Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
válasz
Dooonfrigo #10248 üzenetére
A honda jazz egy motorikusan nagyon patent gép.
Sose fogod utolérni fogyasztásban
Engedd el.
Illetve de motorolaj fogyasztásban utol tudod érni -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Dooonfrigo #10248 üzenetére
1.4 dízel Fiesta egyszer 8 litert is megevett város miatt, use case függvénye
másrészt tankolás és műszerfal között is szokott különbség adódni.
Ha ez az a fajta 1.3, akkor motorolaj dolog gondolom megvan. -
Dooonfrigo
tag
Sziasztok! Beléptem én is a Yaris klubba egy 2008-as 1.3mas jószággal. Az lenne a kérdésem, hogy fogyasztással mi a tapasztalatotok ennél a típusnál? Nálam 6.9-et produkál, 50-50 város, országút felhasználás mellett, amit kicsit sokallok. Szüleimnél 1.4-es Honda Jazz 6 liter alatt jár hasonló felhasználással.
-
No.01
addikt
válasz
makszi #10246 üzenetére
Huhh, de orulok, h nem valami gatyi Ali-s cuccra vezetett a link... es arban is egeszen barati
A jo tok nem csokkent semmit. Sot igazabol a rossz tok is csak "bunkova" teszi a telefont.
En a legiesebb tokokat preferalom a parom pedig a "termeszetvedoset"
Hiaba vastagabb az oceanbol lehalaszott muanyagbol keszult azzal is tokeletesen mukodik a vezetekmentes toltes. Igaz ez a tolton is mulhat... -
makszi
aktív tag
válasz
Gombinyó #10243 üzenetére
Nem magába a rekeszbe mert az maga a indukciós töltőpad is egyben(van egy kapcsoló On/Off) Hanem a középkonzol jobb oldalának a külső felére rögzítettem gyakorlatilag az anyós ülésen ülő bal lábánál van de előrébb tehát nem rúgja le. Sajnos csak ilyen 10 cm hosszú kábelt adtak hozzá ezért nem tudtam belevezetni pl a kesztyűtartóba mert szívem szerint azt csináltam volna.
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Történt egy kis fejlesztés a kocsin(200 Corolla TS Executive). Vettem Black friday kor egy Wireless Carplay adaptert. Jelentem kiválóan működik
Nagyon jó hogy nem kell dugdosni a kábelt minden ki-be szállásnál az embernek csak beül és magától betölti pl a waze-t telefon meg a zsebbe.
Egy korlátja van ennek a kütyünek amit én vettem hogy egy csak almás telefonnal barátkozik, de biztos van robotos is.
Emiatt amúgy elmerült egy probléma is meg egy kérdés is.
A probléma, hogy eddig ugye ha ment a carplay akkor töltődött is a telefon. Most ugye ez megszűnt, de van a kocsiba indukciós töltő
Igen ám de ha oda helyem a telefont akkor az az első kanyarig marad ott mert nem ilyen bordázott vagy gumírozott szóval nem tapadós a felület tehát a telefon csúszkál
Nincs valakinek jó ötlete, hogy mi erre a lifehack hogy ott maradjon a telefon?
A kérdésem pedig az lenne, hogy azt honnan lehetne tudni hogy ez a töltőpad ez milyen teljesítményű töltés tud vajon? -
rob210
nagyúr
Na gyerekek a szívósor tömítés berendelve az sima ügy, viszont a fojtószelep ház tömítését 2.5 óra kutató munka árán találtam meg, ha valakit érdekel, ez az oe száma. 1zzfe motorhoz.
PNC 22271
-
Bad Pritt
félisten
Sziasztok!
Tompított izzócsere az E12 Corollában egészen mission impossible számomra, abszolút nem férek hozzá, viszont másik kérdés: a kiskönyv szerint az oldalsó index izzóját úgy kell cserélni, hogy magát a kis burát kell kipattintani a karosszériaelemből, ennek mennyire kéne könnyen mennie? Nem használtam célszerszámot, mert nem akartam megkarcolni, körömmel viszont meg se moccan, van valami technikája ennek?
Köszi előre is!
-
rob210
nagyúr
Na urak, műszaki segítség kellene.
Corolla verso 2007 1.8 1zzfe 129le
Hidegen 2000 az alapjárat, bemelegedés után minden oké 800 körül és szépen is megy.
De hidegen amíg világít a kék hőfok visszajelző lámpa addig bakkekcskézik az autó, azaz hullámzik az alapjárat és gázadásra is dadogósan megy a kocsi.
Fojtószelepet ma tisztítottam, légtömegmérőt szintén. Elképzelhető a fals levegő mondjuk a szívosor tömítéseinek kiöregedése miatt? -
No.01
addikt
válasz
Istikee007 #10234 üzenetére
Szia,
Nalunk hasonlo volt regebben... Volt lambda szonda csere mert allitolag azok uzemanyagtol fugooen hajlamosak megahllni akar mar 100e km utan...
Sajna nem az volt igy vegul katalizatort kellett vennunk. A bontottat tobb szempontbol sem ajanlom. Eleve lutri a dolo tovabba azzal lehet gerjeszteni a utobbi idokben tulon tul gyakor katalizatorok lopasat.
Nekunk egy Walker tipusu lett vegul ami osszesegeben eleg jo alternativat jelentett a tobbi markaval es legfokepp a gyarival szemben. -
Istikee007
tag
Sziasztok!
Van egy Toyota Rav4 (2002, benzin. 2.0) autóm és a problémám az lenne, hogy feldobja a check enginet és mellete az alábbi hibakódokat:
P0420 - Katalizátor hatásfoka küszöbérték alatt (1. sor)
- Érvényes
P0430 - Katalizátor hatásfoka küszöbérték alatt (2. sor)
- ÉrvényesA hibaködök törlésével eltűnik a check engine is, de 200-300km múlva újra felvillan és a hibakódok is visszatérnek. Az autón nem érzek semmi bajt. Katalizátor cserés lesz?
Üdv, Istikee007
-
Na_Ta
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 2011-es 1.33 Auris, start-stop-os. Egyik napról a másikra nem indul.
Benzin van benne, önindító tekeri a motort rendesen nem tűnik gyengének.
Másik autóról bikázva sem megy.
Van amit megnézhetnék, mielőtt vontatásba-trélerezésbe kezdenék?
FHP, vagy bizt. kapcsoló, ne tudom, ebben van-e olyan immo tarszponder, ami megadja magát, de a másik kulccsal sem megy.
Ami még hibajelenség, hogy indításkor a rugó ellenében elfordítom a kulcsot,
elkezd tekerni, elengedem, egyet visszaugrik a kulcs, de ugyanúgy teker tovább, amíg teljesen le nem állítom.
Előre is köszönöm. -
A motortérben lévő műanyag borítás klipszjeire nincs alternatíva? Gyakorlatilag egyszer használatosak. Aliról 10-20ft-ért vannak ugyan de minden szereléskor szórom ki az összeset.
Nincs valami tartósabb rögzítési megoldás ami többször felhasználható?Akksit cseréltem mert már nyekergett reggelente és villogott minden. 2015-ös volt, és már jött a bele. Az összes klipszet széttörtem.
-
Tomi8822
tag
válasz
KTTech #10217 üzenetére
Üdv ,felszereltem a tükröket , és be raktam az új kapcsolót , de sajnos nem működött . Rámértem többször de a kapcsoló csoportban az a kapcsoló ami a behajtásért felelős nem kapcsolta a megfelelő kimenetet.Igaz hogy nem gyári Toyota hanem egy utángyártott kapcsoló 10ezer volt Angliából az eBay ről, de érdekes hogy az elektromos tükör állítás hibátlanul működik vele. Végül azt a megoldást választottam hogy a kapcsoló csoport behajtásért felelős részét leválasztottam , majd forrasztottam rá négy vezetéket ugyanis ez egy váltó kapcsoló, a két tükröt párhuzamosan rákötöttem két vezetékre, a másik két vezetékre pedig kapcsolt 12v kötöttem egy 5 amperes biztositékon keresztül. Így ha benyomom a kapcsolót behajlik mind a két tükör ha kinyomom akkor pedig ki hajlik , kívülről ugyan úgy néz ki a megoldás mintha gyári lenne ,és így tökéletesen működik a tükör állítás és behajtás is.
-
rob210
nagyúr
válasz
Csabroncka #10229 üzenetére
Én purflux, hengst párti vagyok.
-
Csabroncka
addikt
válasz
rob210 #10228 üzenetére
Ahogy a németekbe a Bosch szórja az elektronikát, úgy a japánokba a Denso. Egyébként csak mellékesen jegyzem meg, hogy olajszűrőből én a gyárit szorgalmazom, igaz nyilván nem ver földhöz az a 4600 Ft egy 5 éves autónál (persze az is igaz, hogy az 1000 Ft-tal olcsóbb Mann sem gondolnám hogy rosszabb) . Pollenszűrőben nekem viszont csak a Mann az etalon, a polifenolos HEPA szűrője több mint jó (főleg, hogy erős pollenallergiám van nyáron).
-
rob210
nagyúr
válasz
Dooonfrigo #10226 üzenetére
Legjobb, nekünk a verso is ezt eszi és imádja.
Ha már a trafó is denso, akkor a gyertya is azNGK-t én személy szerint rühellem. Amióta beletört egyszer az egyik megfogadtam soha többé NGK. (nem nem én voltam a ludas kitekerés közben a porcelánja úgy döntött pakk. ) jó napos meló lett a gyertyacsere 10 percéből.
-
No.01
addikt
válasz
Dooonfrigo #10226 üzenetére
Szia,
Csekkold le a gyari katalogusaban az adott gyertya gyartojanal. En NGK parti vagyok, de a Denso is jo. A forrasra viszont nagyon figyelj. (igaz az lehet NGK-nal neccesebb...)
A szuroknel szerintem nem erdemes sporolni. En csak es kizarolag Mann-t veszek. Sajna a pollenszuroje ami aktivszenes az eleg draga. Egyszer elfeledkeztem a tavaszi polenszuro cserejerol. Mann epp nem volt raktaron igy vettem egy masik markat (most nem emlekszem konkretan) jo volt, de azt is lehetett latni, h a masik miert kerul annyiba amennyibe.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok! Nem régen beléptem én is a Yaris klubba egy 2008-as 1.3-mas példánnyal. Szeretném lecserélni a gyertyákat, mit ajánlanátok? Erről esetleg mi a véleményetek? Szűrők (olaj, levegő) esetén milyen márkát ajánlanátok? Előre is köszönöm!
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Kezd egyre jobban lemerülni a kulcsban az elem. (Toyota Verso)
Kell vmire figyelni vagy házilag is simán cserélhető? Ha jól láttam egy CR2032 van benne.
üdv: s -
Paxker315
addikt
-
-
Tomi8822
tag
Üdv van egy 2007 1.3 3 ajtós Toyota yarisom.
vettem hozza kettő darab elektromosan állítható ,és elektromosan behajló visszapillantó tükröt, meg nem szereltem fel őket de a tükrökön lévő csatlakozó meg egyezik azzal ami az ajtóban van. Eredeti tükrök nem voltak behajthatók de a csatlakozóba minden vezeték be van kötve és be is megy a kocsiba, vettem hozza való kapcsolót amin rajta van a gomb ami a behajtásért felel de még nem jött meg.
Kérdésem ha rá dugom az új tükröket az autóra amibe az összes vezetek meg van ami az új tükrök csatlakozójában is , és be teszem a gyári kapcsolót amivel lehet behajtani a tükröket működhet igy vajon at elektromos tükör behajtás? Vagy lehet hogy a kocsiból hiányzik egy relé például mert eredetileg nem volt benne ilyen felszereltség? -
DjKoxi
senior tag
Toyota Avensis T27 kombi autóhoz tudna valaki elfogadható minőségű üléshuzatot ajánlani?
Köszönöm! -
joefasalasso
aktív tag
válasz
baritz1995 #10206 üzenetére
-
baritz1995
tag
Sziasztok
Jelenleg egy 1.8 vvti corollát használok
Érdekelne, hogy milyen tipusú olajat használtok ehhez a motorhoz
Illetve, hogy mennyire befolyásoló tényező az olaj tipusa, persze az adott 5w30 viszkozitáson belül értve.
10ezer km-en jelenleg az elöző tulaj(édesapám) beszámolója szerint 2-3 deci olaj fogy el, ezt nem érzem vészesnek, viszont érdekelne hogy adott esetben más olajjal ez még csökkenthető-e vajon ?
-
gorgo
őstag
Sziasztok!
Auris hibriden cserélnék 17" kereket lejjebb. 15" még felmegy rá?
-
Vezu
csendes tag
Nagyjából másfél óra volt. Emiatt kicsit aggódtam is, annyit mondott a fickó, hogy 2-3 napig ne legyen nagynyomásúval mosva, a nyomás és a vegyszerek nehogy megkezdjék a ragasztást, illetve ne álljak padkára, féloldalasan a kocsival azon a napon. Az üveget megnézem majd este, a gyári üveg Pilkington volt, az újon nem láttam egyértelmű márkajelzést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Robot fűnyírók
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2014 - i5 I 4GB I 128GB SSD I OS X Big Sur I Cam I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Fedezd fel a Sharkoon 650W 80+ Gold erejét - elérhető most!0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest