- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz #42898 üzenetére
Ezek ilyenek. Képesek pókerarccal komolyan előadni ilyen dumákat:
Szijjártó: Magyarország az egyik legsikeresebb választ adta a járványra Európában -
mpo
veterán
"Van elegendő vakcina, és a kormány az egyik legbátrabb oltáspárti döntést hozta azzal, hogy a munkáltatókra bízta a kötelező oltás elrendelésének kérdését.” Ezt mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán kedden.
Ausztriáról, Szingapúrról nem hallott a kalácsképű?
Máséval verni a csalánt az nagy bátorságra vall. -
törölt tag
Emlékeztek a márciusi havazás ülj át másik autóba sms-re? Most járványban miért nem küldenek: ennyien lélegeztetőn, ennyien oltatlanok, menj oltásért
Agyhalál:
Seven doctors contract Covid after attending Florida anti-vaccine summit -
törölt tag
-
Asbee
veterán
Úgy néz ki megúsztam, pcr is negatív lett. Pedig kontakt voltam ezerrel. Cserébe szeptember óta már másodszor jön egy szuper arcüreggyulladás. Tuti a maszkban levő férgek okozzák.
-
bigdady
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #42877 üzenetére
20ezres értéken az csak 250e db, nem annyira sok, de vmiért nem használták
-
válasz
FіkuszKukіsz #42877 üzenetére
ha volt teszt miért nem használták?
ha meg valójában nem volt teszt akkor hogy semmisítik meg? -
FіkuszKukіsz
őstag
Megbízható forrásunk állítja, hogy nagyságrendileg 5 milliárd forint értékű tesztet semmisítenek most meg.
-
válasz
Drizzt #42874 üzenetére
100 beteg esetén lenne 2 halott oltatlan esetén nem?
- azaz oltatlanok esetén 1000 beteg 20 halott
- oltottak 14szer kisebb eséllyel halnak meg tehát 1000 beteg esetén kb 1,42 halott
idehaza 60-40 az arány tehát
- 10000 beteg esetén lenne 80 halott aki oltatlan és 9 halott oltott azaz napi 89 halottmost napi 170 halottnál ez körülbelül 20e beteget vízionál de ez mondjuk két héttel ezelőtti szám (bár van akit 3-4 nap alatt elvisz a delta tehát lehet inkább 1 heti) ez alapján 1-2 hete napi 20e beteg volt, ma szerintem reális lehet a 30e tipp de 1-2 hét múlva kiderül a valósabb szám a halálozások alapján.
-
Drizzt
nagyúr
En is. Nagyjabol ugy szamolom, persze nagyon leegyszerusitve, hogyha lenne napi 1000K esetszam, akkor 2 halott lenne naponta oltas nelkul, feltetelezve, hogy az oltot-oltatlan 1:1 aranyban fertozodik meg, legalabb 600. Itt 2%-os atlag halalozassal szamoltam oltatlanok eseten. Oltottaknal nem is szamoltam halalozassal, pedig nyilvan kene. 30K-nal tobb esetet nem tudok elkepzelni jelen helyzetben.
-
nem tudom tavaly is hasonlókat kalkuláltak aztán a felmérésből (első hullám) kiderült, hogy nincs annyival több megbetegedés mint amennyire a szakemberek akkor tippeltek.
Úgy gondolom most a jobb terjedés és az oltások miatt több lehet, s tényleg nem értek hozzá de a 50-100-as sávot én nagyon soknak érzem.
-
Azért ha napi 10-12e körüli beteg számot nézzük és még ennek a háromszorosát vesszük az is "csak" 30e beteg / nap azaz havi 1 millió maximum így is 10 hónap lenne míg végig megy az országon. És hol van ehhez 50+ ezer kórházi ágy
?
-
catroot
veterán
Lehet jubilálok megint ezzel a nyavajával.
Nem kizárt, hogy túl gondolom, de mintha a szaglásom és ízlelésem gyengült volna valamennyit.
Pl. a borotválkozó ládikámat, amikor kinyitottam, akkor nem csapta meg az orrom a szokásos illat "kavalkád". Közelebb kellett hajolnom, hogy érezzem az illatokat. A kávé ízét pl. éreztem, de mintha kicsit gyengébben.
Egyébként más tünetet nem tapasztalok, ami említésre való lenne.
-
Jadro
veterán
válasz
lacafaca #42837 üzenetére
Ebben most kivételesen egyetértek Lacával. Ha én mennék oda 38ezer társammal, akik nem észlelünk tüneteket és 3-szor vagyunk oltva, valószínűleg jobb lenne az arány. De mi minek mennénk teszteltetni?
A kórházban lévők és halottak számát és tendenciáját szoktam figyelni.
-
válasz
lacafaca #42837 üzenetére
nem meglepő, a valós esetszám simán 50-100 ezer körül lehet. viszont azért a holnap köhögői a mai nap szipogói közül kerülnek ki, ezt jó lenne nem elfelejteni. 100 ezer új betegből 10 ezer ember igen szarul lesz (90 ezer meg veri a mellét, hogy legyőzte fokhagymával, kápival és meg sem érezte). és ez egy napi adat.
-
tisn
addikt
-
lacafaca
addikt
válasz
Sir Pocok #42831 üzenetére
ez miért meglepő? ki megy teszteltetni...aki tüneteket észlel...szerintem inkább kevés. jó ideje megszűnt már a hobbitesztelgetés, mivel aki oltatott, az már nem foglalkozik egy náthás állapottal, amivel egy éve szaladt egy tesztre...ne pánikoljatok már minden adat itteni kielemzésén...
-
-
Csatravi
senior tag
válasz
Sir Pocok #42827 üzenetére
Ha a 664 Covidos lélegeztetett mellé még hozzávesszük a más betegségek miatt szintén lélegeztetésre szorulók számát akkor már nem állhatunk jól
A halottak száma meg elkeserítő. Az adatokból előre vetíthető, hogy 1-2 hétig biztosan 150-200 között lesz a napi elhalálozás.
Kíváncsi vagyok a tegnapi napon beadott szurik számára. Feltéve ha lesz adat. -
válasz
Sir Pocok #42828 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 12637, változás(1): +2372 (+23.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 68420 (átlag: 9774.3), változás(2): +15008 (+28.1%) | incidencia: 1247.1
Új halálos áldozatok száma: 176, változás(1): -2 (-1.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 1005 (átlag: 143.6), változás(2): +110 (+12.3%) | incidencia: 19.4
Új mintavételek száma: 38849, változás(1): +5524 (+16.6%) | elmúlt 7 napban összesen: 286942 (átlag: 40991.7), változás(2): +54731 (+23.6%)
---
Kórházban: 6840, változás(1): +988 (+16.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 6442.4, változás(3): +1025.2 (+18.9%)
Lélegeztetőgépen: 664, változás(1): +99 (+17.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 639.0, változás(3): +113.8 (+21.7%)
Tesztpozitivitás: 32.53%, változás(1): +1.73% (+5.6%) | elmúlt 7 nap átlaga: 25.45%, változás(3): +1.27% (+5.3%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban -
radi8tor
MODERÁTOR
Valami nem stimmel Szlovákiában.
A lenti grafikon alapján szupi a helyzet. A valóság ezzel szemben arra utal, hogy kozmetikázva van az adat.
Az elnök szerint Szlovákia van a legrosszabb helyzetben a világon
És az oltottak százaléka sem stimmel. -
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok #42827 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 12 637 (az előző napi adatokhoz képest +6119)
Új halálos áldozatok száma: 176 (az előző napi adatokhoz képest +5)
Kórházban kezelt betegek száma: 6840 (az előző nap közölt adathoz képest +10)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 664 (az előző nap közölt adatokhoz képest +1)
Új mintavételek száma: 38 849 (az előző napi adatokhoz képest +15 284)
Az első dózissal oltottak száma: 6 057 367 (az előző nap közölt adatokhoz képest +14 251)
A második dózissal is beoltottak száma: 5 808 536 (az előző nap közölt adatokhoz képest +6943)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 2 043 213 (az előző nap közölt adatokhoz képest +103 631) -
Sir Pocok
őstag
12637/176
6840/664
Részletek később.
-
balojazz
aktív tag
válasz
kolopele #42698 üzenetére
Ez a vércsoport-korreláció felejtős. 10-ből 5 tanulmány talál kapcsolatot a fertőzésre, 5 meg nem (Kanadától Kínáig sokszázezres adatokkal is). Ahol találnak, ott meg nincs a halálozásra és a súlyos lefolyásra összefüggés. Tudományos konszenzus van abban, hogy nem szabad prediktív megállapításokat tenni a vércsoport és a járványkezelés/orvoslás kapcsolatában. Én pl AB pozitívként tünetmentes voltam, pedig az Rh+ meg az A vagy a B (nem emlékszem) "halálos". Urban legend az egész.
-
junior11
veterán
Sziasztok, napok óta nem múló torokgyulladásomra lehet, hogy antibiotikum fog kelleni, eddig lázam nincs, csak enyhe hőemelkedés, dokinál még nem voltam, csak telefonon beszéltem vele, a házi kúra eddig nem volt nagyon hatásos, kb jövő szerdán esedékes a 2. oltás, szerintetek így beadják vagy sem ha fog kelleni szedni az ATB-t vagy ha mégsem és nem múlik el a torokgyuszi még akkora sem?
Jövő szerdán lesz az első Pfizer utáni 28. nap (neten utána olvasva állítólag ki lehet tolni az időszakot max 42 napra, ha igaz). Az ATB kezelés befejezése után, ha jól érzem magam 7-14 nap múlva lehet oltatni, ha így van, kérdéses viszont, ilyen hosszabb időszak múlva az első oltás után mennyire hatásos majd a második... Járt már hasonló cipőben vki? -
Ringman
félisten
Vaccines reduce the risk of developing COVID-19 — but studies disagree on their protective effect against long COVID.
-
daneel_hu
addikt
-
mpo
veterán
"Az operatív törzs által megosztott adatok szerint miközben tegnap 147 558 aktív koronavírus-fertőzött volt az országban, mindössze 49 737-en voltak hatósági házi karanténban. Eszerint a hivatalosan igazolt fertőzötteknek csak a harmada van karanténban. Vagy ha úgy tetszik, a kétharmaduk nincs karanténban. "
[link] -
t72killer
titán
válasz
Chesterfield #42803 üzenetére
Kb ezt a mikuláscsomagot kérték az egy pici ampullácska helyett - minden elismerésem (A képen nevezett doktornéninek és a forrásnak valóban, a részükről befigyel még egy 20L-es marmonkanna türelem is...):
-
Vesa
veterán
válasz
BlackV #42789 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy az EMA egy elég határozott szabályrendszer szerint végzi az engedélyezési eljárást, a hatásossági kritérium pedig mint tudjuk, 50%, tehát ha ezt hozza a cucc, és a doksija megfelelő, akkor lesz engedélye, ha nem, akkor meg nem. A keletiekkel sem feltétlen a hatásosság volt a baj, hanem az, hogy a doksijuk tré, az adataik hiányosak vagy nem felelnek meg az elvárásnak. Tehát akkor is jogosan nem fog engedélyt kapni, ha egyébként más forrásból származó adatok szerint nem rossz vakcina.
Én ezt helyesnek tartom, mert pont a szabálykövetés, és a szigorú protokollok betartása jelent garanciát a biztonságra.
-
válasz
Ringman #42798 üzenetére
oké, de ott a másik cikk is, hogy a második janssen 4x-ezi az antitesteket, míg helyette a moderna meg 76x-ozza (bár lehet, hogy ott nem 2 hónap volt a köz). oké, tény, én nem síölök ausztriában ebben a szezonban sem a hülye kombómmal, de azért ha már oltunk, legyen a leginkább hatékony. az meg janssenre mrns, egyértelműen.
-
tisn
addikt
válasz
t72killer #42790 üzenetére
Olvasgatom az SOS: Korona csoportot és lám, az oltatlanok tolongani kezdtek + a grafénoxidot gyorsan felváltotta a "mekkora szaturációval hívjak mentőt" téma.
eleg durva. oltatlanoknak kotelezove tennem a napi olvasasat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Milyen videókártyát?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- E-book olvasók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Futás, futópályák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest