- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximusz
aktív tag
válasz
mgrincs
üzenetére

régi a kernelem (vargalex 1.01-es fw... - csak váltanom kell 1.02-re ) ?

root@Timi:~# opkg install kmod-video-gspca-core
Installing kmod-video-gspca-core (2.6.39.4-1) to root...
Downloading http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/kmod-video-gspca-core_2.6.39.4-1_ar71xx.ipk.
Multiple packages (kmod-usb-core and kmod-usb-core) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-video-gspca-core:
* kernel (= 2.6.39.4-1) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-video-gspca-core. -
st6rbuck
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Ma ezt a két logot sikerült fabrikálnom file-ba mentéssel:
http://dl.dropbox.com/u/6115726/myext.log
http://dl.dropbox.com/u/6115726/myext.log.0 -
st6rbuck
csendes tag
Torrent problémáim nekem is voltak még a vanilla 10.03.1-rc6-tal is, aztán sikerült belőni "beton" stabilra samba/openvpn futtatása mellett is, amihez itt a fórumon volt segítség nem olyan rég, de akárhogy keresem, most nem találom. Na mind1 a lényeg ez volt:
1. ntfs-t el kell felejteni, ext-re mentsen
2. tűzfalban be kellett engedni a transmission portot
3. swap legyen!
ez a 3 pont vargalex 1.02-ben biztosított (főleg ha a :8081 menüből formáztál)
4. vissza kell venni a következő paramétereket:
option open_file_limit 32
option peer_limit_global 240
option peer_limit_per_torrent 60
option speed_limit_down 100
option speed_limit_down_enabled false
option speed_limit_up 40
option speed_limit_up_enabled true
option upload_slots_per_torrent 14például 20 - 60 - 20 - 1536 - true - 400 - true - 5
5. queue-t is vissza lehet már venni a 2.42-ben, hogy egyszerre csak 2 torrentet töltsön a sorból
A pontos configra nem emlékszem, mert a régi beállításaim otthon vannak, ahhoz meg bentről most nem férek hozzá (openvpn + extroot problémám miatt
.
Ezzel stabilan ment 25/5-ös neten 1.5M le / 400k fel, ami szerintem elfogadható router esetén. Nyilván ezt a két értéket a netedhez kell igazítani, de azt hiszem 1.5M felett tartósan nem lesz stabil. Erről itt tényleg írt valaki, tőle láttam, sajnos most nem találom meg.Még 1 dolog, vargalex buildjében számtalan service telepítve van, ami a vanilla 10.03.1-ben nincs. Nézzétek át mit használtok, a többit le lehet állítani pl ushare, minidnla, ftp server, de erről inkább írjunk egy külön hozzászólást, mert ha pl network-t, firewall-t is kilövi valaki, akkor téglázhatja a routert. Így több mem/erőforrás jut a transmission-nek.
-
st6rbuck
csendes tag
válasz
Maximusz
üzenetére
google alapján
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1391735&page=3 -
Rocko007
aktív tag
Szia,
ssh-z be a routerre, az a /etc/config/network fájlba az interfiészed alá írd be ezt:
option 'macaddr' 'MAC'Openvpn
Vagy egy tap-os vpn-em, de20-25 mbit-nél többet nem tud többet átvinni a router, AES-128-CBC cipher van neki megadva. Le lehetne-e tiltani a ciphert, vagy valami kisebb erőforrásúra cserélni, mert jó lenne legalább 40 mbit ha kijönne rajta stabilan.
köszi!
-
Maximusz
aktív tag
válasz
mgrincs
üzenetére
köszi, ez hatalmas lenne... - ha meg tudnám csinálni legalább felét

de ami most köti le az erőforrásaimat (agyban), hogy tettem fel új op rendszert (win7), régebben be volt állítva (Vargalex-nek köszönhetően), hogy ha megnyomom a QSS gombot, akkor az RSYNC segítségével elkezdje a család digitális fényképeit letükrözni a routerre kötött winyóra (biztonsági mentés gyanánt)...
nah, a lényeg, hogy most is így megy (vagyis menne), de a router firmware-t is cseréltem 0.6-ról 1.01-re (és a gép oprendszerét is XP-ről Win7-re, de a megosztás és minden más maradt)
a lényeg az, hogy most azt csinálja, hogy elkezdi másolgatni a képeket, de valamiért nem az összeset....
ez konkrétan azt jeletni, hogy pl a 2004/januar13 mappából csak 44 db-ot (32MB) -ot másol át, majd lép a következő mappára.. holott a gépen 73 db fájl van (148MB) ... - Amit átmásol (leszinkronizál), az teljesen jó, hibamentes.... - csak a maradék képet és videó anyagot nem értem, miért nem másolja át...
miután lefut az rsync a megfelelő paraméterekkel ezt a hibát adja :
rsync error: some files/attrs were not transferred (see previous errors) (code 23) at main.c(1052) [sender=3.0.8]
ez mit kellene , hogy jelentsen a számomra?
-
st6rbuck
csendes tag
válasz
st6rbuck
üzenetére
Bentről melóhelyemről távolról megcsináltam az openvpn+extroot telepítést az otthoni routeren olyan módon, hogy a gyári beállításra visszaállított vargalex 1.02-re telepítettem az openvpn csomagot, megcsináltam a tap0-át és hozzáadtam a br-lan bridge-hez, majd a menüből megformáztam az extroot-ot és ugyanezt végigcsináltam az extroottal elindult rendszerben is. Arra gondoltam, hogy mivel így biztosan létrejön az rootolatlan rendszer alatt is a tun.ko kernelmodul, és talán most fel fog állni teljesen a router.
Nos reboot után sajnos távolról 2222-es porton nem érem el az ssht, https-en a Luci-t, viszont érdekes módon a router pingelhető a publikus IP címen. -
mgrincs
tag
Másik topikban elég sokan panaszkodtak már pendrive+torrent-re.
Megnézhetnéd nincs-e valami a logokban.
Ha van lehetőséged, próbáld meg vincsire.
Egyébként el kell szomorítsalak, a belépő szintű NAS-ok kb. ugyanezt fogják hozni teljesítményben, csak esetleg macerásabb rájuk szoftvert hegeszteni. -
mgrincs
tag
válasz
chipi89
üzenetére
Ezek közül tudsz választani:
kmod-video-core - 2.6.32.27-1 - Kernel modules for Video4Linux support
kmod-video-cpia2 - 2.6.32.27-1 - Kernel modules for supporting CPIA2 USB based cameras.
kmod-video-gspca-conex - 2.6.32.27-1 - The Conexant Camera Driver (conex) kernel module.
kmod-video-gspca-core - 2.6.32.27-1 - Kernel modules for supporting GSPCA based webcam devices. Note this is just
kmod-video-gspca-etoms - 2.6.32.27-1 - The Etoms USB Camera Driver (etoms) kernel module.
kmod-video-gspca-finepix - 2.6.32.27-1 - The Fujifilm FinePix USB V4L2 driver (finepix) kernel module.
kmod-video-gspca-gl860 - 2.6.32.27-1 - gl860 webcam support
kmod-video-gspca-jeilinj - 2.6.32.27-1 - The JEILINJ USB Camera Driver (jeilinj) kernel module.
kmod-video-gspca-m5602 - 2.6.32.27-1 - The ALi USB m5602 Camera Driver (m5602) kernel module.
kmod-video-gspca-mars - 2.6.32.27-1 - The Mars USB Camera Driver (mars) kernel module.
kmod-video-gspca-mr97310a - 2.6.32.27-1 - The Mars-Semi MR97310A USB Camera Driver (mr97310a) kernel module.
kmod-video-gspca-ov519 - 2.6.32.27-1 - The OV519 USB Camera Driver (ov519) kernel module.
kmod-video-gspca-ov534 - 2.6.32.27-1 - The OV534 USB Camera Driver (ov534) kernel module.
kmod-video-gspca-pac207 - 2.6.32.27-1 - The Pixart PAC207 USB Camera Driver (pac207) kernel module.
kmod-video-gspca-pac7311 - 2.6.32.27-1 - The Pixart PAC7311 USB Camera Driver (pac7311) kernel module.
kmod-video-gspca-sn9c20x - 2.6.32.27-1 - The SN9C20X USB Camera Driver (sn9c20x) kernel module.
kmod-video-gspca-sonixb - 2.6.32.27-1 - The SONIX Bayer USB Camera Driver (sonixb) kernel module.
kmod-video-gspca-sonixj - 2.6.32.27-1 - The SONIX JPEG USB Camera Driver (sonixj) kernel module.
kmod-video-gspca-spca500 - 2.6.32.27-1 - The SPCA500 USB Camera Driver (spca500) kernel module.
kmod-video-gspca-spca501 - 2.6.32.27-1 - The SPCA501 USB Camera Driver (spca501) kernel module.
kmod-video-gspca-spca505 - 2.6.32.27-1 - The SPCA505 USB Camera Driver (spca505) kernel module.
kmod-video-gspca-spca506 - 2.6.32.27-1 - The SPCA506 USB Camera Driver (spca506) kernel module.
kmod-video-gspca-spca508 - 2.6.32.27-1 - The SPCA508 USB Camera Driver (spca508) kernel module.
kmod-video-gspca-spca561 - 2.6.32.27-1 - The SPCA561 USB Camera Driver (spca561) kernel module.
kmod-video-gspca-sq905 - 2.6.32.27-1 - The SQ Technologies SQ905 based USB Camera Driver (sq905) kernel module.
kmod-video-gspca-sq905c - 2.6.32.27-1 - The SQ Technologies SQ905C based USB Camera Driver (sq905c) kernel module.
kmod-video-gspca-stk014 - 2.6.32.27-1 - The Syntek DV4000 (STK014) USB Camera Driver (stk014) kernel module.
kmod-video-gspca-stv06xx - 2.6.32.27-1 - The STV06XX USB Camera Driver (stv06xx) kernel module.
kmod-video-gspca-sunplus - 2.6.32.27-1 - The SUNPLUS USB Camera Driver (sunplus) kernel module.
kmod-video-gspca-t613 - 2.6.32.27-1 - The T613 (JPEG Compliance) USB Camera Driver (t613) kernel module.
kmod-video-gspca-tv8532 - 2.6.32.27-1 - The TV8532 USB Camera Driver (tv8532) kernel module.
kmod-video-gspca-vc032x - 2.6.32.27-1 - The VC032X USB Camera Driver (vc032x) kernel module.
kmod-video-gspca-zc3xx - 2.6.32.27-1 - The ZC3XX USB Camera Driver (zc3xx) kernel module.
kmod-video-konica - 2.6.32.27-1 - Kernel support for webcams based on a Konica chipset. This is known to
kmod-video-ov511 - 2.6.32.27-1 - Kernel modules for supporting OmniVision OV511 USB webcams.
kmod-video-ovcamchip - 2.6.32.27-1 - Kernel modules for supporting OmniVision OV6xxx and OV7xxx series of
kmod-video-pwc - 2.6.32.27-1 - Kernel modules for supporting Philips USB based cameras.
kmod-video-sn9c102 - 2.6.32.27-1 - Kernel modules for supporting SN9C102
kmod-video-uvc - 2.6.32.27-1 - Kernel modules for supporting USB Video Class (UVC) devices.Telepíteni pedig így kell(Ez mindenképpen kelleni fog, plusz a kamerádhoz megfelelő kernel modul):
opkg update
opkg install kmod-video-coreEgyébként milyen típusú a kamerád?
-
-
Gre@T
tag
Sziasztok,
1043nd-re felraktam vargalex féle open wrt-t. A net szolgáltatóm MAC címet igényel a használathoz. A gyári firmwareben simán ment a MAC clone. Ebben nem sikerült összehozni.
A wan-hoz beírt option 'macaddr' '00:23:54:aa:bb:cc' sem segített, sőt annyira belassul a router, hogy több perc telt el amíg be tudtam lépni. Természetesen a net nem működött. Aztán próbálkoztam a option enable_learning 0. De ezzel sem működik.
ifconfiggal ellenőrizve a MAC megváltozott, de a net nem megy, a gyári tplink fw-vel semmi probléma.
Valakinek van valami ötlete?
-
Szabest
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
köszi, bár nem tudom hogy ez mit is csinál pontosan,de nem naplóz azóta!
Más kérdésem is volna:
Adott a routerre dugott Mybook Essential vinyó, ami használaton kívül leáll szépen magától....és hiába fut a minidlna a routeren, a TV-t bekapcsolva, nem indítja el a vinyót, és pl a minidlna szolgáltatást sem látom a TV-n, viszont mihelyst pl "megpiszkálom" a vinyót, felpörög, és megy a dlna is....erre nincs valami megoldás h állandóan aktiv legyyen a dlna???
-
mgrincs
tag
válasz
Maximusz
üzenetére
Szia,
természetesen megoldható, a témában eddigi hozzászólásokat ha átnézed, és életet lehelsz a kamerádba(megfelelő kernel driver-t kell telepítened), akkor mjpg-streamer csomag tud adni folyamatos képet, motion csomag tud mozgásérzékelős riasztóként működni, a mozgáskor érzékelt képet mondjuk adott e-mail címre elküldeni pl.
A https felülethez gondolom bele kell ágyaznod a képet valami html-be, úgy biztosan tud működni uhttpd-n keresztül, a streamer-ben megvalósított web szerver nem hiszem, hogy tudja. -
zso73
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Nekem 25/5-ös netem van. Ezt akartam kihasználni, de nem tudja a router. Ha nagy (1GB+) fájlokat akarok letölteni belassul a LUCI, és a torrent is. És elég sűrűn összedől a háló. Azon gondolkodtam, hogy veszek egy NAS-t, ami tudja a torrenteket, és full sebességen megy a neten.
Alex azt javasolta, hooooy csssökkentsem a torrentek számát, a kapcsolatokat, és a Download que 4-ről kettőre, vagy 0-ra állítsam. Estleg a peer limit/ torrent, vagy global is javíthat a dolgon.
Aaalex: Tipp, hogyan tudom visszavarázsolni a tp-link távoli mappát ? Iiismét összedőlt egy torrenttől a router. Aaaóta nem látom a hálózatomban a könyvtárat. A transmission tölt rá, és megy minden, de nem látszik a hálón a könyvtár.
-
zsolt501
nagyúr
Én erre egy AMD Brazost használok vagyis egy Asrock E350M-es gépet, 4GB RAM 1,5TB HDD , és ez nem csak a torrentet képes kiszolgálni de tökéletes média lejátszásra is plusz FTP és HTTP szerver is, mindezt a 40/20-as net teljes kiaknázásával, és még 3 gépet is kiszolgál filmekkel és adatokkal.
Szóval nem rossz ez a router, de bizony kompromisszumokat is kell hozni ha másra is akarjuk használni mint amire igazán ki van találva. Routerként én megvagyok vele elégedve teszi a dolgát és kész. -
kisninja
őstag
Sziasztok lassan sikerül minden van net hálózaton van a vinyo is viszont szedek le egy filmet ez az egy torrent file van benne és újraindulgat a routert van valami tipp mitől lehet ? elvileg gyárin van a beállítás csak a sebességet piszkáltam.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Neil Watts
üzenetére
Igen, a Tomato csak BroadCom Chipset-es routereken működik, de nyilván azon sem mindegyiken!
-
SVLaller
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
persze, fel kell mérni az igényeket, ha belefér a router tudásába miért ne. de ha közben belassul a net, mert kínlódik a router procija a t_rre_ttel, hasheléssel, akkor meggondolandó.
-
Neil Watts
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
jaja, ezt néztem én is, mérlegeltem, s rohadtul nem éri meg.

Tomato amugy csak arra a kevés cuccra van amit ott leírtak az oldalon?
Megy egy PM! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
SVLaller
üzenetére
Lehet, hogy jó ötlet, csak az a baj, hogy árban köszönőviszonyba sem lenne egy routerrel! Már maga a board egy húszas, és akkor még hol van a többi cucc ami kell hozzá...?! Azt persze nem vitatom, hogy teljesítményben is más kategóriát képvisel, de cserébe többet is fogyaszt...
-
SVLaller
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ez nagyon jó ötlet, nekem 1 D525MW visz webszervert, fileszervert, t_rr_ntet, kamerarendszert probléma nélkül
-
prmcsk
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Keressek egy 600Mhz-est, ami ugyanezt tudná ? Ajánlhatnál valami pontos tipust...
-
-
Maximusz
aktív tag
üdvözletem
és mellesleg B.U.É.Kez valóban megoldható lenne a 1043-mal? - hogy rákötök egy webcamerát, és képeket készítsen, a távolétemben a lakásról (esetleg egy https-es felületen elérhetővé tegye) ? - vagy esetleg mozgókép átvitelre is képes, ha elég gyors net van mögötte?
maximusz
-
prmcsk
addikt
Jópár nappal ezelőtt írtam, hogy beszereztem egy 1043ND/64MB routert, vargalex 1.02fw-vel.
Megoldottam az állandó vinyó kezelést is, a beállításban egy barátom segített.
Minden oké vele, torrent a vinyóra ment, ezek mellett a router kiszolgál minket, de...Olyan tetű lassan, hogy az már kín. Jó, ha 30-40 kB/s letöltést eléri a torrent, a routerre akasztott vinyóra, mi meg fürödhetünk is két honlap megnyitása között.
A bejövőm átlag 3-4 mega...Van erre megoldás ?
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Trunk-ban biztos, hogy működik a pivot root, a wiki szerint BackFire-ban nem. Én trunk-on kívül nem próbáltam. Viszont ugye a teljes ROM-ot át kell másolni a külső eszközre.
-
törölt tag
BÚÉK és ÜDv Mindenkinek!
Kérdésem: A 1043-as Routerem alapbeállitáson megy,gépekről minden oké de mobil telefonal nem tudom elérni. A wirwlwss settingsben mind3 pipa mindhárom állásán próbáltam de egyszerüen nem éri el a telefn,kijeltui hogy van hálózat és ha jelszavassá teszem,kéri is,elenőrzi de sosem lép be. Mit lehetne tenni illetve mit állitsak be: enable rádio,enable SSID vagy mit lehetne még?
-
snowdog
veterán
válasz
Anonymus23
üzenetére
NOD32 okozhat ehhez hasonlót.
"Why cannot log into the Management Page with NOD 32 ESET
To our experience, the NOD32 ESET software including ESET EAV(ESET Anti-virus) and ESS(ESET Smart Security) Version 5 will affects the normallogging procedure to the Management Page in Windows OS. After typing into the correct login address, the webpage will shows username and password is incorrect." [link]B.U.É.K.
-
Anonymus23
veterán
Buék!
Egy kis segítséget kérnék, 1043-as router, egy ideje nem enged be akezelőfelületre, incorrect pass-t ír ki. Már vagy 10x reseteltem, böngészőkben töröltem mindenféle előzményt, de hiába, mindig login incorrect képernyőfogad. Valaki tudna segíteni? Előre is kösz. Ja és teljesen alap nincs moddolva. -
zso73
veterán
Az előző hsz-ről. jut eszembe: A torrent nem valami jó a routeren. Viszont USB-s webkamra talán jó lenne. Meg lehet ezt oldani ? Távoli eléréssel hazanézni.
-
mgrincs
tag
válasz
chipi89
üzenetére
Ahogy előttem is jelezték, valószínűleg nincs megfelelő driver a kamerádhoz.
A dmesg parancs kimenetében látszódni kellene a korábbi(soros kábellel kapcsolatos) hsz-emben hivatkozott PID/VID páros, és ehhez kell a megfelelő drivert telepítened.
Nálam gspca-val megy a kamera, a telepített csomagok(az USB alap csomagokon kívül):kmod-video-core - 2.6.32.27-1
kmod-video-gspca-core - 2.6.32.27-1
kmod-video-gspca-zc3xx - 2.6.32.27-1Hasznos link a PID/VID alapján kiválasztani a megfelelő gspca modult:
http://tomoyo.sourceforge.jp/cgi-bin/lxr/source/Documentation/video4linux/gspca.txt
Másik igen elterjedt driver, ami sok kamerát meghajt az uvc driver. -
st6rbuck
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Logreadet ismerem természetesen, de a félig megfagyott router nem enged magához hozzáférést sem ssh-n, sem Luci-n sem telneten, szóval logot olvasni nem tudok. Valószínűleg meg kell adni neki, hogy file-ba loggoljon, elindítani extroottal, majd utána elemezni a logot. Sajnos ma dolgozok, úgyhogy ezt nem tudom megtenni.
-
appel
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
én original 10.03.1-et raktam fel és a pivot root-os extroot tökéletesen megy a "hagyományos" módszerrel, de az új módszerrel valahogy nem akar összejönni...
ha az fstab-ban nincs a "option is_rootfs 1" , akkor nem indul extroottal, hanem csak a sima alappal...
kell valami extrát csinálni (ha már be van állítva a régi pivot root és működik is) azon kívül, hogy az fstab-ba már ezt írom be:config mount
option target /
option device /dev/sda2
option fstype ext4
option options rw,sync
option enabled 1
option enabled_fsck 0kell megint másolgatni vagy valami extra dolgot csinálni?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
st6rbuck
üzenetére
Először is Boldog új évet minden kedves topictársnak!
Alapból RAM -ba logolás van, amit a logread paranccsal tudsz megnézni. Az extroot mountolás valóban a régi módszerrel megy még, de ez nem okozhatna problémát. Igaz, át kellene vezetni az újra, esetleg whole-extrootra. Persze az új módszert akár tesztelheted manuálisan.
-
zso73
veterán
válasz
st6rbuck
üzenetére
Nekem is az USB résznél dőlt meg a router. Formáztam a drive-ot, majd a restartnál nem indult el.Visszaállt a router a gyári beállításokra.....
Ezzel meg tudtam formázni az usb drive-ot. Utána a mentett konfiggal már minden megy.
Torrent,Bridge mód két 1043ND között........
-
Soma01
veterán
B.U.É.K minden fórumtársnak!

-
Neil Watts
veterán
válasz
dragon1993
üzenetére
B.U.É.K!
Üdv2011ööö... akarom mondani 2012-ben
Na a sok pia megteszi a hatását.
cöhh -
dragon1993
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Felteszem luciból , tetszik az fw így első olvasatra remélem stabil lesz.
Köszönöm a segítségetB.U.É.K

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
dragon1993
üzenetére
Szerintem a Gargoyle felmegy LuCI-ból is, mivel OpenWrt alapú... Bár, ma már a gyári is felmegy! Ha SSH-ból szeretnéd csinálni, akkor a parancs végén firmware van, Linux csak akkor kellene, ha éppen DD-WRT lenne a routeren!
-
dragon1993
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Gargoyle -t hogyan kell felrakni ssh-ból ?
Mi van a parancs végén linux vagy firmware ? -
st6rbuck
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hello!
Nem teljes téglázás szerencsére, talán a routing táblával vagy a firewall-al nem stimmel valami. A kritikus lépésnek a tap0 bridge-hez adását látom jelenleg, ezt követően ugyanis működik a beconfigolt openvpn szerver, viszont ha rebootolok, akkor a rendszer már nem működik.
Logot nem tudtam olvasni, mert nem enged hozzáférni magához, ha aktív az extroot. A pendrive-ot rádugtam másik gépre, de azon csak a néhány módosított file volt, attól nem lettem okosabb. Most csináltam egy factory resetet, jelenleg alapon megy a router ezért már nem tudom megnézni a logot, viszont a sok próbálgatás között úgy emlékszem szétnéztem az alap jffs2-en és én nem nem találtam olyan logot, amiből kiderült volna a probléma. Az sajnos nem jutott eszembe, hogy permanens logolást állítsak be, de közben bőgött a gyerek, fürdetés, stb

Egyébként átnéztem a first_steps-t, profi kis script, ahogy az egész firmware is.
Ha jól látom, akkor még a régi pivot overlay módot használod az fstabban, Létezik egy preferred új pivot overlay is, nem tudom, az miben más. (http://wiki.openwrt.org/doc/howto/extroot)10.03-mal próbálkoztam először az extroot+openvpn bridge párosítással, néhány napig futott is a rendszer rendesen, aztán belefutottam abba, hogy egyszercsak restart után a firewall nem volt hajlandó elindulni és nem volt NAT meg net se, csak kézi firewall újraindítás után. (https://dev.openwrt.org/ticket/8738) Viszont ssh-val, Luci-val legalább be tudtam lépni a szerkezetre még ekkor is. Akkor dobtam az extrootot, most viszont örülnék a több helynek az overlayben

-
st6rbuck
csendes tag
Boldog Új Évet Kívánok!
Ma egész nap migráltam és 2 problémába ütköztem.
a.) nfs mount nem működik:
root@OpenWrt:~# mount -t nfs 192.168.1.188:/share /pch -o nolock
mount: mounting 192.168.1.188:/share on /pch failed: Invalid argumentb.) ez a nagyobb probléma: sikerült kifagyasztanom az 1.02-es firmware-t.
Az alábbi lépésekkel reprodukálható a probléma1. friss 1.02 firmware gyári beállításokkal
2. Partitioning and formatting -> Creating 3 partitions (extroot version)
3. az automatikus reboot után password beállítása és ssh-val belépés az extrootolt rendszerbe
4. opkg update
opkg install openvpn
5. /usr/sbin/openvpn --mktun --dev tap0
6. ezt követően Luci -> Network -> Interfaces -> LAN -> Physical Settings
bridge-hez hozzáadjuk a tap0 interface-t
7. rebootNa innentől
1. nincs netem, az OpenWrt elérhetetlen Lucival, telnettel, ssh-val.
viszont a belső háló gépei pingelhetőek, belső hálón SMB megosztást csatolni tudok
2. router áramtalanít, pendrive kivesz, router indít -> van net, ssh, LuciTehát gyakorlatilag extrootoljuk az OpenWrt-t, ami egyébként láthatóan jól működik, configolható, testreszabható egészen az openvpn telepítéséig, tap0 interfész létrehozásáig, bridgeléséig majd rebootig.
Először úgy jött elő a hiba, hogy mindent belőttem a vargalex firmware.rel flashelt routeremen a 10.03.1-rc6 alatt működő beállításaim alapján és végül az openvpn beállítása, kipróbálása megtörtént (távolról simán be tudtam lépni a belső hálóra, ugyanúgy mint az előző vanilla firmware-rel), viszont reset után jött a meglepetés.Amit próbáltam:
- nem extrootolt 2 partíciós formázással a fenti lépéseket követően is tökéletesen működik a rendszer
- USB HDD-t lecseréltem pendrive-ra, arra extrootoltam a rendszert - hiba mindkét esetben előjön
- ha fagyasztás után egy másik gépen törlöm az extrootolt pendrive-ot és visszadugom az újraindított, jól működő routerba és webfelületen újra particionálom/formázom extrootra, automatikus reboot után rögtön jön a félfagyás (nincs net, ssh), ilyenkor áram, pendrive ki, router boot, Factory beállítások vissza, auto reboot, pendrive be, extroot formázás, reboot, rendesen elindul extroottal a router alapbeállításokkal -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
dragon1993
üzenetére
-
dragon1993
addikt
A DD- WRT még mindig megöli a routert mert én csak routernek használom és talán az jobb lenne.
-
zso73
veterán
válasz
dragon1993
üzenetére
DD- WRT esetén igen. Ott látszik a topológia.
Talán az openben is van valami......Keress rá a googliban ! -
dragon1993
addikt
Sziasztok.
A routerrel meg tudnám nézni ,hogy az egyik eszköz mely ip címekhez csatlakozik ?
B.U.É.K -
zsolt501
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
1.6 úgy hogy teljesen le van lőve minden kommunikáció, ha megy a net vagyis csatlakozva van pppoe akkor képes 2 fölé is menni.
Se torrent se ftp és se miniDLNA nem megy, mert igazán csak routernek használom csak a készüléket semmi extra.
Ami még érdekes hogy semmi lassulást nem veszek észre a routeren ilyenkor, olyan mintha fals terhelést jelezne, de ki tudja mert putty-ban a top parancsra sem jelzi hogy melyik program csinál ilyen terhelést, csak az hogy egyszer csak felugrik.
Szóval lehet hogy tényleg csak valami egyszerű BUG2 napon át néztem putty alatt a terhelést top parancsal, de semmi olyan progit nem írt ki ami ilyen terhelést csinál, szóval ha van valami ötlet azt várom és kipróbálom.
-
dzson1
tag
Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok 
-
chipi89
tag
Tudtam módosítani a fájt, másik portot állítottam be az mjpg-streamer nek.
6500-t.
Próbálom elindítani, de ezt írja ki a ruter:root@OpenWrt:~# /etc/init.d/mjpg-streamer start
/etc/init.d/mjpg-streamer: device '/dev/video0' does not exist -
zsolt501
nagyúr
válasz
Old FatBoy
üzenetére
Neked is kívánunk minden jót

-
Old FatBoy
aktív tag
B orongós napok tűnjetek tova,
O kkal szomorú ne legyél soha!
L épteid kísérje töretlen szerencse,
D erűs percek rajzoljanak mosolyt a szemedre!
O szoljanak el az óévnek sötét árnyai,
G úzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai!Ú j évet hozzon a nesztelen iramló idő,
J öjjön már a rég várt, csodálatos jövő!É vek ha múltok, ha elszálltok napok,
V idámságot, örömet számolatlan adjatok!
E lfusson most az óévnek malaca,
T öbbé ne legyen senkinek panasza!K erüljön betegség, bánat messzire,
Í rmagjuk is vesszen mind a semmibe!
V ágyaid sorra valóra váljanak,
Á lnok szavak többé ne bántsanak!
N övekedjen az igaz barátok tábora,
O kosan élj, ne legyél ostoba!
K ívánom neked, legyen 365 szép ünneped! -
chipi89
tag
Hogyan tudok módosításra megnyittani egy fájlt, vagy is egy konfigurációs fájlt a ruteren?
Nincsen pendrive eszköz a ruteren.
Szóval ftp-n keresztül nem sikerül bejutnom. -
Neil Watts
veterán
Egy használt OpenWRT-s 1043ND-nek most hol van az ára? Mennyit kaphatnék érte?

Üdv. core2
-
vargalex
Topikgazda
válasz
st6rbuck
üzenetére
Hi!
Ha gondolod, január elején tudok build-elni, de szerintem nfs mountoláshoz nem kell az nfs-utils csomag. Ha felrakod a kmod-fs-nfs csomagot (és vele együtt a függőség miatt a kmod-fs-nfs-common-t), akkor elvileg mennie kell:
mount -t nfs 192.168.1.101:/share /mnt/point -o nolock
Az nfs-utils csomag csak a mount.nfs, mount.nfs4, umount.nfs, umount.nfs4 parancsokat adja.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zsolt501
üzenetére
Hi!
Ahogy olvashattad, a wan oldalról érkezik egy cím nélküli DHCP kérés.
A tűzfal config-ban ennek engedélyezése default-ban benne van:# We need to accept udp packets on port 68,
# see https://dev.openwrt.org/ticket/4108
config rule
option src wan
option proto udp
option dest_port 68
option target ACCEPT
option family ipv4Korábbi verziókból ezt a szabályt töröltem, most valahogy kimaradt (a ticket ellenére én nem vettem észre, hogy a szabály nélkül nem újítaná meg az IP címet (hanem csak újat kérne).
Ha zavar a log-ban a warning, ezt a szabályt töröld, a WAN default input policy úgyis DROP, úgyhogy el fogja dobni az ilyen kéréseket.
-
Maximusz
aktív tag
ok, köszi a tippet! - egy Fon Flash nevű progival sikerült megcsinálni (AP51 alapú az is)
.....
sikerült is
backfire 10.03.1 rc6-ot tettem fel rá, de hihetetlenül fapados a vargalex féle firm-hez képest
) - vagy egy "sima" (nem rc6-os) firm jobban dolgozna / mutatna rajta ? mert ennél, ha opkg-val szeretnék feltenni egy csomagot, annyira megterheli, hogy rebootol a router 
-
st6rbuck
csendes tag
Kedves Vargalex!
Köszönöm az 1.02 firmwarét, most migrálok rá 10.03.1-rc6-ról. Viszont nem találok nfs-utils package-t a csomagjaid között. Erre szükségem lenne, hogy a TP-Link nfs kliensként csatlakozni tudjon Popcorn Hour A210 médialejátszóm nfs megosztásához. Tudnál csinálni esetleg egy csomagot (kmod-fs-nfs és kmod-fs-nfs-common csomag van)?
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/nfs.client -
zso73
veterán
Az új Vargalex 1.02 van a masinámon. Tud valaki tippet arra, hogy mit lehet tenni, ha összedől a router, ha letölt torrentet ? Webes, vagy trans remote progi monitorozás esetén újraindul a router. Esetleg miért van 2 Mb/s limit beállítva gyárilag ?
-
appel
őstag
válasz
Maximusz
üzenetére
sokkal egyszerűbben is lehet openwrt-t flashelni fonerára...
kell egy telepített winpcap
és kell egy AP51 EasyFlash progi
és persze a két fájl, de akkor már inkább 10.03.1-et rakj fel...
szóval simán az ap51-nél kiválasztod a hálókártyát, betallózod a két fájlt, rányomsz a startra, és bedugod a fonerát az áramba...pár perc alatt végez és kész... -
Laci4
senior tag
Sziasztok!
Már egy ideje keresgélek, de nem találtam megoldást.
Adott a Digi 80-as netje (LAN net)
Adott egy 1043-as Router, gyári fw-vel. (Firmware Version: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n)
Adott egy asztali pc, router LAN-ra kötve (Win7 32bit)
Adott utorrent 2.2.1Az utóbbi két napban rakoncátlankodik. (igaz, már mikor megvettem is csinálta egyszer egyszer, csak egy ideje nem küldtem meg nagyon, lehet azért nem jelentkezett sűrűn a dolog.)
De most gondoltam, mivel egyik nagy torrent oldalon free van, leszedek egy "kis" adatmennyiséget.
Amint elkezd tölteni "rendesen" a utorrent, szakad a kapcsolat.Tálcán, értesítési területen a hálózat ikonon egy sárga felkiáltó jel (Nincs hálózati hozzáférés.)
Erre jobb katt, majd hibajavítás.
A kapcsolat helyreáll!Hibajavító ablakban ezt írja:
Észlelt problémák: Az alapértelmezett átjáró nem érhető el. Kijavítva.
Ezután megint megy a net egy darabig...Amikor a PC-n nincs kapcsolat, wi-fin a telefonommal lazán tudok netezni.
Viszont a router felületére a pc-ről ilyenkor nem tudok bejelentkezni.Nem értek a hálózatokhoz, routerhez, de ebből azt vágom le, hogy a gép és a router, vagy a WAN és a LAN között a routeren belül szakad meg valahol, valahogy a kapcsolat.
Router Logjában ez látszik csak:
69 Dec 31 01:04:49 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.100
68 Dec 31 01:04:49 DHCP NOTICE DHCPS
ecv REQUEST from 00:1D:60:5A:A2:0C
67 Dec 31 01:04:45 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.100
66 Dec 31 01:04:45 DHCP NOTICE DHCPS
65 Dec 31 01:03:34 DHCP NOTICE DHCPS
ecv INFORM from 00:1D:60:5A:A2:0C
64 Dec 31 01:03:31 DHCP NOTICE DHCPS
ecv INFORM from 00:1D:60:5A:A2:0C
63 Dec 31 00:33:25 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.101
62 Dec 31 00:33:25 DHCP NOTICE DHCPS
ecv REQUEST from A0:75:91:60:37
B
61 Dec 31 00:33:25 DHCP NOTICE DHCPS:Send OFFER with ip 192.168.1.101
60 Dec 31 00:33:25 DHCP NOTICE DHCPS
ecv DISCOVER from A0:75:91:60:37
B
59 Dec 31 00:29:06 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.100Amit próbáltam eddig:
- Torrentben a szállak csökkentése. Jelenleg 150-re van állítva a max. kapcsolatok száma.
- Routerben a tűzfal kikapcsolása, illetve advanced részben a 3 FLOOD dolog.Van valakinek valami ötlete? Kezdek agybajt kapni.
5 kor kelek, megyek melózni, már elfáradtam a keresésben. Más ötletet eddig nem találtam...(esetleg lan driver frissítés,ezt még esetleg megnézem.. alaplapi Lan-ba van.. )Előre is köszi az ötleteket!

És Előre is BUÉK!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zso73
veterán
Alex : USB drájvot formáztam, és összedőlt a rom. Újra kellett állítanom mindent. A leírás alapján csináltam. A format ok reboot résznél nem indult el a router.
Amúgy grat !! Nagyon szépen műxik a masina az 1.02-vel.

A Transmission-ben a net sebesség direkt 2,4 Mb/s ? Nem birja a router, vagy........ -
CheeseDave
csendes tag
válasz
CheeseDave
üzenetére
Update: Ha megváltoztatom a hálókártyám MAC címét, és újracsatlakozok hibátlanul működik (anélkül hogy újraindítanék bármit is):
C:\Users\Dave>nslookup
Default Server: UnKnown
Address: 192.168.1.1De gondolom hosszútávon ez sem oldja meg, csak pillanatnyilag hozza vissza a netet, majd így is elmegy.
-
CheeseDave
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Azért nem hiszem, mert 2 különböző gépen volt ez a probléma egymás után, és az egyiken működött amint Wifi helyett kábelen csatlakozott, és a megoldást is csupán a router újraindítása jelenti (a gépet hiába indítom újra..). Egyébként avast fut.
C:\Users\Dave>nslookup
DNS request timed out.
timeout was 2 seconds.
Default Server: UnKnown
Address: 192.168.1.1Ötlet?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
CheeseDave
üzenetére
Ha el lehet érni a netet a többi gépről, akkor bizony ez a hibát abban a gépben kell keresni amin épp nem megy, mert elképzelhető hogy egy tűzfal fogja meg, de érdekes dolgokat szokott csinálni az Eset vírus irtója és tűzfala is, de a Kaspersky is képes volt ilyet tenni.
Jelenleg az itthoni gépemen Norton IS 2012-t használok de ezzel még ilyen bajom eddig nem volt. -
CheeseDave
csendes tag
Új problémám lépett fel a routernél:
Bizonyos idő működése után 1 számítógépen elmegy az internet kapcsolat, a DNS nem válaszol neki (nslookup timeout-ot ír), de helyi hálózaton mindent lehet vele csinálni, pl a routert állítgatni. A furcsa az, hogy az összes többi készüléken működik az internet.
Eleinte egy laptopon fordult elő, Wifin nem ment az internet, ugyanakkor kábelen hiba nélkül ment, azóta egy másik asztali számítógépen csinálja (míg a laptopon nincs ilyen hiba már).
Próbáltam DNS címeket variálni, újracsatlakozni, új IP-t kérni, de csak a router rebootolása oldotta meg a problémát, ami néha 1 perc múlva vissza is tér.Valami hosszútávú megoldás? Köszi előre.
ui: legfrissebb gyári firmware van rajta, 2 hetes a készülék, az első indítástól kezdve csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Mesterséges intelligencia topik
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- ldave: New Game Blitz - 2026
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 512GB Teljeskörű garancia
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Sony Xperia XZ2 4/64GB ezüst/ 12 hónap jótállással
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

Vagy egy picit hozzátéve építs egy atomos kisgépet, mint ahogy én is tervezem

B![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)