Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
HAli!
TotalCommander 6.54a + powerpack kérdés:
Alul, az állapotsorban nem írja ki, hogy mekkora a file-ok mérete, hanem csak a nevüket.
Hogyan lehetne a méretüket kiiratni? ( mint ahogy a sima TC-ben alapban ott van )
-
VINIKOR
senior tag
Total Commander 6.53 nem tud olyan csodát, hogy html fájlokat pdf-be árkonvertál? Esetleg valamilyen plug-innel?
Kösz. -
Dzsekó
addikt
Hali!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a total commanderben hogy lehet a mappák méretét listázva kiíratni (a fájlméretekhez hasonlóan) a DIR szó helyére?
Nem a space-re gondolok egyesével, hanem hogy minden könyvtár mellé alapból mindig kiírja a méretét.
Előre is köszi! -
Dictator^
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
ha kell holnap átküldöm az enyémet hátha azzal...majd holnap irok egy msn- cimöt!

Mod: vagyis ma szombaton csak miutan felkeltem, most indultam aludni pápá
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
7.0 beta kettő regelve és ezzel sem az igazi

-
Dictator^
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
én a PWD-t küldöm 30sec-enként és tökéletesen megy az uw. nem bont. 6.51es tcmd. regelt változat.
-
Zoli329
addikt
Üdv!
Powerpack-ot használ valaki? Az a kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy 6.55-höz vagy 7-hez van már? Mert 6.54től felfelé nem találtam ill nincs meg már a link se a főoldalon hozzá... -
Dictator^
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
sztem igen. de csinalj egy probat mielott élesbe küldenéd

-
Dictator^
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
net/ftp connect/ edit az egyik cimedet/ send command to keep connection alive/ noop,pwd,syst és mellette beállithatód hány mp-enként küldje
-
Winner_hun
félisten
Azt be lehet állítani, hogy ha FTP-hez kapcsolódok akkor valamilyen időközönként ébrentartási parancsokat küldjön az FTP felé, hogy a kapcsolat fentmaradjon? (pl PWD, REST 0, TYPE A)
-
joseph01
csendes tag
Sziasztok.
Biztosan tudtok nekem segíteni. A total commandert régóta használom, nagyjából el is igazodok benne. Nemrég azonban összekötöttem két gépet (otthoni hálózat), és nem tudok rájönni, (valahol azt hiszem régebben láttam), hogy hogyan lehet a total commanderrel egyik gépről a másikra üzenetet küldeni (egy felugró ablakban jelenik meg a szöveg). Ha valaki tudja, és segít, azt megköszönöm. -
Megjelent a total commander 7.0 béta 1 verziója [link]
-
deadguy
aktív tag
Érdekes dolgot produkál a TC. Ha egy .exe file-ra akarok jobb gombbal kattintani, egyszerűen bezárja a progit... minden másra (pl.: mappák, nem .exe file-ok) engedi. Ugyanez a helyzet ha a jobb control melletti windows-izé gombot nyomom (NEM a win gomb; a másik). Valakinek valami ötlet?
Mod.: windows intézőben nem csinál ilyet. -
Soockit
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudom megcsinálni, hogy meghajtóként lássam az egyéb eszközöket amik megjelennek a Windows Intéző Alatt.
Gondolok itt pl. a következőkre:
Megosztási mappák
Nero Scout
Nokia Phone Browser
Ezek a könyvtárfában a Hálózati helyek felett vannak.
Remélem tudja mindenki, hogy mire gondolok és, tudtok is segíteni!
Ha nem akkor majd szúrok be egy képet!
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.: Soockit -
Antonio
senior tag
természetesen azzal kezdtem (mindent kijeloltem és F5) de nem akarta csinálni
valamit elszúrhattam ... na megnézem megint
ja persze a fától nem láttam az erdőt
,
az egyenkénti kijelolesnel ugye automatice megy a kép neve viszont csoportosnál
kell adni ... én meg nagy kényelmemben csak ''ok'' -éztam és nem néztem mit is kéne csinálni

sorry
felőlem törölhetitek a soraimat tök fölösleges volt a kérdésem
[Szerkesztve] -
Antonio
senior tag
... sziasztok nem használom sokat a TC (pedig kéne) de azon vagyok hogy megszokjam
egy kérdésem lenne hirtelen
FTP kapcsolatba vagyok és képeket töltök fel szerverre (kép.tar-ra), és egyszerre csak egy képet lehet másolni(?) (vagy nem?)
belehet állítani? és hogyan?
azt hogy pl kijelolom az összes képet és a gép magától tölti fel őket egymás után és nem nekem kell minden mindig újra kijelölnöm és kiadnom a parancsot másolásra, mindeneggyes felmásolt kép után
előre is köszi -
fister
tag
köszi szépen
-
fister
tag
hogy lehet olyat csinálni, hogy dátum szerint rendezzen, de könyvtárakat is, ne csak fájlokat?
-
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
Bakker, az az egy hsz kimaradt, az összes többit elolvastam, valszeg az azonos avatar zavart meg.

Köszi szépen, ez valóban működik.
[Szerkesztve] -
válasz
üzenetére
Nem.

Mert nem biztos, hogy ki van jelölve s pl. ha egy mappában van több almappa meg fájlok s egy fájlt akarok áthelyezni egy almappába akkor a másik ablakban ki kell keresnem az almappát ás úgy áthelyezni.
Sokkal egyszerűbb lenne csak mgfogni s egy ablakon belül behúzni az almappába.
Furcsa, hogy mindig az ilyen apróságokra nincs megoldás. -
törölt tag
mar ugyis ki van jelolve, nem eccerubb lent kozepen az athelyezesre kattintani?

-
TC PowerPackben megoldható, hogy drag&dropnál(akár másik ablakba, akár egy ablakon belül) ne másoljon hanem áthelyezzen?
-
bzoley
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez Windows extra(asszem).
Win+Pause - speciális - teljesítmény, és lelövöd, ami nem kell.
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Ha görgetek, akkor valami óvatos görgetés vagy mi van beállítva és baromira idegesít, hogy lassan mozognak a sorok. Hol lehet ezt átállítani? Vagy ez gyárilag ilyen?
-
Bash
őstag
válasz
ekrisztian
üzenetére
Igaz, ilyenkor látszik meg igazán, hogy milyen régen is ültem iskolapadban.

-
Bash
őstag
válasz
ekrisztian
üzenetére
Nem tudom, hogy van-e ilyen program, de egy kis keresés és MRT segítségével könnyen és fájdalommentesen meg lehet csinálni.
A magyar abc-ben 8 ékezetes magánhangzó van (á, é, í, ó, ö, ő, ü, ű), ennyiszer kell végrehajtanod a műveletet.
Rákeresel pl. az ''á''-ra (Alt+F7), a találatokat betöltöd egy listába (Feed to listbox), kijelölöd az egészet (Ctrl+A), majd a MRT segítségével (Ctrl+M) kicseréled az ''á''-t ''a''-ra. -
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Nem tudtok olyan programról ami kicseréli vagy eltünteti az ékezetes betűket a file nevekből?
pl így:
Nem tudtok olyan programrol ami kicsereli vagy eltunteti az ekezetes betuket a file nevekbol?
van millió képem és mp3 tele faxa ékezetekkel...nincs kedvem manuálias kiírtani az ékezeteket...
illetve lehet úgy beállítani az MRT-t hogy csak a könyvtárat adom meg + hogy melyik betűket mire cserélje..nem akarom(szeretném)
az összes könyvtárat átnyálazni..
THX
Üdv. K -
Gh0sT
addikt
Lehet olyan keresést paraméterezni, ami több könyvtár mélységből összeszedné az összes olyan fájlt, ami kettő, vagy annál több ''-'' jelet tartalmaz a nevében?

-
Hogyan lehet beállítani TC-ben, hogy jobb gombos átnevezésnél, ne jelölje ki a fájl kiterjesztés is csak magát a fájl nevét.
Korábbiban ment, de most nem tudok rájönni, hogy kellett. -
SN2O
aktív tag
válasz
ballington
üzenetére
Nekem megy, de a 64bit-es xp topicban van valaki akinek nem ment el rajta!
ezért kérdezem
-
SN2O
aktív tag
Total Commander -t próbálta itt valaki 64bit-es XP-n?
Van aki azt mondja nem megy el, de sokan azt, hogy gond nélkül megy.
-
fradi81
veterán
HAli
van sok könyvtáram, amiből a fileokat ki szeretném másolni, hogy egy könyvtárba legyenek ömlesztve, ezt hogy kell megcsinálni TC-vel? köszi -
sentinel
aktív tag
Ez volt a megoldás
Továbbá ha így törlök, akkor normálisan mappánként helyezi a lomtárba és nem össze-vissza csak behányja a file-okat, azt ha valamit vissza kellene állítani mappa szerint akkor meg vacakolhatok vele...
Grandi csak próbálj ki egy nagyobb méretű mappát törölni totalcommanderrel és explorrel is. Meglátod a különbséget
Persze ha nincs beállítva, hogy az explorer-es módot használja... -
L3zl13
nagyúr
válasz
sentinel
üzenetére
Lehet. Beállíítások/Működés/Másolás-törlés
Ott lehet egyrészt finomhangolgatni a dolgon, másrészt be lehet állítani, hogy az Exploreres módszert használja. Amivel gondolom ugyanolyan gyors lesz, mint a windows saját törlése.
Illetve a Működésnél ki lehet kapcsolni a területszámítást, ami sokat gyorsít. Az a baj, hogy nem lehet másolásra, és törlésre külön. (Persze a törlés valójában áthelyezés a lomtárba...) Azt spec nem tudom, hogy Shift-es törlésnél is számít-e területet, tekintve, hogy ott nem a lomtárba kerül a cucc, hanem véglegesen törlődik...
[Szerkesztve] -
-
sentinel
aktív tag
Miért van az, hogy ha totalcommanderrel törlök egy nagyobb mappát, azzal sokkal több idő míg letörli, mint windows explorerrel??
-
VladimirR
nagyúr
válasz
ballington
üzenetére
configuration menu -> options menupont -> layout csoport -> display lapja -> show parent dir also in root drive pontja elol vedd ki a pipat
-
ballington
addikt
a cégnél van a 6.54a
namost (ezek szerint ez új), ha a c: meghajtón vagyok (vagy akármelyiken), akkor még tudok feljebb menni. és ekkor mutatja a Sajátgépet.
ez alap vagy ki lehet kapcsolni, mert engem nagyon zavar.
thx előre is. -
L3zl13
nagyúr
Mármint a kiterjesztés elé, vagy a fájl neve elé? Mindkettő lehetséges, csak az első változat egyszerűbben is megoldható.
MRT (Multi Rename Tool vagy Csoportos átnevezés) a barátod
Numerikus billenytűzeten megynomod a '+'-t. *.* helyére beírod a *.xxx-t (ahol xxx a kívánt kiterjesztés), majd ok. -> Kijelöli az össze olyan kiterjesztésű fájlt a könyvtárban.
Megnyomod a CTRL+M-t ez megnyitja az MRT ablakot.
Az új fájlnevek elemei mezőben alapból '[N]' szerepel, ami a fájl teljes nevét jelöli.
Ha ezt átírod '_[N]'-re, akkor minden fájlnév elé beszúr egy '_'-t.
Ha a kiterjesztés elé akarod beszúrni, akkor a Kiterjesztés mezőben szereplő '[E]'-t írod át '_[E]'-re.
Az MRT ennél jóval többre is képes, de ezt sokáíg tartana mind leírni.
[Szerkesztve] -
akasp
senior tag
Nekem is van egy problémám.
Van egy mappába kb. 30-40 azonos kiterjesztésű file. Meglehet-e csinálni azt, hogy mindegyik elé írni egy '_' jelt? Egy paranccsal, mert nincs kedvem a 40 file-t átírni.
Köszi -
marcee
addikt
Megoldható Total Commander-rel, hogy egy meghajtón keressen meg és töröljön minden azonos kiterjesztésű fájlt? Alt+F7-tel meg találom ugyan, de nem tudok velük egyszerre műveleteket végezni.
Esetleg más megoldás? -
Iginotus
addikt
Hol szurhatom el azt illetve hol lehet azt, usb 2.0 át használjon másoláskor a total commander?
Probléma a következő: Usb 2.0-ás pendrive 300k val ir rá total commander, 1 megával olvas, ugyanez a müvelet intézövel ugyanott ugyanúgy 7 mega ir 9 mega olvas
Csak is pendrive-oknál csinálja, csakis total commander nem csak egy gépen nem csak egy pendrival.
Ha mobil vinyot dugok usbre ott szépen 20mega irás olvasás..
Tud rá valaki valami megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Persze ha nincs beállítva, hogy az explorer-es módot használja...