- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Egy korszak vége
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz #73820095 #2399 üzenetére
A telepítő.exe kicsomagolható egy mappába, magával a TC-vel.
Lesz egy install.cab fájl, amiből szintén kicsomagolható minden, mellesleg így a telepítő futtatása nélkül is használható a program. Benne van a default.bar is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
törölt tag
Van vkinek egy szűz default.bar-ja, amit el tudna nekem küldeni? Az enyém már nagyon nem hasonlít rá, de elfelejtettem az eredetit elmenteni
-
izomhod
őstag
sziasztok!
ha törlök a mobilvinyómról mondjuk egy könyvtárat, vagy 5x kell kattintanom ilyenekre hogy tovább, ok, tovább, mindet rendszergazdaként...
hogy lehet ezeket egy kattintással elintézni, mit kell bepipálni?
köszi
-
Kernel
nagyúr
válasz default. #2388 üzenetére
Sőt, ezzel kapcsolatos TC-feature, hogy bármelyik .exe programot is kihúzhatom az Eszköztárra, az így keletkezett ikonra pedig rádobhatok fájlokat, amit a program megnyit.
Így nem kell társítani, ha épp nem akarunk, vagy a programon belül tallózgatni (Fájl, megnyitás stb.). Ilyet persze maga a Windows is tud (pl. egy program asztali parancsikonjára rádobok valamit).
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
default.
őstag
Sziasztok!
Lehet TC-ben hivatkozást létrehozni egy mappának, amit nincs idegem minden alkalommal kikeresgélni? Pl a lemezegység gombok mellé berakni vagy valami...
Vagy simán egy parancsikont tudok csak csinálni hozzá és azt rakom valami gyökér mappába?
Remélem érthető a kérdésköszönöm
üdv![ Szerkesztve ]
-
meridaharcos
senior tag
válasz meridaharcos #2385 üzenetére
Nem szóltam, működik ! Bocsánat!
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
meridaharcos
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
A cloud beépülőt szeretném használni, szépen fel is települt, a hálózatok részre belépve látszik is.
Rá is tudok kattintani, ki is írja, hogy "F7=nem connection", innentől tovább viszont semmi.
Nekem F7-el új könyvtárat akar létrehozni, mint bármikor máskor.
Valami ötlet ?"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van valami megoldás arra, hogy a total commander 8.51 lássa ha telefont csatlakoztatok a gépre?
Rádugtam egy lg f6-ot, rajta beállítottam, hogy média szinkronizáció, és semmi.
VISZONT, ha a windows 10 beépített file explorerében nézek szét, akkor ott lesz egy mobil meghajtó, amivel már hozzáférek a telefon mappáihoz, miközben a TC-ben sehol se találom, még a hálozat meghajtónál se.
Köszönöm!
-
Naigen
aktív tag
Üdv Urak, nem tudom, mit állíthattam el (TC Ult. Prime 6.4). Ha belépek egy könyvtárba az állapotsoron, ennyit látok, nem pedig a nyíllal jelölt korábbi állapotot. Van vkinek ötlete miért az adott könyvtár nevét látom az állapotsoron, miért nem a könyvtárra vonatkozó infókat?
Szavaz a hejesirok pártyára.
-
Kernel
nagyúr
Szerintem itt már keverednek a dolgok, vagy mellé is kattintott. Lekövettem az előzményt, ami ide vezetett: [link]
...egy dolog van ami zavar vele kapcsolatban. az én kis power packos tc-mben ha 1 könyvtáron nyomtam space-t akkor kijelölte és kiszámolta a elfoglalt területet (ezt eddig a 7.5ös is megcsinája) + ugrott a következő könyvtárra.
szóval a kérdésem az lenne hogy nem lehetne ezt a kis apróságot elővarázsolni az újban is?Erre írtam, hogy szerintem mi a jó megfejtés.
Egyébként nekem az Insert át van irányítva (AutoHotkey) Ctrl+V beillesztésre.
Van Ctrl+A és Ctrl+C gombom is (amire az F-sorból áldoztam, amit úgysem használok), mivel engem hosszabb távon irritál az említett kombinációk gyakori nyomkodása.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Tejinashi #2378 üzenetére
A kérdező 2009 novembere óta talán már túljutott a problémán, egyébként a megoldás szerintem a cm_CountDirContent belső parancs alkalmazása.
Nekem az F1 billentyűn van, de lehet Space-re is, ha valakinek úgy jobban tetszik. (Nem jelent hátrányt az F1 felhasználása, a Súgó a jobb sarokban is elérhető.)
Esetleg még azt érdemes tudni, ha elindítok egy méretszámolást, de meg akarom szakítani, Esc billentyűt kell nyomni.
-
Tejinashi
csendes tag
Szia!
Nagyon egyszerű a dolog.
Beállítások -> Működés -> Kijelölés egérrel -> Bal gomb (Windows módszerrel) kell bejelölni.
Ugyanis alapból a másik van gyárilag bejelölve és az egész másképp működik. Megjegyzem én így használom, mert sokkal többet tud, mint az alap beállításban.
[ Szerkesztve ]
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Van arra lehetőség TC-ben, hogy a Windows intézőhöz hasonlóan meg tudjam jeleníteni a csatlakoztatott eszközöket is a meghajtóválasztásnál, pl. mobil/tablet stb.
Egyszerűbb lenne így kezelni (másolás főleg ill. törlés) ezeket az eszközöket, mint intézőn keresztül.Köszi előre is.
Üdv.
-
Kernel
nagyúr
Registrybe nem ír a TC, csak a wincmd.ini és wcx_ftp.ini elérési helyét olvassa ki onnan, miután a telepítő beírta.
De egyébként ez sem feltétele a működésnek, én például a TC saját mappájában tartom az említett fájlokat. Bővebben: [link].
-
VGYke
addikt
Igen, a makebat.ini manuális létrehozása nekem is eszembe jutott és hogy most leírtad a tartalmát, meg is csináltam, teljesen jó!
De! valami akkor sem normális, miért nem hozza ezt létre magától?
Azt gondoltam, tudom erre a választ. A PC-n van:
* 1 rendszergazda fiók (aki én vagyok és semmi mást nem csinál csak telepít, uninstallál, karbantart),
* 1 korlátozott fiók (aki én vagyok és mindent csinál ami a korlátozottnak megengedett) és van
* +1 korlátozott fiók, aki az asszony és nem érdekel mit csinál, de nagy bajt nem tudA makebat-ot korlátozott fiókból használtam és gondolom egy ilyen egyszerű kiegészítőtől nem várható el az az "okosság", hogy felismerje a hozzáférési jogosultságokat és annak ellenére hogy a korlátozott fiók nem írhat a C:\Program Files\Totalcmd\plugins\wcx\makebat mappába, még is írhat....
Viszont tegnap elkezdtem kísérletezni rendszergazdaként is (aki ugye írhat a wcx\makebat mappába).
De a rendszergazda fiókból indítva és pár "tömörítést" végrehajtva, kilépve, belépve a TC-ből-be, aztán újraindítva a wint sem jött létre a makebat.ini fájl.
Tehát nem tudom a választ, innen jött a gondolat, hogy zéró (friss telepítés utáni) állapotba kellene hozni a TC-t és újra kísérletezni.
De lehet ez is felesleges, mert vagy a TC, vagy telepített és törölt pluginek a registrybe is írkálnak...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Kernel
nagyúr
Kipróbáltam, a plugin telepítése után még nincs ini fájl, csak amikor elvégzem az első feladatot, megjegyzi a beírt paramétert.
Hogy nálad miért nem jegyzi meg, az külön kérdés, most így nem jut eszembe, van-e az előzmények megjegyzésére vonatkozó TC beállítás.
De azt meg lehetne próbálni, hogy készítesz egy makebat.ini fájlt, ezzel a tartalommal:
[oldstrings]
0=%N
1=xcopy "%P%N" c:\someotherdir\%D
[options]
oemcharset=0Vagy elég bele a 0. sor is.
Konfigurációs fájlokat én mondjuk a TC mappában tartom, de az AppData törlés elvileg alaphelyzetbe hozza, vagy elég lehet átnézni a wincmd.ini tartalmát is, törölni a nem kívánt bejegyzéseket.
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Ha lesz időm, meg fogom keresni a nálam jelentkező érthetetlen probléma okát, ugyanis nálam nincs makebat.ini fájl (ennek ellenére persze működik):
Először is a TC-t kell majd "alaphelyzetbe" hoznom, lehetőleg újratelepítés nélkül.
Ha csak "ész nélkül" törlöm a C:\Program Files\Totalcmd\plugins könyvtárat majd az összes felhasználói fiókban lévő user\AppData\....\GHISLER könyvtárakban található összes fájlt (ahol felasználónként a wincmd.ini, stb.ini és más van) törlöm Win intézővel, majd az adott fiókban elindítom a TC-t, ez ugye "gyári" alaphelyzet lesz?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Kernel
nagyúr
Nálam azt megjegyezte, lehet kattintani, listából választani:
De egyébként itt tárolja a listát:
TC\Plugins\wcx\makebat\makebat.ini
[oldstrings]
0=xcopy "%P%N" c:\someotherdir\%D
1=%N
[options]
oemcharset=0Értelemszerűen lehet módosítani, hogy a másik kerüljön a 0. helyre, ha úgy jobb:
[oldstrings]
0=%N
1=xcopy "%P%N" c:\someotherdir\%D
[options]
oemcharset=0Vagy törölhető teljesen a zavaró sor.
-
VGYke
addikt
Ugye a wincmd.ini megfelelő plugin bejegyzést, vagy akár a makebat-ban valamit nem lehet úgy átírni, hogy minden egyes új "tömörítés" (fájlkészítés) indításakor, ne kínálja fel itt:
a teljes („xcopy "%P%N" c:\someotherdir\%D") listát, hanem ha csak "%N" paraméter kell, akkor azzal induljon?
Persze 10-20-szor nem nagy ügy beírni hogy "%N", 100-200-szor már fárasztó....kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Kernel
nagyúr
Nekem a wincmd.ini fájlban kétféle kiterjesztésre is be van állítva:
[PackerPlugins]
bat=279,%COMMANDER_PATH%\Plugins\wcx\makebat\makebat.wcx
m3u=279,%COMMANDER_PATH%\Plugins\wcx\makebat\makebat.wcxWincmd.ini tartalmát induláskor olvassa be a TC, tehát újraindítást igényel, vagy legjobb, ha nem fut a program, amikor átírod, mert leállításkor ment bele.
Vagy itt is át lehet írni:
A fájlokat kijelölöm, mintha be akarnám csomagolni, m3u választható:
Ennyi a paraméter és működik:
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Bár csak a "plugint" próbáltam, ott nekem és csak *.bat-ba menti, ami egyszerű átnevezéssel m3u-ra megoldható.
Viszont alapbeállításokkal (minek módosízásához nem értek)
Ebből: "01 - Love Grenade.mp3"
Ezt csinál: "xcopy "e:\Zene\Ted Nugent\Ted Nugent - Love Grenade\01 - Love Grenade.mp3" c:\someotherdir\"
Ok, nem gond a szerkeszt-csere a txt-ből, de hát ha lehetne úgy "paraméterezni" hogy jó legyen. Látom ám hogy ez DOS, de sajnos azt már elfelejtettem....kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Kernel
nagyúr
Régebben használtam ezt a tömörítő plugint, bat és m3u fájlokhoz is:
http://totalcmd.net/plugring/makebat.html
Vagy van a manuális módszer, amikor a fájlokat kijelölöm, neveket vágólapra másolom, erre van egy TC parancs a menüben is, vagy ikont is lehet csinálni az eszköztárra.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Feltettem a kérdésemet már a TC magyar oldalán is, nincs egyértelmű válasz.
Más kérdés: m3u készítés. Hogyan tudnám egy adott (zene) könyvtár fájlok tarlamát txt-be másolni?
(tudom erre vannak speci programok, de egészen biztosan meg lehet valahogy oldani TC-el is, csak már elfelejtettem hogyan, illetve azt is, kell-e ehez külső "plugin")kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
VGYke
addikt
Kicsit közeledek a probléma megoldásához, de még nem oldódott meg!
Korlátozott fiókban nem működik a Cloud beépülő, rendszergazdai fiókban igen.
Viszont adtam a korlátozott fióknak is teljes hozzáférést a C:\Program Files\Totalcmd\plugins\wfx\cloudplugin mappának (rendszergazdaként: Tulajdonságok/Biztonság/Szerkesztés), így sem működik a korlátozott fiókban!
Van ötletetek?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Itt van ismerteve a Cloud beépülő.
Nem egy beépülőtt telepítettem már, ez "települt" is:
csak képtelen vagyok életre kelteni.
Ezt írják: "A hálózatokba belépve egy Cloud mappát láthatunk".
Belépve, nyoma sincs a Cloud mappának:Mi lehet a baj?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Kernel
nagyúr
válasz Pityke78 #2355 üzenetére
Úgy nem lehet szerintem, azt viszont meg lehet tenni, hogy a kívánt mappát az ablakból egyszerűen felhúzni az Eszköztárra, ahol egy ikont képez. Utána az ikon módosítható is, igény szerint. Ha már nem kell, akkor jobbklikk, törlés.
Vagy vannak még a fülek, ami Ctrl+T segítségével nyitható, vagy utána az üres részre történő kattintással. Fülre jobbklikk, egyéb opciók, zárolás stb.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Lehet nagyon láma kérdés lesz, de hogyan tudok kedvenc mappákat feltenni, rögízteni a commander fejlécébe a meghajtó jelek mellé, alá, fölé?
Köszi
-
Panthera
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2239 üzenetére
Üdv!
Megint elővettem a témát, mivel találtam egy ígéretesnek tűnő plugint.
[DirSizeCalc 2.12]Inkrementális biztonsági mentést készítek, de az a gond vele, hogy ilyenkor az olyan mappákat is másolja (létrehozza), amiben nincs is másolandó fájl. (Valójában nem üres, de nincs a kritériumnak megfelelő fájl benne, miszerint az utolsó x napban módosították.)
Az jutott eszembe, a plugin hátha segít ezt áthidalni.
A tulajdonságok közül a "contains files" és az "empty" jó lehetne, de nem jövök rá, hogy mit kellene beállítani, sehogy sem akar jó lenni.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Igen, de egyébként a Total Commandernél egyszerűsítve fogalmaztam, ott is lehet azért látni, csak jobban el lehet tévedni benne.
Ha bejelölöm az almappákat, csak akkor valóban lemegy minden almappába. Nyilak mutatják, ahol féloldalon van a mappa, egyébként nyíl nélkül jelennek meg az egyforma mappák:
-
titán
Nekem vegulis csak arra lenne szuksegem, hogy ha valogatok pl zeneket vagy filmeket vagy barmi mast, akkor ne kelljen szemmel vegignyalazni a mappakat, hogy hol mi van es hogy ne legyen meg ugyan az ketszer. Szoval bal oldalon k meghajto, jobb oldalon z meghajto es van mindegyikben 400 mappa mondjuk. Ezeknel valogassa ki ami mindket helyen megvan es ugyan ezt a mappan kivul levo fajlokkal. A mappa tartalmat nem kell elemeznie. Erre jo akkor ez a winmerge?
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Mappákat pont nem figyel, csak fájlokat, akár két meghajtón is tud szinkronizálni, épp ez a jó benne.
De ha ilyen speciális igény van, akkor inkább a WinMerge.
A példa kedvért összehánytam mindenféle fájlokat:
Vannak teljes ikonok (mindkét oldal azonos).
Vannak félbetört ikonok, bal vagy jobb irányú, ezek csak egy-egy oldalon vannak.
Ha két azonos nevű mappa tartalmában az egyik változik, azt csillaggal jelöli (piros nyíl). Utána viszont hiába egyenlítem ki a két mappa tartalmát, az időbélyeg miatt a csillagot már nem veszi le róla. Esetleg ha jobbklikket nyomok rá, össze lehet hasonlítani külön a mappát is.
De azt írtad, hogy a mappa tartalma egyébként sem érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Sziasztok!
Olyat lehet valahogy a tc-ben, hogy mondjuk van 200 mappa mindket meghajton es ezeket szeretnem ugy osszehasonlitani, hogy az azonosakat megjelolje. A tartalmuk nem erdekes, csak hogy a mappaneveket figyelje. Mert igy kiolvad az ember szeme fel ora alatt. Koszonom!
-
cirkus
aktív tag
win 7 és TC UP 5-nél a rendszergazdás rákérdezést hogy lehetne deaktiválni véglegesen ?
-
Jakuu
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2340 üzenetére
Annyire nem lenyeges, kulonben irnak en ra programot, csak erdekklodtem, hogy ilyen lehetoseg nincs e, alapfunkcioval vagy pluginnal. Ha azon mulik, majd akkor csinalom kezzel, mert nem eletbevagoan fontos dolog.
-
félisten
Nem véletlenül írtam korábban is, hogy ilyen lehetőségről nem tudok, és nincs is a TC-ben, mert másolás közben kellene mindazt megtenni, amit az előbb írtam.
Sajnos év ezen részében napi 14-16 órát húzok le, most PH!-ra is alig van időm. Ha nem így lenne max 1 óra és írnék egy ilyen progit neked.
Addig is még annyit tehetsz, hogy megkérded ITT, hátha valaki tud valami progit rá avagy még az is opció lehet, hogy a szoftverfejlesztés szekcióban valamelyik topikban (C/C++ vagy programozás stb) érdeklődsz, hogy valaki gyorsan összedobna egy ilyen alkalmazást.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Jakuu
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2337 üzenetére
Ilyen erovel ezt megtudnam oldani csoportos atnevezessel is, de nem ezt akartam volna elerni, hanem a sima masolasi funkciojaval, a feluliras utan backup fajlt hozzon vegre a TC old vegu fajlnevvel.
Ezert is irtam, hogy automatizacio kellene mert mar shift+F6al vagy egyeb modon attudnam en is kezzel nevezni a fajlokat, de nem ilyen megoldast keresek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ja ezt meg lehagytam sikeresen, szóval ha nem csak 1 mappában vannak a fájlok, hanem több almappában is, akkor meg így járj el
1. TC-vel belépsz abba a mappába, ahol a fájlok vannak (almappástól stb)
2. ALT+F7, Amit keres -> *.txt
3. Keresés végeztével Ablakba gombon katt
4. csillaggal kijelölöd az összeset, majd CTRL+M, a kiterjeszté végét meg kiegészíted a .old-al. KépbenMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
"...teszem az akarmi.txt fajlt atnevezni, akarni.txt.old vagy akarni.txt.bak fajlra"
Így világos, így viszont pont az segít, ami más esetben rossz eredményhez vezet, pont a *.*.old
Add ki ezt az egyszerű parancsot az átnevezendő fájlokat tartalmazó mappában (TC-ből is lehet, csak elkezded gépelni)
ren *.txt *.*.oldfPApi
Világos, de nem is a fájlnévre/fájlnév képzésre értettem a korábban írtakat, hanem az átnevezés kapcsán (nagy mák, hogy pont ez az "anomália", most épp a megoldás.)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
fPApi
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2333 üzenetére
Az már nagyon régen volt, most már (szintén elég régóta) lehet több pont is a névben, úgyhogy van értelme a dolognak.
-
Jakuu
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2333 üzenetére
Itt mint leiras, a wildcardokat csak szemlelteteskent irtam, hogy barmilyen fajlnev lehet az eredeti regi fajl neve. De ha akarod leirhatom mashogy is, teszem az akarmi.txt fajlt atnevezni, akarni.txt.old vagy akarni.txt.bak fajlra. Mivel lenyegtelen amugy hany pont van a fajlnevben a kiterjesztes az utolso pont utani reszre vonatkozik.
Nem gondoltam, hogy ezt is meg kell magyaraznom, mivel nem a kerdes lenyegi reszere vonatkozik.
Amugy mindegy lenne az is ha akarmi.txtold-ra lehetne atnevezni nem az a lenyeg, haem az eredeti es az uj fajlok egymas ala keruljenek, mikor vissza kell nevezni oket, konnyen atlathato legyen, de a szamozas szoba se johetne, mert abbol csak keveredes szarmazna. -
félisten
Sajnos ilyen lehetőségről nem tudok.
(a *.*.old meg azért értelmetlen, mert egy fájlnév az 2 részből áll, fájlnévből+kiterjesztésből, ponttal elválasztva(idők kezdete óta), szóval a *.old-nak van/lehet értelme, de a *.*.old-nak semmi(nincs olyan progi, ami ki tudná találni, hogy a 2. csillag helyére mi is kerüljön))[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Jakuu
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2331 üzenetére
A regi fajlt, amit felulirna. Nem, nem ertelmetlen, mert nem sorszamozni akarok egy fajlt, hanem megjelolni, hogy az volt a regi eredeti fajl. Es nem, nem kezzel szeretnem atnevezni a fajlt, mert akkor shift+F6-al moge biggyesztenek kezzel egy old vagy bak kiterjesztest es megtudnam ugyis oldani, vagy pedig a masolasakor megadva a rename funkcioban, de itt nekem pont az automatizacio lenne a fontos nem kulon menuk kozott matatva vagy szamozni fajlt.
-
félisten
Bocs, biztos én vagyok hüle, de mi az a "regit"? (*.*.old meg teljesen értelmetlen)
Olyan van, hogy a cél fájlok automatikus átnevezése, ami az jelenti, hogy a fájlnév végére(tehát nem a kiterjesztésébe) sorszámot szúr be, zárójelek között, pl ubul(2).txt, ubul(3).txt stb stb.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
Lehetseges lenne valahogy ravenni a TC-t hogy masolasnal, ha adott mar egy azonos nevu file, akkor a regit atnevezze *.*.old *.*bak vagy egyeb kiterjesztessel es ne irja felul?
-
Kernel
nagyúr
válasz DrTechnoid #2326 üzenetére
-
őstag
Tudja valaki hogy hogyan lehet ezt megvenni? Mert arra gondoltam hogy legalizálom magamnak, de a rendelési infók a Help! részlegen - jobb felső sarok - tele vannak mindenféle kitöltendő űrlapokkal meg elküldendő nyomtatványokkal. Van rá valamilyen online módszer hogy pl fizetek PayPal-el vagy Credit Card-al?
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
fecske13
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet a VirtualDisk-et magyarra állítani?
Csak úgy sikerült. hogy átneveztem a magyart VD_eng.lng-re.
Gondolom nem ez a módja."Az a lényeg, egészség legyen, meg kerozin a repcsibe."
-
Kernel
nagyúr
válasz Panthera #2323 üzenetére
Ilyenkor a Zip-ben lévő ReadMe fájlt kell megnézni, de itt van részletesebben is:
http://www.totalcommander.hu/archives/2156
A beépülők közül az Exif infó plugint telepíteni kell, majd a nézetben az egyedi oszlopbeállításokban készítünk egy saját nézetet.
A beállítás a fejlécen jobbklikk útján is elérhető:
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Telepítettem a képekhez tartozó tartalom beépülők közül az Exif alkalmazást (Digitális fényképek EXIF adatait jeleníti meg a fájl ablakban. Expozíció, rekesz, ISO, stb).
A telepítéssel nincs baj:
De mit is fog csinálni ez nekem? Azt vártam hogy innentől kezdve egy képre kattintva jobb egérgombal, Tulajdonságok/Részletek alatt meg fogja mondani nekem, hogy a kép mikor készült. De nem mondja meg:
Mit tudok rosszul, mit nézek be?
Hozzáteszem, digitális képekhez abszolút nem értek... Tudtok tanácsot, információt adni?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
Panthera
őstag
válasz daninet #2318 üzenetére
Én ilyet vettem észre (alapvetően xp alatt, de ha jól emlékszem a 7 is érintett)...
Egy sima felhasználó lép be, csatlakoztatva van x hálózati meghajtó, én meg rendszergazdaként indítom el a TC-t. A meghajtó megjelenik, de be kell írnom újra a felhasználónevet és a jelszót.Nagyon idegesítő, de nem jöttem még rá, mi okozza.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz daninet #2316 üzenetére
Wincmd.ini fájlban, a [Configuration] szekció alatt, ha szerepel egy ilyen sor (vagy létrehozom):
[Configuration]
Allowed=CDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ\Ezzel szabályozni tudom a látható betűjeleket. Vagyis amelyik nem kell, azt kitörlöm.
Csak az a gond, ha ez a sor hiányzik (alapból nincs is ilyen) minden betűjel látható, így nem sok reményt fűzök hozzá, hogy ez rajtad segít, de attól még lehet ellenőrizni.
Előzményben volt szó egy másik bejegyzésről:
HideRemovableNoMedia=1
Ha ilyet látsz a [Configuration] alatt, írd át:
HideRemovableNoMedia=0
Csak a próba kedvéért, hogy mi történik. Program újraindítása szükséges.
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Van ötletetek miért nem látszik a meghajtóként csatolt könyvtár win 8.1 alatt TC-ben? Win7 alatt évek óta használom, most frissítettem rendszert, és nem csinálja. Google drive meghajtót használom G meghajtóként, és eléggé megszoktam a dolgot.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Kernel
nagyúr
válasz Panthera #2314 üzenetére
Épp ez az, hogy nem a TC-n múlik, az csak átveszi a betűjeleket a rendszertől. Itt annyi mozgástér van, például letilthatok meghajtókat, hogy ne lássam, miközben az Intézőben marad továbbra is. Vagy amiről szó volt az előzményben, a kártyaolvasó esete.
A többit rendszerszinten lehet manipulálni.
-
-
félisten
válasz karlkani #2301 üzenetére
Igen, csak ez rejt veszélyeket magában (pont ezért nem is írtam le), ugyanis ha valaki véletlenül nem módosítja a fájlnevet vagy egy olyan fájlnevet ad meg, ami létezik az adott könyvtárban, akkor az adott fájlt kérdés nélkül 0 byte-osra varázsolja, azaz pl egy Windows telepítő ISO-n(meg bármilyen más fájlon) egy "hirtelen felindulásból" elkövetett OK egy 0 byte-os telepítőt eredményez...
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Itt láttam ilyeneket:
http://www.ghisler.ch/wiki/index.php/Buttonbar#Special_parameters:
Hirtelen a Helpfile-ban kerestem, ami innen letölthető:
http://www.ghisler.com/faq.htm
Ebben viszont megtaláltam az előzőleg említett billentyűparancsot az Operation / Keyboard Layout résznél.
-
karlkani
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #2298 üzenetére
Ha csak létrehozni szeretne egy fájlt (mint a jobb gombos menüben), meg lehet oldani az eszköztáron. Új elem létrehozása után így kitöltve működik (most néztem).
Parancs: cmd /c type null >
Paraméter: ?%N
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest