Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz Morph76 #21549 üzenetére
Ezúttal is köszönöm mégegyszer a nagylelkűséget.
December 2. felében tudnék vele foglalkozni hamég valakit érdekel.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz DaVE-1 #21553 üzenetére
Én vagyok az a Viktor. Kicsit másabbak a tesztjeim, egy teszt tv átlagban 3 hetet van nálam.
Csak youtubeon vannak, teljesen független tesztjeim (magyarul senki nem szólhat bele a tartalmába és abba mit mondok).
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #21557 üzenetére
Továbbra is szívesen csinálok róla tesztet ha valaki felajánlja.
Nem titok, azért nem vállaltam el ezt most mert nem biztos hogy 2 hét alatt végeztem volna vele, mert bármelyik pillanatban megszülethet a 2. fiam ezért inkább december 2. fele.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ferob
őstag
Valaki találkozott már azzal a problémával, hogy ha a beépített Chromecast funkció használatával bármilyen videót próbált lejátszani a tévén (R51MT05 platform), bármilyen típusú hangsávval, akkor az egyáltalán nem adott hangot?
A tévén a legfrissebb firmware fut (V576), de a korábbi verziókkal is fennállt a probléma.
Nincs semmilyen eszköz csatlakoztatva a készülékhez, és a hanggal kapcsolatos összes beállítás módosítása hatástalan, függetlenül attól, hogy ki- vagy bekapcsolva van-e, de az sem változtat, ha frissen újra van indítva. Még a Chromecast built-in és a WebView alkalmazások esetében történt adattörlés vagy a gyári/legfrissebb verzió visszaállítása sem okozott változást.
Ugyanakkor pl. DLNA-n keresztül, vagy minden egyéb módon történő lejátszás esetében rendben van a hang, csak a beépített Chromecast funkció érintett.
Az említett probléma ugyanezen környezetben, másik típusú tévével nem jelentkezik. -
droid.04
tag
Akik most vásároltak 65c805 tipusú tv-t tőlük kérdezném,hogy az emagról letölthető,és a fiókban megtekinthető garilevélen mennyi jótállási idő szerepel?
-
Atis45
aktív tag
válasz Morph76 #21565 üzenetére
Amúgy úgy jöttem rá, hogy Digis vagyok és a feles frekiken lévő csatornákat nem találta meg a tv. Régebben ilyen esetekbe a svéd régión megtalálta, és úgy hangoltam a csatornákat. Aztán egyszer átállítottam valamiért magyarra a régiót, és észrevettem, hogy akkor az epg-nél átvált arra a csatornára, ahol állok éppen. Nem értettem először a dolgot, mert eddig nem volt ilyen. Aztán gondolkoztam, hogy miért lehetett, és arra jutottam, hogy lehet hogy a régió állítás miatt. Visszaállítottam svédre, és úgy megint jó volt.
Ennyi a történet. -
-
rainman72
nagyúr
válasz FireFox1996 #21567 üzenetére
Rájöttem én is
De mikor az este vettem?
Ha meg 5 év a gari akkor mind1.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
-
őstag
válasz FireFox1996 #21569 üzenetére
A 75C805-nél 36 hónap szerepel
-
Stealth
senior tag
Az 55c805 ára szinte majdnem mindenhol 300 alá esett. Alakul.
-= Stealth =-
-
flash-
veterán
válasz Vhiktor #21543 üzenetére
rendben értelek!
full sötét szobában szoktam eleve nézni, de világos részek ből sok bebukik azért mondom hogy nálam legalábbis biztos nem elég. a tv szerinti 2-es gammán az gondolom fix, tehát ha te nálad egy kalibráción 2-esre van rakva a tvben a gamma akkor mindenképp tegyem én is arra és inkább a fényerő kontraszttal variáljak ha túl sötét?illetve még azt kérdezném hogy a dolby vision gondra talán megoldás lett valamennyire nálam hogy a service menüben a light sensor értékét ADC- 10 re állitottam.. ha egyáltalán állit ennél a tv-nél valamit hiszen ebben ugytudom nincs is light sensor
egyébként nem kötekenki akartam, bocsánat ha esetleg úgy jött le neked,próbálok bizonyos dolgokat megérteni
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz FireFox1996 #21569 üzenetére
De ha beregisztrálod akkor 5 év lesz akkor nem mind1 mennyi az alap gari??
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
válasz flash- #21572 üzenetére
Ez nem kötekedés
Ha a világos részekből sok bukuk az a túl magasra állított kontraszt miatt van.
A 2-es gamma elvileg 2.4-es gammát jelent.
Mostanában a tv-knél gyárilag a Fényerő(feketeszint) és a kontraszt megfelelően van beállítva mondjuk a film képmódban, ha hozzájuk kell nyúlni akkor nem sokat.Nagy a szórás adott modellen belül is, ezért kell mindegyikhez egyedi kalibráció ha valaki teljesne kalibrált képet szeretne. De a fő beállítások (kontraszt, fényerő, gamma) meg szoktak általában egyezni.
Nem tudom, hogy annál a tv-nél csinál e valamit az a beállítás, de elvileg látnod kell ha igen.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
droid.04
tag
válasz FireFox1996 #21567 üzenetére
Én írtam nekik,remélem módosítják.Persze most lehet 5 évet regisztrálni,de gondolom majd idővel megszűnik ez is,és ott már gond lehet a kevesebb alapgari idővel.
-
-
rainman72
nagyúr
válasz FireFox1996 #21576 üzenetére
"És aki vesz tv-t 300e ft-ért kap csak 2 éves garit, amit nem lehet regisztrálni, akkor kussoljon?!"
Én ilyet nem mondtam,valamit félreértessz.
Itt konkrétan a 65C805-ről van szó,ha nem lenne 5 év kiterjesztés akkor én is reklamálnék de így egyenlőre nem.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Solymi81
aktív tag
Abban tud valaki nekem segíteni, hogyha be van állítva a Google TV-, akkor a beállításokban a bejelentkezések alatt miért csak a TCL login látszik?
Illetve mi kell ahhoz, hogy a képernyővédő képeket átállítsam?
A leírás szerint Beállításokban kellene Ambient módba tenni, de ott nincs semmi, ha feltelepítem a Google Home-ot, az nem találja a TV-t...
A TV-re sikerült a Google-n keresztül lementenem a kívánt képeket, de átállítani nem tudom, hogy onnan töltse be a képeket. -
HF77
őstag
válasz FireFox1996 #21576 üzenetére
jótállási papír egy részén az emag valóban vmiért 24 hót ír...
de ugyanott lejjebb már a kötelező jótálásnál feketén-fehéren az áll:
termék vételára 250 000 ft- felett / 3 év[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
laco397tc
újonc
-sziasztok- kis segitséget kérnék-már kb 1 honapja várok valakitöl- választ- anyi lenne a bajom- hogy már sok a baj- adot egy TCL 65p735- külsö ezközröl lejátszot alap fhd film és ojan mintha a gyorsan mozgo képeknél-lenne elmosodás és szelem kép- ha pc röl küldöm átt a hasonlo filmeket akkor is ugyan ez a fenn állás mi a tehendö ???
-
flash-
veterán
válasz Vhiktor #21574 üzenetére
nem vagyok benne biztos hogy jól fogalmaztam, a bebukott alatt azt értem hogy közepes vagy gyengébb megvilágitású helyszineknél pl beltérben, stb.. az arcok, vagy más hasonló fényerejű téma(tehát "közepes fényerejű ami se nem sötét se nem vakító mint az ablakon beáramló fény) mindig sötétebb erre gondoltam hogy bebukik tehát nem elég világosak az arcok, be is "ráncosodnak" vagy hogy kell ezt mondani.. mintha "koszos lenne az arc" de ha felveszem a fényerőt akkor jobb, viszont való igaz hogy az is csak kicsit lesz jobb, a feketék meg eltünnek...
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki közel 1 év alatt tönkrement a TV (50C635). Tünet: hang van,kép nincs. Van háttérvilágítás, de fekete képernyővel, kb középen a felső sávban villanik egyet bekapcsolás után és ennyi. Se logo, semmi. Rendellenes hang, füst vagy amper szag nincs. Tapasztalt valaki hasonlót?
Áramtalanítás+ power gomb hosszan majd visszakapcsolás megvolt többször is, nem segített...Illetve a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban lenne kérdésem: Még év elején frissítettem pendrive-ról v501 img fájllal, mert fura dolgokat művelt néha, és utána használtam mondhatni gond nélkül. Ugye nem ezzel a frissítéssel érkezett, talán v496-tal. Lehet ebből gond visszaküldéskor, vagy ilyenen nem rugóznak? Feltételezem hardveres a hiba, de nem örülnék ha emiatt visszadobnák.
Ha probléma a firmware verzió, akkor "vakon" vissza tudnám frissíteni valamelyik gyári OTA-ra, azt feltételezve maga az agya működik a képernyő mögött? Régen volt, ezért ismét Youtube videót kellett néznem, de úgy láttam pendrive bedug és végigmegy magától a folyamat, majd a kezdőképernyő fogad.Üdv,
ÁdámIt's gonna be legen - wait for it - dary!
-
haxxika
senior tag
válasz chubii #21591 üzenetére
Nem fognak rugózni a firmware frissítésen, nekem se mondtak rá semmit, ugyanúgy tudtam gariztatni.
Próbáld meg esetleg hogy bekapcs gombot nyomva tartva a tv hátulján ráadod az áramot, bejön-e a frissítőablak. Nekem fekete kép volt C728-on, frissíteni tudtam de nem akart bebootolni, ezért lett gariztatás.OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
boborján2
aktív tag
Megérkezett a tp link ue300 usb-lan kütyü.
65C835 -be begugva azonnal és tökéletesen működik.
Nasról a tartalom sokkal gyorsabban indul , beletekeréskor nincs karikázás.Szolgáltatós 5ghz wifi lett vele kiváltva , amivel akadtak esetenként problémák. Mint tudjuk a szolgáltatós cuccok sajnos ilyenek.
Szóval a lényeg ,hogy a probléma kevés pénzből ezzel orvosolva.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Vhiktor
veterán
válasz flash- #21590 üzenetére
Próbáld ki 2.4 helyett 2.2 gamman. 0 állás.
-
ledgeri
nagyúr
Ezt, ezen is a gammát megnézve, míg egy dell u2311h szép szürkét mutat, 2.6-nál átbukó betűkkel, DVI-on, addig egy "csak legyen, de 2.0 van ráírva" hdmi kábellel a tv (32s5400af) aranyos-sárgás háttéren fehér betűket.
Panel tulajdonság, panel hiba, kábel gyengeség? egy 1060-on fut, pc-re kötve.Eegyébként is sajna még a legmelegebb fehéren is sokkal kékebb, mint a 11 éve kalibrált IPS, bár annyi ideje nézem azt is...De az úgy "ok minden és mindenki" a fotókon amiket én csináltam, és visszanézek, ez meg "senki sem volt a napon egy ideje...". A magenta is lilás, a cián világosabb, a kék picit hupikékebb...
Emellett ha nem vagyok képernyő előtti képernyő alapú hasábban a kép már színveszít, és világosodik. Tudom, kéne kalibráció, ez azt is, hogy azt majd később illene.
Az ufós cucc is csúnyább utánhúzást mutat.
Gépem nincs fotózni, kábelhez nincs tudásom, ha azon múlna... Ez az árkategória ilyen? Ez a paneltech ilyen?
Van valami olyan oldal, ami step by step-es kb szemre kalibráláson végig visz, mert legalább azzal megpróbálnám... Eszközre 20-50+%.át, kalibrálásra 10+ százalékát nem nyomnám el...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Vhiktor
veterán
válasz ledgeri #21596 üzenetére
Milyen módban van a tv? Samsung pc módja általában borzasztó. Használd film képmódban.
Az hogy a 11 éves dell mit mutat kb irreleváns, mert ennyi ido alatt a kalibráció sehol nincs, szóval lehet az is teljesen rosz, csak hozzászokott a szemed, ezért is láthatod furcsának a Samu színeit.
Ha va paneles a tv akkor a betekintési szöge nem lesz jó, így oldalról nézve hamar fakulhat a kép. Ezen kalibráció sem segít.
Próbáld ki film képmódban.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Vhiktor #21597 üzenetére
Nem Samsung, topiké... A módok közt nincs nagy váltás, persze átmentem mindenen.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Vhiktor
veterán
válasz ledgeri #21598 üzenetére
Nem tudom honnan szedtem a Samsungot
Ebben az esetben próbáld ki a pc módot is.
Ezt a modelt személyesen nem ismerem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- LG 86QNED916QA 4K QNED MiniLED 4K 120Hz.2 Év Gyári Garancia
- GoGEN BPS 738 fekete 160W party hangszóró féláron eladó
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest