- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- hcl: MS Office365 Linuxon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Nand_i
tag
válasz
Dottore #6399 üzenetére
Én nc6400 (6910p előd) után váltottam t61re. Pöcökegere számomra használhatatlan volt (nincs középső scroll gomb), billentyűzete rosszabb volt mint a thinkpad-nak, de még mindig jobb mint az átlag. Külső fény érzékelő engem kiidegelt, az első dolgok között volt amit kikapcsoltam ugyanis mindig sötétebbre állította a képet mint kellett volna. Miután kitömtem
a t61et a palmrest alatt most már az összerakottság-érzet is ugyan olyan. Hp-nál nincs billentyűzet világítás, és a t61 sokkal csendesebb is, és persze szebb is. Amiben a HP jobb az a beépített SD olvasó, de azt egy expressCard kártyaolvasóval gyorsan lehet pótolni a t61nél.
Természetesen ha valakinek a fentiek nem okoznak problémát, akkor vitathatatlanul jó alternatíva a HP.
-
Dottore
addikt
Korrekt is. Én egy 6910p és a T61 között döntöttem a T61 javára. Ha mást kellene vennem kizárólag csak a 6910p jöhetne szóba.
Azért nem lett HP, mert ellene szólt a nekem kicsit fura billentyűzete, és, hogy a design sem tetszett annyira. Inkább a Thinkpad, még ha néhol recseg, ropog is.
-
Tim82
félisten
Más foglalat. T23-ba Ultrabay 2000 való, T43-ba Ultrabay Slim.
Hogy mást ne említsek, az Ultrabay 2000 12.7 mm vastag (vagyis mint a legtöbb laptop-ODD), az Ultrabay Slim pedig 9.5 mm. Más a csatlakozó is, Ultrabay 2000-hez minden más laptop-ODD-t be lehet passzintani némi faragás árán (amit írtál is), Slim-nél viszont ez nem megoldás...
Ha visszaolvastok egyébként a topikban, az Ultrabay Slim írók nehezen beszerezhetősége/drágasága örök probléma.
-
evone
őstag
talaltam egy nagyon korrekt notebookot: hp 2510p
ma fogdostam meg eshat azt kell mondjam kb 1000x minosegibb mint a t61. egyaltalan sehol nem recseg ropog, van benne fenyerzekelo, teljesen hardveresen mukodik minden dolognak az allitasa, es picike nagyon es ultra konnyu, 7 orat megy alapon , ledes kijelzo. es 180 korul belehet szerezni, magnezium vaz blabla. ha 200ert eltudnam adni a t61emet, akkor tuti lecserelnem.
-
fotel
aktív tag
Én T23-ba vettem egy éve DVD írót, asszem 70€ volt és egy Pioneer DVR-K16 egészen pontosan, szerintem 25e Ft kicsit borsos...
Igaz ennek a Pioneer-nak az előlapjából ki kellett máteni egy darabot, de ez minden, régi CDRW kerete ráment, azóta is ír.
-
hadaway
csendes tag
Sziasztok.
T43-as notiba milyen merevlemezt tudnék rakni a régi 40-es helyett.Ami tuti jo bele.Kellene dvd iró ha van valakinek.
Köszi előre is. -
atee
őstag
t60 as gépbe van valami korlát, hogy milyen kapacitású hdd-t tud kezelni?
120 gigás van benne és kicserélném 250 re ha mód van rá. -
Hunter2
addikt
válasz
Adrian Mole #6382 üzenetére
lecsavarozod alulról a takaró lemezt és ha lóg belőle két kábel akkor van benne előkészítés.
Ha kell van hozzá kártyám egy T40-ből, tudok adni típusszámot. -
Adrian Mole
senior tag
Fejből nem megy. Az biztos, hogy 2366-D..., na innen nem megy. Amikor kezemben volt a gép, a szám alapján megnéztem az IBM oldalt, de ott nekem nem derült ki, hogy van-e benne antenna, csak az, hogy wireless minipci kártya nincs.
Egyébként köszönöm mindenki segítségét. Majd még jelentkezem.
-
Hunter2
addikt
T41-ben működnek az 533-as FSB-s Dothan magos procik?
-
Tim82
félisten
Annyiban módosítsunk, hogy IBM firmware-s g-s miniPCI nem terem azért minden bokorban. B-set jóval hamarabb kap, a g-s időnként szabályosan hiánycikk, pont azért, mert mindenki jobbra akarja cserélni a laposában...
Nekem kb. két hónapba tellett, amíg egy nagyon rendes PH!-s bazáros srác [ naga ] szerzett egy g-s, IBM-es kártyát, igaz, Atheros-osat, ami jobb is, mint az Intel BG2200.
Ha meg PCMCIA, akkor nyugodt szívvel ajánlom a Linksys kártyáit, én X20-hoz és A30-hoz használtam, jelenleg meg a "HTPC"-mbe van dugva (Asus Pundit-R, van PCMCIA-slot-ja is).
Ajánlanám, hogy Adrian Mole kolléga - PH!-n belül, mert a HWSW-s piacot nem ismerem annyira - forduljon még marcy-hoz, neki szokott elég sokféle Thinkpad-alkatrésze lenni, ill. érdemes körülnézni, ki árusít éppen T4x-alkatrészeket, azok között biztosan van IBM firmware-s g-s kártya, amit T30-hoz is lehet hasznosítani.
-
fotel
aktív tag
válasz
Adrian Mole #6372 üzenetére
egyébként ha küldenél egy tipusazonosítót, akkor ki tudnánk neked deríteni talán, van-e benne wifi előkészítés
-
fotel
aktív tag
válasz
Adrian Mole #6375 üzenetére
Egy Intel BG2200 kártya kb 3000e Ft, találsz szinte minden bokorban, vagy ezen vagy a hwsw bolhapiacon, ehhez antenna kb 2000Ft (két darab).
Laspos USB-ből nekem Apricorn márkájú van, merem ajánlani.
http://www.apricorn.com/pdf_product_manuals/EZUSB2UserGuide.pdf
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Gondwana #6373 üzenetére
Köszi, ezt ismerem, de csak ezért nem fogom szétbontani a gépet, pláne, mivel a minipci modult nem tudom, hol lehetne beszerezni. Antennát láttam már több helyen, a wireless modult még sehol sem, egy 30.000 Ft-ot érő géphez pedig nem fogok ugyanennyiért alkatrészt rendelni az IBM-től.
-
fotel
aktív tag
válasz
Én pont ezért (igaz nem WiFi, hanem Audigy 2 ZS) miatt kerestem olyan USB2-PCMCIA adaptert, aminek a vége nem bumszli, hanem egy dongle vezeti ki a két portot. Egyébként én rendeltem antennát és magam helyeztem el a készülékházban őket a wifihez, ezt még egy T23-ban cisnáltam (ami most eladó) nem túl nagy dolog, de ha nem bontanád meg, akkor a PCMCIA-t ajánlanám az USB-vel szemben, vna belőle kihajtható antennás is
-
Gondwana
addikt
válasz
A 4-essel jelölt drótdarab, ha benne van, tehetsz bele mini-pci wifi-t
ha nincs, akkor persze nem. (vannak valamilyen moddok, hogy T30-ba antennát a csuklótámasz alá, guggli...) -
Adrian Mole
senior tag
Erre valaki?
A gépben nincs wireless. A helye, gondolom megvan, de nem tudom kideríteni, hogy gyárilag van-e benne antenna, és gőzöm sincs, hogy belevaló minipci wireless modult honnan tudnék szerezni.
A mostanában kapható USB wireless kliensek 2.0-s csatlakozójúak, a T30-on ugye 1.1-es van. Nem tudom, ezek a kliensek használhatóak-e a régi csatival.
A PC-card helyen a fenti okok miatt (1.1-es alaplapi) csücsül egy USB 2.0-ás PC-card, de az használatban van (pendrive) és vaskos is a vége, nem tudom, hogy létezik-e olyan wireless PC-card, aminek nincsen vastagítva a vége (hogy elférjen a másik, USB-s).
Vagy bármilyen másik megoldás létezik-e? -
Gondwana
addikt
Hasonlò probléma T60-on:
az 1-es csaklenyomàs utàn megmasszìrozva reagàl. Szétszedtem, a gumiharangon kìvül minden OK, alà nem làttam be -
Dottore
addikt
Nyugi.
Kövesd a videóban látható utasításokat. FRU Removals/Replacements és ott klikk a Keyboard menün.
-
zedii
aktív tag
help
két hónapos a t61em, és a billentyűzet alá beszorulhatott valami és most egyáltalán nem működik az a karakter.
Elképzelésem sincs ,h eshetett bármi is a bill alá be.. vagy lehet ,h tönkre van az a karakter?? nehéz szétkapni és megtisztítani..? Elég vacakba vagyok, mert mindenből most van leadái határidőm és nem szívesen iktatnám ki a gépet.. -
gecsoz
aktív tag
válasz
Kobak77 #6365 üzenetére
Szerintem pont ezért kerül többe.. mert az olyan kártya, amiben a kártyán van kiképezve a SIM foglalat, meg azok az alkatrészek, amik az új gépekben alapban benne vannak, de az X60 -ban nincs, ezért drágább a kártya is..
Biztosan nem jó a Tiédbe az olcsóbb kártya, mert nem tudod hova tenni a SIM -et!! -
Kobak77
aktív tag
felemás a helyzet, mert WWAN antennám van, kábel is, SIM foglalatot viszont nem találok (de a [Hardware Maintance Manual]-ban sem találtam rá info-t, hogy hol találom, pedig - mégha az enyém nem is olyan - X60-asban egyébként létezett WWAN-os modell!!!)
Inkább az lenne a kérdés, hogy miben más, mint az X60-asba rakott WWAN kártyák, illetve működhet-e benne, mert a támogatott gépek listáján nincs rajta az X60, viszont az X60-ba való eleve 2x ennyibe kerül, plusz még GPS sincs benne...
[X60-ba való WWAN adapterek]
[Az Usanotebookos WWAN kártya által ismert típusok] -
gecsoz
aktív tag
Szia!
T400 -hoz én megvettem a Lenovo -s DDR3 -at, mivel ugyanannyiba került, mint egy sima DDR3 modul.. sima, samsung chipes a Lenovo RAM is. Bármilyen más is jó bele, ha találsz olcsóbbat vedd meg, én nem találtam
DDR3 -as notebook -RAM -ok még az egyéb gyártók között is drágák.. -
Adrian Mole
senior tag
T30-ashoz milyen WLAN kliens a legegyszerűbb? Létezik USB 1.0-s kliens, ami használható? Vagy mindenképpen PCMCIA kell?
-
Kobak77
aktív tag
Sziasztok!
[Ez] jó lehet Thinkpad X60-hoz is? Hivatalosan nem kompatibilis, de nem tudok rájönni, hogy mi a különbség a támogatott gépek és az X60 között (csatolófelületre gondolok, mini pci-e).
Köszi: Kobak
-
Zomby8
tag
Hello!
Be lehet valahogy allitani a Power Manager-ben egy T500-on, hogy akksirol mindig az Intel videokartyat hasznalja es ha radugom toltore akkor automatikusan atvaltson az Ati kartyara? Enelkul mindig manualisan kell valtogatni ami kicsit kellemetlen szamomra munka kozben...
Koszi
-
Gondwana
addikt
Tudna nekem valaki mondani Kingston memóriachipet? (Samsungnak van gyártósora, stancol NV, statikus, meg dinamikus ramot is, a Kingston csak vásárol a gyártótól és ragasztja a - sok esetben Samsungtól is vett - chipeket.)
-
Dottore
addikt
Meg hát gondolkozzunk logikusan. Óriási hiba lenne, ha egy adott cég, vegyük példának a Kingstont, ha rosszabb minőségben gyártana ramokat szólóban, mint egy kiemelt cégnek pl. Lenovo. Ez gazdaságilag sem érné meg nekik. Nem is beszélve a cég imázsáról. Nem hiszem, hogy külön gyártósorokat alkalmaznának, max. annyi lehet, hogy Lenovo megrendel x darabot és előtte megkérik ragasszanak rá matricát. Ez így logikus.
-
fotel
aktív tag
-
-
fotel
aktív tag
Gondoltam DDR3 érzékenyebb vagy mifene és jobb biztosra menni. Elég ritka modulok ezek még, nincs valami nagy választék.
-
Dottore
addikt
Felesleges. Lenovo, ill. IBM RAM nem létezik. Ezek más gyártók átcímkézett gyártmányai, mint pl. Kingmax, jobb esetben Kingston, stb. Samsung helyett én spec. a Kingstonokat javasolnám.
Nekem T61 van, ehhez vettem két "mezei" Kingstont dualban. Perfect, már csak azért is mert amit kiszedtem belőle (gyári), olyan RAM gyártó nincs is.
-
Gondwana
addikt
-
flc
csendes tag
IBM ThinkPad T40-es laptopom (nem mai darab) bootolas után random idő (1-10 perc) után lefagy. Nem egy konkrét esemény váltja ki, hanem egyszerűen csak megfagy, a kép úgy marad (kurzor se villog, semmi) és utána max a képernyő fényerejét tudom állítani meg kikapcsolni.
- Lehet semmi köze a dologhoz, de nagyjából azóta csinálja, mióta az utolsó frissítéseket telepítettem az XP-hez. Így arra gondoltam megsérült a rendszer valahol. Ki is próbáltam egy másik vinyóval, amin egy másik oprendszer (Ubuntu) van, de hasonló jelenséget
tapasztalok ez alatt is. > Ebből nekem az jön le, hogy nem szofveres hiba van és nem is a HDD a rossz.
- Végigfuttattam egy saját diagnosztikát (ACCESS IBM gomb > Run Diagnostics), ami egyébként a PC Doctor 2.0 nevezetű DOS-os progit indítja, de nem találtam hibát, se Quick Test, se Normal Test után, bár ezek alatt is előfordult, hogy megfagyott.Ha valakinek esetleg valami ötlet, azt megköszönném, máskülönben kénytelen leszek szervízbe vinni.
Mondjuk még nem tudom hova, esetleg valami tipp ezügyben is jól jönne.Előre is kösz!
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #5809 üzenetére
A battery reset megvolt, nem volt hibaüzenet. Mindazonáltal nem használom mostanában 220 (230) nélkül, szóval még nem tudom, hogy volt-e haszna.
Más. Gondolkozom azon, hogy lehet, hogy cserélnék vinycsesztert (sok oka van annak, hogy miért gondoltam erre). Szerintetek:
- milyet lehet vennem, hol deríthető ki a használható vinyók listája? (TP T60 1952-EB4)
- hogyan tudom átmenteni a rejtett partíció tartalmát az új vinyóra? Elég, ha a kiírt CD-kről feltelepítem, megcsinálja magának? (nyílván új vinyónál friss telepítésben gondolkodnék)
- szerintetek érdemes esetleg processzorcserében is gondolkodnom? Kapható még egyáltalán upgrade proci (T7000 széria) ehhez? -
gecsoz
aktív tag
Frissítették a HSDPA adapter leírását, már ki van hangsúlyozva benne a GPS vevő is!
-
Dottore
addikt
Nálam ezek vannak fenn, ezeket kell letöltened ha új Wint szeretnél (nem pedig a backupot visszaállítani, már ha van):
Audio Driver
Fingerprint Software
Intel chipset support
Intel PRO/1000 LAN adapter software
Intel Wireless LAN (11abgn, abg, bg)
Microsoft Bluetooth Support
Modem software
Display (nVIDIA Quadro NVS 140)
Power Management Driver
UltraNav Driver
ThinkPad Monitor INF file
Power Manager Utility
Active Protection SystemHa nem Nvidia kártyád van akkor term. nem ezt a drivert kell, hanem a saját gépednek megfelelőt.
-
Dottore
addikt
Mindenképpen jó lenne egy Memtest. Mondom én is kiírtam, nálam működik, mert működnie kell. Valamit sajnos nem jól csináltál.
A következő az lenne, hogy én új Windowst tennék fel, csak a legszükségesebb driverekkel amik a Thinkpad megfelelő működéséhez kellenek. Nem vagyok a híve az automatikus frissítéseknek. Csak akkor frissítek ha valami probléma van az adott driverrel, vagy az új verziója esetleg tartalmaz egy olyan fícsört amire feltétlen szükségem van.
-
Gondwana
addikt
Ha senki, akkor majd én válaszolok valamit, hátha előremozdít:
Net beállítások (én nem mentenék semmit, mindent újraírnék az új rendszeren):
modemes net - telefonszám, usernév, jelszó
pppoe ADSL - usernév, jelszó
automata IP címes hálózat (DHCP) - itt nem kell semmit lementened
wifi cuccok: ha valamelyik AP-hez jelszóval férsz hozzá, kimásolni nem tudod a jelszót, de legközelebb majd újra beírod.Mit értesz STB beállítás alatt? Amint egyenként meg tudod fogalmazni, hogy mit akarsz lementeni, részben már benne lesz a válasz is, hogy hogyan (mondjuk, Outlook Expressből az Identities folder lementése gugglizható, de a saját file-okat magadtól is ki tudod rámolni)
-
zkv
csendes tag
válasz
Dottore #6319 üzenetére
Másik kérdésem, hogy a net, stb beállitásokat honnan tudom kiirni?
Ha ne adjsten az újratelepitést kell csinálni - ami szerintem amugy is ráférne, mert nagyon lassú a rendszer - akkor hogy tudom utána visszaállitani, hogy a netet lássa a gép, wirelesst, stb. Gondolom a lassuságon ez segíthet - meg talán az ujraindulásokon is.
Persze csinálom amit javasoltok és abban a sorrendben :-)
köszi
-
Gondwana
addikt
Na ja! Nálam az X31 login után bemondja ezt
-
Gondwana
addikt
Szerintem a webcam-es user-azonosítás csak low-security gépeken megengedett, ezért, ha gyártó lennék, én se engedném rá business class gépre.
Példa más szegmensből: kamerarendszer, ami személyszámolós, ügyfél panaszkodik, hogy a rendszer 135 belépőt számolt meg, ők pedig papír-ceruza 141-et, kérik vissza a pénzt. -
-
gecsoz
aktív tag
A szoftvert megtaláltam, letöltöttem, indul vele a windows, lementi a képeket akik leülnek a gép elé, csak egy baj van, mikor be akarja állítani a felismeréshez a saját képemet, akkor azt írja ki, hogy ne érzékeli a kamerát.. miért lehet ez? akkor miért látja beléptetésnél a kamerát és miért nem látja akkor mikor engem akar lementeni?
mit lehet tenni, valakinek valami ötlete?
-
gecsoz
aktív tag
Valaki tud erről valamit: VERIFACE
Ez csak az Ideapad -okkal műxik, vagy valahogy fel lehet tenni más Lenovo gépre is?
nagyon teccik -
Dottore
addikt
Pedig kell. Az előbb csináltam végig. Nézzük:
Fájl letölt. memtest86-3.4a.iso.zip. Ez egy zip (lehet nem csomagoltad ki).
Kicsomagol. memtest.iso (ISO)
Nero, vagy bármi más. Image vagy képfájl írása (ISO fájl megkeres, memtest.iso).
Írás kész, lemez benn marad, restart.
F12, optikai meghajtó kiválaszt, és Memtest.Így csináltad?
-
zkv
csendes tag
válasz
Dottore #6315 üzenetére
Dottore
Ez nem müxik.
Felirtam, restart, de megy tovább a windowsba.
Nyomtam thinkwantage-t, kiválasztom, boot from another source, kiirja hogy honnan bootoljon 3 választás, cd-ről az első. kiválasztom, megint windows.
f12-belépek a setupba
ott is ugy látom hogy boot a cd-rol.
lehet hogy a cd-vel van gond?
nem hinném.
kicsit kezd idegesiteni a dolog...:-)
-
Nand_i
tag
Sziasztok,
használ(t) valaki ultraBay hdd adaptert? Mint pl ez itt: [link]. Esetleg tudjátok miért kell különböző változat a t4x, t6x, illetve a legújabb 400as, 500as, 700as sorozathoz? A legújabb széria igazából annyira nem érdekelne, de jó lenne ha az adapter menne t41ben, és t61ben is, de t6x széria alá már elvileg [ezt] írják.
Köszi
-
Dottore
addikt
Remek. ill. nem remek, de ez kell.
A 0x50 az memóriahiba. Ezt nem 100%, de nagyon érdemes lenne egy memtest.Töltsd le a Memtest86 v3.4a ISO image fájlt. Ez egy ISO lesz, amit kiírsz CD-re. Gépet újraindít, lemez a meghajtóban. A BIOS-ban a boot legyen a CD, bár ha nem állítottad át akkor alapban az ha jól emlékszem. A megjelenő DOS ablakban elindítod a tesztet, és vársz... vársz...
Még ne állíts vissza semmit, előbb a Memtest!!!
-
nukewar
tag
Jelenleg 39 fokos CPU-nál produkálja ezt.
-
nukewar
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Ha még emlékeztek rá a t40-esem fan error hibákat dobott. Azóta sikeresen megadta magát a ventillátor. Ki is lett cserélve egy újra. A gondom a következő: az előző ventivel a tpfancontrolt smart-ra állítva órákig képes volt a gép néma csöndben üzemelni böngészés közben. A CPU hőmérséklete nem érte el az 50 fokot. Az új ventivel ugyanezzel a beállítással folyton felpörgeti a ventit, majd kikapcsol, pár perc után, vagy másodperc után újrakezdi ( az időtartam változó). A CPU az 50 fokot messze nem éri el. Nem értem, hogy mi változhatott meg. Tudtok valami okosat mondani? Mert ez az időnként felpörgő, elhallgató ventillátor kezd zavaró lenni.
Köszi! -
zkv
csendes tag
válasz
Dottore #6307 üzenetére
Sziasztok,
1. evone: A válasz - még fekete. :-)
másik hogy irtad hiogy visszaállít - mikori státuszra, ill. milyen beállitásokra? Én nem csináltam recovery-t eddig...mire állit vissza? Ha reinstallálok - gondolom erről beszélsz :-) - akkor pl a net beállitásaim elvesznek? Hol tudom ezeket megnézni, kiirni, hogy mit kell beállitanom, hogy az itthoni netem mukodjon (nem a postafiokra, meg a wireless kodra gondolok, hanem a network dolgokra, már ha van ilyen)Sorry ha hülye a kérdés.
2. Dottore
Megnéztem az error-okat. Ha jol sejtem ezt kellene látnod:
Legutobbi system error (tobbszor ugyanez a tartalom):
Error code 10000050, parameter1 d7546008, parameter2 00000000, parameter3 805058f2, parameter4 00000000.
Találtam egy ilyet is, bár ez nem error, csak information: Save Dump
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x10000050 (0xd7546008, 0x00000000, 0x805058f2, 0x00000000). A dump was saved in: C:\WINDOWS\Minidump\Mini121008-01.dmp.
Ez lenne az?
Nagyon köszönöm
-
Dottore
addikt
Ha blue screen (BSoD) akkor a hibakódot kellene felírnod. Valami hasonlót kell látnod:0x0000004E (0x00000099, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000). Elég az első számsor (példánál maradva a 0x0000004E), ebből lehet következtetni a hiba okára. Ahhoz, hogy ne induljon automatikusan újra a gép, és legyen időd lejegyezni. kattints a Vezérlőpult, Rendszer, Speciális fül, Indítás és helyreállítás mezőben látható "Beállítások" gombon. Itt az automatikus újraindítás előtti pipát vedd, ki és kattints az "Ok" gombon. Most már nem fog újraindulni a gép hibaüzenet esetén.
A másik megoldás, hogy megnézed a eseménynaplóban. Futtatás (Win bill.+R), beírod, hogy eventvwr.exe, és enter. A rendszer ikont kijelölve láthatod a jobb oldalon a hibalistát, megkeresed a bejegyzést, és szépen leírod nekem a hibakódot, hogy utána tudjunk nézni.
Különben 80%, hogy hibás eszközillesztő, ill. driver miatt van. Nálam is különben.
Köszi Evone a Bios frissítés tippet!
-
zkv
csendes tag
Hi,
Köszi a gyors választ.
Bios volt már frissitve, de megnézem amit irtál. Mire gondolsz reinstall alatt? Teljesen analfabéta user vagyok... Vistás gép volt, de a rendeléskor XP-vel kértem - viszont recovery vagy install CD-m nincs. Hogy tudom reinstallálni?
És hogy megy a memtest? Mit kell figyelni
bocs de tényleg user vagyok...:-))) nagyon le vagyok maradva...
Nagyon köszi
Otthon megnézem amit kérdeztél...
-
evone
őstag
szia, biost frissits ha meg nem tetted majus ota, mindenkeppen.
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-68451
hatha segit, ha pedig nem akkor reinstall, ha az se segit, akkor probald ki memtest86ot. ha hibat jelez akkor memoria csere.
egyebkent neked a billezt mien allapotban van? enis majusban vettem, kivancsi lennek a tapasztalataidra... ha benezl a billentyuk ala , mindenhol matt feket feluletet latsz? nem latsz valahol csillogast?
-
zkv
csendes tag
Sziasztok,
Volna egy problémám amiben nem tudok tovább lépni – teljesen amatőr felhasználóként.
Van egy T61p-m májusban vettem. Kiváló…Volt.
Október óta, amikor is a Thinkvantage rendesen frissitettem dolgokat, a gép fél óránként lefagy, kétféle képpen:
1. Blue screen és vmi olyan hogy ‘Phisical memory full..memory dum in progress, stb….
2. Csak úgy fogja és újraindítMindezeket mindenféle különösebb terhelés nélkül, pl csak netezve, vagy egyáltalán semmit sem futtatva.
Kiüritettem a harddisket, leszedtem minden felesleges programot...Semmi javulás.
Tudjátok mi lehet? Olvastam valahol hogy másnak is van ilyen problémája, de nem igazán értek hozzá hogy mit kéne csinálni.
Lenovo helpdesk persze nem segít….
Van valami ötletetek????
SEGITSÉG!!!
Nagyon köszönöm…
Másik kevésbé fontos kérdésem, hogy a 160 GB-bol a PC doctor kimutat 70 GB lezárt területet. Ez mi lehet???
z
-
Gondwana
addikt
válasz
Kobak77 #6300 üzenetére
Ebben a gépben a képen látható WAN cuccok elejéről hiányzik egy W a wireless, ami van, az csak a meglévő adaptereken route-olható Wide Area Network, azaz, hogy mehet a net ezeken a protokollokon.
Szerk: látom, erre már rájöttél.
Aktív témák
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- P14s Gen2a 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 5850U 16GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill ujjlolv gar
- P15s Gen2i 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 , i7 12650H , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB NVME , laptop
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest