Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"...ezért evolúciós értelemben mindegy, hogy mi történik a megfertőzött egyeddel (túléli vagy sem). Azaz jelenleg nem igazán látszik olyan evolúciós nyomás, ami a kevésbé veszélyes variánsok kialakulása irányába hatna."
Ez komoly?
Mármint az evolúciós nyomás?
Azt gondolom, nincs ilyen, sőt nem is lehet. Az evolúció és a vírus részéről is feltételezi az értelem jelenlétét. A vírusokat élőlényeknek sem tekinthetjük. Nincs anyagcsere, nincs kommunikáció. Egyedül egy automatizmus működik, ami megfelelő körülmények között működik, mint egy automata berendezés.
Az evolúciót sem lehet egy konkrét valaminek tekinteni. Folyamat, amit az egyszerű másolási hibák egymásutánisága okoz. Ha ez a folyamat szerencsés akkor egy új faj tud kialakulni vagy egy meglévő faj életben maradni.
Ha célja lenne az evolúciónak, akkor a saját lehetőségeit korlátozná be. Ráadásul a célmeghatározáshoz be kell vezetni a jó és a rossz fogalmát. Ez már az értelemhez kapcsolódó minősítő rendszer. Magasabb szintjén időrendiségben lehet kezelni a jó és a rossz fogalmát. A kicsit rossz most, hogy később jobb legyen. Ezért járunk fogorvos és nem azért mert szeretünk fogorvoshoz járni.Azt gondolom, az evolúcióba nem szabad átemelni a vallásokból származó istenhitet. Mint ahogyan az evolúcióba még tavaly belegondolta valaki, hogy a vírus fejlődési iránya az enyhébb tünetek felé fordulni, mert biztosítja a túlélését. Az erről történő értesítés hiányában az agresszívebb lett a delta változat.
Van egy másik tévedés is amit kedvelnek az emberek a vírusfertőzésekkel kapcsolatban.
A mennyiség egy bizonyos szint elérésé után minőségbe csap át. Ezt az ideológiát többen terjesztették az elmúlt évszázadban. Ennek a szellemét örökölte meg a nyájimmunitás eszméje. Persze lehet benne hinni. csak 100%-os immunizálás után sem fog működni, ha már elfelejtette az immunrendszer, a megfelelő választ.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
PuMbA
titán
Sinopharm beindít folyamatokat, ez nem kérdés Csak sokan számháborúznak, mikor bármilyen Covid teszt honlapján ott van, hogy az eredmény kiértékelés nem abból áll, hogy ránézel a kapott számra aztán jóvan-nincs jól, 0 -1, illetve fekete-fehér megállapításokat tesztünk. Ez olyan minthogy a vérnyomásod 139, akkor teljesen jó vagy, de ha 140, akkor bajod van
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Kékes525 #22796 üzenetére
Igazából én általánossá tenném a booster elérhetőséget mindenki számára, uis a jelentősen megemelt antitest-szint esetleg segíthet a delta terjesztésének visszaszorításában. Oltóanyag van minden szolgáltatótól - a dupla mRNS-eseknek viszont vektorosat kínálnék, hogy az összes vektorosnak, főleg sinosoknak juthasson Pfizer/Moderna.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Kékes525
félisten
válasz t72killer #22795 üzenetére
Kérdés, hogy mennyit adnak? Akinek negatív volt az eredménye, vagy a határérték alatti, azoknak +2 vakcina kell, mert a 2 Sinopharm nem tekinthető pimer oltásnak ebben az esetben.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
t72killer
titán
válasz Kékes525 #22794 üzenetére
Lassan azért mozdulnak, remélhetőleg időben.
"Hozzátette, szerinte elsősorban hatvan év felett, hat hónap után a harmadik oltást célszerű megadni. Szerinte a holnapi kormányülés után már „konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben”, és „nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva. Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse.”"
Tegnapi cikk, ma van a kormányülés - kíváncsi leszek rá, sajnos Merkely-ék csinovnyik-"munkája" nem segít a jó irányba taszigálni az ügyet.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
válasz Kékes525 #22786 üzenetére
Egyébként ez az egész Merkely ügy ugyanolyan cinizmus mint amit a kormány más dolgokban is produkálni szokott, azzal különbséggel, hogy itt tényleg meghallhatnak emiatt a csúsztatás miatt az emberek akiknek nagyon alacsony az antiteste.
Szánalmas és szomorú is egyben.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Kékes525
félisten
Nem egészen. Azt nem tudjuk pontosan, hogy mennyi antitest az ami elegendő. Ezért a határérték közeliek kevés védelmet adnak. Másrészt a Sinopharm nem okoz sejtes védelmet, ami ahhoz lenne szükséges, hogy a fertőzött sejteket elpusztítsa, így megakadályozná a vírus eszkalációját a szervezetben. Ezért hiába véd esetleg a Sinopharm, a védelme sokkal könnyebben áttörhető, mint a többi vakcináé, ahol sejtes védelem is van. Továbbá ezek a vuháni variánsra adták ezeket az értékeket, ami a deltára nagyon kevés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
Lehet hasonlítgatni az oltottság eredményét hamarosan, UK-hez képest.
Ezzel egyébként valószínű bukta is a komplett EU-s vakcinaútlevél-rendszer.#22788: arra eleget, hogy egy "normál adag"(!) v1.0-ás vuhani (!!!) vírust semlegesítsen. Igenis számverseny, korábban többször is volt már linkelve, hogy a vuhani típusú antitestek hatékonysága töredékére csökken az indiai verziókkal szemben (legutóbbi adat 1/2.9), illetve az se mindegy, hogy mekkora vírusadagot kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Spanyolok (napi 40ezer) és Görögök (napi 3ezer) is komolyan kilőttek a delta variáns miatt. Mindkét ország június 28-tól, mindössze 2 hét és 2 nap alatt produkálta ezt a 6-10 szeres esetszám növekedést.
Ausztria és Csehek pedig szinte fej-fej mellett menetelnek, most már napi 300+ esettel.
Június 28-tól, mindössze 2 hét és 2 nap alatt produkálva 4-5 szörös esetszám növekedést.Ciprus pedig június 21-től ugrott 3 hét és 2 nap alatt egy laza 17szeres növekedést....
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Szegeden és Pécsett is megtudták volna vizsgálni, de azok renitens egyetemek. Az lett volna logikus, ha ezeket is megbízzák, hogy a régiójukba végezzék el. Dehát nem az igazság feltárása volt a cél. Különben csak akkreditált laborok végezhették el ezeket a teszteket, azaz hozzáértők vannak azokban is. Másrészt a facebook csoportba aki beküldte a Merkely féle pozitív teszt eredményét és előzőleg negatív volt, azok éppenhogy csak pozitívok lettek, alig tértek el a negatív tartománytól. Ez sokat elárul.
[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
Ha azt nézzük a te értéked a határérték több, mint 5x-öse.
Amúgy én nem igazán izgulok ezen. Május 28-án kaptam a 2. kínai oltást. Még március vége körül a gyorsteszt szerint volt bennem antitest. Utána áprilisban megismételtem a tesztet, az már negatív lett. Utána kaptam rá kb. két hétre az 1. kínait.
Szóval gyanítom azért 34 évesen csak van némi antitestem.
[ Szerkesztve ]
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen duplat kapott mindenki elotte, de jo lenne tudni, hogy mikor elotte, hiszen naluk sokaig az volt a strategia, hogy minel tobben kapjanak egyet, azt meg tudjuk hogy AZ-bol az egy oltas nem sokat er a delta es tarsai ellen. Szoval lehet hogy kettot kaptak (ha igaz amit a szovivo allit... mert ugye ok hivatalbol hazudnak, ferditenek ha az a kormany erdeke), de nem tudjuk mikor kaptak a masodikat. Valoszinuleg AZ-t kaphattak, de ez sincs leirva. Jellemzoen amit nem irnak le, nem hoznak nyilvanossagra, azt okkal teszik. Azt is csak tippelni lehet hogy delta. Szoval pont a fontos reszletek hianyoznak, amibol le lehetne vonni ertelmes kovetkeztetest.
Amugy egyre tobb ezek szerint a bizonyitek arra, hogy a delta, delta plusz mar tulnott az jelenleg beadott oltasokon, de lehet hogy az oltottak eseten joval kezelhetobb az lefolyasa es a halalesetek nagyon nagy reszet mar a vedtelenek teszik ki.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Csatravi
senior tag
Nem tudom hány helyen tudnak ilyen vizsgálatokat elvégezni, de hogy nem csak 1 helyen kellett volna elvégezni az biztos. Most a fővárosi adatokat állítjuk szembe a Semmelweis adataival szemben. Ki az aki nem a valóságnak megfelelő adatokat jeleníti meg? Vagy ha mindegyik valós és helyes adat akkor viszont a nagy különbség miatt még nagyobb számú vizsgálatra lenne szükség főleg a kínaival oltottak körében.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
menőzni nem tudsz, de abszolút védett vagy. gondolj arra, hogy nálad még lehet esély arra, hogy felismeri a nagyon mutánst a szervezet, mert letapogatta a nukleokapszid fehérjétől kezdve a mindent is (kínaisok ezzel szoktak vagizni , mi meg erre azt mondjuk, hogy azok nem túlzottan immunogének, ezért nem ér ).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
-
-
senior tag
Elszabadult a koronavírus egy brit repülőgép-hordozón
(Ha jól értem, akkor mindenki oltva volt, mármint az egész legénység.)
Covid outbreak among vaccinated Vegas hospital workers underscores Delta risks
(Egy kivételével oltottak, és nem a kórházban kapták el, hanem partiztak...)Az első az érdekesebb, mert elég zárt közösségnek tűnik, és annyit jelent, hogy a (1) a delta terjedését a (jelenleg elérhető) oltás már nem akadályozza meg, (2) az oltottak is terjesztik a vírust. (Ez nem tény, csak a saját vélekedésem. A másodikat amúgy a jelenlegi brit járvány matematikai modellezése alapján is feltételezték, most nem találom, hogy hol olvastam.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
PuMbA
titán
"de én többre vágytam"
Minek? Tudjuk, hogy értelmetlen ez a számháború A nagyobb szám nem jelent feltétlen jobb védelmet. Ez nem autós kártya, hogy a nagyobb köbcenti nyer, mert úgyis az immunrendszer az igazi védvonal, ami ismeri a vírust és így meg tud küzdeni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Félelem tűtől, meddőségtől, s attól, hogy elmegy az étvágy
Az oltási statisztika sereghajtó megyéinek településein élők közül sokan babonából, tévhitből halogatnak, mások meg azért, mert most épp nem kell védettségi igazolvány a szabadabb élethez.
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabő 2300 lakosából 514-en vannak beoltva eddig – tudjuk meg Vaszily Edittől, a település háziorvosától. Ez az adat első ránézésre mindössze 22 százalékos beoltottságot jelentene, azonban árnyalja a képet, hogy ezen a zömmel romák lakta településen a lakosok mintegy fele 18 év alatti. Ez utóbbi korosztályban a faluban összesen 11 fiatal van beoltva, a többiek a felnőtt vagy idős korosztályhoz tartoznak.
Tasi Krisztinától, a Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának itteni koordinátorától megtudjuk: eleinte főleg az idősebbek, vagyis az 50 év felettiek jelentkeztek a védőoltásért, őket a szeretetszolgálat buszával rendszeresen szállították a karcagi kórházban kijelölt oltópontra. Később már a doktornő is bekapcsolódott az oltásokba, kényelmesebbé vált a rendszer, és nagyobb számban jelentkeztek már a huszon-, harminc-, negyvenévesek is. A programvezető tapasztalata szerint sokan nem óvatosságból vagy meggyőződésből, hanem pusztán a védettségi igazolvány biztosította szabadságért vállalták az oltást.
Ezt igazolja, hogy júliustól, amikor feloldották a korábbi szigorításokat, és a legtöbb helyen már nem kérik az igazolványt, Tiszabőn gyakorlatilag nullára csökkent az oltási kedv, sőt, közel száz olyan ember van a faluban, aki, noha az utóbbi hetekben lett volna esedékes, a második oltást már nem is vette fel. A máltaiak mindent megtettek, hogy tájékoztassák a helyieket az oltás fontosságáról, sokaknak segítettek kitölteni a regisztrációs lapot, vitték az embereket az oltópontra, s a tanodában, a gyerekházban akivel csak tudtak, beszéltek erről. Erőltetni, kényszeríteni azonban senkit nem akartak, mindenkire rá volt bízva, hogy miként dönt a saját sorsáról – mondja Tasi Krisztina.
nyilván ez nem egy reprezentatív felmérés, de elég elszomorító ez.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
veterán
hát a sinopharm oltásom nem lett acélos... van ellenanyag szint és jelentősen több mint a határérték de én többre vágytam
284,7 lett a synlabnál ahol 50 a határérték... 2. oltás után 5 héttel voltam talán. (tehát ez még kicsit akár emelkedhet is)
Ha lesz lehetőség rátolok egy pfizert és akkor örök élet és ingyen sör
-
-
-
Kékes525
félisten
Megvannak az eredményeink. Mind a kettőnknél már jelentős védelem van.
A két Sinopharm utáni védelem a Synlab mérése nyomán:
1. Feleségemé: 125.9 AU/ml
2. Az enyém: 47.8 AU/ml
50 AU/ml felett pozitív. Az eredményeket már feltettem.
+ 1 Moderna utáni védelem az AVIDIN mérése nyomán:
1. A feleségemé: 979.47 BAU/ml Erős neutralizációs teszt titer
2. Az enyém: 3264.72 BAU/ml Kiemelkedő neutralizációs teszt titer
21,8 BAU/ml - 200 BAU/ml: Mérsékelt neutralizációs teszt titer
200 BAU/ml - 600 BAU/ml: Erős neutralizációs teszt titer
600 BAU/ml - 3000 BAU/ml: Kiemelkedő neutralizációs teszt titerAzaz a 2x Sinopharmra adott 3. mRNS (Moderna) vakcina jelentősen növelte a védelmet. A jelek szerint én nagyon érzékeny lehetek az mRNS vakcinára és/vagy a booster hatás nálam erősebb. [kép] [kép]
-
Csatravi
senior tag
válasz Floyd80 #22749 üzenetére
"Elkészült! (És persze pont a tegnapi eredmény után.)" [link]
Ez csak a véletlen műve
Meg az is hogy a Főváros által készítettet tesztek semmit sem érnek mert azt Gyuri bácsi......
Bezzeg a "Merkely-s egyetem" által végzett vizsgálatokban 100%-ban megbízhatunk.
Merkely már rég eljátszotta a hitelességét. Nem mellesleg milyen furcsa, hogy pont ez az egyetem lett megbízva a vizsgálatok elvégzésével. Pont az az egyetem aminek egy kardiológusa a szócsöve a kormánynak. Járványügyben!![ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz bigdady #22764 üzenetére
Amit en irtam a teszteredmenyrol, azt erdemes elolvasni, mert en okos vagyok. :D
Na jo, nem azert. De tenyleg semmi megmagyarazandot nem talalsz abban, hogy adott x darab user, akinek x alkalommal kijon, hogy antitestje nincs eleg, majd ugyanezeket letesztelik egy - nevezzuk standardizaltnak - teszten es ekkor 0.88*x esetben mas eredmeny jon ki? 88%-ban kulonbozo eredmeny jott ki. Ott vagy az eredeti tesztekkel, vagy az ujjal, vagy mindkettovel van valami gond. Vagy valami mas gond van, de csak a kiadott szamokat latva egyertelmu, hogy kene melle nemi extra magyarazat. De mint irtam korabban, hogy akar olyan is lehet az ok, ami oromteli(pl. az eredeti meres ota nott az antitest szint), de ez igy mernoki egyetemet vegzett emberkent minimum erosen hianyos informacio, amit kitoltak.
Mondanam, hogy ellentmond az eddigi vizsgalatoknak, de az csak reszben igaz, mert itt teljesen mas volt a szelekcios kriterium. Ha pedig valami ellentmond a korabbi vizsgalatoknak, akkor annak kell legyen valami magyarazata.
I am having fun staying poor.
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #22760 üzenetére
a linkeket nézted?
---
Egyébként halnak meg a két oltott sinósok többen mint a nem sinós dupla oltottak covidban azóta? Én nem tudok róla
az állami szervezetek közlékenységét ismerve nem is tudhatsz róla.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Floyd80 #22749 üzenetére
Oszinten szolva nekem mar nem sok bizalmam van a kezi iranyitas ala tett magyar egyetemek vezetese fele, ahol lassan az "aki nem lep egyszerre ..." szemlelet alakul ki.
Rektor: Dr. Merkely Bela.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #22755 üzenetére
van valamilyen védelme, de azzal a méréssel, amivel de facto a védettséget igazolják kb mindenhol, azzal nem mutatható ki védelem.
ehhez tegyük hozzá, hogy az 50-es határ az abszolút minimum, a tényleges védettség korrelál az antitest-számmal. [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bigdady
nagyúr
válasz andor80 #22754 üzenetére
Hiába pörgünk rajta naponta 10x hogy adjanak minden negyedik sinósnak (nulla antitestes legyen és meg idős is) mrns oltást harmadiknak. Nem adnak es who is azt mondja várja meg mindneki amíg tesztelik a koktélokat. Illetve látod nekik is 88%-uknak volt védelme.
Egyébként majd ha úgy döntenek hogy akiknek nincs antitestje kaphatnak harmadikat akkor majd elmennek méretni ha eddig sem tették?[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Ringman #22736 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy sokkal nagyobb politikai toke, municio ha elengedik kicsit a jarvanyt, aztan meg megoldjak, igaz x ezer extra embereletet felaldozva, mintha profin beleallnanak az elejen szeleskoru szuressekkel, kontakt kutatassal, koran bevezetett lezarasokkal, kotelezo vedekezessel. A elobbinel ok lesznek a megmentok, a masodiknal viszont igaz kevesebben halnak meg, de a kormany nem tud annyira paradezni.
Persze nem mondom hogy ez tortent nalunk, de a politikusok nagy resze es a kampanymenedzserek mar csak igy gondolkodnak. 1-1% extra szavazatert barmit megtennenek. Szamukra az emberek csak ket labon jaro szavazatok, statisztikai adatok.
-
andor80
senior tag
válasz bigdady #22706 üzenetére
Rettentő rosszindulat feszül benned empátia sehol idps beteg emberek kiszolgáltatott helyzete felé.KEdvencedm,hogy leminősítgeted a sinoval oltott védetlen tömegeket.
[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Ringman
nagyúr
-
Floyd80
addikt
Elkészült! (És persze pont a tegnapi eredmény után.)
Tech: Elkészült a Semmelweis Egyetem nagy antitestvizsgálata, itt vannak az eredmények | hvg.hu
Telex: Minden vakcina hatékony, még a Sinopharm is a Semmelweis Egyetem kutatása szerint
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Tigerclaw
nagyúr
A sajat vakcinagyar jo dolog, foleg mert korabban leepitettek anyagi okbol ezt az agazatot, viszont most egyre jobban latni hogy az onellatas nagyon hasznos feature egy orszag eseten, foleg ilyen kritikus esetekben.
A vakcina fejlesztesetol viszont nem varok sokat. Mondjuk mar kicsit osszezavarodtam, mert volt mar ugy hogy magyar fejlesztes lesz, ugy is hogy osztrak magyar, meg ugy is hogy kinai licensz. Mindenesetre szerintem mar tul keson jon majd, llletve talan nem fog illeszkedni az aktualis variansokhoz. Idealis lenne egy jo sajat vakcina, de inkabb egy jobb kulfoldit gyartsanak ott, mint egy gyenge sajatot.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sir Pocok #22723 üzenetére
Szoval nagyjabol ugyanaz, kiveve az allando kohogest. Tehat ha oltva vagy, akkor a nagy merteku kohoges utalhat arra, hogy ideje tesztre jelentkezni.
Amugy lehet hogy a magasabb terjedesi szamok mogott a tusszentes mint tunet all, hiszen az nagy mertekben noveli az eselyet hogy tobben es nagyobb adag virust kapnak meg a levegoben, meg a targyak megerintesevel attetelesen. Ez ellen viszont megint csak minel jobb maszk hordasaval lehet vedekezni, mind a terjeszto, mind a fogado oldalan. Ideje addig maszkot venni, amig meg olcsobb.
Kis negativ story, hogy ismeros hozott ket maszkot. Allami szervezetnel dolgoznak es ott adtak nekik ezt a maszkot. Mindketto szelepes, talan FFP2, amit ugye mar regen nem ajanlanak, mert a szelep csak koncentralja a virus atadasat hordozok eseten, de az egyikben meg szelep sem volt. Kicsit emlekeztetett arra mikor sorkatonakent kiszedtuk a membrant a gazallarcos futas elott.
-
bigdady
nagyúr
válasz Tigerclaw #22740 üzenetére
Pontosan. Amíg a hozzáértők nem ajánlják csak tesztelés alatt van addig a topiklakók se tegyék. Szerintem.
Egyébként kik ezek a fórumozók itt akiknek nincs védelme és mindig róluk beszél mindenki? Van itt egy nullás sinós egyáltalán? Boostert hiaba ajánl bárki ha nem adnak
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
A Sino eseten a tobbseg nem attol tart, hogy veszelyes, hanem hogy hatastalan. Ha mar boostert ker az ember, ne merulhessen fel, hogy nem er semmit. Aki az oltas mellett dontott, nem azert teszi, mert elvezi hogy tuvel megszurjak, vagy az utanna kovetkezo mellekhatasokat.
Tudom, hogy mindent is kinaban gyartanak, de nem mindegy hogy kinai ceg, vagy nyugati ceg tervezi a termeket, vagy ellenorzi a minoseget. Egy kinai ceg szamara a mennyiseg jelenti a minoseget.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz #32839680 #22709 üzenetére
Sajnos a "konzultaltam az orvossal" itthon nem er sokat, mert a legtobb haziorvos hasonloan tajekozatlan, mint az atlagember es nincs ideje kovetni a neha ellentmondo kutatasokat. A legbiztosabb szamara, ha csak a kormany velemenyet, utmutatasat koveti. Szoval sok haziorvostol most nem fogsz kapni se korrekt, se szakmai velemenyt. A valtas csak akkor johet szoba naluk, ha valami sulyos mellekhatasa volt az elozonek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Akinek nincs kimutathato vedettsege, annal abszolut ertheto ha minel hamarabb kapni szeretne olyan vakcinat ami valoszinuleg hatasos lesz. Ez nem "vakcina junkie" hozzaallas, hanem egyszeruen vedelmet akarnak, ha mar a kormany minden szakmaisagot nelkulozott mikor megvette a Sino-t, es raeroltette arra a korcsoportra akinek a gyarto sem javasolta. Az o eletukrol van szo es kozben a kormany a homokba dugja a fejet. Masok mas oltassal joval ritkabban, de szinten igy jarhattak, mert valamiert az o szervezetuknel nem mukodott az a vakcina. Nekik is joguk van mas vakcinara.
Egyebkent ha elolvastad a cikket, a WHO-s holgy is beismeri hogy tobb hivatalos kutatas is zajlik es eddig pozitiv eredmenyeket kaptak. O inkabb csak attol tart hogy mikozben a populacio nagy resze nem fer hozza semmilyen, vagy csak egy fajta oltashoz, ne kezdjenek el meg azok is valogatni. Fejlettebb orszagokban ez realis opcio lehet, de rossz uzenetet kuldhet tobb milliard embernek.
-
Dare2Live
félisten
válasz Ringman #22727 üzenetére
"A teljes oltott lakosság esetében egy ezt megelőző vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott vakcina esetében 96% feletti pozitivitást mutatott."
Az a baj, hogy ez már a nagyon-nagyon sokadik eset amikor baromira kilóg a lóláb.
"úgy látom bélának meg kell dolgozni azért a rektori helyért."
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Ringman
nagyúr
Mo-n sikerült azt beleverni a fejekbe, hogy csak a legvégső esetben jelentkezzünk tesztre; ellenpélda dánia, ahol eddig per capita min. 10-szer annyit teszteltek eddig (meg is van az eredménye)
ami egyébként alapvető eü-kultúra is itthon, a szűrésekre nem nagyon jár senki; meg lehet nézni mit jelent ez a rákos halálozások statjaiban.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tigerclaw
nagyúr
Az termeszetes, hogy ha kotelezove tennek, akkor valaszthatonak kell lennie a vakcinaknak es ha igeny van ra, meg kell rendelni amibol hiany van. Ez meg mindig jobb opcio, mint akik megkaptak tavasszal, hogy ez a vakcina van, ha nem kell a sor vegere kerulsz.
-
Ringman
nagyúr
a vakcinagyár nem pr, hanem építkezési lehetőség.
eddig az a biztos, hogy jelenleg nem veszünk részt a beszerzésben, ami amúgy nemzetgazdasági szempontból egy homokszemnyi tétel (1-200 mrd-os)az oltások, amiket hoztak, jók voltak mind, az allokációt lehetett volna jobban.
ez ok, de most az van, hogy az eddig kb. minden metrika szerinti legjobb oltóanyagból nem rendelünk, mert van helyette gyengébb.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Drizzt
nagyúr
válasz bigdady #22725 üzenetére
Igen, ebbol ezt a kovetkeztetest lehet levonni.
De van azert nemi problema:
- Az osszes eddigi mas eredmenynek tulsagosan ellentmond. Szerbiaban is 30% koruli antitest hiany jott ki, Bp-n is 25 % koruli, 60 ev felett.
- Ehhez kepes a 18%-ra meg azt mondana az ember, hogy esetleg van valamifele szorasa a dolognak, amibe nagyon mas szelektalas eseten belefer.
- No de az, hogy van 100 dolgod amit mertel es arra valamennyi - nem ismert teszt - 100-szor kihozott egy eredmenyt, majd egyfajta masik teszt 82-szor hozott olyan eredmeny, ami ennek ellentmond, az meg ket esetben lehetseges:
- Vagy teljesen szarok a teszt(ek).
- Esetleg nagyon mashogy van kalibralva a pozitivitasi szint.
- Vagy egyebkent a ket teszt kozott akar eleg sok ido eltelt es megis beindult antitest termeles.Legszerencsesebb az lenne, ha az utolso magyarazna az eredmenyeket. Meg a masodik opciot is el tudom kepzelni, de ehhez kellene egy mean ellenanyag szintet is latni. Atlag is johetne, de abbol kevesebbet lehetne kiolvasni.
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #22726 üzenetére
várjuk ki azért a végét. a vakcinagyárról pofáztak, de az pr egyelőre, nem más, nem vezetnék le belőle semmit, és mellesleg nem biztos, hogy hülyeség. az oltások, amiket hoztak, jók voltak mind, az allokációt lehetett volna jobban. egyelőre nem lett volna indokolt 3. shotot lőni, most kezd égetőbbé válni a probléma, de most már zörög is a haraszt.
nem védem őket, de fölösleges a kommunikációs részen kiakadni (ebben a topikban).
-
HÁZIGAZDA
válasz Sir Pocok #22723 üzenetére
hát, fasza, tüsszögőroham is lehet allergiától, úgy amúgy meg innentől tényleg felismerhetetlen.
mpo: ha minden olyan esetben, hogy az osztályban végigment valami felsőlégúti cucc, tesztelni vittem volna a fiamat, már legalább hatszor teszteltem volna. eddig csak akkor ment teszt, amikor gyanús volt, hogy covid, de a fenti új tünetekkel kb. soha nem lesz gyanús. közben meg a véleményem is picit sarkosabb: nincs életveszélyben a felnőtt lakosság zöme, mert aki akart és tudott, oltatott. betegen nem fogom suliba vinni a gyereket, nyilván (jópár szülő megteszi mondjuk, mi nem fogjuk), én sem megyek betegen sehova, illetve továbbra is maszkban intézem a dolgaimat zárt terekben. kb. ennyi.
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #22725 üzenetére
hát a tanulmányok döntő többsége szerint az van, hogy ha nincs ellenanyag, akkor nincs védelem, ha egy vakcina beadása után nem termelnek az emberek ellenanyagot, akkor az az oltóanyag a phase 3 trialig sem jut el.
(50 alatt ok a sino.)
-
Ringman
nagyúr
A Semmelweis Egyetem orvosszakmai véleménye ugyanakkor továbbra is az, hogy az egyes vakcinák hatásosságának mértéke csak az oltást követően fellépő fertőzések, megbetegedések, kórházi felvételek és halélesetek számának alakulása alapján határozható meg.
nagyon jó, akkor várni kéne addig a 3. oltással, míg ki nem derül, hogy oltva is fertőződnek és kórházba nem kerülnek az emberek?A teljes oltott lakosság esetében egy ezt megelőző vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott vakcina esetében 96% feletti pozitivitást mutatott.
scifiben is utazunk.Az egyetem szerint az eredmények messzemenően igazolják a hazánkban használt vakcinák hatékonyságát.
úgy látom bélának meg kell dolgozni azért a rektori helyért.
-
Ringman
nagyúr
nehéz a szakmai szempontok szerint is megfelelő intézkedést meghozni, ha a második körös vakcinabeszerzés legfontosabb döntési szempontja (kommunikáció szintjén) az önellátás megteremtése az oltóanyaggyártásban (!!) és az egészből nemzeti szuverenitási kérdést csinálnak. E mellé azt kell kihozni, hogy eddig soha nem hibáztak.
majd ma kiderül, hogy a dottore mit mond (nem mintha képben lenne bármivel is, a mátyás-lego ott a prioritás)
-
-
HÁZIGAZDA
új szlogen:
"sputnik v. akkor is véd, amikor nem véd. mindig."amúgy már rég meg van fejtve: az a biztos, ami a koronavírust illeti, ha fiatal vagy. az sem 100%, de közel. amúgy a kínai lötyi teljesen oké fiatal szervezetnek, a topikban már nagyon régóta össze lett szedve, hogy ha csak annyit csinálnak, hogy:
- sinót csak 60, de inkább 50 alatt
- astrát csak 50, de inkább 60 fölött
- időseknek csak mrns-t
akkor ugyanezzel a mixszel sokkal jobban állnánk.[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
válasz Tigerclaw #22676 üzenetére
Ezek a hivatalos UK adatgyűjtés eredményei:
What are the symptoms of COVID-19 if you’re fully vaccinated?
Generally, we saw similar symptoms of COVID-19 being reported overall in the app by people who had and hadn’t been vaccinated. However, fewer symptoms were reported over a shorter period of time by those who had already had a jab, suggesting that they were falling less seriously ill and getting better more quickly.Here is the current ranking of COVID symptoms after 2 vaccinations:
Headache
Runny nose
Sneezing
Sore throat
Loss of smell
The previous ‘traditional’ symptoms as still outlined on the government website, such as anosmia (loss of smell), shortness of breath and fever rank way down the list, at 5, 29 and 12 respectively. A persistent cough now ranks at number 8 if you’ve had two vaccine doses, so is no longer the top indicator of having COVID.
Curiously, we noticed that people who had been vaccinated and then tested positive for COVID-19 were more likely to report sneezing as a symptom compared with those without a jab.
If you’ve been vaccinated and start sneezing a lot without an explanation, you should get a COVID test, especially if you are living or working around people who are at greater risk from the disease.
Log your symptoms now to get a test.What are the symptoms of COVID-19 if you’ve had only one vaccine dose?
The ranking changes again after one dose of the vaccination as observed below:Headache
Runny nose
Sore throat
Sneezing
Persistent cough
As we can see, after the protection from only once vaccine, one of the original indicators of a persistent cough has made the top 5 symptoms, but still comes below sneezing and a runny nose in rankings, which were previously thought to be unrelated to infection.What are the symptoms of COVID-19 if you’re unvaccinated?
If you’ve not yet been vaccinated, then the symptoms are more recognisable to the traditional original ranking, however we can still observe some changes from when COVID-19 first appeared over a year ago.Headache
Sore Throat
Runny Nose
Fever
Persistent cough
Loss of smell comes in at number 9 and shortness of breath comes far down the list at number 30, indicating the symptoms as recorded previously are changing with t [link] he evolving variants of the virus.Szerk.: Forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
PuMbA
titán
A Szputnyikos te vagy. Én annak örülök, hogy amit írtam pár hónapja, hogy a Sinopharm 60 év alatt a legjobbak között van, mert "legkevesebb a mellékhatás, de hatásos", az az idő előrehaladtával csak bejönni látszik :) Sino mosogatólé postokat most már hanyagolhatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
De akkor melyik antitestet neztek az eredeti tesztekben, ha nem ugyanezt? Illetve melyik tuskefeherje RBD-domenjeval szemben? Nagy mertekben fogadnek, hogy az S a wildtype-e volt. Bar ez onmagaban nem baj, mert valoszinuleg a legtobb vizsgalat ezt meri. Viszont akkor meg fura, hogy miert lett most pozitiv a korabban negativra mert teszt. Jo esetben alnegativitas, rossz esetben valamelyik teszt metodikaja kerdeses.
Illetve ide is tehetnenek egy szamossagot is. Az jo, ha picit jobb a helyzet, mint amire szamitottunk, de attol annak a maradek 1x szazaleknak meg orvosolni kell a problemajat. Illetve az egesz populaciora szamitott antitest szintek erdekesebbek lennenek, ez a vizsgalat azt akarja sugallni, hogy valojaban akkor is van antitest szint, ha nincs. Ami meg leginkabb a tesztekkel kapcsolatban vet fel nalam kerdeseket.I am having fun staying poor.
-
mpo
veterán
Nagyjából leírtad, miért nem lesz kötelező.
Nem szeretné a nép haragját magára zúdítani, az eddigi lavírozás is bevált.
"Van vakcina, aki nem kéri, veszélynek teszi ki magát (és másokat is), az eü. pedig mindenkit képes ellátni, ahogy eddig is."
Jó kis szöveget találtam ki nekik.Ha érted, akkor már elavult.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Narxis #22705 üzenetére
Az eredeti cikkben, amire hivatkoznak, ez is le van irva:
"The WHO's Strategic Advisory Group of Experts on vaccines said in June the Pfizer Inc (PFE.N) vaccine could be used as a second dose after an initial dose of AstraZeneca (AZN.L), if the latter is not available."Persze ertem mit jelent az if the latter is not available, ugyanakkor azert ezt nem irtak volna le, ha valoban veszelyesnek tartanak ezt a mixet. A tobbi komborol persze nem sok info all rendelkezesre. Azzal is egyet tudok erteni, hogy adminisztrative hatalmas kaosz lesz a dologbol, bar ez az egyen szintjen se nem zavar, se nem erdekel. En AZ-re akarok mrns-t, ebben a komboban kulonosebb veszelyt nem latok, sok helyen mar ez csak BAU. Sino - > mrns oltas is meglepne, ha bajt tudna okozni, foleg olyan delikvenseknel, akiknek nem volt antitestje. Azt azert igen valoszinutlennek tartom, hogy a mix veszelyesebb, mint 0 antitesttel egy delta mondjuk 70 evesen.
Amikor meg mas nyilatkozik roluk, akkor elsosorban azt szoktak kiemelni, hogy elsosorban azt kene elerni, hogy a vilagon mihamarabb minel tobb ember kapjon az adott anyagbol eloirt szamu oltast. Ugyanezen okbol ssoktak kerni a nyugati orszagokat is, hogy egyelore ne a gyerekek oltasara koncentraljanak, hanem inkabb adjak oda az oltasokat a szegeny orszagoknak.
-
PuMbA
titán
"Az egyetem tájékoztatása szerint az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD doménnal – vagyis a vírus terjedéséért felelős fehérjével – szembeni antitestek kimutatására szolgáló tesztje."
Sinopharm -60: 93 %; 60+: 82%
Pfizer -60: 100 %; 60+: 93%
Moderna -60: 91%; 60+: 100 %
AstraZeneca -60: 96%; 60+: 100%
Szputnyik -60: 100%; 60+: 100%Szputnyik a legjobb. AstraZeneca és Sinopharm 60 alatt jobb, mint a Moderna
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #22708 üzenetére
Lemaradt, 1.kieg: ha még antitestek se maradtak a korábbi oltásokból, akkor ez ugye duplán kérdés..
2: már vastagon 100ezer felett lehet a mix-ekkel oltottak száma, az AZ+Pfizer kombóra már tuti megvan egy "phase 3-nyi" adag.
-
HÁZIGAZDA
"Sinot belém és a családomba semmiképpen nem fognak tolni, és a későbbi SzittyaVAC-ot sem"
itt picit megbicsaklik a logikád, ugyanis ha kötelező, akkor kötelező. az oltásellenes most is csak annyit mond, hogy "azt a génkutyulékos dns-izét belém nem bökitek", szóval a végeredményben pont semmi különbség.
amúgy a sinótól félni azért picit új nekem, elölt vírus, az adjuvánsával mindenki találkozott már, szóval aki ettől fél, az kezdheti is ásni a sírhelyét, mert élő vírus is jön majd úgy is. legrosszabb esetben hatástalan, szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Ez két napja volt, de itt nem találkoztam vele.
Bocsánatot kért a holland miniszterelnök, amiért túl korán oldották fel a korlátozásokat
A holland miniszterelnök elismerte, hogy kormányával hibát követtek el, amikor június végén feloldották a korlátozásokat. „Amiről azt hittük, hogy lehetséges, nem volt az”- ismerte be Mark Rutte. A holland kormány pénteken újabb szigorításokat jelentett be, mivel annyira megugrott a fertőzöttek száma. Emiatt a klubokat és diszkókat újra bezárták, a vendéglátóhelyek is csak éjfélig maradhatnak nyitva, és a fesztiválokat is lefújták. A szórakozóhelyek így gyakorlatilag csak két hétre lehettek nyitva.Szeretném olvasni itt is a hasonló, őszinte beismeréseket a felelősöktől.
Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
Erre a társaságra egy lyukas papucsot se bíznék... A tevékenységük nélkül lehet járvány se lenne.
#22707: 1.mi az elvi probléma a keveréssel? 1+hónap után az antitesteken és a tanultabb memóriasejteken kívül absz semminek semmi keresnivalója a szervezetben az előző oltásból. Ennyi erővel az éles fertőzés elől is bújjon instant bunkerbe az oltott és persze sárgaláz-oltást se vegyen fel ha olyan helyre utazik/olyan helyen él.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Ezen én is kiakadtam mikor olvastam de nem akartam már szólni mert akkor oltás ellenes leszek. Durván bátrak egyesek. Bemennek majd az oltópontra és kérnek egy Pfizert és egy Astrat, rázva, nem keverve.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
bigdady
nagyúr
Miközben a topik vakcina junkie-k már kevernének mindent mindennel Napi szintű az ajánlás hogy kéne keverni mit mivel…(kedvencem a napi 10 miért nem kap már az a 25% védtelen sinós egy mrns-t harmadiknak végre mintha csak így menne meg a gyártó ajánlaná stb)
Tegnap már itt írta valaki hogy astrára pfizert kapott és fel venne egy sinót is harmadiknak…[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
WHO: Ne keverjék az emberek a különböző vakcinákat [link]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Vesa
veterán
válasz t72killer #22700 üzenetére
Itt azért elég furcsa dolgokat írnak. pl., hogy az egyik törzs -ami ugye alkalmas lenne a gyengített vírusos oltáshoz- 37C-on nem volt képes szaporodni a szervezetben (tűdőszövetben), de 33-35 között igen. Ami jópofa, de egyrészt, mi van a 35-37C között, ugyanis, rengeteg ember testhője 35-36C fok (bár nyilván itt lázzal számolnak, vagy nem tudom), másrészt a vizsgálatokat egyelőre hörcsögökön végezték, tehát nem tudni, hogy emberben is így viselkedik-e.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
fatal`
titán
válasz t72killer #22700 üzenetére
Further study is required to understand the potential for this strain to revert and whether the intranasal proliferation of this strain could cause neurological complications, similar to those in COVID-19 patients.
preliminary scientific reports that are not peer-reviewed
Nagyon fasza lesz, ha visszavadul és esetleg mutálódik, nem ez lenne az első eset. MMR-ben valóban ez van, de nincs is éppen járvány (plusz azok nem igazán mutálódó cuccok). -
Vesa
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest