Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
baladam86
aktív tag
-
Swami
senior tag
válasz rainman72 #22900 üzenetére
Köszi. Végül megoldódott; csináltam egy másik fiókot, ahol már semmi gond. A másik gmailes accounttal lehet valami probléma, majd ránézek. Lényeg, hogy ezzel minden rendben.
A tv állat. A 835 se volt rossz, de itt még a DoVi is rendben van. Most állítgatom (szerencsére év végi szabadságon vagyok 😁). A gyári beállításokkal is gyönyörű és most próbálgatom Vhiktor 835-re javasolt értékeivel. Azt alapul véve, itt-ott belenyúlva kezd tényleg hűha kategória lenni. Mondjuk az SDR-t hagytam gyáriban.
Eredetileg oledet akartam venni, de végülis örülök, hogy nem tettem, egyrészt mert megfelelő tartalommal tényleg odab@sz a tv, másrészt örülök a zsebemben maradt 250-300 pénznek. 😁Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Celtis
veterán
válasz sircoon #22892 üzenetére
Nekem is Yamaha 5.1-es erősítőm van, szintúgy nem tudja az említett hangformátumokat, de nincsenek az említett problémák.
Az igaz, hogy az üzembe helyezéskor pl. egyes tv adásoknak nem volt hangja . Kapcsolgattam a hangkimenet beállításait, és végül az eredeti beállításokkal is elkezdett működni. Azóta nem volt gond. -
st6969
őstag
Srácok, segítsetek lszi! Nem emlékszem, hogy hangoltam be az előző tv-t. Vodafone (régebben UPC) kábeltv-m van, CI+ kártyával. Pontosan mit és hol kell beállítanom?
Ha a teljes hangolásra nyomok, az jó sokára, de behangol ~210 csatornát, aminek nagy része elérhetetlen, mert nem érvényes rá az előfizetésem.
TV HD alap csomagom van 69 csatornával. De jóval többet behangol, ráadásul nem is ebben a sorrendben (Aljazeera az 1-es pl...). Szóval valamit nem jól csinálok. Nagyjából megvannak köztük az előfizetett csatornák, de pl. a helyi csatornák nincsenek. Az pedig ment a régi tv-vel... -
st6969
őstag
-
gaboka130
tag
Na ma kellett volna megérkezni a C805-nek a győri emagba, de jött az SMS, hogy elindult már a rendelésem, de késésben van és 3 munkanapon belül várhatóan megérkezik. Ha valakinek volt ilyen, akkor az valóban 3 nap volt vagy mégjobban elhúzódott?
-
Swami
senior tag
válasz gaboka130 #22911 üzenetére
5-én rendeltem meg és fizettem ki a C805-öt. 12-én került a Sameday raktárába. Hogy mit ültek rajta az Emagnál egy hétig, ne kérdezd. A futár 18-án hozta ki. Hogy mit csináltak vele hat napig, fogalmam nincs. Tehetségtelenek...
[ Szerkesztve ]
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Swami
senior tag
-
sircoon
csendes tag
válasz Celtis #22908 üzenetére
Az enyém régebbi, RX-V377.
Intelligent Sound: 2x off
Sound Preset: Standard
Audio Out: ARC
Audio Processing: off
Advanced settingsben
Auto volume control: off
Digital audio out: PCM
DTS DRC: offHa a digital audio out-ot vagy az audio processing-et elállítom, már nincs hang az erősítőn. Most próbáltam még a gyors kikapcoslát tiltani, hátha segít a hangerő gondon, de nem
-
Tibor77i
kezdő
Sziasztok! Egy DVD lemez képe felkonvertálva hogy mutat egy ilyen tévén? És a HD tévéadások milyenek?
-
Celtis
veterán
válasz sircoon #22918 üzenetére
A tv távirányítót használod vagy a telekom boxét? Illetve próbálj meg elindulni a kályhától, azaz húzd le a telekom boxot, meg az erősítőn kívül minden más HDMI-s eszközt (az erősítőről is!), tehát csak az erősítő van HDMI-n csatlakoztatva és pl YT-on van-e hang, tudod-e a hangerőt szabályozni.
-
vonSux
őstag
válasz mikesa #22921 üzenetére
Nem aggódom A lassan két hetet kb minden infó nélkül picit túlzásnak érzem (karácsony ide vagy oda), de ennyi. Ha hó végéig se jön össze lemondom, és veszek egy kisebb és valamivel drágább lg oledet. A tcl-nél a méret és az ár érdekes. De ha nem hát nem
[ Szerkesztve ]
-
sircoon
csendes tag
válasz Celtis #22922 üzenetére
A TV távirányítót használom, megvolt az a kombós teszt is, hogy csak a TV és az AVR összekötve. A hangerőt szabályozni sehogy sem tudom, hang van a youtube-on és néhány streaming-en is. De olyan esetben, mint pl. HBO Max Barbie, ahol a hang Dolby Atmos lenne, ott már csak PCM-ként szólal meg az erősítőn.
Küzdök még vele, de szerintem elfogytak a lehetőségek. A hangerő problémára már találtam post-ot az avforumon is, ott sem volt megoldás. -
addikt
válasz Tibor77i #22924 üzenetére
75 col van belépő szinten és felső kategóriában is. A képminőség meg erősen eltér. Illetve nyilván az sem mindegy milyen messziről szeretnéd nézni.
Pl. HD adás túl közelről egy drágább TV -n sem lesz túl szép. De az is lehet, hogy mondjuk nálad a fényerő is kritikus pont lesz.
Azért kérdezte Celtis feljebb, hogy milyen TV -ről lenne szó. Mert így nehéz rá válaszolni.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Celtis
veterán
válasz Tibor77i #22928 üzenetére
A felskálázás nem az erőssége a TCL-nek. Viszont egy HD TV adás is meglehetősen jól néz ki. A DVD, hát az olyan lesz amilyen, de ne az SD felbontás legyen már a cél.
Összességében baromi jó ár-érték arányú a tv. 805 és 845 között szerintem nem lehet nagy különbség, ha van egyáltalán. -
Celtis
veterán
válasz sircoon #22925 üzenetére
Megnéztem a Barbie-t (na nem végig). Az angol sáv atmos, a magyar nem. Nekem mindkettő 5.1-ben szól. DTS hangsávú filmet hirtelen nem találtam.
Ami érdekes, hogy 5.1-et észlel az erősítő, de nincs Dolby Digital felirat, pedig emlékeim szerint ki szokta írni. De ha nem DD, akkor nem tudom mi, mert 5.1 PCM nem lehet ARC-on.
Kodival is megy az 5.1, az erősítő által nem támogatott formátumokat konvertálja. DD kiírás itt sincs. -
boborján2
aktív tag
válasz Tibor77i #22932 üzenetére
Ha nem jelent meg más felbontásban , akkor tökmindegy ,mert nem lesz "jó"
SD felbontástól 4K panelen nem kell nagy csodát várni.
Max lehet tenni egy próbát arra ,hogy pc-n valami okos szoftverrel több menetben felskálázni 4K -ra és nem a tévére bízni ezt a feladatot. Kérdés ,hogy az egész folyamat ,befektetett idő , energia megéri vagy nem.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
sircoon
csendes tag
válasz Celtis #22931 üzenetére
Találtam egy fura workaround-ot, ezzel már-már együtt tudok élni...
Ha az Audio out: ARC , Audio processing: auto , Digital audio out: pass through (kb. mint nálad) és elindítok egy olyan tartlamat, ami nem szól (pl. a Barbie-t) , az erősítőt átváltom az optikára (nálam TV scene) ahol lesz hang az Optikai kapcsolat miatt, majd visszaváltom az ARC-os bemenetre (nálam AUDIO), onnantól ott is 5.1-es lesz.
Ez a trükk ment Atmos forrással, és DD-vel is.
Sajnos a hangerőszabályzás továbbra sem megy, megjelenik a hangerő ikon a TV-n, ahogy nyomod a +/- gombokat villog, de az erősítőn nem történik semmi.
Valószínűleg valami nagyon ritka Yamaha vagy Yamaha vs. TCL firmware bugba szaladhattam bele. Mindenesetre köszi az eddigi ötleteket / teszteket, ha lesz előrelépés jelzem -
nicu71
addikt
válasz DaVE-1 #22927 üzenetére
Nekem 3 napot késtek,dec.elején ,számon is kértem/viszont a sameday futárok nagyon jófejek voltak/ szóval az Emag pár nap múlva elnézést kért,és kaptam egy 2500 ft utalványt.
Irj rájuk,erősen javaslom."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Bogyi007
veterán
-
addikt
-
DaVE-1
aktív tag
válasz nicu71 #22937 üzenetére
Rájuk írtam aztán lesz ami lesz. Nekem a gondom az hogy a december 5-én rendelt TV-re a kezdetektől nincs semmi dátumom mikor akarják szállítani. Az öblítő (ami nem mellesleg nem érdekel mert csak a kupon miatt lett megvéve) is késett (arra legalább írtak dátumot de azt se tartották)
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz st6969 #22639 üzenetére
Nos, akkor jöjjön egy kis beszámoló, hátha valakinek hasznos lesz.
Az alany: 65C805. Amit váltott: Samsung 46F6400. Nézési távolság: 3,3m.
Sokan leírták, hogy remek a feketéje, jó a fényereje, homogén a panel, stb...(sarkokban, éleken kevéssel sötétebb világos háttérnél, de engem nem zavar) ebbe nem megyek bele, annyira nem is értek hozzá beállítottam Vhiktor paramétereit, 'oszt jóvan. Nem töltöttem le pixel teszteket, mert a végén nagyítóval találok párat, és azt fogom figyelgetni.
Egy szóval, szerintem remek választás ez a tv. Ez volna a konklúzió, szóval, ha valaki dilemmázik, szerintem ne tegye
Viszont van jó néhány megjegyzésem egyéb szempontok szerint. Nem tudom, mennyire általános, de én nem 1, hanem mindjárt 3 méretet váltottam (46-ról 65-re). Ez azért lehet fontos, mert a tv adások ugyanabból a távolságból bizony jobbak voltak a Samsungon. Az SD egyértelműen, de még a HD is. Én ezt a nagy méretkülönbségnek tudom be, 3,3m-ről látszanak már a tömörítési hibák, pixeles részletek. Az én szememnek valahol ez a határ a HD adáshoz ilyen távról. Szolgáltató és adó függő is, van, hogy semmi ilyen hiba nem tűnik fel, persze új tv lévén "nagyítóval" nézem eleinte.
Csatornalista: ahogy írtam, chansort működik, de csak a 2023-as verzió! .tar file-t ment. Ha ugyanazon a néven teszel fel egy új csatornalistát, azt nem veszi figyelembe, előtte nevezd át.
Az, hogy a csatornák végig léptetése után a bemeneteket kezdi végig léptetni, egy nagyon hülye megoldás. Valaki írt erről, egyetértek. Navi gombokkal ez OK.
Nekem hiányzik egy olyan gomb, amivel bárhonnan (appból, menüből, stb.) egy gombnyomással vissza lehetne térni a tv-re. "Guide" gombbal a leggyorsabb, de azt is le kell okézni.
BT fejhallgató: párosítani kell, utána úgy működik, hogy ha kikapcsolod, a hang visszaáll a tv hangszóróra (vagy ahogy használod alapból), ha újra bekapcsolod, automatikusan "párosodik", nem kell a menüben bűvészkedni, és le is veszi a tv hangerejét. De úgy is be tudod állítani, hogy szóljon a fejhallgató is és a tv is, és még a hangerőt is külön tudod szabályozni. Ez egy remek megoldás pl. arra az esetre, ha te rosszabban hallasz, mint a többiek, és kell a fejhallgató, miközben mások anélkül nézhetik. Ezt annyira nem ajánlom, mert van egy pici késés a fejhallgatóval sajnos. Szájmozgást nézve, éppen elmegy, de hallani lehet a tv-hez képest. Tud a tv hangsávot késleltetni, de ez erre nincs hatással sajnos (nem tudom, mire van).
Képernyőtükrözés: csak a telefonon kell elindítani, nem kell a tv-n semmilyen menüt megkeresni, fogadja a tükrözés kérését. Azt hiszem, ez is tiltható. Kicsit lassú, mire megjelenik a kép, másik tv-nél is kb. ilyen volt, ez azért lehetne gyorsabb. Ha egy kis méretű képre ránagyítok, az a tv-n eléggé lászik, hogy digitálisan próbálja javítani (festményszerű lesz), miközben a telefon kijelzőjén tökéletesnek látszik. Ezt Samsungon nem néztem, hogy milyen volt. Normál méretű képek esetén nincs ilyen gond. Van késés, ahogy pörgetem a telefon képét, de kisebb, mint a Samsungon.
1 USB csati lehet kevés valakinek.
Van még pár dolog, de most mennem kell.
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok. -
rainman72
nagyúr
válasz st6969 #22944 üzenetére
Nem értem mit kell még mindig erőltetni az SD adásokat 2023/24-ben
Lehet csak én vagyok maradi,de a 65 HD csatorna is felesleges a Tkomnál,annyira nincs már nézhető tartalom.
A HD viszont teljesen jól mutat abba szerintem nehéz bele kötni más tvk-el összehasonlítva.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 11 - népalma