Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Release Build 762 - 2010.03.29.47911, 64 bit.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tknof1871
üzenetére
Hát ez furcsa, én ilyet nem tapasztaltam vele, de attól még simán lehet, hogy adott verzió esetén nálad előjön valami bug.
Melyik verziót használod?
Esetleg megpróbálhatnál másikat, akár korábbit, ha most a legfrissebbet használod.
Nálam ez van fent: Agent Ransack 2010 Release Build 762 - 2010.03.29.47911.
Mondjuk most nézem a history-t, nem látom, hogy lehetne letölteni korábbit.
Ettől még lehet, hogy csak elkerülte a figyelmelmet.
Ja, és én 64 bites változatot használok. Nálad melyik van fent? -
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem tudtam rájönni, miért van az, hogy ha kilépek az Agent Ransack-ból, akkor is ott marad a folyamatok között és 90% fölött terheli a CPU-t. Tehát alig lehet mellette valamit csinálni. Ezzel lehet valamit kezdeni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Gondolom úgy értendő, hogy a
Scifi/Asimov
könyvtárban van
A_Akármi
|- ...
Birodalom
|- ...
|- 1kötet
C_Akármi
|- ...
...Most pedig az kellene, hogy A_Akármi, Birodalom, C_akármi összes, alkönyvtárakban elhelyezett tartalmát szeretnéd áthelyezni simán a Scifi/Asimov könyvtárba.
Ha jól értelmezem:
1. egyik panelben nyisd meg a célkönyvtárat, tehát Scifi/Asimov könyvtárat
2. másik panelben szintén ugyanezt nyisd meg
3. egyik panelben jelöld ki az összes alkönyvtárat (Scifi/Asimov összes alkönyvtárát), majd nyomj egy Ctrl+Shift+B billentyűkombinációt, ez ömlesztve jeleníti meg az összes alkönyvtár tartalmát. Ezután jelöld ki az összeset (numerikus plusz gomb, *.*)
4. MOZGASD át innen a másik oldali panelbe, tehát a Scifi/Asimov könyvtárba az összes kijelöltet, elvileg ez kiszedi az alkönyvtárakból az összes fájlt, és berakja a Scifi/Asimov könyvtárba.Remélem, valamelyest érthető.

(#1993) robagp : szívesen.
-
robagp
tag
Hello!
Meg lehet vhogy csinálni, hogy az ebook-jaim 4-5 könyvtár mélységben vannak, és nekem a 2 könyvtár mélység elég lenne, de nem akarom egyesével áthelyezgetni /az 1es mélységben több mint 50 könyvtár van/.
Van rá valami egyszerű megoldás?
Tehát pl:
most : Scifi/Asimov/Birodalom/1kötet/file.ebook
amit szeretnék: Scifi/Asimov/file.ebookVálaszokat előre is köszönöm!
-
robagp
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hello!
A 30 szóra, úgy értettem, hogy 30 szor kell keresnem, ami rendben van, ha nem kell átnéznem mind az 1000-et.
Sajnos a kijelölteket át kelle néznem, mert a king benne van a hawking, ban is pl, és az másik könyvtár, de úgy leszűkítve, már egyszerű, csak kicsit kellett, hogy könnyebb legyen, viszont a legalább a te módszered is megtanultam, mert azt se tudtam eddig :-)
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Sk8erPeter
nagyúr
"-Nincs numerikus plusz gombom, mivel nincs numerikus billentyűm."
Létezik menüelem is. Mark > Select group. (A Mark a második menüpont, most angolul használom, keresd a magyar megfelelőjét.)"-Nem megkeresni akarom azokat amiben a king kifejezés van, hanem leszűrni, csak azokat látni az egyik oldalon, amiben a king kifejezés van, hogy egyszerűen kijelöljem és átmásoljam a másik oldalon lévő könyvtárba."
Nem teljesen mindegy, hogy csak ki van-e jelölve a megfelelő találat, vagy pedig csak azokat látod, amikben benne van a string, és UTÁNA jelölöd ki? Úgysem fogod végignézni egyesével (ergo tök mindegy, hogy egy oldalon látod-e, csak azokat), mivel túl sok a fájl. De ha ragaszkodsz hozzá, ott a Quick search (alapból Ctrl+Alt+betű), ahova beírhatod az általam már írt kifejezést, majd utána Ctrl+S-sel tudod szűrni, így csak a megfelelő találatokat látod egy helyen. EZUTÁN még ki kell jelölnöd."kb 30 szóra kell rákeresnem, azaz 30 könyvtárra kell szétbontanom, és nem akarom egyesével 30szor átnézni, és egyesével átmásolni a másik könyvtárakba."
Ezek szerint erre a célra nem fogod tudni használni a Total Commandert, mivel min. 30 szó keresésére kell automatizálnod a dolgot (automatizálni, mivel kézzel nem akarod elvégezni). Valószínűleg erre egy program írása lenne a leggyorsabb, legegyszerűbb. Ha majd valakinek van jobb ötlete, remélhetőleg megírja."A keresővel egyesével a file-hoz ugrálni is túl macerás."
Nyilván, de ilyen lehetőségről senki nem beszélt.===
Szerk.:
(#1991) robagp :
mi van, más is ébren van rajtam kívül ilyenkor?
Pont most írtam meg neked a hsz.-t, ezek szerint tárgytalan.
Szívesen.
-
robagp
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hello!
-Nincs numerikus plusz gombom, mivel nincs numerikus billentyűm.
-Nem megkeresni akarom azokat amiben a king kifejezés van, hanem leszűrni, csak azokat látni az egyik oldalon, amiben a king kifejezés van, hogy egyszerűen kijelöljem és átmásoljam a másik oldalon lévő könyvtárba.
Mint írtam több mint 1000 file van, és kb 30 szóra kell rákeresnem, azaz 30 könyvtárra kell szétbontanom, és nem akarom egyesével 30szor átnézni, és egyesével átmásolni a másik könyvtárakba.
A keresővel egyesével a file-hoz ugrálni is túl macerás. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Hogy tudom a könyvtáron belül megjeleníteni csak azokat a fileokat, aminek a nevében a king szó van"
Numerikus plusz gomb, azután beírod:
*king*
majd Enter, és ennyi.
(* az, hogy ott akármi szerepelhet, magyarul ez a kifejezés annyit jelent, hogy king előtt és után akármi szerepelhet)============================================
Ha az összes ALkönyvtár összes fájljában is szeretnél keresni, akkor még az egész keresés ELŐTT nyomj egy numerikus plusz gombot, ott jelöld ki az összeset (*.*), nyomj egy Ctrl+Shift+B-t, ezzel az összes alkönyvtár tartalmát is ömlesztve látod. Ezután csináld meg a fentit. -
robagp
tag
Hello!
Van egy könyvtáram amiben több mint 1000 file van.
Szeretném kategorizálni könyvtárakban.
Hogy tudom a könyvtáron belül megjeleníteni csak azokat a fileokat, aminek a nevében a king szó van, hogy azután csak a másik oldalon lévő könyvtárba átmozgassam?
A szó nem a fileok elején van.
Válaszokat előre is köszönöm szépen! -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Foglalkoztat a kérdés, mert igen sok gépet telepítek, milyen előnyökkel jár egy 64bites rendszerre a 64bites TC telepítése? Pluginok jórésze 32 bitesre készül, és az openssl tanúsítványok telepítése is egyszerűbb 32 biten, ezért érdekelne.

-
Immy
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy létezik bármilyen plugin/kiegészitő totalcommander-hez, amivel a fájlműveletek végén kiirja az átlagos sebességet, maximum sebességet stb. információkat?
Üdv:
Immy -
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez esetben:
Konverter a 2007-es Office rendszerhez: Microsoft Filter PackEzt muszáj telepíteni a kereséshez?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tknof1871
üzenetére
Szívesen!
"Alapból PDF és Word dokumentumokban keres."
Ezt korrigálnám: az Agent Ransack alapból ezekben IS keres, mert az Options fülön be van pipálva, az "Enhanced Document Searching" beállításnál.
"Nem kellett állítgatom rajta"
Azért javasolnám, hogy szűkítsd le a keresést azokra a kiterjesztésű fájlokra, amelyek között vélhetően előfordulhat a keresett kifejezés, például ha tudod, hogy konkrétan csak *.docx- vagy épp *.pdf-kiterjesztésű fájlokban fordulhat csak elő, akkor a "File name" mezőbe ezt írd:*.docx;*.pdf
ez tehát csak az említett kiterjesztésű fájlok közt fog csak keresgélni, jelentősen redukálva a keresésre fordítandó időt, például nem keresgél feleslegesen *.xls-fájlokban, amikben adott esetben tudod, hogy nem szerepelhet a keresett kifejezés. Hasonlóan, pontosvesszővel elválasztva, *.kiterjesztés alakban tudsz beírni még egyéb kiterjesztéseket is.
"Nekem MS Office 2007 van, Microsoft Office 2010 Filter Packs-ot kihagyom. Jó nekem a 2007-es."
Ez esetben:
Konverter a 2007-es Office rendszerhez: Microsoft Filter Pack -
tknof1871
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm! Meglátásom szerint ez az a program, ami kell nekem. Alapból PDF és Word dokumentumokban keres. Nem kellett állítgatom rajta és ez jó, mert kevés tudás kell a programhoz és én elég keveset értek a szoftverekhez. Tegnap óta már a HDD 13%-át átnézte. A TC még a gigabyte-os filmekbe is belekeres. Csak az időt rabolja.
Mondjuk valahol az én hibám, hogy nem tudom, hova mentettem el a fontos dokumentumomat (sokat dolgoztam rajta), meg hogy az egyetlen kinyomtatott példányt kiadtam a kezemből és nem fénymásolatot adtam oda az egyik hivatalban. Máshol csak belenéztek, talán le is másolták maguknak. Viszont azok is sárosak akik elvették, hogy miért nem tudták lemásolni maguknak. Ha az igazolványom kérik el, akkor azt is örökre elveszik? [költői kérdés]
Nekem MS Office 2007 van, Microsoft Office 2010 Filter Packs-ot kihagyom. Jó nekem a 2007-es. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tknof1871
üzenetére
Én erre az Agent Ransack nevű ingyenes programot ajánlanám, nem a Total Commander keresőjét, sokkal fejlettebb nála: ezerszer gyorsabb a TC-nél, mivel többszálú a keresője, elég hatékony keresőalgoritmusokkal dolgozik, több opció is állítható vele, támogatja az Office-formátumokat (*), így a doc/docx-et, ppt/pptx-et, xls/xlsx-et és hasonlókat is, mutat egy előnézetet a dokumentumokban találtakból a találati listában egy elemre kattintáskor, és így tovább. Én mindenkinek ajánlom, nálam már a nélkülözhetetlen Windows-programok között van. Amikor viszonylag gyorsan akarok megtalálni valamit a meghajtókon, akkor a TC elég lassú keresője helyett mindig ezt használom.
(*) Ehhez az oldalon látható az infó:
"Microsoft Office 2010 Filter PackFor the best results when searching Microsoft Office files please make sure you have installed the latest filter pack from Microsoft:
Microsoft Office 2010 Filter Packs" -
tknof1871
őstag
Ahhoz, hogy benne keressen jó lenne a docx kiterjesztést a zipre cserélni.
x64 8.01-es TC-m van. Nekem itt nincs olyan, hogy megadhatom a kiterjesztést. Általános fülön az Ahol keres alatt van a Reguláris kife... kocka. Mellette a Csak a kiválasztott mappákban/fájlokban keres, az alatt meg a Tömörítettben mindegyikben, kivéve UC2. .ZIP sehol sincs. A Bővített fülön az Attribútumok között van Tömörített. Az Attribútumok-kat kell kipipálni és a Tömörített kockáját pipára állítani?
-
kispx
addikt
válasz
tknof1871
üzenetére
A .docx lényegében (elnagyolva) egy zippel tömörített XML dokumentum. Mivel tömörített ezért egy bináris adatkupacot fog a TC látni. Ahhoz, hogy benne keressen jó lenne a docx kiterjesztést a zipre cserélni. Ha megvan, akkor keresésnél hol keressen résznél megadni a *.zip feltételt, majd alul add meg, hogy melyik szóra keressen rá.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
A TC-nek van az a funkciója, hogy fájlokon belül is rákeres egy szóra. Hogyan tudom leszűkíteni hogy csak .docx fájlokban keressen arra a szóra? THX! Egy egész maghajtót kell most átfésülnöm amin van minden, film, zene, rengeteg különböző kiterjesztésű fájl. Én a keresett fájlom nevét se tudom, csak azt, hogy .docx, + kb. milyen szavak vannak benne, amikre érdemes rákeresni. -
tonyrulez
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen, így már okés, köszi

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tonyrulez
üzenetére
Igazad van! Több dolog módosításra szorul, gyorsan le is teszteltem, és így már látszólag hibátlanul működik.
Először is TC-ben a button bar beállításait változtasd meg úgy, hogy a "Parameters"-nél a sima %O helyett "%O" legyen, tehát legyen körbeölelve idézőjelekkel!
Így:
Ezután pedig az eddigi batch-fájlod tartalmát módosítsd erre:
Próbáld ki légyszi, és jelezz vissza!

Ha nálad is működik, akkor ismét megkérek egy moderátort, hogy módosítsa itt a hsz. tartalmát erre. -
tonyrulez
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hibára bukkantam, ha van szóköz a felirat nevében, akkor nem hajlandó átnevezni. Ezt hogy lehet kijavítani?
-
dances
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nincs olyan stabil verzió, ami tudja ezt?
-
dances
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Akkor így jártam.
7.56 -ban ilyen sajna nincs. -
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez béta funkció még, valószínűleg stabil verziót használ.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tonyrulez
üzenetére
Örülök, szívesen! Amúgy átírhatnád inkább rename-re (vagy ren-re), az egyértelműbb.

Hozzáteszem halkan, hogy nincs benne hibaellenőrzés, hogy az átnevezés sikeres volt-e, itt az az alapfeltételezés, hogy a fájl nincs épp zárolva, hozzá is férsz (nincs jogosultságbeli para), és sikeres lesz az átnevezés. Nem volt kedvem vele tökölni, bár nem bonyolult.
A végén lévő listázás miatt végül is úgyis kiderül, ha sikertelen volt a dolog.De egyébként egy sima errorlevel-ellenőrzéssel csekkolható, mert a ren 1-esre állítja az ERRORLEVEL-t probléma esetén (ezt meg is írtam itt, mert valaki hülyeséget írt):
if not %errorlevel%==0 (
echo There was a problem renaming the file.
) else (
echo Renaming was successful.
) -
tonyrulez
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Átírtam move-ra, így már működik, köszönöm mégegyszer

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tonyrulez
üzenetére
Hoppá, bocsi, nálam fent van a GnuWin, ami alapvetően Linuxos GNU commandok portja Windows-ra, nálam ezért működik érthető módon.
Viszont az mv tényleg nem kifejezetten Windows-os parancs, úgyhogy írd át az mv-t egyszerűen ren-re vagy rename-re (ehhez link:
http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/rename.mspx?mfr=true
), és remélhetőleg már működni fog.
Tehát itt az
mv %first_srt_filename% %first_argument%.srt
HELYETT
szerepeljen ez:
ren %first_srt_filename% %first_argument%.srt
na, inkább ezt próbáld ki, aztán jelezz vissza.
Majd lehet, hogy megkérek egy modit, hogy javítsa már ki, hogy ne hülyeség maradjon meg az utókornak.

(#1957) hunfatal :
Jaja, a move is jó lenne:
http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/move.mspx?mfr=true
de a rename egyértelműbb, úgyhogy inkább legyen az.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Az az mv az nem move akart lenni?
Ha jól emlékszem, akkor windows alatt move a parancs. De van rename is. -
tonyrulez
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Istenkirály vagy

Csak sajna nem működik
Azt írja hogy 'mv' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.
Egyébként kiírja, hogy mire fogja átnevezni az srt-t, csak srt-fajlok listaja jeleneg után marad uaz (aztán végeztem, csa!
)
Gondolom valahogy meg kellene barátkoztatni az mv-vel a programot. Win8-at használok, hogy lehetne ezt megoldani? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tonyrulez
üzenetére
Most hirtelen lett hozzá kedvem, úgyhogy gyorsan összekalapáltam neked

Nálam egy rövidke teszt alapján jól működött.Itt a teljes batch-fájl:
Fájlnév:
rename_srt.batTartalma (ezt mentsd el pl. az előbbi néven, de át is nevezheted, csak aztán ne felejtsd el ennek megfelelően a button barnál is):
rem http://prohardver.hu/tema/total_commander/hsz_1952-1955.html
rem Toolbar:
rem http://prohardver.hu/dl/upc/2013-10/11/52551_tdnokudlonmsmrlo_total_commander_button_bar_srt-atnevezo_batch-prog.png
@echo OFF
echo === SRT-atnevezes ===
echo.
if [%1]==[] (
echo Hianyzik a parameter!
goto :exit
)
set first_argument=%1
rem Removing double quotes from the variable:
rem http://stackoverflow.com/questions/1964192/removing-double-quotes-from-variables-in-batch-file-creates-problems-with-cmd-en/5181182#5181182
set first_argument=%first_argument:"=%
set first_srt_filename=""
set first_srt_filename_without_extension=""
for %%F in (*.srt) do (
set first_srt_filename=%%F
set first_srt_filename_without_extension=%%~nF
goto :rename_srt
)
if %first_srt_filename%=="" (
echo Ebben a konyvtarban nincs srt-fajl!
)
:rename_srt
echo "%first_srt_filename%" fajlt at fogom nevezni a kovetkezore: "%first_argument%.srt"
ren "%first_srt_filename%" "%first_argument%.srt"
if not %errorlevel%==0 (
echo Hiba tortent a fajl atnevezesekor!
)
echo Megtortent.
echo.
echo Az srt-fajlok listaja jelenleg:
dir *.srt /B
:exit
echo.
echo === Vegeztem, csa! ===
rem Tavolitsd el egy sorral lejjebb a "rem" szocskat a pause elol, ha latni akarsz minden uzenetet (ugy a batch-program felhasznaloi interakciora var, es nem tunik el azonnal a command prompt).
rem pauseÉn ezt a fájlt a d:\Programs\rename_srt könyvtárba raktam, tehát a fájl elérési útja
d:\Programs\rename_srt\rename_srt.batMit csinál a kód:
Mindössze annyit csinál, hogy megnézi, van-e átadott argumentum, ha igen, akkor megkeresi az első srt-fájlt a könyvtárban, ami létezik, és amint ez megvan, azt egyszerűen átnevezi arra, ami az átadott argumentum, tehát jelen esetben például a filmnek a kiterjesztés nélküli változata.
Ha nem létezik egyáltalán srt-fájl a könyvtárban, akkor nem csinál semmit (azonkívül, hogy szól érte, de ezt a button barról való meghíváskor úgysem látod, mert gyorsan eltűnik a felpattanó parancssoros ablak, és ezen direkt nem változtattam, hogy ne kelljen mindig nyomni egy plusz gombot utána).Total Commanderben: Configuration > Button Bar... > Add (hogy hozzáadj egy új gombot)

Command: d:\Programs\rename_srt\rename_srt.bat
Parameters: "%O"
Icon file: %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll
Icon: <Válassz egyet>
Tooltip: <Írj be egy tetszőleges szöveget>Próbáld ki, aztán jelezz vissza.

[ Módosította: #40993792 ]
-
tonyrulez
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez nekem így kínai, batch fájlhoz hülye vagyok, de megpróbálok ezzel kezdeni valamit

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tonyrulez
üzenetére
Legegyszerűbb lenne egy egyszerű batch-fájlnak átadni az adott fájlnevet a kiterjesztés nélkül a %O paraméter ("places the current filename without extension into the command line") segítségével, majd a batch-fájlban kilistázni az srt-kiterjesztésű fájlokat a dir /B *.srt segítségével, majd annak első eredményét (mivel adott esetben eőfordulhat az, hogy több *.srt-fájl is kerül a könyvtárba) átnevezni az átadott stringnek megfelelően (a batch-fájl első argumentuma (amit a fájlnév mögé írsz, ergo azzal a paraméterezéssel hívod meg) a %1-gyel érhető el).
Tehát az eszköztárgomb "Command"-ja maga a batch-fájl lenne, a paraméter pedig a %O, ikon meg tetszőleges. -
tonyrulez
őstag
Üdv!
Eszköztárba szeretnék egy olyan gombot (gombokat), ami a kijelölt fájl nevét a vágólapra másolja, majd az alapján átnevez egy másikat.
Konkrétan arról lenne szó, hogy sorozathoz ugyanolyan nevű felirat készítése a cél, természetesen a kiterjesztésük ne változzon.
Annyit meg tudtan csinálni, hogy van 2 gombom, egyikkel a cm_CopyNamesToClip paranccsal kimásolom a videofájl nevét, kijelölöm a feliratot, másik gombbal a cm_RenameOnly paranccsal fájlnév-szerkesztésbe ugrok, CTRL+V, majd a végéről saját kezűleg kitörlöm a kiterjesztést (mikor mi), és beírom a helyére hogy srt. Ezt nem lehetne valahogy még jobban automatizálni? Arra gondolok, hogy a kiterjesztést ne másolja/illessze be, és akkor már tényleg 2 kattintásból megvagyok.Előre is köszönöm

Természetesen a legeslegjobb az lenne, ha 1 kattintással megoldható lenne, ugyanis 1 mappában csak a videó és hozzá tartozó felirat van. Tehát TCMD kimásolja a nem srt kiterjesztésű fájl nevét (kiterjesztés nélkül), és az srt kiterjesztésű fájlt átnevezi arra (.srt kiterjesztését megtartva). De gondolom ezt nem nagyon lehet.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na ja, de akkor ennyi erővel a win program megoldást is alkalmazhatnám.

Nagyon jó ez az ext4 plugin, csak nem értem miért csak olvasásra képes.
Amúgy 3 évesek a tv-ink, de az ntfs-t is ismeri.

-
Világos, csak már azt hittem valami "csoda TV"-re kötött cuccról van szó...(Eddig is cumiznak a userek, mert nagyon sok csak FAT32-t ismeri, aztán a BD rip-ek meg nagyobbak, mint 4GB..
)Szerint csinálj egy boot Linux pendrive-t, aztán arról bebootolva simán másolhatsz, fájlkezelőjét kezelni sem lesz kihívás... (Egy gyorsabb pendrive-ról (nem kell USB3 sem) elég gyorsan el lehet indítani egy Linux-ot)
-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Valószínűleg egy linuxos partícióról van szó és a tv-n belüli az tc-n belüli akart lenni, csak melléütött.
-
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, megoldható vhogy, hogy total commander alatt nem csak olvasni, hanem írni is tudjam a külső ext meghajtómat?
Jelenleg az ext4 plugint használom, de azzal csak olvasni tudok, írni nem.
Szeretnék vmi helyi, csak tv-n belüli megoldást, mert már volt egy külső wines program, amivel tudtam írni és olvasni extet, de az eléggé problémás dolog volt. -
dbius
veterán
válasz
PhoenixK
üzenetére
Erre a változtatásra nem figyeltem fel, mert lusta voltam a changelogot megnézni

andorra kollégával egyetértve egyébként azt mondom, hogy számomra kevésbé olvasható az új betűtípussal. A régi valóban jobb, vagy csak egyszerűen annyira beleivódott a retinámba, hogy "nem kell más".
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen, ez lenne alapból a legszimpatikusabb!
-
andorra
őstag
Határozottan rosszabb az olvashatósága.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha az első 5 mp-ben van valami üzenet (pl megerősítés felülíráshoz) akkor feldobja az ablakot rögtön - azt feltételezve, hogy a user ég ott ül a monitor előtt. Ha utána, akkor csak a legvégén. Emiatt még megyek a TC fórumba egy kört, a 0,5 mp sokkal jobb volt!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PhoenixK
üzenetére
"A másolásnál/mozgatásnál most már kihagyja azokat, amiket nem tud másolni, és csak a végén kérdez rá."
Végre!!!
Ezer éve várok erre! Korábban itt a topicban még említettem is, ez mekkora hiányossága a TC-nek.Ezt az első 5 másodpercig várakozós dolgot viszont nem értettem, most nem tudom kipróbálni, ezt hogy is kell érteni? Milyen várakozás volt a korábbiban 0.5 másodperc? Az angol szöveget is értem, viszont nem vágom, mire vonatkozik.
-
andorra
őstag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Az adott feladtra kipróbáltam a könyvtárszinronizációt különböző beállításokkal (TC 8), de ezt a feladatot nem tudtam megoldani, ebben kérek segítséget:
Adva van két főmappa két merevlemezen,(továbbiakban I-II) azonos névvel és tartalommal.
A könyvtármélység mondjuk A,B,C, vagyis I A és II A kijelölésével szinkronizálok.
Bizonyos B könytárneveket olyan módon változtatok meg az I oldalon, hogy hozzájuk toldok + karaktereket, de a tartalmuk változatlan marad.
Ezt szeretném szinkronizálni a II oldalra, anélkül, hogy a tartalom változna, és anélkül, hogy a régi könytárnév megmaradna a II oldalon. Vagyis praktikusan, csak a II B könyvtárneveket szeretném átíratni a változásnak megfelelően, tartalmak mozgatása nélkül. (Terrás nagyságrendű tartalomról van szó és olyan megoldást szeretnék, ami egy percen belül lefut.) -
Viszont egy dologgal "megszivatott" Ghisler az új bétával:
A másolásnál/mozgatásnál most már kihagyja azokat, amiket nem tud másolni, és csak a végén kérdez rá. Ezt mutattam egy kollégának, de nem akart működni! A megoldás - hátha más is belefut:
Amikor elkezdi a műveletet, kicsit várm azt feltételezve, hogy úgyis ott van a felhasználó. Először a várakozás 0,5 mp volt, most már 5 mp.HISTORY.TXT:
01.09.13 Added: F5 copy, questions asked at end: If there is a dialog within the first 5 seconds, show it instead of postponing it (the user should still be there) - was 0.5 seconds in beta 1 (32/64) -
dbius
veterán
Tegnap felraktam a 8.50 béta 5-öt és indítás után azt tapasztaltam, hogy megváltoztatta a használt betűtípusokat.
Másnak is így van esetleg ezen verzió telepítése után?
A régi nekem jobban tetszett, így visszaállítottam. (Ha jól emlékszem akkor Microsoft Sans Serif 8-as)
-
8th
addikt
Üdv. Egy két részre vágott filmet szeretnék Total Commanderrel összerakni egy fájlba. Fájlegyesítés után az alábbi üzenetet kapom: Az xyz.out file összeillesztése sikerült (a CRC fájl nincs meg). A kapott fájl .avi helyett .out formátumú lett. A fájl méret egyébként stimmel tehát összefűzte a két részt. Átneveztem avi-ra de a filmnek vége van már a felénél, pont ott ahol eredetileg a második "cd2" kezdődne. Ilyenkor mi van? Láma vagyok én ehhez szájbarágós választ kérnék. Köszi.

-
dances
tag
Üdv!
TC -ben be lehet állítani valahol, hogy másolásnál csináljon fájl integritás ellenőrzést?
Ha igen, hol? -
andy83
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen újra fogom telepíteni a gépemet. A Total Commanderben elég sok FTP hozzáférés be van állítva. El tudom ezeket menteni a gyalulás előtt, hogy ne kelljen újra beállítgatnom őket a gyalulás után?

Előre is köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mi lenne, ha megnéznéd, és elolvasnád mindkét javaslatot, amit írtak neked.....?
Amit hunfatal írt, az a rendes, felhasználófüggő telepítésre vonatkozik, amit én írtam, az picit általánosabb, lefedi a portable-változatot is, bár a DEFAULT.BAR fájl IS a userspecifikus könyvtárban van, amennyiben NEM portable-módban telepítetted, ez az előzőből megtévesztő volt.
Egyébként én most épp Windows 8 alól írtam, ha ez számít - de egyébként nem számít, ha már Vista feletti Windows-ról van szó, legalábbis egyelőre. -
Sk8erPeter
nagyúr
"A tc könyvtárában az alap default.bar van"
Ez abban az esetben igaz, ha a szokásos módon telepítetted, ha portable-változatban raktad fel, akkor tartalmazza a saját módosításaidat is. Ezt mondjuk írhattam volna az előző hsz.-be is, na mindegy. De nálam portable-módban van fent, és a saját cuccaim is benne vannak a DEFAULT.BAR-ban. Mondjuk emiatt elég hülyeség, hogy az van a nevében, hogy "default"... Lehetne erre egy külön *.ini, amit szintén lehetne konfigolni (vagy user.bar, tök mindegy, vmi ilyesmi), és a DEFAULT.BAR fájl csak akkor lenne érdekes, amikor az ember vissza akarja állítani alapértelmezettre az eszköztárat. -
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A tc könyvtárában az alap default.bar van, emlékeim szerint, mert nekem a fent említett könyvtárban amit írtam, van szintén egy default.bar, meg egy default.br2, amiben nem tudom mi van. ftp ini is ott van.
Igazából attól függ mikori a profilod, még vista előtt a program könyvtárába tette az init, ha jól tudom jóideje lehet választani a telepítőben és az appdata az alapértelmezett.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Win+R
regedit
OKazonbelül ennél a kulcsnál lesz a TC aktuális felhasználóra vonatkozó beállításait tartalmazó fájl helye:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Ghisler\Total Commander
az általános, aktuális lokális gépre vonatkozó infók itt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ghisler\Total CommanderItt az IniFileName alatt lévő bejegyzés az általános beállításokat tartalmazó fájl, az FtpIniName az FTP-kapcsolatokat nyilvántartó fájl, az InstallDir pedig értelemszerűen a Total Commander telepítési könyvtára.
Ha az IniFileName relatív útvonalon szerepel, pl. úgy, hogy .\wincmd.ini, akkor az azt jelenti, hogy a telepítési könyvtáron belül keresendő a fájl (pl. portable módban telepítéskor alapértelmezettként a telepítési könyvtáron belül keresendő a wincmd.ini). Természetesen ez tetszés szerint át is állítható másik helyre.
Az IniFileName alatt látható fájlt mindenképp mentsd le onnan, ahol megtalálható, az FtpIniName alatt lévő fájlt akkor, ha vannak elmentett FTP-kapcsolataid (bár FTP-zésre inkább pl. a WinSCP nevű program való).Az eszköztár alapértelmezett és egyéni bejegyzéseit is nálam a Total Commander telepítési könyvtárában lévő DEFAULT.BAR fájl tartalmazza.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Total Commander összes egyéni beállítást eszköztárba bepakolt saját dolgokat, hogy tudom teljesen kimenteni?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Miért van az, ha megnyomom az egyik meghajtóm betűjelét mondjuk E akkor nem az E meghajtó jelenik meg hanem az E\VALAMI de mindig ugyan az. hiába lépek ki abból a mappából mindig ez történik. Beállításokban nem találtam erre utaló dolgot.
Köszönöm a segítséget!

-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi, közben már leszedtem.
Most pár órája 2x dobta fel, remélem éjszaka nem fogja, mikor nem nézek rá.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Silent77
üzenetére
Sztem próbáld meg az új 8.50 béta 1 verzióval, hátha abban már javították, fene tudja:
http://www.ghisler.com/850_b1.php
portable formában is felrakhatod. -
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nagyon köszönöm, kipipáltam ,de akkor is kérdezi.

8.01-es TC -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Silent77
üzenetére
Másolásnál Options > Skip all which cannot be opened for reading
Copy - Options

Skip all which cannot be opened for reading

Ezt most az előttem említett 8.50 béta 1-ben nézem.
Amúgy azt nem értem, miért nem oldották meg még Total Commandernél, hogy amikor egy fájl másolása/áthelyezése/törlése valamilyen okból nem sikerül (pl. épp ez az olvasási hiba), akkor rakja a másolási lista végére, ne kelljen a skipet választani feltétlenül, és majd a végén próbálkozzon vele újból, de ez ne akassza már meg az egész folyamatot (másolás közben történhet vmi változás, ami miatt pl. egy fájlzárolás felszabadul, vagy hasonló). Van ilyen lehetőség más fájlkezelőben (most nem jut eszembe, melyikben, amelyiknek még fasza GUI-ja is van), de itt még nem oldották meg.
#1898) dbius :
na majd kipróbálom én is.
-
Sziasztok!
Előre is elnézést ha hülyeséget kérdezek.

Meglehet oldani, hogy másolásnál ha kiírja: hiba nem olvasható, akkor automatikusan kihagyja, és ne nekem kelljen rányomni?
100Gb képet kéne lementem róla, de sajnos 0% a vinyó. Kevés kép lesz ami megmenthető, de azokra nagy szükség lenne.
Viszont így nagyon lassú, 20-30 másodpercenként kell nyomni...

Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- iPhone topik
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ettől még lehet, hogy csak elkerülte a figyelmelmet.

Hát akkor keresheti.

Ezer éve várok erre! Korábban itt a topicban még említettem is, ez mekkora hiányossága a TC-nek.

Még egyezer köszönöm!