Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
HZoli87
veterán
-
dbius
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ej, de jó, hogy linkelted az adb plugint, mert ami eddig nekem volt, az nem működött - ezért én is mtp plugint használtam - viszont az általad linkelt adb plugin úgy megy, ahogy kell és elég sok feature van benne!

-
xrvman
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Pedig itt van egy fórum, ahol még most is írogatnak erről.
http://www.ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=32928 -
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én sosem használtam a ..-t a főkönyvtárban, ezért nem tudtam, hogy onnan hozzá lehet férni. Szóval lehet, hogy ez működik a régebbiekben is.
Igen, erre a pluginre gondoltam.
Hasznos cucc. -
xrvman
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kissé ijesztően mutatta, de csak látszatra.
Bal oldalon egy "szrk" mappát elkezdtem másolni a jobb oldali ablakba, az a mappa megjelent normálisan és pluszban ami a bal oldalon volt a gyökérben, az megjelent a jobb oldali ablakban is. Ennek tetejébe a jobb oldali card mappa amibe éppen másoltam, megjelent bal oldalon is mappaként.
Nyomtam egy hatalmas mégse-t. Viszont, amikor meglestem a könyvtárakat, nem láttam őket. szóval kb ilyen. Látni kell.
Aztán fogtam és inkább Windows alól másoltam. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem lehet, hogy a 8.x verziókhoz már nincs szükség az MTP pluginre, mert itt már a korábbiakkal ellentétben működik? Bár csak tipp.
http://www.totalcmd.net/plugring/android_adb.html
Erre gondolsz? Nem ismertem, de lehet, hogy ki kéne próbálni.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"de nem a TC-s panel jelent meg a másoláskor, hanem a Windows-os stílusú."
Ok, így már értem.
Működik az a lényeg, ezt még soha nem próbáltam azért kérdeztem, én az MTP plugint használtam, ha kellett.
Igazából telefonhoz használtam, de most már ADB Plugint használok. -
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, bár én eddig csak saját telóval, meg egy fényképezőgéppel próbáltam, azzal gond nélkül sikerült másolni, de nem a TC-s panel jelent meg a másoláskor, hanem a Windows-os stílusú.
(#1891) xrvman :
össze-vissza másolt? Mondjuk egy fájlnál rámentél F5-tel a másolásra, és helyette másolt két másikat, vagy mi? Hogy kell ezt elképzelni? Mert elég furán hangzik így. -
xrvman
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Látta, de nem volt jó, össze vissza másolt, olyant is amit nem jelöltem ki. Sőt onnan vissza is másolt egy mappát, mire megszakítottam.
Igaz újfent belépve nem láttam a szemeteket, de asszem nem az igazi.(#1889) hunfatal: kifogom próbálni.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Eddig olvasható volt a TC-ben a mappa neve, ha kanjival volt írva. Most egy helyettesítő karakter van minden kanji helyén. De a windows rendesen kiírja a mappa nevét. A TC miért vesztette el a képességét?
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
És másolni is fog tudni (nem próbáltam még így)? Csak mert ilyenkor az eszközök MTP-n keresztül kommunikálnak a PC-vel.
Viszont van MTP plugin.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
A fényképezőgép a Számítógép alatt fényképezőként jelenik meg és ott a DCIM mappa. A mobiltelefon is mobiltelefonként jelenik meg és azon belül van a belső tároló, ill a kártya.
Total Commander ezeket nem látja, mivel nem USB eszközként / tárolóként jelenik meg.
Tudok-e valamit csinálni, hogy a Total Commander is láthassa ezeket az eszközöket? Valami beépülő vagy akármi? -
Orgi
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi a tippet, nem egészen értem miért nem volt rá írási jogom de itt valóban tudtam adni, ez volt a baja...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát az elég rossz ötlet volt. Nem véletlenül találták ki az UAC-ot...

A fájlokra és könyvtárakra külön-külön teljesen egyedi jogosultságokat szabhatsz meg a jobb klikk-Tulajdonságok-Biztonság fülön, a jogok öröklődését is megszüntetheted, tehát állítsd meg megfelelően a jogokat, hogy a TC tudja írni/olvasni. -
Orgi
addikt
Sziasztok,
több éves rendszerem húztam újra és valamiért nem megy a TC-ben az ftp letöltésnél az, hogy hozzáadja a kijelölt könyvtárat a letöltési listához. Hiába jelölöm be, hogy adja hozzá a letöltési listához azt mondja mindig, hogy nincs meg a fájl (ftplist.txt). Az érdekes, hogy kézzel sem engedi létrehozni a TC könyvtárába csak rendszergazdaként, de ha létrehozom nulla byte mérettel utána továbbra is ezt írja... mi lehet a baja?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
kovacspityu
üzenetére
Én legutóbb az ffmpeg-gel fűztem össze videófájlokat, iszonyatosan egyszerű, csak létrehozol egy fájlt az összefűzendő fájlok nevével, és beadod paraméterként:
http://ffmpeg.org/trac/ffmpeg/wiki/How%20to%20concatenate%20(join,%20merge)%20media%20files#demuxer
Ilyesmi Windows alatt, parancssorból:
D:\Programs\ffmpeg\bin\ffmpeg -f concat -i list_of_your_files_to_concat.txt -c copy ffmpeg_output.mp4
list_of_your_files_to_concat.txt-nek tartalmaznia kell a fájllistát, a fentebbi linkben található formátum szerint.
Kedvelem az Any Video Converter Ultimate nevű progit is, amivel mindez kicsit felhasználóbarátabb felületen megoldható, lehet vele YouTube-videókat is letölteni.
-
fatal`
titán
válasz
kovacspityu
üzenetére
Ez nem így működik

TC-vel egyesíteni TC-vel darabolt fájlokat tudsz. FLV-hez valamilyen videóvágó, vagy célszoftver kell, ami egyesíteni tudja.
-
kovacspityu
csendes tag
Total Commanderrel próbálok 4 db FLV file-t egyesíteni. El is vannak nevezve XY.001, XY.002 stb...A TC egyesíti is őket, üzeni, hogy sikerült(de "a CRC fájl nincs meg" ), az új fájl kiterjesztése "fájl", a mérete a 4 db összege. Mikor lejátszom, akkor viszont csak az első részt játssza le. Mit csinálok rosszul?

-
fatal`
titán
válasz
nagyfejü
üzenetére
Ennek kevés köze van a tc-hez, ezt windowsból tudod intézni. Start menü keresőjébe (vagy xp-n a futtatáshoz), vagy TC-n alulra beírod, hogy \\gépnév vagy \\ip-cím, megjelennek a megosztott hálózati mappák, jobb klikk az egyiken, hálózati meghajtó csatlakoztatása, beállítod a betűjelet és kész. Esetleg bepipálod, hogy belépéskor újracsatlakoztatás, akkor nem kell minden bootnál beállítani.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
nagyfejü
üzenetére
Lehet, hogy félreértem, amit írsz, akkor szólj, de hálózati elérési utat egy betűjellel is tudsz helyettesíteni net use-zal az egyszerűbb elérés érdekében parancssorból, így TC-ben is a megfelelő betűjellel el tudod érni:
http://ss64.com/nt/net_use.html
...már ha ez segít, számomra kicsit homályos volt a leírásod. -
nagyfejü
őstag
Hali!
Számomra ismeretlen a TC de most rá vagyok kényszerülve. Hálózati meghajtó csatlakozása , ilyet kellene csinálnom ./totalcommanderben hálózati meghajtó csatlakoztatása: \\192.168.1.1\mnt, betüjel=bármi/
Namost ha rányomok a hálózat hozzáadása gombra akkor feldob egy ablakot ahol választhatok meghajtó betűjelet meg foldert.
Hogy kellene beállitanom hogy jó legyen?üdv
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Mit gondoltok TC képes arra, hogy egy nagy file-t feltöltök ketté vágva a szerverre, majd mindkét ablakban a távoli dolgokat nyitom meg, és egyesítem a file-t? Kb 800Mb, és 3x próbáltam meg feltölteni, de nem sikerül.Valszeg bontja a szerver a kapcsolatot, mert mindíg 80-90% körül áll le... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kipróbáltam, ez a szöveg még túl hosszú, ha innen eltávolítom az utolsó "j"-betűt, akkor már befogadja a képen látható e:\Documents>echo_arguments.bat.
(A .bat-fájlban csupán az összes argumentumot kiíratom egy fájlba: echo %* > echo_arguments.txt) Ez így 8166 karakter, a j betű nélkül 8165. Egészen pontosan a 8191 nem értem, hogy jön össze, maga a teljes "e:\Documents>echo_arguments.bat" string 30 karakter, tehát akkor az már 8195 lenne, az már sok, 4 karakterrel több az elfogadottnál; simán az "echo_arguments.bat " (szóközzel) pedig 19 karakter, úgy meg 8165+19=8184 karakter lenne, az meg kevés, na szóval nem értem, pontosan a 8191 karakter miből jött ki, pedig én mindent megpróbáltam, hogy kiderítsem. 
-
Sk8erPeter
nagyúr
Megtaláltam (innen), a maximum korlát 8191 karakter:
"On computers running Microsoft Windows XP or later, the maximum length of the string that you can use at the command prompt is 8191 characters."Az az érdekes, hogy amikor levágódott (pl. a nagyon sokadik argumentumnál "D:\Akármi\Tökmindegy\Blabla" stringből lett "D:\Akármi\Tök (idézőjel a végéről szándékosan lehagyva, idézőjellel adtam át a szóközt is tartalmazó elérési utak miatt), így kapta meg paraméterként a program), akkor egyszer kíváncsiságból megnéztem, és olyan 6500 karakter környékén volt a korlátozás, mert bedobtam Notepad++-ba, aztán megnéztem a hosszát, ezért azt gondoltam, akörül van; de a 8191 karakter azért ennél jóval több, szóval érdekes... na mindegy, majd kipróbálom másképp is.
Ezek a dolgok ilyenkor azért sem hagynak nyugodni.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja hogy egyben küldted, így már ok, valóban lehet ilyen korlát, mert baromi hosszú lesz az argumentum lista.

De mindegy, a lényeg, hogy megoldódott a probléma.

"Az jelen esetben azt eredményezte volna, hogy minden "hívogatás" (cikluslépés) elindított volna egy példányt az alkalmazásból, az meg nem túl jó."
Azt hittem ez a cél
Mint mondtam nem ismerem a programot, félreértettem az eredeti problémát. 
-
Sk8erPeter
nagyúr
"egy kicsi alkalmazásra, ami betölti a textfájlt, ciklussal végigszalad a sorain és hívogatja az exét"
Az jelen esetben azt eredményezte volna, hogy minden "hívogatás" (cikluslépés) elindított volna egy példányt az alkalmazásból, az meg nem túl jó.
Legalábbis ha tényleg arra gondoltál, hogy minden cikluslépésben szó szerint "hívogatja" az exét egy-egy újabb argumentummal. Itt nem oldották meg a csupán egypéldányos futtathatóságot. Szóval "egyszerre" kell beadni az alkalmazásnak az argumentumokat."A végeredmény lényegében ugyanaz. A parancssor nem hiszem, hogy korlátot jelent, ez inkább egy bug lehet a szoftverben."
Igazából az előbbi hsz.-emben leírt megoldás szerint mégsem a szoftverben van a hiba, mert az ott leírt megoldással nem jelentkezett még nagyon sok fájlnál sem a para. Most próbáltam 202 db fájl egyszerre történő átküldésével, és mindegyik "megérkezett" argumentumként.
Szóval úgy tűnik, a parancssori hívás rengeteg argumentummal (elég rendesen kellett tekerni, mire az aljára vagy tetejére értem az átpasszolt listának az első kísérletnél) jelenti valamiért a "szűk keresztmetszetet" ilyen szempontból, csak egyelőre nem tudom, mi a konkrét oka (karakterkorlát, vagy micsoda, nem vágom).
De a lényeg, hogy végül sikerült megoldani a problémát.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Rájöttem, hogy tudom a Helium Music Managerből a kiválasztott fájlokat közvetlenül a MusicBrainz Picardba küldeni!

Van egy olyan menüpont, hogy Advanced > External applications. Itt az Options...-re rákattintva hozzáadhatók külső alkalmazások, valamint a megadandó paraméterek:

és ennyi.
Kiválasztom a megfelelő fájlokat, majd rákattintok az általam létrehozott Advanced > External applications > "Küldés a MusicBrainz Picardba" menüpontra, és pont az történik, amit korábban szerettem volna: egy szűrt listában előforduló fájlokat közvetlenül át tudok küldeni a MusicBrainz Picardba.
Itt valamiért nem is jelentkezik az a probléma, ami a korábbi parancssori (cmd.exe) paraméterezésnél jelentkezett.
Annak az okát még nem tudom, de a lényeg, hogy ez pont megoldotta a problémámat. 
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen erre gondoltam. Nem konkrétan parancssorra gondoltam (bár az is működőképes), hanem egy kicsi alkalmazásra, ami betölti a textfájlt, ciklussal végigszalad a sorain és hívogatja az exét. A végeredmény lényegében ugyanaz. A parancssor nem hiszem, hogy korlátot jelent, ez inkább egy bug lehet a szoftverben. Nem használok ilyesmit, így nem tudom, csak egy ötlet volt, ezekszerint sajnos nem működőképes.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na, köszi megint az ajánlást, és bocs, hogy csak most reagálok érdemben, nem akartam addig írni, amíg fel nem térképezem a szoftver lehetőségeit, hogy ne oda-vissza-kérdezgetés legyen belőle.
A Helium Music Manager tényleg egy nagyon igényes program, kellemes felülettel, iszonyú sokat tud, lehet használni hozzá MSSQL és MySQL adatbázist, nagyon komoly tagelési (és akár ez alapján fájl-átnevezési) lehetőségek vannak benne, rengeteg szempont szerint lehet rendezni, kategorizálni a zenéket, szóval eléggé ott van. De a probléma az, hogy sajnos pont azt a célt nem tudja kielégíteni, amit szeretek a MusicBrainz Picardban, hogy metaadatokat küldjön el az adott zenéről a MusicBrainz szervereinek, ami az - amúgy közben publikussá tett - elég bőségesen feltöltött adatbázisából kotorászva talál egyezőségeket bizonyos fájlokra, és egész jó hibaaránnyal dolgozva fel is kínálja az adott számhoz potenciálisan tartozó tageket, amit aztán eldönthetek, hogy elfogadok-e vagy sem.A Helium Music Managerben van egy "Download artist information" menüpont:

nos, ez készít egy ún. audio fingerprintet, tehát legenerál egy ún. AcoustID-t, és ezt menti is, ezenkívül megpróbál leszedni az adott előadóról információkat (pl. comment tagbe tesz egy rövidebb leírást az előadóról), de ezenkívül nem keresgél a konkrét adatokra.
Konkrétabban a dolog menete:
Generating AcoustID:

aztán "Looking-up MusicBrainz ArtistID":

utána van egy "Downloading artist data (<<XYZ előadó>>) - file 325/1382" vagy hasonló, de magát a potenciális tageket sajnos nem szedi le.
Legalábbis én hosszas keresgélés után sem találtam ilyen lehetőséget.
Ha mégis tudsz ilyenről, ne kímélj.Amit még ezenkívül nem találtam meg egyelőre, hogy hogyan tudok bizonyos kategórián belül lévő fájlokat NEM playlistbe exportálni (eddig csak azt találtam), hanem simán generálni egy gyűjtőfájlt pl. a fájlnevekről, hogy esetleg ezt használjam fel a MusicBrainz Picardnak paraméterként való beadáshoz.
Bár ha tanulmányoznám a Heliumnál az azóta MySQL-be beállított adatbázis szerkezetét (majd átállítom MSSQL-re, de most épp nincs telepítve az az adatbázis), biztos jó sok tökölés után rájönnék, hogyan generáljam le a megfelelő query-vel a nekem szükséges listát, de csak van egyszerűbb módszer.
(Na meg a playlistből nekem nem kellő infókat regexpekkel kiszedésnél is.)+ (#1834) hunfatal :
Ha jól értettem, arra gondoltál, hogy parancssorból indítsam el a progit, úgy, hogy paraméterként beadom neki a megfelelő fájlneveket, teljes elérési úttal. Az ötlet jó, tényleg működik, pont azokat a fájlokat kapja paraméterként a MusicBrainz Picard, amiket beadtam, csak az a gond vele, hogy van egy bizonyos korlát, amennyi fájl beadható neki, vagy simán a karakterek száma levágódik a parancssori argumentumnál, ezt konkrétan nem tudom, melyik korlátozás az oka (a szoftver vagy pedig maga a parancssor jelent szűk keresztmetszetet ilyen tekintetben).
Igazából az lenne a jó kombináció, ha össze lehetne gyúrni a MusicBrainz Picardot és a Helium Music Managert, mindkettő előnyeivel. A MusicBrainz Picardnak a lényegén túl (AcoustID és egyéb metaadatok alapján tagek keresése), ami elég jól működik, maga a felülete elég ostoba, szóval túl sok lehetőséget nem kínál. Most az alternatívaként felajánlott szoftverek listáját kezdtem el nézegetni, letöltöttem onnan pár progit, de eddig nem váltotta be a reményeket, amit igazából pont szeretnék (szűrni bizonyos tagek hiányára, aztán ezen lista alapján lekérni a számhoz potenciálisan tartozó tageket).
-
general
addikt
sziasztok! próbálom keresgélni, de nem találom, biztosan, mert másnapos vagyok...

szóval hogyan lehet skineket installálni? letöltöttem egy packot, semmi extra, 3 dll fájl és egy png, kicsomagoltam a TC könyvtárába, de nem történik semmi.
ritkán használom ezt a progit, de néha kell.
segítenétek? -
kutga
félisten
Ejha, mindkét megoldás nagyon tetszik, köszi!

-
kutga
félisten
Sziasztok!
TC Lemezegység-gombsorára szeretnék állítani pár mappát amiket gyakran kell használnom (nem meghajtót, hanem azokon lévő mappákat). Van erre lehetőség, vagy egyéb más mód a gyors elérésre?
-
Relisys
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
7.55 -el nem volt jó. Most frissítettem a legújabbra és most ok
Köszi! -
válasz
Relisys
üzenetére
Nincs más javaslat, mert 2 dolog lehet a háttérben
1. Bugos/Warez TC (UP)
2. User error (be is lehet jelölni másolás előtt a felülírást(nem is kérdez ilyenkor) vagy másolás megkezdésekor rákérdez a felülírásra(ott meg azt kell választani, hogy írja minden felül))Ettől a 2 ponttól eltekintve, ebben a galaxisban mindenkinek felülírja.

-
Relisys
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Kipróbáltam ahogyan írtad, de nem írja felül a fájlokat. Más javaslat?
köszi
-
tknof1871
őstag
Üdv! Megoldható, hogy ha másolok, akkor ne állítsa le a másolást, mert túl hosszú egy fájlnak a neve? Tartsa meg a neveket, mindegy milyen hosszú.
-
Relisys
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Relisys
üzenetére
1. belépsz abba a mappába, amiben a sok almappa van
2. ALT+F7, amit keres-hez beírod pontosan a kívánt fájl nevét és keresel, majd keresés végeztével a keresési ablak jobb alján rákattintasz az Ablakba gombra, így bekerülnek (most csak példa kedvéért) a bal oldali panelbe
3. jelöld ki a bal oldali panelon az összes fájlt, jobb oldali panelon állj rá a kívánt fájlra és F5
4. a megjelenő másolási ablakban katt a Beállítások gombon és jelöld be a Másolás mindegyik kijelölt célhelyre opciót és okézd le. Mindez képben: [link] -
Relisys
senior tag
Sziasztok!
A következő megoldásra lenne szükségem:
Van egy mappa, amiben van nagyon sok almappa. Mindegyik almappa tartalmazza ugyanazt a fájlt (név és kiterjesztés is megegyezik). Hogy tudnám egyszerre az összes mappában felülírni ezt a fájlt egy másikkal, melynek természetesen ugyanaz a neve és a kiterjesztése is?Előre is köszi!
-
andorra
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nálam, sajnos nem, csak egérrel. Kiléptem, újraindítottam, úgy sem.
-
-
andorra
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, de ezt korábban megpróbáltam és már kivettem a pipát, most sincs ott, mégis kér megerősítést.
-
-
andorra
őstag
Megoldható-e, hogy pl az áthelyezés parancs kiadása után, ne kelljen azt jóváhagyni egy felugró ablakban, hanem egyből hajtsa végre a műveletet? Nem találtam ilyen lehetőséget a beállításokban. Jelenleg egy olyan munkában vagyok, hogy ezt többszáz alkalommal kell megcsinálnom.
-
tknof1871
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
3 winchesterem van. Amelyiken a rendszer (C: ), csak az van a gépben. A másikakat egy dokkolóba teszem, maximum kettő mehet a dokkolóba. Valaki azt mondta, a dokkolóban lévők nem tudnak közvetlenül fájlokat másolni/áthelyezni egyikről a másikra a dokkolón belül megoldva. Tehát ha D: és E: a dokkolóban van és mikor D:-ről E:-re másolok, akkor D:-ről a fájl elindul a házba az USB-n, ... Itt már nem értettem a magyarázatot és arra gondoltam, valahova íródnia kell és csak C: van a házban. Aztán a fájl visszaindul USB-n a dokkolóba az E: winchesterre.
Gondolom, felmerül a kérdés, miért csak a rendszermeghajtó van a házban. Gyakran van, hogy csak 10 percem van felmenni a netre megnézni híreket, érdekes fórumokat. Ezért nem akarom "koptatni" a másik kettőt, nem kapcsolom be a dokkolót.
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
8.01-es 64 bit-es TC-hez (Win7 64) keresek OpenSSL dll-t, hogy az SSL funkciót aktiválni lehessen az FTP-nél.
Hol találok ilyet? (amit eddig találtam vagy régi 2009-es volt vagy új de nem ment vele)
-
-
tknof1871
őstag
Ha van 3 fizikai külön meghajtó (HDD), mindegyiken csak egy partícióval, és természetesen C:-n van az operációs rendszer, akkor ha D: HDD-ről másolok E: HDD-re, akkor az adatok átmennek a C:-n is?
-
tknof1871
őstag
Én nem tudok ilyenről, de még nem láttam olyat, hogy hibás lett volna a másolat (és erről ne adott volna hibajelzést).
Ez nekem úgy hangzik, mintha a Total Commander másolási funkciójába integrálták volna a másolás ellenőrzését, vagy tévedek?
Mekkora a valószínűsége, hogy a másolásba hiba csúszik? Mi növeli a valószínűségét?
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Már miért nem? Akkor nem megnyitod az mp3at, hanem a MusicBrainz Picardnak adod be paraméternek a beolvasott fájlokat (mint a windows beállítás, csak nem módosítod rendszerszinten csak hivogatod az exéjét meg a paramétert).
Mondjuk így n példányt nyit, de másképp tcből sem lehetne sehogy.
(#1833) tknof1871: Én nem tudok ilyenről, de még nem láttam olyat, hogy hibás lett volna a másolat (és erről ne adott volna hibajelzést).
-
tknof1871
őstag
Üdv! Régen a fájlok másolásához a DOS-ban lehetett használni egy kapcsolót, azt hiszen VERIFY volt a neve. Ezzel ellenőrizni lehetett a másolást, rendben történt-e meg. Ilyen ellenőrzést lehet használni a totac commander-ben vagy nem? Csak a mai Windowsos másolásokban van, vagy ott se? Létezik még ilyen?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hű, köszi, ez eddig eléggé bejövős!
Nem is ismertem ezt a progit.
Kipróbálom normálisan, nemsokára lesz rá időm, aztán visszajelzek.
"TC-ben talán az megoldás lehet(ha jól értettem, amit írtál), hogy egyszerűen végigkeresed a teljes meghajtót MP3-ak után (ALT+F7 és *.mp3) aztán kiteszed a keresési eredményeket ablakba (keresési ablak jobb alsó szélén gomb). Ott ömlesztve lesz az összes mp3."
Magát a módszert természetesen ismerem jól, de az lenne itt a lényeg, hogy CSAK azokat a fájlokat tudjam kijelölni, amik abba a bizonyos txt-be konkrét elérési út alapján ki lettek gyűjtve - az összes mp3-fájllal ugyanott vagyok, ahol a part szakad, mivel az említett programban komplett könyvtárat természetesen hozzá lehet adni, és onnan kigyűjti a zenefájlokat (nem csak mp3-fájlok lehetnek taggel ellátva).Na, de a lényeg, hogy kipróbálom az általad ajánlott progit inkább tényleg.

Ez amúgy is sokkal komolyabbnak tűnik már ránézésre (a MusicBrainz Picard magára a tagelési folyamatra nagyon jó, csak a szofisztikált szűrési lehetőségeket nem is értem, miért nem készítették el).
Eléggé OFF, de egyébként a WinAmp is támogat batch-szerű tagelést: jobb klikk - Send to > Auto-tag; ezzel viszont az a probléma, hogy nagyon sokszor igénytelenül feltöltött adatokat gyűjt be (szarul kitöltött infók, sokszor tapasztaltam), gondolom ez elsősorban szimplán felhasználói adatbázis, nem egy normálisan felügyelt, és innen húzza le az adatokat.
A MusicBrainz Picard amúgy úgy működik, hogy feltölt valami "audio fingerprintet", és ez alapján veti össze a szerveren lévő adatbázissal, hogy ez vajon melyik zenefájl. Néha hibázik, de általában egész hatékony.
Gondolom ilyesmi módon megy az általad ajánlott Helium Music Manager is. De majd megnézem a honlapján.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát egy olyan programot kb. 5 perc alatt lehetne írni, de attól még a fájlok a MusicBrainz Picard progiban nem lesznek megnyitva.

Szóval érted, az a cél, hogy abban a progiban szelektív módon legyenek megnyitva a fájlok, és lehessen őket szépen tagelni (de még inkább tageltetni a szerverrel, amiről a metaadatokat általában elég korrekt eredménnyel lehúzza, úgy, hogy a saját fájljaimról bizonyos adatokat feltölt, és összeveti az adatbázisával), ahhoz meg be kéne húznom oda a fájlokat, nem komplett könyvtárakat akarnék megnyitni, meg persze a többszázat nem kézzel szeretném kijelölgetni.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Egyszerűbb lenne egy másik, megfelelő MP3 manager-t használni, ha az általad használt nem tud rendezni/szűrni aszerint, hogy van-e TAG vagy sem. (Arról nem is beszélve, hogy kijelölve a TAG nélkülieket batch feldolgozást is támogat)
Fenti feature-ket támogatja pl ez a cucc: Helium Music Manager is (van free változata is)
TC-ben talán az megoldás lehet(ha jól értettem, amit írtál), hogy egyszerűen végigkeresed a teljes meghajtót MP3-ak után (ALT+F7 és *.mp3) aztán kiteszed a keresési eredményeket ablakba (keresési ablak jobb alsó szélén gomb). Ott ömlesztve lesz az összes mp3.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem tudok ilyenről sajnos.

Szerintem egyszerűbb lenne írni egy programot, ami benyalja a txt-ből az elérési utakat és megnyitogatja őket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy megadva fájlneveket, több könyvtárból is kijelöljek fájlokat? Konkretizálom, mert így még nem túl érthető: van egy fájllistám egy txt-ben teljes elérési utakkal, ebből az összes fájlt szeretném kijelölni pl. TC-ben, hogy aztán ezeket a fájlokat drag'n'droppal egyszerűen behúzzam egy másik alkalmazásba - ezzel megnyitva ott ezeket a fájlokat.
Azt tudom, hogy van az a lehetőség, hogy több könyvtárat is meg tudjak nyitni, fájljait listázni, ha kijelölöm a megfelelő könyvtárakat, majd nyomok egy Ctrl+Shift+B-t. De van arra is lehetőség, hogy ezen a listán belül (ti. több megnyitott könyvtár tartalma ömlesztve) egy hosszú elérésiút-lista alapján (többszáz fájl, de persze ezt részletekre tudom bontani, ha korlátba ütköznék) kijelöljek bizonyos fájlokat?Ez lenne a kérdés, de még jobban konkretizálom, hátha valakinek beugrik esetleg TC-n kívüli megoldás is.
Van az általam igen kedvelt MusicBrainz Picard program, amiben kifejezetten CSAK azokat a zenefájlokat szeretném megnyitni, amelyek nincsenek normálisan tagekkel ellátva (előadó, cím, stb.). Nos, van az ilyen fájlokról egy listám elérési utakkal, ezeket szeretném megnyitni.
Először az jutott eszembe, hogy nyomok egy Ctrl+O-t, megnyílik a Windows szokásos fájlmegnyitó dialógusablaka, egyszerűen itt a "File name" mezőbe bedobom az elérési utakat idézőjellel, szóközzel ellátva (pl. "fájl1.mp3" "fájl2.mp3" "fájl3.mp3"), ahogy látható, amikor az ember több fájlt kézzel kijelöl, de ez nagyon korlátos, túl kevés karaktert fogad be. Viszont a programba bedobás az működőképes lenne, ezért gondoltam rá, hogy TC-ben egyszerre kijelölöm azt a sok fájlt, csak odáig nem jutottam el, hogyan kéne kijelölni ennyi fájlt az elérési utaktól függően.Lehet, hogy valami nem ugrott be eddig, szóval jól jönnének ötletek.
Köszi! -
válasz
pvt.peter
üzenetére
Első tesztre ez bejött:
Beállítások -> Általános beállítások -> Képernyő -> Rendezési elv: -> Természetes rendezés: karakterkód és számok által@akom: Ha viszont így is belassul, akkor ott nem a TC a problémás. Esetleg érdemes lehet a HDD-vezérlő driver-ét frissíteni, de akár az is megeshet, hogy a vinyó viselkedéséből adódik. Nagy cache-sel rendelkező HDD-k esetén előfordulhat, hogy a cache-be kiírja a dolgokat, és onnan a végleges (vagy akár késleltetett írás - bár ennek a természetében nem vagyok biztos) lemezre írás végéig nem jelez vissza, hogy az adat ki van írva
-
pvt.peter
őstag
Hogyan tudnám azt beállítani, hogy az alábbi képen levő fájlok így legyenek rendezve?
[link]M1_Notify_Lite.csv
M2_NXT-rc.csv
M3_Omnidroid.csv
...
...Tehát az M1... után ne az M10... jöjjön.
-
akom
őstag
Sziasztok!
TC 8.01-nél tapasztalok olyat, hogy másolásnál elkezdi gyorsan 100-110MB/s-el másolni a dolgokat, de csak 99%-ig. Ott megáll, és vár nem keveset.
Ez egyedi jelenség, vagy más is tapasztalt már ilyet? Meg lehetne oldani, hogy a valós sebességet, és időt mutassa?
-
cekkk
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
7.56-s van fent nálam.
Már is megnézem azokat amiket írtál.
Köszi a válaszodat.Szerk:
Ez meg is oldotta a dolgot.
Viszont amikor bedugtam valamit akkor sose ez a lett az aktív hanem megjelent egy új és így kettő volt egymás mellett. -
Sk8erPeter
nagyúr
Első tippre ez olyasmi lehet, mint ami nálam is volt, hogy egy multifunkciós Epson nyomtató+scannerkészüléket rádugtam a gépre, és mivel ennek van egy kártyaolvasója is, egyből lett egy állandóan ott éktelenkedő meghajtóm, ami akkor is látszott, ha nem volt épp benne memóriakártya, erre ez jelentette a megoldást:
http://prohardver.hu/tema/total_commander/hsz_1209-1210.htmlhttp://www.totalcommander.hu/archives/782
wincmd.ini fájlba egy plusz sor:
HideRemovableNoMedia=1
"Ha nincs média a kártyaolvasókban, akkor nem mutatja őket."Habár most nézem, hogy a TC 8-as verziójánál nálam nincs bent ez a sor, mégis elrejtődik alapból ez a meghajtó... Hányas verziód van fent?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy egy usb-s meghajtó beragadt a total commanderben. A Lemezek mellett jelzi hogy ott van, de közben semmi nincs bedugva a gépbe. Ezt hogyan tudom onnan eltávolítani? Esetleg csak az újra telepítés segít?

A képen a "h" jelű meghajtóról lenne szó.
-
zetecR
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Meg, persze, csak gondoltam kifejtem jobban, ah nem volt teljesen érhető.
Köszi a segítséget. -
zetecR
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem FTP kapcsolat, egyszerűen a www.valami.hu/mappa címre egy fa struktúra jön be, ami almappáiban jpg file-ok vannak (sok), amiket szeretnék lementeni, de nem úgy, hogy egyenként megnyitogatom és lementegetem, hanem valamilyen egyszerű, copy-féle módszerrel.

-
morfondőr
addikt
Üdv!
Rendszerindításkor egy batch file segítségével felcsatolok meghajtóként egy mappát (subst parancs). Ez a windows intézőben szépen megjelenik, de a Total Commander és a Free Commander sem jeleníti meg a meghajtót se a lemezegység gombsorban, se a legördülő menüben. Win8 Pro 64 bit van fent és a legújabb TC és FC.
Mi lehet a probléma?
Előre is köszi a segítséget! -
Sk8erPeter
nagyúr
Ennek SEMMI köze nincs a TC-hez.
Ennek van:
http://www.httrack.com/SZERK.:
hacsak nem FTP-kapcsolatra gondoltál, de nem igazán fejtetted ki... -
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Van olyan beállítás a TCM -ben, hogy ha egy adott mappába ha belelépünk, akkor a tartalmat egy adott oszlop szerint rendezze úgy, hogy az a rendezés csak abban a mappában legyen érvényes?
Válaszokat előre is köszönöm,
Peti -
zetecR
addikt
Sziasztok,
TC-vel le tudom tölteni egy oldal (www.akármi.eu/mappa) összes almappáját és a benne lévő jpg fileokat?
-
Chrys_
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha jól láttam, akkor ZIP-re van plugin (nem próbáltam még ki), rar-ra nem találtam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hasznos cucc.

(A .bat-fájlban csupán az összes argumentumot kiíratom egy fájlba: 
Legalábbis ha tényleg arra gondoltál, hogy minden cikluslépésben szó szerint "hívogatja" az exét egy-egy újabb argumentummal. Itt nem oldották meg a csupán egypéldányos futtathatóságot. Szóval "egyszerre" kell beadni az alkalmazásnak az argumentumokat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)