Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
uhu20
tag
Üdv,
A következő lenne a kérdésem.
Szeretnék egy olyan gépet, amelyet a legoptimálisabban tudnám kooperáltatni az lcd tévémmel. Namost az egyes oldalakon bemutatott termékleírások egyrészt nem egyeznek meg, másrészt mivel nem vagyok szakértő, ezért további tanácsokra szorulnék.
Ha hdmi-hdmi kábellel kötném őket össze, akkor ugyebár kell a a gépre egy hdmi port, ill. egy megfelelő kártya. Namost, elég-e erre az Ati HD 2600, vagy kell a 3600? Mert valahol azt hallottam, hogy a kisebb (a 2600) nem viszi át a jelet megfelelően.
-
uhu20
tag
Üdv,
Nézegetem a Toshiba gépeket és az lenne a kérdésem, hogy a "HD DVD-ROM-meghajtó" mit takar?
- Van-e érzékelhető különbség egy "sima" DVD meghajtóhoz képest?
- Jól gondolom, hogy ez nem képes írni? -
uhu20
tag
Igen, pont erre kellene, azaz:
- otthoni használat
-azért időnként hurcolászni (autóval!) és filmet, képeket nézni vele szűkebb körben (ezért kell a 17')
- és időnként rákötni erre-arra - lcd tv, projektor (ezért kell a sokféle csatlakozó)Árak? Eléggé szóródnak, van, ahol nem sokkal van 200 felett, de van, akik jóval 250 felett árulgatják. Persze lehet, hogy utóbbiaknak nincs és így terelik a kedves vásárlókat más gépek felé...
Ennek kapcsán: tudom, hogy itt sokan esküsznek az usanotebookra. Neked mi a véleményed róluk, ill. a pclandról és a macropolisról? (ha már kérdeztem, akkor bocs, nehéz ezeket a prohardveres neveket megjegyezni.)
-
uhu20
tag
válasz polonic #4105 üzenetére
Toshiba - blue-ray-jel? Azért odáig nem mennek el....egyébként nincs különösebb igényem ezekre az újgenerációs formátumokat is kezelni képes meghajtókra: mikor lesznek blue-ray lemezek nálunk, megfizethető áron? Nem tart ki addig egy notebook.
Blue-rayes notebookokat leginkább az Acer árulgat (meg nyilván a Sony, de annyi pénzem nincs)
[ Szerkesztve ]
-
uhu20
tag
Üdv,
Ki milyen táskát használ a 17'-es gépéhez? Mi a véleményetek az alaptáskáról, a Carry Case Value 17-esről? Ér valamit?
Ha van valakinek tapasztalata, az tényleg nagyon jól jönne.
-
uhu20
tag
Na, végül is ma jött meg a P200 1l8.
Egyelőre minden szuper. A gép maga megnyerő külsejű. Egyelőre nem igazán tudtam sok mindennel tesztelni magát a gépet, csak a következőkkel:
- sima mp3 zene - nagyon szépen szól, a saját hangfalaival is (persze rákötöttem egy igazit)
- dvd: semmi különös, azaz OK
- letöltöttem 2 hd minőségű anyagot - na, ez nagyon szuper- ha minden jól megy, akkor a hétvégén letesztelem, hogy hogy szuperál az lcd tévével összekötve
Viszont van valami, kicsit OFF. Az asztali gép külső modemjét hogyan tudom rákötni a laptopra?
-
uhu20
tag
Kösz, Abe (Van Kenobi)...
Namost, még a következő lenne a kérdésem. Nem vagyok egy pcguru, szval kissé aggódok, hogy mi van, ha a driverek felrakása ellenére sem megy majd az XP- de már a Vista sem.
A kérdéseim:
-ha a programok eltávolítása menüpont segítségével eltávolítom a vistát, akkor ez a drivereket ugyebár nem érinti?
- aztán, ha valami gikszer jön be, akkor a Toshiba helyreállító lemezt használva könnyedén visszacsinálhatok mindent? -
uhu20
tag
Nos, úgy döntöttem, hogy kap a Vista egy esélyt, egy darabig nem bántom.
A terv az lett volna, hogy leszedem a Vistát, helyére jönne az XP (a driverek már le is vannak mentve), de úgy, hogy ha valami gikszer lenne, akkor bármikor vissza tudjam az egészet csinálni.
Van Toshiba lemezem, de nem akartam bántani a winchesteren lévő eleve felrakott Toshiba cuccokat sem. De mindegy, egyelőre nem bántok senkit.
Egyébként érdekes módon a Vista automatikusan 2 partíciót hozott létre - ez jó húzás volt tőle, piros pont!
-
uhu20
tag
Üdv, Abe,
Újabb kérdés merült fel.
A Toshiba P200 1l8-as gépemet a most vett hdmi kábel segítségével összekötöttem az lcd tévémmel. A kép egyből megjelenik, de hang nem! Igyekeztem állítgatni, de nem jutottam semmire.
A múlt héten mindezt megcsináltam sima monitorkábellel + jackdugós audiokábellel és úgy megy a kép és a hang is. Próbáltam olyat is, hogy hdmi és jack, de úgy nem ment.
Most lehetséges, hogy valamelyik gép (a laptop vagy a tévé) nem engedi hdmi-n keresztül a hangot? Vagy mit kell beállítani?
-
uhu20
tag
Sziasztok,
Mivel már vagy 2 hete használom a Toshiba Satellite P200-1l8-as notebookomat, gondoltam leírok pár pozitív és negatív dolgot, már azért is, mert itt sok segítséget kaptam a választás előtt.
Pozitívumok.
1. Bárki meglátja, odajön csodálkozni.
a) Milyen szép nagy (a képernyője és a teljes értékű billentyűzete is)
b) Milyen szép a képe2. A hardverek jól működnek egyelőre, a Vistának már volt 2 lefagyása, de hát erről a Toshiba csak annyiban tehet, hogy rám erőltette.
3. A saját szoftverek OK
4. Kiváló saját hangszórók - ha egyedül nézek filmet, bőven elég.
Negatívumok (Mert sajnos van!!!)
1. Gyenge anyagminőség - sokszor a filléres dolgokon spóroltak
a) a billenytyűzet (kissé csúszós és hullámzik! - azaz ha lenyomok erősen egy gombot a billetyűzet közepén, akkor az egész billentyűzet szintja lejjebb kerül)2. Kissé nehéz (Jó hát ezt tudtem előre, de más megtapasztalni, mint tudni)
3. A képernyő nagyon tükröződik
4. Nagyon kényes a porra, az ujjlenyomatra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS TUF GAMING FX505DT9 (SSD / 144Hz / 16GB RAM / windows 11)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Dell Precision 7550 Tervező/GAMER Laptop 15,6" i7-10875H 32/500 Quadro T1000 4GB FHD
- HP Pavilion GAMING15-RYZEN 5-15.6"FHD,IPS-16G DDR4-256G SSD-GTX1050+Radeon Vega8-szuper Akku-Olcsón!
- Lenovo Legion gamer laptop
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest