Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
szal nem lehet 1értelműen megállapítani, h a lapcsere a megoldás sztem
Én viszont végigolvastam az összes témába vágó topikot (bár nekem is van ezer más dolgom), s ott az jött ki, hogy 99%, hogy hardverhiba.
A legfontosabb kérdés, hogy mi okozza ezt?
USB ports in all the T4x series have been known to be prone to lose their 2.0 functionality under some conditions (which if it is a result from the circuits being no longer functional requires a full motherboard replacement). My theory is that if you use a USB device that is not self powered and draws too much power off of the USB port in the Thinkpad it can cause the circuits to burn out.
Azaz ha olyan USB-s kütyüt használsz, aminek nincs külön tápja, hanem az USB csatin keresztül az alaplapról kapja az áramot a működéshez, akkor az -idővel - esetleg kiégethet bizonyos áramköröket, s a port belassul.
Ez a probléma elsősorban a T4x szériához kötődik, de másutt is előfordul.
A (#1530 hsz) legelső linkjében: a number of Intel chipsets for Pentium IV and Pentium M processors have a design flaw that makes the southbridge (which contains the USB host controllers) especially sensitive to static electricity
Terminus_ helyében természetesen én is kipróbálnék mindenféle OS és driver trükközést (akár Linux alatt is megnézheti), de ha nem jön helyre, akkor...
e-bay-en már viszonylag olcsóbban hozzá lehet jutni T40-es alaplaphoz (a fórumon - ha jól emlékszem - Placc kolléga segíthet a beszerzésben.)
Aktív témák
- X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó használt szép állapotú ASUS TUF Gaming F15 FX506HC-HN1135W Notebook Termékcsalád Asus TUF Gam
- EliteBook 830 G11 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" 3K OLED érintő Ultra 7 155U 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5560 15.6" 4K+ IPS érintő i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 192SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest