Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Régebben el tudtam érni FTP-n keresztül a mozilla (firefox, thunderbird) szerverét. A napokban próbáltam fellépni, nem sikerül. Ha valaki tudna ebben segíteni, örülnék...

(#2498) S. Szabi
Megnézném azt a rengeteg normálisabb beállítást, elküldhetnéd privátban a wincmd.ini-t.
-
S. Szabi
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Nekem mindig megszakad 1-2 perc után...
Alapvetően van benne egy csomó plusz program, ami állítólag jó, de engem az abszolút nem érdekel, én amiatt használom, hogy kicsit normálisabban működik alapból (értsd, nem kell beállítani, hogy az F2 legyen az átnevezés például, stb...) meg normálisabban is néz ki (ikonok).
-
canniball
nagyúr
válasz
S. Szabi
üzenetére
Rákattintottam az első linkre és nem azt mondom hogy szélsebesen, de folyamatos tempóval lejött.
Ez amúgy miben más mint az eredeti? -
S. Szabi
őstag
Üdv!
Más sem tudja letölteni a Total Commander Ultima Prime 6.9-t? Állandóan megszakad, akárhonnan próbálom

-
Jarod1
veterán
data.hu tárhelyre próbálok belépni, ftp tárhely, kapcsolathívási hibával megáll, eddig viszont ment,
Van valakinek ötlete mi lehet?weben be tudok lépni
-
Be lehet állítani mappákat "könyvjelzőként"? Tehát pl. a Desktop mappát, hogy ne kelljen mindig végigmennem a teljes elérési útvonalon, hanem egy klikkből el lehessen érni.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Panthera
üzenetére
Pontosan, intézőben ott vannak a jpg ikonok, TCMD-ben nem. Kép
A kép készülte után a jpeg-et is hozzátársítottam a képnézegetőhöz, ezután annak az ikonja is eltűnt TCMD-ben, intézőben pedig átváltott a rendes ikonjára.Kernel: Itt is jól mutatja az ikont, módosítani pedig nem tudom. Jobb klikk, Properties, icon fülön kiválasztom az újat, de menteni nem tudom.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Hol lehet átállítani, hogy TC-ben a Space-szel kijelölés után ugorjon a következő fájlra? Illetve használ valaki valamiféle "mókolt" Total Commandert? Eddig a TC reloaded verzió nagyon tetszett, de egy jó ideje nem adtak hozzá frissítést. Van esetleg valakinek ilyesmi tapasztalata?
-
Kernel
nagyúr
válasz
tonyrulez
üzenetére
A TC csak átveszi a Windows alapértelmezett ikonját, úgyhogy a probléma registry szintű, nincs köze a TC-hez.
Nem használom a Win 10-et, csak itt van a szomszéd partíción, így ki tudtam próbálni, de ugyanaz a helyzet.
Ezzel a programmal:
Tudtam ikont adni hozzá:
A piros nyílnál megjelenik a kívánt ikon, akkor jó.
A program a Vezérlőpultba telepszik, vagyis ott kell keresni, Types néven.
-
tonyrulez
őstag
Friss Win10-en beállítottam alapértelmezett képnézegetőnek a "régi" Windows nézegetőt, nem kell nekem az új metro-s. Fájlkezelőben a képekhez beállt annak az ikonja, de azt ki használja
TCMD-ben viszont nem történt változás, a metros ikont nem cserélte le, helyette maradt ilyen:
Hogyan tudom visszaállítani ilyenre?

-
Kernel
nagyúr
válasz
csikosdapro
üzenetére
-
Naigen
aktív tag
válasz
csikosdapro
üzenetére
Telepítéskor az újban megadhatod, hogy hol tárolja a wincmd.ini-t, így oda kell majd másolnod. A többit meg megírta karlkani. Jellemzően, ha jól tévedek a c:\Users\*User_name*\AppData\Roaming\GHISLER\ rejtettbe teszi.
-
karlkani
aktív tag
válasz
csikosdapro
üzenetére
Megnyitod a regeditet, majd megkeresed a HKEY_CURRENT_USER\Software\Ghisler\Total Commander kulcsot. Ott megtalálod, hogy hol van a wincmd.ini.
-
Naigen
aktív tag
válasz
csikosdapro
üzenetére
Ha a mostani wincmd.ini-t átteszed az újba ugyanígy kell működnie sztem.
-
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Én még mindig a 6.03-as Total Commandert használom, mert nem tudom hogyan lehet beállítani, hogy más színnel jelölje a különböző file-okat és a friss file-okat is megkülönbözteti a régebbitől (színben), a 6.03-ban még volt telepítésnél ilyen, hogy professional és novice mód... a prof-nál alapban így működött... a mostaninál hogyan lehet ezt beállítani?
A másik, hogy ha 2 klikkel indítanék mondjuk egy .avi file-t akkor elindítja a Windows Media Playert, pedig alapban már az mphc van beállítva, de hosszú jobb klikk után a file nevére azt indítja el... és pl a .mp4-et nem indítja el semmivel, csak ugyanígy jobb klikk...
Előre is köszi a segítséget!így -> [link]
Mik a filetípusok, vagy hogyan kell beírni az új TC-be? nem csak úgy akarom, hogy .exe vagy .nfo stb-hez színezni, hanem úgy ahogy itt van, pl executable stb...
-
tonyrulez
őstag
Nem az összeset akarom áttenni, hanem csak azokat, amik a lejátszási listában is vannak, és a könyvtárszerkezetet is megtartanám. Van kb. 5000 fájl, a listában pedig 500 fájlnak az elérési útvonala. Ezeket akarom csak áthelyezni egy másik mappába. Remélem így már érthető

-
tonyrulez
őstag
Egy kérdésem lenne:
Van egy szövegesfájl, benne más fájlok teljes elérési útvonalával. .m3u lejátszási lista, benne D:\Zene\zene.mp3 alakban soronként egy fájllal. Természetesen nem a gyökérben, almappákban is szét vannak szórva. Ezeket szeretném áthelyezni egy másik lemez másik mappájába (C:\...\Google Drive\Zene\...). több mint 500 fájl van, tehát egyenként nem nagyon szeretném végigzongorázni
Ezt TCMD-vel hogy lehetne megoldani? 
m3u-ban meg egyszerűen keresés és cserével átírnám az elérési útját, és beimportálnám a zenelejátszóba -
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Én még mindig a 6.03-as Total Commandert használom, mert nem tudom hogyan lehet beállítani, hogy más színnel jelölje a különböző file-okat és a friss file-okat is megkülönbözteti a régebbitől (színben), a 6.03-ban még volt telepítésnél ilyen, hogy professional és novice mód... a prof-nál alapban így működött... a mostaninál hogyan lehet ezt beállítani?
A másik, hogy ha 2 klikkel indítanék mondjuk egy .avi file-t akkor elindítja a Windows Media Playert, pedig alapban már az mphc van beállítva, de hosszú jobb klikk után a file nevére azt indítja el... és pl a .mp4-et nem indítja el semmivel, csak ugyanígy jobb klikk...Előre is köszi a segítséget!
-
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy Tcm-ben az ftp kapcsolat alatt miként lehet a mappa méretet megnézni? Normál meghajtónál ugye a Space vagy a Sift+alt+enter.. De ezekkel ftp alatt nem megy.
Köszönöm! -
Mauzes
addikt
válasz
temporello
üzenetére
Köszi, de nem tetszik a létrehozott fájl layout. Viszont találtam egy jobbat: TC-ben van olyan gomb, hogy "Show all files in current dir and all subdirs". És akkor a Mark menü alatt lehet copy-zni az egészet, vagy lehet akár egyedi oszlopstruktúrát kialakítani az ablakban, olyan infókkal, amik kellenek.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Fontos lenne munka miatt:
Tud a Total Commander index fájlt készíteni egy mappa teljes tartalmáról fájlokkal, almappákkal együtt (azaz egy listát egy mappában található összes fájlról elérési úttal, mérettel, dátummal, stb.)?
Illetve ha nem, akkor mivel lehet ezt egyszerűen megcsinálni?
Köszi!
-
Sziasztok!
Kerestem anno ezt a megoldast a total commanderben, most megtalaltam. A parancsok, konyvtarszinkronizalas opcioval lehet megoldani az adott feladatot. Be kell pipalni az almappakat opciot es az azonosak gomb legyen kek. Igy kikeresi az azonos tartalmu mappakat es az azonos fileokat is. Gondoltam hatha masnak is szuksege lenne ezen feladatra. Nekem oriasi segitseg, mikor rendet szeretnek tenni a vinyokon. Nem folyik ki az ember szeme, hogy orakig sasolja a mappakat. Csak vegigfuttatom ezt a szinkronizalast, kitorlom ami duplan van meg es mehetek is masik mappaba. Sokkal gyorsabb es kenyelmesebb igy.
Udv: Lauda
-
Kernel
nagyúr
válasz
üzenetére
Szerintem nem az a gondja:
...úgy, hogy lássam a különbözőeket, és azokat át tudjam másolni egy harmadik könyvtárba.
A könyvtárszinkronizálást én is gyakran használom, de az csak két (fő) könyvtárról szól. Harmadikról nem.
Láttam már délután is a kérdést, de épp emiatt nem tudtam rá válaszolni.
-
törölt tag
A menüben files, mark, commands > synchronize dirs > új ablakban a 2 mappa, itt állítgathatsz.
A szinkronizálás azaz szinkronbahozás, vagyis két különböző tartalom egyesítése/összefésülése, azt jelenti, hogy összehasonlítja a 2 kiválasztott mappa tartalmát, és ha eltérés van, akkor -mondjuk- mindkét mappából átmásolja a másikba, ami ott hiányzik.
Szóval a szinkronizálás megvizsgál, és kijelöl, és lehet váltogatni, h mit mutasson, az egyezőt, a különbözőt, stb, meg összerendezni, csak nem egy harmadikba, hanem egymásba (de ha mképp 3. mappa kell, mert a 2 eredetit úgy akarod megőrizni, ahogy vannak, akkor azokat másolod, és a másolatokat szinkronizálod).Na, kikerestem neked, ha tudsz angolul, akkor ezt az oldalt érdemes sokszor olvasnod.
-
w.miki
veterán
Könyvtárak összehasonlításában szeretnék segítséget kérni.
Két könyvtárat, az összes alkönyvtárával szeretnék összehasonlítani, úgy, hogy lássam a különbözőeket, és azokat át tudjam másolni egy harmadik könyvtárba.
Hogyan tudnám ezt megcsinálni? -
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok,
vágólapra szeretnék egy filenevet (komplett elérési útvonallal) másolni, de úgy hogy közben megváltoztatom a meghajtó betüjelét.
cm_CopyFullNamesToClip -t lehet úgy módosítani, hogy az elsö betüt lecserélje?
Elöre is köszi
-
Naigen
aktív tag
válasz
Panthera
üzenetére
Semmi extra: "Van valami megoldás arra, hogy a total commander 8.51 lássa ha telefont csatlakoztatok a gépre?"
Erre írtam, ha visszalép gyökérbe (beállítás kérdése, hogy tud-e) látni fogja, hiszen W10 alatt látszott az eszköz.
Erre jött ki-ki a saját példájával, miszerint ez nem így van.
Én mindenesetre még nem láttam olyan csatlakoztatott adathordozót, legyen az nas, telefon, gps, bármi, ami látszott az intézőben (ergo megfelelő driver telepítve lett, HA kellett), azt nem láttam volna TC-ben is. -
Naigen
aktív tag
Én nyilván arról tudok beszélni, nálam hogyan mennek a dolgok, mivel találkoztam és mivel nem. Ergo ha nálam látszik az a telefon tárhely(ek) TC-ben, ami az intézőben, akkor ott vmi user error-nak kell lennie annál, aki nem látja, mert semmi extra nincs nálam, w10-en vagyok, az adott telefon drivere telepítve. Ennyi.Rádugom, látom. Itt is-ott is. Mint látod, A Diskstation is betűjel nélküli, mégis látszik csak úgy, mint a telefon.

Az, hogy az Intéző a Sajátgép alatt mit jelenít meg még a kérdéses meghatókon kívül indifferens.

-
Kernel
nagyúr
Az egy dolog, hogy nálad még nem volt olyan, de itt az előző viták során még senki nem tisztázta egyértelműen, hogy betűjellel rendelkező eszközről beszélünk vagy nem?
Aminek betűjele van, azt a TC is mutatja, még szép (betűjeltiltási lehetőségekre most ne térjünk ki).
De az Intéző a Sajátgép alatt meg tud jeleníteni mást is: [link]
Vagy például: [link]
Itt az alábbi képrészletre hívnám fel a figyelmet, ami egy betűjel nélküli eszköz, így a TC szerintem nem fogja mutatni:

De elképzelhető, hogy a topikban tárgyalt másik módszerrel fel lehet lépni arra szintre, ahol ez is látszik. (Kipróbálni nem tudom.)
-
Kernel
nagyúr
Tudomásom szerint a dolog kulcsa az opció: "Ha lehet használja a belső RAR-kicsomagolót".
Amit a TC ablakában látsz megnyitva, az mindig a TC belső programja. Hiába van beállítva külső, azt csak akkor használja, ha a belső nem alkalmas a feladatra.
Például korábbi években előfordult olyan, hogy egyik RAR-fájlt saját ablakban nyitotta, másikhoz a külső WinRAR-t indította.
Ennek egyszerűen az volt az oka, hogy újabb verziós tömörítést nem tudott kezelni a belső. Később frissítették a belsőt is. De említhetnék bármit, .ace, .tar stb., ha feltételezzük, hogy a belső nem bír vele, akkor indítja a külsőt. Tehát ez .iso független téma.
Egyébként én is ISO-plugint használok.
-
fatal`
titán
A tc a rarhoz és az unrarhoz használja a winrar-t, az isohoz nem fogja.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! TC mellett van WinRar (vásárolt) programom is. A Beáálítás / Tömörítő alatt ez van beállítva:

Ha a TC-ben megnyitok egy pl iso fájlt, amit a winrar simán kezel, nem a TC ablakban nyílik meg, hanem a WinRar saját ablakában, pl:
Mi arra a megoldás, hogy az iso fájl is a TC ablakban jelenjen meg "kicsomagolva", úgy mint ha "*".rar, "*".zip fájlokra kattintottam volna a TC-ben? -
Naigen
aktív tag
válasz
tonyrulez
üzenetére
Egyről beszélünk, ha gyökérbe (ha úgy tetszik sajátgépbe) tudsz lépni TC-ben, akkor látni fogja, ha az intéző látja. Nálam még nem vlt olyan, hogy az utóbbiban látszott, az előbbiben meg nem, elvégre az intéző is amolyan fájlkezelő, és ugye a TC is az.2 meghajtót jelez, ha van SD slot (abban kártya), ez evidens.
-
tonyrulez
őstag
Az én telefonom pl. 2 meghajtót jelez ki az intézőben, TCMD-ben viszont nem jelenik meg. Be kellett ott állítanom valahogy hogy a gyökérbe tudjak lépni, így már mutatja az is, mindenesetre alapbeállítással a TCMD legtöbb esetben nem fogja mutatni a telefont, hiába mutatja az intéző.
-
VGYke
addikt
Igen ezt én is tudtam, mint ahogyan azt is hogy a "Game Bar" a Win+G billentyűkombinációk együttes lenyomásával jön elő. Viszont ha elindítom a TC-t, automatikusan felugrik az ablak Win+G billentyűk nyomogatása nélkül.
TC az egyetlen program, aminél ezt tapasztaltam. De nem vagyok már egyedül, egy jó pár fórumlakó társ írta, hogy nála is ez van.
-
Pferi
senior tag
Üdv!
Egy olyan problémám lenne a Total Commander programmal hogy a hdd-n lévő egyik partíció méretét rosszul írja ki, vagyis az egész hdd méretét jelzi nála, nem csak az adott partíció méretét.
A "D" adatok nevű partícióról lenne szó.
A Windows és az összes többi fájlkezelő program tökéletesen jelzi csak a Total Commander nem. Próbáltam több verzióval is, de azokkal is ugyanígy jártam.
Van valami ötlet arra hogy mi okozza ezt?
-
VGYke
addikt
Sziasztok!
Nem duplázom a kérdéseimet, de hát ha itt tudjátok a választ:
[lWin10+TC8.52L] -
totron
addikt
Mivel a telók belső memóriáját megjelenítő beépülők rendre Windows Intézőre készülnek, így ha csak nem memóriakártyáról beszélünk, nem nagy eséllyel fogja látni. De nem is a telókönyvtár felhúzására gondoltam, hanem eleve, mint vizuálisan átlátható megoldásra, hosszadalmas lépegetéssel ([...]) szemben.
Azt azért tegyük hozzá, hogy egy valamirevaló szellemi hivatásnál az általad megfogalmazott problémakör általában beugrókérdésként szerepel.
Na de nem kellenek nekünk ekkora kihívások a mindennapokba, igaz! -
Kékes525
félisten
De igen. Én is használom.
Nyitottam is egy topikot, de nincs látogatottsága: Far Manager - file and archive manager -
totron
addikt
Minek lépegetni, ha egymás mellé kirakhatók ikonba a meghajtók? Akár mindkét panel fölé.
Telók saját memóriái meg nem egyszer egy java pluginnel érhetõk el, ami a driverrel együtt települ mondjuk, tehát amíg TC-re nincs ilyen, nem fogja látni. Memkártyával már más a helyzet. -
totron
addikt
Far Managert nem preferálja nálunk magyaroknál senki? Legalább ekkora mókolhatósággal bír.
Más: Altap Salamander tud egymás után elindított másolást/áthelyezést (véget ér az egyik, indítja a rákövetkezõt). TC alatt van erre opció? Nem egyszerre indított vagy nem egy forrásból való kopizgatás esetén van ennek haszna. -
válasz
karlkani
üzenetére
Szia, szerintem is jobban jársz a hordozhatóval. Itt nem olyan rég ki is volt tárgyalva, mit kell beállítani: a wincmd.ini fájl a tcmd mappában legyen! Így az egyedi beállításaim és a gyorsbillentyűk is mindig ott vannak a pendrive-on, még másolni sem kell a tcmd mappát.
-
Kernel
nagyúr
-
karlkani
aktív tag
Szia!
Ha már úgyis ez a téma, megnyitni, kicsomagolni simán tudom, viszont nekem hozzá kellene adnom a módosított INSTALL.INF-t, de nem megy. WinRAR megcsinálja, viszont a a telepítő már nem indul el.
Frissítettem volna az automatikusan telepedő TC-t. Régebben volt a telepítőben egy INSTALL.EXE, amit futtatva, az INSTALL.INF alapján feltelepítette. Ez az újban, de az előzőben sincs. Egy régebbi 7.xx verzióban levőt használok, azzal megy minden, de jobb lenne, ha magába a telepítőbe tudnám valahogy beledobni a módosított INSTALL.INF-et. Esetleg valami ötlet?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Háztartási gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 3D nyomtatás
- Jövedelem
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Byski Áramláskijelző.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezt TCMD-vel hogy lehetne megoldani?