2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Az utolsó kívánság

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az utolsó kívánság

Ha meghalok és a lelkem megáll a teremtőm előtt, akkor lesz egy kérésem tőle.
Szavam ugyan nem lehet nyikk se, de talán kérhetek egyet.
Szeretném végignézni minden ember életét az elsőtől az utolsóig, a születésétől a haláláig.
Ahogy megteremtette Ádámot s utána Évát, szeretném végignézni minden mozzanatát és visszatekerni azokat a részeket. Szeretném megnézni hogyan kerültek első alkalommal intim kapcsolatba, nem a testiség miatt. Tudni szeretném, hogy be volt programozva mindkettő és automatikusan tudták mit kell tenni, ösztönösen érintették egymást vagy első alkalommal esetlenkedtek?
Hogyan lett a földön ennyi ember? Vérfertőzés? Mindent szeretnék aprólékosan végignézni.
Az összes kérdésemre választ kapni. Idő van, vagy is már nincs, azaz nem létezik.
Szeretnék beülni egyedül egy szobába (ha lesz olyan), bekapcsolni azt a valamit, amivel rögzítették minden ember életét, minden másodpercét és egyenként végignézem mindenkiét. A tiedet is.
Úgy csináld, azzal a tudattal, hogy a végén megnézem. Arra is kíváncsi vagyok, hogy az utánam következő emberek hogyan fognak megemlékezni a XX. századról. S egyáltalán meddig élünk még a földön? Meg mióta?
Élünk e még 2000 évet? Vagy 20000 évet, esetleg többet?
Ha valaki 20000 év múlva vizsgázik mennyit kell tudnia történelemből?
Volt a legújabb kor, amikor az ember kilépett az űrbe és feltalálta a netet, ami elidegenítette egymástól az embereket és dobtak egymásra pusztító bombát.
A túlélők utána ráébredtek, hogy ilyet többet nem szabad? Vagy az ember lelkében bűn van és bizalmatlanság eleve s ez így megy az utolsó emberig? Káin is megölte Ábelt.
Hova fejlődünk? Mindegyik kérdésemből újabb kettő fakad, ezért tényleg félre kell majd vonulnom és átnézni a dolgokat s megérteni mindent.
Napóleon, ahogy fut, mert gyötri a hasmenés.
Jimi Hendrix mikor először érintett gitárt, Picasso, ahogy ecsetet emelt a vászonra. Valaki, aki feltalálta a puskaport, az első ember, aki kézbe vette a tüzet.
Hogyan lett a sör, a kerék, Noé bárkája, Kennedy gyilkosa, nagy pillanatok, de előttem nem marad titok.

36. De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
37. Mert a te beszédidből ismertetel igaznak, és a te beszédidből ismertetel hamisnak.

Tegyük félre az ellenérzéseinket a Bibliával kapcsolatban, hogy emberek írták, inkvizíció, ha Isten létezik miért hal meg ennyi gyerek, miért nem látjuk, különben sincsen.
Adjunk egy piciny esélyt annak, hogy az idézet igaz. A halálból még senki nem jött vissza, hogy szóljon „emberek állj” cseréptörés, töke van a menyasszonynak, nincs túlvilág, maradjunk itt és várjuk ki a végét, amíg lesz, vagy csináljunk egyet.
Az is kellemetlen lenne ránk nézve ha nem lenne, mert akkor most mi van? S ez után? Nincs semmi? Akkor már értem miért nem akar senki meghalni.
Ott tartottunk, hogy az idézet igaz.
Ez alapján jogosan gondolkodom, hogy valamivel rögzítik minden másodpercünket, vagy a végén a lelkünkből töltik le a kért anyagot.
Kérem csatlakoztassa a lelkét a szerverre, download.
Na látja Péterkém, mondja csak hogy is volt az az anyázás ott a dugóban? Beszéljük csak meg. Na és látja azt, amikor lekiabálta a szomszédját? Ejnye no, lett volna más megoldás is.

Szeretném végignézni Jézus életét, már kikölcsönöztem de egyik kiábrándítóbb a másiknál. A leghíresebb ember a földön és juj de sok ember érzi kötelességének, hogy megfilmesítse az életét. Eddig egyetlen hitelesnek tűnő filmet láttam, amiben nem spirázták túl a szerepét.
Szeretném látni a születését és a halálát, a tetteit, a gondolatait és a hibáit.
Sodoma és Gomora, a sóbálvány, húú azt a pillanatot többször is visszatekerném, lelassítanám. Idő lesz rá, vagy már nem is létezik.
Bevackolnám magam és csak egy távirányító kéne a végtelenbe.
Apám, ahogy először meglátja Anyámat, ahogy felsírok, bár lehet nem nézném végig a saját életem.
Ha magamról látok fotókat vagy filmet mindig elfog a szégyen érzet. Nem volt olyan pillanat az életemben, amire büszke lehetnék, de azért élveztem s élvezem minden percét. Jaj ezt ne nézzétek mondom néha, mikor ülnek körülöttem és egy fénykép, amin sárga a fogam, kibolyhosodott mackóm, zsírfoltos pólóm höhhhnyeee, ráadásul megvágtam magam borotválkozás közben és véres a pólóm nyaka. Vannak pillanatok, amiket nem látnék viszont.
De azért a te életedet szívesen végignézném. Az összes gondolatodat feliratozva, felugró buborékokban, hogy tudjam.
Van olyan, aki 3 ember életét végignézné és megunná az egészet? Utána mit akarna csinálni ott? Hol?
Minden kérdésemből kettő újabb fakad. Ki ölte meg Laura Palmert?
Látnám a bicikli tolvajt, aki lenyúlta a kerékpárom. Végre tisztán átélhetném az összes olyan pillanatot, amikor nem emlékeztél semmire, mert előző napokban buli.
Megtudnám hol hagytam el a kulcsomat és az után mi lett vele.
A földön minden egyes pillanat érdekes, amióta itt él az ember. Az összefüggések, hogy miért és ha nem az történt volna.
A legfontosabbat kihagytam, Istent is megnézném, mit csinált, amíg nem láttuk? Mit gondolt rólam vagy rólad, amikor olyan helyzetben voltunk, hogy furdalt a lelkiismeret. Kicsi buborékok feliratozva. Hogyan irányította a rendszert? Hogyan lett a föld és a végtelen.

Ha minden ember életét végignéztem, akkor készítenék egy kimutatást, egy statisztikát.
Kié volt a leghosszabb? Ki volt a legmagasabb? Mennyi a férfi és mennyi a nő?
Az összes leélt évek száma. Kié volt a legérdekesebb élet? Ki élvezte a legjobban?
Egy emberre leképezve a haragban eltöltött órák száma, mennyit szeretett, örült vagy sajnálkozott. Szép nagy számokat kapnék.
Hány ember ismerte Istent pontosan? A többiek miért nem? Tényleg annyi kérdésem van, hogy kedvem lenne már most meghalni és elkezdeni Ádámtól nézni az összes ember életét s amikor rád kerülne a sor, akkor behívnálak hogy nézzük meg együtt, hisz ismertük egymást.
Látod ott találkoztunk először, tekerjük vissza, nézd mit gondoltál rólam

Hja, ki ez a hülye?

Hozzászólások

(#1) talmida


talmida
Közösségépítő

A tiedet is. :)

Sokunké ''vágva lesz'' ám! :D Mert az is biztos, hogy, amikor Isten megbocsát valakinek egy bûnt, azt olyan messzire veti el magától, mint amilyen messze van napNyugat a napKeletttôl! NEM IDÕBEN MÉRVE!!! :) Vagyis bizonyos fölv♪telek törölve lesznek. :C


*

Különben egy nagyon érdekes gondolattal játszottál :Y ...megvallom, már nekem is soxor eszembe jutott ilyesmi. :)) Én is minden hithôs életét is látni szeretném majd..de közben arra is gondoltam, hogy Isten közelsége és az egész Menny önmagában is annyira lenyûgözô és izgalmas lesz, hogy talán a ''mozizás'' lesz a legutolsó dolog, amit csinálni szeretné(n)k majd...

*

Az én életem filmje meg copyrighted is lesz.. :D .mert ez meg az én kérésem volt...nem most jött az 5let.. :DD

IN GOD WE TRUST!

(#2) Nimrod


Nimrod
addikt

A saját életed miért nem néznéd végig? Én is sokszor visszagondolok arra ami elmúlt, elemezgetem, próbálok tanulni belőle. Én szeretném majd visszanézni hogy újra átéljem, amire már most nem is emlékszem.

(#3) talmida válasza talmida (#1) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Bocsánat, de az elôzô hsz-t így írtam volna inkább:..csak lejárt a módiosítási idôm :(


A tiedet is. :)

Sokunké ''vágva lesz'' ám! :D Mert az is biztos, hogy, amikor Isten megbocsát valakinek egy bûnt, azt olyan messzire veti el magától, mint amilyen messze van napNyugat a napKeletttôl! NEM IDÕBEN MÉRVE!!! :) Vagyis bizonyos fölv♪telek törölve lesznek. :C

103. Zsoltár:
10. Nem bûneink szerint cselekszik velünk, és nem fizet nékünk a mi
álnokságaink szerint.

11. Mert a milyen magas az ég a földtôl, olyan nagy az ô kegyelme az ôt
félôk iránt.

12. A milyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el
tôlünk a mi vétkeinket.


13. A milyen könyörülô az atya* a fiakhoz, olyan könyörülô az ùr az ôt
félôk iránt.

*

Különben egy nagyon érdekes gondolattal játszottál :Y ...megvallom, már nekem is soxor eszembe jutott ilyesmi. :)) Én is minden hithôs életét is látni szeretném..de közben arra is gondoltam, hogy Isten közelsége és az egész Menny önmagában is annyira lenyûgözô és izgalmas lesz, hogy talán a ''mozizás'' lesz a legutolsó dolog, amit csinálni szeretné(n)k majd...

*

Úgy képzelem, hogy mindegyikünk élet-filmje egy fantasztikusan érdekes, csodálatos hôs-sztory-film lesz. (!) :) Olyan, amilyent elképzelni sem tudtunk volna, soha! Pláne talán saját magunkról nem... Azt hiszem, hogy sokan , akik ott lehetünk, nagyon meg leszünk hatódva, amikor Isten levetíti az életünk filmjét....mert minden attól függ, hogy ki a rendezô és ki az operatôr :DD Én is már alig várom........ :))

IN GOD WE TRUST!

(#4) Nimrod válasza talmida (#3) üzenetére


Nimrod
addikt

...mert minden attól függ, hogy ki a rendezô és ki az operatôr

Magamból kiindulva: ez nem jó, ezt miért így vágtad, itt miért nincs effekt? ;]

(#5) Elbandi


Elbandi
aktív tag

egy komoly mondas erre:
''Élj úgy hogyha lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni'' :DD

es egy vicces:
''Élj úgy, hogy ha lepereg előtted életed filmje nehezen tudd eldönteni, hogy kaland vagy pornófilmet láttál'' :DDD

de ez a rendezo/operator mondat teccik :C

[Szerkesztve]

(#6) adam182


adam182
csendes tag

erről eszembe jutott egy Robin Williams film, amit már régen láttam. [link]
az emberekbe be van építve egy chip ami rögzít mindent. vannak vágók, akik a halála után megkapják a chipet és össze kell vágniuk egy összefoglalót az életükből. érdekes kérdések vetődnek fel a film során. kicsit nyomasztó de jó

www.freestylefoci.hu www.tarkaret.hu

(#7) Neck


Neck
veterán

Nagyon érdekes írás :) De ez borítékolható amikor a te nevedre kattintok :)

Félmeztelenül borotválkozok, mivel mindig megvágom magam és így nekem sose véres a póló nyaka :D

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#8) D4rkm4n válasza Neck (#7) üzenetére


D4rkm4n
őstag

A Teremtő nagy T. :)

Érdekes írás. Gondolj arra, hogy Te úgy élsz-e, hogy odafönt arcpirulás nélkül nézik vajon az ősök?

Én arra lennék kiváncsi, hogy mennyi ideje van hátra Magyarországnak... De ezt nem szeretném még életemben megtudni. :(

Fogy az idő, fogy a magyar.

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#9) Janoska26


Janoska26
addikt

Én ha majd meghalok, akkor nyissatok egy topicot az emlékemre, és csak jókedvű hozzászólásokat lehessen majd beleírni, keseregni menjen mindenki haza :DDD

(#10) m2213


m2213
újonc

nagyon jó lett!!!!!!!!!!cool:D:D :C :K :)) :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.