- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackV
őstag
válasz
kw3v865
üzenetére
A vizsgálati technikát nem tudom, mert ugyanarra a reagensre különböző rendszereket használhatnak az egyes laborok, pl eltérő az analyzer modul. De ez a lényegen nem változtat mert a teszt lelke a reagens és legjobb ismereteim szerint az Abbott ezen nem módosított.
Én is korábban a synlabnál voltam majd később whitelab és minden ugyanannak tűnik a két lelet között.
Tehát szerintem összehasonlítható de többet nem mondhatok mert Dobson szerint több tízmillió büntetést kellene fizetnem lassan..
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Ringman
üzenetére
Az uj oltasoknal egyebkent tartok tole, hogy az Omikronos hirek fogtak vissza a harmadik koros erdeklodest. Latok sok helyen ilyen iranyu megnyilvanulasokat, hogy ha az Omikron ellen nem jo, akkor minek oltasson. Ami teljesen irracionalis hozzaallas szerintem, mivel a Delta jelenti a pillanatnyi valos veszelyt, egyelore azt kene lekuzdeni. Illetve ha az Omi ellen gyengebb is lesz, akkor sem tunik feleslegesnek a beadasa.
Lelegeztetogepes adatokat meg a heten szerintem nem erdemes nezni, ilyen adminisztracios atallasok sosem mennek jol, egy hetig szinte biztosan ossze-vissza riportal mindenki, mig kialakul a "kivant" szokas.
-
daneel_hu
addikt
"Tesztpozitivitás: 36.07%,"
Hoppácska.
-
válasz
Sir Pocok
üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 11152, változás(1): -1485 (-11.8%) | elmúlt 7 napban összesen: 69408 (átlag: 9915.4), változás(2): +988 (+1.4%) | incidencia: 1410.8
Új halálos áldozatok száma: 192, változás(1): +16 (+9.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 1194 (átlag: 170.6), változás(2): +189 (+18.8%) | incidencia: 22.5
Új mintavételek száma: 30920, változás(1): -7929 (-20.4%) | elmúlt 7 napban összesen: 277940 (átlag: 39705.7), változás(2): -9002 (-3.1%)
---
Kórházban: 7546, változás(1): +706 (+10.3%) | elmúlt 7 nap átlaga: 7270.2, változás(3): +827.8 (+12.8%)
Lélegeztetőgépen: 562,változás(1): -102 (-15.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 597.6, változás(3): -41.4 (-6.5%)
Tesztpozitivitás: 36.07%, változás(1): +3.54% (+10.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 27.40%, változás(3): +1.95% (+7.7%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban -
seredy
tag
válasz
Ringman
üzenetére
ne is mondd, felfordultam, amikor valamelyik suliban tüntetést szerveztek a kötelező oltás ellen. Én szakmabeli vagyok, de nem tudok válaszolni.. kis részük biztosan orvosi szakvélemény alapján nem oltat, ez oké, a többiek meg a szokásos tévképzetek. Mondjuk, 90 százalékos oltottság ebben az országban azért elismerésre méltó, bőven az országos átlag felett van, ha mindenhol ennyi lenne, nyugodtak lennénk.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok
üzenetére
A Új fertőzöttek száma: 11 152 (az előző napi adatokhoz képest +4762)
Új halálos áldozatok száma: 192 (az előző napi adatokhoz képest -3)
Kórházban kezelt betegek száma: 7546 (az előző nap közölt adathoz képest -50)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 562 (az előző nap közölt adatokhoz képest +49)
Új mintavételek száma: 30 920 (az előző napi adatokhoz képest +10 611)
Az első dózissal oltottak száma: 6 132 549 (az előző nap közölt adatokhoz képest +6129)
A második dózissal is beoltottak száma: 5 847 405 (az előző nap közölt adatokhoz képest +4520)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 2 559 096 (az előző nap közölt adatokhoz képest +43 698) -
seredy
tag
válasz
Ringman
üzenetére
ez az, amire nem számítok, ezt vagy az elejétől kezdve megtették volna, vagy nem tervezték. valamiért nem hiszem hogy az egyháziakra változtatnák a szabályokat. csak azt nem értem, mire számítottak már megint, olyan emberhiány van már most, hogy ha akár csak minimális számban lécelnek le, már az is totálisan megborítja a működést egy-két helyen. A küszöbön álló nyugdíjazási hullám miatt pár éven belül amúgy is szétesne az egész, mert egyszerűen nem marad ember az iskolában, de ez biztosan felgyorsítja a folyamatokat.
-
Ringman
félisten
Omicron - on a scale from 1-10, how bad is this going to be?
A thread below with my take on some of the key questions.
[link] -
Sir Pocok
őstag
2021.12.01.
11.152/192
7546/562
Részletek később.
-
seredy
tag
szerk. most látom, megelőztek.
Már csak azért is érdekes, mert jelenleg kb. 12 ezer tanár hiányzik a rendszerből, ha ennek a 15 ezernek akár minimális része elhagyja a pályát, azt elég sokan meg fogják érezni. Csoportösszevonások, tanárcserék, kb. mint eddig, csak kicsit nagyobb ütemben. Nem mondom, hogy össze fog omlani az oktatás, mert az itthon véleményem szerint már rég összeomlott, de meg fogjuk érezni ezt, ez egész biztos. (Kérdés, hogy orvosi igazolás oltás mellőzéséről milyen mértékben lesz kiadva, ill. a határidőig lazít-e valamit a kormány ezen, pl. ellenanyagszint-méréshez kötik-e a munkavégzést oltás helyett?)
-
Az ugye azért megvan, hogy a Pfizer gyógyszere azért ért el 89%-os hatékonyságot, mert vele párhuzamosan HIV gyógyszert (Ritonavir) szedettek a páciensekkel?

A baxna be, ha a Pfizer bogyó mellé még 1 hónapig Norvir-t (ritonavir hatóanyagú HIV gyógyszer) vagy Ritonavir Accord stb stb gyógyszert kellene szedni...
(Arról nem találtam hiteles infót, hogy a végleges Pfizer bogyóban benne-e lesz a HIV gyógyszer összetevő, vagy nem lesz benne és külön kell szedni, avagy egyáltalán nem lesz benne és nem is kell szedni külön HIV gyógyszert...Remélem ez a legutóbbi eset lesz) -
Ringman
félisten
-
Ezekiell
veterán
válasz
kw3v865
üzenetére
Csak tartsunk már itt... (na nem ott hogy katonák verik az antivaxxereket - bár erre a gondolatra is megbizsergett kicsit-, hanem a kötelező oltásnál)
Viszont az omicron eredményeit meg kell várni mostmár a kötelező oltással, mert ha "hatástalan" az oltás, akkor kötelezővé tenni kontraproduktív lenne.
-
kw3v865
senior tag
-
Ringman
félisten
New data to show that Paxlovid (the Pfizer anti-Covid pill) overrides concerns about variants
csak ugye ehhez tesztelni is kellene
-
Stanlee
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Tobbfele oka van, szerintem politikai, homeopatiaban valo hit, ill. a nekem ne mondja meg senki, hogy mit csinaljak mentalitas.
Van ahol eros a tarsadalmi (csaladi) nyomas, hogy ne oltass. Detto mint baratnom anyukajanak a csaladja. Mi nem is talalkoztunk veluk mar lassan 2 eve, mert nincs kedvunk hallgatni a nyomorek szoveguket, hogy ez csak egy influenza, meg nem halnak meg emberek, meg milyen hulyek vagyunk, hogy oltakozunk, stb.
@bigdaddy: valoszinunek tartok magas birsagteteleket, adatkozles egeszsegbiztositotol, hogy melyik tagjuk nem oltott es megy az automatikus birsag. Mivel a behajtas egesz jol mukodik a nemeteknel, igy gond nem lesz azzal, hogy a penzt az allam megkapja.
Majd mennek a hoborgo antivaxerek oltatni, szerencsetlen oltast vegzoknek mit ki kell majd birniuk.
-
mozso
senior tag
Többen mondogatják, hogy nem ráelis összeadni a tegnap megtudodd invazív vs nem invazív lélegeztetettek számát, mert a növekedés üteme túlzott.
Itt egy grafikon, pirossal a tegnap megtudott 984-es szám, narancs a 3. hullám során látott növekedési ütem, zöld a 2. hullám.
Nekem nem tűnik hihetetlennek a növekedés.
-
kw3v865
senior tag
Tudja valaki, hogy a WhiteLab Abbott és a Synlab Abbott IGG spike vizsgálati technikája ugyanaz? Tehát összehasonlíthatóak egymással a számok?
-
Ringman
félisten
válasz
Stanlee
üzenetére
majd kiderül, de ha nagymértékű a jogkövető magatartás, akkor a fennmaradók nagy része már oltva lesz, úgyhogy mindenképp növelnék az oltottságot valamennyire.
nem tudom hogy az osztrák-svájci-német vonalon miért ilyen alacsony az átoltottság (nyugat-európához képest)
---
tegnapi hír ez is:
Németországban alkotmányosnak ítélték az alapjogokat korlátozó, járványlassító szabályokat -
daneel_hu
addikt
válasz
bigdady
üzenetére
"Kiváncsi leszek hogyan fognak oltani kötelezően. Ha egyszer nem megy el akkor nem megy el oltásra. Vagy büntetik majd ha nincs mit egy jogsit ha vezetsz? Ellenőrzik az utcákon az embereket?"
Megfelelő büntetési tétel elég lesz, pl egyre nagyobb pénzbünti...
Pl. itthon a jegyzői büntik önkormányzattól.
Egyre nagyobb csekkek mennek ki a lakcímre, ha nem fizet, behajtják. Sokáig nem lehet szórakozni ilyesmivel, mert nagyon "fáj" előbb-utóbb.Az, hogy ki nincs beoltva meg roppant egyszerű, ott van az eeszt.
Amikor nyóckerben' laktunk a szomszéd csinált egy illegális bádoglemezgarázst az osztatlan közös tulajdonon. (kertben)
1 évig mentek a felszólítások, bontsa le. A 300 000 Ft-os büntetési csekk után lebontotta.
-
Stanlee
őstag
válasz
kw3v865
üzenetére
Ugye itt is valasztas volt, igy a kotelezo oltas sehol nem volt tema. Mivel most mar mindegyik politikus tudja hogy hol a helye es 4 evog biztonsagban van, igy mindegyik lazabban nyomja a szigoritasokat, mint mondjuk augusztusban a valasztasok elott.
Katonasag nem lesz bevetve, de tuntetesek lesznek majd.
Amugy fifikas az antivaxxer, mivel tudja hogy csak digitalis oltottsagi tanusitvannyal jut be sok helyre, egyre tobb probalkozik hamis oltasi papirokkal. Mivel nyar ota mar mindenhol QR kodot adnak a sima oltas melle, az analog bemutatasa utan digitalisat kiallito gyogyszereszek mar ranezesre felismerik a hamis papirokat.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Stanlee
üzenetére
Előbb-utóbb be kell majd vetni a hadsereget is az oltási kampány során, valószínűleg másképp nem fog menni, az antivaxxereket egyes esetekben csak erővel lehet meggyőzni. Lesznek még komoly balhék, utcai összecsapások Európában. Magyarországon ez sajnos nem realitás a választások előtt. Itt nem lesz kötelező oltás...
-
Stanlee
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Tabuk dolnek meg.
Itt nalunk kiskereskedelemben mar csak allitolag oltott/gyogyult (2G) mehet majd, erdekes lesz, hogyan fogjak ellenorizni - gondolom majd az elado elhajtja karacsony elott az oltatlan vasarlot, mert nem kell neki a bevetel

Ettermekben is szabad levegon mar csak 2G, zart terben mar az volt, igaz senki nem ellenorizte.
Majd megnezem, hogy februarban hogyan oltjak be baratnom antivaxxer anyukajat.
-
Drizzt
nagyúr
Ez viszont nem igy van, mind a Molnu, mind a Paxlovid szedheto (lesz) otthon. Pont ez az egyik legnagyobb elonyuk. A tesztelessel kapcsolatos resz meg sajnos igaz.
A tobbi sajnos igaz. Ui.: magan tesztelesben PCR most is van ugy, hogy aznapra kapsz idopontot? Vagy ez is belassul? Nekem nem volt meg se antigen, se PCR tesztem. Bar most sincs ra szukseg, de nem akarok felkeszuletlen lenni. -
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
200 igazolt eset van Afrikában és csak 1000 kalkulált. Ebből azért még meredek viszonyitani
-
szabi__memo
nagyúr
150 ezer vakcinát küld Tádzsikisztánnak a magyar kormány
Az AstraZeneca oltásról amúgy Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter nemrég azt mondta, hogy ennél a vakcinánál a második oltás után az ellenanyagszint nem ismert okok miatt csökken, „ebből az következik, hogy az AstraZenecával további oltást elvégezni nem célszerű”. Hogy ezt milyen adatokra, kutatásokra alapozta, nem árulta el. -
kw3v865
senior tag
válasz
BlackV
üzenetére
Arra van bizonyíték, hogy az Omikron meg az egyéb újabb, a deltával ellentétben kevésbé ismert variánsok ellen mennyi antitest szükséges? Egyelőre nem igazán (nyilván később lehet majd). Ezért szerintem a minél több, annál jobb alapon logikus megoldás, hogy amikor lehetőség van rá, adassuk be a 3. dózist.
Itt a videó utolsó két percében a lényeg: [link] Pardi Norbert (mRNS vakcinafejlesztőként) azért eléggé szakértőnek számít a témában, de Jakab prof. is ezen a véleményen van. -
bigdady
nagyúr
válasz
Soulfly842
üzenetére
Vagyis pont annyit tudunk omicronról hogy jó rá a vakcina mint hogy nem jó rá
-
mpo
veterán
Túl szép lenne, ha egy éven belül, 1 dollárért az összes koronavírus ellen jó lenne.
New COVID-19 vaccine may protect against existing and future strains of coronavirus
[link] -
törölt tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Hogy viselik a betegséget?
-
szabi__memo
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz
Angel2014
üzenetére
"Több mint harmincezer a mutáció a tüskefehérje egyetlen génjében. "
Ennek a mondatnak így nincs értelme. a tüskefehérjén van összesen 35db mutáció.2 hét és mindent megtudunk.
-
Angel2014
addikt
A Japán esethez hasonló. Omicron
Vezető orosz tudós: az új Omicron-változat véget vethet a Covid-19 világjárványnak
Altshtein elmondta, hogy "már látjuk, hogy az Omicron sok mutációt tartalmaz, többet, mint a Delta. Több mint harmincezer a mutáció a tüskefehérje egyetlen génjében. Ez túl sok, és ez azt jelenti, hogy a vírusnak instabil a genomja. Általában az ilyen fertőző ágensek kevésbé veszélyesek, mert evolúciósan a túl sok mutáció a vírus betegséget okozó képességének gyengüléséhez vezet.
A professzor szerint, ha ez a szabály igaz, akkor az Omicron csak az esetek kis hányadában lenne halálos, és olyan lenne, mint más gyakori szezonális fertőzések.
-
t72killer
titán
-
Dare2Live
félisten
szembe jött [link] egy yt video orosz/sputnik fokusszal komolyan sok szempontból pont erre tartunk.
@t72killer: Mondjuk ezt "picit" túltolták. Én is madj nemsokára méretek de ha 1500 felett van kizárt beadatom. Ha 500 alatt akkor fixen.
-
t72killer
titán
Jó, de amekkora vagdalkozással nekiállnak, a többtízezer antitestes, esélyesen 2 hete deltával találkozott/megúszta ügyfelet is zavarnák szúrásra. Kérdemén: miajóistennek?

A konkrét poszt alatt volt egy komment:

A többség 3 mRNS oltással nem képes ilyen magas antitest szintet összehozni, esélyesen a sejtes immumemóra komponens is rendben van. Kérdemén: egy profilképek alapján max 50 kilós tinédzserbe mi a jó életbe kell a legerősebb, legnagyobb adag mRNS-t belenyomni (alapból ugye...), ráadásul ilyen szintre.
Értemén, hogy az 50AU lókaki, de ha nem totál kuka az oltás, akkor a többtízezres szintre miért kell még rátolni és miért kell erre pocsékolni a legértékesebb oltóanyagot, amikor az mehetne egy 90kilós, szív-érrendszeri betegségekkel küzdő 60évesbe?
Kieg: a posztban tessenek megfigyelni, milyen szép "oltásköz" van a fertőzés és a Spájzerek közt
. Igen valószínű, hogy ez is hozzásegítette az igencsak szép értékhez.Kieg2: tűkön ülő anyuka mondjuk nem tudom mit képzelt, Júniusi Pfizerre augusztusban rohanni mérni
? Én a második dózis után min. 5 hónappal mérettem volna, ha a booster időzítése a cél. -
Vesa
veterán
Arra is van bizonyíték, hogy az aktuálisan meglévő antitestszám korrelál a betegség lefolyásának súlyosságával (nyilván statisztikai alapokon, tehát lehetnek kivételek, de az orvoslás és a biosz már csak ilyen). Ha releváns küszöbértékek nincsenek is meghatározva, az előzőekben említett megfigyelés önmagában is indokolhatja a tesztelést. Ráadásul boosterről beszélünk, és a heterológ olási sorok miatt eleve kiszámíthatatlan, hogy kinek hogyan áll az egyéni védelme. Tehát ezt egy általános időbeni skálán lerendezni meglehetősen kocka megoldás, főleg a kvázi éles tesztelési fázisban működő oltási soroknál, ahol egyelőre nem egyértelmű a különböző mixek hatásossága sem.
Előbb-utóbb -remélhetőleg-, lesz majd kialakult, jól bevált protokoll, de addig, -kérdéses esetben- az egyéni tesztelés véleményem szerint indokolt lehet.
-
válasz
BlackV
üzenetére
Lehet, hogy nem tetszik az érvelés, de valójában ez a hivatalos álláspont, amit pl. a CDC is képvisel: az oltás felvételét nem szabad antitest vizsgálat eredményétől függővé tenni, mert jelenleg nincs elég adat, hogy meg lehessen határozni egy biztonságos küszöbértéket, ami felett valaki védettnek számít. (Pl. forrás) Amit én úgy értelmezek, hogy lehet, hogy létezik ilyen küszöbérték, de jelenleg tudományos bizonyíték nincs rá.
Ezzel szemben áll az, hogy arra viszont vannak bizonyítékok, hogy az oltás minden esetben növeli a védettséget (azoknál is akik korábban átestek a betegségen, vagy oltva vannak). Tehát az oltást minden esetben érdemes beadatni, mert utána biztosan védettebb lesz az ember, mint előtte.
(És szerintem ezért bátor dolog valakinek azt tanácsolni, hogy "elég ennyi antitest, ráér még az oltás". Mert mi van, ha egy-két hét múlva mégis jön egy kellemetlenebb lefolyású (áttöréses) fertőzés?)
-
t72killer
titán
Lehet volt rossz tapasztalata ismeretségi körben. Csak nem szabadna elfelejteni (megteszi...), hogy oltás után az 5-6.hónapban az antitest-szint be tud zuhanni, ha levett egy mintát 2 hete, az ma már lehet csak fele-harmadaannyi. Nem fair azzal jönni, hogy dehát a teszt x ezres mértéket mutat - mert nem mutat, csak mutatott.
-
t72killer
titán
válasz
BlackV
üzenetére
Igen, pont a 3.oltások problematikája igazolja, hogy mennyire kell az az antitest.
Persze értem, a user elé odabök a labor egy számot, amiről még azt is bogarászni kell, hogy milyen mértékegység - de emögött a szám mögött semmi infó, hogy pl ezek már deltás antitestek egy nemrég fogott tünetmentes fertőzésből, megaztán a régesrég beadott 50AU már valszleg a Vuhanira is kevés volt, 10kAU-s tételek a menők.
A boosterrel kapcsolatban pedig egy kis mérnöki gondolkodás: tegyük fel békeidő van, kinyírták a környéken az utolsó koronavírust, lehet "bencsmarkolni": mikor ér el maximális hatást a booster? Igen valószínű, hogy akkor, amikor az antitestek száma már nagyon-nagyon lefogyott. Miért? 1x1: ha sok antitested van, azok túl gyorsan túl sok oltás által generált tüskefehérjét nyírnak ki, a szervezetnek nincs ideje tanulni. Érdemben javítható lenne a sejtes és antitestes védelem is, ha az ember ki tudja mérni, hol jár és nem egy teli hordóra tölt kávéscsészével.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
BlackV
üzenetére
Nyilvánvalóan ezt úgy határozták meg, hogy van akit 9 hónapig jól védett a vakcina és vannak kevesen, akiket csak 4 hónapig, ezért húztak egy vonalat valamelyik "emeletnél" ami a legtöbb embernek jó és csak keveseknek rossz. Nem tökéletes, de muszáj valahol meghúzni.
Általában a laboros referencia értékek meg gondolom ezek is úgy vannak meghatározva, hogy a lakosság x hányadát lefedjék, mondjuk 95%-át. Úgy rémlik, hogy normál eloszlással. Jó lenne, ha ezeket az infokat is feltüntetnék, vagy eloszlás görbét látnánk, és akkor máris megnyugodna mindenki. Bár én így is halál nyugodt vagyok. :

-
BlackV
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Szerintem nagyon súlyos téveszmét kerget régóta ebben a kérdésben.
Legutóbb egy izzadságszagú zuhanásos példával érvelt mely így szólt:"Még mindig az ellenanyagtesztek: miért nem lehet egyénreszabott módon megmondani, ki védett és ki nem?***Egy szemléletes példát mondok (magasból való leesés), remélem, MINDENKI meg fogja érteni. ***2018-ban közzétettek egy tanulmányt arról, hogy 116 fiatal (40 év alatti) emberből azoknál, akik magasról lezuhannak, milyen kapcsolat van a sérülések súlyossága (a cikkben Sérülés Súlyossági Pontszám avagy ISS) és a magasság között. A mértékegység méterre számításához: 10 láb (feet) kb. 3 méternek felel meg.A kék kockák a túlélőket mutatják, a pirosak azokat, akik belehaltak.Amint látható, már kb. 4 méter esetében is volt, aki meghalt, de volt, aki túlélt kb. 18 méteres zuhanást is. Sokmindentől függhet ez. Mindazonáltal STATISZTIKAILAG erős kapcsolat van a magasság és a sérülések/kimenetel között.Más szavakkal, a zuhanás esetében NINCS olyan alsó magassági érték, aminél garantálni lehet a sérülés- vagy halálmentes kimenetelt.Így van ez a jelenlegi ellenanyagtesztekkel is: nincs olyan EGYÉNI határérték, amitől garantálni lehet a bármilyen értlemben vett védettséget. STATISZTIKAILAG azonban van kapcsolat az ellenanyagszint és a védettség között.Ugye most már érted? Isten nem Neked teremtette a Világot. Laknak benne mások is, így a természeti törvények szempontjából Te csak egy pont vagy a Gauss görbén, sok más pontocskával egyetemben.Hivatkozás: Alizo, G., Sciarretta, J.D., Gibson, S. et al. Fall from heights: does height really matter?. Eur J Trauma Emerg Surg 44, 411–416 (2018)."
Ezzel az érvelésével az a legfőbb probléma, hogy már jelenleg is pont így működnek a booster oltások csak nem antitestre, hanem időre meghatározva. Jelenleg a Pfizer leghamarabb fél évre ajánlja a 3. oltást, amikor én olvastam az alkalmazási leírásában. Nyilvánvalóan ezt úgy határozták meg, hogy van akit 9 hónapig jól védett a vakcina és vannak kevesen, akiket csak 4 hónapig, ezért húztak egy vonalat valamelyik "emeletnél" ami a legtöbb embernek jó és csak keveseknek rossz. Nem tökéletes, de muszáj valahol meghúzni.
Mi történik hát a 3. oltás eldöntése előtt? Hát megnézem egyénre vonatkoztatva tehát, hogy én mikor kaptam a 2. oltást, és ha 6 hónapja, akkor mennem kell oltakozni mert itt lett meghúzva egy határ, ami a legtöbb embernek megfelelő. Hát akkor mégiscsak egyénre vonatkoztatva alkalmaztuk a statisztikát igaz-e? Jelenleg is pont ugyanazt csináljuk csak a magasságot nem antitestnek hívjuk, hanem eltelt időnek. Semmi különbség. Nem tudom miért hisztizik ezen. Szerintem nem érti.Az antitestes meghatározásnak egyébként pont az lenne a lényege, hogy sokkal pontosabban lehetne egyénre vonatkoztatni a statisztikát, mint az eltelt idővel, amit jelenleg alkalmazunk.
-
t72killer
titán
Frissítésre várva egy kis összefoglaló, "nagyjából" címszó alatt:
forrás (pdf) -
t72killer
titán
"ha valaki mondjuk tavasszal oltotta be magát, de a nyár végén vagy a szeptemberi hónapban valahol megkapta a fertőzést, és akár csak nagyon enyhe tünetekkel is, de átesett a Covidon, akkor neki egészen biztos, hogy nincs szüksége immunizálásra" - mondta Rusvai Miklós" [link]
(egyelőre - t72
) -
fatal`
titán
válasz
attiati
üzenetére
Karikó Katalin
Karikó Katalin, világhírű magyar tudós, a Pfizer/BioNTech mRNS vakcinájának kifejlesztője azt mondta, hogy a Pfizer az eddigi 100 nap helyett 31 nap alatt is képes kifejleszteni egy új oltóanyagot. A biokémikus ezt annak kapcsán nyilatkozta az ATV-nek, hogy a Dél-Afrikában megjelent új koronavírus-variáns ellen, milyen idő alatt lehet új oltóanyagot fejleszteni, amennyiben kiderül, hogy a jelenlegiek nem hatékonyak.
-
Ringman
félisten
-
t72killer
titán
DobsonSzaby kivont szabjával kirohant az antitest-méregetés ellen
Általában jókat irogat, de ezzel azért erősen luftot rugott.
Most nálam újra matek van, agyalok rajta, hogy győzzön a lustaság és kérjek másodiknak egy Pfizert ami itt van a szomszédban + tavasszal lőjek rá valami extrát Mo.-on még a brit booster előtt, vagy vándoroljam be a szomszédos megyék oltópontjait, hátha valahol méltóztatnak modernával kiszolgálni
. Sztem utóbbi lesz, mert ha a karácsonyi jövésmenés (nem mi, de mindenki a környéken...) után a kissrác nem hozza haza a suliból, akkor tényleg veszek lottót...#44917: tömitek itt a smallpharmát ezerrel...
-
Viktoár
addikt
Tegnap délelőtt megkaptam a 3. oltást (pfizer) de semmi reakció. Egy kis vállfájdalom de semmi más. Előtte 2 astrát kaptam, van ennek jelentősége?
Asszony 3 pfizert kapott, de mindegyik kiütötte szögletre 1 napra.
-
PuMbA
titán
mRNS lesz nekem is harmadiknak, szóval nem védem, de a valóság az, hogy vannak a Sino-ról adatok bőven
(Úgy is lesz Sino mRNS is, szóval ez a jövő). Nyugati vakcinánál több adat van, igen, de tegye fel itt a kezét, aki elolvasta végig az összes vakcina 167 oldalas dokumentumát és úgy döntötte el, hogy melyiket akarja. -
van ez-az róla, a sputnikról is, anno én is beadattam, de legyünk őszinték: ha akkor elém teszik az ötösfogatot, az hót ziher, hogy nem a sinóért vagy a sputnikért nyúlok. nem azért, mert rosszak abszolútértékben, hanem mert van jobb és igen.. dokumentáltabb.
viszont jó lenne nem védeni körömszakadtáig azt a sinót, meg az egész témát elengedni, szemmel láthatóan mrns lesz a jövőben és kész. szóval már mindegy.
-
-
inf3rno
nagyúr
Van itt egy cikk, aminél az a konklúzió, hogy teljesen lottó az olcsóknál, hogy pontos lesz e vagy sem. [link] Esetleg az árukeresőn a véleményeket érdemes elolvasni, hátha abból kiderül, ha valami teljesen rossz.
A cikkben a Contec CMS50DL és a Beijing Choice C20, ami átment, a többi nem. Az első kapható volt itthon egy időben, de a felhasználói vélemények nem túl jók. [link] Ez 11 pénzről ment le 7-ig mielőtt kivezették. Van más Contec most is 10 körül meg jóval drágábban is. Szóval nekem úgy tűnik, hogy jobb a békesség és inkább jobb valami drágábbat venni, mint például amit linkeltem.
-
PuMbA
titán
válasz
Ringman
üzenetére
Pedig le van részletesen papírozva meg van engedélye, ráadásul a nyugatról. Muszáj jónak lennie....Vesa szerint ez a perdontő tényező egy vakcinánal, de látjuk, hogy ez nem igaz
Ezeket a nyugati vs keleti vakcina előítéleteket jó lenne elfelejteni egy szakmai topikban. Remélem többször nem jön fel. -
-
Gothmog
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Ha a miniszterelnök egyik kedvenc nótájának az énekese, és e mellett többször "hűségesküt tett" a párt mellett, akkor a jelek szerint, igen.
Sőt, ilyenkor az asszony is külön látogathatja minden nap a beteget (míg máshol előfordul, hogy a haldoklóhoz egyszeri, utolsó búcsúra sem engednek be rokont.)
Közben a napi halálozási jelentésekben rendre jelennek meg 30-as (esetenként 20-as) alapbetegség nélküliek. Közülük valószínűleg sokakat meg lehetett volna menteni ECMO-val. Csak hát átlagjózsi/átlagmari esélyesen nem fog felkerülni ilyen komoly gépre külön ellátó-teammel. (Mint ahogy a Pfizer kísérleti gyógyszeréből sem kaphat "akárki" a kiszivárgó infók szerint.Duplán offba tettem a fentit, mert ugye nem tudományos, komoly kocsma szöveg volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Igen valószínű, hogy ez is hozzásegítette az igencsak szép értékhez.