Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
chaval
tag
válasz Balinov #3460 üzenetére
Üdv!
Ahogy hallottam dolgokat simán viszi a gépezet a cod 4et elfogadható grafikán.... Láttam mondjuk egy cod2-t Msi lapon, amiben Hd2400 volt és nem ment olyan rosszul,majdnem full grafón ment...néha kicsit belassult neki,de mituán lebutítottuk és kiszedtük az antialisinget,meg az ilyeneket már elég jó volt Havernak Asus notija van Go6600-al....és neki sem megy rosszul a cod4,és a go6600 tudtommal jóval gyengébb mint a hd2660 ;)[ Szerkesztve ]
-
AttyVin
aktív tag
válasz Balinov #3476 üzenetére
Nekem nem adta fel. Lehet, hogy a BT-programon belül kell valamilyen opciót megadni?
Korábban volt Toshiba stick-em is. Az ugyanazt a kezelőfelületet használta, mint a mostani beépített, azaz külön nyit meg egy felületet a file és a fogadó eszköz kijelöléséhez...
Valóban más BT stick-nél ez sokkal egyszerűbb... Lehet, hogy felteszem a Bluesoleil-t, az más gépemen is tökéletesen működik.
Üdv, Vino
-
-
ABE
őstag
válasz Balinov #3517 üzenetére
Volt már más típusnál is ilyen, hogy gyárilag frissebb BIOS volt a gépen, mint ami a honlapról elérhető volt.
Memóriánál elvileg az időzítést összehangolja a gép, inkább az a lényeg, hogy ha gyárilag 667-es van benne, akkor olyan kerüljön bele utólag. Lehetőleg azzal megegyező márkájú, vagy más, de minőségi típus legyen.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Balinov #3521 üzenetére
Én speciel sok értelmét nem látom, nem hiszem, hogy észrevennéd a különbséget sebességben. Ráadásul így az egyik modult adhatnád is el, mert ugye csak 2 bővítőhely van.
Nálam 1 giga alatt is korrektül futott a Vista, bár 2 gigával jobban érezte magát. Ha normálisan be van állítva, akkor elég kell legyen a 2 Gb.
-
ABE
őstag
válasz Balinov #3524 üzenetére
Csak tippek, én mit állítottam be:
Kikapcsoltam:
- ütemezett töredezettségmentesítőt
- indexelő szolgáltatást
- rendszer-helyreállítást- egy-két nem használt szolgáltatást leállítottam
- a feltelepített programok automatikusan indított baromságait letiltottam
- a tűzfal mellé csak egy vírusírtót raktam (szvsz ez is elég)Kb. ezek voltak a főbb elemek, ahogy behangoltam a saját ízlésem szerint a Vistát, így igen gyors és jól használható lett. Érdemes rászánni 1-2 órát a beállításokra.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Balinov #3562 üzenetére
Notebook Hardware Control. Talán, de nem biztos, hogy működik. Van belőle bugfix verzió is, azt is ki lehet próbálni. Nem garantált a működése, régóta nem frissítették, Vistát kevésbé komálja, és nem minden gépet támogat.
Szerk:
Ilyet se hallottam még, hogy valaki magasabb feszültséget és órajelet akarjon megadni energiatakarékos módban.
Egyébként Vista energiagazdálkodásnál belőhető százalékosan, hogy milyen órajelek között állítgassa a procit.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Balinov #3597 üzenetére
Eddig azért nem válaszoltam erre kérdésre, mert ebben bizonytalan vagyok.
Biztos, hogy fel lehet rakni, de én eddig nem próbáltam, mert nem látom értelmét. Sajnos nem tudom a módját, hogyan célszerű feltenni, ezért inkább ajánlom a Vista vagy XP topicot, ott tutira tudnak választ adni, hiszen nem gépfüggő a dolog. Ha a Vista nálad gyári Recovery DVD-s, akkor azt érdemes megemlíteni, mert nálam pl. az XP Recovery DVD legyalulta teljesen a vinyót, és nem is tudtam particionálni (legalábbis nem kísérleteztem vele, inkább más lemezt használtam). Sajnos nem nagyon tudok mást tanácsolni, mint az említett topicok felkeresését.
Mellesleg megnézted a Toshiba oldalán, hogy léteznek-e XP-s driverek a gépedhez? Mert én nem találtam, úgy pedig elég macera az életrekeltés.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Balinov #3658 üzenetére
Talán Windows hiba, vagy valaminek hibás nevet adtak, mittudomén... Az én gépemen meg mindig valami Wacom Serial Pen Tablet sz@rt akar felrakni a gép (meg is jelenik az eszközkezelőben), pedig nem is Tablet gép. Te gépedhez Toshiba honlap sem említi a kártyaolvasót, szóval szerintem nem te vagy a zizi.
[ Szerkesztve ]
-
tPedro_
őstag
válasz Balinov #3841 üzenetére
Nem eliras, valoben letezik ATI 3100 videokartya. Integralt, 256MB memoriaval. A neten szinte alig van rola info, meglepo modon, meg az ATI honlapjan is.
A HD 3470 erosebb kartya, sajnos csak 64 bites.
A ket proci kozott mekkora elteres van?
A winyo nem igazan szamit, 250GB is boven eleg.
-
polonic
félisten
válasz Balinov #3848 üzenetére
Üdv!
Egyszer már leírtam vhova. Most lássuk mégegyszer.
Az ati oldaláról származó driverek nem jók mobility vga-khoz.
Egy kis módosítással viszont használni lehet őket
Felmentek erre a linkre:innen letöltitek a mobility moddert és azzal módosítjátok az ati oldaláról letöltött drivert.
A leírás hogy, hogy kell, ott van a linken, nem bonyolult.
Így minden hónapban friss drivere van az embernek mobility vga-khoz is[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz Balinov #3850 üzenetére
Ez érdekes, én hd2600-hoz nem találtam, ezért használom ezt a módszert.
Nvidia is szokott kiadni mobil gpu drivereket dell xps notikhoz.
Nem értem miért nem lehet mindenre kiadni
Ja, és az is érdekes, hogy az ati az x1000-es sorozatig csinál mobility catalystot xp-hez, ami fenn is van a honlapjukon. HD szériákhoz és vistához miért nem lehet? ...[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
-
ABE
őstag
válasz Balinov #4131 üzenetére
L350D-hez én az Intel honlapjáról leszedhető cuccokat próbálnám ki (ugye X3100 van benne?). HP gépen 945GM chipsethez Intel referencia drivert használok, gondom nincs vele. Tegyél vele egy próbát!
Ha előtte fent volt a Toshiba drivere, akkor lehet, hogy inkompatibilitásra hivatkozva nem fogja felengedni a gépre. Ilyenkor eszközkezelőben manuálisan kell hozzárendelni a cucchoz a drivert, és utána már a telepítő is lefut. Ha Intel honlapról származó drivert használsz, akkor a Windows Update is biztosan megjeleníti a hardverhez a frissítéseket.
Ha ATI-s gépről lenne szó, akkor már nem ilyen egyértelmű a helyzet szerintem, mert a referencia ATI driver nekem okozott már kékhalált az L30-nál (igaz, az utólag szignózott driver volt). Ezt Xpress 200M alatt tapasztaltam, lehet, hogy aztóa más a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Balinov #4183 üzenetére
Toshibáknál nem szokás engedélyezni az állítását, tehát alaphelyzetben be van kapcsolva. De tegyél egy próbát integrált SATA driver nélküli XP lemezzel. Egyébként az eszközkezelő IDE ATA/ATAPI vezérlők menüpont alatt kell lennie egy SATA AHCI Controller nevű eszköznek.
Dyno
Ha biztosra akarsz menni, akkor 667 Mhz-es darabokat keress. Az általad írt márkák szerintem megfelelőek, inkább noname csodákkal fordulhat elő kompatibilitási gond.
[ Szerkesztve ]
-
Teemu
tag
válasz Balinov #4305 üzenetére
Köszi a választ. Én ezt néztem ki.
TOSHIBA Satellite L300-11G
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Trubrite™ TFT • intel GMA-X3100 maximum 384MB video
• Core-Duo T2370 (1.73GHz/1MB/533) • 1024MB DDR-2 • 200GB HDD • DVD+/-RW SMti
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • 2,79kg • FreeDOS115k-ért szerintem rendben van. Szerintetek? Jah és hány giga ramot lehet max belepakolni?
-
(Darkwood)
őstag
válasz Balinov #4372 üzenetére
Balinov, ABE: Köszi a segítséget. Végül is a problémámat egy Sound driver oldotta meg a eu.computers.toshiba-europe.com-ról!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Dell Precision 7550 Tervező/GAMER Laptop 15,6" i7-10875H 32/500 Quadro T1000 4GB FHD
- HP Pavilion GAMING15-RYZEN 5-15.6"FHD,IPS-16G DDR4-256G SSD-GTX1050+Radeon Vega8-szuper Akku-Olcsón!
- Lenovo Legion gamer laptop
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest