- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
Üdv!
Vettem egy Toshiba notit, azt hittem csúcs lesz, de hatalamasat csalódtam benne, mint kényelem...hardveresen teszi a dolgát tökéletesen...de:
Toshiba Sattellite L500:
- Gyárilag iszonyat eltolt színbeállítások, nagyon kék, nagyon hideg, a kontraszt sem jó, nagyon fehér sokszor, és a látószöge sem túl jó. Hiába állítasz az Ati-n CCC-n, sok 3D-s alaklamazás után visszamászik az eredeti értékre.
Egy ilyen régi "gagyi" noti messze veri kijelzőben: [link] Matt is, gyönyörű színhelyes is, mint egy asztali, és a látószöge is jó
- A ventillátor úgy "szabályoz" hogy nem megy, kicsit megy, nagyon megy...ez röhej. Három állású. És emiatt sokszor rohadtul felpörög, zajos, aztán megint semmi. Egy folyamat szabályozó elektronika, ami pár ellenállás, már nem fért bele az alapap áramköreibe? :SEz nektek is ilyen? Hogy lehet valamit ennyire elrontani gyártás-tervezéskor, ha csak nem akarattal?
Van erre valami megoldás?Köszi.
-
galmat89
tag
Megújult Toshiba szervizszolgáltatás
Ezek igen vevőbarát szolgáltatások. Még egy ok, hogy Toshiba-t vegyen az ember itthon.
-
galmat89
tag
válasz
sanya_67 #8082 üzenetére
Az, hogy a Full HD felbontású videó akad, az általad említett gépen,biztos, hogy nem a proci miatt van, de nem is a VGA-kártyád a ludas. (Nekem is intel Core i3-330M van).
Simán kell futnia egy ilyen erősségű CPU-val az 1080p-s videónak, nálad valami codec gond lesz. Javaslom, hogy töltsd le a K-Lite Codec Pack-et (6.7-es verzió a legújabb asszem), meg annak a 64-bites kiegészítő codec pack-jét (a "simát" is mindenképpen!!).Amúgy meg van egy olyan lehetőség, hogy a prociról le veszed a terhet és bekapcsolod a GPU-gyorsítást, amit a legtöbb lejátszó program ma már támogat. Ez szinte 0-ra csökkenti a proci terhelést hd videólejátszásnál. Ennek a módjáról rengeteg leírást találhatsz ha rákeres a google-ben.
-
galmat89
tag
Sima windows eszközkezelőben is lehet ki-be "kapcsolgatni" a wifi adaptert.
Amúgy meg amit én használok, az a ConfigFree nevű program, ami a driverek között elérhető a Toshiba honlapján. Ez windows bootoláskor indítja magát, van egy kis ikonja az óra mellett és az összes hálózati eszköz (lan, wlan)-t lehet aktiválni,letiltani, ip címet cserélni 2 kattintással. -
Winne
nagyúr
Utánanézek majd akkor megint, ha hozzájutok a géphez. Sztem feltettem az apackot is.
-
gu007
aktív tag
asszem nekem a Value Added Package oldotta meg a problémát.
-
Winne
nagyúr
válasz
padika11 #8091 üzenetére
Feltettem mindent, driverrel semmivel sincs gond. Az a baj, hogy most nincs nálam a gép, szal nem nagyon tudok tesztelni, de ha van konkrét 5let, azt szívesen veszem, mert azt lehet, hogy meg tudják csinálni ők is.
Gyárilag Vistás a gép, azon még felugrott minden szépen, ha benyomtam valami funkciógombot, de volt rajta XP is, azon is szépen ment.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy A200-1CR-es notebookja, és feltettem neki a Win7-et. Minbdent szépen felismer, viszont van egy olyan jellegű gondja, hogy a wlant nem lehet rajta bekapcsolni. Mivel ezen a típuson nincs fizikailag gomb, csak az fn-f8, vagy f9-el kapcsolná be, így meg vagyok kicsit lőve vele. Valakinek volt hasonló gondja, esetleg megoldása rá?
A fényerő működik, ami szintén fn-es megoldás, bár valami utilityre gyanakszom, mert változtatja a fényerőt, de nincs visszajelzője a kijelzőn.
-
sanya_67
tag
Sziasztok!
Toshiba L500-24V laposom van amiben i3-330 proci 2 Gb memó és vmi HM 55 alaplapi videókártya.
Barátom gyűjti a nagyfelbontású filmeket, gondoltam hazaviszem, de otthon kipróbáltam és igencsak akad a lejátszás. A formátum mkv.Javíthatok ezen vajon, vagy hiányzik a jobb vga??
-
padika11
tag
Sziasztok!
Egy Toshiba Satellite Pro l300-22p laptopom van. Külső monitort szeretnék használni vele. Egy Dell Ultrasharp U2311H-t szeretnék hozzácsatlakoztatni, legalább is egyenlőre csak elméletben. Szerintetek egy ilyen noti képes kiszolgálni d-subon keresztül egy 1080p-s monitort úgy, hogy ne szaggasson rajta hd film, ill. hogy megfelelően színhelyes legyen?
Előre is köszi a válaszokat! -
Retekegér
MODERÁTOR
A neve alapján rákeresve SATA II HDD-nek tűnik, bár az ATA-7 Inteface nem tudom mit jelent.
The MK6034GSX incorporates the Serial ATA (SATA) II interface and is ATA-7 compliant, supporting high transfer rates of up to 150 megabytes per second.
A márka mindegy?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
A Toshiba Satellite L30-134 laptopunkban tönkrement a HDD. Van valami, amire nem árt ügyelni a cserénél? Laptopot még nem bontottam.
Köszi!
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
LaptopSystem #8066 üzenetére
Mi a kérdés? Ez egy brutál gép, bár nem a legújabb.
-
-
zéhá
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A véleményeteket szeretném kérni a következő két gépről.
1. L650-1KR
Intel Core i5 - 460M
4 GB DDR3-RAM
ATI Radeon HD 54302. L650D-11G
AMD Turion II P520
4 GB DDR-RAM
ATI Radeon 5650Köszi
-
Deeptrick
csendes tag
Beszereztem az új gépem: Toshiba Satellite C660-12M
Nagyon jó kis gép, jó áron! Csak ajánlani tudom!Megjegyzés:
Ha homályos és zizis a webcamod képe, vedd le a védőfóliát!
Neten is tőbb oldalt találni ahol "driver hibára" gyanakodtak -
maxthor
tag
Üdv!
Toshiba Satellite A105-S2021-el kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A kérdésem az lenne hogy milyen processzorokat támogat, illetve 667-es memóriákkal boldogul e?Köszönöm!
-
Rosep
senior tag
válasz
Krystal_s #8064 üzenetére
Valóban így van. Ha szerzel egy Win 7 telepítőt és a gépen levő matricáról megadod neki a serialt, akkor az ugyanaz lesz mint a gyári előtelepített.
Az előnye: nem lesz tele mindenféle előretelepített próbaverziós szeméttel a windowsod.
Hátránya: neked kell minden drivert összeszedned telepítéshez. Bár ez nem is hátrány, mert úgyis leszednéd a legfrissebbet gondolom.
Torrent oldalakról le tudsz szedni olyan verziót ami nincs törve, hackelve, ergó gyári telepítőlemez image fájlja. Ez így teljesen legális. -
Sziasztok mi a véleményetek erről a laptoprol?PÜ is jöhet köszönöm!!
Toshiba Qosmio X300-14P
-proci:Intel Core 2 Duo P8600 2.4ghz,3mb l2 cache,Penyrn mag
-ram: 4gb ddr3 1066mhz dual channel
-hdd:320Gb 7200rpm + 160gb sata 7200rpm raid képes ez is
-vga:9800m gtx 1gb ddr3,256bit vga
-kijelző:17.1 wxga (1440*900) fényes
-odd: dvd-rw dual layer
-hálózat: gigabit lan,modem,bluetooth 2.1,N wifi
-egyéb:1 firewire,mikrofon,1.3mpx webkamera,HDMI,E-sata,4usb,S/pdif,memóriakártya olvasó
érintőpanel,4.1 harman kardon hangrendszer,brutális hangzás!!!,teljes 105 gombos billentyűzet,piros fekete,lángnyelvmintás desing,lakkozva
-akku: 9 cellás
-kiegészítők:gyári pcmcia távirányító,gyári 180w töltő,akksi,kábelek -
Krystal_s
addikt
mindig mindenhol azt írták h a recovery az egy külön rejtett partíción van. fura ,mert amikor megkaptam a notit pár hete, nekem is volt vmi már a D: partíción. de amikor külső hdd-t csatlakoztattam usb-n a géphez, akkor feljött egy ablak h a rendszer mentést ezentúl az E:-re akarom-e, gondoltam ez nem a toshiba rendszer visszaállítóra vonatkozott ,hanem a szintén előre telepített Nero Drive Backup-ra és h majd később úgyis oda akarok egy biztonsági mentést csinálni Igen-t nyomtam. semmi más kérdés és beállítás nem volt. ekkor észrevettem h a külső vinyóra minden alkalommal ,amikor csatlakoztattam kérdés nélkül a háttérben rákerült egy 8-9gb-os vmi.mivel még nem volt beállítva a rendszer nem akartam mentést és főleg nem a Nero-val, ezért töröltem azt a mappát, aminek nem volt értelmes neve.
majd egy idő után vettem észre h a D-ről is eltünt az a korábbi mappa, ami lehet h a gyári recovery volt ???többször megnéztem a leírást és kihangsúlyozták h az egy rejtett partíción található és nem a rendes látható D:-n. így most fogalmam sincs honnan szerezhetném meg a gyári win-t, ezért vettünk közel 200ezres netbookot h akkor már legyen eredeti win7 is.
a szervíz 250km-re van. azt mondták ha szerzek bármilyen win7 home prem telepítőt és megadom a kulcsom, akkor eredeti lesz. viszont egy másik szerelő szerint ez nem igaz. mert spéci win7 kellene és pl a egy retail nem jó csak az oem. légyszi ha tud vki segítsen.
a gép Toshiba T210, win7 home prem OA,64bit hun
-
apro
senior tag
hali
Igaz csak épp a L650L13T,egy Bly-rey Disc.van benne ez a különbség a 108-al. szemben
hali
Más ,kérdésem lenne ha tudna valaki segíteni,ugye ezen a notin elő tell.Win7,van a "D "-n
egy recovery-fil-ben ezt milyen progival lehet ki írni,DVD-re vagy maradhat a D-én és (168GB)
és mellette ezt a partíciót lehet használni adatok tárolására?Nem sérül meg ettől a recovery file?
A választ előre is köszi, Ja a Noti Egy satelite 650L13T
hali -
somasz
addikt
TOSHIB - 970814
ezt írja ki a gép a biosra. Nem is tudom, hogy ez egyáltalán jó-e nekünk. Van valami 3.5-ös bios a honlapon, de nem írja, hogy procikezelésben fejlődött volna.
Valamint egy notebook szervizben azt mondták, hogy elképzelhető, hogy a Toshiba külön csinált ehhez egy olcsóbb alaplapot, így nem tudja kezelni a nagyobb procit. Ezt megerősítheti a toshiba honlapja, miszerint 945gm-mel szerelt lapokban csak kis proci volt. Csakhogy nekünk 945pm van. Így nem tudom, mitévő legyek -
somasz
addikt
Üdv!
Van egy Toshiba Tecra M7-es tablet notim, t2400-as procival, ami csak 32 bites. 64bites-re szerettem volna fejleszteni, ezért vettem is egy t7200-as procit. Pontos beszerelés után nem akart bekapcsolni a gép. Régi procit visszaszerelve beindul. Új proci másik gépekben flottul működik. Mi lehet a probléma? Neten körbenézve nagyon sokan cserélték nagyobbra a procit a notiban, valamit talán nem veszek figyelembe? Mit rontok el?
Minden segítséget szívesen fogadok! -
cszolii
csendes tag
válasz
Thunderzolee #8038 üzenetére
Megpróbalkoztam a Tempro-val, de egyszerűbbnek tűnt a kézi megoldás miután tudtam, hogy mit keressek.
Köszönöm a segítséget! -
gu007
aktív tag
feltelepítettem a tempro progit ami most a bios frissítést emlegeti. mennyire bonyolult megcsinálni?
-
galmat89
tag
Nekem már március óta egy L500-1XR-em van. Minden szuper, nagyon szeretem.
Annyi, hogy ATI vga drivert nem a Toshiba honlapjáról kell szedni, mert ott már nem frissítik 1 éve a vga drivert, de a neten meg lehet találni mindig a legújabb Mobility Catalystet, ami fel megy rá.Nekem csak 1 hibája van, hogy a fényerő gombjai fordítva működnek, végül is nem gáz, már megszoktam. Ezen nem segítette se Bios update, se Win reinstall, se Toshiba Value Added Package, se Flashcard Utility, szóval inkább belenyugodtam, hogy ez így marad.
Amúgy semmi bajom vele ezen kívül, gyors, az aksi is elég jól bírja, akár játszani is tudok rajta még az új játékokkal is, persze azokkal csak low-medium grafikán. Szerintem ez egy 150-160e ft-os notebooktól teljesen korrekt. Én márciusban 159 990-ért vettem, nemtudom hol jár most az ára.
-
kavarc
aktív tag
Szia!
Ja azt nem mondtam, hogy a router mellől és tőle 2 méterre is ennyi. Szal nem hiszem, h az antena itt bezavarna; mégha gyengébb teljesítményű is.
Az viszont számomra elfogadhatatlan, h ennyit tud. Azért egy 200k-s laptopon nehogymár 0,15M legyen a feltöltés... a telefonom többet tud. -
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
L505-111 -es lapos. Problémám lenne a wifi-vel. Sajnos a sebessége nagyon szerény, mondhatnám tetű lassú. Realtek 8187B chipes az aranyom és egy 30/15-ös netnél 4/0,15 tud a wifi. A céges dellel ugyanezen a helyen 15/15 jön, igaz ott intel-es a wifi.
Próbáltam már win7 és Xp alól is, de sajna mindenhol ilyen gyatra.
Sajnos nem túl sok beállítható dolgot találtam. Lehet ezzel kezdeni valamit? Esetleg szervíz?
köszi a segítséget előre is -
Rosep
senior tag
Sziasztok! Van egy Toshiba L300-1B9 notim. Volt benne egy T3200 meg egy 2 gigás 800-as RAM modul. Kezdetnek vettem bele még egy ugyanilyet egy másik L300-ból. Teljesen egyformák, csak a gyártás hete különbözik. Fő a kompatibilitás (nem szeretem ha különböző RAM-ok vannak a gépeimben):
Aztán pár napja kicseréltem a procit is. Egy T6570 ment bele, tökéletesen kezeli. 800-as FSB-vel megy szépen ahogy kell. Igen ám, de a RAM-ok továbbra is 667-en mennek csak. Intel oldalán megnézve a GL40 kezeli a 800-as DDR2-t és DDR3-at.
Természetesen a BIOS annyirta puritán, hogy semmit nem lehet állítani. Nincs mégis valami mód, hogy a RAM-ok is 800-on fussanak, szinkronban az FSB-vel? -
-
cszolii
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Én is most lettem tulaja egy L650-146-nak
Win7 64-et telepítettem és van egy eszköz amiről nem tudom, hogy micsoda így fogalmam nincs hogy milyen drivert töltsek le hozza.
Az Eszközkezelő "PCI egyszerű kommunikációs vezérlő"-nek nevezi.
Ha tudja valaki mi lehet ez ossza meg!
Köszönöm!
Egyébként minden ok a lapossal, öröm meg bodottág! -
Krystal_s
addikt
válasz
hajcsaka #8035 üzenetére
bekapcsolásnál ha folyamatosan nyomva tartod az F8 gombot, akkor nem jön be a Javítás opció ? ott lehetne majd kiválasztani a Toshiba rendszer helyreállítást a rejtett partícióról.
pár hsz-el feljebb írtam h én is hasonlóan jártam ,de nekem annyira elszállt h csak pendrive-ra felírt windows-al tudtam fixmbr parancsokkal javítani :\ sajnos nekem a rejtett partícióm is eltűnt, és azzal az windows7 képfájl is
nálad mi történt ? -
hajcsaka
csendes tag
Hali
NAGY SEGITSÉG KÉNE !!!
Szval van egy tegnap vásárólt toshiba 130-10g lapim amit nagyon elállitgattam
Most sehogyan nem indúl ..ujra szeretném telepiteni
Hogyan tudom ujratenni benne a windows 7 et amit ugye előre felirtak a belső particióra ?Köszi
-
Johnee
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vétele előtt állok és ezt a modelt néztem ki magamnak: TOSHIBA Satellite L500-1XR kérdésem az lenne hogy mi a véleményetek róla? illetve hogy mi a különbség az L500-1XR illetve a L650-146 között a memória méret és a kinézeten kívül?
Jah és megnéztem a toshiba honlapját és ott az áll hogy az L500-1XR aksija az 2 óra 40percet az L650-146-é pedig 3óra 30 percet bír. Mitől ilyen nagy a két gép üzemideje közötti különbség, vagy ez csak papíron ekkora?A válaszokat előre is kösz!
-
Raftsman
csendes tag
Sziasztok!
Egy Toshiba L650-108 (PSK1JE) notebookkal lenne problémám. A gyári BIOS (v 1.2) frissítés után (v 1.8) - melyet a tempro ajánlott fel - elkezdte járatni őrületesen a processzort. Voltam olyan okos és nem mentettem a régi verziót, próbáltam keresni neten, de sehol nem találtam. Valaki találkozott már ilyen problémával,illetve van bármi ötlete
?
Előre is kösz.Üdv:
R -
Tuya
tag
Skacok!Nekem a régi laposon volt hangerőállító gomb....olyan jó kis hagyományos...ilyen már abszolut nincs?Csak szoftveresen tudom a hanegerőt állítani?Amugy megérkezett a L650-10E.Sok tp-m még nincs vele....de az ipon tényleg korrekt banda....
-
Yany
addikt
Halihow, A300-1NO notinak melyig gombjával lehet tiltani/engedélyezni a tapipadját? FN+Valamelyik F? Melyik? Megy szoftver nélkül is, vagy mindenképp kell hozzá szoftver? (Win7 alatt) Köszi a segítséget.
szerk.: néha magától(?) letiltja a tapipadot, miért?
-
suni100
csendes tag
Sziasztok!
A Toshiba Satellite A660-166-ról tud nekem valaki írni egy kicsit? Nagyon szimpatikus a gép, de teszteken azt olvasna hogy a képernyője nem a legjobb, nem túl kontrasztos a képe, én meg fotókkal dolgoznék és ez elég problémás lehet így... Valóban így van? Valamint felépítésileg milyen?
-
válasz
Pettyem #8026 üzenetére
Nekem 1DN van (T6600 + GT230), az is futtat mindent amivel csak játszok, persze nem maximális grafikán. A GT330-as egy fokozattal jobb, de manapság már sok mégjobb VGA is a piacon van.
Youtubeon találsz GT330-as gameplay részleteket:
youtube.com/results?search_query=gt330+gameplayAz a noti nem azért olyan drága, mert ilyen VGA van benne, hanem a Harman Kardon hangszórószett, illetve a Blu-ray miatt.
Ha nem vagy vájtfülű, és Blu-rayre sincs túl nagy szükséged, akkor erősebb CPU-VGA párossal is kapsz ugyanennyiért notit. -
-
Pettyem
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba A500-1EE
ntel Core i3-330M 2.13Ghz processzorral, 4Gb DDR3 memóriával, 16"-es kijelzővel, 320GB merevlemezzel, Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel rendszerrel, Blue-Ray meghajtóval, nVidia GeForce GT 330 integrált videókártyávalMegtudnátok mondani mire elég ez a gép? a videókártya?
Köszönöm!
-
Tuya
tag
na ahogy látom vagy L650-108 ami 173ezer vagy 10E nagyobb vinyoval 177ért...sztem a 13T nem ér 199et csak a videokari miatt....mondjuk az ipon-on néhány adat nem helyesen van megadva...pl a 19K is érdekes lenne amit a Toshiba szerint 5145vga...de az ipon szerint sima intel gma...
-
Tuya
tag
válasz
Thunderzolee #8022 üzenetére
Akkor ezek szerint van fizikálisan egy bolt is valahol ez nem csak szimpla webshop....az meg felteszem Budapesten van...van nekik minden csak odamegy az ember vagy rendelni kell és megadott időban átvennni??
Na majd rámászok a honlapra...mert az áraik k..va jók...persze relativ ez is...de nekem ok! -
Az Ipon etalon, pont tegnap voltam én is:
A bejárat előtt volt a sor vége, pedig 3 ablaknál lehet fizetni, és 5-en adták kifelé az árut. Mögöttem levő tag valószínűleg nem szokott odajárni, állt picit mögöttem, aztán csörgött a mobilja, felvette, és csak annyit mondott bele: hát semmi gond, menni fogok, csak kicsit tovább tart ez, úgy tűnik nagyon népszerű a bolt..
(Ezzel utalt a sorra.)
Sajnos nem volt nálam a fényképezőm, pedig érdemes lett volna csinálni képeket, jó kis Logoutos írás lehetett volna belőle.Persze, a Tescoban is sor áll a kasszáknál sokszor, de nem is erről van szó.
Olvastad ezt esetleg Logouton?
logout.hu/tema/re_kulonleges_szexualitas/friss.html
Benne ezt a hsz-t?
logout.hu/tema/re_kulonleges_szexualitas/hsz_91-91.htmlIponnál meg regisztrálsz, és ugyanúgy rendelsz, mint bármelyik netes boltból. Aztán személyes átvétel, vagy kiszállítás, amelyik szimpatikusabb. Reggel 7-ig kell megrendelned egy adott terméket ahhoz, h aznap 15 óra után átvehesd a boltban. A kiszállítást futár hozza, nem posta, és telefonos megbeszélés után bárhová kiviszik.
-
galmat89
tag
válasz
szarnyalosas #8020 üzenetére
Egyik barátomnak volt Toshiba notija, neki kontakthibás volt a csatlakozója a laptopnak, ahova bedugod az adapter kábelét.
Kizárásos alapon csak ez lehet ami nem stimmel. Mert nem hinném, hogy szoftveres gond van, szóval én még megpróbálnám egy másik noti adapterrel tölteni, ha nem megy, akkor szerintem az szervíz sajnos.
-
szarnyalosas
tag
válasz
galmat89 #8011 üzenetére
szia
Az aksi töltöje jo, mármint ez az adaptere értem, ami a 220 at átalakitja.
Az aksija a notinak jó. Es az adaptert más notival kiprobáltuk.
ha bedugom a noti aljzatába az adaptert akkor nem gyul ki elöl a kis led hogy tolti.
Na és persze ha bekapcsolom, mikozben rá van dugva az adapter szivás, mert nem megy, alig indul el és az a kis indulas is amiutan egybol restart, azt is az aksirol kapjakérdés -?
-
Tuya
tag
Na belefolyok egyre jobban:Mi a különbség a L650 108 és a 146 között...mert nekem nem tűnik fel semmi különös?
Másik kérdés,hogy rendelt-e már valaki valamit az ipon.hu -ról???Hogy müködik?Megbízható-e?Miket kell tudni?Köszönöm....
-
kEX182
csendes tag
Sziasztok
Tegnap vettem egy Toshiba C650-177-es gépet, és az lenne a kérdésem, hogy normális-e az hogy a fedél olyan puha, hogy kézzel be lehet nyomni (lecsukott állapotban) könnyedén. Direket van ilyen puha anyagból? Nem kelt túl masszív benyomást...
Előre is köszönöm,
Peti -
galmat89
tag
GPU=Graphics Processing Unit
magyarul a videókártya processzora szabad fordításban. A VGA karira lehet a HD filmek hardveres gyorsítását bízni, így leveszi a terhelést a prociról.
Amúgy ez nem csak így van így, az Internet Explorer 9 vagy a Mozilla Firefox 4 is tudni fog GPU gyorsítást, ami sokkal gördülékenyebb honlapmegjelenítést tesz lehetővé, meg a legújabb flash verzió (pl youtube videók), szintén mennek hardveres gyorsítással.
Ez akkor jön jókor, ha a gépet közben másra is használod a háttérben, pl rendszerkarbantartás, konvertálás, tömörítés vagy ilyesmi.Amilyen Core i5-ös CPU neked szóba jöhet azok még szintén két fizikai maggal rendelkeznek, azaz azok is "csak" 4 virtuális maggal dolgoznak, viszont a Core i5-nél már magasabb az órajel és nagyobb az L3 cache mérete is.
Most ezt egyszerűen, meg röviden elég nehéz lenne elmagyarázni, hogy mit jelent, a lényeg, hogy úgy képzeled el ezeket, mint a kocsik motorját, van x lóerő, az erősebbnek meg mondjuk kétszer annyi lóerő. A lényeg, hogy erősebb az i5 proci, de hogy mennyivel, azt a linkelt teszt eredményeket is tartalmazó benchmark lista tartalmazza, aminek az elemzésére nem elég a hely.Egy szó mint mint száz a Core i5 erősebb jóval mint a Core i3 ( itt is két típus van a 3xx széria meg az 5xx széria, utóbbi erősebb (magasabb órajel,nagyobb cache).
De durva erőkülönbség nem lesz ezek a procik között, max akkor, ha egy 150e ft-os notit hasonlítasz össze egy 250-300e ft-os hardvereivel.
-
vok
csendes tag
Üdv
Van egy satellite pro u200-125 laptopon. Lecseréltem a gyári vistát win7-re.
3 eszközt nem ismert fel a frissítés után a rendszer. Ebből egy a bluetooth volt. De még mindíg maradt kettő:
- Háttérvezérlő
- Ismeretlen eszköz
Nem tudjátok mi lehet?
Vagy nincs olyan progi. ami az ilyen eszközöket felismeri?
Mellékeltem az eszközkezelő képeit (itt még a bluetooth ismeretlen volt).
köszönöm
üdv
Csaba -
Tuya
tag
válasz
galmat89 #8010 üzenetére
Huuhh marha rendes vagy...viszont a hozzászólásod mindig felvet bennem újabb kérdéseket:
tehát i3 2 magos de virtuálisan tud 4et
az i5 esetleg még beleférhet anyagilag ennél mi a helyzet?Hány magról van itt szó?Mi az a GPU?Mert majd tervezek magasabb felbontásu filmeket letölteni,nézni....
-
galmat89
tag
válasz
szarnyalosas #8006 üzenetére
Kicsit ha érthetőbben fogalmaznád a problémát, az jó lenne.
"A gond vele az hogy az aku töltője (adaptere) tökéletes, de sajnos a töltője merül le."
A töltője lemerül? Gondolom az aksira gondolsz.Másik noti töltővel próbáltad (ismerős/barát/munkatárs/szomszéd)?
Lehet, hogy kontakthibás a töltőd.Nekem egy több éves notimmal az volt, hogy aksi mindig benne volt, aztán egy idő után tönkrement, ergo hiába volt töltőn egész nap, egyből lemerült, ahogy levettem a hálózatról.
Az ilyet aksi cserével orvosolni lehet, a másik hibafaktor a töltő lehet.
Kísérletezni kell melyik a ludas. -
galmat89
tag
Itt egy CPU benchmark lista. Nézegesd át, ott van minden notebook proci, és ott a teszt eredményekből kivehető, hogy melyik mennyivel erősebb.
Az intel Core i-s procijairól jól írtad, az i3 a belépő szint, i5 a közép és i7 az abszolút csúcs kategória. Mind a három 2010-ben került piacra, ergo a legfejlettebb gyártási technológiával készült, ami pl ott jön jól, hogy kisebb az energiafelhasználás és kevésbé melegszik, ergo kevésbé kell hűteni (persze nem arra gondolok, hogy ezeknél már be se kapcsol a venti.)
Viszont mivel 2010-es széria, ezért még az i3-as is tud számos újabb feature-t, amit modern procik, pl a virtuális magok száma pl 4 db, az i3-ban, ami 3d-s renderelésnél, photoshop, video vágó progiknál jól jön, ha a 64-bites változatukat használod.HD videó lejátszást meg rá kell bízni a GPU-ra, (ezt a lejátszó progikban be lehet kapcsolni), így a proci terhelése minimális (1-5%) marad, akár full hd filmeknél is.
Minden progiból, ami elérhető, használj 64-bites változatot, mivel így egy 64-bites oprendszernek nem kell egy virtuális 32-bites környezetben futtatni a programot, ami teljesítménycsökkenéssel jár.
Arról nem beszélve, hogy a Windows 7 64-bites kernelje amúgy is stabilabb, mint a 32-bites windows-oké.Remélem sikerült a kérdésedre választ adni.
-
Krystal_s
addikt
sziasztok, pár napja kaptam egy Toshiba T210-t...beállítottam a programokat és a rendszert,szerettem volna lementeni a jelenlegi állapotot ,ezért feltettem a Paragon Backup & Recovery 10.0 Suite-ot, mert elég sokan ajánlották.A másik gépemen évek óta Norton Ghost-ot használom, de 64bites Win7-re gondoltam jobb lesz a Paragon. telepítés után az egész partíciót tönkre tette ,nem kérdezett semmit, de restartnál már nem tudott elindulni a rendszer.semmit nem aludtam ,mert próbáltam helyreállítani és vasárnap nem találtam olyan szerelőt ,aki kijött volna...végül egy pendrive-ról fixmbr paranccsal sikerült újra elindítanom. azóta eltűnt a gyári /rejtett/ rendszer helyreállító partícióm
beszéltem egy thoshiba-s szerelővel,aki mondta h ők bármikor visszateszik nekem, ha szükségem lenne rá, de a szerviz 250km-re van tőlem. nem tudna nekem segíteni valaki abban, honnan tölthetném le azt a kép fájlt, amit a rejtett partíció tartalmazott ? mégis csak egy eredeti windows volt rajta
-
Tuya
tag
válasz
galmat89 #8003 üzenetére
D-sub azért kell,de az a jó ha mindkettő van....én erre tippelek...a hangot nem a TV-nek adom inkább, hanem jelenleg aktiv hangfalaknak,2.1 Logitech Z4...de később jó lenne persze erősítőnek adni,profi hangfal készlettel....délután postázom a régi lapost szóval internethasználatom mostantól egyenlőre a munkahelyre korlátozodik....
Oké értem az L650 lényegét...ebben az árkategoriában 150-200 ezt célszerű választani?Ez gondolom közép-alsó kategória igaz?Hm keresek valami Toshiba oldalt....
mondjuk pl az i5 kategória miben jobb?gyorsabb prockó??meg van az i7 ami meg már brutál gondolom...
-
Tuya
tag
válasz
Thunderzolee #8002 üzenetére
köszi szépen
és nem akarok én XP-t happy vagyok a winfos7 64es változattal....
-
szarnyalosas
tag
Sziasztok
Volna egy ilyen típusú laptop:
Toshiba Satellite A85-S107
A gond vele az hogy az aku töltője (adaptere) tökéletes, de sajnos a töltője merül le. Ha bedugom az adaptert akkor elöl a kis led nem ég, jelezvén, hogy töltené.
Ahogy bekapcsolom pár másodperc és vége.Tehendők vélemények _?
Pm-et vagy választ varok attól aki tud ezzel a hibával mit kezdeni.
-
válasz
Pettyem #8004 üzenetére
Nekem A500 1DN van.
Ez 15"-os, T6600 + GT230M kombóval.A másik 17"-os, Core i3-as procival, és egy vadállat HD5650-es VGA-val.
Egyértelműen az L670-16M a jobb.
Tessék, itt van két táblázat összehasonlításképp:
VGA és CPUAz A500-as egyetlen előnye a Harman Kardon hangszórószett, észrevehetően másképp szól, mint az átlagos notis hangszórók. De ez csak ilyen vájtfülűeknek való, földi halandóknak felesleges opció.
-
Pettyem
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb választás Toshiba L670-16M vagy Toshiba A500 1-DN árban nincs sok különbség köztük. Az A 500-ról az iponban nem való jó a teszt .
Köszi a válaszokat! -
galmat89
tag
Konkrétan az, hogy mondjuk az L650 után milyen 3 szám áll azt befolyásolja, hogy milyen kiszerelésben árulják, apróbb-nagyobb hardveres különbségekkel. Tehát design-ban minden 650-es ugyanúgy néz ki, azért van mégis 10-20e forintos különbség közöttük, mert más-más alkatrészekkel vannak felszerelve.
Kb annyi az értelem, hogy olyan, mintha te állítanád össze a konfigot bizonyos kereteken belül, persze ez kicsit időbe telik mire végigbogarászod a 10-15 db L650-est, de legalább biztos találsz olyat, ami megfelel.
Kimenetek szempontjából szerintem nincs különbség az L650-eseken belül.
Van bennük természetesen D-Sub és még HDMI is, nyilván ha teheted, mindenképp utóbbit érdemes használni, főleg ha tv-re akarod kötni, mivel D-sub-on hangot nem viszel vele.Ami engem érzékenyen érintett, hogy a Toshiba a belépő notijaiba általában nem rak firewire portot, ami a videokamerámhoz nem ártott volna, és mivel nincs bővítőkártya hely benne, ezért ezt csak usb-s átalakítóval lehet megoldani.
-
Itt megtalálod a felszerelések közti különbségeket.
ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/hu/series/Satellite-L650-sorozatOprendszernél még arra figyelj, h XP-s driverek nincsenek minden notihoz, ha tetszik ha nem, inkább tegyél fel Win 7-et.
Termékregisztráció és garancia valóban úgy működik, ahogy írta itt lejjebb valaki. Be kell regisztrálni, és akkor kapod meg a 2-3 év alapgaranciát.
-
Tuya
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Tanks - MMO
- bambano: Bambanő háza tája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 UHD, Érintőkijelző, i7-10875H, 32GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- Lenovo ThinkPad L490 FHD, TOUCH, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T490 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T480s FHD, Érintőkijelző, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GA
- Lenovo ThinkPad X390 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA! Ár: 69
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest