- iPhone témaösszefoglaló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
csak a szokásos...
-
Jazzos
őstag
- Nem ismeri fel a Windows a bluetooth-os egeret.
- Hát nem is tudom, látni kéne...
- De nem látja! -
Mercutio_
félisten
válasz
Zozzant #43194 üzenetére
A billzet (is) katasztrófa volt, vagy nem reagált, vagy egyszerre 3db azonos karaktert tolt ki, amit törölhettél vissza
Telco multinál aranyélet volt, c64-et már 90 körül lecserélték íbéjem pécére286, 386, 486 aztán kezdődött a Pentium (sznoboknál pencijum
) korszak, kb. ekkor vettem az első saját PC-t céges gépcsere alkalmából
Uhh, hagyjuk a nosztalgiát! -
tserrof77
őstag
válasz
cbmfan #43195 üzenetére
Nekem rövidebb a lista... Egy AMD 386SX40-nel kezdtem, ami később kapott egy coprocit. Egy Acorp lap, benne Cyrix Cx100 (@150-en). Utána rövid ideig egy iP166MMX, majd kihasználva egy jófajta Amptron TXIII-asban egy K6-266 (458-ra húzva!!). Ez elég sokáig megvolt. Egy céges félrerendelés miatt lett cserélve (beszerz áron megpaktam a ram+lap szettet) Abit TH7-II 2*128MB RAMBUS-szal, bele egy p4-1600, majd a lap csúcsát egy 3.06-os NW jelentette. A szobám fűtésével nem is volt gond
Ezt jó áron el tudtam adni, ebből lett egy Abit NF7-S benne 250++ Barton proci, ezt egy MSI K9N Ultra váltotta egy 3700+ San (@3200MHz) Diego magos Athlonnal. Ők is sokáig kiszolgáltak, majd igazából eljutottam a mostani alaplapig, ami egy GA-88XM-D3H, benne eleinte egy A6-6400K, majd kb egy éve cseréltem le egy 860K-ra. Ennyi az elmúlt 26 év... Atyaég...
-
cbmfan
senior tag
ha beleszámoljuk konzolt is első egy Amstrad GX4000 volt, utána NES, SNES, C64 flopival, valami Socket 7 proci 233 MHz-re húzva, Celeron 333, PIII 600, TuaCel 1300, A64 3000+ (meg is bántam, soha többet AMD-t), C2D E8200, C2Q Q9400, QX9770 (Q9400 gyorsabb volt 4 GHz-re húzva... de kellett a csúcs proci!
) és most i5 4670k. persze mellette rengeteg egyéb felgyűlt, de ezek voltak a fő gépek
-
tserrof77
őstag
válasz
cbmfan #43182 üzenetére
Na, ezen sírva röhögök én is. A ház gyártója nem volt épp legjobb formájában
Ahh.. régi szép idők... a socket 370 óta külön utakon (és alaplapokban) utazik a két gyártó. Pedig akkor, ha jobban belegondolunk még a Cyrix és azt a tokozást használta. Jó kis procik voltak, egyel visszább vett órajellel voltak stabilak
-
válasz
LamerGyuri #43188 üzenetére
Igen, a megfelelo korokben a 33 (mindjart 34
) harcos evemmel ven pfhassz-nak szamitok. Mondok csunyabbat, az elso gepem meg egy PGA132 volt (386sx, 33mhz). A commodore korszak nalunk penzugyi okokbol kimaradt, de cserebe kicsit kesobb lattam es hasznaltam VAX-ot is. Hala egnek nem tul sokat/sokaig, csak szorakoztunk vele kicsit, olyan volt, mint a zsiraf: Szep-szep, meg vegulis aranyos is, de azert otthonre nem kene.
-
válasz
Beba Snake #43179 üzenetére
nem ismerem a sztorit sajna...
amúgy egyszerű... ad a vevőnek egy "akumlátort" és beszorozza őket -1-el. (így a vevővel se lessz problem). -
Beba Snake
aktív tag
-
válasz
Beba Snake #43177 üzenetére
azért mondjuk elmesélhetnéd ameddig hallottad...
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
dingdongkng #43175 üzenetére
"Akiknek PC-re van szükségük általában értelmesebbek"
Nehogy azt hidd! Aqua-ba járok vásárolni, ha valami kell. (30 éves hardveres tapasztalatom van.) Legutóbb már fizettem, pakoltam be a cuccomat és akkor tapasztaltam ismételten azt, amikor a hülye vásárló összeakad a tapasztalatlan eladóval. Ha maradok, akkor abból Stand up Comedy lett volna, jutalmul meg kaptam volna egy nagy verést.
Inkább sürgősen távoztam. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
dingdongkng #43175 üzenetére
Vagy a hülyék már rég bevásároltak, és a 10 éves szottyal még el tudnak valahogy netezni.
-
dingdongkng
tag
válasz
Habib[HUN] #43174 üzenetére
Igen talán ez lehet a megoldás. A hülyék attevődtek a GSM-ekbe. Akiknek PC-re van szükségük általában értelmesebbek mert a legtobbeknek nem nagyon van szüksége rá.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
dingdongkng #43173 üzenetére
Én GSM/Számtech hibridet viszek. GSM fronton vannak a nagyobb hülyeségek, és igen gyakran látják a fejemen, hogy hülye kérdésre hülye választ fognak kapni.
-
dingdongkng
tag
Amúgy ez a kérdés érdekes. A topic az évek alatt kicsit tárgytalanná vált kicsit nemde? Alig léteznek klasszikus szamtechbotltok, az Auchanban egész normális gépek vannak, és a nagyon fogalmatlan unserek meg nagyrészt eltűntek. Kinek mikor volt a legutolsó ilyen arcomat a kezembe temetem esete? Mert nekem nagyon nagyon régen.
-
pycur
tag
válasz
Beba Snake #43168 üzenetére
Pedig igen, az első kb 4-5 évadnak a hbo csinált szinkront akkoriban, később a comedy central újraszinkronizáltatta. Bár a hangok szerencsére kb ugyanazok, így egységes maradt a sorozat.
-----
Egyetlen távjavításom volt a napokból.
A nyomtató nem működik.
Mit csinál?
Semmit.
Be se kapcsol? Mert akkor oda se megyek.
Ja de bekapcsol. De ha weboldalt nyomtatok ki azt megcsinálja, ha wordből akkor nem csinál semmit.
Áháááá....a word nyomtató ablakában milyen nyomtató van kijelölve?
Az micsoda?
Ott abban a sorban.
Hááát nem tudom van itt sok...
Legyen mondjuk egy olyan ami nincs leválasztva és hasonlít a nyomtató nevére...
Canon Sxxx?
Oké...
És működik....-----
A topic témája meg csak hánykolódik napok óta... :D
-
dingdongkng
tag
válasz
Beba Snake #43168 üzenetére
Na akkor ami eredetileg 4:3as volt. Ugyanis ezek szerint van remasterje de anno rohadtul nem így jelent meg...
-
TaaT
nagyúr
válasz
dingdongkng #43163 üzenetére
-
dingdongkng
tag
válasz
Beba Snake #43161 üzenetére
Persze hogy nem tudsz röhögni a South parkon, kb 10 éve kurvara nem vicces. Miota 16:9-ben van azóta nagyon nem de előtte is voltak gondok...
-
Mercutio_
félisten
Minden 40+-os topiclakónak ajánlom a Kominsky-módszert, időszerű story és poénok
-
Top cat
addikt
válasz
-=RelakS=- #43158 üzenetére
Én még jóval odébb vagyok, hogy ezt megtapasztaljam, de ilyesmikről hallottam.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
LamerGyuri #43149 üzenetére
Belehányt a meleg barátjába?
-
Syl
nagyúr
válasz
LamerGyuri #43146 üzenetére
Na, most már kezd érdekelni a story. Mi volt az?
-
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #43141 üzenetére
10 éves sztori, de még mindig felhozzátok
tuti nem szabadulok tőle amíg lesz ph...
-
totron
addikt
válasz
Beba Snake #43139 üzenetére
Fogzománcval együtt.
-
tserrof77
őstag
válasz
customer114 #43133 üzenetére
Elnézést, ha ilyen sejtelmesnek tűnik, de nem, nem vette meg.
-
tserrof77
őstag
Akkor boruljunk ki, így, hosszú hétvége előtt. Bejött egy srác (kicsit lüke, környékbeli boltosok tudnak róla mesélni) kellene neki valami óccó füles. NEm kell mikrofonos, csak telefonról zenét hallgatni. Most egy HS-04 Geniusa van, de az mikrofonos, azon ződ meg rózsaszín dugó van, de ő a rózsaszínt nem használja, a mikrofont meg direkt letörte a fülesről már. (a rózsaszín végű zsinór ott figyegett neki, persze
) Mutattam neki egy 1200Ft-os Manhattan csodát, húúú, meg haaa, ez tök óccó, ezt lehet megvenné! De hadd próbálja ki! Szerencsére nem ragasztott, ki lehetett bontani. Első aggály: Ez nem mikrofonos?? Zenehallgatáshoz nem kell, azt mondtad, csak füles. Ja, tényleg! Kipróbálja. Húú, nagyon jól szól! De... ez hány decibelles? Khm... 1200Ft-ért nem mindegy? Azt mondtad, hogy jól szól. De, de, de a géniuszom akárhány decibelles, és, és, azért legalább legyen annyi! Oké, van az is, de az 2500Ft. Hát, az kicsit sok, most nincs rá ennyije, de kell neki tartalék, mert ha ezzel valami lesz, akkor hogy hallgat zenét?!?! De esetleg ki lehetne próbálni a géniuszt is?? Nem, mert hegesztett, utána hogy adom el? De ha legalább úgy szól, mint az övé, akkor talán mééégis azt venné meg! De... nem azt mondtad, hogy arra nincs pénzed? Háát, ha mégis olyan jó lenne, lehet mégis azt venné meg. Sajnálom, CSAK akkor bontom ki, ha megveszed. És ha nem jól szól, akkor visszaveszem? Nem, csak ha hibás. De... akkor miért vegye meg a drágábbat, ha nem biztos, hogy legalább olyan jó, mint az övé! (itt már picit kezdtem elveszíteni a türelmem) Még vagy tíz percig ment a szájkarate hogy csak akkor veszi meg a drágábbat, ha kibontom neki, de nem engedtem. JA, meg neki a mikrofon úgyse kell, szóval leszedné róla. JA, onanntól a garancia is ugrik, fizikai sérülés miatt. De ő azt leszedi úgy, hogy nem sérül meg a füles!
Végül meggyőzte magát, hogy az az 1300Ft nem éri meg neki látatlanba, így elviszi a sima fülest. Kis túlzással 10-20Ft-osokkal fizette (volna) ki, de hirtelen megjelent a villogó villanykörte a feje felett... Ennek nem is ződ a dugója! A Géniuszomé ződ! (itt már virtuálisan szegény már nem élt) Akkor nem veszem meg! De ha engedsz egy százast az árából, akkor mégis! Sőt, ha a másik Géniuszt kibontod nekem, és jobban szól mint az enyém, akkor... NEM!!!!! Összeszedte az apróit és kiviharzott. De a külső ajtóból még visszaszólt, hogy ezeegyéé hadd vigye már el...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
solena #43119 üzenetére
Azért történt olyan eset is, amikor megvette a gépet a júzer, papíron minden benne volt, a gépház plombázva, aztán csak kiderült, hogy húzott ram és proci hozta azokat az értékeket, amiket a rendelt, kifizetett cuccnak kellett volna alapon.
Simán el tudom képzelni, hogy a gép újkori vételárában egy normális hűtő is szerepelt.
-
Ja, de az is inkább a nagyonsima felületekre, pl üveg, s ahhoz is kell kb egy hónap masszív, nagyon durván gőzeregetős ecigiszetttel. Tapasztalat. Gépem belseje sose lett nyákos miatta, habár én nem is játszottam azzal, hogy milyen jó, ha belefújom a gépbe a füstöt, s hátul kijön.
-
solena
tag
válasz
Beba Snake #43124 üzenetére
Nem tudom, hogy tartja a gépet, de valami rém gusztustalan, lerakódott, zsíros-nikotinos szutyok, minden négyzetmilliméteren. Ha belehányok, legalább a gyomorsav megdolgozza
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
solena #43119 üzenetére
Én dohányzom, mint a gyárkémény, de nem a gépbe fújom a füstöt.
Meg azért van felső tápos E-ATX toronyházam, hogy az aljában elférjen a por és a szösz, ne pedig a ventikben üljön meg.Láttam már olyan procihűtőt, hogy a nedvességet kapott sűrű dzsuván kivirágzott a penész kéken-sárgán-zölden. NA! Az dzsuva. A barna por meg csak undorító.
Ennél már csak egy durvább van. Ha a látványtól még tele is hányod. -
Top cat
addikt
válasz
solena #43121 üzenetére
Hájért nem hiszem, hogy nagy kereslet lenne. Bár lehet főzni belőle szappant.
Ha megvan mindkét szeme akkor még van mit eladni. A kettőért már egy nagy képernyős TV-t is kaphat.Ha szereled, pláne ha alaplapcserés, akkor így is úgy is takarítod. Ilyen dzsuvás gépek szerelésekor alapból benne kellene legyen az árban ez is.
-
solena
tag
válasz
Top cat #43120 üzenetére
Hát, a háját még eladhatná
Az árat nem én szabom, meg ha a "kedves ügyfél" nem kéri, akkor inkább nem ganézom ki, szerintem a munkaidőm fele elmenne vele. Egyébként alaplapcserés, mert minden más alkatrész működik (érdekes, hogy a procit nem nyírta ki az elégtelen hűtés). Ha főni még nem beszélt vele, akkor odasúgom neki, hogy ha kell takarítást, annak az árát duplázza már megKép nincs
Nincs a kezemhez nőve a telefon, és munka közben a képkészítés az utolsó utáni dolog, ami eszembe jut
-
solena
tag
Behoztak szerelésre egy asztali gépet, nem indul felkiáltással, nézzük már meg.
Mikor vittem volna be a szervizbe hátra, emeléskor megcsapott a nikotinszag. Oké, ez is a gép mellett bagózik. De a szaga igazán akkor csapott meg, amikor leemeltem az oldallapot - majdnem belehánytam. Teljesen barna, ragadós-zsíros por, szerintem sosem volt még szétkapva takarításhoz, legfeljebb amikor bővítette ssd-vel. A lapátok szó szerint ragadtak, legszívesebben alkoholos magasnyomású mosóval esnék neki (ha lenne ilyen). De szerintem napi szinten találkoztok ilyesmivel, nem is ez dobta le az ékszíjat.
A konfig egész jó cuccokat tartalmaz, jó minőségű táp, 60ezres kategóriájú asus alaplap, asus 1060 6GB, bordás ram, terás ssd, i5-4670k proci... És amiért visítva nyerítettem hátul: gyári intel hűtő. Ekkor még nem tudtam, hogy milyen proci, de valahogy gyanítottam, hogy ilyen drága lapba nem sima fog kerülni, hanem egy K verzió. Paszta természetesen csontra száradvaNem értem az ilyen felhasználót. Megveszi a lehető legdrágábbat, amihez hozzáfér, erre pont a processzorhűtésen spórol? És b*szik karbantartani? A dohányzást már nem is említve, de ez abszolút egyéni igényesség.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Adamis #43114 üzenetére
Suzuki Vitara műszerfal középső óra is 26.000 Ft-ba kerül.
Ezen kívül a középkonzolon és a műszerfalon is mutatja az időt. A három órát természetesen két külön módszerrel kell beállítani.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
tserrof77 #43108 üzenetére
E60. A gyári gumicső 5 mm falvastagságú, szöveterősített, epdm, és bele van nyomva a bmw logó!!. Annyiba kerül amennyibe. De hosszában idővel felhasad.
A boltban vásárolt gumicső falvastagsága 5 mm, szöveterősített, epdm, és nincs benne a gyári logó. Belső átmérő azonos. Kerül 4500 Ft-ba egy fél méteres darab.
Lemérés után méretre vágás, formázás, felhelyezés, bilincselés. Kb. 40 perces munka. De a mi munkadíjunk és órabérünk egy doboz sör volt óránként. Nemtom a gyári gumicső darabon mennyibe kerül a bmw logó, és a márkaszerviz munkadíja hány doboz sör.
Onnantól még egy évet és vagy 30-40 ezret minimum elment, majd f10-re lett cserélve.
Szoval a lényeg, hogy értelmes emberek normális anyagokkal sok pénzt tudnak maguknak vagy egymásnak spórolni, csak ésszel kell mindent. Ezért nem a szarrágás miatt nem ad ki valaki 180k-t, hanem mert ez az értelmetlenül pofátlanul túlárazás kategóriája. Nyilván ebből a 4500 Ft-os alkatrészből, meg a tippelem 20k pluszáfa rezsióradíjból kell megszedni magukat, sok ember szájába kenyeret vizet adni, de fizesse meg aki nem tud rászánni 40 percet meg némi kézügyességet. -
nullpoint
őstag
válasz
dingdongkng #43110 üzenetére
Ha hulladék a gyári, akkor nem árt lecserélni valami időtállóra.
-
BlacKSouL
addikt
Barátom segített szétszerelni a telefonom, ripityára, mivel ő már szerelt párat magának, és kicserélte a hangerő gombot. Cserébe én segítettem kicserélni az 530d-ben az intercooler csövet, amire márkaszerviz 180k-t mondott, független szerviz 120-at, mi meg a háztartási boltban vett tökéletesen azonos 4500 Ft-os cső megformálásával tökéletesre csináltuk. Van ez így.
-
Vicoo
senior tag
Csak ezt az érzékelőt kell visszarakni.
Oké, elküldöm a szervizbe.
Na de mondjon már árat!
Hát kb 5-10000.
MI DE HÁT EZ EGY HATSZÁZ FORINTOS KIS SZAR! (SIM foglalat, nyomógombos telefon)
Igen, az alkatrész lehet, a munkadíj a sok, ráaásul ezt egyben cserélik valószínűleg, kb alaplappal együtt.
Ugyanmá, hát ez hülyeség, megkérdezem egy barátom az ingyen megcsinálja, naviszlát!
-
Mercutio_
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #43100 üzenetére
Jaj, a wannabe barista, aki 1 teát nem tud főzni, de okoskodik , mert azt hiszi a számára/szerinte drága KV árában az is benne van, hogy fikázhat
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Ilyen gyenge csajozós dumát...
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Ezeknek reggel 6-ra bevezetném a kötelező megjelenést a szopóbárba. Reggeli torna helyett. Utána tuti, hogy nem fikázásra és szófosásra használnák a szájukat.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- 4db UK billes - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3208
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest