- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melack
veterán
Sziasztok! Lakótársam vett egy Tochiba Satellite (pontos megnevezését nem tudom) gépet, és szeretné kiírni róla a Vistát. Tudnátok ebben nekem segíteni, hogy miként kell csinálni? Előre is köszönöm!
-
heaven
tag
Bocsi Celeron 2800 volt benne.
-
heaven
tag
Toshiba Satellite A60 notiban szeretnék procit bővíteni:
Eddig Celeron 2400 volt benne, de szeretném egy Mobile Pentium 4 1800-ra cserélni.
Beszereltem, elindítottam és 2 mp. után kikapcsol a gép, csak egy pillanatra megjelenik a boot képernyő és kikapcs
Arra figyeltem, hogy mindkettő proci 400-as FSB
Itt nincs clear CMOS mint az asztali gépeknél vagy ilyesmi? Mi lehet a gond? -
Kbali
nagyúr
válasz
wandor0930 #4290 üzenetére
Toshiba vidéki szervizek - is. Van Kanizsa és Sopron.
-
FerNandor
őstag
válasz
wandor0930 #4292 üzenetére
nm
33 driver? nem baj, van sokmég lemezmeghajtó csendesítő is van
ja, reméljük találsz hozzá boltot. -
FerNandor
őstag
válasz
wandor0930 #4290 üzenetére
[Innen tudod leszedni a drivereket]
és ezen az oldalon van[link]
Hát jah... az mondjuk nem árt, ha van helyben szervíz. De egész biztos, hogy nincs?
A pécsi toshiba márkaszervízre neten elég nehezen találtam el, amikor még laptopvásárlás előtt voltam. + van még egy nagy laptopszervíz sok márkával amiben a toshiba is benne van, szal elvileg oda is elvihetném, de reméljük nem lesz semmi gubanc
szerk: ja és nincs mit
, nyugodtan kérdezz, ha van valami.
-
FerNandor
őstag
válasz
wandor0930 #4287 üzenetére
AZTAK%RVA de felmentek a toshiba árak(a többit nem figyeltem
), én iponnál vettem 1 hónapja egy A300-15A-t 216-ért és most 247 ezer, usanotebooknál meg 256, gondolom a forint ingadozása lehet a fő ludas, de akkor is nagyon durva ez... tehát jókor vettem meg asszem
Szóval wandor0930, sztem jó kis gép az A300, én meg vagyok vele elégedve. Most raktam rá xp-t, és jól megy rajta, bár először nem buherált sp3-at raktam rá és valami hálózati vezérlős gondja volt, ami elvileg azóta már kiderült, hogy hogy lehetett volna orvosolni, de nem bítam magammal és felraktam az xp daytonát. AZ összes driver, ami kell fent van a toshiba magyar honlapján! Amúgy nekem nem nagyon tetszett a vista, folyamat dolgoztatta a procit is meg sztem az xp jobb
Én nem éreztem eddig különbséget a játékok között, most raktam fel a witchert és hát nem nagyon bírja a gép. lehet, hogy kéne még állítgatnom, inkább hagyom, gears of war viszont vistán szépen ment, csak a mentése szarakodott nekem HD 3650-es kártya van benne. Amúgy UT2004-gyel szoktam néha játszani, meg most raktam fel szintén a MAFIÁt és valami sz@r mert az elején mindjárt az autósüldözésnél gond van, az auzó irányításával, beakad a kormány... és mindig nekimegyek a falnak, aki esetleg pont tudja, hogy ez mitől lehet, az segíthetne...
ha valami kérdésed van a géppel kapcsolatban, akár általánosságban az A300-ról, eddigi tapasztalataim alaján megpróbálok válaszolni,
üdv -
Kbali
nagyúr
válasz
x-calibur #4281 üzenetére
Én első gépként használok egy 1000H-t (meg 6 másik kollégám) - nem használhatatlan. Persze rajzoláshoz, prezi készítéshez használunk külső monitort, azt meg elég nagy felbontásig meg lehet hajtani. Persze autoCAD gépigényét nem ismerem.
Esetleg Tecra sorozatból az M5 az 14-es, de nagyon drága és csak angol bill-el láttam. -
wandor0930
aktív tag
sziasztok!
ezzel a géppel szemezek és kíváncsi lennék a véleményetekre.
Az ár nem mérvadó mert 170 000 körül is láttam már.
Ill ha tudtok jobbat 180-190 000 környékén akkor azt is megnézném.
szempontok
2mgos 2Ghz-es proci(intel vagy AMD az mindegy)
videokari amiveladot esetben azért játszani is lehet
a ram nem olyan fontos mert viszonylag olcsón lehet böviteni
és min 120-as vinyófontos hogy XP-vel szeretném használni szóval drivereket lehet letölteni valahonnan?
és egy kis OFF
az igaz hogy a vista-n nem futnak ugy a játékok mint XP-n? -
ABE
őstag
válasz
morrison82 #4284 üzenetére
A Toshiba oldaláról letölthető Display Driver nevű cucc egyben chipset driver is.
Ha minden igaz, akkor ehhez a chipsethez tartozó SATA vezérlő neve Si3112 vagy Si3132 (már nem emlékszem pontosan, de szerintem a 3112-es). A "D" mappán belül mondjuk az "S4" és "SB" nevű mappákat elvileg elég beintegrálni nLite-tal. Én egyébként úgy csináltam, hogy az egész "D" mappát beleintegráltam, olyankor csak annyit kell kijelölni a programban, hogy összetett driver mappa integrálása, és rámutatsz a "D" mappára.
-
x-calibur
csendes tag
igen, néztem ezeket az eee-ket, és társait, de nem igazán győztek meg. tapicskoltam élőben is őket, és hát nekem a 10,2", meg az 1024x600 elég használhatatlannak tűnt a gyakorlatban. Olyat csak harmadik gépként használnék, de inkább még úgy se, csak ha nagyon muszáj lenne. Inkább használható notit keresek, ami nem nagy, nem drága, és mégse fogja kékhalállal jutalmazni, ha elindítok rajta egy autoCAD-et pl. Egyébként a gépajánlót köszi, vmi hasonlóra gondoltam, egy alternatívának jó lesz mindenképpen.
Üdv. -
Kbali
nagyúr
válasz
x-calibur #4276 üzenetére
Ez Xp-vel? (sajna nincs 2 kiló alatt) - de az ára miatt vehetsz még hozzá garit.
Egyébként valóban ez a kategória, amit keresel annyinál indul (250->)
OFF Ha lemondasz a játékról, akkor egy Asus 1000H vagy MSI Wind tökéletes neked (bár inkább az Asus, mer az MSI sem bírja 3 óránál tovább). ON -
Sutty66
tag
Hát nem csak a hardverváltozás miatti vista a gond hanem hogy a 667-est ugylátszik nem komálja mert az xp is össze vissza lefagyogat meg a vista is. visszakerült bele a "gyári " 512/533 azt minden a régi, tehát marad az 533-as ddr. Nem kisérletezgetem . Amit linkeltél meg is felel tökéletesen
. Valszeg hétfőn beugrom érte ugyis lessz arra dolgom. Írom hogy mi lett a végeredmény, addig meg jó hétvégét mindenkinek.
Most nézem csak a Moszkván van.
-
x-calibur
csendes tag
Sziasztok.
Itt is folytatom az ámokfutásomat egy noti után, és hogy a jóból a Toshiba fanok se maradjanak ki, eljöttem ide is.A lényeg a lényeg, h notit szeretnék venni kb 2 héten belül, és még ötletem sincs, hogy mi az, ami nekem a legjobb lehet, ezért szeretném kérni a ti segítségeteket is. Amit elvárnék a géptől: a kijelző 12"-14" között legyen, súlya lehetőleg múlja alul a 2kg-ot, minél kevesebb, annál jobb. Az akksija bírja legalább 5-6 órán keresztül közepes intenzitású használat mellett, és lehetőleg ne csak pasziánszt tudjak futtatni rajta, de egy kis tömörítés se fektesse két vállra a masinát. Méretben nem mennék a két értéken túl, mert a alatta nekem már túl kicsi a billentyűzet, fölötte meg már a méretéből meg a súlyából adódóan kicsit veszít a hordozhatóság kritériumából. Bámilyen ötletet szívesen fogadok. Akinek esetleg van ötlete ezekre a kritériumokra, de más márkában (Asus, MSI, esetleg HP, FuSi), az se kíméljen
Köszi előre is.
Jah, az egyik legfontosabb paraméter kimaradt: ha lehet, maradjunk 150-170k tartományban az árat illetően. 350-ét láttam a kritériumoknak megfelelő gépet, de az vhogy nem az én pénztárcámhoz van igazítva sajnos... -
badika
tag
Sziasztok!
Az alábbi két konfig közül melyiket ajánlanátok inkább?
[link]
illetve
[L:http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/hu/product/Satellite-A300-1JH/1055598/toshibaShop/false/][/L]
Az első 204 eFt lenne, a második kb. 170 eFt viszont sokkal gyengébb és nincs hozzá op. rendszer. Tudom, hogy a második új széria viszont szerintem az első jobb vétel jelenleg.
Játékra is lenne és néha hordoznám, de nem sokat.
Illetve Én XP-vel szeretném használni. Ez menni fog? Az A200-hoz vistát adnak.Előre is Köszönöm!
Esetleg más alternatíva kb. 200 eFt-ig?
-
ABE
őstag
válasz
Sutty66 #4273 üzenetére
Kiskerben lehet kapni, az biztos (például itt is). Az igen fura, hogy a Vista hardverváltozásra hivatkozva nem akart beindulni...
-
Sutty66
tag
Elösször is
. Probálok keresni 533Mhz-est de egy nagykerben sem láttam ahol eddig megfordultam. Ma kiprobáltam 2X1GB Hynix 667-el (kölcsön) Beindult vele a gép csak a vista nem hajlandó a hardverváltozás miatt elindulni, de szerintem ha igy telepítek rá egy másikat utánna már kellene müködni. A vistát nem vágom
. mégegyszer köszi a segítséget.
-
ABE
őstag
válasz
Sutty66 #4269 üzenetére
Maximum 2x1 Gb-ot kezel le a chipset, a támogatott sebesség hivatalosan 533Mhz. 667-es és 800-as memóriával vigyázni kell, mert előfordulhatnak kompatibilitási gondok. Ha biztosra akarsz menni, akkor inkább 533-as memóriákat ajánlanék, könnyen beszerezhető, és nem lesz lassabb. Pl. Kingmax jó márka, nekem is az volt a gépben, kedvező árú és jó minőségű.
-
Sutty66
tag
Sziasztok illetve szia ABU! Kellene egy kis help a Toshiba Satellite L30-113 notihozEz az! Memoria bővítés lenne a feladat de az X200 chipsetről nem találok technikai információkat csak ezt. Shoppingos oldalakról azt tudtam kiböngészni hogy max 2 Gigát kezel. Most 512/533 as DDRII van benne, ezt kivágnám helyette 2X 1G/800 DDRII vagy egybe 2G. (Mivel igazán ezt kapni mindenütt) A kérdésem a következő: Tudtok-e valami memoria inkompatibilitási problémáról, egyáltalán tényleg lekezeli.e a 2Gigát, esetleg valami "titkos
" oldalt tudsz-e ahol többet irnak a chipről? Nemszívesen vennék feleslegesen memoriát nehogy jégre fussak vele. Utánna meg kap egy vistát remélem azzal már elboldogulok de ha nem majd azért is nyavajgok. Addig is várom valaki válaszát a memoriával kapcsolatban. Üdv Laci
-
morfgonc
csendes tag
válasz
athalas #4050 üzenetére
hello!
Egy toshiba a200-23W- notebookról van szó.
Windows xp sp2-t szeretnék rá telepíteni. De elakadok és azt a feliratot hozza elő, hogy a setup nem talált a gépen merevlemezt.
A toshibánál ezt talátam:"1) Download the latest XP (Intel Matrix) Storage Manager Package from the Toshiba driver download web page.
2) Unpack the Zip-file and copy the files from the appropriate Chipset sub-folder of the F6flpy directory to a floppy disk as Windows XP only supports adding mass storage drivers from floppy disk.
3) Connect a USB FDD to the notebook and insert this floppy disk.
4) Start the XP installation and press F6 when queried.
5) When prompted "S = Specify Additional Device". Press 'S' and specify select the Matrix driver on the mass storage driver selection screen.
6) Press 'Enter' to continue with the installation."No nekem nincs floppim és nem is szeretnék venni.
Meg lehet ezt valahogy kerülni?
Estleg egy pendriveot "floppiszerűre" formázni? Ha ilyet lehet....
Esetleg xp sp3-ban van ilyen sata vezérlő driver? -
ABE
őstag
válasz
morrison82 #4264 üzenetére
A SATA drivert csak azért kell integrálni, hogy az XP telepítje felismerje a vinyót. Ugyan bele lehet integrálni elvileg minden (vga, hang, stb.) drivert a Windows CD-be, de felesleges azzal szenvedni, tökéletesen megteszi, ha telepítés után teszed fel a leszedett drivereket. Egyébként adtam linket, hogyan kell integrálni a cuccost, ott le van írva a folyamat.
-
morrison82
csendes tag
Lehet hülye kérdés...
De eza SATA-driver beletelepítése azt jelenti hogy:
-fogom az XP cd-met...
-Felmegyek a Toshiba honlapjára és leszedem a XP kompatibilis Display, hangkártya stb... drivereket...
-..ééééés egybegyúrom őket.és akkor amikor fennvan az XP akkor nem kell drivereket telepítenem..?
--------------------vagy?-----------------------------
Ja, és hogyan és mivel tudom beleintegrálni az XP-be a cuccokat/cuccot?
---Köszi---
-
ABE
őstag
válasz
morrison82 #4260 üzenetére
Igen, a Windows olyan legyen, amibe nincsen belebuherálva, így értettem. Azt vedd figyelembe, hogy ehhez a géphez kell a SATA driver telepítésnél, mert máskülönben nem ismeri fel az XP a vinyót (mint írtad is). Ezt a drivert ugyanúgy bele lehet integrálni a telepítőlemezbe, mint pl. a service pack-et. A buherált verziók szoktak SATA drivert tartalmazni, ennyi előnyük van.
Létezik olyan "beszerezhető" Windows XP verzió például, ami SP3-at plusz SATA drivereket tartalmazza, de egyébként más buhera nincs benne. Extended verziókat én nem raknék fel a gépemre, de mindenki maga dönti el, hogy mivel szemeteli tele a gépét.
A topicban már korábban le lett írva, hogy az L30-as szériához milyen sorrendben mennek fel a driverek, mit kell leszedni, mit kell integrálni telepítőbe, stb.. Ha használod a topic keresőjét, sok hasznos infót megtudsz a gépről!
Egyébként drivereket itt tudsz letölteni: [link] A te géped modellszáma PSL33E az L30 szérián belül.
Ebben a topicban van leírás arról, hogyan kell drivert integrálni: [link]
Itt található egy SATA driver gyűjtemény: [link]
Ezt le kell tölteni, kicsomagolni, és lehet is integrálni. Elvileg valamilyen Silicon Image SATA vezérlő van az L30-ban, tehát elég csak azt a mappát integrálni, ha saját magadnak készítesz lemezt.
-
morrison82
csendes tag
Namost nemteljesen ez ami nekem van, ilyet nem találtam Toshiba honlapon. Amikor regeltem, rgisztrácionál kérték szériaszámot, amit beírtam és ezt dobta ki:
Satellite L30-113
Eredeti windows-on azt érted hogy teljesen jogtiszta vásárolt, vagy elég az olyan amibe nincsen mindenféle cucc belepakolva...
Én laptopom már járt szervízben ahol leszedték Vista-t és pakoltak XP-t.
Nemtom hogy van de egyik ism. laptopjára a sima mezei XP nem ment fel mert a driverek miatt nem látta a HDD-t...
Ő felrakot egy Win Extended Edition codename Pluto-t és azzal müködik a gépeEzeket az Extended verziókat nem tanácsolod?
-
ABE
őstag
válasz
luciferike #4252 üzenetére
-
ABE
őstag
A link nem jó, inkább add meg a gép nevét.
Windows-ból eredeti, SP3-mal integrált darabot javaslok, a gányolt verziókat én hanyagolnám.
Driver sorrend általában: chipset, vga, hang, és utána a többi. A Toshiba honlapján lévő cuccokat kell leszedni.
Ha ezekkel végeztél, akkor jöhet a szoftveres oldal, pl. a vírusírtó is.
-
morrison82
csendes tag
Ilyen a gép nagyjából:
http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?LNG=23&service=CE&BV_UseBVCookie=yes&PRODUCT_ID=125287
Köszi segítséget!
-
morrison82
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite laptopom Vistával...
XP-t szeretnék feltenni rá és nemtudom hogy XP felrakása után hogyan tovább, mi a helyes driver, vírusírtó szervízpakkok felrakásának a sorrendja...Van egy XP EE codename
luto-m, meg van egy XP EE codename
aytona-m...
Melyikkel próbálkozzak inkább?Segítsetek légysz..!!
Előre is köszönöm szépen!
-
heaven
tag
Satellite A60 notit szeretnék bővíteni, hogy gyorsabb legyen. Van már benne 768Mb RAM, mit lehetne még rajta gyorsítani? A proci Celeron 2800 128Mb L2 Cache. Mit lenne érdemes bővíteni/cserélni hogy gyorsabb legyen? Valami grafikus gyorsítás létezik a Mobility Radeon 7000 IGP chiphez?
-
uhu20
tag
Üdv, Abe,
Újabb kérdés merült fel.
A Toshiba P200 1l8-as gépemet a most vett hdmi kábel segítségével összekötöttem az lcd tévémmel. A kép egyből megjelenik, de hang nem! Igyekeztem állítgatni, de nem jutottam semmire.
A múlt héten mindezt megcsináltam sima monitorkábellel + jackdugós audiokábellel és úgy megy a kép és a hang is. Próbáltam olyat is, hogy hdmi és jack, de úgy nem ment.
Most lehetséges, hogy valamelyik gép (a laptop vagy a tévé) nem engedi hdmi-n keresztül a hangot? Vagy mit kell beállítani?
-
luciferike
csendes tag
sziasztok kéne egy kis segitség az én notimba a tipusszám:MK4309MAT találtam egy jobbat és annak a tipusszáma pedig::MK8037GSX szerintetek ez jó lenne az én notimba? köszi
-
ABE
őstag
válasz
luciferike #4249 üzenetére
Gondolom 2,5"-os IDE csatolós kell bele. De ha felrakod pl. az EVEREST nevű programot, akkor az minden infót megad a benne lévő vinyóról is.
-
luciferike
csendes tag
-
luciferike
csendes tag
sziasztok.van egy toshiba tecra 550cdt notim.szeretnék vinyot cserélni benne,tudnátok segiteni,mi alapján keressem?( gyári 4 gb van benne).köszi
-
ABE
őstag
Az 5.50-es BIOS XP-hez való, és nem kompatibilis a Vistával. Talán itt volt a hiba, hogy Vista alatt próbáltad meg feltenni az XP-s BIOS-t.
Más az eltérő oprendszerhez való BIOS-ok számozása, ezért volt ekkora ugrás. Az 1.60-as gondolom a Vistához készült, és azt a 2.00-ra lehetett volna frissíteni. Elvileg mindkét BIOS-szal működik (kicsit korlátozottan) mindkét oprendszer, viszont szerintem a frissítésre figyelni kell, hogy melyik rendszer alól végzed.
-
Prett
csendes tag
A verziószámokat is beírtam,feltetem még display-t ,meg chipset-et is. Azok jók lettek.
De valószínü hogy akkor ez nem, mert 1.6-rol 5.5-re eléggé nagy a különbség is, nem?
Volt még egy régebbi verzió,az 2.2-es,hát lehet azt kellet volna választanom.
Akkor így szervíz lesz belöle. Ezt javítják szerinted gariba?Köszi szépen!
-
ABE
őstag
Valami hiba történhetett a BIOS frissítésénél. Ezt sajnos csak a szervizben tudják megoldani.
Biztos, hogy a te gépedhez való BIOS-t raktad fel? L40-nek van több fajtája, esetleg nem lehet, hogy egy másik modellszámúhoz valót gyömöszöltél fel rá?
Még annyit megpróbálhatsz, hogy akksit kiveszed, lehúzod a hálózatról, és utána hátha...
-
Prett
csendes tag
Hali!
Lenne egy problémám..
Múlt héten vettem egy Thosiba Satelit L40 es lapot. Regeltem a thosiba honlapon és rátaláltam a driver frissítésekre.
A gond a BIOS frissitésel jött. Tehát 1.60 verziót próbáltam frissíteni 5.50 re.
Lefuttattam Vistaba minden ok volt,ujbol indult beléptem Biosba és ki is volt írva az
5.50 verziószám. Save and exit-el kilpétem és onanntól csak a sötétség,semmi reagálás. Nem tudok a Biosba sem belépni.Valkai ha tudna lécci segítsen nekem,hogy lehetne ezt megoldani. Van e valami lehetőség a szervizen kívül,BIOS reset vagy ilyesmi???
Köszi szépen!
-
Rent
senior tag
akkor mit csinaljak? eddig 32bites gyarilag toshiba altal adott vista volt fent elotelepitett, ott volt egy csomo szep toshiba cucc..
most 64es fosulis licenszes fut (4gb ddr2 miatt tobbek kozott) ugyanaz a home premium, de nem talalok hozza full packot, ami felrakna mindent.
-
Rent
senior tag
nem talalok a notimhoz vista64 value added packetet, gaz ha a vista 32es value packetet rakom fel 64es vistamhoz? mivel mas nincs?!
-
Kosmo
csendes tag
Sziasztok
Az A300 1jh-mra az XP szépen felmászott, szerencsére minden működik ( a médiagombok működését még nem sikerült megoldanom, azonkívül minden ok). De viszont Linux telepítésnél a videokártya vmiért elszáll: az Ubuntunál már rögtön a telepítés elején kihal a telepítő, SUSE 11-t is próbáltam, az végigmegy, de mikor állna fel a rendszer, ugyanaz a probléma: ilyen csíkok meg pöttyök jelennek meg a képernyőn...hallom is ahogy vmi zene szól, mint a windowsnál, mikor bejelentkezik, de nem látok semmit, csak a csíkokat... Arra gondolok hátha az ATI vga kártya driverét kéne vhogy beletenni a Linux telepítőbe, ahogy a windowsnál a sata-t, de nem akarok baromságokat mondani, szal ha vki tudna ebben segíten, nagyon megköszönném...
üdv
-
Pettyem
csendes tag
Sziasztok!
Egy Toshiba Portégé M800-as boldog tulaja vagyok 2 hete. Nagyon megvagyok vele elégedve. Abban kérném a segítségeteket hogy szerintetek hol lehet bekapcsolni a Bluetooth. Mobiltelefon nem tud vele kapcsolatot létesíteni. A kézikönyvben nem találok semmit
Előre is köszönök minden segítséget!
-
Zsotyi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Az egyik barátomnak "meghalt" a Toshiba notija, amit úgy kell elképzelni, hogy miután bebootol a Vista, kifagy. Elindítottuk csökkentett módban és lefuttattunk egy víruskeresést. Természetesen nem talált vírust. Német Vista van rajta, ami azért vicces, mert egyikünk sem tud valami jól németül, de végülis sikerült meghozni azt a kiváló döntést, hogy leformázzuk a winchester-t, és feltesszük rá az XP-t. Na már most, itt kezdődtek a problémák. Ugyanis miután bebootoltunk az XP CD-ről, szépen, tökéletesen elindult a telepítés, majd miután az elején lefuttatta a szokásos beállításokat, kiírta, hogy nem lehet telepíteni az XP-t, mert nem ismer fel merevlemezt. Ezekután már csak F3, azaz kilépés opció maradt, így nem igazán tudtunk már mást csinálni, mint megnézni a BIOS beállításokat, de ott minden okénak tűnt.Szóval ha valaki tudná orvosolni a problémánkat valamilyen tanáccsal, azt már előre megköszönném!
-
SteeWe
aktív tag
Sziasztok!
Egyik barátom szeretne notit venni, mivel én nem mozgok otthonosan a notik világában kérném a hozzáértők segítségét! Mi a véleményetek a köv. notiról:
[Toshiba Satellite A300-1JH ]
Plusz jó kis tesztet tudnátok linkelni?Thx
-
ABE
őstag
NHC Vista támogatása nem tökéletes, ha csak a proci sebességét akarod állítani, akkor inkább az energiagazdálkodási beállításoknál hozz létre (vagy változtass meg) különböző profilokat. Ott be lehet állítani a processzor kezelésnél (nemtom' mi a neve pontosan) százalékosan, hogy milyen sebességen menjen a proci. Ha pl. 0-ra teszed a min. és max. értéket, akkor az elérhető legalacsonyabb órajelen fog menni.
-
ABE
őstag
Igen, eddig jó.
Én Aero-t hagytam, mert nem éreztem vele teljesítményromlást, de ez ízlés kérdése. Amit még mindenképpen érdemes kilőni, az az ütemezett töredezettségmentesítés, mert elég "kellemesen" tudja tekerni a vinyót. Én még biztonsági központot, automatikus frissítést, Windows Defendert, meg egy-két apróságot lőttem ki talán, de ezek már nem foglalják le igazából a gépet. Amivel még lehet trükközni, az az energiagazdálkodási beállítás, mert szépen akár fix minimumra is lehet tenni a processzort, hogy ne melegedjen.
-
ABE
őstag
Szerintem ezek a hőfokok nem vészesek. Vista inkább igényli a 2 Gb ramot, mint az XP, és van pár szolgáltatás, ami automatikusan "eszi" az erőforrásokat. Érdemes kicsit foglalkozni a beállításokkal.
Egyébként előfordulhat, hogy a Vistás BIOS miatt más a ventilátor szabályozás, de lehet, hogy csak a magasabb hőfokok miatt megy többet a hűtés.
-
ABE
őstag
válasz
bbeettmmeenn #4216 üzenetére
Passzolok, erre talán másik topicban tudnak választ adni. De szerintem nem nagyon lehet javítani, ha leromlott az állapota. Sajnos ez így megy, hogy egy idő után (pláne sok használat mellett) megdöglenek a vinyók. Formázás így nem teszi tönkre, talán gyárilag sem volt tökéletes?
-
Thusor
őstag
Van nekem egy Toshiba Satellite L40-18W gépem Intel pentium dual-core t2370 1,73GHz-es procim, 1GB rammal és intel x3100 vga-val. Vista business van rajta úgy és az új 2.00-ás vista-s bios...azt figyeltem meg, hogy állandóan megy a ventillátor, ez normális? XP alatt nem működött ennyit, illetve magasabb a processor hőfoka is...olyan 56-70 fok között változik attól függen, hogy netezek, vagy progikat telepítek rá. Ez a hőfok is normális szerintetek?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
ABE
őstag
válasz
bbeettmmeenn #4214 üzenetére
Kondíciója 36%? Az elég karcsúnak tűnik... Igaz, nekem még nem volt ilyen gondom, ezt a programot sem sűrűn használom, de a leírtak alapján ez is okozhatja a problémát.
-
ABE
őstag
válasz
bbeettmmeenn #4210 üzenetére
A Toshiba honlapjáról tudod leszedni a Display Driver nevű cuccot, ami egyben a chipset és videokártya drivert is tartalmazza. Telepítés után ezt érdemes felrakni egyből, majd a hotfixet, s utána jöhet a többi cucc is. A hotfix azért kell, mert XP alatt bizonyos hangkártyák nem akarnak rendesen települni, bár asszem' ez SP3-mal már javítva lett.
Szerintem a modem audio gondod is megoldja.
Ha a kikapcsolás nem megy végbe simán, akkor lehet az van, hogy valamely programok összeakadnak, és nem tudja kilőni a Windows a folyamatokat. Emiatt elképzelhető hibaüzenet.
-
bbeettmmeenn
csendes tag
Koszi választ...!
Nem tom minek lehet baja...
Előző XPt azért szedtem le mert szervizben elég gagyi virusirtót rakak fel és újat akartam felrakni szűz gépre...
2 XP-t is próbáltam de mindegyiknél ugyanazt csinálta, pedig mindkét op rendszer működik asztali gépen
Amugy a gép jól működik, csak kikapcsolásnál működik hibásan.Megnézem azokkal amiket küldtél
köszi
-
ABE
őstag
válasz
bbeettmmeenn #4207 üzenetére
Így elsőre nehéz lenne megállapítani a hiba okát pontosan.
Ki kéne deríteni, hogy vajon hardveres vagy szoftveres-e a hiba? Az előző XP-vel mi történt? Elszállt, és azért kellett újrarakni? Ha rendetlenkedett, akkor elképzelhető, hogy már esetleg akkor valami hardveres gond volt. Jellemzően memória, alaplap vagy winchester hiba szokott gondot okozni. Fejlesztettél valamit a gépen, került bele új hardver?
Mivel azt írtad, hogy már telepítés közben gond volt, ezért nem zárom ki a lehetőséget, hogy valamely alkatrész elromlott. A másik lehetőség esetleg, hogy nem eredeti Windows-t, hanem ilyen-olyan buherált verziót raktál fel.
A driverek telepítésénél ajánlatos legelőször felrakni a chipset (display) drivert, ezután pedig ezt a hotfixet: KB835221. Ezt mindenképpen érdemes installálni, mert segít, ha a hanggal vagy a modemmel van gond. Ezután jöhet az összes többi driver.
Ha szoftveresen nem sikerül helyrepofozni a dolgot, akkor el kell kezdeni kutatni, hogy mi hibásodhatott meg. Legelsőként a Memtest86 futtatása ajánlott, ezzel ki lehet szűrni, ha hibás a memória. Ha ez nem dob ki hibát, akkor jöhet a Hard Disk Sentinel, amivel a HDD-t tudod lecsekkolni. Ha az alább leírtak egyike sem segít, akkor elképzelhető, hogy az alaplap hibásodott meg.
Rent
2 giga simán elég Vista alá, 4 meg pláne. Azt ne feledd, hogy ha 32 bites oprendszer kerül a gépre, akkor a Windows csak 3 vagy 3,5 Gb-ot fog látni a memóriából. Egyébként nálam 1 Gb memóriával is szépen futott a Vista; részben beállítás kérdése is, hogy mennyire lesz gyors a rendszer.
-
bbeettmmeenn
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite L30-145 tipusu laptopom és aza probléma vele hogy Vista op rendszer vol rajta, de nekem XP-e van szükségem. Szervizben fel is raktak egyet ami kb 1 évig birta. Szóval gyakorlatilag már volt rajta XP...
Namost megpróbáltam én is felrakni rá ey XP-t....de telepités közben legkésőbb az ősszetevők egisztrálásánál mindig fagy. Amikor nagyneheen sikerül felrakni rá a XP-t nem kapcspl ki a gép. Felaktam a drivereket is amiket a oshiba hivatalos honlapjáról szedtemle.
Fennvan a hankártya driver ami elég nehezen ment fel, Realtek fajta. Felraktam a vidkari driverét is...Fennvan SP2 is...Hálókártya diver is...
És néha kikapcsolásnál vagy a Telepmérő, vagy a Videókai vagy valami mindig: Program befejezése azonnal...szóval lefagy
És néha bekapcsolásnál ezt irja ki:MODEM DEVICE ON DEFINITION AUDIO BUS nincs telepitve pedig LAN is van fen meg Soundcard driver isLégyszi segitsetek..!!!!
Előre is köszönöm széen -
Rent
senior tag
hali, elvileg lesz egy uj toshiba a200-1n2 notim, gyarilag 2*512 memo 120g vinyo, dual core 2 1500mhz.
a ket ram ki lesz belole szedve, es a helyere 2*2gb 667mhz kerul, illetve a 120g vinyo helyere egy 320 as. a vga az x3100 benne, de nem is uj jatekokra kell majd, hanem munkara.
sztetek ez igy jo lesz? mennyivel lesz gyorsabb 4gb rammal mint 1 el? asztalimbol kiindulva (abban 2gb ram van) 1gb rol valtva durvan gyorsabb volt vele anno (meg azota is) a vista.
-
ruadi
csendes tag
válasz
Sz.Miki #4199 üzenetére
Szia!
Nekem 1hete van a300-1jh notim, eddig teljesen karcmentes. (Jó mondjuk nagyon vigyázok rá.) Viszont ahogy gyűjti az ujjlenyomatokat az borzaszó, ha nem is minden használat után, de minden második használat után törölgetni kell.Őszintén szólva, ugyanúgy mint másik notebook, ha a kijelző sarkát fogva akarod felnyitni akkor természetesen "nyeklik",de egyáltalán nem recseg.amúgy nagyon masszív, vastagabb is maga a notebook és a kijelző is mint más notebookoké. -
raci
csendes tag
Ma (szombat) van 3 hete hogy vásároltam egy Toshiba L300-164 notebookot. (előzőleg voltak hsz-eim, problémám volt vele). Ez a 3 hét alatt a noti alig volt nálam, állandóan bent volt szervizben. Állandóan újraindult (mind vista, xp, és ubuntu alatt). Gyanakodtunk merevlemez problémára, de a kicserélést követően is jelentkeztek a problémák. Ugyan ez volt a memóriával. Sajnos a probléma nem oldódott meg, majdnem 100% hogy alaplapi gyári hibás.
Ma vittem vissza a boltba ahol vettem, szerencsére visszavették és vettem egy másikat. Ezúttal nem Toshibát ... (ACER Extensa 5620Z)
100 szónak is egy a vége, eléggé megszoptam ezzel az üggyel...
-
Kosmo
csendes tag
Sziasztok,
Köszi h reagáltatok;). Tényleg jó sok driver fennt van hozzá, azokat össze is szedtem és megevttem a notit. Amúgy Ruadi, a SATA drivert integráltad az xp-telepítőbe és úgy tetted fel? Mert most hirtelen más ötletem egyelőre nincs. Sztem nLite-tal megpróbálom, mert tényleg leáll a telepítő ha csak sima sp3-as xp-vel próbálkozom. Számítottam erre, mondjuk kicsit reménykedtem h sp3-mal talán nem lesz szívás a SATA vinyó felismerése...Ja és ha majd eljutok odáig, és vmit tudok trükközni az említett médiagombokkal, megosztom;)
-
ruadi
csendes tag
Ez így van ahogy ABE mondta, bár én körülnéztem és pl az intel oldaláról szedtem le az SATA drivert mert ott frissebb volt mint a Toshiba oldalon.Nekem egyedül az érintőgombok nem működnek az Xp alatt. vagyis azt csinálja a gép h. a Média gombbal (balról a második) kikapcsolt állapotba elindítja a gépet,amúgy egyik sem reagál semmire.Ezen kívül mindent fel tudtam tenni a gépre hiba nélkül és természetesen működik is minden.
esetleg az előzőekben említett problémámra tud valaki valami választ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Acer, notebook, laptop, Ryzen 5 5500u, 16gb ddr4, 1tb ssd, 15.6 col
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest