- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
válasz
S e t h #69717 üzenetére
Pont ugyanez volt pár hónapja sógornál. 53 éves, kis múló influenzaszerű rosszullét, majd elmúlik. Aztán bumm, elfogy a szusz. Szerencsére volt SpO2 mérő, mentő elvitte, azonnal lélegeztetőre. Pár napig volt rajta, azután levették, megint pár nap és mehetett haza. Ma már kábé semmi baja nincs a tüdőkárosodást és a megállapított COPD-t leszámítva. 30%-os rokkantosítás. Lesznek még itt bajok, ha a munkaképes lakosság szép lassan leamortizálódik.
-
-
dnelb
veterán
válasz
S e t h #69694 üzenetére
annyira kísértetiesen hasonlóak voltak a tünetek
ez nálam is így van, pontosan tudom mikor vagyok covidos, semmi más nem csinál ilyen tünetetmegsemmisülés érzés, 2 nap fekvés.. Oltás után amugy ugyanezt éreztem, de akkor csak 1 napig feküdtem. Semmi nem tud igy ledönteni a lábamról.
-
-
válasz
S e t h #69694 üzenetére
Jobbulást!
"valamelyik adón elhangzott 300 ezres oltóanyag beszerzés"
Az ATV-n van róla hír. XBB.1.5-ös, a 10 milliós EU-s csomag része. De Rusvai a forrás, szóval, akármi is lehet. (Amúgy szerinte nem kell beadatni, elég ha influenza ellen oltatjuk magunkat. És egyáltalán "nincs szó újabb járványhullámról" csak "a hűvös idő beköszöntével megint egyre több megfázásos eset van". Ez a Rusvai saját bevallása szerint volt covidos. Lehet, hogy így néz ki a visszamaradt agyköd?) -
Vesa
veterán
válasz
S e t h #69694 üzenetére
Pörög a cucc már egy ideje. Ha kicsit visszaolvasol, itt más sokan beleléptek az elmúlt 1-2 hónapban. Az orosz spiclit és bandáját hagyjuk, nincs értelme foglalkozni vele. Követni kell a szakembereket, vagy csak ezt a topikot és akkor képben maradsz. A most ketyegő verzió már a nyáron bedurrant az USA-ban és több más országban, szóval világos volt, hogy ide is meg fog érkezni.
Amúgy normális oltás nincs, a régit adják, de abból se tudni, hogy a BA.1-et, vagy a BA.5-öt, mert még ennyi infót sem képesek kiizzadni valahova. Az új XBB-s mRNS-ről meg szó sincs, fel sem merült, és borítékoltuk már itt korábban, hogy vélhetően nem is fognak venni belőle. Márpedig most azt kéne tolni, pontosabban, kellett volna már korábban, amikortól elérhető volt. A hanyatló USA-ban már oltják, itt a csodavilágban pedig menjél kérlek a templomba és imádkozz, majd onnan jön a segítség.
-
Asbee
veterán
-
-
válasz
S e t h #61172 üzenetére
Azért messze nem egy Csollány-sztori, abban a fickóban vagy semmi nem volt, vagy az egy szem oltása túlontúlkésőn (oltóponti vagy <10nappal oltás utáni fertőzés egy alapból "lassú" oltóanyagra).
Örülök, hogy jobban van, ez szoros meccs volt. Oltás nélkül garantált, hogy nem úszta volna meg, lehet neki mondani, hogy jókor húzott golyóállót
.
-
válasz
S e t h #61100 üzenetére
jaj. Jobbulást kívánok
. Nincs kizárva, hogy a második dózisnál oltóponti vagy nagyon korai fertőzés érte.
Milyen oltóanyagot kért?#61130: van egy saját sírját ásó valóságtagadó/azt felfogni képtelen paraszt társadalom és egy hozzá passzoló kormány, aki szolgáltatja nekik a meséket. Ezért nézem én ezt a kabarét már lassan 2 évtizede távolról. A covidnál konkrétan látszott is ez a sírásási tevékenység. Hont-ról rémlik némi antivaxxer tevékenység is egyébként, úgyhogy sürgősen ássa el magát.
-
válasz
S e t h #61100 üzenetére
hát, minden esélyben bízni kell, amíg lehet, a nagyon kicsiben is
jobbulást neki így ismeretlenül is!próbálom én is elmagyarázni a mindenkinek is, hogy az omikron maximum akkor "enyhe", ha valaki már oltott, átesett, de a'la natúr ugyanazt csinálja, mint a korábbi variánsok, szétveri az érfalakat.
-
lacafaca
addikt
válasz
S e t h #58771 üzenetére
jaja...csak 3 hét alatt kaptam szét a 26 éves üvegházat, rittyentettem egy újat a helyére, elvetettem a tavaszit, elültettem a kövi adag salit + most még hátravan az egyik fólia, az is darabokban és 1 hónap múlva poharazni kell bele...neten lógok egész nap ja...műhelyben ha néha ránézek, ennyi
[kép] [kép] [kép] -
-
válasz
S e t h #39156 üzenetére
úgy érted, hogy memmaaót betámadták?
(azt leszarom, hogy engem ott savaznak, de ha a mentős dokit ott szekálják, akkor simán szétzavarom őket. a gond csak az, hogy ha nincs szelep, ahol leengedhetik a hülyeségeiket, akkor elkezdenek szétszórva baromkodni, így legalább egy helyre megy a szemét)
-
-
Coyot
őstag
-
válasz
S e t h #33192 üzenetére
szigorúbbra veszem a moderációt, de ugye marha nehéz ez, mert aki csak tartalmilag rombolja a topikot, ráadásul bármikor elsütheti, hogy az alternatív nézetei miatt üldözi a keménymag, az ügyesen lavíroz a határon.
de innentől törlök és kész, aztán lehet nyafogni, hogy elfogult a moderáció, blabla, a szokásos.
-
Vesa
veterán
válasz
S e t h #29514 üzenetére
Megerősítem én is. AZ-tól szinte semmi nem volt (kis szédülés 2 napig), booster Pfizertől eleinte csak karfájdalom, majd jöttek az izületi "vándor" fájdalmak. Nekem a derekam/hátam esett áldozatul, kb. 1 hétig tartott. Ennél nagyobb problémám sose legyen. Őszintén, de lesz*rtam.
-
Z.É.T.
őstag
-
-
sipi700
tag
válasz
S e t h #26156 üzenetére
Elég nehezen adagoltuk be az egészet a gyerekeknek, volt időszak, amikor meg is ijedtek, mert iskolában hallottak ezt-azt. Akkor nyugodtak meg igazán mikor elkaptuk, mert látták “nem olyan vészes”, nem haltunk meg, olyan meg soha nem jutott a fülükbe, hogy gyerekre veszélyes szerencsére. A maszkot annyival magyarázzuk, hogy a sport miatt fontos, hogy ne legyünk betegek, mert akkor nem tudunk edzeni. Tudják, hogy nem kell maszk sehol, nekik az a furcsa, hogy nem kell, mert nézzük olimpiát, ott is mindenkin van (sportolóknak kell a maszk na
) . Ha ritkán vinni kell őket boltba ők is fel akarják venni maszkot, mert rajtunk van. Higiéniára mindig is figyeltek, ezt talán túl is toltuk, de a vírussal kapcsolatban túlzott félelmük nincs.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
S e t h #23962 üzenetére
Nem biztos hogy a harom osszefugg, mivel ahogy leirtad nem ugyanaz a hatter. A sportolas miatt esetleg a kompartment szindroma is elkepzelheto. Az oltas helye meg lehet hogy azert faj mert valami ideget talalt el a tu, esetleg amiatt begyulladt. Mindenkep sebeszhez mennek, esetleg kezsebeszhez.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
S e t h #16580 üzenetére
"Ha ennyire érzékenyen érintenek a kormány járványkezelését érintő kritikák, akkor van erre egy politikai szekciója a fórumnak, hajrá."
Látom megfogott a dolog, mert semmit nem tudtál érdemben válaszolni rá csak terelni.
Gondolom akkor a fenti dolgokat nem teheted meg az országban, igaz?
De látom még a figyelmeddel is nagy bajok vannak: "...független attól ki volt kormányon." -
válasz
S e t h #14076 üzenetére
A vakcina beadását el kell halasztani, ha az egyénnek magas lázzal járó akut betegsége vagy akut fertőzése van. Enyhébb fertőzés és/vagy hőemelkedés miatt nem kell az oltást halasztani.
[lhttps://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/vaxzevria-previously-covid-19-vaccine-astrazeneca-epar-product-information_hu.pdfink] -
-
daneel_hu
addikt
válasz
S e t h #11879 üzenetére
"Szakmai anyag nem nagyon jelenik meg az általad preferált híroldalakon. Ha zavar, akkor ne ott keresd a hibát, hogy más oldalakon miért igen."
Melyek ezek(?), mert nem írtam olyat, hogy x médiumon szoktam csüngeni...
A hozzászólás lényege az volt, hogy politikailag elfogultak az említett oldalak, se többet se kevesebbet nem állítottam. -
Madwe
nagyúr
válasz
S e t h #10655 üzenetére
A koronavírus gyakran a keringési rendszert s a tüdőt teszi tönkre - ami elhízottak esetén rosszabb állapotú, míg rendszeres sport mellett kifejezetten jó még a nem elhízott de nem sportolókhoz képest is (azaz ne degradáld sztem a sport preventív jellegét. Nem hiszem hogy csak a túlsúly elkerülése végett lenne preventív...!)
a keringésen s tüdőn kívül az emésztést is felborítja gyakran s a bélbaktériumok milyensége is számít sok kutatás szerint - na itt én is húznék egy párhuzamot, mert a rendszeresen sportolók között gyakoribb aki odafigyel az étkezésre, egészségesen s teljes értékűen (nem feldolgozott szarokat) eszik.
Azaz igenis tessék rendszeresen sportolni s egészségesen étkezni, súlytól s testzsírszázaléktól függetlenül!
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
S e t h #9987 üzenetére
Szamomra ugy tunik, mintha "valaki" javitana folyamatosan a virus gyengesegeit. Nagyobb a fertozesi rataja, minden korosztalyra veszelyesebb, sot kifejezetten a tuskefeherje mutalodik, amire epulnek a vakcinak. Lehet hogy csak nagy szamok torvenye, es csak nincs szerencsenk, de az biztos hogy mire eljut a next gen. vakcina a nagy volumenben torteno gyartasig, mar le lesz maradva megint ket lepessel.
A kapitalizmus, a globalizmus, az importtol valo nagy merteku fuggoseg inkompatibilis a pandemiakkal, mert nem teszi lehetove komolyabb karantenintezkedesek kello ideig valo alkalmazasat. Konnyen lehet hogy meg csak a jeghegy csucsat latjuk. A legjobb vedelem a minel nagyobb merteku onellatas, sajat vakcinagyartas es a bezarkozas, hatarok teljes lezarasa. A legnagyobb bajban a kulfoldi turizmustol erosen fuggo orszagok es agazatok lesznek, mert a termekeket lehet viszonylag biztonsagosan mozgatni, de az embereket nem.
Remelem a vakcinak mellett a gyogyszeres kezelesben is vannak/lesznek elorelepesek, es nem csak a jelenlegi lorugas erossegu virusellenes gyogyszerek random kombinalasanal tartunk, amik gyakran legalabb akkora kart okoznak, amekkora hasznot.
-
Dare2Live
félisten
válasz
S e t h #9987 üzenetére
"a régi világ visszatér-e még valaha."
szigorú magánvélemény:
A brit mutáns elképesztően virulens és nyitunk. Legkésöbb egy hónapon belűl, max május végéig az ország nagyján át fog menni. Ez kombinálva az oltással elfogy a "tere".Sztem most a nagy kérdés, hogy aki átesett rajta, oltást kapott meddig védett és hogy a különböző mutációk (Dél Afrikai, Brazik, Indiai...) ellen mennyire védett. Mert ha nem akkor a brit mutáns után majd jön a brazil, majd az indiai, majd a ....
Akármennyire is necces sztem EU/schengen vonalon nagyon meg kéne fontolni egy ausztrál, kínai... zárás félét. Necces de sokkal kevésbé fáj mint ami most van és lehet.
-
válasz
S e t h #9987 üzenetére
most már csak a mutációs lehetőségek fognak határt szabni ennek a cuccnak, és ha rákóstol a gyerekekre még jobban, egy-két szervet megcsapkod a legtöbb userben, akit eltalál, akkor nem, nem fog.
ha mégsem mutálódik már nagyot, hatnak az oltások, átmegy a lakosságon, akkor a helyére kerül és talán igen. sokan szeretnék, hogy visszatérjen, mindenki szeretné, még úgy is, hogy egyébként fenntarthatatlan.
én fejben amúgy elég sok mindent elengedtem... aztán legfeljebb megmarad
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
S e t h #9020 üzenetére
Pontosan, az orban fele 3 millionak nem sok koze van az aktualis szamokhoz... sot semmi relevans dologhoz. Csak egy kiragadott jol hangzo statisztikai adat. A "nepessegaranyos atoltottsag" egy jol hangzo fogalom, csak nem mindegy mit ertunk alatta. Most kb. 10-15% kozott van azok szama akiknek mar megvolt a 2 oltas es a masodik utan is letellt a 2-3 het es egyforman hatasosnak szamoljuk az osszes vakcinat. A 3 millio helyett az 1-1,5 milliot kellene emlegetni a hiradoban, csak az mar nem hangzik olyan jol, es akkor nem lenne mivel indokolni a nyitast, es nem lehetne telthazas EB meccseket tartani, vagy semmilyent sem, mert nem hoznak ide.
Az hogy jol allunk oltasokban semmit nem jelent ilyen kis szamok eseten. Lehetnenk tok elsok is globalisan, ha kozben csak 15%-on allunk. Raadasul meg a 15% vedettseg sem igaz, ha mutans variansrol van szo.
-
válasz
S e t h #8577 üzenetére
a többi vakcina hozzá képest puding.
Ennek van talán a legtöbb esetben durva mellékhatása (a fórumon olvasottak alapján), ennek a legalacsonyabb a hatásossága a jelenlegi vakcinák közül és ott van hozzá pluszban a vérrögképződéses cirkusz. Utóbbi nem lehet csak politika, ha már az angolok is korlátozzák a saját vakcinájuk felhasználási körét miatta.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
S e t h #4120 üzenetére
Már kezd nagyon felb*ni ez az állandó tippelgetés, semmit tevés mégis nagyon nagyot hangzatosakat mondás ami után mindenki csodálkozik, hogy jé hát még mindig minden szar.
Majd 1 év tikitakizás után hirtelen rájönnek, hogy mindent is megkéne oldani de low economy impact módon...
Edit.:
Tippelgetünk, szigorítást lebegtetünk de semmit nem teszünk... mai tüntetéseket felszámolták? Nah, tovább engedték őket a kaszinóhoz.
Rendőr ellenőrzi a maszkokat rendszeresen? Nah, ellenben engem a héten 2x is megfogott, hogy megnézze bevan-e kötve a sisakom mert átfogó ellenőrzés van... fatert szintén 2x állították meg biztonságiöv ellenőrzés miatt.
Semmit nem teszünk ami valóban hasznos de szigorítsunk tényleg kell még n+1 szabály ami nem lesz betartatva.
Nem lenne egyszerűbb a maszkot és a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát ténylegesen megkövetelni, boltokban fő/nm limitet megszabni és betartatni nem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest