Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabs
tag
1/2 OFF:
Szeretett A200-asomat eladom.
Nyugodt szívvel tudom ajánlani azoknak, akik mostanság szeretnének hasonló kaliberű gépet.
-
malisonX
aktív tag
Egy kis kedvcsináló a Satellite P300-hoz: [itt]
-
Immy
őstag
Köszi a kielégítő választ.
Nagynehezen felimádkoztam a legújabb ati drivert, de viszont a videókarit 3450-nek ismeri fel a 3470 helyett.
Érdekesség hogy a mag órajele 3470 órajelén megy, de viszont a memória órajele viszont 500mhz. Azt nemtudom hogy effektív vagy nem, de 800mhz-nek kéne lennie...Másnál is történt már ilyen?
-
ABE
őstag
Common Module: ez olyan összetevőket tartalmaz, ami kell néhány Toshiba segédprogramnak
Power Saver: Energiagazdálkodási beállítások
Storage Manager: ez az Intel-féle Matrix Storage Manager, a HDD felügyeletét és beállítását biztosítja
Zooming Utility: képernyő részletébe belenagyítás
Acoustic Silencer: optikai meghajtó hangja (sebessége) szabályozható vele
Assist: szolgáltatásokhoz és segítséghez/infóhoz hozzáférés
Config Free: hálózati beállítások
Ezek közül az első kettő a tényleg fontos, a többi szerintem sallang, de azért próbáld ki.
Egyébként a letöltéseknél mindegyik cuccról van rövid leírás (angolul), ha a további információkra rákattintasz.
-
Immy
őstag
Üdvözlet!
Tegnapi nap folyamán vásároltam egy toshiba a300-1jh típusú laptopot. Driver cd-t nem adtak hozzá ezért magamnak kellett megkeresni neten a drivereket hozzá.
A pontos típus kiválasztása után kaptam egy csomó drivert, de kb felének nem tudom mi haszna. Ezért kérem, hogy aki tudja hogy mire valók ezek a driverek az világosítson fel
1. Common module
2. Power Saver
3. Storage manager
4. Zooming utility
5. Acoustic Silencer
6. Assist
7. Config freethx Immy
-
kangool
tag
L350-11E típusú laptophoz kellene nekem dokkoló, amin van olyan port amihez mátrix nyomtatót tudok csatlakoztatni. Hol találok ilyet? Vagy létezik valamilyen usb-s átalakító?
-
Balinov
titán
válasz
(Darkwood) #4387 üzenetére
Orom es bodotta!
-
Melack
veterán
Hali, olyan kérdésem lenne, hogy a haverom az L300as laptopján let9ltotta a tapipadot, és most nem bírja aktiválni + az Fn billentyűk sem reagálnak (az Accessories program nem futtatható a gép szerint) Mi lehet a megoldás? Segítségetek előre is köszönöm!
-
Monaco
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek ha tudtok! Vettem egy Toshiba L300-as gépet Vistával. Meghalt rajta a Vista, ezért fogtam és feltettem rá XP-t, viszont a hangkártyavezérlő programot sehol nem találom, nem tudom letölteni. Tudtok valami okosat? -
ABE
őstag
Valószínűleg Realtek kártya van benne, de kárt azzal nem teszel, ha nem a megfelelő drivert próbálod felrakni, mert úgysem fog települni. Egyébként a Vista alapból szokta ismerni ezeket az eszközöket, tehát elvileg a hálózati vezérlők között ott kell lennie az eszközkezelőben. Ha nem ismerte fel automatikusan a Windows, akkor pedig egy sárga felkiáltójellel jelöli.
Ha egyáltalán nem jelenik meg az eszközkezelőben a kártya, akkor gond van...
Ja, és persze bekapcsolt állapotban kell lennie a kártyának, hogy felismerhesse a Vista.
-
Alyens
aktív tag
A biosban van egy olyan,h wake on wireless LAN ezt kellene engedélyezni gondolom, de inaktiv
-
Alyens
aktív tag
eszközkezelőben sem látja, legfrissebb bios van rajta, manuálban nincs smmi leirás rolla. Van kapcsolója a wifinek, be van kapcsolva és világit is a kis wifi szimbolum a masinán. Nem értem biosban miért van letiltva és miért nem tom engedélyezni. Nincs valami olyan billenytükombináció, amivel enegélyezni tudom a szürke opciókat?
-
ABE
őstag
Nincs a gépen külön kapcsoló a WiFi kártyának? Vagy valami billentyű kombináció? A géphez adott manualt megnézted már? A Windows eszközkezelőben nem is érzékeli a kártyát?
Ugyan nem ismerem ezt a konkrét típust, de a Toshiba honlapján lévő leírás szerint van külön WLAN kapcsoló:
"Biztonsági jellemzők: WLAN-kapcsoló"
Szerintem ez lehet a gond, hogy BIOS-ban letiltva érzékeli, mert nincs aktiválva.
-
Alyens
aktív tag
Sziasztok! Gyors segitség kellene! Most vettünk egy toshiba L300-164 es laptopot és a wifit nem tom beüzemelni rajta. Biosban disable. De szürke igy nem is tudom átváltani
-
Balinov
titán
válasz
(Darkwood) #4371 üzenetére
nekem,igaz desktopon, akkor csinalt anno ilyet a realtek HD cucc,ha az MS fele HD audio patch nem volt,vagy nem megfeleloen volt telepitve. Porbald meg elobb ezt felrakni aztan a WHQL realtek drivert
-
ABE
őstag
válasz
(Darkwood) #4368 üzenetére
A Realtek drivert is kipróbáltad? Eszközkezelőben megjelenik ismeretlen eszközként a hangkártya?
-
ABE
őstag
válasz
(Darkwood) #4366 üzenetére
-
(Darkwood)
őstag
L300-as notebook-nál nem akar felmenni a hang arra hivatkozva, hogy a rtlupd.exe fájl nem telepíthető. Próbáltam volna keresni egy másik drivert, de nem találtam még a Toshiba honlapján sem, de lehet, hogy csak én nem látom!
-
Balinov
titán
egyebkent eSatan vagy usb-n hasznalod majd? ha usb-n ,akkor lehetoleg olyan portra csatlakoztasd, amit az eszkoz egyedul fog majd csak hasznalni (ezt az eszkozkelezloben az USB huboknal le tudod ellenorizni), nehogy ugy jarjal, hogy a csekely usb portok mind egy hubra vannak kotve es raadasul ugyanarra a hubra meg a realtek B/G-s wifi vezerlot is rapakolta Toshiba okosan. Ilyenkor a 20-30mega helyett 8-9 a notivinyorol a kulsore irasi sebesseg
-
-
juhi07
senior tag
üdv
az lene a kérdésem hogy vettem a nozbook mellé egy 1 tb hitachi vinyot és egy külsö racketSzerintettek gond nékül fel fogja ismerni a toshiba l17 notebook ?Vagy nem ?
Azért kérdem mert a chifteck rack elött volt egy másik rack abban meg nem ismerte fel a notim és még az asztali gépem se
Elvileg egy info tudos szerin az asztali gépemben az 570 chipset miatt nem ismeri fel a vinyot a rackel ...Ez igaz vagy nem ?
Válaszotokat elöre is köszönöm
-
hann
tag
Üdv,
Esetleg van vkinek ez a tipusú notebookja, vélemények, tapasztalatok? Elöre is köszi.
TOSHIBA Satellite A200
(A200-20N) Gamer Edition• 15.4"WXGA(1280x800pixel)TruBrite™ • ATi Radeon HD2600 -256MB • 1.3MP WebCam
• Core2-Duo T7500 (2.2GHz/4MB/800) • 2048MB DDR-2 • 250GB HDD • -
Thusor
őstag
válasz
happyvagyok #4351 üzenetére
És semmilyen notebookot ne vegyetek, mert nem bírja, ha kidobjátok az ablakon...
-
ABE
őstag
válasz
No comment...
Ha ezt komolyan gondoltad, akkor inkább tartsd meg magadnak a butaságokat, és ne terjeszd itt. Ha viszont flame keltésnek szántad, akkor rossz helyen próbálkozol.
-
lsc
nagyúr
válasz
Az emberi hülyeséget az A300 sem tudja kivédeni . Egyébként ezért érdemes volt regelni .
-
Red@Arc
tag
válasz
Finoman szólva is ez marhaság. A vírusok először is nem géptípus függők. Az op rendszerek már valóban eltérő mértékben vannak kitéve a fenyegetéseknek (XP, Vista, Leopard stb). Normális használat mellett (nem kattintunk mindenre, megnézzük milyen oldalakra is nézünk be stb.) is szükséges legalább az op rendszer saját tűzfalát aktiválni/nem kilőni, valamint egy antivírus progit futtatni. Sok jó ingyenesen is hozzáférhető. Ezen túl a kémprogramok ellen is célszerű dedikált progit használni. Szóval a vírus(ok), amiket bekaptál az nem a noti és nem a Vista hibája volt. Lol
-
ABE
őstag
-
malisonX
aktív tag
-
Nfol
csendes tag
Nagyon szuper kérdésem lett volna, de a küldés pillanatában sajnos rájöttem magamtól a válaszra.
Viszont: Satellite L40-hez létezik gyári ICC színprofil? Toshibánál nem találtam.
-
malisonX
aktív tag
Megdöglött a 3 hónapos P300-asom tápegysége, csak ciripel, de nem tölti a noteszt
Eddig voltam elégedett a Toshibával
-
Red@Arc
tag
Köszi ABE a segítségedet, megoldottam az alábbiak szerint.
Természetesen a TV-tunert kihúztam a gépből. Mivel a Pinnacle drivercheckere a telejes uninstall után is futott, bementem a rendszerleíró adatbázisba. Egyenként kipucoltam a program maradványait, de ez még mindig kevés volt. Google-lal az alábbi segítséget találtam a http://www.tomshardware.com/forum/242550-32-matshita-850s-device-problems oldalon:
"In the Registry Editor window, in the left pane, double-click the HKEY_LOCAL_MACHINE folder.
In the HKEY_LOCAL_MACHINE folder, double-click the System folder.
In the System folder, double-click the CurrentControlSet folder.
In the CurrentControlSet folder, double-click the Control folder.
In the Control folder, double-click the Class folder.
In the Class folder, click to select the {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} folder.
In the right pane, click to select the UpperFilters registry value.
On the menu bar, click Edit.
In the Edit menu, click Delete.
In the Confirm Value Delete dialog box, click the Yes button.
In the right pane, click to select the LowerFilters registry value.
On the menu bar, click Edit.
In the Edit menu, click Delete.
In the Confirm Value Delete dialog box, click the Yes button.
NOTE: Do not delete the UpperFiltersBak or LowerFiltersBak registry values.Close the Registry Editor window.
Restart the computer."Köszönöm még egyszer, hogy ilyen segítőkész voltál.
-
Red@Arc
tag
Mivel nagyon ritkán használom nem tudom mióta lehet így. Egy gyanúm azért van. Kb. egy hete telepítettem a Pinnacle TVCenter progit, és minden egyes bekapcsoláskor kaptam egy üzenetet, hogy a Pinnacle Driverchek valami driver gondot észlelt. Hiába kattintottam a javításra, nem tudta megoldani.
Igen már az eszközkezelőből eltávolítottam, majd a hardverváltozások keresésre kattintva elindította a telepítést, de végül azt írja ki, hogy az eszközillesztő szoftver telepítése sikertelen volt.
Ha az eszközkezelőben az illesztőprogram-frissítésre kattintok és a C/Toshiba mappát forrásnak kijelölöm, akkor viszont azt írja ki, hogy "a Windows megállapította, hogy az eszköz illesztőprogramja naprakész.
-
Red@Arc
tag
Sziasztok! Van egy A200-23O notim, aminek a DVD-meghajtóját nem tudom használni. Az eszközkezelőben megnézve egy sárga felkiáltójel látható. A tulajdonságok alatt az alábbi üzenet ovasható: "A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)" Mit csináljak? Köszi a segítséget
-
ABE
őstag
válasz
moriczka #4336 üzenetére
Szívesen!
Egy jótanács: ha legközelebb hasonló gondod van, pl. a Gugli is segít: RTL8187B_WLAN_Adapter
-
moriczka
csendes tag
Megoldottam!!!!!
eszembe nem jutott volna, h azt a drivert is kipróbáljam!!!
Kössz a segitséget!!!!!
Üdv!!! -
moriczka
csendes tag
az Atheros, Intel cuccokat igen. a 3.ak még nem. alapból inteles dolgokat próbálgatta.
az eszközkezelő felismeri, az egyéb eszközök menüpontban, csak sárga felkiáltójellel(RTL8187B_WLAN_Adapter)
-
-
moriczka
csendes tag
Üdv!!!!
a napokban vettem 1 satellite A300-1G2 - es notebook-ot. az a bajom vele, h sehol sem tudom megtalálni a megfelelő illesztőprogramot a Wlan adapterhez. inteles a gép és amit a toshiba honlapján találhattam azt szinte mindet megpróbáltam. a bluetooth müködik!! Xp sp2 van fent a gépen.
Segitsetek!!! -
ABE
őstag
A chipset határozza meg, hogy milyen procit kezel a gép. A te gépedben lévő ATI Mobility Radeon 7000 IGP kezeli a Mobile Pentium 4 M procikat.
Kicsit gugliztam, és volt A60-as gép Mobile Pentium 4 procival, szóval tényleg nem tudom, hogy mi a probléma okozója jelen esetben.
Esetleg próbáld meg ITT vagy ITT megkérdezni, hátha van valakinek ötlete a megoldásra.
Még azt tudom elképzelni, hogy csak a Mobile Intel Pentium 4 procikat támogatja, és az Intel Pentium 4-M jelzésűeket nem.
-
Balinov
titán
Nekem amugy csak a kivalasztoddal kapcsolatban az x3100 intel vga-val van gondom. Ha mar integralt, legalabb egy X1250-es ATI/AMD cuccost valasszal. Meg a ram, mindenkeppen legyen benne 2gb ram, bar, nem olyan nagy penz egy gigas sodimm modul, hogy ne lehetne kesobb beruhazni ra.
-
heaven
tag
Nagyon körültekintően szereltem, szerintem minden a helyére került. Esetleg az tűnt fel, hogy ahogy levettem a hűtőt a prociról a paszta nem volt nagyon elkenődve mint a régi celeron procin. Egyébként a gépben lévő celeron proci fémkupakos volt, a pentium pedig olyan kis magos, amitől régen sokan féltek, hogy lesarkazzák...
Hol tudok utána nézni, hogy milyen procit kezel ez a Satellite A60?
-
ABE
őstag
válasz
proki79 #4320 üzenetére
Ha gyárilag Vistával jött a gép, akkor az ahhoz való BIOS van fent a gépeden, és frissíteni kell. Toshiba oldaláról (ahol a driverek is vannak) le tudod szedni, de ügyelj rá, hogy a megfelelő modellszámú gépet add meg az L40 letöltéseinél. Ha jól tudom, a te géped PSL48E jelzésű, és a legújabb XP-s BIOS az 5.50-es verziószámú.
-
Immy
őstag
Sata driver integrálása xp-be nem nagy kunszt.
Arra lennék kíváncsi, hogy napi használatra milyen a laptop?
Mármint van-e rajta valami kifogásolható dolog? Pl.: recseg, ropog az egész, nem áll kézre a billentyűzet stb.Nagy kérés lenne, hogyha leírnád a stalkert pontosan milyen beállításokkal nyomtad?
thx
-
uhu20
tag
Sziasztok,
Mivel már vagy 2 hete használom a Toshiba Satellite P200-1l8-as notebookomat, gondoltam leírok pár pozitív és negatív dolgot, már azért is, mert itt sok segítséget kaptam a választás előtt.
Pozitívumok.
1. Bárki meglátja, odajön csodálkozni.
a) Milyen szép nagy (a képernyője és a teljes értékű billentyűzete is)
b) Milyen szép a képe2. A hardverek jól működnek egyelőre, a Vistának már volt 2 lefagyása, de hát erről a Toshiba csak annyiban tehet, hogy rám erőltette.
3. A saját szoftverek OK
4. Kiváló saját hangszórók - ha egyedül nézek filmet, bőven elég.
Negatívumok (Mert sajnos van!!!)
1. Gyenge anyagminőség - sokszor a filléres dolgokon spóroltak
a) a billenytyűzet (kissé csúszós és hullámzik! - azaz ha lenyomok erősen egy gombot a billetyűzet közepén, akkor az egész billentyűzet szintja lejjebb kerül)2. Kissé nehéz (Jó hát ezt tudtem előre, de más megtapasztalni, mint tudni)
3. A képernyő nagyon tükröződik
4. Nagyon kényes a porra, az ujjlenyomatra
-
Kosmo
csendes tag
Sziasztok
Immy: Nekem ien notim van kb 2 hete( a300 1jh). XP-t tettem rá, minden szépen megy rajta (annyi h SATA drivert integrálni kell az xp telepítőbe h felismerje a vinyót). Egyedül a médiagombokat nem sikerült még mindig beizzítanom. A hd 3470 ami benne van sztem nem rossz cucc, bár én nem nagyon játszom rajta...Egyedül Stalkert próbáltam, és egész magas beállítások mellett is játszható.
Viszont Linuxot is próbáltam rátenni és vmiért se ubuntu 8.04 se suse 11 nem megy rá, sztem pont vmilyen vga driver hiba miatt. Mindkettő megdöglik és nem tudom miért. Ha valakinek akad ezzel kapcsolatban ötlete, ne tartsa magában;) -
Balinov
titán
Nincs mit szivesen. Nemtudom az otthoni arakat, de picit sokallom a 115-ot. az enyemnek:
17" 1440*900, int. ATI X1250, TK57 Athlon X2 (1.9ghz 2*256k cache), 2x1GB DDR2, 120gb, webkam,miki a kavaban, lg dvd firkalo,wifi 10/100lan stb. volt. Az akkori 220 koruli euro arfolyamon 130. Igaz, ebben volt egy Vista Home Premium eng. 32bit is.
-
Teemu
tag
válasz
Balinov #4305 üzenetére
Köszi a választ. Én ezt néztem ki.
TOSHIBA Satellite L300-11G
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Trubrite™ TFT • intel GMA-X3100 maximum 384MB video
• Core-Duo T2370 (1.73GHz/1MB/533) • 1024MB DDR-2 • 200GB HDD • DVD+/-RW SMti
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • 2,79kg • FreeDOS115k-ért szerintem rendben van. Szerintetek? Jah és hány giga ramot lehet max belepakolni?
-
ABE
őstag
Sokan nem tudják használni a keresőt.
Szerintem van köztük hasznos tulajdonosi vélemény is, ezért linkeltem így be.
Az elvárást meg nem véletlenül kérdeztem, mert notinál nem csak a hardver teljesítménye számít. Mire használja, milyen körülmények között, a teljesítményen kívül milyen szempontoknak kell megfelelnie, stb.... Szerintem ezt tisztázni kellene.
-
Immy
őstag
Köszönöm megtisztelő válaszod.
A keresőt tudom használni azért.
Nem nekem lesz, hanem a tesómnak aki ezt írta nekem:
"hd3470-re minimum (15,4 coll)
gondolkozok puma platformon, vagy pedig minimum t5000-es szériájú core2-es procin.
Más egyéb sóhalyom nincs.
na és a lényeg hogy azért nem olyan durva árban nagyon max 200k-t szánok rá"Ez volt a kiindulási alap és ezért gondolt az említett toshiba megvásárlásán. Csak hát jó fórumozó lévén kikérem mások véleményét is.
-
ABE
őstag
Eddig ezek a hozzászólások születtek A300 témakörben
Egyébként mi az elvárásod a géppel szemben?
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Nagyon gondolkozom egy Toshiba satellite A300 1jh laptop vásárlásán.
A márka ismerőitől infokat várok pro és contra, valamint akinek ilyen típusú lenne és van viszonyítási alapja más notikhoz, attól értékelő gondolatokat kérnék a kategórián belül.Előre is köszi!
-
proki79
csendes tag
Hali!
Toshiba Satellite L40 14H laptopomra telepítettem Windows XP-t. Minden működik, a vezeték nélküli adaptert kivéve. Érdekes, mert a hálózatot magát látom, viszont csatlakozni nem tud. A router tuti jó, mert másik laptoppal sikerült csatlakoznom. Annyi van még, hogy ahol ki-be lehet kapcsolni a laptopon a WiFi-t ott nem világít a LED akkor sem ha ON állásban van a kapcsoló. És ugye van még egy FN+F8 bill.kombináció is a WiFi-hez, de arra sem reagál semmit. Vistával tökéletesen ment a WiFi. Valaki sejti, hogy mi lehet a megoldás?
-
Teemu
tag
Sziasztok!
Régóta nézegetem az L300-as gépeket. Meg is venném, de nem tudok róla szinte semmit. Rákerestem itt a fórumban, és sokan írtátok, hogy alaplap problémátok van vele.....ez mennyire gyakori? Ez egy rossz széria lehet? Előre is köszi.
-
ABE
őstag
A gép pontos típusszáma mi (A60-.....)? Pontosan milyen chipset van a gépben?
Én első körben arra tippelnék, hogy a chipset vagy a gépen fentlévő BIOS nem támogatja a procit valamiért.
CMOS clear nem szükséges notiknál processzor cseréje esetén, mert automatikusan kell felismernie a procit. Elvileg lehet egyébként resetelni a beállításokat, de ehhez inkább valami elem(szerűséget) kellene eltávolítani.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
wandor0930 #4290 üzenetére
http://technotrade.hu/ a magyar toshibások!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Egérpad topik
- CNC topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Androidos tablet topic
- LEGO klub
- Automata kávégépek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 32GB 500GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe gar
- ASUS TUF Gaming FA507NV-LP031 gamer laptop 1 év garancia
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus V16 V3607VM 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5060 16GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest