Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TrollBalint
    addikt

sziasztok, nem vagyok expert a témában, de az extraprofitos jogszabály miatt gondolkodtam hogy a wise-t használnám fő kártyámnak/számlámnak, akár úgy hogy meg is szüntetem a mostani számlámat a raiffeisen-nél. Ha meg tudnám oldani hogy a munkahelyem a wise-ra utaljon, szerintetek lenne-e értelme ennek a húzásnak, amennyiben a hazai bankok ránk terhelnék az extraprofitos adós témát, tehát ha növekednének a számlához köthető díjak?

Ezenfelül mennyire lehet realitása, hogy a Wise-t is megadóztassák ilyen formában?
    Kapcsolódó cikk: https://telex.hu/gazdasag/2022/06/05/a-kormany-megprobalkozik-a-revolut-adoval

Hogy lenne-e, azt nagyjából Te tudod. Nekem van olyan ex-kollégám, aki ezt használja "rendes bank" helyett. Mivel a Wise felhasználóként van magyar bankszámlád, a munkahely minden további nélkül tudja oda utalni a béredet. Ugyanúgy, mint bármelyik másik bankhoz utalná.

Mondjuk a Wise, annyiból különbözik a Revoluttól, hogy Wise beregisztrált itthon, tehát szerintem azt meg tudják adóztatni a tranzakciós illetékkel (de ez csak egy gondolat a részemről, nem néztem még kicsit sem utána). Revolut már érdekesebb, mert ilyen téren semmi "kötődése" nincsen Magyarországhoz, már a régi Raiffeisen-es gyűjtőszámlájuk sincsen.

Új hozzászólás Aktív témák