Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barnabás43
kezdő
válasz boborján2 #21897 üzenetére
Igen , majd jöttek az LG demo videók, hát olyan érzésem volt hogy legszívesebben belemerülnék a képernyőbe (Még a boltba is egy LG oled volt vele szembe és már ott látszott hogy nem kispályás ez a TCL)
A magas minőségű filmeket hogy nézitek? ( leszámítva a streaming szervizeket) Torrent majd pendrive és be a TV-be?
-
Saccco
nagyúr
válasz laca500 #21893 üzenetére
ABC sorrendben rögzíti a csatornákat alap esetben. Ha frissíted, akkor megint ABC sorrendben kerülnek be. Célszerű kedvenceket beállítani és azokat igény szerint rendezni.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Stealth
senior tag
válasz Barnabás43 #21901 üzenetére
Én NAS-ra torrentezek, majd onnan hálózaton keresztül játszom le.
-= Stealth =-
-
boborján2
aktív tag
válasz Barnabás43 #21901 üzenetére
NAS + a tévén vimu.
Annyi hogy nekem a szolgáltató router AC wifije nem volt stabil a tévével , ezért vettem egy [ilyet] használtba.
Így 200megabit/sec fölött van vezetéken és nincs szakadozás.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Barnabás43
kezdő
válasz Stealth #21903 üzenetére
Aha értem, ez nekem új, ennyire nem voltam képben ebben a témában, ez egy adattároló szerver… Nem hiszem hogy kihasználnám azt amit nyújt a NAS, szerintem marad a régimódi torrent + 3.1 pendrive arra a pár filmre amit néznék, vagy esetleg van elfekvőben egy 128 gigás Kingston SSD. Bár lehet hogy ugyan azt érném el vele
-
HF77
őstag
válasz Barnabás43 #21890 üzenetére
" sötét szobában színtiszta a fekete mint ha összeolvadna a sötétséggel"
ezt megtudom erősíteni, én nem tapasztaltam még tv-nél ilyet... azt hittem, ezt csak egy OLED tudja
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
boborján2
aktív tag
válasz Barnabás43 #21905 üzenetére
Ha minőséget akarsz ,128Gb = 1db film, max 2
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Celtis
veterán
válasz Imi1981 #21896 üzenetére
A "fekete sáv sötétítés" nem kifejezetten fekete sáv sötétítés. Az angol neve Black stretch és azt csinálja, hogy a kép legsötétebb pontját feketére lehúzza, ha jól értem. (This option always tries to create black on the darkest points of the picture)
Talán arra is jó, hogy a fekete sávot feketére húzza. Ki fogom próbálni. DV filmeknél tapasztalom, hogy a fekete sáv kicsit dereng.
-
Imi1981
veterán
válasz #32839680 #21912 üzenetére
Nálam se csinálnak semmit. Akkor nem egyedi hiba hanem c745 hiba. Igazából az elleességet jónak látom ahogy van nincs túlhúzva csak mégis idegesítő hogy nem működik. Meg még jópár más funkció sem.
Amúgy úgy vettem ezt észre, hogy Dolby visiont nézve a Dolby vision IQ bekapcsolva növeli az élességet és gondoltam kipróbálom,hogy Dolby vision fényesen is feltolom kicsit, hogy úgy milyen de semmit nem változtatott. Pedig eddig azt hittem bugmentes a c745 de úgylátszik nem.Ha esetleg valaki rak fel ( vagy rakott fel) másik fw-t és jól működik nála az leírhatná melyiket rakta fel és honnan töltötte le.
Celtis
hát semmit nem változtat akármilyen tartalom van a képernyőn. Biztos vagyok benne, hogy az srm működik. Ezek nem működnek : élesség állítás, képzaj csökkentő funkciók, a dinamikus fényerő ( bár ebben nem vagyok biztos) és a fekete sáv sötétítés. Azért ez nem kevés. És lehet van még más is amiről nem tudok.
Őszintén még így is elégedett vagyok a tévével mert ahogy tegnapelőtt beállítottam nagyon tetszik a kép! Csak azért mégiscsak zavar hogy nem működnek funkciók.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Imi1981 #21917 üzenetére
Melyik képmódban vagy?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
vonSux
őstag
Mit gondoltok, kb 2,5m-es távolságra túlzás a 75”? Elég lehet 65”?
-
Vhiktor
veterán
válasz Imi1981 #21922 üzenetére
Adaptív kepmod ki van kapcsolva?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Jefedrin
tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy C645-öt. Alapvetően meg vagyok elégedve vele bár van egy két idegesítő dolog ami nagyon zavar.Nem lehet kikapcsolni a figyelmeztetést, ha fényesebb profilra akarok váltani vagy feljebb akarom rakni a fényerőt? Katasztrófa, hogy minden egyes magasabb fényerejű mód előtt le kell okéznom a figyelmeztetést.
Én nem találtam a menüben erre lehetőséget, bár lehet csak nekem nem sikerült.
Még talán ami zavar az a satnya hangszórók. Hangprofil váltás gyakorlatilag semmit nem oszt nem szoroz.
De 90 ezer forintért ezt el tudom fogadni. Majd beszerzek egy soundbart.Köszi, ha lesz válasz.
Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
Celtis
veterán
válasz Imi1981 #21917 üzenetére
Azt véltem felfedezni, hogy a Dolby vision IQ módban a mozgás interpoláció be van kapcsolva és az erre vonatkozó beállítások el is tűntek a menüből. De másik DV módot választva már be tudom állítani, szóval az IQ-t sem használom.
Az a 24p röcögés, amitől sokat sikítófrászt kapnak, nekem kell a mozis élményhez. Már csak ilyen régimódi vagyok. -
gboszi
senior tag
Sziasztok, androidhoz hülye vagyok.
Tv-re vettem egy alkalmazást, Airplay miatt. Aztán valamiért eltünt, s csak a "lite" verzio van fent. A teljeset megtalálom a google playben, amit meg is vehetek (újra)
Viszont gépen belépve már nem engedi megvenni, gondolom azért mert megvan.Ilyenkor kinél kell reklamálni? Köszi
"If you're good at something, never do it for free!"
-
gg72
veterán
Van a C805-höz vmi app, amivel hálózaton lévő Synology NAS-ról tudnék filmeket lejatszani?
-
rainman72
nagyúr
Vasárnap regisztrált tvre most jött meg az 5év gari,müszi TCL
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Imi1981
veterán
Eddig nem akartam fw verziókkal foglalkozni de most hogy rájöttem több képbeállítás funkció nem működik így már gondolkozok rajta, hogy kéne egy frissebb fw ha van. Honnan lehet letölteni 55C745 -höz? Természetesen frissítést nem talál a tévé és ez [kép] van rajta. Azért ez így nem oké ahogy van. Pendrive-ról frissíteném ha van újabb erre a tévére való fw. Mire kell figyelni hogy ne legyen baj? Linket tudnátok dobni ezekhez az firmware-hoz?
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #21944 üzenetére
Tegnap próbáltam természetesen de semmi változás. Leginkább a fekete sáv sötétítés érdekelne mert hdr10 és dv filmeknél jóval világosabb a fekete sáv alul és felül és rontja az élményt. De a többi funkció is működjön már ha van. Ez így nagyon nem oké, hogy kb 6 képbeállításhoz tartozó funkció egyszerűen nem működik! Rohadtul idegesítő és egyben nevetséges is, hogy ennyi és ekkora bugok vannak egy új tévé szoftverében.
Neked se működnek ezek : élesség állítás, képzaj csökkentő funkciók, fekete sáv sötétítés, dinamikus fényerő? Az élesség állítás és a fekete sáv sötétítés érdekelne leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz Stealth #21903 üzenetére
Ha már szóba került a NAS és a torrent, számomra meglepetést okozott a TCL tévém. Korábban Chrome böngésző alól beléptem erre a szerverre - ami jelszóvédett - és a böngésző el is mentette ezen belépési adatokat.
Miután a Google TV platformos TCL55C645 készüléket beállítottam, egyszer - akkor még véletlenül - odakeveredtem a hálózati meghajtókhoz és meglepődve tapasztaltam hogy ott volt a NAS is a kínálatban és azonnal be is tudtam rá lépni és tudtam onnan bármit is lejátszani. *
Előtte amikor letöltöttem például F1 futamot vagy időmérőt torrentről a NAS-ra utána azt mentettem adathordozóra és azt csatoltam a korábbi tévére és úgy tudtam megnézni ezen tartalmakat (Saphi oprendszeres Philips 50PUS6504).
* VLC van telepítve lejátszónak a tévére.
Így azért jelentősen könnyebb a dolgom.[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Gotiz
csendes tag
Hello!
Engem az érdekelne, hogy Emby lejátszót használ valaki TCL tévén? Működik vele a wifi hálózaton belüli film lejátszás vagy van bármi bug?
Most LG-m van és ezt a rendszert használom vele.
-
rainman72
nagyúr
válasz Imi1981 #21945 üzenetére
Egy kicsit túl liheged ezt a dolgot szerintem.
Az élesseég egy tv-n se hoz igazán nagy változást.
De a többinél se látok egetverő dolgokat,(inkább semmit se)szóval nem hinném hogy a te tv-d bugos lenne.
A fekete sáv se a szélesvásznú filmeknél látható fekete csíkról szól hanem egyfajta kontrasztjavító lenne.
Nekem minden általad említett dolog az élesség mellett,ki van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Imi1981
veterán
válasz rainman72 #21948 üzenetére
Szerintem nem lihegem túl egyáltalán. Túl lihegem azt hogy 6 képbeállításhoz tartozó funkció egyáltalán nem működik? Az élesség állítás is ki tudja milyen állásban van így ahogy van. Lehet lejjebb lehetne húzni és kevesebb a zaj. Meg amúgy is miért nem dönthetem én el hogy nekem hogy tetszik? Persze nem dönthetem el mert nem működik így azt se tudom milyen lenne. Nehogy azt mond, hogy ez így normális! Mert nagyon nem.
szkutyi
Olvastam a mert nagyon sokat vissza olvastam itt. Szerintem teljes mértékben igazad volt mert szerintem is zavaró. Rontja az élményt és pont hdr10 és dv filmeknél aminél nem azt várom. Én elhiszem, hogy mást nem zavar de engem igen. Persze most leginkább az érdekelne ha működne rendesen minden funkció akkor milyen lenne. Ha akkor se lenne nagy javulás elfogadnám és lenyugodnék de így esélyem sincs megtapasztalni mert ugye nem működik! Várhatok fw frissítést ha jön egyáltalán valaha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- LG LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Háztartási gépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest