsengések és a középső gyereknek ideiglenes látásromlás. (javulgat)Poszt-covid ambulancián és a vizsgálatokon semmi szervi elváltozás, semmi egyértelmű marker. Fogalmuk sincs, "remélhetőleg elmúlik, kinövik".
Ja és 2 gyerkőc + 1 felnőtt az első covid után kezdte a longot, másik felnőtt és harmadik gyerek pedig idén márciust követően.
(és hozzá kell tennem, hogy egy valamiben igaza van húgomnak: hárman is vannak a családjában, akik ugyan csak egyszer estek át, de ők sokkal betegebbek azóta is. Ők oltatlanok.
Ketten közülük az elején durván konteósok voltak, nem hitték el, hogy van vírus. Az átesés óta gyakorlatilag nem mennek sehova, oda is maszkban. (de nem oltakoznak)Húgoméknál az első kör előtt ment az összes C, D3, szelén, cink, feketekömény-olaj, stb. Mint most megtudtam, közel egy éve herbafulvo, méhpempős ízé és egyebek. Egy vagyont költenek ezekre. (gondolom kompenzálandó a védekezés teljes elengedését)
Sok saját zöldség + gyümölcs vegyszermentesen (vagy maximum bio-permet), idén februárig saját tojás és csirkehús.
Szerintem max 1-2-3 hónap a fullos immunitás, akár vakcina, akár átesés.
Megoldóképletem meg nincs.Zanzásítva kb ennyi.
Szerk.: ja és a bő másfél év alatt volt nekik még 2-3 kör egyéb nyavalya is.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Tünetek nélkül is terjedhet a majomhimlő-vírus, több beteget is így diagnosztizáltak
Első szemlézett cikk (esettanulmány): "Kiderült az is, [a huszonéves férfinek] az elmúlt három hónapban nem volt szexuális kapcsolata, és az utazáson kívül – repülőgép és vonat – nem volt semmilyen közeli kitettsége senkivel." Másik cikk (egy STI szűrőprogramhoz kapcsolódóan): "[A] párizsi Bichat–Claude Bernard Kórház 200 betege közül 13 mutatott pozitív tesztet a majomhimlőre, de csak kettőjüknél jelentkeztek tünetek." Linkek a tanulmányokra a szövegben.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
válasz Ringman #64301 üzenetére
Magyarul a tárgyalt Nature cikkről ("jobb mint a semmi" alapon, ha valakinek nem megy az angol):
Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Z.É.T.
őstag
Köszi!
Fodrász + közmetikai szakoktató + filmes sminkes. A férje session zenész, járják az országot, dobmánia tábor (=sok gyerek), 3 országon átívelő turné, ja és van három gyerek, ovisulival. És az első betegség óta köbö nullát védekeznek.
(és mindhárom gyerek longozik)Kiváló példák rá, hogy nem szabad(na) csinálni. De az ő életük, ő döntésük. A gyerekeket sajnálom.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Húgom hatodszor covidos.
(első és második tünetes, harmadik tünetmentes, negyedik tünetes, ötödik enyhe tünetes, a hatodik tegnap indult, reggel fáradtság, délután torokfájás, este hőemelkedés és nyirokmirigyek duzzadtsága, ma már köhög is és határozott két csík)
Az utolsó asszem márciusban volt neki.
#soseleszvége -
GypsFulvus2
őstag
-
Ringman
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #64801 üzenetére
ne reménykedj észszerű döntésben.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Drizzt #64800 üzenetére
Nem tudom mennyire releváns info: mai Portfolio hír.
"A képviselő azt is megtudta az NNK-tól, hogy nincs élő szerződése a magyar kormánynak további vakcinákra."Engem is érdekelne, főleg a Moderna bivalens oltása. Épp most lábadozok az omikronból és engem nagyon megviselt, még jobban, mint az első vuhani 1.0 fertőzésem. Összeszedtem egy bakteriális felülfertőzést is - nagyon úgy néz ki, hogy az immunrendszerem már érzi az 50. születésnapom közeledtét... A többi verziót elkerültem, nagy valószínűséggel a jó időzítéssel beadott oltásoknak köszönhetően. Nagyon remélem, hogy vagy állami, vagy magán úton elérhető lesz valami a muzeális 1.0 oltásokon kívül is. Ideje lenne már, hogy ha a az állam le is xarja, akkor legalább egészségügyi szolgáltatók végezhessenek oltási tevékenységet üzleti alapon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest