Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tényleg kicsit off téma, de lassan jön a hó. A manuális váltós autónál, ha benyomód a kuplungot és behúzod a kéziféket és “kormányzók”, ki lehet dobni a seggét. (Menet közben)
Az Aurisban van még kézifék.(hagyományos) A hybrid (automata) mennyire szereti ezt, meg lehet úgy csinálni, hogy ne legyen baja?
-
A 2015-ös Auris nekem nem szólt, hogy olaj csere kellene, pedig utoljára márka szervizben csinálták. Most felírtam pontosan mikor volt.
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én is Újpalotán lakok. A 69-es vilivel mire kiért az asszisztant, addigra én is hazaértem, már ott várt a csávó. Legalább megtudtam hol kell "elől" a motorháztető alatt bebikázni az autót.
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
A kulcsnélküli indításhoz a Toyota szerviz szerint is a 45ah-s kell.
Úgy ahogy az üvegtetős verzióhoz se jó a kisebb féktárcsa/kerék.
Nah de mindegy is. Az asszisztens jól működik ahogy regisztráltam 45 percen belül jönnek is, hívott is a srác egyből, mondtam, hogy fél óra kell, hogy odaérjek. Aztán irány a Schiller es 4+ szervizben 104k-ért beépítik a gyári aksit ma. Nekem ez így jó.
-
Nah sehol nincs készleten ilyen akkumlátor, a a hybridcars se tud beszerezni. Toyotánál 14-be nincs készleten, 4. kerben nem veszi fel az alkatrészes, a 3 kerben van, ha jövőhéten kedden ők szerelik be akkor a listaárból tudnak adni 20% kedvezményt(4+ szervizre), ha én elmegyek érte és megveszem, akkor 10% egyedi kedvezmény van. A listaár: 124.114 Ft.
Izgi a szitu eddig.
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Csak jobbos van a lestibe. (vagy lehet ez a politikai hovatartozása volt? )
Beszélek a hybrid cars-al ők beszerzik és beszerelik, a toyota assisztast meg elindítja a kocsit.
A másfél hónap gari miatt még kell hozzá külső aksi is, hogy ne legyen hibakód az autóba, ugye? -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Konkrét link? AGM-es?
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Az a baj, hogy a kocsi otthon van a 15-be én meg a munkahelyemen a 14-be szóval méregetés nem nagyon lesz. Vannak cégek akik kijönnek és a helyszínen cserélik is az aksit, de csak fos márkákat tartanak és nem is agm-es és gondolom nem hoznak hozzá külső aksit se, hogy a maradék másfél hónapra megmaradjon a hybrid garancia. Tényleg ahhoz van valami asszisztenst is nem? Ők nem jönnek ki aksit cserélni?
-
Nah engem is utolért a kis aksi csere. Reggel kiírta, hogy alacsony a feszültség és össze vissza villogott, majd utána se kép se hang, bezárni se tudtam. Kellene gyorsan (ma) szereznem egy jó akut bele. Ki kit ajánl? (Auris 2015 FL)
-
Most van a kicsi kocsi olajcserén a hybrid cars (újpestnél). Kis szerviz olaj meg mindenféle szűrő munkadíjjal 42k. Ez milyen árnak számít?
-
Nah ma fel programozták a 2nd helyre a téligumikat. Tökéletesen működik az Auris FL-ben. Az összes gumis mindig klónozni akarta, de én pótkeréknek a másik szettből tartok bent egyet, így az nálam nem opció. Ddsteel ajánlása bevált (köszi, köszi) meg tudta csinálni és még pénzt se kért érte. Gumisnál betettem a szelepeket meg a lemezfelnire az új gumikat és utána mentem hozzá és fel programozta. A tavaszi cseréhez képest így 30k spóroltam és profi módon meg lett csinálva. Első körben kódot kellett adni a szelepeknek utána fel programozni a második helyre. 82 dollár volt aliról a 4 szelep. (Autel)
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Meg akartam már nézni januárban mennyivel volt szervizben olajcserén, de azóta kb 12-13e km ment bele nagyjából. Nem olyan vészes. Én is csak 15-20 k között megyek egy évben.

Így hogy már pesten élek kevesebb a km, Veszprém megyéből messzebb van kelet Magyarország, de akkor még pestre is járnom kellene hosszabb utakon.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem sikerült utoljára 41,5 litert tankolni bele. Enyingen kigyulladt a lámpa és az m7-en 120 tempomattal Budaörsig feljöttem még vele, de nem kezdett el villogni vagy semmi ilyen, csak időnként csippant egy bazi nagyot.

Eddig nekem is csak ilyenek voltak, mint neked de most kipróbáltam.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Erről kérdezd meg inkább ddsteelt ő jobban képben van tőle vettem a kocsival együtt. (Majdnem
)
Kell hozzá az obd eszköz (ehhez kb 10-15 dollár) és egy androidos telefon(ezért tartom a céges telefon) meg a hybrid assistant program. Nem ez a legfőbb előnye, hanem hogy be lehet állítani hogy már 37 fokon full kakaón menjen az aksi hűtő ventilátor. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az én tegnap esti utam Miskolcról Budapestre.
Le kell tölteni és valami normális böngészővel megnyitni, úgy igen részletes.

Toyota Auris ts hybrd 2015.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Aranyos vagy, de valami konkrétabbra gondoltam.

-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én így használom, az Aurisom.

Egy plusz applikációt indítok el mikor megyek vele, de elméletben ezt sem kellene, csak infósként szeretem az adatokat.
A barátom is így használja a céges corollát, még carplayt se használ pedig a kocsi tudná.
-
válasz
KTTech
üzenetére
Én az appon az aurison 68-70%-eknál sosem láttam többet és ha lemegy 40%-ékra már rúgja is be a benzin motort. Mikor több 100 km-t megyek egyben, akkor is csak 60%-on van az aksi mikor lejövök a sztrádáról. Ugye ez 3. genes, lehet az utána levők használják 20-80 között.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én arra használom az ülésfűtést, ha hosszú útra megyek, de hideg az autó, (mindig pólóba, max vékony pulcsiba vezetek) hogy amíg a kocsi befűt, addig megy egy kicsit az ülésfűtés és nem fázol.
2-3 perc nekem elég HI-on. 
Gondolom a 2015-ös auris nem tudja a tükröt csak akkor nyitni, mikor indul az autó?
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Nyilván mikor reggel megyek dolgozni és araszolni kell nekem is 90% feletti és átlagban is szerintem 80% környékét hozok. Mivel sokat sztrádázok és nem vagyok defenzív sofőr, így nekem ez pont elég.
Múlthéten rászántam magam és kiszedtem az aksi hűtő venti szűrőjét. Alig volt rajta egy kis szösz.
-
Tegnap esti ride: Bp 15 ker-Zalaegerszeg
Auris TS hybrid 1.8 (2015)
236,52 km 2 óra 50 perc.
max sebesség GPS szerint: 137
átlag: 84
mozgási átlag:89
Ev átlag: 26
120 tempomat a sztrádán(óra szerint), ahol lehetett elég erős volt a forgalom. Külső sávba beszorulásnál rágyorsítás inkább nem lassítás. 5.130L/100km applikációval mérve. Klíma végig egy személy 2 gyerekülés és 2 utazó táska meg egy hátizsák.
A fékezést hatékonyságom szar lett 72,75%.
-
Melyik az a Toyota hybrid technikát használó autó, amibe hátul a két gyerekülés közé befér egy vékony-átlagos súlyú nő? Az ISOfix nem fontos, mert az nagyon “középre” teszi az üléseket.
-
Fura hogy egy 2015-ös Aurisba csak azt jelzi, hogy nem jó a keréknyomás. Az ugyan ilyen évjáratú Vitarában megmondta azt is hogy melyik kerék és mennyivel kevesebb a többihez képest.
-
De a motort nem állítjátok le? Egyszer csináltam ezt egy disel Opel astrával Veszprémbe majdnem vissza gurult az emelkedőn taposni kellett 2-esbe hogy kinyomja a vizet ami belekerült vhogy. “Járó” motorral nem megyek ilyen helyre. Egyébként se már, de ki tudja mit hoz az élet.
-
válasz
-szabi-
üzenetére
Abban biztos el fog férni.
Más: Jó lenne ha a camryből is lenne kombi, az egy nagyobb autó alapból. Az lenne az igazi családi autó 3 gyerekhez is. Nálunk az ikrekkel még elmegy az auris kombi, de simán tele tudom pakolni egy 3-5 napos kiruccanásra. Egy hétre kelleni fog ehhez is a tetőbox majd.
Az mitől lehet, hogy tegnap lemostam a kocsit nagynyomásúval utána a szálloda parkolójában állt a napon és mikor először nyitottuk az ajtókat, akkor furán nyikorgott, meg amikor 5 perc múlva csuktuk akkor is. Este meg 9-kor meg most reggel sem nyikorgott már?
-
Nah ma megvolt a Hybrid carsnál a fék csere. Hátul komplett tárcsa/betét elől a rugós bizbaszt felújították és betétet cseréltek és fél olajat. Abe márkájú alkatrészekkel 155 k lett a vége. Normálisak voltak csak ajánlani tudom őket.
-
A Toyota Auris TS hybrid (2015) jelzi, ha kevés benne az ablakmosó folyadék, vagy egyszer csak kifogy?
-
Azt csak nekem új info hogy mivel az üveg tetős autó 90 kg-al nehezebb, mint a sima ezért, erősebb(nagyobb) fél kell előre?
-
Mivel a telefon nálam nem a kocsihoz csatlakozik, hanem a cp eszközhöz most állítottam, hogy a kocsi hangrendszere legyen az alap, meglátjuk majd javul-e a helyzet. Bár talán már akkor is panaszkodtak, amikor még nem volt benne ez a cucc. A feleségemet hívtam, mindenkinek Iphone-ja van nálunk.
-
Másik kérdés: Sokan panaszkodnak, hogy alig hallanak a kocsiból telefonálásnál, pedig nem vagyok egy halk gyerek. A Suzukiba órákat beszéltem vezetés közben és senkinek sem volt ezzel baja. Van valami beállítás amitől jobban hallanak? Hol van egyáltalán a mikrofon a kocsiba? Auris hybrid TS 2015. Másnak van ilyen problémája?
-
Nah volt kis betegség meg ez az, így elhúzódott, de van már két használható ajánlat.
Kicsit nehéz össze hasonlítani, mert később változtak a paraméterek. Az alap kiindulás, hogy első hátsó tárcsákat kell cserélni és hátul fékbetétet is és ha már ott vagyok akkor fékolajat is.
Az első ajánlat az full csere minden elől hátul és a fékolaj is:
199.000 ft mindennel együtt és Abe márkájú cuccokkal.
A másodiknál csak tárcsa elől hátul és hátul betét+ a fék olaj:
első fék: anyag: 70.537.- munkadíj: 19.050.-
hátsó fék: anyag: 49.886.- munkadíj: 19.050.-
fékolaj csere: 14.950.-részletezve:
első tárcsából nipparts és trw tárcsát tartunk.
nipparts 26790.- / db ajánlatban.
trw 37885.- / db
hátsó féktárcsa
ashika 14500.- / db ajánlatban
trw 21618.- / db
Puha betéteket használunk ,hogy elkerüljük a csikorgást.
ashika,jappanpartki melyiket választaná?
-
-
Ma menetem egy közepes etapot 110 oda és ennyi vissza. Vissza felé 130 tempomat után azt hallottam az Auchan parkolóba, hogy valami hangos ventilátor vagy valami megy. Meg is álltam mondom mi ez a nagy hang és most először bekapcsolt az aksi hűtésventilátorja. Van benne egy obd eszköz ami miatt alacsonyabb hőmérsékleten elindul. (37) Még sosem hallottam a hangját, mert decemberben vettem. Elég hangos.
Azt hittem valami baja van
-
-
Nyilván én se tennék bele gagyit, mert ez a kocsi vagy 400kg-mal nehezebb, mint a vitara, bár ebben meg az elektro motor is tud fékezni. Majd meghallgatom az ajánlatokat és döntök. Bár ezek a munkák nem igényelnek komoly szaktudást, kb bármelyik szerelő meg tudja csinálni, nem hybrid specifikus.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
A kocsiban 244k van. Nem tudom mikor volt cserélve, de mindegyik tárcsa vállas és ha nagyon akarnám még valamennyit bírna az első fékbetét, de akkor már egyben intézném.
-
Nem olcsó 4 évszakról nyári rá váltani.

Más
Mire számítsak 2015-ös Aurisnál, ha 4 féktárcsát 4 félbetétet és fék olaj is kell cserélni?
-
Kellene majd beszereznem emelőt és kerék kulcsot az Auris TS-hoz (2015). Mik ajánlottak? Nyilván csak defektnél használnám, szóval nem a legjobb cucc érdekel. (reméljük az meg nem lesz)
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Bár nem rav4 (auris ts) Zalaegerszeg-Budapest 240 km abból kb 140 autópálya 140 tempómat 6,377 fogyasztás. (2 személy 3 utazó táska és két hátizsák, szombat este 17:20-kor indultam szóval már meleg sem volt annyira.) Előtte este kényelmesen 120 tempómattal ugyan ez az út odafelé 5.463 l-es fogyasztás. Eddig tetszik a fogyasztása. Amin meglepődtem, hogy Érdi emelkedőn felfelé 140 tempómattal, nem ment a mutató powerbe. (közel volt hozzá, de nem lett piros)
-
Köszi srácok.
-
Nem tud esetleg vki küldeni egy "használati útmutatót" (vagy nem tudom hogy hívják) 2015-ös Aurishoz pdf-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Filmvilág
- Jövedelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest