- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem vagyok nagy alkudozós, de x éve a media marktban egy százpárezres tévé árából simán engedtek 15e-t (bontatlan dobozú új cuccról beszélünk), és kicsit még szabadkozott is az eladó, hogy a tavalyi demó philipsekből többet is tudna engedni.
két éve a hűtőmből nem sikerült alkudni -
macilaci78
nagyúr
válasz
Habib[HUN] #43696 üzenetére
Egy multiban a biodroid nem kompetens az ártárgyalás során, egy számtechbolt meg lehet akár Bt is, a pult mögött pedig a tulaj.
-
azbest
félisten
jó, de az állami szféra utólag alkudozik
Amikor fél-egy év kiegyenlített számla után fizetés helyett rákérdeznek, hogy mennyit engednek a beszállítók a feléből, különben többé nem fognak megbízást kapni.De konkrétan olyat magam is láttam sok éve, hogy már 7edjére dobták vissza a számlát, mindig más kifogással. És valójában nem a számlával volt a baj, hanem fizetni nem akartak még.
Amúgy ja, kultúrális különbség
-
Vicoo
senior tag
Megütköztem, mert nem törzsvásárló, és nem nagy tételben vásárol.
A vegyesboltban ahol naponta vásárol ott is alkudni szokott? A fodrásznál? Moziban?
Annyira vannak árazva a termékek, amennyiért el lehet adni, nem engedek csak azért hogy pont ő vigye el. A saját hasznomat nem áldozom fel, lesz más aki elviszi ennyiért. Megjegyzem, elvitte teljes árban. -
Pötyi
őstag
Miért ne? Láttad a Brian életét? Ott például egyenesen kötelező volt alkudni!
Le van ez írva valahol, hogy csak a forró égövön szabad alkudni?
Én már többször alkudtam a Lehel tőzsdén, amikor 20-30 Ft hiányzott valamelyik zöldségesnél. Mivel vettem nála több tételt, az utolsó, harminc deka ződborsónál egy legyintéssel elengedte a hiányt.
Cégnek vettünk több százezer Ft-ért javítósarokba szerszámkészleteket. A végén rákérdeztem, hogy lehet-e alkudni a végösszegből. Nem sokat, csak a legközelebbi kerek százezres összegig. Egy pillanat, megkérdezzük a főnök urat. A főnök úr előjött az óljából, majd egy bólintással jóváhagyta.
Akkor egy számtekboltban - persze egy bizonyos összeghatár felett, amiből azért látszik, hogy komoly vevő vagy - miért ne lehetne?
Az állami szféra is alkuszik a közbeszerzésnél. (Persze, hiszen rá kell számolni azt is pluszba a közpénz pazarlásába, amit majd visszautal az eladó a párkasszába...
) Akkor egy számtekbolt miért lenne kivétel?
Hát istenem, megpróbálta. Rákérdezett. Ha nem, akkor nemet mondasz rá. De megütközni a puszta kérdés miatt?
-
Vicoo
senior tag
válasz
macilaci78 #43690 üzenetére
Na itt most egy tétel volt, 5000 Ft.
-
Vicoo
senior tag
nálatok még megy a "egy kis kedvezmény nem e lehetne e?"
imádom amikor random benyögik, én meg állok hogy de mire fel???
-
válasz
macilaci78 #43687 üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
Egyik korábbi munkahelyemen selejtezték le a kb 2 éves CRT monitorokat, mert jöttek az új TFT-k. Kettőt is bezsákoltam 2 havernak. (Nekem akkor 22" CRT-m volt.) Főnök kérdezte, hogy viszem el a kettőt?
"Hát kiengedem belőle a levegőt!" -
kigyi_23
addikt
válasz
-=RelakS=- #43679 üzenetére
Én leértem 17"-os CRT-vel úgy a lépcsőn, hogy csak kettőt léptem
Azt mondták az arcomról mindent is le lehetett olvasni, de azt nem, hogy jól vagyok. Mindketten megúsztuk, de örök élmény lett. 0 fok alatti hőmérséklet uralkodott abban az épületben télen a csövek el voltak fagyva beizzítottuk a kazánt, de nagyon nem volt egyszerű, na ott kellet a CRT-vel manőverezni a félig felolvadt lépcsőn.
USB-t meg mindbe bedugnak amibe belemegy LAN-ba, soros port tüskéire, mindenhova. Sajnos sokszor az erő győz az ész felett. -
Syl
nagyúr
válasz
MasterMark #43681 üzenetére
Ilyen apróságokon ne akadjunk fel
-
TaaT
nagyúr
-
válasz
-=RelakS=- #43682 üzenetére
Nálunk a középsuliban C64 volt és az volt a fejlett technika, sok helyen ez sem volt (80-as évek vége)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
azbest #43680 üzenetére
Középsuli, 286, 1024kB memória, 20MB-os háttértár, nagyfloppy, kisfloppy nyílás alakú 3,5"-os fedél, olyan szar felbondású CRT, hogy a karakterek képernyőt alig lehetett olvasni... Régi "szép" idők
Az is jó volt, mikor egy újabb gépen be akartam a tanerőnek mutatni a művet. Visual Basic elindít, 5 perc múlva project megnyitása, még 5 perc múlva jöhetett a tanár XD
Nekünk még oktattak Word 6.0-át. DOS-os Word! Akkor még a másik Word for Windows 2.0 volt. -
azbest
félisten
válasz
-=RelakS=- #43679 üzenetére
Gimiben volt vga monitor (640x480) bazi nagy képernyővel és vagy 130kg súllyal. Azt hiszem ketten alig bírták bemanőverezni. Sosem tudom meg, hogy mi értelme volt, de biztos valami pályázati pénzből lehetett
Ez még ilyen 286-486 időszakból volt, '94 körül.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
azbest #43676 üzenetére
Ne is mondd!
Csaje olyannal is hívott, hogy nem megy talán a ps2-es egér. Nem tudom, hogy hogy sikerült elintéznie, de a tüskéket a csatlakozóban mintha lefektette volna egy tornádó. Félig bedugva csavarhatott egyet a csatlakozón, és úgy dugta tovább? Mondjuk ahhoz erő is kell.
Mai kezdő IT-sek már azt sem tudják, milyen frankó edzés 15-17"-os CRT-kkel rohangálni az emeletek között -
Syl
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #43675 üzenetére
Soros portra USB, tessék: [kép]
-
azbest
félisten
válasz
-=RelakS=- #43675 üzenetére
serial killer
öreg vagy
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
SityiSXT #43672 üzenetére
Cégnél van egy laptop, ahol hol a tápot akarom az usb-be, hol az egeret a táp helyére dugni.
Lenovo ügyesen tervezett egy tápcsatlakozót, aminek a külső méretei ránézésre pontosan azonosak az usb-vel, csak a bele más.Soros port tüskéire ráhúzott usb-s egeret már én is láttam
-
SityiSXT
őstag
Én is sírtam ma pont az USB miatt. Kolléganő felhívott, hogy ő most home officeban van és nagyon kéne neki egy másik USB-s egér, mert ezt nem tudja bedugni a laptopjába. WTF? Nagy levegő, nyugodt hangon segítve végigvettük a laptop oldalán lévő csatlakozókat és nahát! Csak akadt ott egy USB port, és tényleg be tudja dugni oda ezt az egeret is. Amikor a telefont leraktam, dakota esőtáncot jártam az iroda közepén és totál ki voltam akadva... Asszem másfél-két éveseknek adják a mellékelt képen lévő játékot és azzal megtanulják a dolgot. Ezbazmeg?! Ivarérett szavazóképes adóalany, és a jelek szerint nincs ezen a szinten!
Kérek szépen Type-C, HDMI, RJ-45 és microSD csatlakozójú egeret!
-
Pötyi
őstag
Mai termés:
Telefon csörög.
- Gyere már fel, nem tudom bedugni a pendrájvomat!
- Fordítsd meg 180 fokkal, hülyegyerek...
- Már próbáltam, úgy se megy. Gyere már fel, nézd meg!
- Hmm, na jó, mindjárt ott vagyok.Ez a látvány fogadott:
Vajon miért nem sikerült neki?
Először sírva fakadtam. Minek ezeknek a parasztoknak 8 gégás Kingston? Hogy ráüljön? Vagy hogy megrágja a tehíny?
Aztán sóhajtottam és mentem a finommechanikai műszerész fogóimért. Az USB aljzatban ugye van egy műanyag, abba vannak beágyazva a réz csatlakozók, szóval óvatosan kell hajtogatni a fém csatlakozóházat, hogy az a műanyag-rész ne sérüljön, ne törjön, ne repedjen el.
A kollégák néznek be a nyitott irodaajtón:
- Mit csinálsz azzal a kis pendrájvval, meg a csőszerelő-fogóval?
- Nem látod, bazdmeg?!? Pendrájvot kovácsolok! Nem egyértelmű? -
dingdongkng
tag
Ja igen sajnos w10 alatt minden összevissza wakelockol. A surfacem is pedig az tényleg a világ szégyene. Ez van. Van ahol az imei vagy mostmar chipset driver frissítés megoldja, van ahol nem :(
-
cbmfan
senior tag
srácok, nem lenne egyszerűbb csak simán kikapcsolni?
(tudom, én vagyok a hülye, minek szólok bele
)
-
Pötyi
őstag
Nálam is van ilyen. Bealtatott Levonó laptop ventije rendszertelen időközönként fél másodpercig felpörög. De a gép határozottan nem kapcsol be. A képernyőn nem jelenik meg semmi, fel se villan. A vinyó se pörög fel, a ledje se villog. A hálózati kapcsolat ledjei se. A power led se. Nem tudom, hogy a laptop REM fázisban alszik-e...
-
SityiSXT
őstag
válasz
SityiSXT #43656 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudom az előzőt, ezért akkor új hsz.
Nekem úgy tűnik, ez a beállítás a registryben itt van:
Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\238C9FA8-0AAD-41ED-83F4-97BE242C8F20\BD3B718A-0680-4D9D-8AB2-E1D2B4AC806D
Ha jól sejtem, az ezalatt lévő DefaultPowerSchemeValues ág tartalmazza az egyes energiasémákat, és akkor itt kell AC-re és DC-re vonatkozóan 0-ra állítani a SettingIndex kulcsokat. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMark #43650 üzenetére
Halokartyas beallitast megnezem, thx sracok.
-
válasz
MasterMark #43647 üzenetére
A driverek gondolom a legfrissebbek (most lett vásárolva a gép, 11 generációs intel van benne), de azért megnézem. A Biosba még nem néztem be, de köszi a tippet, azt is megnézem. Persze furcsa lenne, ha egy most vásárolt, vadiúj gépnél ez rosszul lenne beállítva.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nalam olyan van surun, hogy este alvo allapotba teszem lehajtott fedellel, reggel viszont megy a gep. Es nem tudom miert. (Nem frissitesek miatt az biztos.) Egyik ismeros szerint a radugott eger miatt van, de ketlem, hiszen sem azt, sem az asztalt nem mozditja meg semmi.
-
Szoktatok olyannal találkozni, hogy a laptopnál alvó állapotban nem állnak le a ventilátorok? Sőt, olyan, mintha csak a kijelző kapcsolna le, mert meleg marad a gép is. Ezt most úgy oldottam meg, hogy átállítottam, hogy a kijelző lehajtásakor hibernáljon a gép alvás helyett, így kicsit tovább tart a feléledés, de legalább működik. Egyéb megoldásról tudtok, hogy megmaradjon az alvó mód?
-
n4n3x
csendes tag
Annak idején amikor a PS3 Super Slimemet hirdettem [miután meglett a ps4 pro-m] akkor a jófogáson meghirdettem, és felhívott egy roma fiatalember, és napszaknak megfelelő köszönés/bemutatkozás kombó helyett csak ennyit belenyögött a telefonba hogy "Figyeljmár testvérem, és bontott téglát meg törött iPhone-t nem számolok be?"
-
n4n3x
csendes tag
Itt az ideje felélesztenem ezt a topikot egy történettel:
Behoztak egy notebookot hogy telibeh*gyozta egy macska, SSD-jén rajta a szakdolgozat egyetlen példánya.
Táskában a laptop műanyag zacsiban.. - Voltam akkora lúzer hogy kicsomagoltam a nájlonból, majd miután letüdőztem a szagot (és majdnem le is hánytam) azzal a lendülettel ment az ablakba szellőzni.
2 óra szellőzéssel később gumikesztyű, eldobható maszk [koronavírus után szabadon 100-as csomag a sarokpolcon] szétszedtem, alaplap kb 8 helyen eloxidálódva, néhány IC eldurranva [ráolvadt az alaplap feletti műanyag, körülötte koxos].
SSD kivesz, alkohollal körbegyaszatol, asztali gépemre rádug, adatok megvannak.
Keretből kivesz, gép összerak, nájlon visszahúz a gépre, ragszalaggal 2x körbeteker, táskűba vissza.
Most várom az ügyfelet (remélem nem kérdezi meg hogy javítható-e) -
Pötyi
őstag
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy USB-s külső winchester. Két részre van osztva. Ha radugom a gépre csak az egyik partíció elérhető, a másik olyan, mintha CD olvasó lenne. HDSentinel és Lemezkezelo lefagy, amint radugom a gépre.
Mit lehetne vele csinálni? Valahogy el kellene tudnom érni az egész winchester tartalmát. -
Pötyi
őstag
válasz
macilaci78 #43633 üzenetére
Most nem dicskevésből, de az én ménkü nagy bránerem fizikailag nem férne bele egy 3,5 colos meghajtóba...
Kiegészítés:
Merje valaki azt mondani, hogy én beleverem a f@aszom a munkába!
-
válasz
Armagedown #43629 üzenetére
De most miért? Mindkettő kihúzható, akár működés közben is, nem?
-
Armagedown
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43625 üzenetére
Az is megérdemelne egy pofont, aki memóriakártyának nevezi a memóriamodulokat
-
thesound
addikt
válasz
Tarzan erős, új lyukat fúr!
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Azért ehhez kellett egy kis erő.
-
moorland
csendes tag
válasz
kigyi_23 #43594 üzenetére
Nekem is volt egy ilyen gép, illetve a fiamé volt. Nála a szobában időnként lefagyott vagy újraindult.
Elvittük a barátomhoz a számítógép szaküzletébe, tesztelte, de nem tudta a hibát reprodukálni.
Hazavittük, ugyanaz...
Felvittük az én lakásomba, két-három hetet nálam volt, ott játszott a fiam is vele naphosszat, de semmi hibajelenség, egyszer nem indult újra, nem fagyott le.
Otthon ismét ugyanaz. Vettünk egy szünetmentest és az megoldotta, azután sosem fagyott vagy indult újra. -
Pötyi
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43621 üzenetére
Mit gondolsz egy APC Surge zavarszűrőről? Nagyfesz tüskék ellen is véd.
(Az ellen nem véd...)
Viszont olcsóbb, mint egy szünetmentes.
-
kigyi_23
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #43619 üzenetére
Egy 500-as BeQuiet van benne, nem egy alja táp, de már írtam nincs földelt aljzat sehol a házban mint kiderült így aztán valószínűleg egy másik fogyasztó okozza a zavarta a hálózaton, majd megoldják innentől én nem tudok mit csinálni vele.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
kigyi_23 #43600 üzenetére
"Az a baj, ha áthúzott egy hosszabbítót onnan ahol a gép amúgy megy rendesen akkor is ugyanezt produkálta."
Amit tope mond! "Valószínű van ott valami sugárzás, ami bezavar"
Ha nem maga a konnektor a baja, akkor valami EM sugárzás van, ami vagy magára a gépre, vagy az adott konnektorhoz vezető kábelekre hat. És ezen ugye az se feltétlenül segít, ha elosztóval máshonnan hozol áramot, mert az is kábel.
Tápegység milyen a gépben? -
kigyi_23
addikt
Ugyanazon volt, de nála ugyanez van IGP-re kötve is azt is teszteltettem vele. TV-t leszerelni nem fogja,, mert mozi szobában szépen konzolra van rakva nagy tv egyedül nem is tudja mozgatni.
Közben meg lett a megoldás legalábbis a hiba oka az elejétől gyanúsnak talált villamos hálózatban keresendő. 1db földelt konnektort sem sikerült találni a házban szóval itt lesz a gond a többi innentől a villanyász dolga lesz. A legtöbb parajelenségre van egyszerű tudományos magyarázat.
-
envagyok
veterán
+1
Most például 3 nap kellett, hogy rájöjjek, a minden mással tökéletesen működő Corsair 750w-os teszt tápom miatt indulgat újra a most vásárolt z490 lapom i5-10600k procival.
Gyűjtök régi cuccokat, kb tucatnyi retró pc össze is van építve mqjdnem minden évre 1995-2010 között, és nálam is vannak napok, amikor érthetetlen módon mindennel baj van -
Pötyi
őstag
válasz
kigyi_23 #43612 üzenetére
Bakker, én nagy X-akták rajongó vagyok, szerettem azt a sorozatot! 25 év rendszergazdaság után hiszem és vallom, hogy néha a számitógépek is menstruálnak, illetve mit is mondok, megérzik a napkitöréseket, na! Hajlandó vagyok leugrani vidékre és személyesen megnézni azt a szobát egy laptoppal és/vagy egy asztali géppel, ha privátban elárulod a kisváros nevét. Valaki más jönne Pestről? Egy feszmérő, Voltmérő jól jönne, rámérni a konnektorokra.
-
kigyi_23
addikt
válasz
domerator #43611 üzenetére
Persze nincs vele dolgom, de ez kisváros 1 elégedetlen ügyfél 100-at csinál tudod ez a vidéki élet hátránya. Tudom persze nem kell vele foglalkoznom én már így is többet tettem mint kellene, de szeretem ha rendben vannak a dolgok körülöttem. Ezt mondjuk valószínűleg nem fogom tudni megoldani, de megpróbáltam.
-
domerator
veterán
válasz
kigyi_23 #43605 üzenetére
Bocsi hogy belevau, de ha ennyire egzaktul bizonyítható, hogy csak abban a szobában görbül a tér, akkor ezt miért neked kell megoldani? A gép máshol hibamentesen működik, hívjon egy ingás embert, látót, akárkit, a te gépednek nincs baja (ha jól értelmeztem az előzményeket)
-
Pötyi
őstag
Lehet, hogy az a szoba pont beleesik egy mikrohullámfegyver csóvájába, amivel a szomszéd házból támadják a pápai tanácsot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest