Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ok, de nem Neked válaszoltam...
-
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
"de a .7z file-ok kitömörítése ugyan olyan lassú, mint eddig volt a TC-vel. Tehát gondolom még mindig nem a 7-Zip-et használja hozzá..."
Sorted by Compressors

Sorted by Compression Levels

Jelmagyarázat
TC: Total Commander 11.x
TC7ZIP: Total7zip 8.56 (2023/06/20) (Not used on Extract)
TCZPAQ: ZPAQ 1.5.5
7ZIP: 7-Zip installer for Windows X64
BZIP: Bandizip installer for Windows X64
CL: Compression Level (+info->Compression Time with Plugins)
ET: Extract TimeTotal7Zip Plugin vs. 7Zip(installed) és ZPAQ Plugin vs. Bandizip(installed) (7Zip nem támogatja a ZPAQ-t)
Én nem látok a mért eredmények alapján szignifikáns különbségeket (1-3 sec/3,5GByte) a TC natív módja (meg a telepített szoftverek kitömörítési sebessége közt.
Ha Nálad ennél valóban drasztikusabb a sebességkülönbség, akkor valahol máshol/másban kell keresni az okát (a TC már régebb óta natívan támogatja az LZMA/LZMA2 kitömörítését(nem kell semmilyen extra plugin vagy külső progi), de pl. 11.x-s TC-ben továbbfejlesztett LZMA/LZMA2 modul található, mint a régebbi verziókban stb).
Én ennyit tudtam tenni az ügy érdekében.
[ Módosította: Pyttawrx ]
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Rögtön az elején: Nem néztem még utána a 7-zip-nek, majd este lesz időm, akkor megnézem mit lehet vele kezdeni...
Viszont: a ZPAQ algoritmus (alapjaiban tér el a hagyományos tömörítőktől, lásd lejjebb), ami -talán- megfelelhet a számodra is.
Eredmények (3000 db jpg/jpeg, 100K és 20MB közötti méretben, 3 569 706 245 byte összesen):

ZPAQ előnye
# gyors be- és kitömörítés (1 és 2-es fokozaton)
# kiváló hatékonysággal tömörít 1 és 2-es fokozaton is (mint feljebb a képen látható, a 7zip ultra beállítással 180 sec alatt hozott létre kb. akkor méretű állományt, mint amit a ZPAQ 27-32 sec alatt)
# TC-hez van pluginZPAQ hátránya
# utólag nem lehet törölni a becsomagolt állományból fájlokat
# utólag hozzáadni fájlokat a tömörített állományhoz, csak úgy lehet/célszerű, ha a tömörítés elején bizonyos opciókat (ún. verziókövetést) bekapcsoljuk (lásd lejjebb)1. töltsd le, telepítsd ZPAQ 1.5.5 (ZPAQ régebbi algoritmus, a plugin az utolsó kiadott kódra épül)
2. tömörített állományba belépve így néz ki a tartalma, DE
# amennyiben a jövőben biztosan nem akarsz hozzáadni fájlokat a tömörített állományhoz , akkor beállítások és csak az 1-2 pontra van szükség (threads száma a CPU-tól függ). Ha ilyen beállításokkal hozod létre a tömörítvényt, majd utólag mégis csak belemásolsz egy fájlt, akkor a TC-plugin csak az utoljára belemásolt fájlt fogja tudni megjeleníteni.
# amennyiben a jövőben szeretnél hozzáadni fájlokat a tömörített állományhoz, akkor a beállításoknál, a tömörített állomány létrehozása előtt, be kell kapcsolni a verziókövetést, azaz a 3-4 pontra is szükség van.
Ebben az esetben időbélyeges mappákkal lát el minden módosítást és ezen mappákon belül lesz(nek) a forrás mappa/mappák és fájl(ok). Hozzáadva egy új fájlt így már a TC-plugin is meg tudja jeleníteni minden elemét a tömörített állománynak. Időbélyeges mappák | utólag hozzáadott fájlTermészetesen ezt rád bízom, hogy használod-e a ZPAQ-t vagy sem, adatvesztésért nem vállalok felelősséget!
(elsőre ne éles adatokon kísérletezz) -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ja, hogy Te itt a sebességgel vagy elvarázsolva...
Tessék. Aztán innentől majd találd ki, hogy Neked melyik lenne a legjobb...
(Olyat nem fogsz találni, ami gyorsan, nagy hatásfokkal csomagol be, meg gyorsan ki, nem hogy plugin-okat, valami kompromisszum kelleni fog ) -
válasz
SunMount3r
üzenetére
1. Másik topikban ezt írtad, erre megoldás a válaszom.
2. Akkor töltsd és telepítsd a Total7zip 8.56 (2023/06/20) plugin-t (okézd végig), 1-2 | 3-4, kitömörítéshez meg nem kell semmi -
válasz
SunMount3r
üzenetére

-
Bármelyiken ablakon alkalmazhatod, SHIFT+F1 és kiválasztod.
A megjelenő popup ablak alján, sorszámozva jelenik meg olyan névvel, amilyen névvel korábban mentetted az egyedi oszlop beállítását. Pl. Én korábban (ahogy a korábbi képemen is látható) könyvtár.. néven mentettem.
-
-
-
-
-
Legjobb tudomásom szerint ezt TC-ben nem lehet kivitelezni, azon egyszerű oknál fogva, mert a menü az egy ún. menubar komponens (windows komponens) azaz csak a Windows beállításokban lehetne beállítani. W7-ben még volt rá lehetőség, de W10/11-ben már nincs, csak registry matatással lehet megoldani, hogy kizárólag a menubar komponens betűt lehessen módosítani (természetesen erre is igaz, hogy minden olyan alkalmazásra érvényesek lesznek a módosítások, amelyek ezt a bizonyos menubar komponenst ill. ebből származtatott alkomponenseket(pl. popup) használják).
Szerencsére van ehhez is megfelelő szoftver:
Advanced System Font Changer | eredmény (tahoma, 14pt, bold) -
-
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
-
Beleállsz a kívánt, MP3-kat tartalmazó mappába, begépeled ezt
dir *.mp3 /b >playlist.m3ués ENTER, aztán belelépsz a következős MP3-kat tartalmazó mappába, CTLR+E (ez az utolsó kiadott/begépelt parancsot visszahozza, nem kell újra beírni) és ENTER és ezt eljátszod ahányszor kell. Persze ha sok-sok MP3-as mappád van, akkor ez eltarthat egy ideig, ilyen esetben jön jól a TagScanner nevű progi, mert ez meg tudja csinálni azt, hogy minden egyes (külön-külön MP3-as) mappába létrehozza az M3U fájlokat. Egyéni nevet is megadhatsz az M3U fájlnak (pl. playlist.m3u, ilyenkor minden mappában ilyen névvel jön létre), de beállítható, hogy valamelyik TAG-ből szedje a M3U nevét (itt ügyelni kell rá, hogy olyan TAG legyen, ami ki is van töltve, mert ha üres, akkor valami "üres" nevű M3U-k jönnek létre) avagy pl. az is megadható, hogy az MP3-akat tartalmazó mappa nevét vegye alapul. -
Total Commander-el sehogy, RegEx-el sem, mert ez utóbbiban meg nem lehet matematikai műveleteket végezni (egy pl. fájlnévből ki lehet szedni a számláló(ka)t, csak épp nem lehet hozzáadni/osztani stb), me' minek lenne ilyen ficsör...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Külön renamer progival megoldható, pl. a Flexible Renamer-el, így: [kép]
-
válasz
gigabytman
üzenetére
1 évre azt script nélkül nem tudom megoldható-e, de havi lebontásban igen.
Persze majd 12x el kell játszani, az adott hónap ill. adott hónap napjainak módosításával.Simán F7 és bemásolod ezt:
<1-31>1960-01-[C:2] -
válasz
tonyrulez
üzenetére
Nálam jó volt Intézőben is és TC-ben is a miniatűr, de sejtettem, hogy ehhez az általam használt Codek csomagnak van köze. Nem hagyott nyugodni a kisördög (amúgy is szeretem a fejtörőket) ezért eltávolítottam a Codek csomagot (Revo Uninstallerr-el), gép restart és egyből nem lett jó. Intéző | TC
Kiderítettem, hogy a Codek csomag melyik összetevője a felelős a dologért(szerencsére portable változata is van), és azzal megoldható a dolog (nem kell telepítened az egész Codek csomagot). Szóval:
1. Icaros 3.2.1 Portable letölt, kicsomagolod, futtatod
2. Aktiválsz és bejelölsz
3. Törlés és Újraindítás (progit be is zárhatod)
4. A képen látható útvonalból töröld ki azt 2 db fájlt, zárd be a TC-t, majd indítsd el újra -
-
-
Kijelölöd az állományokat, Kijelölés menü/Kijelölés mentése, ugyanitt a Kijelölés visszaállítása lehetőséggell tudod újra kijelölni a korábban kijelölteket. Ez viszont csak addig érvényes, amíg a TC-t be nem zárod, utána már nem működik.
Ha bezárod TC-t és utána is szeretnéd visszaállítani a kijelöléseket, akkor kijelölöd az állományokat és a Kijelölés menüben a Kijelölés mentése fájlba ill. Kijelölés beolvasása fájlból opciókkal operálhatsz.UI: Bármelyik módszert is választod, értelem szerűen a korábbi kijelölések csak akkor visszaállíthatók, ha abban a mappában állsz, ahol korábban kijelöltél.

-
válasz
RandomName
üzenetére
"Akkor mi a teendő? Felrakom, de azt eltávolítom, és nézegetem a weboldalt, hogy mikor jön új frissítés?"
Szvsz ez lenne a legjobb megoldásSSDOK-t már nem fejlesztem. Smart-on kb. minden RAD Studio-ban készült cucc "fennakad", de az kb. mindegy, viszont az SSDOK-t az ismertebb víruskergetők egyike sem azonosította kártevőnek
-
válasz
RandomName
üzenetére
Hogy lenne frissítés, az az 1 db fájl (TCUPUpdate.exe), ami 3MB-os?
Ez telepítés után ott figyel nálad is a TCUP telepítési mappájába, ez figyelmeztet, hogy van elérhető frissítés... Ezzel az 1db fájlal van gond (vagy lehetséges gond), de amire a Kaspersky/Bitdefender/Fsecure és egyéb ismertebb antivírusok ugranak, azt a fájlt Én alapból likvidálom. -
válasz
RandomName
üzenetére
Min korábban írtam, Defender nem talált semmit, de a Kaspersky igen.
-
válasz
RandomName
üzenetére
Gyári oldlaról szedtem le a TCUP 8.4-t (Mega), telepítéskor a Smart szűrő hisztizik csak, de tovább és futtatás mindenképp után a Defender nem szól semmit.
Holnap majd megnézem a Kaspersky-s gépemen, hogy az mit szól hozzá... -
Próbáld meg így beállítani az UP-t, mi történik: Ez a sima TC beállítása
(UP-ben először mentsd el a beállításokat, ha vissza szeretnél térni hozzájuk) -
Lehet, hogy olyan helyre telepítetted, amihez admin jog kell. Próbáld meg admin joggal futtatni, hátha megoldja a gondokat.
Sajnos az Ultra Prime változat az egy hegesztett verzió, nem "eredeti" Ghisler termék, mindig is sok hibát tartalmazott, ezért itt (hacsak valaki nem használja) nem biztos, hogy kapsz választ. -
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Közben kipróbáltam, hogy lehet a "legjobb" eredményt elérni a kinézetet tekintve, szóval így:
Notepad++ letölt és indít, File/New, karakterkódolást OEM 852 állítani (előbb linkeltem hogyan), kódot copy/paste-el beilleszteni és menteni batch file-ként.
Fontos a sorrend, azaz először kell átállítani a karakterkódolást és azután beilleszteni a kódot, nem pedig fordítva!
(Tabulátor pozíciók így sem lesznek okék, de legalább nem fog matyóhímzésnek kinézni...) -
12 erdei köb fa felkuglizása és behordása után éreztem késztetést, hogy a rég elfeledett/megkopott -nagyon alap- batch programozási "tudásomat" felfrissítsem, amolyan "retro-feeling" kapcsán.

Szóval az alábbi "kódot" mentsd el tetszőleges névvel, de BAT kiterjesztéssel.@ECHO OFF
CLS
ECHO ╔═══════════════════════════════════════════════════╗
ECHO ║ Fire/SOUL/CD - 2022 ║
ECHO ╠═══════════════════════════════════════════════════╣
ECHO ║ A BATCH fájl a megadott mappában az adott fájlok ║
ECHO ║ nevével megegyező nevű mappákat hoz létre, majd ║
ECHO ║ átmozgatja a fájlokat a létrehozott mappákba. ║
ECHO ║ ║
ECHO ║ BATCH fájl [PARAMÉTER] ║
ECHO ║ PARAMÉTER: Elhagyható, ez esetben a BATCH fájlt ║
ECHO ║ tartalmazó mappában megy végbe a ║
ECHO ║ művelet. ║
ECHO ║ Megadható, ez esetben KÖTELEZŐEN ║
ECHO ║ MACSKAKÖRMÖK KÖZT kell szerepeltetni ║
ECHO ║ a mappa teljes útvonalát. ║
ECHO ║ ║
ECHO ║ Példa: BATCH fájl "d:\árvíztűrő tükörfúrógép" ║
ECHO ╚═══════════════════════════════════════════════════╝
ECHO:
ECHO BATCH fájl: "%~nx0"
IF NOT "%~1"=="" (
IF NOT EXIST "%~1" (
ECHO Paraméter: "%~1"
ECHO Műveleti mappa: Paraméter hibás, ilyen mappa nem létezik.
GOTO @EXIT
) ELSE (
ECHO Paraméter: "%~1"
CD /D "%~1"
)
) ELSE (
ECHO Paraméter: Nincs megadva
)
ECHO Műveleti mappa: "%CD%"
ECHO:
:@REPEATGETKEY
SET /P CONTINUEORNOT=Futtassam a műveletet? [I/N]
IF /I %CONTINUEORNOT%==N EXIT
IF /I NOT %CONTINUEORNOT%==I (
ECHO Nem megfelelő billentyű.
ECHO:
GOTO @REPEATGETKEY
)
ECHO:
SET FILECOUNTER=0
SET ERRORCOUNTER=0
SET BATCHFILENAME="%~nx0"
FOR %%a IN (*) DO (
IF NOT "%%a" == %BATCHFILENAME% (
ECHO Átmozgatandó fájl: "%%a"
ECHO Létrehozandó mappa: "%%~na"
IF NOT EXIST "%%~na" (
MD "%%~na"
MOVE "%%a" "%%~na"
SET /A FILECOUNTER=FILECOUNTER+1
) ELSE (
ECHO ╔══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════╗
ECHO ║ HIBA: Mappát nem lehet létrehozni, mert ilyen névvel már létezik egy fájl, kihagyva. ║
ECHO ╚══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════╝
SET /A ERRORCOUNTER=ERRORCOUNTER+1
)
ECHO:
)
)
ECHO ******************* EREDMÉNY *******************
ECHO Sikeresen átmozgatott fájl(ok): %FILECOUNTER% db.
ECHO Sikertelen művelet(ek): %ERRORCOUNTER% db.
:@EXIT
ECHO:
ECHO Program vége. Bármely billentyű leütésével kiléphetsz.
PAUSE>NUL1. Amennyiben nem akarsz belemódosítani, akkor nincs további teendőd
2. Ha bele szeretnél módosítani ÉS ékezetes betűket is használnál, akkor viszont a Windows beépített szövegszerkesztője alkalmatlan a feladatra. Ez esetben tedd ezt:
# töltsd el a Notepad++ aktuális verzióját (portable is lehet),
# nyisd meg a korábban tetszőleges néven elmentett BAT fájlt
# állítsd át a képen látható módon a karakterkódolás OEM 852-re, ekkor már tudsz ékezetes karaktereket is használni.FONTOS!
Ha ezt a kódot kimásolod és beilleszted egy üres BAT kiterjesztésű fájlba, akkor is "krix-krax-ok" lesznek, mert a webes kódolás "nem fér össze" a tradicionális DOS karakterkódolással Windows alatt. Ebben az esetben UTF-8-ra állítsd, így legalább a Notepad++ -ban jól jelenik meg, de futtatáskor akkor is "matyómintás" lesz...3. A BAT fájlt bemásolhatod abba a mappába, ahol futtatni szeretnéd, simán futtathatod vagy nem másolod be abba a mappába, hanem paraméterként megadott, hogy melyik mappán végezze el a műveletet
-
Ha az egyik mappn megnyomod a CTRL+Q-t és az pl. azt írja ki, hogy van 100 fájl meg 50 mappa és az összmérete 1234567890 byte, majd a másik mappán is ezt eljátszod, és ugyanezen értékeket kapod, akkor 99%-ban egyforma a két mappa.
(Azért csak 99%, mert extrém esetben előfigyelhet, hogy pl egyik mappában is van 2 fájl, meg a másikban is (tehát darabszámra OK lenne), de az egyik mappában 2 db 50 bájtos fájl van, míg a másikban meg pl. 1 db 60 bájtos meg még 1 db 40 bájtos és ez már nem OK(összméret rendben van, de teljesen más fájlok)a 100% megoldás meg a mappaszinkronizálás, ennek is az összehasonlító funkciója.
Egyik fájlablakba egyik, másik fájlablakba meg a másik mappa, majd Parancsok menü/Mappaszinkronizálás. Az összehasonlítás gomb megnyomása előtt még beállíthatsz több opciót is, pl almappákat is nézze, tartalomra is hasonlítson és hogy számít-e a dátum.
-
Szóközzel sehogy, de ha a mappán CTRL+Q-t nyomsz, akkor rekurzívan összeszámolja és megjeleníti a fájlok és mappák számát/helyfoglalását is.
Arra ügyelj, hogy a rejtett/rendszer állományokat is beleszámolja, ha tehát ezek megjelenítése nincs bekapcsolva a TC-ben, akkor előfordulhat, hogy több fájlt fog visszaadni, mint amit egyébként a fájlablakban látnál... -
válasz
Panthera
üzenetére
Master Password nélkül nem tudok róla, hogy menne a dolog. Így meg egy jelszót(Google-tól független, általad megadott jelszót) fog kérni a bejelentkezéshez, nem pedig engedélyt a böngészőben, szóval nem tudom melyikkel vagy előrébb, bár mester jelszóval más nem tud belépni, csak Te (ellenkező esetben bárki rá tud kattintani, a böngészőben feldobott Google engedélykérő figyelmeztetésnél az engedélyezés gombra és már bent is van)...
-
A mappák is fájlbejegyzéseknek minősülnek, ezért ugyanolyan tulajdonságokkal és attribútumokkal rendelkeznek, mint egy fájl. Ami ez esetben fontos, az a 3 dátum- és időbélyeg
# létrehozás dátuma
# hozzáférés dátuma
# módosítás dátumaEbből a módosítás dátuma, ami fontos esetedben. A módosítás dátuma akkor változik meg, ha
# mappát módosítják (pl átnevezik)
# mappán belül legalább egy fájl tartalma módosul
# mappán belül létrehoznak/törölnek fájlt vagy mappátAmikor Te TC-ben belenézel egy fájlba (F3-al), akkor nem történik semmi, azaz a szülőmappa dátum- és időbélyege nem változik, de abban a pillanatban, ha -és akkor maradjunk a példádnál- kattintasz egy DOC-on és azt a Word megnyitja, akkor a tudtodon kívül létrehoz a Word egy "segédfájlt" a mappába (ennek funkciójába nem megyek bele) és ezért változik meg a szülőmappa időbélyege, hisz egy új fájl jött létre...
(TC-ben ha bekapcsolod a rejtett fájlok megjelenítését, akkor kipróbálhatod, pl van egy valami.doc nevű doksi, TC-ből megnyitod a Word-el, akkor a doksi könyvtárában létrejön egy fájl, az eredetivel azonos néven, csak tilde karakterrel fog kezdődni példánkban ~valami.doc néven, és mivel létrejött egy új fájl a mappában, ezért annak időbélyege is módosulni fog. Ez a fájlkezelés sajátossága (DOS-ban is így volt), szóval nem kikapcsolható.) -
válasz
Dottore
üzenetére
Így már világos. Sajnos TC-ben nem tudok ilyen lehetőségről ill. más, általam ismert 2 ablakos fájlkezelőben sem rémlik, hogy lenne.
Ami esetleg segíthet (persze nem biztos), hogy egy másik fájlkezelőben, konkrétan a FreeCommander-ben (van portable változata is, nem kell feleslegesen telepíteni) van egy ún. Linked Browsing opció (Folder menüben található), amit ha bekapcsolsz, akkor ha bármelyik fájlablakban rákattintasz egy adott nevű fájlra, akkor a másik fájlablakban odapozíciónál az ugyanolyan nevű fájlra, bárhol is álljon a scrollbar.
Természetesen ennek az a feltétele -amit írtál is-, hogy 2 különböző mappában ugyan, de ugyanolyan névvel szerepeljenek a fájlok.Nem tudom ez segít-e, de talán tehetsz vele egy próbát.
-
válasz
Dottore
üzenetére
A Notepadd++ (vagy épp WinMerge) fájltartalmakat képesek görgetni, nem pedig könyvtárstruktúra megjelenítést.
Őszintén szólva így hirtelen nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen "fájlablakszinkronbangörgető" feature miért lenne számodra hasznos...
Ha esetleg azt leírnád, hogy konkrétan mit szeretnél ezzel megvalósítani, hogy tudná a konkrét feladatot segíteni egy ilyen feature, akkor talán találnák (már ha lehet) olyan "kerülőutat", ami segítené a munkádat.
-
-
-
válasz
tknof1871
üzenetére
Beleállsz a kívánt mappába, ahova szeretnéd létrehozni a "sok" almappát, ütsz egy F7-t és bemásolod ezt a sort
<1-52>[C]. hétés OK.
Ez automatikusan érzékeli hány számjegyből áll a számláló és nullával kitölti(mappák rendezésénél ez a jó módszer), azaz ez lesz
01. hét
02. hét
...
52. hétHa azt szeretnéd, hogy ne töltse ki nullával a számlálót, akkor ezt add meg F7 után
<1-52>[C1]. hétAmúgy, ha az F7 (új mappa) ablakon rákattintasz a +- gombocskára, akkor feltárulnak a lehetőségek.

-
Még annyit, hogy természetesen az előbbi példát direkt apróztam el ennyire, csak azért, hogy jól látható legyen az elv, hogy hogy lehet egymást követő egyéni és beépített parancsokkal dolgozni.
Azt a feladatot, amit korábban felvázoltál (bal és jobb oldalra töltsünk be mappákat, majd az egyiket rendezzük dátum szerint), az egyszerűbben is kivitelezhető, használva azt a módszert, amit te is említettél.
Ez esetben a usercmd.ini tartalma csak ennyi[em_FireAllCommand]
cmd=em_FireChangeFolderLeftAndRight, cm_LeftByDateTime
[em_FireChangeFolderLeftAndRight]
cmd=C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD64.EXE
param= /O /L="C:\" /R="D:\" -
Szvsz csak usercmd.ini fájlba írt parancsok sorozatával kivitelezhető a dolog (így biztosan)
[em_FireAllCommand]
button=wcmicons.dll
cmd=cm_FocusLeft,em_FireChangeLeftFolder,cm_LeftByDateTime,cm_FocusRight,em_FireChangeRightFolder,cm_RightByDateTime
[em_FireChangeLeftFolder]
cmd=cd C:\
[em_FireChangeRightFolder]
cmd=cd D:\Az usercmd.ini fájlt abba a mappába kell létrehozni, ahol a wincmd.ini is található. (TC Súgó/TC névjegye és ott kiírja hol van)
Mint láthatod, az egyéni parancsokat szögletes zárójelek közé kell tenni ill. em_ előtaggal kezdődnek(pl. em_FireChangeLeftFolder), míg a TC beépített parancsai cm_ előtaggal(pl. cm_FocusLeft). A parancsokat vesszővel elválasztva lehet felsorolni egymás után. -
Itt Word doksik kapcsán volt már szó erről
Nyilván ha sima Text fájlokban keresgélnél, akkor nem kell bejelölni a 2. pontban említett opciót.(Bocs, hogy csak most írok, beköszöntött a fűszezon, aztán 3 napja megállás nélkül motoros fűkaszával felfegyverkezve dzsungelt irtottam...)
-
Leírok egy "összetettebb" eljárást, csak az érdekesség kedvéért, hátha mások még hasznát veszik vagy hasznosnak tartják.
Szóval a keresés végeztével az eredményeket ablakba küldjük. Ekkor a szokásos megjelenítés fogad, amiből hiányzik néhány oszlop, ami nem árt ha lenne, pl. dátum és útvonal. Éppen ezért egyedi oszlopokat hozunk létre, még pedig ilyen formán. Ha jól jártunk el, akkor már egyből látszódik az eredménye.
Ennél a pontnál akár meg is állhatnék, hisz az egyedi oszlopok választásának lehetősége bekerült a SHIFT+F1 menübe és azt már bármikor alkalmazhatjuk is, mindkét fájlablak esetén is, de nem állok meg, ugyanis automatizálható, hogy a keresést követően, az ablakba küldés gombon kattintás után, a létrehozott egyedi oszlopbeállítás automatikusan "betöltődjön".
Először is létrehozunk egy új nézetmódot (2. lépés), majd hozzárendeljük a korábbi egyedi oszlopokat (4. lépés).
Már csak annyi van vissza, hogy aktiváljuk az automatikus nézetváltást, amikor is létrehozunk egy új szabályt (3. lépés), amely szabály a keresés eredményekor aktiválódik (4. lépés), amihez hozzárendeljük, az imént létrehozott, új nézetmódot (5. lépés).
Ha OK-val kilépünk a beállításokból, akkor KÖTELEZŐ bezárni a TC-t és újra elindítani, mert csak így lépnek érvénybe a korábbi beállítások. -
válasz
woodworm
üzenetére
Sajnos nem lehet. Lehet, hogy van valami plugin, de arról Én nem tudok.
Az eszköztáron az megoldható, hogy lenyitható ikonként viselkedjen egy ikon, és ahhoz hozzá is lehet adni alcsoportokat, de az kínszenvedés lenne esetedben.Amit javasolni tudok (Én is ezt a megoldást használom), hogy kívánt mappára ráálsz és CTRL+D/Aktuális mappa hozzáadása. A következő CTRL+D-nél meg kiválaszthatod a listából az összes korábban hozzáadott mappát.
Itt szintén van lehetőség a Beállítások/Új almenü segítségével (ha szükséges) csoportosítani a mappákat. -
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, a különböző fájlkiterjesztéseket fel lehet sorolni, csak szóközzel vagy pontosvesszővel kell elválasztani őket.
Tehát: *.mp3 *.flac *.ogg vagy *.mp3;*.flac;*.ogg
Az egyes keresési beállításokat el lehet menteni(General/Advanced/Plugins fül összes beállítását), majd azt, amikor szükséges visszatölteni a Load/Save fül segítségével.
(valami beszédes névvel, pl. Search for duplicated files - Audio Only vagy akármi)"Meg azért van gyanúm, hogy az Advanced fülön legalul és a külön Plugin fülön is lehetne ezzel kapcsolatban valamiket állítani, vagy pontosítani...?"
Ahhoz, amire Neked alapban szükséged van, ahhoz nem kell állítani semmit, de természetesen az igényednek megfelelően úgy finomíthatsz a keresésen, ahogy csak szeretnél. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Azt tisztázzuk: tehát nem az MP3 TAG-ben akarsz keresgélni ugye? Mert ha igen, akkor tárgytalan, amit írtam...
Ha nem erről van szó, akkor keresésnél (ALT+F7)/General fül/Search for mezőbe: *.mp3
Ha pl. csak ABBA számok után kutatsz, akkor meg pl. *abba*.mp3
UI: Mindjárt megnézem az AllDup-t, mert az tud keresni TAG-en belül is, lehet, az be van kapcsolva alapból és az miatt (sok zenénénél, meg HDD-ről) biztosan lassabban keres, de lehet, hogy ez az opció kikapcsolható... -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, a keresési ablak azon az oldalon (jobb vagy bal) jelenik meg, amelyikről indítottad a keresést, és igen Én nem a teljes TC ablakról készítettem képernyőképet.
(Angolban valóban nem Ablakba a neve, hanem Feed to listbox)UI: Gondolom ez csak hirtelen felindulásból elkövetett keresés volt, hisz nem MP3-akra kerestél rá, mint ahogy a másik topikban írtad, szóval nehogy letakarítsd a rendszerfájlokat is, mert annak nem fogsz örülni...(a mostani képernyőmentéseden nem MP3-ak vannak, hanem kb. minden)!!!
-
Igen, tudom, hogy vannak ilyen bővítmények, de amikor utoljára néztem (nagyon-nagyon régen), akkor nem volt még x64-es változatuk. Most újra megnéztem az ISO 1.7.9-t (nekem ennyire egyszerű kell, semmi más) de sajnos nem kezel egyes ISO-kat. Van, amit teljesen korrektül megjelenít (ISO-belül) a fájlrendszert, de sajnos van, amit meg nem és pl. ilyen a Media Creation Tools-al legyártott Windows telepítők ISO-i is. hiba_01 | hiba_02 (ez csak egy példa volt, de teljesen véletlenszerű, hogy melyik ISO-t tudja megjeleníteni és melyiket nem)
Ha esetleg tudsz valami egyszerű (értsd: nem kell, hogy 20 kép+30 archive+40 dokumentum stb stb formátumot is kezeljen, csak sima ISO-t, esetleg pár egyéb lemezképfájl formátumot), van x64-es verziója és az a legutolsó TC-vel is hibátlanul megy/működik, na azt megköszönném.
-
válasz
liszi70
üzenetére
Igen, meglepően sokrétű és tudású progi, nem csak egy "sima" fájlkezelő...
Ha nekiállnák és minden menün/opción/funkción stb. végigszaladnék, biztos találnék olyan dolgot, amire azt mondanám, hogy "jé, ezt is tudja?"
Azt nem tudom, hogy pl. egy Power Archiver formátummal mit kezdene, de az tény, hogy alapból ARJ/ZIP/ACE/RAR/TAR/LHA/UC2 formátumokkal, külső progi nélkül elbír, és azt se feledjük, hogy pl. csak a RAR nem csak rar fájlokat kezel, hanem számos más formátumot is.
Én csak azért használok bandizip-t külön, mert az közvetlenül bele tud nézni az ISO-kba (nem kell felcsatolni külön)
-
válasz
liszi70
üzenetére
Megoldható.
1. Kijelölöd a mappákat/fájlokat a kereséshez és ALT+F7
2. Bővített fül alján Azonos fájlok keresése bejelöl ill. ha nem csak név egyezés kell, hanem tartalomra is egyezzen, akkor az Azonos tartalom is bejelöl [kép]
3. Keresés indítása, majd a keresés végén az Ablakba gombon katt
4. Kijelölés menü/Csoportkijelölés és mindenféle állítgatás nélkül OK.
5. Ha ellenőrizted (ránézésre), hogy jók a kijelölés(ek), akkor DEL gomb -
válasz
Doky586
üzenetére
Pl, ha a C meghajtó gyökerében keresgélnél (hisz ott a windows mappa), akkor annyi az egész, hogy csillag gombbal kijelölsz mindent és a windows mappát meg kiveszed a kijelölésből (insert gomb rajta) és ezt követően ALT+F7.
Ilyenkor automatikusan be lesz jelölve a csak a kiválasztott mappákban/fájlokban keres opció (ami egyéb esetben nem bekapcsolható)Egyszerűbben: Keresés előtt ki kell jelölnöd azokat a mappákat, amikben keresni szeretnél, a nem kijelöltek meg automatice kimaradnak a keresésből.
-
válasz
tknof1871
üzenetére
Abból amit leírsz, nyilván a dokkoló tájékán lehet a gond, mert
1. Van amikor nem látszódik a HDD
2. Amikor látszódik, akkor minden OK"Mikor látja a HDD-t akkor vajon sziklaszilárd a kontakt a SATA portokon?"
Biztosan igen, mert ha nem így lenne, akkor a HDS szöveges értékelésében megjelenne, hogy X számú átviteli hiba lépett fel.lehet, hogy az is segítene, ha kitakarítanád a dokkolót és a külső SATA csatit is kifujatnád. Lehet, hogy kis por miatt van az, hogy egyszer érintkezik rendesen minden, egyszer meg nem. persze még az a lehetőség is ott van, hogy az évek alatt egyszerűen megkopott a SATA csati felülete, bár ahogy szavaidból kiveszem, nem arrról van szó esetedben, hogy naponta 20x kerül ki-be meghajtó a dokkolóba...
UI: nyugodtan tegeződhetünk...

-
válasz
tknof1871
üzenetére
Értem, amit írsz, de amíg a dokkolóban (akármilyen csatin) "eltünedezik" a meghajtó, addig nincs miről beszélni.
Nyilván ez esetben ott a dokkolóval/kábellel/szoftverrel stb van gond. Azt kellene elsőre kiküszöbölni.
Javasolnám elsőre letölteni a Hard Disk Sentinel Trial változatát ([link]) és azzal ránézni a meghajtóra. Ha ott ilyen pl. adatátviteli stb stb hibákat ír ki a HDS, akkor az a gond. -
válasz
tonyrulez
üzenetére
Egy másik megközelítés Batch fájlal
1. Megnyitod a Mappaszinkronizálást, betallózod a forrás- és gyökérmappát, beállítod, amit be szeretnél állítani(jobbról-balra vagy almappákat stb stb) és egy beszédes néven elmented, ahogy PhoenixK leírta (ez esetben ne használj szóközt avagy ékezetes betűket).
Ezt a műveletet annyiszor elismétled, ahány könyvtárat szeretnél szinkronizálni.
Fire_Documents | Fire_Pictures | Fire_Videos
Én ezekkel a nevekkel mentettem és ezeken a neveken meg is lesz található a listában.2. Hozz létre egy üres fájlt (SHIFT+F4), illeszd be a lenti kódot és mentsd el valamilyen névvel, csak bat legyen a kiterjesztése (batch fájlt gyártunk)
"C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD64.EXE" /O /S=S:=Fire_Documents
"C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD64.EXE" /O /S=S:=Fire_Pictures
"C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD64.EXE" /O /S=S:=Fire_Videos
PAUSELátható, hogy annyiszor ismétlődik ugyanaz a sor, ahány szinkroizálandó mappa profilt elmentettünk ill. ezen profilnevek változnak csak a sorokban.
Ha lefuttatod a batch fájlt, akkor automatikusan elindul az összehasonlítás, de a szinkron gombra neked kell minden egyes esetben rákattintani.
(A TC útvonala más lehet(attól függ, hogy hova telepítetted) és az EXE neve is más lehet, attól függően, hogy 32 vagy 64 bitest használsz belőle) -
válasz
Hege1234
üzenetére
Körülményesebb a megoldás, de kivitelezhető.
1. a keresőablakban a Reguláris kifejezés (RegEx 2) bepipál
2. a keresőablakban a Office XML (.....) bepipál
3. a keresendő szöveg helyére pedig ez a "csúnyaság" kerül. (ebben a formájában mindegy, hogy a 2 keresett szó egymáshoz viszonyítva hol van (melyik van előbb, mint a másik avagy fordítva)
(hegyaljai.*1697|1697.*hegyaljai)Ez esetben ÉS kapcsolat van, azaz mindkét szót tartalmaznia kell a dokumentumnak.
Ez meg már csak plusz infó(hátha jól jön neked vagy másnak), ez esetben VAGY kapcsolat van, azaz vagy az egyik vagy a másik szót tartalmazza a dokumentum.
(hegyaljai|1697)
UI: A keresendő szövegben a függőleges vonal | jobb- és bal oldalán sincs szóköz, még ha itt a hozzászólásban úgy is látszódik, erre ügyelj.
-
-
válasz
ivevsya
üzenetére
Na ez nálam (sima TC 9.51 esetén) nem műxik...

(Ha bal vagy ha jobb keresés eredménye, ablakba küldve, akkor az van, amit korábban írtam kerülő út címmel...)
Azt mondod, hogy TCUP esetén meg megy?
-
-
válasz
ivevsya
üzenetére
Nem ismerem, hogy a TCUP ebben a tekintetben más-e, mint a "sima" TC.
Sima TC-ben nem tudtam megoldani a dologot, mert szinkronkor hiába készítek profilt, hogy pl csak az 1 óránál nagyobb fájlok legyenek, nem foglakozik vele...Kerülő megoldás még az lehetne (de sajnos ez is zsákutca), hogy sima fájlkereséssel kikeresed a megfelelő hosszúságú (duration) fájlokat, azt ablakba küldöd és úgy szinkron, de ezt meg nem támogatja a TC.
-
-
-
-
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Láttam, hogy tegnap még beszélgettetek róla, ezért este -volt 1-2 óra szabadidőm- megírtam a progit...
Normál üzemmód (ahogy kérted korábban) | Eredmény
Grouped By SIDE üzemmód | Eredmény
Ami hiányosság és fontos lehet
1. A progi nem kér Admin jogot
2. A progi nem ellenőrzi, hogy van-e elég hely a célmeghajtón
3. A progi nem ellenőrzi, hogy a cél mappában van-e legalább 1 mappa (nem lehet), így mindig egy üres mappát adj meg, vagy hozz létre újatTermészetesen, ahogy lesz időm, javítom a 2-3 pontot, az 1. pont az csak info, nem hiszem, hogy kellene admin jog... Persze még párszor átnézem alaposan, mert pl van nyelvi gond is, pl unshorted helyett unsorted stb stb, de alapvetően nem sok javítani való lesz.
Ha érdekel a progi, írj...
UI: A Casette szót azért csak sikerült elbaxarintanom Castette-re, de sebaj...

-
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
Ilyet nem tud a TC vagy ha igen, akkor valaki dobja be a megoldást, mert érdekel.
Ha "ömlesztve" vannak a fájlok, tehát nem fontos, hogy név/méret/dátum stb stb szerint rendezve legyen ill emelkedő vagy csökkenő sorrendben a fájllista(ellenkező esetben ugye más-más fájlok kerülnének más-más mappákba), akkor szvsz batch script-el kivitelezhető.
Ha nem csak egyszeri alkalomra kellene ilyen progi, hanem valamilyen okból erre neked gyakran szükséged van, akkor lesz annyi szabadidőm, hogy írjak egy ilyen progit neked...
-
-
Direkt felpakoltam a legutolsó -még béta- változatát is az MPC-BE-nek, elindítottam, Nézet/Beállítások/Formátumok újratársítottam minden videó fájlt, de nem tudom előidézni a hibát...
Nem tudom, húzd újra a lejátszót, társíts hozzá minden video-t (fentebb írtam, hol) és próba...
Itt van egy valag egyéb lehetséges ok, sok sikert hozzá: [link]

(A linkről letölthető FIX-et ne használd vagy csak saját felelősségre!!!) -
Na ez érdekes...

1. Csak és kizárólag az MKV-kkal van gond? (Nem csak ugyanazon MKV-al, hanem minden MKV-val) ill. pl MP3-akkal nincs gond, ott elindítja az adott lejátszót, vagy pl JPG képeknél meg az adott képnézegetőt stb stb?
2. dobj egy képet a hozzárendelésekről(fájl menü/hozzárendelés), amin látszódik, hogy milyen lejátszót rendel hozzá a TC az MKV-khoz, tehát erről [kép] -
-
Elsőre próbáld meg újra társítani a "windows"-al.
TC-t zárd be, intézőt indítsd, jobb egér az MKV-n és társítás, add meg az alapértelmezett lejátszót a lejátszáshoz, TC indít és próba.Ha nem hoz megoldást, akkor TC indít, ráállsz az MKV fájlra, Fájl menü/Hozzárendelés és ott adod hozzá a megfelelő lejátszót, pl esetemben az MP4 fájlokhoz, az MPC-HC van hozzárendelve, ilyen formán: [kép]
-
-
Csillaggal (*) az összes fájlt és mappát is ki lehet jelölni és úgy csoportosan át lehet "varázsolni" az attribútumokat... (már ha jól értelmeztem a gondod)
Ezenkívül, ha mindig azt szeretnéd, hogy az eredeti dátum/idő bélyegzővel másoljon mindent a TC, akkor a Beállítások/Általános beállítások/Másolás Törlés és pipa ide : [link]
TC-t zárd be és indítsd újra, addig nem működik ezzel a beállítással) -
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Első ránézésre az lehet, amit TRob1 is írt, azaz valami számos formátumot ismerő -általában beépített (asztali gép) vagy integrált (lapos)- kártyaolvasója "produkál"...
(Az ESD-USB az meg egy Windows telepítő is lehet (pl Win10), amit bent felejtettek a kártyaolvasóba...) -
-
Több ablaknak sok értelme nem lenne, hisz pont ezért vannak a fülek...
Több fülön is lehet keresési eredményt betenni és azokat lehet a háttérben futtatva másolni, arról nem is beszélve, hogy elég részletesen lehet keresni is, ahhoz pl nem kell 2 fül meg 2 keresés, hogy pl a ZIP meg a PDF fájlokat listázd (pontosvesszővel kell elválasztani a fájlkiterjesztéseket a keresési mezőbe, ennél a példánál maradva *.pdf;*.zip )Ha rosszul értelmeztem a problémád, akkor sorry...
-
Nem véletlenül írtam korábban is, hogy ilyen lehetőségről nem tudok, és nincs is a TC-ben, mert másolás közben kellene mindazt megtenni, amit az előbb írtam.
Sajnos év ezen részében napi 14-16 órát húzok le, most PH!-ra is alig van időm. Ha nem így lenne max 1 óra és írnék egy ilyen progit neked.
Addig is még annyit tehetsz, hogy megkérded ITT, hátha valaki tud valami progit rá avagy még az is opció lehet, hogy a szoftverfejlesztés szekcióban valamelyik topikban (C/C++ vagy programozás stb) érdeklődsz, hogy valaki gyorsan összedobna egy ilyen alkalmazást. -
Ja ezt meg lehagytam sikeresen, szóval ha nem csak 1 mappában vannak a fájlok, hanem több almappában is, akkor meg így járj el
1. TC-vel belépsz abba a mappába, ahol a fájlok vannak (almappástól stb)
2. ALT+F7, Amit keres -> *.txt
3. Keresés végeztével Ablakba gombon katt
4. csillaggal kijelölöd az összeset, majd CTRL+M, a kiterjeszté végét meg kiegészíted a .old-al. Képben -
"...teszem az akarmi.txt fajlt atnevezni, akarni.txt.old vagy akarni.txt.bak fajlra"
Így világos, így viszont pont az segít, ami más esetben rossz eredményhez vezet, pont a *.*.old
Add ki ezt az egyszerű parancsot az átnevezendő fájlokat tartalmazó mappában (TC-ből is lehet, csak elkezded gépelni)
ren *.txt *.*.oldfPApi
Világos, de nem is a fájlnévre/fájlnév képzésre értettem a korábban írtakat, hanem az átnevezés kapcsán (nagy mák, hogy pont ez az "anomália", most épp a megoldás.) -
Sajnos ilyen lehetőségről nem tudok.

(a *.*.old meg azért értelmetlen, mert egy fájlnév az 2 részből áll, fájlnévből+kiterjesztésből, ponttal elválasztva(idők kezdete óta), szóval a *.old-nak van/lehet értelme, de a *.*.old-nak semmi(nincs olyan progi, ami ki tudná találni, hogy a 2. csillag helyére mi is kerüljön))
-
Bocs, biztos én vagyok hüle, de mi az a "regit"?
(*.*.old meg teljesen értelmetlen)Olyan van, hogy a cél fájlok automatikus átnevezése, ami az jelenti, hogy a fájlnév végére(tehát nem a kiterjesztésébe) sorszámot szúr be, zárójelek között, pl ubul(2).txt, ubul(3).txt stb stb.
-
válasz
karlkani
üzenetére
Igen, csak ez rejt veszélyeket magában (pont ezért nem is írtam le), ugyanis ha valaki véletlenül nem módosítja a fájlnevet vagy egy olyan fájlnevet ad meg, ami létezik az adott könyvtárban, akkor az adott fájlt kérdés nélkül 0 byte-osra varázsolja, azaz pl egy Windows telepítő ISO-n(meg bármilyen más fájlon) egy "hirtelen felindulásból" elkövetett OK egy 0 byte-os telepítőt eredményez...
-
-
válasz
Panthera
üzenetére
Ezt csak akkor lehetne kivitelezni(szvsz), ha alapból lenne olyan opció, hogy az üres könyvtárakat(empty folder) ne kerüljenek másolásra...
Fájl szinten a könyvtárak -közel- egyenértékűek a fájlokkal, viszont -ebből a szempontból- nem azok, mivel vannak olyan tulajdonságaik (attribútumok), amikkel nem rendelkeznek.
1. A fájloknak 3 időbélyegzője létezik, rendre, létrehozás, módosítás, hozzáférés
2. Könyvtáraknak csak a létrehozás időbélyegzője van
3. A TC, alapértelmezésben fájloknál a MÓDOSÍTÁS időbélyeget, mappák esetén meg a LÉTREHOZÁS időbélyeget jeleníti meg (ezért nem lehet a mappákat ÉS a fájlokkal együtt rendezni dátum alapján)Ez amúgy egy szép fejtörő, de(külső bedolgozók nélkül) nem kivitelezhető, hangsúlyoznám, hogy így "hirtelen, első látásra" alapon...
-
válasz
pethYeti
üzenetére
Az adott fájlon állva
CTRL+ENTER -> fájlnév a parancssorba
CTRL+P -> mappa a parancssorba
CTRL+SHIFT+ENTER -> teljes útvonal (mappa+fájlnév) a parancssorbaParancssorból meg a szokásos módon kimásolhatod (ha a fájlnév és/vagy útvonal szóközt tartalmaz, akkor a TC automatikusan macskakörmök közé teszi azt, erre is figyel)
-
Világos, csak már azt hittem valami "csoda TV"-re kötött cuccról van szó...(Eddig is cumiznak a userek, mert nagyon sok csak FAT32-t ismeri, aztán a BD rip-ek meg nagyobbak, mint 4GB..
)Szerint csinálj egy boot Linux pendrive-t, aztán arról bebootolva simán másolhatsz, fájlkezelőjét kezelni sem lesz kihívás... (Egy gyorsabb pendrive-ról (nem kell USB3 sem) elég gyorsan el lehet indítani egy Linux-ot)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(elsőre ne éles adatokon kísérletezz)