Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
milu
aktív tag
A TC-ben hol és hogy lehet beállítani, ha
1, konkrét szóra keresek (amit a fájlnév része, azt a szót tartalmazza) és
2, a kiterjesztés legyen konkrét (esetemben például most .ods)
Néztem a Parancsok > Keresés menüben, sajnos nem találtam.(Total Commander Verzió 10.00 64 bit (2021 -06-10))
-
[w]
őstag
válasz
tonyrulez
üzenetére
értsd: a
cm_CopyFullNamesToClipparancsot csak file-on állva próbáltam, úgy hogy kiléptem a mappájából és a mappa nevén álltam úgy sosem adtam ki a parancsotarra, hogy bármit vágólapra lehet vele másoltatni azért nem jöttem rá magamtól, mert:
ad. 1. hülye vagyok
ad. 2. hülye vagyok
ad. 3. a parancs leírásában "Filenév másolása teljes elérési úttal" szerepel, ebből kurvára nem egyértelmű, hogy bármire is vonatkozik, elvégre filenév szerepel benne, de nyilván viccbőlelnézést kérek, hogy hülye vagyok és köszönöm a segítséget
-
[w]
őstag
azt szeretném elérni, hogy eszköztár egyik ikonjára a vágólapra másolja annak a mappának a teljes elérési útját, amin a kurzor áll, erre van ötletetek?
eddig csak a szülő mappát sikerült beállítani vagy azt, hogy csak akkor másolja az útvonalat, ha a kérdéses mappában állok, sajnos nem találtam olyan parancsot amivel nem kell belépnem az érintett mappába
-
Krogoth
senior tag
Üdv.
Van pár zeneszám, aminek ugye a neve előtt szám is szerepel. Van lehetőség úgy csoportos átnevezésre, hogy ne egyesével (első kijelöléskor az 1eseket, majd a 2eseket...) kelljen törölni a számokat a címből?

-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy TC-ben, ha egy videót szeretnék F3-al megnézni, akkor megnyílik az ablak, el is indul a lejátszás, de kép nincs csak hang?
-
Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy mindig látható-ra be lehet valahogy állítani a tc-t? Lehet én vagyok vak, nem látok ilyen beállítási lehetőséget.
Köszönöm szépen!
-
poirot
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm.
Tudtam, hogy vak vagyok.
-
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne;Ha több fül van nyitva, az aktuális fület hol lehet átszinezni olyanra, mint az aktiv/inaktiv fejléc szine? Elég nehézkes meglátni hol áll, igaz a fejlécen rajta van, de így áttekinthetőbb lenne.
Hogy lehet átírni Total commanderben egy mappa/file létrehozási dátumát? Szerintem a Nortonban volt ilyesmi, itt meg nem találom, pedig lehet, hogy pofonegyszerű.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
milu
aktív tag
A TC-ben (10.00beta6) indítottam egy keresést.
A kérdésem az, hogy a keresés eredményét hogy tudom elmenteni úgy, hogy ha legközelebb (Parancsok>Keresés>Beolvas/Mentés) megnyitom az elmentett keresést, ne csak a keresés beállítását, hanem a keresés eredményét mutassa, mert azokkal a fájlokkal ma, holnap dolgom van. TXT-be a keresés eredményét ki tudom menteni, de abból kinyitni a fájlokat macerásabb. A TC-be visszatöltés lehetőségét biztosítva lenne jó elmenteni a keresést. -
válasz
tknof1871
üzenetére
Beleállsz a kívánt mappába, ahova szeretnéd létrehozni a "sok" almappát, ütsz egy F7-t és bemásolod ezt a sort
<1-52>[C]. hétés OK.
Ez automatikusan érzékeli hány számjegyből áll a számláló és nullával kitölti(mappák rendezésénél ez a jó módszer), azaz ez lesz
01. hét
02. hét
...
52. hétHa azt szeretnéd, hogy ne töltse ki nullával a számlálót, akkor ezt add meg F7 után
<1-52>[C1]. hétAmúgy, ha az F7 (új mappa) ablakon rákattintasz a +- gombocskára, akkor feltárulnak a lehetőségek.

-
tknof1871
őstag
Üdv! Total Commanderrel létre lehet hozni több mappát automatikusan? 52 mappát szeretnék, az év minden hetének egyet. Olyan mappanevekre gondoltam, mint: 1. hét; 2. hét; stb.
-
fPApi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, tökéletesen működik! És nagyon jó a részletes magyarázat, mert így legalább értem is a dolgot!
-
Még annyit, hogy természetesen az előbbi példát direkt apróztam el ennyire, csak azért, hogy jól látható legyen az elv, hogy hogy lehet egymást követő egyéni és beépített parancsokkal dolgozni.
Azt a feladatot, amit korábban felvázoltál (bal és jobb oldalra töltsünk be mappákat, majd az egyiket rendezzük dátum szerint), az egyszerűbben is kivitelezhető, használva azt a módszert, amit te is említettél.
Ez esetben a usercmd.ini tartalma csak ennyi[em_FireAllCommand]
cmd=em_FireChangeFolderLeftAndRight, cm_LeftByDateTime
[em_FireChangeFolderLeftAndRight]
cmd=C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD64.EXE
param= /O /L="C:\" /R="D:\" -
fPApi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, kipróbálom!
-
Szvsz csak usercmd.ini fájlba írt parancsok sorozatával kivitelezhető a dolog (így biztosan)
[em_FireAllCommand]
button=wcmicons.dll
cmd=cm_FocusLeft,em_FireChangeLeftFolder,cm_LeftByDateTime,cm_FocusRight,em_FireChangeRightFolder,cm_RightByDateTime
[em_FireChangeLeftFolder]
cmd=cd C:\
[em_FireChangeRightFolder]
cmd=cd D:\Az usercmd.ini fájlt abba a mappába kell létrehozni, ahol a wincmd.ini is található. (TC Súgó/TC névjegye és ott kiírja hol van)
Mint láthatod, az egyéni parancsokat szögletes zárójelek közé kell tenni ill. em_ előtaggal kezdődnek(pl. em_FireChangeLeftFolder), míg a TC beépített parancsai cm_ előtaggal(pl. cm_FocusLeft). A parancsokat vesszővel elválasztva lehet felsorolni egymás után. -
fPApi
őstag
Készítettem egy gombot, mely beállítja a jobb és bal ablakot (/L=”elérés” /R=”elérés”). Rendben működik, de szeretném azt is beállítani, hogy mondjuk a bal ablakban dátum szerint legyen a rendezés. Próbáltam a "sortorder=3"-at utánaírni, de nem működött. Hogyan lehet ezt megoldani?
-
totyaNYC
csendes tag
Köszi! Közben találtam rá megoldást. Megosztom veletek, hátha hasznos:
- A kérdéses meghajtóra lépve első lépésként ki kell választani a 'Commands' majd azon belül a 'Branch view(with subdirs)' lehetőséget. Így az ablak/fül fogja magát és megjeleníti az összes, a meghajtón lévő fájlt egymás alatt (magyarán 'elfelejtjük a mappákat')
- Második lépésként - most, hogy csak a fájlokat látjuk - fogjuk a kijelölni kívánt fájlok neveit tartalmazó txt-fájlunkat (amiben csak a fájlok neveinek kell szerepelniük, soronként pontosan egynek) és betöltjük a TC-n belül a 'Mark' / 'Load selection from file' menüponton belül. Így kijelöli a megadott fájlokat és mehet a másolás/törlés/áthelyezés.
-
totyaNYC
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban. Van egy meghajtóm, rajta több különböző folderrel (bennük több sub-folderrel). Ezek a folderek tele vannak fájlokkal, melyeknek egy meghatározott részét (Excel 'text' fájlnév listám van a fájlokról) szeretném tömegesen kijelölni és átmenteni egy másik meghajtóra. Kiterjesztés alapú szűrés nem jöhet szóba sajnos, csak fájlnév-alapú. Van-e erre automatizmus a programban vagy egyesével kell keresnem/kijelölnöm őket? Esetleg erre a problémára létezik TC-n kívüli bármilyen megoldás? Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
milu
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Fire/SOUL/CD! Nagyon hasznos és egyértelmű a válaszod, nagyon köszönöm!
-
Itt Word doksik kapcsán volt már szó erről
Nyilván ha sima Text fájlokban keresgélnél, akkor nem kell bejelölni a 2. pontban említett opciót.(Bocs, hogy csak most írok, beköszöntött a fűszezon, aztán 3 napja megállás nélkül motoros fűkaszával felfegyverkezve dzsungelt irtottam...)
-
milu
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ha egynél több (kettő vagy több) szóra emlékszem a dokumentumból, azt hogy kell beírni a szöveg vagy cím keresőbe? "és" logikai kapcsolatra gondoltam
-
milu
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Fire/SOUL/CD (nagyúr) nagy vagy, ezt a részletes megoldást nagyon megköszönöm, nagy segítség ez nekem! És gyakorlatban sokat fogom használni (az útmutatód alapján beállítottam én is) és kiválóan működik!
Nagyon köszönöm a leírást és az idődet! ha van még további tipped, azt is örömmel veszem! -
Leírok egy "összetettebb" eljárást, csak az érdekesség kedvéért, hátha mások még hasznát veszik vagy hasznosnak tartják.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval a keresés végeztével az eredményeket ablakba küldjük. Ekkor a szokásos megjelenítés fogad, amiből hiányzik néhány oszlop, ami nem árt ha lenne, pl. dátum és útvonal. Éppen ezért egyedi oszlopokat hozunk létre, még pedig ilyen formán. Ha jól jártunk el, akkor már egyből látszódik az eredménye.
Ennél a pontnál akár meg is állhatnék, hisz az egyedi oszlopok választásának lehetősége bekerült a SHIFT+F1 menübe és azt már bármikor alkalmazhatjuk is, mindkét fájlablak esetén is, de nem állok meg, ugyanis automatizálható, hogy a keresést követően, az ablakba küldés gombon kattintás után, a létrehozott egyedi oszlopbeállítás automatikusan "betöltődjön".
Először is létrehozunk egy új nézetmódot (2. lépés), majd hozzárendeljük a korábbi egyedi oszlopokat (4. lépés).
Már csak annyi van vissza, hogy aktiváljuk az automatikus nézetváltást, amikor is létrehozunk egy új szabályt (3. lépés), amely szabály a keresés eredményekor aktiválódik (4. lépés), amihez hozzárendeljük, az imént létrehozott, új nézetmódot (5. lépés).
Ha OK-val kilépünk a beállításokból, akkor KÖTELEZŐ bezárni a TC-t és újra elindítani, mert csak így lépnek érvénybe a korábbi beállítások. -
milu
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha a kereséssel megtaláltam a (példádban felsorolt és) keresett kiterjesztésű fájlokat, hogy/hol lehet azokat időrendi sorrendbe tenni?
-
woodworm
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
+ tonyrulez
Köszi szépen mindkettőtöknek! Néztem ezt a lehetőséget vagy esetleg a Menüsorban a Start listába lehet még hasonlóan betenni. Valószínűleg ez lesz a megoldás.
Egyébként a középső eszköztárat szerettem volna használni, ha már adott a széles monitor. -
tonyrulez
őstag
-
válasz
woodworm
üzenetére
Sajnos nem lehet. Lehet, hogy van valami plugin, de arról Én nem tudok.
Az eszköztáron az megoldható, hogy lenyitható ikonként viselkedjen egy ikon, és ahhoz hozzá is lehet adni alcsoportokat, de az kínszenvedés lenne esetedben.Amit javasolni tudok (Én is ezt a megoldást használom), hogy kívánt mappára ráálsz és CTRL+D/Aktuális mappa hozzáadása. A következő CTRL+D-nél meg kiválaszthatod a listából az összes korábban hozzáadott mappát.
Itt szintén van lehetőség a Beállítások/Új almenü segítségével (ha szükséges) csoportosítani a mappákat. -
woodworm
veterán
Lehetséges az eszköztárra könyvjelzőzött könyvtáraknál ikon helyett felirat megjelenítése? A tooltip kevés, nem két darabról lenne szó!
-
-
totron
addikt
Na ki? Rétegtermék volt eddig is, ma mégjobban. Gyanítom, nem esel abba a hibába, hogy belém látsz valamiféle TC-ellenességet, bánat nekem ez a visszaszorulás. Mindössze az idevágó világ megváltozásáról, ezáltal a régebben annyit nyüstölt szoftver visszaszorulásáról gondoltam pár szót ejteni, de nehéz feladatnak bizonyul. Szignifikáns különbség van a régebbi töltögetések utáni rendezgetések és a mai online/stream elérések adta használat között.
Pontosan mely felhőszolgáltatásokat használod TC-n keresztül? -
partymaci
aktív tag
Üdv!
Mi a bánatért nem működik az ALT+F7, azaz a keresés ablak billentyűre? Minden más megy de az ALT+F7 nem ?
-
totron
addikt
A streamingek és felhők korában a fájlkezelők napi használata nagyban visszaszorult. De még letöltött torrentet megnyitni is praktikusabb kliensből.
-
qdak
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszííí

Működik mind 2.minden egyes rácsatlakozásnál engedélyeznem kell?
Nálam simán beenged, még a cégesbe is (egyszer kellett idáig Autenticator, utána nem kér.)
-
-
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Jó reggelt! Feltettem a CLoud plugint, Google Drive-omat fel is vettem. A kérdésem pedig az lenne, hogy minden egyes rácsatlakozásnál engedélyeznem kell? Biztonság szempontjából értem, de amúgy meg agyhugykövet kapok
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, a különböző fájlkiterjesztéseket fel lehet sorolni, csak szóközzel vagy pontosvesszővel kell elválasztani őket.
Tehát: *.mp3 *.flac *.ogg vagy *.mp3;*.flac;*.ogg
Az egyes keresési beállításokat el lehet menteni(General/Advanced/Plugins fül összes beállítását), majd azt, amikor szükséges visszatölteni a Load/Save fül segítségével.
(valami beszédes névvel, pl. Search for duplicated files - Audio Only vagy akármi)"Meg azért van gyanúm, hogy az Advanced fülön legalul és a külön Plugin fülön is lehetne ezzel kapcsolatban valamiket állítani, vagy pontosítani...?"
Ahhoz, amire Neked alapban szükséged van, ahhoz nem kell állítani semmit, de természetesen az igényednek megfelelően úgy finomíthatsz a keresésen, ahogy csak szeretnél. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
No ez nem jutott eszembe, az ALLDup után túl egyszerűnek tűnt. De nem csak mp3, hanem még egy jópár zenei formátumot is egyszerre keresnék. Tehát ha beírom, hogy abba a sorba így: *.mp3, *.ogg, *.FLAC, akkor azt fogja eredményezni, amit akarok?
Pl.:
Szám címe.mp3
Előadó neve - Szám címe.mp3
Szám címe.ogg
Szám címe.FLACEzekre így jó, hogy duplikátumokként listázza ki őket?
Meg azért van gyanúm, hogy az Advanced fülön legalul és a külön Plugin fülön is lehetne ezzel kapcsolatban valamiket állítani, vagy pontosítani...?
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Azt tisztázzuk: tehát nem az MP3 TAG-ben akarsz keresgélni ugye? Mert ha igen, akkor tárgytalan, amit írtam...
Ha nem erről van szó, akkor keresésnél (ALT+F7)/General fül/Search for mezőbe: *.mp3
Ha pl. csak ABBA számok után kutatsz, akkor meg pl. *abba*.mp3
UI: Mindjárt megnézem az AllDup-t, mert az tud keresni TAG-en belül is, lehet, az be van kapcsolva alapból és az miatt (sok zenénénél, meg HDD-ről) biztosan lassabban keres, de lehet, hogy ez az opció kikapcsolható... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez még csak egy próba keresés volt. Most nézném, hogy hogy lehetne file kiterjesztésekre korlátozni, de egyelőre még bonyolult. Biztos a "Plugins" résznél kell valamit az EXT plugin-nal csinálni, de ez még nem tiszta, hogy mit és hogyan.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, a keresési ablak azon az oldalon (jobb vagy bal) jelenik meg, amelyikről indítottad a keresést, és igen Én nem a teljes TC ablakról készítettem képernyőképet.
(Angolban valóban nem Ablakba a neve, hanem Feed to listbox)UI: Gondolom ez csak hirtelen felindulásból elkövetett keresés volt, hisz nem MP3-akra kerestél rá, mint ahogy a másik topikban írtad, szóval nehogy letakarítsd a rendszerfájlokat is, mert annak nem fogsz örülni...(a mostani képernyőmentéseden nem MP3-ak vannak, hanem kb. minden)!!!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Arra nyomtan (Angolul valami teljesen mást írt ki arra a gombra, de a sorban ugyan az volt), és nekem így rakata be bal oldalra:
Ezt akkor így kell látnom most? Erről a képről azt gondoltam egy teljesen másik, külön ablakban fogja megjeleníteni, de akkor csak mert ez ki van vágva...? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Próbálnám, de:
"...az Ablakba gombon katt"-> itt elakadtam, melyik és hol lenne konkrétabban ez a gomb? Pont ilyet nem látok...THX!
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Telepítettem a Cloud kiegészítőt, de sehol sem látom a TC-ben. Ötlet?
-
Hege1234
addikt
minden fájl egy ablakban (almappákkal) (ctrl + b)
amikor itt nyomok ctrl + alt +p -t
és elkezdek keresni ezt el lehet valahogy menteni mappamenüként(mappalista)? -
tonyrulez
őstag
válasz
lanszelot
üzenetére
NitroShare-t tudom ajánlani, még használtam mielőtt inkább megosztottam gépeken mappát, és úgy másolgattam.
-
lanszelot
addikt
Hello,
TCMD -vel tudok egyik gépemről a másikra nagy file-okat küldeni? Ugyanazon a hálózaton van mindkét gép. /nem mappa vagy file megosztás, csak mintha másolnám/
Nem akarom állandóan a külső hdd-t rádug, másol, lehúz, átdug, másol...
Ha lehet, akkor hogyan?
Vagy erre van jobb program? -
Igen, tudom, hogy vannak ilyen bővítmények, de amikor utoljára néztem (nagyon-nagyon régen), akkor nem volt még x64-es változatuk. Most újra megnéztem az ISO 1.7.9-t (nekem ennyire egyszerű kell, semmi más) de sajnos nem kezel egyes ISO-kat. Van, amit teljesen korrektül megjelenít (ISO-belül) a fájlrendszert, de sajnos van, amit meg nem és pl. ilyen a Media Creation Tools-al legyártott Windows telepítők ISO-i is. hiba_01 | hiba_02 (ez csak egy példa volt, de teljesen véletlenszerű, hogy melyik ISO-t tudja megjeleníteni és melyiket nem)
Ha esetleg tudsz valami egyszerű (értsd: nem kell, hogy 20 kép+30 archive+40 dokumentum stb stb formátumot is kezeljen, csak sima ISO-t, esetleg pár egyéb lemezképfájl formátumot), van x64-es verziója és az a legutolsó TC-vel is hibátlanul megy/működik, na azt megköszönném.
-
enemi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
liszi70
üzenetére
Igen, meglepően sokrétű és tudású progi, nem csak egy "sima" fájlkezelő...
Ha nekiállnák és minden menün/opción/funkción stb. végigszaladnék, biztos találnék olyan dolgot, amire azt mondanám, hogy "jé, ezt is tudja?"
Azt nem tudom, hogy pl. egy Power Archiver formátummal mit kezdene, de az tény, hogy alapból ARJ/ZIP/ACE/RAR/TAR/LHA/UC2 formátumokkal, külső progi nélkül elbír, és azt se feledjük, hogy pl. csak a RAR nem csak rar fájlokat kezel, hanem számos más formátumot is.
Én csak azért használok bandizip-t külön, mert az közvetlenül bele tud nézni az ISO-kba (nem kell felcsatolni külön)
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm!

Ez tök jó, akkor emiatt nem kell + progit telepíteni a gépre. Eddig a duplikált fájlok kereséséhez a ccleanert vetettem be, most kipróbáltam a Duplicate Cleaner Free-t is, de tudom, hogy sok mindenre jó a TotalCommander, sokan szeretik és azt használják az intéző helyett, így a feltelepítésével több legyet üthetek egy csapásra. Én eddig nem igazán használtam a TC-t, talán valami többszörösen becsomagolt tömörített állomány kicsomagolását végeztem el vele. Ha jól emlékszem mással nem sikerült, de TC-vel igen. Másra nem használtam, eddig megfelelt a win intézője a fájlkezeléshez.
Apropó, a TC minden fajta tömörített, becsomagolt állományt ki tud bontani? Tehát kiváltható vele mondjuk a win rar vagy a 7-Zip? -
válasz
liszi70
üzenetére
Megoldható.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1. Kijelölöd a mappákat/fájlokat a kereséshez és ALT+F7
2. Bővített fül alján Azonos fájlok keresése bejelöl ill. ha nem csak név egyezés kell, hanem tartalomra is egyezzen, akkor az Azonos tartalom is bejelöl [kép]
3. Keresés indítása, majd a keresés végén az Ablakba gombon katt
4. Kijelölés menü/Csoportkijelölés és mindenféle állítgatás nélkül OK.
5. Ha ellenőrizted (ránézésre), hogy jók a kijelölés(ek), akkor DEL gomb -
Sziasztok!
Van a Total Commanderben duplikált-fájl kereső (és törlő) funkció? -
zseko
veterán
-
-
válasz
Doky586
üzenetére
Pl, ha a C meghajtó gyökerében keresgélnél (hisz ott a windows mappa), akkor annyi az egész, hogy csillag gombbal kijelölsz mindent és a windows mappát meg kiveszed a kijelölésből (insert gomb rajta) és ezt követően ALT+F7.
Ilyenkor automatikusan be lesz jelölve a csak a kiválasztott mappákban/fájlokban keres opció (ami egyéb esetben nem bekapcsolható)Egyszerűbben: Keresés előtt ki kell jelölnöd azokat a mappákat, amikben keresni szeretnél, a nem kijelöltek meg automatice kimaradnak a keresésből.
-
-
zseko
veterán
A kereséssel kapcsolatban lenne kérdésem. Az alap keresés relatíve lassú, mire végignéz mindent. Ezt fel lehet valahogy gyorsítani? Találtam egy programot, Everything a neve, ez a windowsos indexelőn keresztül szerzi meg a dolgokat, és gyakorlatilag tizedmásodperc alatt megtalál bármit 4TB-nyi adatmennyiség között is. A duplikátumokat (legalábbis név-méret-dátum alapján) így valami eszement mód gyorsan meg lehet találni több hdd-t használva is, legalábbis azokkal a duplikátum keresőkkel szemben amiket próbáltam (volt amelyik ilyen huszon-harminc meg több órákat írt ki végzésre). Így találtam meg, hogy vannak olyan 10+ GB-os mappáim, amik 6x is megvannak a gépemen
(egyről tudtam, ez a fotós mappám biztonsági másolata másik hdd-n. Hogy mikor másolgattam még 4 másik helyre is...)Szóval, van valami beépülő vagy más a TC-hez, ami hasonló sebességgel bírna?
-
qdak
addikt
Hello
Olyan problémám lenne, hogy Office 2016 van fent a gépemen, ha nem TC bent akarok megnyítni "*.xlsx" filet simán megy, viszont TC bent rákattintva, kb 2 perc mire valami történik !!!
addig mintha rá sem kattintottam volna, intézőben ez kb 2mp és nyitva van.
Elvileg a 8 astól ezt javították, nálam 9.51 van fent...
OP: Win10
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Illetve valahol biztos állnod kell, ha más nem legfelül, akkor pedig a gyökérmappa elérési útvonalát másolja.
mappán állva sosem próbáltam ki, de ez ugyan az, amit én is használtam

Hogy eddig miért nem gondoltam erre, hogy itt megkérdezem. Köszi mégegyszer!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(egyről tudtam, ez a fotós mappám biztonsági másolata másik hdd-n. Hogy mikor másolgattam még 4 másik helyre is...)