Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrys_
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha jól láttam, akkor ZIP-re van plugin (nem próbáltam még ki), rar-ra nem találtam.
-
Chrys_
addikt
válasz
gezatata
üzenetére
pl.:
subst W: D:\temp
ekkor a W: meghajtó a d:\temp könyvtár tartalmára mutat. Ez nem nem csak TC-ben fog működni. Tedd bele egy .bat file-ba azt meg helyezd el a Startup-ba, hogy minden win-induláskor lefusson.
Mod:
A könyvjelző sáv helyett meg bekapcsolod a füleket, és rögzíted őket, ha ez lehetséges. Én nem használom. -
Chrys_
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Éppen ez a helyzet, mind2 portable és a pendrive-n vannak.
A probléma:
Tegyük fel, hogy a pendrive az A: meghajtót kapta.
A TC-vel tömörítendő file (ALT+F5) viszont a D: meghajtón van. Ekkor a kiindulási pont a tömörítő .exe file-jához a D: meghajtó és a file elérési útvonala. Innen kellene visszatalálni az A: meghajtóra és a tömörítő .exe file-jához. Szóval nem az számít, honnan fut a TC (egyébként én is azt gondoltam, hogy mégis ez adja meg az aktuális meghajtót). -
Chrys_
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Pontosan, itt akadtam el én is

Lehet kell írnom egy kis C# kódot, amivel lekérdezem a TC process-t indító file helyét, és abból kiveszem a meghajtót, a többi pedig már tényleg csak abszolút útvonal megadás a tömörítő exe file-jának a helyéig.De hogy azt hogy etetem meg a TC options-szel, még homály..
-
Chrys_
addikt
Kipróbáltam a TC exe mellett egy batch-fileban. Onnan elindul ezzel a módszerrel a tömörítő, de ugyanez a TC options-ból már nem, nem találja a file-t.
Közben a módszereddel rájöttem valamire: mindig a betömörítendő állomány adja a kiindulási helyet, és onnan kell megkeresni a winrar.exe-t. A program egy pendrive-n van, de a tömörítendő cucc bárhol lehet. Ez esetben kell egy módszer, amivel minden esetben azonosítható a pendrive meghajtója. Onnan már egyszerű.
@Sk8erPeter:
Thx, már értem, ezért volt sikeres a fent leírt teszt. Az idézőjeles részt már ismerem, néhány egyéb portable prg-t is batch-ből indítok, ott volt küzdés vele. Viszont ott minden azonos meghajtón belül történik, nem volt gond a meghajtóval. TC bonyolítja nekem
Mod2:
Ha valahogy be tudnám azonosítani a TC.exe process futási helyét...
-
Chrys_
addikt
Hogy lehet portable TC esetén portable 7ZIP vagy WinRAR útvonalát megadni az options-ben?
Pl.:
%cd:~0,3%@_DATA\@_Program\Packager\WinRARPortable\WinRAR.exeA %cd:~0,3% a drive-t adja vissza, pl.: a:\
Ez nem működik, csak batch file-ból indítva jó megoldás. A lényeg, hogy a TC teljesen más útvonalon van, mint a utility, ezért a relatív útvonalban vissza kellene lépni 1-2 szintet, utána pedig egy másik könyvtártól kezdve lejjebb menni a tömörítő .exe file-ig. Az abszolót útvonal megadás nem jó, mert a meghajtó betűjele gépenként változhat.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elden Ring
- PlayStation 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Spórolós topik
- Hobby rádiós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest