Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
válasz
Cs1csó #15192 üzenetére
Eddig hol voltál?
Semmi nyoma nincs hogy ki az akinek csak Pfizer adható, mindenkit felhívtak mindennel.
Rokonomat folyamatosan kezelt rosszindulatú vérképzési betegséggel orosszal akarták megbökni amikor rákérdezett hogy de ez nem gond azonnal mondták ja de akkor az nem játszik, az komoly gond. Várhatott pfizerre még egy hónapot, 3 hete kapta meg. És vannak ennél sokkalta rosszabbak is.Szóval "Akinek egészségügyi okból ezt szabad csak kapnia, tehát pl. a krónikus betegek, azokat a háziorvos nem küldte már el PFizer-re?"
Ez házirovos függő, praxisméret függő/ ki mennyi embert küldhet/ki kapott vakcinát(háziorvos is beadhatja pfizert), meg haver és mutyifüggő meg talán még a csillagok állása is szerepet játszhat benne.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Cs1csó #15192 üzenetére
A két halmaz hem ugyanaz. Krónikus beteg =\= akinek csak pfizer adhato. Van olyan beteg aki nem krónikus, igy nem extra veszelyeztetett megis csak pfizert adhatnak neki. Ahogy pl gyermekvallalas eseten is (nem terhes de az szeretne lenni) szinten csak pfizer adhato, megye kronikus beteg… tovabba van olyan idos aki csak pfizert szeretne mert csak, azt is elore kene hozbi a 18-20 evesekkel dulakodik jelenleg a sorban…
-
-
Cs1csó
titán
Akinek egészségügyi okból ezt szabad csak kapnia, tehát pl. a krónikus betegek, azokat a háziorvos nem küldte már el PFizer-re?
Anno velük kezdték: nyugdíjasok, EÜ dolgozó, krónikus betegek stb.Tehát arra akartam kilyukadni, hogy valakinek CSAK a Pfizer adható akkor annak KELL lennie valami okának és ennek az oknak az egészségügyi rendszerben ott kell lennie.
Akkor miről beszélünk?
Én pl. a "csak azért mert" alapon várok Pfizer-re nincs papírom arról, hogy valami divatos krónikus betegségem van stb. de nem is regisztráltam az elején és most is várok türelemmel. Amúgy ahogy számolom 2-3 héten belül kb. mindenki aki Pfizer-re vár megkaphatja az elsőt.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #14983 üzenetére
Rákérdeztem háziorvosnál, hogy a nyirokcsómó kellemetlenségemre.
Azt mondta, hogy ez normális, el fog múlni.
Ha szeretnék segíteni rajta, akkor ajánlja az Alsol kenőcsöt rá. -
Kékes525
félisten
1. Azt, hogy ez egy szimpla kijelentés, nulla magyarázattal, nulla bizonyítékkal.
2. Tele van ellentmondással. Például: ha rendesen véd, akkor minek harmadik oltás ("Fontolóra veszik egy harmadik dózis beadását, amiről Bahreinben már döntöttek is")? A 4. és az 5. pontban is egy ellentmondásra világítok rá.
3. Kutatási eredményről ír, csak épp a kutatásról nem tudunk meg semmit, puszta kijelentéseken kívül.
4. "Viszont az idősebbeknél csak 60 százaléknál tapasztalták ezt, vagyis minden negyedik oltottnál hiányzik ez a fajta védettség." Akkor mégis?
5. "mert még ha meg is fertőződnek a vírussal, nagyon gyorsan antitesteket fejlesztenek, ami azt jelenti, hogy kialakult egy sejtválasz"
Ez nem sejtes immunválasz. Az antitestes (humorális) immunválaszt is immunsejtek hozzák létre, ilyen értelemben akár annak is nevezhetjük, de immunológiai értelemben ez nem sejtes immunválasz, mert az az immunitásnak egy másik útja. Abban nem szerepelnek antitestek. A sejtes immunválasz a T limfocitákhoz, míg az antitestes immunválasz a B limfocitákhoz kötött. Ha nincs vagy kicsi az antitestes válasz, akkor memória sejtek sem alakulhatnak ki. Azaz lehetetlen, hogy gyorsan antitestek termelődjenek fertőzéskor.
T sejtes válaszról:
[Adjuvantation helps to optimise COVID-19 vaccine candidate]
Who 7. oldal: [Who jelentés: COVID-19 vaccines & immune response]
[Immunological considerations for COVID-19 vaccine strategies]
[Fundamentals of Vaccine Immunology]
6. Nem érdemes tudományos kérdésekben bulvárlapokból tájékozódni, mert NEM értenek hozzá. A cikk szerzője egy másik bulvárlapból vett át egy írást, ami így 2x ment át olyan emberen, akik NEM értenek a témához.
-
Peat;)
veterán
Szerintem elég sokan hülyének érzik magukat. Akik becsületesek és máig nem kaptak pfizert betegség mellett. Akik bevállalták a többi fajta oltást úgy totálban.
Akik komolyan vették ezt az egészet, idős emberek a kínaival(sok krónikus is bevállalta), astrások, sputnyikosok, mind szopunk, a mai böffenés alapján ugyanabból kapjuk a harmadik oltást.
Eddig is sokakat oltottak pfizerrel, az első oltást a mai hírek után meg 99%-ban tippre pfizerrel adják ezen túl a még nem oltottaknak. Így sok kell belőle a 2. és sok a 3. körre is, az a lekötött 10-11m mennyiség valójában 3-4 millió emberre lesz elég.
Akik komolyan vették, rohantak oltásért hogy mielőbb vége legyen azok le vannak ...
Akik kivártak, nem törődtek vele, taktikáztak, azoknak már a popóját is kinyalják lassan adópénzből a plakátokkal hogy ugyan menjenek már el egy pfizerét légyszi. Totál meghülyült a világ
Persze lehet jön egy hír hogy utánrendelnek pfizert hogy a 3. löket mindenkinek az legyen, de szerintem ezt bejelentették volna már ha sikerült volna. Május közepe van, őszre nem tűnik reálisnak hogy hipp hopp még itt terem 3-4 millió pfizer vakcina.
-
-
Most ezt a covid appot tényleg csak magyar accountról lehet letölteni?
-
válasz
Krinyo #15181 üzenetére
tehát röviden a Sinopharm 78% körül tud a vad vírussal (ezt állította a gyártó) ráadásul ezt a 18-59 korosztályra...
- már nem vad vírus van
- általában az első vagy a második vagy a két oltás között betegednek meg az emberek (a szigeten)
- nem hozták nyilvánosságra azt, hogy az Astra / Sinopharm oltottak közül mennyi a beteg (tünetes)
ez a cíkk így lószart se ér...
Mert,
- a Sinopharmnak kell talán a legtöbb idő az immunitás kialakulásához 2. oltás + 21-28 nap azaz 2 hónap az első oltástól. Így hogy 1.,2. vagy kettő között megbetegszik valaki nem csoda
- nem ismerjük, hogy a másik oltás hogy viselkedik
- nem ismerjük a mutánst, hogy mi ellen csak 50% a védelem (védelem csökkenés egyértelmű a többi oltásnál is tehát egy indiai mutáns ellen lehet már a pfizer se 95% hanem csak 75-80% persze ez még mindig jobb mint a sinopharm....) -
pit stop
addikt
Janssen (johnsson&johnsson) 1 napos tapasztalatok:
Háziorvos először kapott ilyet szóval kicsit kísérleti nyúl szerepünk volt dehát nem para
Beadással nem volt gond - azzal már igen, hogy abban a kezemben vittem ki cuccom amibe kaptam oltást, és megéreztem, de amúgy semmi extra.
Délután ho, kis karfájdalommal. Kora este szívem alsó része szúrt kicsit, karfájdalom, tompaság, levertség. Gondoltam lefekszem kialszom magam, hát ez annyira nem jött össze - mint a partra vetett ha forgolódtam, hőemelkedés, valahol mindig fáj. Közben ötödik szendvicset ettem vacsorára, nem múlt éhségem.
Este 1-1 órakat tudtam aludni, reggeli migrénes fejfájásra Algopyrint vettem be de semmit nem hat, csak karfájást mulasztotta el de az pont nem érdekelt
Röviden ennyi.Ha ez a migrénes hátsó fejfájás elmúlik akkor rendben lesz. Advil meg ehhez hasonló van amiért nem ajánlott?
-
Krinyo
senior tag
Bad news a Sinó kapcsán. Bocs, ha már volt.
-
Micsurin
nagyúr
Phosnak, hogy az EU átlag előbb vagy utóbb utolérne minket és akkora huss oda is van a nagy kampányuk.
...Medicover csalódás volt, ennyire béna vérvételen se voltam még talán. Nem éppen nehéz eltalálni a vénám nincs elrejtve egy ér se a kezemen ehhez képest mégis mintha vagy életében először vett volna a nő vért vagy dárcozni akart volna.
Véradás után röhögve jövök el most azért éreztem, hogy se a vérvétel módja se a kuplung ereje nem voltak jóban egymással úgy bal kar tájékon.
-
haypro
senior tag
Sziasztok!
Következő a probléma:
Kaptam sms-t a pfizer lehetőségről (amit a decemberi regisztráció óta várok) , gyorsan le is foglaltam május 18. keddre. Most egy kicsit utánaszámoltam, mivel 5 hétre rá adják a második adagot, az nekem június 22.
Azonban én június 14-26 között fogok államvizsgázni valamikor, még nincs fix dátum, nincs ráhatásom, beosztanak majd valahova.
1) Ha véletlenül pont 22-ére raknak, akkor nem tudom akkor felvenni a 2. oltást
2) Ha 22 utánra, akkor tartok tőle, hogy zombit csinál belőlem a vakcina 1-2 napra (23 vagyok, a legtöbb ismerősömet eléggé kiütötte a 2. Pfizer)Kérdésem a következő:
1) Szerintetek van-e arra lehetőség, és ha igen, kinél kopogtassak, hogy a 2. oltást hamarabb kapjam meg? Tudtommal 21-35 nap különbséget javasol a gyártó.
2) Ha nincs, és csak a később játszik: Mivel járna, ha az ajánlott időtartamon kívül kapnám a 2. adagot? Hatékonyságvesztéssel? -
Madwe
nagyúr
válasz
Dare2Live #15177 üzenetére
Azt nem értem h pfizer esetén miért van szabadrablás... miért nincs sorrend? Idősek, olyanok akik csak ezt kaphatnak (betegségek miatt vagy mert pl a közeljövőben gyereket terveznek) majd a végén jöhetne a pfizert akarok mert csak csoport... azért az nonszensz h van aki mást nem kaphat s azokkal kell dulakodni érte, aki saját preferenciája szerint csak azt hajlandó kérni (amivel nincs gond, tegyen így, de ne előzze már be azt akinek nincs is választása...)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Ringman #15159 üzenetére
sztem: mostanra ment az le, hogy már akit tudtak elrugdostak sinora avval a szózattal is, hogy nem lesz pfizer mert őőő félrerakjuk őőő a sino a legjobb... mostanra maradt az a réteg aki vmi rejtélyes okból ragaszkodik ehez a tipusó hanyatló nyugat vakcinához ráadásul elég sokan (350-450K+) így hamár sinora nem mennek akkor most majd lehet ezt is kapni.
sztem még 2-3hét (+350-450K pfizerrel elsőre oltott) és pfizernél is puskával kell keresni az oltandókat. Ami sino alapján 1 max 2hét alatt kb 0ra fut.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Dr Bubo #15171 üzenetére
Miért ne ismerte volna fel? Bármelyik QR kód olvasó felismeri. A gond akkor lehet, ha egy régebbi telefonon (úgy tudom 8-as Android előtt nincs gyári Google Lens-es QR-olvasó ), egy ismeretlen megbízhatóságú appal olvasod be, ami szépen ellopja az adataidat. Személyi, TAJ-szám, útlevélszám stb.
-
-
mpo
veterán
Elsős
Elemiiskolások
Számítástechnikai
Terve -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Szokás szerint pénteken pihen az EESZT.
Tegnap este letöltöttem az alkalmazást, működött minden. Ma addig eljut, hogy belépek és ez fogad: [kép] -
kw3v865
senior tag
válasz
bigdady #15160 üzenetére
Igazából az EESZT-s appnak semmi értelme. A Covid control app sokkal hasznosabb szerintem, mert a QR kód a lényeg, ami a kártyán van. Azzal leolvasod a kártya QR kódját és kiírja a személyi és az útlevél számát, és azt is, hogy érvényes-e. Éttermekben, szolgáltatóknál ezt kell majd használni a vendégek ellenőrzésére. Mivel bármikor érvénytelenné lehet tenni a kártyát (pl. azért, mert nem adatja be a második oltást), ez az igazán fontos app.
-
bigdady
nagyúr
válasz
immi77 #15157 üzenetére
Egyébként az egész app egy qr kód meg a pár adatod írja ki ami ha egyszer működik majd egy képernyőmentéssel megoldható és onnantól belépni sem kell és megy offline is
Mondjuk a személyi igazolványszám sincs rajta így össze sem lehet vetni és kvázi vedettsegi igazolványt sem válthatja ki mert az meg azonosító okmánnyal érvényes csak…
Ennyi van rajta a qr alatt:
Páciens neve
Oltás ideje
Taj
Sarscov2 -
immi77
tag
válasz
bigdady #15155 üzenetére
Regisztrálni sem tudok... csak terheléses támadás lehet, nem tudok mást elképzelni.
QR kódot beolvasva a képernyőről egyből "Sikertelen regisztráció" Ebben a formájában amúgy sem látom sok értelmét. (Első oltás dátum, szerintem fontosabb lenne a második, ha két shotos, vakcina típus sincs... belföldön vigéckedhetünk vele... de minek.) -
Ringman
félisten
-
Hetente 150 ezer 18 év feletti magyar kaphat Pfizert
átlagosan hetente 330 ezer Pfizer-vakcina érkezik. Ebből második oltásként 180-185 ezret kell beadni, és ha túl vagyunk a 16–18 évesek oltásán, akkor hetente olyan 150 ezer 18 év feletti magyar embert tudnak beoltani Pfizerrel.
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ősszel már egy harmadik, koronavírus elleni oltás beadását is megkezdhetik Magyarországon. [link]A többi csak üres propaganda fröcsögés.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Háztartási gépek
- Elektromos autók - motorok
- Óra topik
- PayPal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest