- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone témaösszefoglaló
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Köszi mindkettőtöknek,ez hasonlít Richiéhez csak itt profilt is létrehoz de sztem nem szükséges.Az számít,hogy a laptop töltés közben be van kapcsolva?
-
Benetto
csendes tag
Ezt linkelték nekem: [link] csak azt nem tudom,hogy most a "Termékregisztráció" (Laptop, digitális termék és fényképezőgép) vagy a "Szolgáltatásregisztráció"(Jótállásbővítés, el- és visszaszállításos jótállás, javítás kiszállással és adat-helyreállítás) kell nekem?! Én az elsőre tippelnék,de inkább megkérdezem.
Köszi a válaszokat! -
Benetto
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy L850 13U laptopot,és azt mondták hogy a garanciája olyan,hogy regisztrálni kell a honlapon, és akkor lép érvénybe. Tudna ebben valaki segíteni hogy pontosan hogy van ez?
Előre is köszönöm! -
TIT
veterán
Az normális,hogy már másodjára nem tölti fel az aksit csak 95%-ig?
Kiveszem-vissza és 100%-on van -
sec0nd
tag
Megérkezett a Toshiba satellite L850-13U laptopom de a Windows 8 nem látja az akksit rendesen.
Egy óra használat után is 100%-ra írja az akksit. (Le volt húzva a töltőről)
-
mr_ricsi
veterán
Töltsd le onnan az összes olyan drivert, ami az oprendszeredhez való. Ezeket csomagold ki külön-külön mappákba, másold rá az egészet egy pendrivera, és kézi driver telepítésnél add meg elérési útnak a pendriveot. Aztán majd a win kiválasztja magának közülük a legmegfelelőbbet.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
SSgt.Chris #10080 üzenetére
"Megvolt...de a FM sem ír semmi a BIOSba lépésről"
Valóban?
De az egyik Toshibás segédprogi telepítése után a Windowsból is piszkálhatod a BIOS beállításait. (Bővebben olvashatsz erről a Felhasználói Kézikönyvben.)A bootolás jelen állapotban az USB-ről sem fog menni. Hogy a Biosban mit kellene beállítani, arról a Felhasználói Kézikönyvben találhatsz leírást.)
És úgy általában is érdemes a használatba vétel előtt megismerkedni a noti és a segédprogramok képességeivel, ezért javaslom, hogy tanulmányozd át a Felhasználói Kézikönyvet.
-
Slyer
senior tag
-
Slyer
senior tag
válasz
whiteman0524 #10083 üzenetére
letöltöttem egy rart, kicsomagoltam, és ilyenek lettek. ezekkel mit kell csinálnom?
-
whiteman0524
aktív tag
Valszeg innen fog kelleni valamelyik driver. Azt, hogy pontosan melyikre van szükséged az határozza meg hogy milyen wlan adapter van a gépedben. Ezt ez alapján a leírás alapján tudod kideríteni. Én is így derítettem ki hogy az én Toshiba lapimban Atheros adapter van. Ha meg van a gyártó és az adapter típusa, akkor a gyártó honlapján frisebb drivereket is találhatsz hozzá mint az első linken. Egyébként meg nem szabad sokféle drivert felrakni ha az egyik nem működik. Ha nem jó, akkor unistall, restart majd azután mehet föl esetleg egy másik. De egymásra nem kéne őket telepíteni ha esetleg így csináltad.
-
Slyer
senior tag
hali!
még korábban írtam hogy van egy L850-13M notim, és nem tudom működésre bírni benne a wifit. már mindent telepítettem, de semmi sem volt hajlandó működni. nincs esetleg egy tippetek? nagyon sürgős lenne a dolog!
köszönöm előre is!
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
SSgt.Chris #10080 üzenetére
Próbáld ki a Boot menüt is. Mikor indul a gép akkor valamilyen billentyűvel be lehet lépni a Biosba (ez nálam az F2) egy másikkal meg elő lehet hívni a Boot menüt (ez nálam az F12). A Boot menü az talán annyival kényelmesebb hogy nem kell a Bios-ban turkálni, mert ha bele lépsz, akkor kiválaszthatod hogy miről szeretnél bootolni.
-
SSgt.Chris
csendes tag
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Sgt. Chris #10074 üzenetére
RTFM
-
mr_ricsi
veterán
-
momesz22
csendes tag
Sziasztok!
Vélemény tudnátok mondani erről a laptopról TOSHIBA Satellite L850-11D egy ismerőmnek lenne ( melegedés, játékban hogy tejesít, milyen a minősége,meddig bírja az aksi stb.)
-
riszter
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem ez a legjobb topik a kérdésemre, de hátha valaki tud rá valami okosat mondani:Szerintetek mennyiért lehetne eladni egy ilyen toshiba laptopot?
Zsír új, amerikai bill, megvették és kiderült hogy eltörött benne a screen, kicserélte a szervíz a kijelzőt, de most már van helyette másik.Köszönöm a válaszokat!
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv Urak!
Agyfrászt kapok,de nem jövök rá,hogyan lehetne a BIOSba lépni egy Toshiba L750D-16k laptopon??? Vagy a boot sorrendet megváltoztatni hogyan lehet? Újra akaro húzni a WIN7-t, de hiába van benne a DVD, a HDD-ről bootol... Help please!!!
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Toshiba N200-as géphez lenne szükségem alaplapra!Aki ebben tudna segíteni megköszönném!P.Ü-ben keressetek meg és előre is köszönöm!
zooleeb
-
JoinR
őstag
válasz
ktommy91 #10070 üzenetére
Koszi a valaszokat mindenkinek. A manualban benne van a ram-csere mikentje, szoval az rendben lesz. Szoval akar kingmaxot akar kingstont veszek, tutira megy a dual-channel? : O mondjuk 500 ft a kulonbseg a 2 kozott arban, de meg nem rendeltem meg egyiket se. Esetleg tudja vki gyarilag mi van benne? Nem talaltam rola infot.
(jah egyebkent sima i3-mal rendeltem, eleg lesz (a penztarcamnak
) ez is)
-
JoinR
őstag
Sziasztok! Tervezek venni egy Toshiba L850-et, es azt szeretnem megtudni, mennyire lehetseges otthon garanciavesztes nelkul RAMot boviteni, es SSDre cserelni a winyot? Van kulon nyilas nekik vagy szet kell bontani az egeszet darabokra?
-
Slyer
senior tag
válasz
whiteman0524 #10063 üzenetére
na jó nem azt akartam írni h nem tudok letölteni wlant, hanem hogy uhiába töltöm le és telepítem fel, nem történik semmi. nem megy a wifi
-
Slyer
senior tag
heló!
vettem egy L850-13M notit, és nem találok hozzá normális drivereket. toshiba oldala egyenlő a nullával... van csak én bénázok? :SSS
-
Anthony001
senior tag
Üdv!
Milyen véleménnyel vagytok erről a gépről?
Toshiba Satellite L850-12Z
Köszi!
-
pitetomi
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez a kérdés nem biztos hogy ebbe a topikba való, de nem tudok dönteni.
Két gép vásárlása között vacillálok:
- HP ProBook 4535s
- Toshiba Satellite L850-13U.
Csak filmnézésre, internetezésre, letöltésre, skypolásra és max 1-2 játékra (FIFA12, COD) kéne. A HP-ban az tetszik, hogy magyar a billentyűzete, viszont a Toshiba meg teljesítményben jobb. Át/érték aránya melyiknek jobb? És melyik a megbízhatóbb?
Köszi mindenkinek a segítséget!
Üdv: pitetomi -
Gooner
csendes tag
Sziasztok!
A Toshiba Satellite L850 szériával kapcsolatosan lenne pár kérdésem.Mennyire masszív ez a típus, és a billentyűzete és a touchpadja milyen ?
-
szecskkaa
csendes tag
válasz
mr_ricsi #10051 üzenetére
Én spec. a GPU órajele alapján jutottam a 6470M-re, mivel a 6540G2 kétféleképpen jöhet létre. Vagy 6450M+6520G vagy pedig 6470M+6470M. A 6450M GPU órajele 600Mhz a 6470M-nek pedig 750Mhz. A GPU-Z pedig a dGPU-nak 750Mhz órajelet mutatott, így jutottam arra, hogy a notimba 6470M van.
-
szecskkaa
csendes tag
Sziasztok
Van egy toshiba laptopom, L750D-15E, és ugye a Toshiba laptopok nem szeretik a "nem Toshibás" drivereket. A kérdésem az volna, hogy ha az AMD oldaláról felteszem a legújabb CAP-ot, az okozhat-e valamilyen problémát?
Előre is köszi -
Laybee
őstag
Sziasztok! Barátnőm régi L300-as gépének a tápcsatija lazult ki. Tölteni lehet vele, de a csatlakozó nagyon mozog. Most el van törve és cserélni kell vagy csak ki van lazulva? Állítólag Toshiba betegség. Ki mit tud erről? Köszi a válaszokat előre is.
-
sec0nd
tag
Laptop vásárlás előtt állok, eddig ezt a két típust néztem ki:
-Toshiba Satellite Toshiba Satellite L850-13U (Intel Core i5 2450M / 6GB / 500GB / AMD Radeon HD 7670M)
-Dell N5110 (Intel Core i7 Mobile i7-2670QM / 6GB / 640GB / NVIDIA GeForce GT525M 1GB VRAM)
Az árkülönbség 25-30 ezer forint a két típus között, a Toshiba az olcsóbb.
Melyiket ajánlanátok? Melyiket ismeritek?
Játszanék is rajtuk. Illetve várható e árcsökkenés vagy vegyen meg most? Még ráér 1 hónapot. -
mr_ricsi
veterán
"ricsi még soha nem hallottál arról, hogy az ember vesz egy notit, de tételezzük fel tervez rajta...
otthon és útközben elég a 1366 de az irodában rátol egy 24 collos fhd moncsit és azon dolgozik?"Dehogynem hallottam. Csak éppen akinek eddig ilyen igénye volt, az már a notiból is nagyobb felbontásút keresett, és alap kérés volt a dokkoló megléte.
-
PeBala
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Biztos van válasz a 10.000 Hozzászólás között de azért megkérdezem. Van nálam egy toshiba satelite pro 6100. Nvidia 420 go videokártyát nem tudom rendesen feltelepíteni XP-re. A gyárival csak 986x768 a felbontás a toshibás driverrel pedig behülyül. Tudnátok dobni egy linket a jó driverhez? Vagy valami egyéb megoldás.
Segítséget előre is köszönöm!
Balázs.
-
polip
addikt
-
whiteman0524
aktív tag
Azt valaki meg tudná mondani hogy ez ebben a gépben van-e SATA III-mas csatlakozó valamiféle jó kis SSD-nek? Néztem AIDA64-el is az alkatrészeket, de nem vagyok biztos benne hogy a benne levő alaplap az most pontosan milyen SATA verziót támogat.
-
Tekmen
aktív tag
köszi, hogy ilyen gyorsan válaszolsz
amúgy a notebookcheck-en 1Gb-os vagy 2Gb-os kártyára vonatkoznak az adatok? vagy ez nem befolyásolja? (egyáltalán van jelentősége, hogy 1 vagy 2Gb
)
ja és még annyit kérdeznék, hogy mennyivel erősebb az L850-es kártyája, mint egy nVidia 540m?
-
-
Tekmen
aktív tag
Üdv mindenki!
Laptop vásárlásán gondolkozom. EZT (189.990 Ft) néztem ki. Mit gondoltok róla? Esetleg valakinek tapasztalat? A Toshiba oldalán azt írják, hogy a DRAM-ból valahogy feljebb lehet húzni a vid.kártyát 4GB-ig, ha van benne 8gb DRAM. Ez hogy is működik?
-
subler555
csendes tag
válasz
mr_ricsi #10015 üzenetére
Az lesz, csak nem tudom a pontos típust. Gondoltam valaki már próbálkozott hang digitalizálással ilyen gépen. Amit vettem hozzá semmi infó nélkül [link] kb. csak 1 mikrofon bemenet van, de azt 2 csatornán továbbítja. Ha erre a bemenetre egy 2 csatornás jelet adok akkor is közösíti a sztereó jelet. Fel is veszi, de a két csatorna azonos.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
subler555 #10013 üzenetére
"Nagyon megköszönném, ha valaki megmondaná konkrétan, hogy mit lenne érdemes venni, hogy tudjak sztereóban hangot felvenni."
Például egy drága USB-s kütyüt?(Egyébként ha a jelenlegi USB-s hangkártyának sztereó hangbemenete van, akkor képes sztereóba digizni is, csak valamit nem állítottál be megfelelően.)
-
subler555
csendes tag
Nemrég tulajdonosa lettem egy satellite pro r850-18k masinának. A problémám az, hogy nem tudok sztereó hangot digitalizálni vele. Gondolom a 200+ árkategóriás gépbe már nem fért bele egy nyamvadt 3,5 jack Line-in bemenet. Vettem egy olcsó USB-és kütyüt de az is csak monóban veszi a 2 csatornás hangot.
Nagyon megköszönném, ha valaki megmondaná konkrétan, hogy mit lenne érdemes venni, hogy tudjak sztereóban hangot felvenni. -
C1trom
tag
Pár napja érkezett meg a Satellite L850-11D -m, és az eddigi tesztelés alapján elégedett vagyok vele. Teljesítménye meglepően jó.
Az egyetlen "hiba" hogy az akku üzemideje kicsit rövid (aktív netezgetéssel kevesebb mint 4 óra). Ez megfelel a típusnak szóval nem igazán hiba, és valószínűleg gyakrabban fogom konnektorról használni mivel elsősorban asztali notinak vettem, de kíváncsi vagyok lehetne-e többet kihozni belőle...
A kérdésem az, hogy vajon működésre lehet-e bírni a szunnyadó, cpu-ba integrált intel gpu-t (amivel elméletileg már 6 óra körülre kúszhat az üzemidő lightos használat mellett) és valamilyen intelligens módon lehetne-e váltani a dedikált (amd 7670m) és az integrált gpu (intel HD3000) között, vagy az integrált gpu hardveresen ki van iktatva?
Csak azért merült fel bennem a kérdés, mert a toshba driver / support oldalán találtam inteles display drivert ehhez a típushoz, és kíváncsi vagyok mi történne ha feltenném (gyárilag csak AMD drivert rakott fel a dedikált gpu-hoz, és szerintem csak azt használja a gép).
-
paul20
csendes tag
üdv kedves fórum társak
azért írok mert lToshiba satellite l500-24v típusú laptopom van nekem a baj az hogy 64-bit -es win7 újra telepítése után nem működik a FN gomb és ez által nem megy a WIFI hálózat sem és azért írok hogy ti esetleg nem tudódtok erre megoldástelőre is köszönöm válaszotokat
paul2 -
AttyVin
aktív tag
Nem igazán tudom, hogy a következő probléma hova tartozna, de mivel Toshiba NB-ról van szó, itt próbálkozom először.
Adott egy A200-as (nem mai darab) W7-tel, amiben az eredeti HDD ki lett cserélve egy SSD-re, majd a régi meghajtó a DVD helyére került beépítésre, egy "optibay" keretben.
A probléma itt kezdődik. A rendszer indításkor hol felismeri, hol nem ezt a HDD-t (illetve a keretet, aminek nincs is driver-e). Ez nagyon rapszódikusan fordul elő - néha napokig semmi, aztán újra. Általában a Windows-frissítések után előjön a hiba. Ekkor a BIOS-ban is "eltűnik" a HDD, ugyanakkor áramot kap, mert halkan zümmög. Volt úgy is egy-két alkalommal, hogy egyszerűen használat közben történt meg.
Ezután gyakran 3-4 teljes újraindítás szükséges, hogy ismét "látható" legyen a meghajtó.
Annyi még, hogy a DVD-slot eredetileg slim ATAPI, a HDD meg SATA, így a beépítő keret "belső" csatlakozója SATA, a "külső" pedig értelemszerűen ATAPI. Annyit még, hogy az eredeti DVD - bár nem sokat használtam - megfelelően működött mindig.
A HDD hibáját ellenőriztük, több más eszközben simán működik, mint ahogyan egyébként a Toshibában is.
A beépítőkeretből szintén kettő volt kipróbálva, de mindkettőnél előállt a hiba...
Az A200-as driver-einek újratelepítése is megtörtént az elérhető legfrissebb verziókkal (itt igyekeztem a több helyen megadott sorrendet is követni...).
Az energiagazdálkodásban elméletileg minden eszköz engedélyezve van, ráadásul mind hálózati, mind akkus módban is volt már probléma.
Hasonló hibákról írnak a MacBook-okkal kapcsolatban (az "optibay" ezeknél elterjedtebb), de normális megoldásra ott sem nagyon találtam (kb. "jó-e a csatlakozás, formázva van-e a HDD", stb.).
Az SSD "kímélése" érdekében minden anyagom a HDD-n van (meg persze lementve máshova is), csak nem mindig férek hozzá, amikor kellene...
Ha van valakinek valamilyen ötlete, szívesen venném.
Köszönettel.
-
gergo0007
tag
Ha a vinyó helyett beteszek/betetetek egy SSD-t, az a gyári garanciát befolyásolja?
Kösz.
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Barátnőmnek van egy Toshiba Satellite Pro L300-as laptopja. Az vele a probléma, hogy a touch-pad környékén rettentően felforrósodik a gép. Az alja szinte süt, pedig asztalon van használva. Azon a részen van a memória is. Lett bele rakva még + 512 Hynix ram.Nem tudja valaki mi lehet a probléma?
Előre is köszönjük a segítséget!
Üdv!
-
Zuperapuka
csendes tag
Van valakinek tapasztalata a Toshiba L850-13M notival kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
- gerner1
- Asztalos klub
- Fotók, videók mobillal
- Külső SSD operatőröknek: Aiffro P10 bemutató
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T540p i5-4200M / 8GB ddr3/ 120gb sata ssd / töltő / akku nincs
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest