- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Greg Vinous
tag
Sziasztok!
Teljesen el vagyok keseredve. Most vettem meg régen áhított notimat és nem tudom használni, mert le van kódolva a gép.
KÖNYÖRGÖM, valaki segítsen!
A történet: nem volt rajta semmi kód, tökéletesen műdödött, aztán gondoltam benézek a BIOS-ba, miket lehet állítgatni. Elértem a kód részhet és van elsőnek valami user pass, és másodiknak meg valami supervisor. Nem emlékszem már egészen pontosan. A lényeg, hogy először a második lehetőségbe nyomtam entert. Kérte a kódot. Beírtam. Megismételtem. Aztán utána az első lehetőségbe és nyomtam entert, ott ugyanígy kért kódot, megadtam, elmentettem, újra indítottam és most nem enged se a bios-ba be, és nem engedi elindulni sem a gépet.Nem tartom magamat loser-nek számtech téren, de itt most összeomlottam teljesen...
-
Mipi
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Nekem egy TOSHIBA A200-1M4 -es laptopom van. Na ez lényegtelen, csak azt szeretném kérdezni hogy ti mivel szoktátok tisztítítani a laptopotokat. Az elég ha sima száraz rongyal letörlöm? Mert most is bent használom a lakásban a laptopot de már szegény olyan poros hogy már félek hozzányúlni nehogy itt tiszta karc legyen meg stb. Pl a monitorját meg a tetejét azt egy HAMA LCD tisztító folyadékkal takarítottam. Csak most az se jó neki ha mindíg törölgetem a gépet.
-
Satellite
tag
Kbali!
Vezérlőpult, Rendszer, Hardver, Eszközkezelő, Usb-vezérlők: nyisd ki, majd távolítsd ez az összes ott felsorolt eszközt. Majd a géped nevén jobbklikk, és Hardverváltozások keresése.
Mindent automatikusan megtalál, felinstallál, és elvileg a probléma megszűnik.
(gyakorlatilag azért néha kétesélyes...)
-
Satellite
tag
válasz
mcharles #3094 üzenetére
mcharles!
Ha jobban szeretnél egy "matt" kijelzőjű típust, akkor nyugodtan vedd meg az L40-14-es sorozat valamelyik gépét.
Ha viszont tetszik a nagy fényerejű kijelző, akkor ajánlom figyelmedbe az újabb szériából az pl. a z L40-17S-t, [link] mert kb. ugyanazon az áron már nem 1 GB-tal, hanem 2 GB RAM-mal kapod, a CPU is nagyobb valamivel, a HDD 120 GB helyett 160 GB-os, és persze a kijelző is sokkal szebb képet ad. (akár hétköznapi használatkor is, de ha képeket vagy épp' egy HD-s filmet nézel, igen nagy a különbség). -
ABE
őstag
válasz
zolikaDB #3095 üzenetére
Próbálj ki egy Kubuntut, én tegnap próbaképp felraktam HP notira, és szépen felismerte a komponenseket. Mondjuk ettől függetlenül Windows-t használok továbbra is.
Külön letölthető angol nyelvi csomag tudtommal nincsen XP-hez: [link] Inkább egy angol nyelvű XP-t kellene felraknod. -
zolikaDB
veterán
További tippeket várok Linux témában, ki mit használ?!
Illetve: angol nyelvi fájlkészlet kellene xp-hez? 2 hete reménytelenül keresem!Honnan?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
mcharles
csendes tag
válasz
Satellite #3092 üzenetére
Hello Satellite!
Köszi a gyors választ. Az említett linken nem jelzik, hogy fényes lenne. Találtam egy boltot is, ahol következetesen feltüntetik, hogy melyik kijelző nagyfényű. Két noti közül választok, a már említett típus, ill. az L40-14H között. Az utóbbi 1,46-os procival van, X3100-s VGA-val, a 135-ös 1.86-os procival, GM 900 –as VGA-val, üzleti Vistával. (mindkettő Intel Centrino Duo). Irodai munkára, internetezésre, fénykép nézegetésre használom. -
Kbali
nagyúr
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy vajh' mi lehet a baja a masinámnak (típus az aláírásban): mostanság olyat játszik, hogy egyszerre két nagyobb áramfelvételű USB-s kütyüt nem tud kezelni (220-ról megy). Egyszer skype közben közölte, hogy túl nagy az usb-s eszköz áramfelvétel, lekapcsolta a webkamerát. Most bedugom a nyomtatót, elmegy az egér (tapipad működik). Nyomtató kikapcs, egér semmi: átdugom egy másik USB-b, ott megy.
Beírtam az azonnaliba is, de hátha valaki itt típusfüggően tud válaszolni.
Köszi. -
Satellite
tag
válasz
mcharles #3089 üzenetére
mcharles!
Bár egy régebbi, a TOSHIBA jelenlegi kínálatában nem szereplő Satellite Pro gép után érdeklődsz, (nem tudok most egy ilyet keríteni), - az archívumban [link]megtalálhatod a gép adatait.
Mivel az összes mostani L40-es nagy fényerejű (és néha zavaróan csillogó, úgynevezett TruBrite) kijelzővel készül, és ezt minden adatlapon fel is tüntetik, feltételezhető, hogy ennek a gépnek még a régi, matt (polárszűrős) kijelzője lehet.luiz187!
A 17 hüvelykes kijelzőjű gépek akkumulátoros üzemideje általában nem valami hosszú.
Az alaplapi videókártyás típusok átlagban kb. 2,5 órát bírnak, ahol már egy komolyabb (ATI, NVIDIA) videokártya van, ott a gép fogyasztás is jóval nagyobb, vagyis ezek a gépek alig bírnak ki 2 órát. -
luiz187
tag
Hi
van valakinek tapasztalata arrol, hogy az uj 17es toshibak meddig birjak aksirol? -
mcharles
csendes tag
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy a TOSHIBA Satellite L40-135-nek fényes, vagy matt kijelzője van?
Köszi -
Theodolit
tag
válasz
vehement69 #3086 üzenetére
mit értesz az alaptvetően itthonra kell alatt?
-
vehement69
senior tag
naja
már régebben
Aki nem értené: >a milyen notebook-ot vegyek< topicban 'ádáz csatát' robbantottam ki avval, hogy A200-as Toshibát akarnék venni (azóta van egy alternatíva, Thinkpad).
Szóval akinek van valami rossz tapasztalata az újabbakkal (jó is jöhet, az csak megnyugtat, de a rosszakból lehet inkább következtetést levonni, a nemrég hozzászólónak köszi amúgy a véleményét!! mármint zsoltke-nek!!), az legyen szíves leírni, mert szerdán veszem legkésőbb a notebookot (alapvetően itthonra kell, asztali gépet elvetettük, ezért lenne kira 1 jobb kártya bele, és nem, nem akarom a Crysist 324325*235235 felbontásban játszani
), akár Toshit, akár Thinkpadet
Na köszi, üdv!
VMNT
-
amol
addikt
válasz
vehement69 #3078 üzenetére
Látom idetaláltál nélkülem is
-
Theodolit
tag
halihó!
azt kérdezném hogy hogy értik azt hogy 2 gbyte ig bövithető? ha nnnál többet rakok bele azt mar nem érzékeli a gép? vagy csupán két ram hely van benne? -
zsoltke
tag
válasz
szia
nekem a200-am van és a feltett kérdéseidre csupa pozitivat tuok csak válaszolni, a melegedés nem zavaró, jól összerakták, igaz fémház nincs, de nem recseg ropog sehol se.
-
mmdani
csendes tag
"Lenovo Thinkpad jóval szebb szerintem HP is"
Hehe hát nekem a Lenovo az ami egyáltalán nem tetszik külsőleg, bár teljesítménye és használt anyagainak minősége igen tiszteletet parancsoló
Hp.... hmmmm pavilion tetszenek nagyon külsőleg és belső dolgai is rendben vannak ami nagyon taszítja a vásárlókat h a magyar szervíz nem foglalkozik veleKár érte
-
mmdani
csendes tag
válasz
Jujj szintén ezt akartam megkérdezni a tagoktól mint te
Azzal a különbséggel hogy nekem nagyon is tetszik az a200 formavilága
Szóval vélemények jöhetnek -
pmatthew
tag
válasz
Ezek engem is érdekelnének
so pls
-
vehement69
senior tag
Üdv!!
Teleszemeteltem a hülyeségeimmel a milyen notebookkot vegyek fórumot, most akkor ide is írok
!
Egy A200-23O a kiszemeltem (3 év gari yeehaa!). A bizonytalanságom azonban a következők okozzák: egyrészt pl egy Lenovo Thinkpad jóval szebb szerintem (HP is
), másrészt szeretném, ha van itt olyan, akinek a kezében megfordult A200-as (akár 23O), az írja le 1-2 tapasztalatát... pl felhasznált anyagok minősége (fémváz?? fogsincs
), festék kopik-é, melegedés, zaj, tartósság... Előre is nagyon köszi!
Egy reménybeli Toshibás
üdv mégecce'!
VMNT!
-
BluEyes
őstag
válasz
zolikaDB #3076 üzenetére
Ki kell próbálni egy csomó disztrót. Sajna alapból a legtöbbnek lesz valami bibije, amit utólag kell javítanod.
Az én tippem SAM, annak is ezen verziója. Remélem hamarosan kinn lesz a végleges is. Újraírhatóra írd ki, aztán Live módban ki tudod próbálni. Az asztalán van egy ATI-nVidia telepítő kirakva, klatty rá, valszeg nem lesz gond a vga-val. Ha minden műx meg tetszik is, bátran telepítsed fel. -
zolikaDB
veterán
UP a linux témában!
-
ABE
őstag
Tapasztalatom szerint alaphelyzetben nincs jelentős különbség a két rendszer között akkuidőben. XP-vel talán egy kicsit tovább bírja, de az eltérés az én méréseim szerint 10%-on belül marad, és ez az érték nyilván gép és használat függő is. Az L40 akksija pedig eleve nem olyan erős, hogy jelentős eltérés lehessen. Amit inkább érdemes megnézni vásárlás előtt: a gép pontos modellszámát (PSL....) jegyezd fel, és nézd meg, hogy van-e fent hozzá driver a Toshiba honlapján a kívánt rendszerhez.
-
mizu_
tag
Sziasztok!
Egy L40-es Toshibát szeretnék venni a közeljövőben, de még nem tudom milyen op. rendszerrel. Elég fontos lenne, hogy minél tovább bírja aksiról, van számottevő különbség attól függően, hogy Vista vagy XP van a gépen.
Előre is köszi a válaszokat!
-
ABE
őstag
Szia!
Nem tudom, hol akadhattál el, de 2 dolog kell a telepítéshez:
1. SATA driverrel integrált XP. Ennek leírása itt van:
[link]
[link]2. XP-s Toshiba driverek. Ezeket innen tudod letölteni: [link] Itt kiválasztod a géped típusszáma alapján (PSL4CE a tied, ha jól tudom) a szükséges drivereket, és az alábbi sorrendben felrakod a cuccokat:
-chipset utility
-display driver
-kb835221 hotfix (innen tudod leszedni: [link])
-sound driver
-wlan, lan, touchpad, card reader, sd utilities
-miután ezzel készen vagy, felrakod az XP-hez való BIOS-tKb. ennyi.
-
blyvia
csendes tag
Sziasztok!
Az a kérésem lenne akinek Toshiba L40-14F típusú notebookja van, le tudná nekem részletesen írni, hogyan sikerült feltelepíteni a Windows Xp-t? Már három napja bajlódunk vele és nem igazán akar sikerülni. A segítségeket előre is köszönöm.
-
ABE
őstag
Előfordulhat, hogy a CD azon része, amit a bootoláskor olvasna be, az sérült, ezért nem érzékeli. Viszont Windows alatt meg másik részét olvassa már, emiatt ott olvasható. Ilyen pedig simán elképzelhető, hogy egy idő után a CD bizonyos részeit nem tudja olvasni a meghajtó.
-
ranti
csendes tag
bocs, amúgy, hogy ilyennel nyaggatom a toshiba topicot, lehet nem ez rá a megfelelő hely.
Na szóval, biosban jól van beállítva, próbáltam azt is, hogy csak cd-ről bootoljon, hogy megnézzem a hiba forrását, mer amúgy gyorsan túllép rajta, szóval úgy érzékeli, mintha bent sem lenne a cd. Ha simán berakom, miközben be van kaocsolva, akkor meg érzékeli, bejön a kék ablak(opciók win telepítés, win frissítés, szal mint általában), az tuti, hogy megpróbálom másik telepítő cd-vel majd, ha hazamegyek, csak sztem nem az a probléma, mert most egy cd hogy menne tönkre, najó mondjuk évek alatt a dvd tönkre megy, erről hallottam, akkor gondolom a cd is. Persze, amúgy a probléma télleg tág, nem is nagyon lehet rá mit mondani, felejtsétek el. -
zolikaDB
veterán
Srácok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem!
A toshiba l30-134-re melyik linux megy fel? Mert pl nekem a mandriv egyik verzióját sem sikerült bootoltatnom... A Suse 9.x egyik verzája csak hibásan ment fel, mert végül nem ismerte fel az atit, a másik verzió meg felismerte de telepítés után nem bootolt... Ki mit használ, ajánl?
Illetve: angol nyelvi fájlkészlet kellene xp-hez? 2 hete reménytelenül keresem!Honnan?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Pinokkio
csendes tag
Sziasztok!
Munkára kéne vennem egy notebookot (Office, Origin, Statistica, InStat, SigmaPlot kéne hogy menjen rajta). Bruttó 130 fölé nem szívesen mennék, de most találtam ezt: Satellite L40-18W. (bővebb info itt: http://www.depo.hu/toshiba/stellite_l40-18w) Szerintetek megéri? Milyenek a Toshibák?
-
spyduck
nagyúr
Én értelek
Bisoban nem mind1, h a bootolási sorrendet, hogy állítod be!
Nállam ilyen volt:
1-cd
2-hard disk
3-floppy
-->így jó voltde ha így volt
1-cd
2-floppy
3-hard disk
-->akkor nem volt jóLényeg, h az első helyen tutira a CD-nek kell lenni, ha más van felül akkor nem bootol be!
-
ABE
őstag
Nekem ez nem tiszta. Mikor ismeri fel a CD-t, és mikor nem? Win alatt be tudod olvasni a CD-t? Egyáltalán nem olvassa be a CD-t indításkor? Tutira jó a meghajtó? A hiba sokféle lehet. Elképzelhető, hogy csak a Win zakkant meg, a telepítő CD meg rossz. Ezt első körben ki kell szűrnöd egy másik telepítő CD-vel. Ha ezután sem jó, akkor próbáld meg másik kábelre kötni a meghajtót. De lehet akár memória, táp, winchester vagy alaplap hiba is. Ezek alapján nehéz megmondani a gond okozóját, szép sorban kell ilyenkor végigmenni a hibalehetőségeken.
-
ranti
csendes tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, nem toshibás. Szal windowst akartam telepíteni, mert állandóan lefagyott egy gép, nem volt egy éves sem a win, sima asztali pc, nem éppen a legjobb minőségű, nem régi, foxconn alaplap..A lényeg az, hogy nem bootolt be a cd-ről (biosban be volt állítva, úgy érzékeli, mintha bent sem lenne, de érdekes, mert mikor berakom a cd-t felismeri, csak újraindítás után nem, és egyáltalán nem, szóval ez nem ilyen hiányzó sata driver probléma), najó, régi volt a telepítő cd, mert csak olyan volt nálam hirtelen. Szóval mi lehet a baj, mert létezik olyan, hogy elromlik egy telepítőcd? Én az alaplapra gyanakszom...ha valaki elgondolkodásra vetemedne a témában, vegye figyelembe a gép állandó fagyását is, mert végülis az a fő probléma. Persze fagyhat az minden szellőtől tudom én, csak valami ötlet? Kösz előre is.
-
ABE
őstag
válasz
Nesh007 #3059 üzenetére
Töltsd le a következőket, és az alábbi sorrendben telepítsd:
-Display Driver (a PSL30 modellét érdemes letölteni, mert az engedi a VGA-nak jutó memória mennyiségét állítani)
-KB835221 Hotfix, ezt innen tudod letölteni: [link]
-Sound Driver (vagy alternatívaként innen a High Definition drivert: [link])
-Hotkey Utility
-Power Saver alkalmazás
-Wireless LAN Driver
-LAN Driver
-Modem Driver
-Touch Pad DriverEzek mindenképpen ajánlottak. A többi cucc, mint pl. WLAN Client Manager, Zooming Utility, stb. nem feltétlenül kellenek, én sosem raktam fel, mert számomra sallang. De egy próbát megérhet neked is, hogy van-e rá szükséged.
-
ABE
őstag
Szia!
Igen, rakd újra a rendszert, valószínűleg kicsit megzakkant már a Windows. XP alá elég szokott lenni 512 Mb is netezésre, és hasonló feladatokra. 1 Gb mondjuk érezhető gyorsulást hozhat, de az is biztos, hogy pusztán attól nem lassabb a gép, hogy eltérő márkájú memóriák vannak benne. A géped nyilván azért melegszik, mert valami állandóan leterheli. Én egy új rendszer feltelepítését, és a memória bővítését is javaslom.
-
Nesh007
csendes tag
Sikerült felraknom az xp-t Toshiba L30-ra.
Köszönöm mindenki segítségét.
Már csak azt szeretném tudni, hogy a Toshiba oldalon milyen drivereket kell letöltenem, hogy tökéletessen fusson minden. Csak mert rengeteg driver van hozzá és nem akkarok hülyeségekett felrakni. -
wazy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Satellite L 20 103 as notebookom. Xp van rajta, leginkább netezésre filmnézésre használom. Újabban arra lettem figyelmes hogy állandóan pörög a ventillátor, a teljesítmény 80-90 százalékon, memória kb 80 ban tele. Firefoxot használok ha 10-12 lap van megnyitva már bőven 100 mega fölött jár a memóriahasználat. Zone alarm tűzfal, virusbuster van rajta.Régebben nem fűtött ennyire. Rakjam újra az egészet?
Vegyek bele memóriát?
2 X256 van benne gyárilag. fasza, de még csak nem is azonos a márkájuk(a data, samsung) Gondolkozom egy 1gb kingston 533 mhz es ddr2 memórián, 5900ft edigitalnál.
Vagy hagyjam a francba az egészet? -
gunszt
tag
hali
az lenne a nagy gondom h egy memory stick kártyát beletettem a gépbe ,oda ahol a kártyaolvasója van,és hát így érdekes volt már az elején mert elég lazán megvan oldva,egy rés az egész..na mind1 én nagy bátran belenyomtam..aztán úgytünt mintha elszúrtam volna mert nemtörtént semmi és kivenni meg nemtudtam sehogy mert nincs semmi kilökö gomb v valami csak lazán a lyuk..megpóbáltam kipiszkálni erre beljebb ment...és a gép felismerte és vígan müködik...csak az a gond h sehogysem tudom kiszedni mert nagyon mélyen bent van már..
és nincs semi gomb v ilyen ami kinyomná..légyszí segítsetek nagyon kéne
-
Mazsola2
csendes tag
Csak mert több helyen is ír dolgokat és nem tudom, h mi a fontos.
-
ABE
őstag
válasz
Mazsola2 #3048 üzenetére
Ez jó, kezdek kifogyni az ötletekből...
Pedig az egyéb eszközöknél az ethernet vezérlő tuti, hogy a WLAN. Ha a driver jó lenne, utána átköltözne a hálózati eszközökhöz.
Lenne akkor egy kérésem. Telepítsd fel az EVEREST-et, és abban meg lehet nézni elvileg, hogy milyen alkatrészek vannak a gépedben: [link]Ha ezt felrakod, és végignézed, a hálózati eszközök részében ki fogja írni, hogy milyen chipes a WLAN kártya. Egyelőre ez jut eszembe.
-
Mazsola2
csendes tag
Biztosan aktiválva van, mindkét helyen. Az eszközkezelőben akkor az egyébben lesz, az ethernet vezérlő. (ott kéne lennie vhol h wireless?Mert az nekem nincs ott)
Telepítettem az első (realtek) drivert,meg azt a kettőt is,amit te ajánlottál,és semmi! Nem értem. Az ikonja sehol és az eszközkezelőben sincs ott mint wireless.Még az előbbihez annyit (Vista), sztem kifejezetten pozitív,h hétköznapi felhasználó lévén azoktól kérek tanácsot, akik jobban értenek a dologhoz.
Telefon vásárlás előtt is neten néztem meg a véleményeket és nem csak vaktában próbálkoztam!
Értékelendő tulajdonság!
-
ABE
őstag
válasz
Mazsola2 #3046 üzenetére
Ha biztosan aktiválva van a WLAN, akkor az eszközkezelőben meg kell jelennie. Ha az egyéb eszközök közt van valami, akkor elvileg az lesz az, csak éppen a driver nem települt hozzá. A hálózati kártyáknál a LAN-t látod, a most egyéb eszközök közt lévő WLAN-nak is ott kell megjelennie, ha rendesen van telepítve. Tanács: telepítsd fel újra a WLAN drivert úgy, hogy aktiválva van a WLAN. Elvileg ezután meg fog jelenni rendesen az eszközkezelőben is, és a tálcán is az ikonja!
Nem tudom, milyen drivered van hozzá, de ha az nem működik továbbra sem, akkor próbáld az innen letölthető Atheros drivert: [link]
-
Mazsola2
csendes tag
Bocsi, h eddig nem írtam, csak el kellett mennem egy kicsit!
Nahh, igen, aktiváltam, de nem történik semmi. Nincs a tálcán az ikon és az eszközkezelőben sem látom. A hálózati kártyákban van egy ethernet vezérlő, de az aktív és az a másik net sztem. Az egyéb eszközökben pedig szintén van egy ethernet vezérlő,ami elvileg aktív,de sztem,de nincs szó arról h az wireless lenne.
Szóval, mi lehet a gond? -
ABE
őstag
válasz
Mazsola2 #3044 üzenetére
Amikor be van kapcsolva a WLAN, akkor megjelenik eszközkezelőben rendesen (kapcsolóval és a billentyűkombinációval is aktiváltad gondolom)? Ha igen, akkor működésre kész, innentől csak fel kell csatlakozni a hálózatra. A tálcán lévő hálózat ikonra rákattintasz, és kijelölöd, hova akarsz csatlakozni. Vagy mit értesz azon, hogy nem máködik?
Nekem bejött a Vista, szóval ízlések és pofonok. Szerintem mindenki maga tapasztalja meg és döntse el, hogy melyik tetszik neki. Én legalábbis nem fogok most visszatérni XP-re csak azért, mert az ismerőseim azt használják.
-
Mazsola2
csendes tag
Hát, azért számít, h másoknak mennyire jött be és eddig mindenki szidta, de ahogy olvasom még itt a fórumban is.
Nahh, telepítettem őket és annyit haladtam, h ha F8+FN-t használok, akkor megjelent a kis kép a bal felső sarkon, h a wirelesses kapcsolat nem ok. (pirossal áthúzva)
Majd megtaláltam a kapcsolót a gépen, és már nem volt áthúzva pirossal, de még mindig nem jó vmi, mert még mindig nem működik. Mi legyen a követlező lépés?
Köszi a segítségeteket! -
tuzpenge
őstag
-
Mazsola2
csendes tag
Jaja,nahh, akkor legalább tudom, h nem csak én vok a fogyi, hanem tényleg nincs.
Akkor telepítsem vissza a vistát szted? Csak a környezetemben senki nem túl vista párti... Úgyh egy gyors közvélemény kutatás után döntöttem úgy,h inkább xp.
Ha van más megoldás, akkor inkább hagynám,de a wireless azért jó lenne...
Köszi a segítségedet! -
ABE
őstag
válasz
Mazsola2 #3038 üzenetére
Már én is gondban vagyok. Megnéztem megint, és a Te gépedhez csak Vista alá érhető el jelenleg BIOS és driver.
A WLAN kártyát valószínűleg azért nem ismeri fel a gép, mert nincs aktiválva. Elvileg az Fn+F8 kombinációval kellene élesíteni, az viszont vélhetően a Vistás BIOS miatt nem megy... Keress rá a géped pontos típusára (L40-12X) itt a topicban, emlékeim szerint van másnak is. Küldj nekik esetleg privit, hogy mi a helyzet.
Közben megpróbálok én is valami megoldást találni.
A gépedhez viszont még véletlenül se próbálj meg más modellszámú L40-hez való BIOS-t felrakni, mert ki tudja, mi lenne belőle!
-
Mazsola2
csendes tag
Szerintem én tudok kérdezni hülyébbet is.
De van mentségem, mert csaj vok.
Szóval... valahogy részletesebben le tudnád írni,h mit tegyek, mert rákerestem de én nem találtam olyan biost,ami az én gépemhez jó(PSL40E). Azt meg nem tudom, h hol kell megnézni, h milyen verziója van fent a gépemen. ?
A gépemen nincs külön wireless kapcsoló gomb, tehát akár ki is lehet kapcsolva, mert nem tudom, h h kéne bekapcsolnom. Az F8-on van halványan vmi olyasmi jel, amit a funkció billentyűvel kéne tudnom használni, de nem történik semmi.
Mit tegyek most?
(Bocsi, ha vmi eszméletlen nagy hülyeség csúszott ki)
-
T-unit
őstag
válasz
Satellite #3027 üzenetére
Nem is tudtam h kifutó darab,webshopokba kb 2-3hónapja látom csak,pedig télleg sűrűn nézegetek gépeket 200e alatt(az is igaz h régebben lehet sokkal több volt, azt meg soha nem nézem
).Egyébként Acerről váltanék,amivel bajom nincs egyelőre (féléves múlt) csak játékfejlesztők nem tudnak/akarnak itt nekem optimalizálni,és kellene a mobilitás.
-
Mazsola2
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Satellite L40 12X laptopom van. Vista volt rajta eredetileg, de én telepítettem az xpt. Azóta nem működik a wireless. Próbáltam letölteni a toshiba honlapról drivert, de nem műkösik azzal sem. Mit tudnék tenni? Vissza kéne telepítenem a vistát, v tudtok ajánlani vmit, amit telepítve működni fog?
Előre is köszi -
zsoltke
tag
nekem ugye egy a200-1s9-esem van két hdd rekesszel, de az üres tetejét akárhogy feszitem nem bírom leszedni, erőltetni pedig nem igazán szeretném. valakinek sikerült már?
-
Satellite
tag
válasz
qwertly #3018 üzenetére
qwertly!
A garanciát valóban nem árt regisztrálni, - olvasd el a Garancia-kiterjesztés füzetének magyar részét!
A gyári DVD-lejátszó egyszerűen használható, és több korábbi verzióval ellentétben külön gombbal, könnyen megnyithatóak vele a HDD-n lévő filmek is.
Mivel a hűtés megfelelően méretezett, nem igazán melegszik alul sem, egyedül a processzor táján és a heatpipe vonalán melegebb.
Mivel a gyári telepítő nem egy "mezei" Vistát tartalmaz, nem véletlenül van a gép alján a szoftver-címke: erről a telepítő lemezről csak a tiéddel megegyező gépeket lehet recoveryzni.
Másmilyen lemezt nem tudsz szerezni hozzá.djcapaporc!
Az 1N2 nem sípol, nem zúg, hanem szép csöndben teszi a dolgát... TOSHIBA nem Acer...
ABE!
"...mert azt mondták toshiba a legjobb választás notebook téren..." - " ...Aki ezt így ki merte jelenteni, az hazudott, vagy csak egyszerűen tudatlan..."
Háát, ha nem is mondott igazat, és ha tudatlan is valamennyire, talán azért nem járt annyira messze az igazságtól...T-unit!
Érdemes keresgélni az 1S9-es esetében az egyre barátibb árakat, mert jó kis gép, és kifutó típus lévén biztos több helyen fognak akciót hirdetni rá!
-
T-unit
őstag
válasz
zsoltke #3017 üzenetére
Énis 1 ideje szemezgetek vele csak pénzt kell csinálni előbb,és 1 barátibb ár érte .
-
ABE
őstag
válasz
djcapaporc #3023 üzenetére
Aki ezt így ki merte jelenteni, az hazudott, vagy csak egyszerűen tudatlan.
-
spyduck
nagyúr
válasz
djcapaporc #3021 üzenetére
Nekem a HP pavilionom volt ilyen, ez alaplaphiba ráadásul tekercselési probléma, nekem ezt mondták! Nagyon idegesítő
-
djcapaporc
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a notit néztem ki: Toshiba Satellite A200-1N2. Vélemény? Másik kérdés acerom magas frekvenciás sípoló hangot adott ki találkozott vki ilyennel toshibáknál?
Köszi
Üdv Cápaporc
-
qwertly
addikt
-
zsoltke
tag
-
pivy
csendes tag
ok, totál hülye vok
a kérdésem gyakorlatilag tárgytalan, mivel akarok venni egy sd-s videocam-et, azon meg úgyis van usb 2.0
-
pivy
csendes tag
Üdv!
Annyi lenne a kérdésem h. vajon a Toshiba Tecra A8-185 képes-e olvasni az SDHC memókártyákat, v. csak az SD-vel bánik el?
Általában azt írják, h. amin nincs feltüntetve h. SDHC kompatibilis az nem is támogatja és én sajna semmilyen utalást nem találok, h. a tekrám támogatná
SDHC: http://www.euroastra.hu/node/2085
-
ABE
őstag
válasz
Nesh007 #3012 üzenetére
Böngészd végig a kicsomagolt mappákban a fájlokat, és amelyik nevében találsz olyat, hogy 64, azt töröld ki. Amikor én csináltam, akkor talán 1-2 ilyen volt köztük, azokat kiszedtem. Ezután már integrálhatod nyugodtan.
Közben eszembe jutott: az L30-ban a SATA vezérlő neve SIL3112. Ha csak ezt a drivert rakod bele az összes közül (meg fogod találni valamelyik mappában), az is elég! Én mindet beletettem, mert hátha szükség lesz más géphez is a CD-re, de ha csak az L30-ra akarod felrakni az XP-t, akkor elég a SIL3112-est integrálnod.
Még annyi kiegészítés: van néhány SP2-es XP, amelyik SATA driver integrálása nélkül is telepíthető, de némelyik viszont igényli a drivert. Volt egy jogtiszta, nem kókányolt magyar XP-m, az pl. nem ment fel a gépre önmagában, de egy sima angol SP2-es XP meg felmászott rá. Ki érti ezt?
-
spyduck
nagyúr
-
qwertly
addikt
válasz
zsoltke #2950 üzenetére
Szia én kérdezek is mert én is talán ilyet veszek vagy A200-1N2,elsőnek is memók 2db 512 vagy 1db 1GB,az aksi menyit tud van-e dvi kiment rendes vista telepitöt adnak vagy csak helyre állító lemezt és ha lehet lenél szives képeket feltenni
.És te menyiért tudtad megvenni?Köszi.
-
ABE
őstag
válasz
Nesh007 #3005 üzenetére
Töltsd le ezt a driver csomagot: [link]
Tömörítsd ki, majd az nLite nevezetű programmal integráld bele a Windows telepítő CD-be: [link]Tehát a lépések:
1. driver csomagot letöltöd, kitömöríted
2. nLite programot letöltöd, telepíted, elindítod
3. berakod a gépbe a Windows CD-t, nLite-ban kiválasztod, hogy driver integrálás és bootolható ISO készítése
4. a letöltött drivereket kiválasztod (csak a 32bit-eseket), nLite elvégzi az integrálást, kész Windows-t kiírodKb. ennyi.
-
ABE
őstag
válasz
Nesh007 #3002 üzenetére
Ugyanúgy kell telepíteni, de az XP valószínűleg csak akkor fog felmenni, ha a SATA driver integrálva van. Vista 1, de inkább 2 Gb memória alatt nagyon lassú.
Router: nem lehet, hogy véletlenül letitkosítottad a WLAN-t, és azért nem megy, mert jelszó kell? Esetleg MAC szűrés be van kapcsolva? Javaslat: az egészet állítsd be újra, és minden opciót bogarássz végig alaposan. Ezt látatlanban nem lehet megmondani, hogy pontosan hol a hiba.
-
Nesh007
csendes tag
Bocsi elírtam a Router NETGEAR WG614.
-
Nesh007
csendes tag
Sziasztok!
Steretném a segítségeteket kérni.
Van egy Toshiba L30-as gépem. A win. vistát rakták rá gyárilag és nagyon nagyon lassú.
A kérdésem lehet, hogy hülyén hangzik de még nincs tapasztalatom laptopokban, úgyan úgy kell telepíteni mint az asztali gépeket?Egy másik kérdés vettem egy Rutert (Netgear WG111v3 ).
Az asztali gépen működik vele a net, de a notebookon nem pedig tisztán veszi az adást.
Lehet hogy amikor telepítettem az asztali gépen a telepítő nem magyarul volt és a végén már csak össze vissza kattintgattam és ekkor valami paramétert rosszul adtam meg?Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Half-Life 2
- Androidos tablet topic
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest