Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz b0bcat #4991 üzenetére

Elolvastam. De olyan hosszú volt, hogy mire a végére értem, az elejét elfelejtettem. Szóval újraolvastam az elejét, de akkor meg a végét felejtettem el :DDD

A saját nézőpontjukból igaza van azoknak az iskoláknak, amik azt írják, nem kell nyelvtan. Profitorientált intézményekről beszélünk, amik nyernek azon, ha a tanulók nem 1x, hanem 10x fizetnek tandíjat. Légyszíves ne legyél annyira arrogáns, hogy a gazdasági értékeket semmibe veszed :DDD

Apropó az elején én sem tanultam nyelvtant. Még abban az időben, amikor az internet az analóg telefonvonalak állapotában volt 2.4 kbps-el. A legtöbb, amit tenni lehetett, lefénymásolni valami angol anyagot, aztán fogni egy szótárat, és szavanként fordítani (ronggyá használtam pár szótárat). Nyelvtan? Azt kitalálni a szövegkörnyezetből. Egy idő után már simán megy tévedni. Gyakoroltam eleget :K Hogy 10x annyi idő lesz úgy tanulni, az szerintem tiszta előny. Valaki annyi időt rászán, tuti biztos legalább a szavakat tanulni fogja :K

Mindkét nézőpont saját érdekeit megvizsgálva annak fényében, amire tényleg szükségük van, én arra a következtetésre jutottam, érdemesebb hagyni, hogy győzzön az opportunista lustaság a tanulók részéről, és a marketing hangerő az iskolák részéről. Ugyan egy kicsit fájni fog, de ahogy a mondás tartja, ami nem fáj, az nem is szerelem :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés