- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
piqla
őstag
Sziasztok! Lehet, hogy bena a kerdes, de ettol fuggetlenul erdekel. Szovalakkorhogy! Van nekem egy angol klaviaturas t40p laptopom, amelyet szeretnek magyarositani, megpedig ugy, hogy veszek ra magyar nyelvu billentyuzetet egy vagyonert (15ezer forint). Legalabbis ez az elmeletem. A kerdesem pedig az, hogy ki lehet ezt vitelezni? Marmint nem a vasarlast, az valoszinuleg sikerulne amugy is, hanem azt, hogy a magyar bill. passzolni fog az angol helyere? Gondolok peldaul az í karakterre, aminek a helyen most egy szep nagy shift gomb van. Elore is koszi!
-
Dottore
addikt
Elmagyarázná nekem valaki mit jelentenek ezek a designt capacity és stb. értékek a battery infónál? Nem nagyon értek ehhez.
Nekem ezek az értékek vannak, elvileg jónak kell lenni, hiszen új az aksi.
-
evone
őstag
Az elobb ugyebar 52 Wh volt, mostmar 54 Wh. Holnap ismet lemeritem, es akkor kiderul visszamegy-e 56-ra. De volt mar ilyen es akkor sikerult elernem a design capacityt ismet.
Egyebkent vicces dolog, ilyenkor kikapcsolom hogy lekapcsolja magat magatol, es akkor miutan azt jelzi hogy mar 0%, meg akkoris megy par percet a gep... szerintem ilyenkor kap eszbe, hogy tud o meg tobbet is. Amugy nem ertek hozza, szoval lehet hulyeseget mondok.
Amugy 183 cikulus van benne.
-
Gondwana
addikt
Az teljesen normális, hogy a maximális kapacitás így kopik. (Olyan bajom is volt, hogy új akku, első ciklus után 84Wh design capacity mellett 79Wh maximal capacity, a hatcellás, amivel érkezett a vas, pedig az első ciklus után design cap. 56Wh, max cap. 59Wh, valahol a 15. ciklus körül esett 56Wh alá, most, 140 ciklus környékén 42Wh környéke)
Lenovo programok kiírják a gyártás dátumát és a ciklusszámot is. (ilyesmi megoldást keresek épp Ubuntura - ami nem csak kapacitást tud) -
Scalpel
senior tag
Úgy tudom, hogy Li-ionos és Li-polimer akksikat nem szabad 100%-ra lemeríteni, és nem szabad 100%-on tárolni se, bár ezt a beépített elektronika tervezett kisüléssel úgyis ellensúlyozza, mert nem tesz nekik jót. Mondjuk örömmel hallom, hogy valaki rácáfolt
.
Én úgy jártam egyszer, hogy töltés közben jött egy áramingadozás, és az addig meglévő majd 56Wh leesett 52-re... most már valahol 51 körül járhatok.
Mondjuk emlékszem, laptopinfos srác mondta, hogy ha nagyon leesik az akksi kapacitása, akkor csináljam meg amit Te is csináltál. Nem tudom. Te vagy az elő példa, hogy működhet. Majd az időkről számolj be kérlek, hozott-e javulást?
Akksiknak valóban nem tesz jót a nagy hőingadozás, de a Li-os akksiknak a magas hőmérséklet sem.Bennem a Win 7 kelt azonnali birtoklási vágyat. Próbálkoztam dual bootos rendszerrel én is, de lusta vagyok állandóan újraindítani, ezért igyekszem egy OS-t megfelelően gyorsra behangolni. Néha sokára sikerül...
A linuxszal egy bajom van, hogy az office 2007-es formátumok támogatottsága nem elég jó. De ha tudnék valahonnan Novell SUSE Enterprise licence-et szerezni, mert abban MS támogatású OpenOffice van, így teljesen támogatja a 2007 formátumait, akkor meggondolnám a váltást.
-
evone
őstag
válasz
Scalpel #6788 üzenetére
Nekem is van most windows 7, de egyszeruen nem erzem sokkal gyorsabbnak ugyanazon a gepen, nincs meg az erzes hogy azonnal kene.
Teljesen jol megvagyok a Vista + Gentoo parossal. Szerintem amig nem vonjak meg a supportot a vistatol, addig nekem nincs szukesegem 7es verziora.
-
evone
őstag
Szoktatok neha olyat, hogy lemerititek teljesen a notit (100%rol) aztan, megint fel 100%-ra?
latszik a kepen is, 56.16 Wh a designt capacity, ehhez kepest valami 52 Wh volt legutoljara a max.
Igaz most a kep keszitese utan lemerult par percel, mostmar, 54.41Wh a full charged capacity. Remelem sikerult megtanitani neki az 56ot megint.
Szerintem nem tett neki jot mostanaban hogy melegrol, rohadt hidegebe mentem ki vele.
-
Scalpel
senior tag
A Windows-zal már megpróbáltad frissíteni a drivert? Ha az sem segít, vagy nem talál frissebbet, akkor próbáld meg a System Update-et (ez a Lenovos cucc), hátha az ajánl valamit.
Egyébként a Vista meghajtókezelése tapasztalataim szerint is gyatra, volt nekem is problémám vele. -
fotel
aktív tag
Egy gondom akadt, Vista alatt a beépített kártyaolvasó nem igazán működik. Az eszközkezelőben látom azt, hogy talált egy "Generic volume-"t de nem jelenik meg am eghajtók közt és manuálisan sem tudok a storage management-nél betűjelet adni neki. Találkoztatok már ezzel? Többféle SD kártyával is próbáltam.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Gondwana #6782 üzenetére
Ezt nem tudtam, hogy a 15"-os T60-ak fedele nem Mg. Ez szomorú, nekem öröm, hogy laptopinfonál csak 14" volt, meg csak annyi pénzem volt rá...
A mostaniaknál elvileg az R500-ak nem kapnak fedlapba rollcage-t. A T-k minden méretben, W-kről nem tudok semmit, nem ismerem őket. X30x-nél meg ugyebár a rollcage is szénszálas műanyag. -
_ak_
addikt
Az a para, h pl itt is olvasható, h melyik szériába mik kerülnek, de ebbe sem lehet teljesen megbízni, mert ugyan ezt megnéztem a US lenovo oldalán is és ott megint más volt pár érték.
-
Gondwana
addikt
válasz
Scalpel #6781 üzenetére
Az a T60, amit én nyüstölök, alul rollcage, a teteje CRFP, mert 15" nincs Mg tetővel. Hugom T42-je alul is Mg, a teteje is Mg, de nem rollcage, csak egy sík, mivel a rollcage egy mászóka. Az X31-em alja Mg, a teteje (nem csak a bevonata) inkább a T60-ra hasonlít.
Következtetés: most már fogalmam sincs, hogy mit mivel variálnak, főleg az újabb vasakban. -
Gondwana
addikt
válasz
Mészike #6778 üzenetére
Kicsit utánuklesve Lenovo supporton egyiket sem találtam meg: pl. T400-ból W66 nincs, csak W6C
A másik, ami nekem feltűnt, hogy a méreteik mm-ben és kg-ban egyformák, pedig a T-nek könnyebbnek kellene lennie egy picivel. Ja, és nem rollcage-t, de nem is azt a karbonvásznas LEGO-plasztikát említi, amiből a T60-am teteje van, hanem valamilyen Super-Elastic PolyCarbonate (SEPC). (ahol a T60 TiMg, ez ott CRFP)
A T még látványosan olcsóbb is szerintem.
Én csak kézbevéve, letapizva tudnék ajánlani a kettő közül. -
Scalpel
senior tag
-
Mészike
aktív tag
válasz
Scalpel #6774 üzenetére
Pont a VGA miatt vacilálok.
Nemrég ment tönkre az R50e noti. Lett helyette egy R60-as. Most viszont annyira megtetszett (pedig az első notim volt az r50) újra az IBM (nekem akkoris IBM marad a Lenovo), hogy odaadom öcsémnek a Toshiba-t, és veszek helyette egy másik notit.
Ez a 2 gép van, ami között döntök. Igazából van egy erős asztali gép, amivel lehet játszani, tehát nem elsődleges a játék. Mondjuk kis CIV4 esetleg
Eddig erősen a T400 felé hajlok, de gondoltam megkérdezem azértMég egy kérdés: képeken mindegyiken az Enter kis alakú. A magyar billentyűzetnél T és R szériánál marad a fordított L alakú Enter (mint pl az r60-nál is)?
-
Scalpel
senior tag
Szerinted miért van nekem is T-m, igaz "csak" T60, és XGA-s, de az enyém! ;)
És biztos vagyok benne, hogy kiszolgál még 2 évig legalább, addigra talán majd tudok új gépet venni megint. Meg addigra már elkopik majd az R100-am is... és kettejük helyett veszek egy gépet. Talán valami X-et! -
Scalpel
senior tag
válasz
Mészike #6771 üzenetére
Megint a kérdés, mire használod majd?
Az R-ben van dedikált ATi videó, míg a T-ben csak az integrált intel. A T-jobb minőségű anyagokból van.
Ha nem kell erős 3D (nem CAD, játék lesz a felhasználás), akkor egyértelműen a T. Főleg, hogy ez már cipelhető kategóriának számít, és a T strapabíróbb mindig. -
evone
őstag
Volt itt valakinek Z61t-je már? Kepekrol brutalisan jol nez ki a teteje.
Meg ugy tunik nagyon egyben van.
-
Scalpel
senior tag
Öcsém acerjén a csuklótámasz rész erősen kopik már, pedig egy éves múlt nem olyan régen a gép. A TP-k ilyen szempontból nehezen kopnak ugyebár
. A fedlap tud megkopni csak, arról idő után lejön majd a gumis bevonat (nem tudom T61-en van-e ilyen, nem emlékszem rá). T60-on tudom, hogy van. De ez a bevonat is csak sűrű hurcolások árán lesz csak hajlandó elengedni a gépet.
-
evone
őstag
Na, megneztem baratnom fel eves acerjet. Azt hiszem egy szavam sem lehet a T61em allapotara. (es ezt ugy hogy o nem is hordozza, en meg mindig viszem magammal mindenhova, raadasul nem is tobb ezres taskaban... )
(kiveve a kijelzot) Az aksi lotyogest megoldottam, ha nem irtam volna még, beraktam egy kis paprit, es kevesbe lotyog. Jo ez.
-
SG3rg0
őstag
Kingston 2GB/667MHz DDR-II notebook PC2-5300 (KVR667D2S5/2G) ilyen ramot szeretnék belerakni a T61p-be!
Ez a fajta ram márkába és minőségbe jó lesz szerintetek a notimba? -
Scalpel
senior tag
Egyszer láttam 17"-os laptopot testközelből. Egy utazóbőrönd kellett a cipeléséhez. A srác külön kis tartókonzolt is cipelt magával. Igaz autóval utaztatta...
De az biztos, hogy rendszeres cipeléshez a 15,4"-os is nagy.Tim82: Én is attól féltem, de mielőtt megvettem a gépet, előtte az elődjét kipróbáltam, és az is elég gyorsan tért vissza hibernálásból, csodálkoztam is. A titka talán, hogy nem kell agyonterhelni mindenféle sz@rral a gépet, és akkor nincs gond.
-
eBeni
tag
Köszi a válaszokat!
Eddig egy 12"-os MSI-t használtam 1280x800-as felbontásba, de meg tudom szokni a nagyobb és más arányú képernyőt. Youtube-on láttam pár videót, hogy a HD3470-en futtatnak játékokat, igaz nem a legszebb grafikával, de élvezhetően. Tudom, hogy a W500-ban lévő sokkal jobb lenne (na meg az az 1900x1200-as képernyő...), de azt nem igazán lehetne hordozgatni.
-
Dottore
addikt
Találtam egy ötletes kis alkalmazást (ha volt már akkor bocs), a Thinkpad, Active Protection System programjának elvén működik, és ha valaki megmozdítja a gépet hangjelzéssel riaszt. Családtagok ellen ideális megoldás.
Így működik (YouTube).
Letöltés (ThinkPad Anti Theft Manager). -
Dolby
senior tag
válasz
Shadowfax #6754 üzenetére
Rendben, nem is drága különösebben. Ha a biosos teszt nem talál hibát a dvd olvasóban akkor az tuti megy és a vinyó csak a hibás? Tudom hogy ki fog derülni ha megcsináltam de azért érdekel, mert akkor egyből formatálás után felteszem a vincsire a telepítőt és nem próbálkozok dvdvel :-)
-
Dolby
senior tag
válasz
Shadowfax #6717 üzenetére
Hali!
Nos megpróbáltam az eredeti XP-mel bebootoltatni csak hogy tudjam formázni a winyót, de hiába állítottam át a bootolás sorrendjét, hibát kaptam: cannot boot from CD: Code 5, majd a rosszul telepített ősrégi 98 próbál elindulni de az is kikapcsol a system.ini hiányára hivatkozva. Elképzelhető hogy a cd olvasó rossz? Ha nem akkor hogy oldjam meg a problémát? floppy meghajtó nincs rajta, vinyóra nem tudok semmit tenni mert nem tudok bebootolni rendesen :-S
-
fotel
aktív tag
Nekem T500 jutott, ez mréetre ugyanaz, mint a W500. A VGA chip is ugyanaz, csak más a bios-a ileltve a W-ben 512Mb memória van. Én a T500-zal tudom 960xvalami felbontásban játszani a GTA4-et. A T400 VGA-ja érezhetően lassabb a tesztek szerint. Egyébként most mekkore notebook-od van? Én 4:3-as 14 collosról váltottam, és szempont volt, hogy függőlegesen ne veszítseg a felületből.
-
Scalpel
senior tag
Elvileg bootol USB-ről, van egy halom bootolási lehetőség.
Ennek a vinyójával nincs gond, megfelelően gyors, magam is meglepődtem hibernálásból milyen gyorsan feláll az Xp. Office 2007-es programok is gyorsan nyílnak. 40GB egy ekkora gépben meg elég. Nem is arra használom, hogy adatot tároljak, Vista meg talán kicsit sok lenne neki, szóval nincs gond. -
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #6745 üzenetére
Igen, tudod, kit kell keresned.
Az X31 csak annyiban jobb nekem, hogy kompatibilis a dokkolómmal, amit a T41p-hez is használok, így rendszertelepítést stb. elég könnyen meg tudok oldani így. Tényleg, az R100 boot-ol USB-ről? Mert akkor ez sem számít.
Ja igen, meg abba szabvány 2.5" notivinyó megy, ami a sebességet és bővíthetőséget illetően nem utolsó dolog. Az 1.8" HDD-kkel inkább csak a nyűg van.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #6734 üzenetére
van egy R100-as Toshibám, 1kg nagy akksi nélkül, 1,3kg a nagy akksival, egy 1GHz-es Pentium M (Banias) processzor van benne, és használható, na persze nem erőmű, és a multitaskinggal is vigyázni kell 1,2GB meória és Xp mellett is, de használható.
Nem akarod eladni?
Régóta vágyom egy ilyenre, egy barátomnak hasonlója van (Portege M100), az is gyönyörű, mindazzal együtt, hogy kicsit karcos a háza.
Na jó, a kérdés nem volt komoly. 1. lyukas most a zsebem
2. akinek ilyen gépe van, nem szívesen válik meg tőle
3. lehet, hogy inkább X31 kellene majd.
-
Scalpel
senior tag
Szerintem a két kártya teljesítményében van különbség.
A FireGL egyértelműen tervezőprogramokra, ipari felhasználásra szánt eszköz, de elég erős. A HD3470 egy általános használatra szánt kártya, a hd2400xt-vel egy szinten kb. Itt a notebookcheck idevonatkozó lapja: [link]
A FireGL 5700-et egy osztállya feljebb a class 2 közepében találod, de nincs róla külön lap.Megint az a kérdés, hogy mire használod majd.
Öcsém a hd2400xt-vel játszik az acer TM-jén, cod 4, cod 5, igaz nem full grafikán, de elmegy. -
Shadowfax
addikt
Boot közben F1-et nyomsz, ezzel belépsz a BIOS-ba. Itt rögtön az első sorban: Config-ra katt. Következő képernyőn: Power-re katt: ilyesmit kell láss. Itt a "Interl (R) Speedstep technology: legyen "Enabled". (Ha rákattintasz, akkor tudsz rajta változtatni.) Alatta a "Mode for AC" legyen - Automatic. Alatta "Mode for Battery" - Battery optimized. Alatta: "Adaptive thermal management" Scheme for AC: Balanced. Scheme for Battery: Balanced.
Ha ezeket szépen átállítgattad: F10-zel mentsd el és lépj ki a BIOS-ból.
Ezután a Vista Energiagazdálkodási beállításait nézd át. Start - Vezérlőpult - Rendszer és karbantartás - Energiagazdálkodási lehetőségek: legyen "Kiegyensúlyozott"-ra állítva. -
eBeni
tag
Ismét köszönöm a válaszokat!
Egyenlőre úgy néz ki T400-as lesz. Az X301-hez túl sok mindent kéne feláldoznom a hordozhatóságért, a W500 meg már kicsit nagy lenne. Azért a T400-ba is ketyeg egy HD 3470-es video kari... Ha már itt tartunk a W500-ban lévő Mobility FireGL V5700 video kari, mennyivel nyújtana jobb teljesítményt?
-
Nand_i
tag
Szia,
SL szériás gépet közelről még nem láttam, de bios upgrade-re gyanakodnék, illetve bios beállításra. Próbáld meg megnézni, hogy biosban Config/Cpu vagy valami hasonló helyen a speedstep-re mi van beállítva (ha jól emlékszem van egy pár különböző elnevezése a dolognak). Ha max-ra van állítva, akkor folyamatosan a legnagyobb órajelen megy a procid, emiatt lehetséges a folyamatos ventillátorzaj. Próbáld átállítani automatic-ra, ekkor terhelés függvényében állítja a processzor sebességét.
-
vizimi
tag
Sziasztok!
Ma délután a Lenovo Care programban Update My System szolgáltatást futtattam és a felkínált frissítéseket telepítettem.
Emlékezetem szerint ezt követően még minden rendben volt a géppel.
Majd a Back up now fülre kattintva hosszan telepített vagy letöltött valamit a gép.
Sajnos nagyon hiányos az angol tudásom.A problémám az, hogy eddig a ventillátor hangját alig hallottam, csendesen járt max terhelésre pörgött fel, most viszont magas fordulaton hangosan erőteljesen jár folyamatosan.
A gépen a windows mellett Ubuntu is telepítve van és a ventillátor folyamatos hangos búgása ott is jelentkezik.Mi lehet az oka, hogyan oldhatnám meg a problémámat?
Gépem: Lenovo SL400 Type: 2743-4MG
-
Nand_i
tag
Szia,
Szerintem alapvetően az volt a cél az x300zal és a 301gyel, hogy megmutassák, hogy ilyet is tudnak (meg hogy lehessen fikázni az air-t hogy ugyanakkora, mégis használhatatlan
). Ugyan abban a méretben egy tényleg teljes értékű gépet kínálnak olyan technológiákkal, amik akkor/most még nem (voltak) elérhetőek széles körben, ezért is drágább. Pl ledes kijelző akkor még nem volt annyira jellemző, SSD meghajtó, stb. Aki ekkora gépet vesz, annak szerintem nem fontos annyira, hogy legyen benne a legbikább videókártya, viszont fontos az, hogy legyen strapabíró, hordozható. Szerintem ez általában elvárás annál aki 13" alatti gépet vesz.
Én a helyedben azon gondolkodnék el, hogy kell-e erős videókártya, beépített optikai meghajtó, és mennyit, illetve mivel akarod hordani. Ha nem fontos a videó, az optika és az ár sem számít, akkor szerintem x200, de ha valamelyik kell vagy nem akkora a keret akkor T400. Ha sokat hordod, akkor x200. Én anno T61-T400-x200 között gondolkodtam, aztán a pénztárcámban lévő űr miatt lett T61, szerencsére eddig nem okozott csalódást. -
Scalpel
senior tag
A választásod erősen függjön attól, hogy mire akarod használni.
Ha sokat akarod cipelni, csak office jellegű felhasználás, akkor az X301, érdemes a videokártyát rááldozni.
Ha CAD, vagy akár komoly játékok és nem igazán cipelés, csak alkalmi, akkor is garázsból-garázsba, akkor akár a W is jó lehet.
Ha feltétlen kell a dedikált videó, akkor egyszerűen nem Te vagy a célcsoportja az X301-nek.
Mivel ma már a dedikált kártyákat (azt hiszem már az Ati-nál is) lehet ki-be kapcsolgatni, így akkuidőben a processzor és a háttértár milyensége a meghatározó, plusz a RAM mérete.Az X301-nél mit nem veszel észre? Azt, hogy ez egy X301. Bocs, jobbat nem tudok mondani. Azt a gépet arra tervezték, hogy bárhol, bármikor dolgozhass, főként menedzser típusú állatfajtára gondolok, aki állandóan valami excel táblát bűvöl, acces adatbázist nézeget, wordben szerkeszti a nagyfőnök felé a jelentést és közben a meetingen előadandó prezentációt készíti elő. Mindemellett a netről nézegeti a részvényeinek az árfolyamát. Mindezt egy repülő, gyorsvonat fedélzetén vagy egy sofőrös autó hátsóülésén. Ilyen felhasználásra van az X széria, és ennek legjobb darabja talán a 301-es. A TP széria mindig kis késéssel követi egyébként a tech fejlődést, hogy kiforrott, összehangolt rendszereket tudjanak piacra dobni. Emiatt lehet, hogy konkurencia erőt tekintve kínál már jobb gépet.
Szerk: MOst néztem, már az Intel 4500-as VGA-ja van benne, ami DX10-es, és van HD gyorsítása, ha jól tudom.
Megsúgom, van egy R100-as Toshibám, 1kg nagy akksi nélkül, 1,3kg a nagy akksival, egy 1GHz-es Pentium M (Banias) processzor van benne, és használható, na persze nem erőmű, és a multitaskinggal is vigyázni kell 1,2GB meória és Xp mellett is, de használható. Szerintem a mindennapokban az X301 jól használható lehet, főleg SSD-vel.
De ha rám hallgatsz, azt veszel, amit jónak látsz.
Nincs harag, ha a W-t veszed.
Az is TP.Mindenképp üdv a csapatban!
Nand_i: Nem is lehetett hagyni az applet a trónom, má' hogy néz ki egy alma a trónon...
-
eBeni
tag
válasz
Scalpel #6722 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is nagyon tetszik az X301, de a benne lévő hardverek nekem nem túl meggyőzőek, a méret és a súly látszik, hogy sokkal előrébb való volt. A T400-ban, tetszik az átkapcsolható videó kari, meg azért a processzor is jobb. A W500 meg egy erőmű (felsőkategóriás videókari, 1900x1200 képernyő stb...), de azt meg nehéz cipelni.
Igazából nem tudom miért írnak, úgy az X301-ről, hogy kompromisszumok nélküli gép, meg h a notebookok királya stb, azért ennyire nem tűnik jónak (de javítsatok ki ha tévedek). 13" colban már vannak diszkrét videókaris gépek, jobb processzorral. Igaz, hogy a kialakítás meg a megbízhatóság elsőrangú, de összesítve azért nem emelkedik ki a mezőnyből. Vagy mit nem veszek észre? -
Scalpel
senior tag
Akkor most már tiszta a pelus.
Mondjuk érdekes, hogy pont ott nincs full rollcage, ahol kéne...
Az a videó tényleg nagyon kemény. Még emlékszem a pH! hírre, amikor az IBM-es faszi rááll a gépre. Az se volt semmi.
Tim82: akkor megnyugodtam, jó az a T60.
eddie1978: Én az olcsóbbikat venném, ha nincs köztük különbség más olyan szolgáltatásban, tudásban, ami indokolna plusz 80ezret. Akksi meg legyen minél nagyobb
.
-
_ak_
addikt
Elviekben pl itt is írják, 14,1 colos T61 és R61 között tényleg csak a meghajtótokozásban van különbség. illetve egy picit vastagabb és nehezebb, de ugyan úgy full rollcage, viszont ez már nem igaz a 15"os verziókra. Ott az R szériában csak fél rollcage van, ami nem terjed ki a kijelzőre.
-
_ak_
addikt
haha, egész megnyugtatóan néz ki Lenovo PC Crash Test
-
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #6727 üzenetére
Volt az R50/R51-ben, persze nem mindegyikben.
R60-ban sajnos nem.
Firewire-t én csak egy külső 5.25" házhoz használok, amiben egy DVD-író lapul, de csak akkor volna fontos, ha volna optikai meghajtó nélküli subnotim.
Ne becsüld alá az R-ek borítását, elég komoly az. Volt A30-om (az A sorozat bizonyos mértékig az R elődje volt, hasonló borítással), nagyon masszív darab volt.
És nincs mit. (Ha nem számítana a pénz, akkor X300/301.
)
A Toshiba Portege gépek pedig durván jók, azok nekem is bejönnek.
-
Scalpel
senior tag
R50/51-ben volt FW? Basszus. R60-ban is?
Miért vettem én T60-at... talán mert laptopinfonál az volt...Gondolom a T-k Ultrabayét a vállalati felhasználók miatt hagyták meg.
Egyébként szerintem ha már TP, akkor az legyen minden téren fullos, tehát strapa állóságban is, szóval full Rollcage, és jobb külső borítás. Ezért felejtős nekem az R, még ha van benne FW, akkor is
. Az új T-kben meg már tudom, hogy van FW, szóval nem probléma.
Ha lenne pénzem, és TP-t vennék újra, akkor mindenképp X301.
De mostanság ha pénz nem számít alapon vennék gépet, akkor talán elcsábulnék egy Toshiba R600-nak...
Ja, és köszi az egyetértést!
-
eddie1978
senior tag
Az X200 es X200s kozott nem igazan jott ki a kulonbseg az s javara fogyasztasban es akkuidoben a notebookreview cikkek szerint.
[X200]
[X200s]
Ha minden jol megy, szeretnek venni egy X200-at az elso felevben/nyaron. A fenti ket cikk alapjan nem hiszem hogy megerne a plusz 80000Ft-ot az s-es verzio.
Mit gondoltok errol? -
Tim82
félisten
Scalpel véleményéhez annyit tennék hozzá, hogy azért az eddigi információk alapján az R400 sem rossz darab (a T és R széria közötti különbség főleg a házban merül ki mostanára, de ez lényeges szempont, ha fontos a strapabírás).
_ak_: most nézem, T400-ban Ultrabay Slim van még (tehát ha vennék egyet holnap, még átrakhatnám bele gond nélkül a T41p-m DVD-íróját
), ha jól látom, az R400/500 és a W viszont már Serial Ultrabay Enhanced-et használ.
Ja igen, nagyjából a T4x/R5x modellektől lehetett olyat megcsinálni, hogy probléma nélkül átszerelni egy R50/R51 alaplapot egy T40/T41/T42-be, mindössze a firewire csatlakozónak nem volt kivezetése egy T szériás házban.
-
_ak_
addikt
válasz
Scalpel #6722 üzenetére
Mintha azt olvastam volna, h az R és a T széria közt minimális különbség van. Ami konkrétan beugrik az pl az ultra bay, de pl rollcage és a shock protect van minkettőbe (leszámítva az egyéb jelzéssel ellátott modelleket i/e)
Más. Szinte megrökönyödve vettem észre pár screenshoton, h t61eken is elöl van a jack kimenet?! Nem tudom kinek az ötlete volt, de remélem tisztába van vele, h ez egy égbekiáltó failure.
-
Scalpel
senior tag
Szia!
Ha hasonló árban tudod őket vinni, akkor én a következő sorrendet mondanám, a legjobb legelöl:
X301 (ez egyértelmű), T400, X200. Azért ez, mert nekem kell tapipad, nem vagyok a pöcökkel kibékülve (cserélnem kell rajta sapit, mert beleakad az alatt lévő gombokba
), egyébként ha Neked nem gond a csak pöcök, akkor X301, X200, T400.
Az R széria felejtős, gyengébb mint a többi (T,X), főleg úgy felejtős, hogy a többi is befér a keretbe, a W-t nem ismerem, nem nyilatkozom.
Az X301 egy álom jó gép, még hordozni is pont jó lehet, főleg az alacsonyabb súlya miatt, ráadásul a kijelző mérete se akkora kompromisszum, igaz a 12" is elég szokott lenni és maga az egész nagyon vékony. X200 egyértelműen hordozni való cucc. T400 meg még jó cipelni, de nagyobb és nehezebb, mint a többi.
A lényeg, X-ek előnyben, főleg ha akarod sokat cipelni. -
eBeni
tag
Üdv!
Lehet, hogy furcsa lesz a kérdésem, de azért fölteszem:
Keresek új laptopot. Rengeteget olvastam cikkeket, topicokat stb és arra jutottam, hogy Thinkpad lesz. Ez eddig rendben is van, de ezen belül nem tudok dönteni, ezért kérném a segítségeteket. Eddig ezek voltak a legszimpatikusabbak:
R400, T400, X200, X301, W500.
Az ár nem szempont (nem vagyok ilyen gazdag, csak közel azonos árért tudom beszerezni őket).
Egy kicsit különböző stilusúak tudom, de ha kézhez kaphatnátok bármelyiket melyiket választanátok? Vagy esetleg van más hasonló Thinkpad?Bocs, h van nem topicba illő gép is, csak így egyszerűbb feltenni ugyan azt a kérdést a Thinkpad-es forumokban.
-
Scalpel
senior tag
Valakit érdekel esetleg egy PCI-E sínes Multibay-es Advanced dock?
[link]Működik a 60-as szériától felfelé a legújabb 400-as és 500-as gépekkel is.
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Shadowfax #6708 üzenetére
Hát nem tudom, akkor erről jó lenne ha tájékoztatnátok a VÁM osokat is, mert ha külföldről rendelünk bármit is a cégnek azu azonnal elvámolásra kerül és akkor hozzák ki/vehetjük át ha kifizetjük a VÁM-ot + ÁFA -t.. nem vizsgálják sem a tartalmát a csomagnak sem azt hogy mit nyilatkozunk.. ráterhelik és kész..
-
Shadowfax
addikt
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Az itteni kérdésemre keresek választ. Shadowfax szerint a bootsector rossz, és az első linkelt fórum végén is az a megoldás vált be a srácnak. Nade hogyan lehet a bootsectort törölni/resetelni? Ez egyenlő a cmos resettel? Ami biztos hogy cmosban elemet kell cserélnem az óra folyamatos állítgatása ellen.
Köszi Shadowfax az eddigi helpet :-)
-
fotel
aktív tag
válasz
---Lasali--- #6713 üzenetére
Ha lehet hinni a ThinkVantage programnak, kb egy órát számít, hogy melyik VGA-ról megy. Ha az integrált megy, akkor nem terheled aa videomemóriát, de diszkrétnél megy mindkettő pl. Az alaplapi chipset meg akkor is aktiv, ha a diszkrétet használod.
-
evone
őstag
válasz
---Lasali--- #6713 üzenetére
nem, a fedlapnal van valami, megneztem oldalt osszetudom pattintani egy reszen, es akkor akarhogy nyomkodok nem ad ki ilyen hangot, szoval szerintem nem tort el semmi, de valmi illesztés nagyon nem jolvan.
-
---Lasali---
Közösségépítő
_ak_ , fotel
Szerintem ennek az integrált kevesebbet fogyasztnak nem sok jelentősége van, mert az ATi szabályozza az órajelét, nekem pl a 3470 es GPU 680->110mhz Mem: 800->400 ra, így szerintem nem fogyaszthat többet egy integráltnál plusz ugye akkor a rendszer memóriát meg a procit is terheli pluszba.
evone
Ez a recsegés ez hihetetlen, én is nyomkodtam most az enyém tetejét, de elképzelni nem tudom mi adhatja neked ezt a zajt, nekem csak ha rá rá teszem a kezem akkor azt lehet érezni hogy a burkolat hozzá hozzá koccan a belső vázhoz.
Nem lehet hogy a zsanér ahogy mozdul nyomás hatására az adja? Vagy a fedél és az alsó rész összeérésekor?
tototos
Igen ezt énis észrevettem hogy ez a lecsavarozható csukló támasz eléggé rugalmas, meg a billentyűzet oldalán és felett elhelyezett burkolat, mondjuk csak felül ad hangot, amúgy nem de azért lehetne masszívabb... de ilyen... mondjuk ami merev az törik ami meg nem az meg rugalmas
_ak_ , fotel:LED
Nekem nem tudtam milyen van benne, aztán megnéztem a kijelző típusát:
LP141WP1-TL88
LEN4033
Keresgettem google-n utánuk de szerintem ezek nem LED es kijelzők.
Pedig a gép típusa: Lenovo T400 2765-TDG ami aszem az egyik legfullosabb modell. -
_ak_
addikt
Valahol azt olvastam, h wxga+ os kijelzők másabbak, mint a sima wxga, mármint a fényerőre nézve. Mika tapasztalatok?
Egy külföldi fórumon beszéltek arról, h bár a t61esnek gyenge a kijelzője, de a wxga+ os verzió fényesebb, jobb minőségű. igaz ez?
Mivel sajnos a dollár csak fölfelé akar menni, ezért, bár elismerem kezd már szappanopera szintű lenni a dolog, visszatérek az eredeti felállásba d630 vagy t61.
-
fotel
aktív tag
Tényleg vámmentes
http://www.vam.hu/loadBinaryContent.do?binaryId=22149
8471-es vámtarifaszám.
-
Shadowfax
addikt
Vámot ekkora értéknél már nem kell fizetnie!
De térjünk rá a fizetésre, és itt jön a csavar! A postaforgalomban érkező számítástechnikai kellék/eszköz 350 euro értékig vámköteles, 3,5 százalékos kulccsal! Tehát ezekre nem vonatkoznak a kereskedelmi vámszabályok, és a 0 százalékos vámkulcs, itt a CN-23 Vámáru nyilakozat érvényesül. Természetesen ezen felül meg kell fizetni a 20 százalékos ÁFA-t is. Tehát, ha rendelsz egy 300 euró (kb. 75 000 Ft) értékű laptopot/PDA-t, akkor arra ki kell fizetni 2625 forint vámot, és 15 ezer forint ÁFA-t. Az hozzá tartozik a dologhoz, hogy 10 eurót meg nem haladó adótételt nem kell kifizetni, tehát ha 1500 Ft lenne a vám, akkor azt elengedik, "csak" az ÁFA-t kell kifizetni. A 350 eurós értékhatár felett alkalmazható a kereskedelmi vámszabály, azaz a nulla százalékos kulcs, így 20 százalék ÁFA fizetendő. Ezer euró felett pedig Egységes Vámáru Nyilatkozatot (EV) kell kitölteni, és szintén csak a 20 százalékos ÁFA él. Ha például 400 eurós laptopot akarsz behozatni, akkor arra csak 20 százalék ÁFA-t, azaz nagyjából 20 ezer forintot kell fizetni. Ezekre az árakra rájön a végén egyszeri 1500-2000 forint postai kezelési költség is.
Hasznos olvasmány: Külföldről notebookot rendelni, érdemes?
-
gecsoz
aktív tag
válasz
neomorf #6690 üzenetére
Ezzel csak egy baj van.
Ez a gép így 1.259 Dollár.. 210Huf=1dollárárfolyammal számolva ez így akkor = 264.390 Huf+ 8% vám: 285.541.
Na, én 275.000 ért vettem mo -on a T400 anar, P8600, 1GB RAM, 250GB HDD, 8cell aksi, többi paraméter ugyanez.
Vettem bele +2GB RAMOT, így szerintem a nettó áram pont annyi lett, mint ennek az Ebay -es laptopnak a nettó ára, mert ugye erre az ebay -es laptopra is rájön még ugyanúgy a 20% áfa, mint az itteni gépre.Juteszeme vám. Vámot általában arra az értékre szoktak fizettetni (azt vezsik alapul) ami biztosítási összegnek rá van írva a csomagra. Hiába mutatsz 100.000 Ft -os számlát, ha 200.000 Ft ról szól a biztosítás (annak megfelelő dolárról) akkor azt nem fogja bevenni a vámügynökség
Ok, egyszerű, kössünk kissebb összegű biztosítást a csomagra.. ok, meg lehet próbálni, de én nem merném megtenni, mert mit teszel ha eltűnik a csomag, és mondjuk fele annyi pénzt fizetnek ki neked mint amennyit kifizettél a gépért?
Márpedig nem kell lebecsülni a "nemzetközi kapcsolatokat".. igenis nagyon könnyen megtudják, hogy mely csomagok, küldemények vannak alulbiztosítva, és bizony ilyen csomagoknak sűrűn lába kél szállítás közben..
Szóval higgyétek el nem annyival olcsóbb az ebax mint hiszitek.. anni fényképezőgép vásárlásnál végigjártam a lehetőségeket...
Mondjuk ha van egy ismerősöd, mondjuk egy pilóta aki utasszállít vezet, és kint megveszi, és behozza, az úgy jó, mert nincs vám, nincs áfa, igaz garancoia sincs, nade én a fénbyképezőgépnél bevállaltam, feleannyiba került így a Panasonic FZ10, és azóta is semmi baja pedig lassan 6 éves.. de sajna ez a kapcsolat már nincs meg
-
Otisz
őstag
válasz
neomorf #6701 üzenetére
Az áfát és a vámot ill. kezelési költséget nem a csomagban lévő számla alapján fogják meghatározni, hanem tőled fognak bekérni papírokat, amivel igazolhatod hogy X összegért vetted a terméket.
Ilyen esetben elfogadják, ha kinyomtatod a licitált eBay-es oldalt, illetve a PayPal számlát.
Ezeken ugyebár nem 900$ fog szerepelni, hanem az eredeti leütési ár.
Fizetési összeget növelő tétel a szállítási díj is.
Aktív témák
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest