- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Tudományos Pandémia Klub
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
44300 - 44201
73830 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-13 13:01 Téma összefoglaló
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Drizzt
nagyúr
-
Stanlee
őstag
"A húszas, harmincas éveikben járó fiatalok kerülnek be mérsékelt vagy súlyos tünetekkel" ezek nem gyerekek, szerintem.
-
Ispy
nagyúr
Jelentős részük nincs beoltva...
Ja, akkor jöhet, a többiek meg így jártak.
-
kolopele
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Valahol láttam, hogy arányaiban sokkal több, azt se tudom magyar volt e, de szinte mindenhol írják hogy sokkal több a gyerek. Egyik feltűnő különbség volt hogy ez valami más. Így hirtelen az első amit kidobott hogy több (bár itt csak fiatalt írnak, nem mintha nagy különbség lenne abban hogy ez így nagyon más)
-
Stanlee
őstag
Hol lattad a sok gyereket a del-afrikai korhazakban? Ha tenyleg a gyerekekre lenne veszelyes az uj valtozat mar attol lenne hangos minden.
-
Parci
HÁZIGAZDA
kár szerintem megfejteni a legelső infók alapján. ki fog derülni. de némi mázli ránk férne már, eddig csak odab.szósabb lett...
-
Ispy
nagyúr
Nem tudom mire enged, szerintem ezt még senki nem tudja pontosan. Most még csak a kivánságokat írjuk össze. Ez az enyém volt.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
-
emvy
félisten
Arról van sok nyilatkozat, hogy a Covid vakcinák hosszútávú mellékhatásai várhatóan ugyanolyan jellegűek lesznek, mint az eddigi vakcináké (azaz elhanyagolhatók). Pl.: https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/hcp/answering-questions.html
Ezt arra alapozzák, hogy ugyanúgy folyt a fejlesztés, ugyanúgy megvolt az összes kísérleti fázis, stb., tehát nincs okunk azt feltételezni, hogy pont ezek az oltások lesznek valami miatt különbözőek.
-
szabi__memo
nagyúr
Ja, hát a magyar állam sokat nem tesz azért hogy bármilyen minimális infót is adjon az állampolgárainak. De ez nem csak a covidra igaz. Ugyanazt tudom mondani mint korábban, aki ezek alapján akar tájékozódni az meg van lőve és sajnálatosan fogalma sincs miféle országában él. Viszont ez nem mentség szerintem, max komoly hátrányt okoz. Felnőttként azért csak sikerülni kéne innen onnan összeszedni önállóan. Persze ehhez értelemesnek kéne lenni és igény kéne rá. De ugye ha így lenne akkor az államnál is elérnénk, hogy normális legyen
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
a "másik teória" már bizonyítottan működőképes. a te teóriád ennek megfelelően nem a ráció talaján áll. mit szeretnél még 3 milliárd beadott vakcina után egész pontosan?
mondom, most egyszerűen jobban tudod a toyotánál, hogy mi és mennyire veszélyes egy autó fejlesztése során.
önigazolni ne ide gyere, légyszi.
és meg is fordítom: hol tudsz az oltás ellen szóló érvekről (a rostán átment, elfogadott) tudományos publikációt mutatni? csak mert valamiért az oltásellenes rész kellően meggyőző volt számodra, hogy elfogadd, bizonyítékok híján, itt viszont 3 milliárd szuri és egy év tapasztalata (nem teóriája) sem elég neked.
-
BlackV
őstag
-
t72killer
titán
Magyar forrásból nehéz ám ezeket az infókat összeszedni, amikor a hivatalos állami koronavírus oldal egy nagy pol.reklámgyűjtemény szinte nulla érdemi infóval.
#44282: india covaxin, jó cucc - csak helyben el is fogy. Kuba is letett használható anyagokat az asztalra.
-
nobela
senior tag
-
szabi__memo
nagyúr
Többről olvastam, hogy befuccsolt. Gondolom a jelenlegi nagyok mellett elég nehéz lehet labdába rúgni. Viszont azért bőven olvastam újakról is. Ide nem fog jó eséllyel eljutni egy se, de ugye kínai is több van. Sputnyikból is van már új, kínai mRNS, Gamaleya, CanSino, Sinovac, Bharat, Zydu és még ki tudja mennyi. Sok már utolsó fázisban van. Novavax is aktív, már az Omicron-ra is reagáltak.
A Pfizer kapacitását és előnyét nehéz lesz lenyomni -
Golyobis
tag
A fertőzésen átesettek hosszútávú mellékhatásairól már hallottam, ezért nem kérdeztem rá.
Mivel óvatos vagyok és szkeptikus, ezért szeretem jól átgondolni a dolgokat, és ebbe beletartozik, hogy az oltás ellen szóló érveket (ha vannak ilyenek) is ugyan úgy meghallgatom mint az oltás mellett szólókat mielőtt döntenék.
Mivel nem találtam hivatalos állásponttal a vakcinák hosszútávú következményeiről, ezért gondoltam felteszem itt a kérdést, de bár sokan elmondták a véleményüket (amit köszönök mindenkinek), hivatalos forrást senki sem linkelt eddig a dolog alátámasztására.
A klasszikus oltások működésének alapelveiről én magam is tanultam még középiskolában, az alapján valóban nem számítanék semmi komolyabb hosszútávú következményre, de szerettem volna a biztonság kedvéért valami nyilatkozatot olvasni egy hivataltól, vagy szervezettől is, ami kijelenti ugyan azt, amit itt sokan elmondtak: hogy a tudomány jelenlegi álláspontja szerint ezek az oltások nem tartalmaznak hosszútávú károsodást vagy kockázatot.
Aki oltást kapott nem kapott erről valamiféle tájékoztatót?Én nem hiszem hogy emiatt az a típus lennék, akit sokan oltásellenesnek hívnak, és határozottan nem a chemtrail oldalak alapján tájékozódok.
"Te pedig feltetted rulettre az egészséged valamiféle teóriára alapozva."
Miért, te lényegében nem ugyanezt tetted? Csak te a másik oldalra fogadtál. -
Ringman
félisten
-
Vesa
veterán
Ha már oltások, én inkább azt nem értem, hogy az első befutók után miért nincs újabb cucc? 2 évvel ezelőtt legalább 80-100 induló projectet listáztak valahol. Jónéhány elcsúszott a teszteken, néhányan kiszálltak a ringből, de hol a többi? Itt most nem a Pfizer új gyógyszeréről, vagy egyéb újításokról beszélek -pl. a tapaszként működő oltásról-, hanem direkt azokról a 'normál' vakcinákról, melyek fejlesztése a járvány elején indult.
-
Ringman
félisten
elég nagy mák lenne, ha a szuperfertőzés mellett kevésbé lenne súlyos lefutású a betegség, mert pont úgy mutálódott volna.
eddig a jobb fertőzőképesség -> nagyobb mortalitás volt a jellemző.
hogy lenne ez működőképes, kisebb viral load, de mégis jobban fertőz? eddig a viral load mértéke korrelált az erősebb lefolyással (alfa, delta), ill. a fertőzőképességgel.
(nem értek hozzá, csak furcsa lenne)---
marokkó nem bízza a véletlenre:
Morocco bans all inbound flights for two weeks starting Nov 29 - statement -
szabi__memo
nagyúr
Azért józan paraszti ésszel így egy évvel, 3 milliárd oltottal és a kórházba kerülő 1:10 oltott:oltatlan arány mellett elég nevetséges az összedobott vakcina elmélet. Főleg hogy melyikről beszélünk? Mert ilyenkor mindig mintha csak egy létezne. Egységesen szar és összedobott, veszélyes mind? Egy se sikerült? Aki követi tudja, hogy van különbség köztük, de még az átlagukkal is 1:10...
Legalább egy szimpatikust csak ki lehet választani, nálunk kevés helyen van erre több lehetőség. Bár Putyin chipes már úgy tudom nincs, így az orosz rajongók max választhatnak kommunista kínait is. Ez itt a kánaán kérem
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Vesa
veterán
Ez megint egy más kérdés, de ha már idejön valaki kérdezni -ami eleve egy jó jel-, akkor az ember próbál segíteni. Hogy aztén ezzel az illető mit kezd, az már rajtunk nem múlik. Én úgy látom, hogy sokan nem direkt oltásellenesek, hanem sokkal inkább nem megfelelő infókkal találkoztak elsőként és ebben nagy szerepe van sajnos az agyatlan social médiának. Valami hülye beírja marhaságait arról, hogy az oltástól 10 őven belül meghalnak az emberek, és a többség, mivel nem járatos a tudományokban, el is fogja hinni, de minimum elrakja a kétséget a fejében, ami onnan már nagyon nehéz lesz kiirtani. De azért meg kell próbálni, és erre a legjobb azzal érvelni, hogy szakmebrektől tájékozódjon, ne pedig virágkötő Marika néni posztja alapján rettegjen pl. az oltástól.
-
emvy
félisten
-
Parci
HÁZIGAZDA
egyrészt iszonyú pénz jött hozzá, tehát végre meg lehetett csinálni. a legtöbb vakcinafejlesztés nem feltétlenül azért nem készül el gyorsan/időben, mert ne tudnák megoldani, hanem mert nincs rá lóvé. erre volt, végtelen, ahogy írod is.
másrészt, párhuzamosították a 3 tesztfázist a gyorsaság miatt. de mind a 3 ugyanúgy megvolt, mint a többi oltásnál. ezt az "összecsapott kutyulék" népség rendre elfelejti megemlíteni...
(ahogy azt is, hogy milliárdos nagyságrendben beadva, minden mellékhatást nagyítóval figyelve annyira ki lettek végül tesztelve élesben, mint semmi más -- ennek megfelelően most már igazán full irracionális aggódni miattuk) -
BlackV
őstag
"Sziasztok, tud-e valaki infót a meglévő oltások lehetséges hosszútávú mellékhatásairól?"
Helo. Én nem tudok. És egy új vírus hosszútávú mellékhatásait nem kérdezed meg?
"Én megkockáztattam az utóbbit, és így utólag azt mondhatom, hogy eddig jól jártam, bár ez" nem biztos hogy mindenkire ugyanúgy igaz lenne.
Miért jártál jól? Kihez képest? Hozzám képest biztosan nem, mert én már 3x is be vagyok oltva. Amióta elérhető az oltás folyamatosan szinten tartom a védettésgemet, ellentétben azzal aki átesett rajta valamikor. És a hangsúly a valamikoron. Én viszont pontosan tudom mikor kaptam az oltásokat. Tudatos vagyok. Te pedig feltetted rulettre az egészséged valamiféle teóriára alapozva.
Dehogy jártál jól. Szerencséd volt eddig. -
nobela
senior tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
"Igazából ehhez a vakcina fejlesztéssel és vakcina vizsgálattal foglalkozó szakembereken kívül senki nem tud érdemben hozzászólni. Tehát neked sem kell, nekem sem kell. Viszont azt megértem, hogy az egy szar érzés, hogy teljesen bizonytalan világban meg kell bíznod valakiben, akihez semmilyen közöd nem volt addig az életben. De tényleg jobbat nem tudsz, mint hogy nézed az eddigi adatokat mind a vakcinák, mind a fertőzések esetén."
beülsz az autódba is. nem kevésbé szaktéma egy oltás kifejlesztése sem, mint egy autóé. persze, hogy az ember próbál tájékozódni, de érdemes reálisan belőni a korlátainkat és megválogatni a forrásainkat (nem neked írom, csak erre reflektálva).
-
emvy
félisten
> Az meg nem tudom miért 'csesztetés', hogy szakmai oldalt linkelek neki segítségként, hogy végre ne az agyatlan konteókból tájékozódjon, hanem releváns infókból??
egyebkent a gond az, hogy nincs olyan ember, aki egész idáig a naturahirek.hu-n nevelkedett, most meg egy random anonim PH nick meggyőzi, hogy Lancetet kell olvasni
Hanyan vannak itt, akik masszív oltasszkeptikusból a fórum hatására elkötelezett mainstream tudomány-hívők lettek? Szerintem elég kevesen.
-
szabi__memo
nagyúr
A 60, 500, 6000, 50000% margójára

Innen -
emvy
félisten
-
Drizzt
nagyúr
"Akkoriban amikor ez kezdődött sokan adtak hangot annak, hogy félnek egy gyorsan összedobott vakcina mellékhatásaitól, és én nem tudtam hozzászólni a témához."
Igazából ehhez a vakcina fejlesztéssel és vakcina vizsgálattal foglalkozó szakembereken kívül senki nem tud érdemben hozzászólni. Tehát neked sem kell, nekem sem kell. Viszont azt megértem, hogy az egy szar érzés, hogy teljesen bizonytalan világban meg kell bíznod valakiben, akihez semmilyen közöd nem volt addig az életben. De tényleg jobbat nem tudsz, mint hogy nézed az eddigi adatokat mind a vakcinák, mind a fertőzések esetén.
"Másrészt mint írtam, úgy sejtettem, hogy az átlagnál erősebb immunrendszerem van, ami azért is lehet, mert munkám során gyakran kerülök közvetlen érintkezésbe szennyvízzel, és hasonló fertőző közegekkel."
Sajnos teljesen felmérhetetlen előre, hogy kivel mit fog okozni. Nekem volt 37 éves ismerősöm aki meghalt, semmilyen jelen nem volt annak, hogy bármi baja lenne az immunrendszerének. De múlt héten is volt a hivatalos adatokban aki 30 alatti egészségesként halt meg. Nem lehet előre tudni, hogy mi lesz a vége. Ebben a korosztályban ugyan inkább olyan 1:2000~3000 között van a halálozás, de az se olyan jó, mert hozzá képest a vakcinák várható mellékhatásai elenyésznek. Persze azért érdemes az erre irányadó tanácsokat megfontolni és ebben a korosztályban én Pfizert, vagy esetleg Sinopharmot választanék. 30 és 60 között Modernát, vagy Pfizert, esetleg Sinopharmot, 60 felett meg bármit, csak Sinopharmot sem. Szívem szerint vektorvakcinát nem adnék senkinek, annak ellenére, hogy az volt az első két oltásom. Viszont abban az időszakban, amikor nem volt még vakcina válogatósdi, de volt erős járvány, a vektorvakcina is tök jó opció volt. -
Vesa
veterán
Szimplán arra a téves infóra válasz -és cáfolat-, mely szerint 1 év alatt dobták össze az mRNS vakcinákat. Ez pedig nem igaz. Egy szóval nem beszéltem ezzel összefüggésben a hatásosságról vagy bármi másról!

Az meg nem tudom miért 'csesztetés', hogy szakmai oldalt linkelek neki segítségként, hogy végre ne az agyatlan konteókból tájékozódjon, hanem releváns infókból??
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
értem az érveidet, de mindkettő (a pro és a kontra is) elég légbőlkapott. amolyan "józan paraszti ésszel gondolva", csak ezek ennél összetettebb dolgok. lehet egyébként, hogy az immunrendszered sok kórokozóra fel van készítve, sőt, valószínű, ami miatt a mindennapokban simán lehetsz kevesebbet beteg az átlagnál.
ez viszont egy tök új vírus, erre nem lehetsz felkészítve. és épp ez a baj vele.
-
emvy
félisten
> A mRNS technológiát közel 20 éve fejlesztik!
egyebkent ez miért érv bármire is? A fúziós erőműveket meg ötven éve, mégsem működnek.
az mrns covid vakcinák szuperek, de ezek az érvek csak arra jók, hogy az oltasellenesek alá adják a lovat
Arra kene lassan rájönni, hogy ha meg akarjuk győzni a maradék 40%-ot, hogy oltassa be magát, akkor az úgy nem fog menni, ha folyamatosan azt magyarázzuk nekik, hogy idióták.
ha meg nem is akarjuk őket meggyőzni, csak a magunk kedvéért csesztetjuk őket, az sem tűnik ideálisnak -
szabi__memo
nagyúr
-
Vesa
veterán
A mRNS technológiát közel 20 éve fejlesztik!
"bár ez nem biztos hogy mindenkire ugyanúgy igaz lenne."
Nem biztos? Közel 6 millió halottnál tartunk, és ez csak a hivatalos adat, a valóságban már a tízmilliós számokat karcolgatjuk.
Kóbor János is azt gondolta, hogy erős az immunrendszere ezért nem oltat. Jelenleg műtüdőn fekszik az intenzíven. Delhusa Gjon úgy gondolta, természetközeli életmódja miatt betonból van és nem eshet baja, itt megnézheted, végül hogyan járt.
-
Ricardo
titán
-
natë
nagyúr
-
Golyobis
tag
Két dolog miatt döntöttem így:
Akkoriban amikor ez kezdődött sokan adtak hangot annak, hogy félnek egy gyorsan összedobott vakcina mellékhatásaitól, és én nem tudtam hozzászólni a témához.
Másrészt mint írtam, úgy sejtettem, hogy az átlagnál erősebb immunrendszerem van, ami azért is lehet, mert munkám során gyakran kerülök közvetlen érintkezésbe szennyvízzel, és hasonló fertőző közegekkel.
Így végül az akkori tudásom alapján kiismerhetetlen mellékhatások, és az esetemben feltételezett enyhe lefutású betegség között kellett választani.
Én megkockáztattam az utóbbit, és így utólag azt mondhatom, hogy eddig jól jártam, bár ez nem biztos hogy mindenkire ugyanúgy igaz lenne. -
Vesa
veterán
Egyebekben, kezdetnek ezt az oldalt olvasgasd! Ne a fészbúúúk, és hasonló agyatlan helyekről szerezd be az infókat, hanem olyanról, amit szakemberek írnak. Az általam linkelt oldalt szakemberek szerkesztik!
-
Z.É.T.
addikt
Múltkori MTA előadás megvót?
(a Janszky prof. rész vérlázítóan szakmaiatlan volt helyenként, de ettől függetlenül adott egy jó áttekintést a két részes videó) -
t72killer
titán
Ezekről egyébként NAGYON sovány a statisztika, pedig a long jelenségekről már kb 2020 májusa óta tudunk.
#44253: a hosszú várakozási idő némileg ellensúlyozható az óriási mintaszámmal: ha 10%-nak előjönne 10év múlva vmi gebasz, akkor tuti, hogy >0.5%-nak előjön fél éven belül. 1mrd oltottnál ez elég ahhoz, hogy hír legyen.
-
Vesa
veterán
Hosszútávú hatásról akkor lehet konkrétan beszélni, ha eltelt aannyi idő amit "hosszútávként" lehet értelmezni. Ugyanakkor, a technológia jellegéből adódóan, bármilyen hosszútávú hatás lehetősége a mai ismeretek szerint, gyakorlatilag lehetetlen.
Évtizedek óta alkalmazunk oltásokat, egyetlen esetben sem bizonyosodott be hosszútávú káros hatás, ellenebn pozitív hatás annál inkább, számos betegséget sikerült eliminálni általuk.
Az oltás nem gyógyszer, gyakorlatilag annyit csinál, hogy biztonságos módon megtanítja a szervezetet -immunrendszert- egy kórokozó felismerésére és ellenanyag termelést indít be. Több milliárd embert oltottak már be, senki nem változott gyíkká.Oltatlanként lénygesen nagyobb kockázatot vállalsz, egyrészt a vírus esetleges pusztítása miatt, másrészt gondold végig, milyen és mennyi gyógyszert tolnak bele egy súlyosabb lefolyású Covid betegbe! Azok már olyan gyógyszerek, melyek egyenként is lényegesen komolyabb mellékhatással rendelkeznek mint egy oltás, nem beszélve a szervezetre gyakorolt, esetleges egyéb káros hatásaikról.
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
ja, és a vírus kifejezetten szeret tönkretenni érhálózatot a szerveidben és életre szóló problémákat hagyni maga után. szóval az oltáson aggódva engeded százezerszeres (!!) valószínűséggel, hogy akár életed végéig:
- szédülj
- gyenge legyél
- alzheimeres szinten leépüljön az agyad
- negyed tüdővel "hasíts" tovább
- elszaródjon a szíved és 1-2-5-10 év múlva megpúzzál infarktusban
ez a károkozás a fertőzéssel meg is történik (kb. a fertőzöttek 10%-ánál!!!), és a hajszálérhálózat nem fog visszavarázsolódni. -
Ricardo
titán
Nem értem kinek írsz. Hiszen ő megígérte, hogy nem zavarja az ide írókat, hiszen nem írt még ide egy szót sem, és nem is fog , mert ő tudja helyén kezelni a fórumozást.
Komolyra fordítva. Én bízom benne hogy (mivel ott tiltva van) nem ez lesz a következő laza topik.
-
Parci
HÁZIGAZDA
hogy van az, hogy ettől félsz, de egy 2-3%-os halálozási rátájú, az emberek 10+ százalékát kórházba küldő vírustól meg kevésbé, hogy így döntöttél?

nem fogom törölni a kommented, de értened kéne, hogy amikor a saját/családod életéről van szó, akkor némileg luxus nem tudni, hogy 1:100000 a több vagy 2:100.
az oltások egyébként vírusok/vírusrészek bejuttatása a szervezetedbe, hogy az immunrendszered azokat felismerve ellenanyagot termeljen. lehetnek mellékhatásai, akár súlyosak is, de ezek az oltás utáni hetekben tudnak fellépni, évekkel később csak akkor tudnának, ha a bejuttatott vírus(rész) vagy a rá termelt ellenanyag valahol elbújik a szervezetedben, hogy sokkal később indítson el valami (auto)immun folyamatot.
a koronavírus oltásokkal a vírus tüskefehérjéjét kapod (a kínai esetében az egész vírust). ha az valami ilyet tud neked okozni, akkor szerinted a fertőzés, ahol pont ugyanez az alkatrész a víruson szaporodik sok milliós nagyságrendben, mit tenne?
oltasd be magad. (ha esetleg úgy éreznéd, hogy érted, de azért te még nem vagy megggyőzve, akkor: ne tudd jobban a kutatóbiológusok szakmáját náluk. most valóban csak rossz és rossz között tudsz választani, de ez van, kitört egy új világjárvány. az oltás kockázata sokkal kisebb, olyan választásod meg úgy sincs, hogy egyik kockázatot sem vállalod)
-
szabi__memo
nagyúr
Egy biztos: ugyanazok igazak ezekre is mint az összesre amik már benned vannak. Amúgy meg két széria közt is lehet különbség, mint minden sorozatgyártott terméknél, szóval...
Azért ha 200 éve is tudtak olyat csinálni amitől nem nyiffant ki az emberiség, talán ma is képesek rá. Szerintem így érdemes hozzáállni -
Golyobis
tag
-
t72killer
titán
A képlet meglehetősen egyszerű: az oltóanyag utolsó molekulája ÉS a generált tüskefehérjék is kitakarodnak belőled 1-2hét alatt. Ha kinyírna, arra már az első hónapban látható utalásnak kéne lennie. Pláne 3+milliárd oltottnál.
Azon gondolkoztál már, hogy EGYETLEN darab elfogyasztott big mac-nek milyen hosszútávú mellékhatásai lehetnek? Vagy annak, hogy évente megeszel 2db-ot?
-
emvy
félisten
-
Golyobis
tag
Sziasztok, tud-e valaki infót a meglévő oltások lehetséges hosszútávú mellékhatásairól?
Egy kicsit utána olvastam a dolognak, de mindenhol csak az oltás után közvetlenül fellépő látványos (legyen az enyhe vagy komolyabb) mellékhatásokról olvastam.
PL: ha jól látom itt. is csak tapasztalati módszerrel értékelik a mellékhatásokat.Engem érdekelne, hogy kizárható-e olyan jellegű mellékhatások és kockázatok, mint például hogy egy-egy betegségnek (PL rák) a kialakulása megnövekszik, sérül valamilyen szerv (tüdő, máj, vese, stb) romlik valamilyen képesség, vagy csak sok év múlva, vagy öregkorban fognak bizonyos tünetek jelentkezni.
Persze erre még nincsenek tapasztalatok, hiszen csak egy éve vannak oltások, de ha valaki átlátja az oltások működését, akkor abból gondolom lehetne előre következtetni.
Én elsősorban úgy képzeltem el, hogy az oltóanyagokban lévő kémiai- biológiai molekulák jellemző általános tulajdonságainak ismeretében, és múltbeli hasonló oltások hosszútávú eredményeiből lehetne hiteles következtetéseket levonni.Őszinte leszek: én nem oltottam még be magam, mert azt olvastam valahol, hogy a tapasztalati adatok még túl kevesek ilyen rövid távon, hogy a hossztávú kockázatokról egyértelműen lehessen nyilatkozni, ráadásul az immunrendszerem erőssége átlag felettinek látszott.
így utólag visszanézve nem is jártam rosszul, mert nem is tapasztaltam súlyos megbetegedést ez alatt a két év alatt.
Én bízom benne hogy emiatt még nem számítok nektek hit alapú oltásellenesnek, és nem kerül törlésre a kommentem.Kíváncsi lennék, hogy lehet-e bármi ilyen, hosszútávú jellegű következménye az oltásnak.
-
t72killer
titán
-
Parci
HÁZIGAZDA
ez az egész nagyon off itt, de: nem miattad lett longja, hanem azt írtad neki, amikor beteg volt, hogy ne parázzon, a te tanítványod, nem lehet baja. lett. viszonylag nyilvánvaló, hogy nem úgy működik ez, hogy ha valaki a te definíciód szerint egészségesen él, akkor nem lehet baja, mert nem ezen múlik.
de ezeket te is tudod, csak mindig tetteted a hülyét. tudom, hogy csak pozitív hozzáállást akartál belevinni, de a lényeg, hogy óvatosabban kéne frankómondani. ennyit mondtam, a többit meg nem mondtam, azokat te kevered ide.
ja, és nyugi, itt adventi vásár non-stop lesz 4 hétig
(mostanra végeztem a padláson az üveggyapottal, meg odakint a beton folyókák kirámolásával, nem megyek már sehova) -
szabi__memo
nagyúr
-
lacafaca
addikt
szóval nem mentél ki...
ez vicc volt, de ezek szerint minden humorérzék oda (ha erre gondolsz, mint javaslat...amúgy akkor passz, nem tudom mire gondolsz)naténak miattam lett longja...nab+
(tanácsokat kapott refluxra, nem kovidgyógymódokat adtam, ha ezt hazudta neked...hát...)na tényleg befejeztem, itt csak mérgezést kap az ember pszichéje
-
Vesa
veterán
-
Ringman
félisten
-
natë
nagyúr
Köszönöm nektek!
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Z.É.T.
addikt
-
natë
nagyúr
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Vesa
veterán
-
Ispy
nagyúr
-
Parci
HÁZIGAZDA
laca, tedd meg, hogy nem javasolsz olyasmit másoknak, hogy menjenek ki a vírusboltba. ha jól rémlik, nate-tel is közölted, hogy ne parázzon, amikor koronás volt, mert "a tanítványod", aztán olyan longja lett, hogy csak na.

egy dolog, hogy valakinek vannak teóriái, és egy másik, ha elkezd velük gyógyítani. őket már sámánoknak hívjuk, és a modern korban simán böriben is landolhatnak. azt meg nem szeretném, mert akkor nem jut nekem a világ legfinomabb ...-jából
-
szabi__memo
nagyúr
-
lacafaca
addikt
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
-
Z.É.T.
addikt
-
Vesa
veterán
-
mpo
veterán
-
Sir Pocok
őstag
Béla inkább a lottó számokban jósolj... (Neki legyen igaza)
-
kolopele
nagyúr
-
Csatravi
senior tag
"Nem Merkelyn múlt a dolog az biztos."
Persze, hogy nem. Ő csak egy báb akik a miniszteri poszttért hajlandó mindenre. Maradhatott volna egy elismert kardiológus most meg egy hiteltelen senki lesz(tt). -
Csatravi
senior tag
-
szabi__memo
nagyúr
Nem Merkelyn múlt a dolog az biztos. A duma meg mindig megvan minden szinten. Elb@sztak már fél évnyi időt olyan védekezéssel aminél egy félnótás sokkal jobbat tudna kialakítani fél óra alatt, de über fasza minden, sosem volt jobb, mi vagyunk a numeo unok.
Igaz a számok az ellenkezőjét mutatják de ki nem sz@rja le -
Drizzt
nagyúr
Én nem vagyok ennyire pesszimista a harmadik oltások tekintetében.
Magyarország népessége 9.75 millió, tehát 25%-on állunk. 4.39 millió a 45%. Hátralévő napok: 27. Beadandó oltás: 1.95 millió. Kb. 72e/nap átlagos oltásmennyiséggel teljesíthető. Az utóbbi napokban 100e felett volt a napi átlag. Persze nyilván lesz ennek egy teteje, amit nem lehet áttörni, de a múltkor itt linkeltek egy közvélemény-kutatást, ami szerint igazából akár 56% is van, aki akar harmadik oltás, s 40% felett van, aki nem nagyon akar vele kivárni. Nem könnyű, de elérhető cél. Olyan 3.8 millióra mernék nagy magabiztossággal tippelni, hogy minimum meglesz. 4.39 az nagyon necces, de megfeszített munkával elérhető.
A másik dolog, ami lassíthatja a harmadik oltásra való hajlandóságot, hogy ha elkezd csökkenni az esetszám. Az tipikusan csökkenti az oltási hajlandóságot. Én max. 2 hét múlva esetszám csökkenést várok. -
Csatravi
senior tag
Azért a saját vállveregetés már megvolt.
Merkely:
"Az oltási hetet sikeresnek értékelve azt mondta: remélte, hogy népszerű lesz a regisztráció nélküli oltás, sokat dolgoztak rajta, hogy ne csak növeljék az oltópontok számát, de egyszerűbbé is tegyék a részvételt. Példaként említette, hogy az oltásra rendelkezésre álló időt is bővítették, 7 órától 19 óráig, így bárki megtalálhatta a számára megfelelő időpontot." -
mpo
veterán
-
UberMutant
őstag
sőt , ha kifejezettem bevetnék a propagandagépezetet és meggyőzdéssel tolnák az oltási propagandát, pont mint a többit szlogenjüket, akkor megfordulna a jelenlegi oltási kedv.
végre egyszer jó célra is használhatnák a fegyvereiket , ha már egyszer ők vezetik a "védekezést" a szakértők helyett.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Csatravi
senior tag
-
Vesa
veterán
-
t72killer
titán
-
OPiiPO
veterán
-
szabi__memo
nagyúr
-
Csatravi
senior tag
-
BlackV
őstag
-
Csatravi
senior tag
Merkely Béla: Az oltáson múlik, milyen karácsonyunk lesz
"A rektor úgy látja, hogy két hét alatt alakul ki a harmadik oltás hatása, így azok a családok tudnak nyugodtan asztalhoz ülni az ünnepekkor, ahol a harmadik oltást mindenki két héttel karácsony előtt felvette.
A Semmelweis rektora összehasonlításképpen Izraelt hozta fel példának, ahol a negyedik hullám júniusban indult el, a csúcspont szeptemberben jött, majd a járvány lecsendesedett.
A megoldás Merkely Béla szerint a harmadik oltás volt, melyet a lakosság 45 százaléka kapott meg. Éppen ezért nálunk is ezt az értéket kell elérni, hogy karácsonykor a családok összeülhessenek, és békében ünnepelhessenek – fogalmazott.
Merkely Béla azért is hozta fel Izrael példáját, mert a lakosság ott is 60 százalék feletti arányban lett beoltva két dózissal, viszont ehhez hozzájárul a 45 százalékos átoltottság is a harmadik dózissal." (kiemelés tőlem)
Nálunk most 2 443 456 fő van beoltva a 3. dózissal. Csak varázslattal tudunk a 45% közelébe kerülni. (mondjuk a varázslatos számok tálalásában ők nagyon jók) -
lacafaca
addikt
-
Ringman
félisten
-
BlackV
őstag
-
emvy
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
44300 - 44201
73830 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(ahogy azt is, hogy milliárdos nagyságrendben beadva, minden mellékhatást nagyítóval figyelve annyira ki lettek végül tesztelve élesben, mint semmi más -- ennek megfelelően most már igazán full irracionális aggódni miattuk)

. Elvesztünk, megyek lisztért és élesztőért. Budipapír már van + egy kazal tűzifa.
(mostanra végeztem a padláson az üveggyapottal, meg odakint a beton folyókák kirámolásával, nem megyek már sehova)
ez vicc volt, de ezek szerint minden humorérzék oda (ha erre gondolsz, mint javaslat...amúgy akkor passz, nem tudom mire gondolsz)