Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
andorra
üzenetére
Hát akkor miért nem hasonló módon írtad elsőre.

Akkor összefoglalom inkább:
1.) Ctrl+Shift+B
2.) numerikus billentyűzeten plusz (+) karakter lenyomása, majd *.txt beírása, Enter
3.) Utána a lehetőségek a kijelölésre (most ez angol változat) a Mark (Kijelölés) menüben:
"Sokáig tarthat, erre nem is érdemes érdemben reagálni."
Szerintem érdemes, mert ha mondjuk a C gyökérkönyvtárában nyom egy Ctrl+Shift+B-t, akkor számítson rá, hogy valószínűleg nem lesz türelme megvárni a végét, hacsak nem SSD-t használ."valószínűbb, hogy ezt a módszert könnyebb megjegyezni, mint egy parancssort, látható, hogy aki ajánlotta, neki is csak másodszorra sikerült szintaxis helyesen megadnia"
Nekem erről jutott eszembe, hogy "erre nem is érdemes érdemben reagálni": teljesen egyénfüggő, ki mit jegyez meg könnyebben. Nekem például most bevésődött ez a tree parancs a fejembe, mert tetszetős, hogy ilyen egyszerű. Sok kattintgatás helyett egy sort beírok, enter, aztán a háttérben csinálja csak. Ha a szintaxisra vagyok kíváncsi, hát a cmd elindítása után beírok egy
tree /?
sort, ahogy a legtöbbször szokás a beépített Windows-os parancsoknál.De igazából jól átrágtuk a lehetőségeket, ízlések és pofonok különböznek, mindenki eldönti majd, neki melyik tetszik jobban.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
andorra
üzenetére
"Kijelölöm mind, majd egyetlen paranccsal vágólapra teszem őket"
Továbbra is kérdéses, hogyan.
Hogyan lesz neked ebből olyan fájllistád, mint amiről a kérdező beszélt? Elsőre is értettem, hogy az összes fájlt megmutatod egy helyen, aztán kiterjesztésre szűrsz, de:
1.) ez nagyon sokáig tarthat jól egymásba ágyazott könyvtárak esetén, nagyon sok fájlnál, és akkor még sehol sincs a lista, ami a végcél, míg az említett tree-vel egyből lehet fájlba küldeni a cuccot
2.) ha megvan a kijelölés, utána Ctrl+C és esetleg egy Notepadba Ctrl+V nem működőképes; ha a kijelölt fájlokat pedig egyszerűen egérrel áthúzod, akkor csak azok tartalma kerül bele a jegyzettömbbe, az meg szintén nem volt szükséges.
Tehát hogyan is lesz ebből fastruktúrád egy fájlban? Még mindig elbeszélünk egymás mellett."Azt egyébként is nehezebb fejben tartani."
Hát ez valóban rendkívül hosszú időt igénylő memorizálást igényel, hogy valaki fejben tartsa ezt: tree /f >tree.txt
Főleg, hogy fastruktúrát szeretnél elmentetni, akkor a "tree" egészen félrevezető.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"A Midnight Commandert köszönöm, de nekem TC-ben lenne csak jó."
Erre igazából nem tudom, miért reagáltál, mert nem neked ajánlottam. Érdemes megnézned a fejléceket is a hozzászólásoknál, lásd: "(#1728) Sk8erPeter válasza Kékes525 (#1725) üzenetére"... -
válasz
andorra
üzenetére
Configuration/Options/Color/Define Colors by Filetype/Add/Define
Advanced tab
# Attributes elé pipa
# Directory elé pipaPlugins tab
# Plugin -> tc
# Property -> fullname
# OP -> =
# Value -> annak a mappának a pontos neve, amit "kiszínezel"Save és megadod a Template nevét, OK, OK, kijelölöd milyen színnel legyen megjelenítve a mappa, OK, OK
UI: nem véletlenül írtam, hogy "kissé" körülményes, főleg, ha több mappán kellene ezt végigzongorázni. (Ha meg sok mappáról van szó, akkor meg tényleg szenvedés. Kellene hozzá egy progit írni, ami lehet, hogy van is, vagy létezik valami plugin, csak én nem ismerek ilyet)
-
válasz
andorra
üzenetére
"A lényeg azonban mégiscsak az, hogy sajnos nem lehet. Vagy mégis?"
Vagy mégis. -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
andorra
üzenetére
Igazából eleve a "megoldási" javaslatodat sem értem, amikor eleve ez volt az eredeti kérdésben: "van kb 8 mappám, mappánként kb 10 almappám, bennük fájlok, szeretném a fájlneveket word-be, excell-be, bármilyen progiba áttenni, egy listát létrehozni a fájlnevekből, valahogy gyorsabban, egyszerűbben, mint az "átnevezés - másolás - beillesztés" módszerrel..."
-
Lenry
félisten
válasz
andorra
üzenetére
Beállítások - Általános beállítások - Szín - Fájltípusonkénti színek
itt a fájltípus meghatározásánál megadod a mappa nevét és a színt amivel ki akarod emelni. ennyiez igazából fáljtípusokra van kitalálva, tehát ha név helyett azt adod meg, hogy *.mp3, akkor onnantól az összes mp3 fájlt ki fogja emelni a kiválasztott színnel.
szerencsére viszont a Commander nem tesz ebben az esetben különbséget fájlok és mappák közt, így mappák kiemelésére is alkalmas. -
-
Regirck
senior tag
válasz
andorra
üzenetére
Ez nem tudom, hogy jön ide? Nem is érdekel...
Erre az oldalra azért járok, hogy ha valamit nem tudok akkor megkérdezzem. Ha pedig olyanba botlok amit más nem tud de én tudom akkor leírjam. Nem mellesleg híreket böngészgetni esetleg fórumokat csak úgy olvasgatni. Nem pedig azért, hogy számomra érthetetlen kötekedésed felvegyem és tovább vigyem.
Éppen ezért szeretném megköszönni a TE segítségedet is, hogy leírtad, hogy a Google-ba mit kell beírni..., viszont enged meg, hogy nem bonyolódok bele felesleges billentyűzet koptatásba. Előre is köszönöm a szíves megértésedet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De nem épp ezt kérdezted? "Mappa neveket más színre változtani lehetséges alapból, vagy valamilyen pluginnel?"