- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LamerGyuri #36198 üzenetére
Kiveve, ha olyan meleg a helyzet, hogy ket hobbit bedob egy gyurut a gephazadba
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
LamerGyuri #36198 üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
Egy szakember rezsióradíja 2-5 k között mozog, legyen az asztalos, gázszerelő, vagy számtechszerviz. Ha célfeladathoz speciális tudás kell, lehet ez 10-20 k is.
Ez tartalmazza a szakértelmet, gazda szemléletű hozzáállást, helyes választást az alapanyag mennyiségére és minőségére vonatkozóan, mindenből a 27% térfát, felelősségvállalást arra, hogy nem lesz rosszabb, illetve ha ennek az esélye fennáll, akkor még a megkezdés előtt felhívják rá a figyelmet, hogy dönthess, stb.
Aki ettől eltérő fizetséget kér, annak a szemében vagy a saját munkája, vagy a hozzád fűződő viszony van másként értékelve.
És akkor egy gondolat a hálapénzről: egy szervizes megteheti, hogy bicskával esik a VGA-hoz, de egy orvost mi vesz rá, hogy ne a tőle telhető legjobb módon járjon el?
-
Melack
veterán
válasz
unclefucka #36193 üzenetére
Nem szarr@l gurigáznak nah
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
LamerGyuri #36186 üzenetére
Dafuq? Tök normális kérdést tettem fel. Évek óta nem volt asztali PC-m ötletem nem volt, hogy mennyiért csinálja ezt valaki. De sry ha valakit zavart, hogy kérdeztem.
-
-
válasz
LamerGyuri #36186 üzenetére
Talan eppen erre gyanakodott, hogy ilyen olcson csinaljak, biztos, hogy jo lesz?
-
LamerGyuri
senior tag
Ezt most komolyan kérdezed, vagy ez valami teszt, hogy milyen válaszokat kapsz?
Én megcsinálom egy tábla Milkáért, de akkor
- a bicskámmal fogom kitekerni a csavarokat
- késsel fogom lekaparni a rászáradt pasztát
- levételnél elszakad egy-két gap pad a memóriákon. "jójaz, úgyse látja, visszatapicskoljuk"
- 10bar levegővel fújatom ki a bordát. upszi, elfelejtettem lefogni a ventit. na nem baj, csak 1 évvel lett rövidebb az élettartama.Vagy kifizetsz 3-4 ezret, és akkor a megfelelő szerszámokat, alapanyagokat, és törődést fogom használni.
-
Sok érte egy kicsit, ha azt veszem alapul, hogy az egyébként nem olcsó iStyle-ban 7.500-ért szétszedik a notit, megpucolják, újrapasztázzák és kitakarítják az egészet. Esetedben meg ugye csak egy VGA-ról van szó. Ugyanakkor ha szervizóradíjban számolják, elképzelhető, hogy annyi.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Szerintetek az teljesen normális, ha egy számtech boltos 3-4 ezer Ft-ot kér el egy VGA újra pasztázásáért? Ismerőst kérdeztem, hogy bevállalná-e a VGA-m újra pasztázását, mert nekem itthon nincs rá lehetőségem és időm munka miatt, erre azt mondta hogy ő nem, de a számtech boltos haverja 3-4k-ért megcsinálja.
Mivel a srácot ismerem, tudom hogy nem akar engem lehúzni, szóval csak arra tudok gondolni, hogy valóban ennyit kérne valaki... (of course no offense a téma, nemrég óta van újra PC-m, így nem tudom hogy ilyen dolgokért mennyit kérnek el)
-
salaud
aktív tag
Legyen egy kis Lenovo szidás is, hamár szar...
Hoztak egy ThinkPad SL500-at, nagytakarítás, újratelepítés, stb céljából. Lenovo system update fel, mert ugye az mindent feltesz a gépre. Aha. Csak Intel vga drivert, Intel wifi drivert, Intel chipset drivert, hotkey funkciók driverét, powermanagment drivert nem rakott fel. Meg egy ACPI drivert... Fél napot vadászgattam win7 drivereket a lenovo oldalán, mert ugye a fórumjuk 70%-a halott linkekre épül.
Rádugtam egy ubuntu live usb-t, tesztnek, minden működött hiba nélkül elsőre, a hotkey-ek is, ujlenyomatolvasó, minden.
-
ViZion
félisten
[link] szal. nem új probléma.
Ahogy az öregek mondták: "Enni köll, sz*ni meg muszáj."
Munkahelyen szoktam mondani, amikor rázós dolgok vannak, h ez is olyan, mint a sz*rás: ha menni kell, hát menni kell... -
válasz
-=RelakS=- #36175 üzenetére
wolfman lifestyle topik
-
dobragab
addikt
válasz
macilaci78 #36171 üzenetére
Beszarás ez a topik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
unclefucka #36144 üzenetére
Tudod, milyen hideg a víz a csészében?
-
törölt tag
válasz
Klaus Duran #36168 üzenetére
elég egy buszjegy is
Nem kell flancolni.
-
válasz
-=RelakS=- #36166 üzenetére
Pedig ez is kétrétegű. Egy réteg papír és egy réteg tenyér.
-
válasz
-=RelakS=- #36166 üzenetére
Jo, hogy nem a szigetelesnel hasznalt racsos szalagot tettek akkor mar oda
-
-=RelakS=-
veterán
Azt hiszem, jelenleg témába vág
Ebből lehet, 8 réteg sem elég -
azbest
félisten
Egyik hotelből átalakított kollégiumban is találkoztam olyannal, hogy a zuhany csak a fürdőszoba hátsó felében lévő zuhanyrózsát jelenti egy függönnyel és a helyiség közepén lévő lefolyóba vándorol a víz. A wc pedig közvetlenül mellette.
De berlinben is van olyan szállóda, ahol rendes, elkülönített zuhanyfülke van. Szóval változó. Még azt sem merném mondani, hogy igényességtől függ. Lehet a tervező származásától függ
Azt hiszem a minden egyben megoldásnak valami neve is van.
A topic neve lehetne "számtechboltosok memoárjai, azaz amikor a bili kiborul..."
-
TaaT
nagyúr
-
Adamis
őstag
Eddig azért jártam ide, mert a sok megoldhatatlan dolog közben gondoltam fejlődök egy kicsit... De ez a mostani diskurzus pár napja!
Jobb, mint egy másik fórumon fellelhető "mondjatok hülye reklámokat"-topic...
Készen vagyok tőletek!
-
ViZion
félisten
eegen, egy réteg alulra, egy 2 szeletes elől a porcelánra ami belóg, megakadályozza, h odaérjen véletlenül Stanley a porcelánhoz. És természetesen az ülőkét fedni. Hotelben erre nincs szükség, ott azért tisztaság van, amerre mi jártunk. Ez volt az első mondjuk, aminél a zuhanyzón nem volt ajtó... mindent eláztattam, mire a hab testem tiszta lett. Másik fergeteges német dolog: 14-17.30-ig NINCS konyha. Sehol. 15 h után végeztünk a tárgyalással, nem tudtunk enni csak egy sütit.
-
madgie
titán
válasz
-=RelakS=- #36152 üzenetére
Jó, kezdd te
-
wolfman
veterán
Érdekesség, de amikor bátyámmal dolgoztunk kint Bolrágornál, ott azt tapasztaltuk, hogy a budi egyben van a zuhanyzóval, de úgy, hogy majdnem alatta. Ezek ott kint cuccolás közben zuhanyoznak vagy épp fordítva. Meg voltunk rökönyödve, de aztán végül is nem tartottuk hülye ötletnek, de otthon azért persze sose építenénk ezt így ki.
Ja ezt úgy érik el hogy az egész fürdőszoba egy nagy zuhanyzó, magas küszöbbel, így nem megy ki az ajtó alatt a víz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ViZion #36148 üzenetére
haldokló nyugat kapitalista ópiuma ország, valamelyik nyugat európai meleg égövi, mindegy melyik, puccos hotel, tényleg nagyon rendben van, nem csak patyomkin. wc kefe? az nincs...
vagy 5 percig gondolkodtam, hogy ezt hogy oldom meg, mert én elhiszem, hogy olyan kedvesvendég vagyok, hogy erre se legyen gondom, meg fancyéknál zsenánt a kefélés, de mégsem hagynám ott a missnek ami a reggelimből megmaradt... szerencsére mellette volt a zuhanyzó, így annak a vízsugarával megoldottam, de pilláztam kicsit, hogy ezt így hogy.
kérdeztem utazótársamat, hogy nála is hiányzott-e a kefe, közölte, hogy érdekes nem is vette észre. hm...
-
ViZion
félisten
válasz
wolfman #36145 üzenetére
Avastot nem kell ajánlani, ahol az van, ott tele van szutyokkal, valahogy az unwanted progikat nem fogja meg, tele van a böngésző minden szarral, 3 gép, hétfőn majd pucolgatom...
Avirával ez nincs, legalábbis most ez a tapasztalat. Nyilván ingyeneseknél fog változni ez folyamatosan.WC-kalandhoz van egy friss élményem... holtelben voltunk kollégával, szobámban fürdő, WC, ez a mélyöblítős. Nem para, frankón megvolt minden, közben persze mailokat olvastam a hotel wifin, meg küldözgettem. A "síma" budihoz szokva gondoltam lehúzom, nehogy kikeltsem...
hát a németek nem viccelnek... vacsoránál mon'tam is a kollégának, h ez bidé is, csak kicsit hideg a víz
hazafelé meg becsekkoltunk, mennénk a kapuhoz, van 20 perc. elmegyek pipilni, kézipoggyászra figyel, majd ő megy... idő meg telik. Visszajön bő 10 perc múlva: ha ezt nem dobom ki, akkor nem szálltunk volna fel
-
dobragab
addikt
válasz
Pttypang #36124 üzenetére
Beszállok, eddig read-onlyban voltam, de ezt nem bírom ki.
Nálunk néhány hete beszereztek egy ~60 centi magas, saját lábon álló WC-papír tartót. Két függőleges rúd felül körívben ér össze, azalatt 10 centivel egy U alakú marhaság, aminek az egyik szára a két függőleges tengely közé, tengelyként van rögzítve, a másik felére kell ráhúzni a gurigát. A tengely viszonylag jól szorul, tehát képes megtartani a teljes gurigát, így alapállapotban az U alakú cucc vízszintes síkban van.
A képhez hozzá tartozik, hogy olyan közel van a vécé a falhoz, hogy ez a gyönyörűség csak hátra, a tartály és az ülőke vonalába fér oda. Okos női családtag (aki beszerezte) nem gondolt arra, hogy a férfiak állva vizelnek.
Szóval amikor dolgom végeztével a papír után nyúlok, le kell hajolnom hátra, az ülőke magasságába, vigyázva a megtörlendő célpontra. Fél kézzel (mert ugye bal oldalt, hátul van) le kell tépnem a papírt, ami nyilván a perforációnál a legerősebb. Ha türelmetlen vagyok, mert pl. kevéssé élvezem a testtartást, az U alakú csoda meglazul, a tengely elforog, a guriga lejjebb esik, hajolhatok 15 centivel lejjebb, lehetőleg lecsöppenés-mentesen. És ha hátrafelé tekeredik a papír, még 15 centivel lejjebb.
Hiába magyarázom el ezt a közelemben élő nőknek, elő szokott fordulni, hogy random időközönként a guriga "megfordul", csak mert neki úgy tűnik logikusnak. Sebaj, mondom, akkor logikusan takarítsd is össze, amit összehugyoztam, miközben erőlködtem vécépapírért.
-
pycur
tag
El ne sz@rjátok ezt a jó topicot!
Jóképességű C user panaszkodik, hogy nem jól csinálom meg a gépét, mert amikor frissen van téve, akkor jó gyors meg minden, de 2-3 hét múlva már lassú szar és nem érti. Bizton állítja hogy a nod miatt ilyen a gép. Hiába mutatom neki, hogy a meglévő 2 gb ramból 2886 mb van használatban, és ez adja a hiba okát, kevés a memó... És a nod eltávolítása nem fogja ezt a problémát megoldani. De ő nem vesz bele, inkább sír, és most vírusirtó nélkül nyomul. Vagy feltesz egy 2016-os avastot amitől még lassabb lesz mint valaha.
Az ultimáté win verziókról szerencsére sikerült már leszoktatni őket, de 1-2 még mindig állítja hogy a kedvenc játéka csak ultimate windózon indul el, de a nevét nem tudja(nem akarja) elmondani.
-
MR_Joe
senior tag
Nem legenda. Rendszeres... meg a piszoárba rágódobálás, azután (közben?) a piszoár oldalának és környékének televizelése is... lehet fel kéne a kollegák figyelmét hívni, hogy nem a két piszoár közé kell beállni, mert azok nem kapaszkodók, hanem abba kell elvégezni a dolgot...
-
TaaT
nagyúr
wow micsoda téma, számtech boltosok memoárjai, azaz amikor ülünk a vonaton, ülünk a vonaton és kész.
Ezt azért itt hagynám. [link]
-
azbest
félisten
válasz
wolfman #36128 üzenetére
Volt, amikor spórolás céljából nem a gyártó saját márkáját használták benne. Na az tényleg nagyon ótvar volt. A gyári cucc az nem egy zewa, de a célnak legalább megfele.
Ugyanitt a papír kéztörlőket spórolásból megszűntették. Helyette ócska kézszárítót tettek fel, amelyik hangját az egész épületben hallani. Nem viccelek, fáj a hangja, amikor mellette állok.
Az egyik már szó szerint leolvadt a falról. A csere készülék fedi el az olvadt műanyagot a csempén.A topcik lehetne lassan "sz@runk a világra, de elfogyott a papír" című
-
wolfman
veterán
Egészen kiskorom óta űzöm a sz@rás témát!
Sok minden luxusról le tudok mondani, de a minőségi WC papír ne legyen már extra. Soha nem értettem, hogy hol éri meg egyes helyeken krepto (1 vékony rétegű budipapír) wc papírt venni, mikor az bár olcsóbb, de 4x annyi tekerés kell belőle, mint egy 3 rétegű puhából???
Na de ne vegyem a hátamra a témát.
-
customer114
őstag
-
wolfman
veterán
Kérlek szépen raksz a vízre két három levélből álló réteget és az majd szépen körül öleli a cuccot. A következő adag érkezésekor már lesz annyira telítve a víz, hogy nem fog csapni (jobb esetben).
(#36121) customer114: Na ez az a téma, amiről faterom órákat képes vitatkozni bárkivel. Volt egy konkrét alkalom, mikor kolbász készítés közben végig ez volt a téma, hogy a WC papírnak márpedig kifelé kell gördüljön. Volt egy ember aki a befelére szavazott a többiek meg nem értették miért fontos ez.
Én konkrétan a kifelére szavazok, mert logikusabb.
Korábban azon vitáztunk a párommal, hogy a nők hogyan tudják elkapni a fertőzéseket nyilvános vécékben, mikor a feltételezhetően szennyezett ülőkéhez nem ér hozzá semmiféle nyílásuk, de még csak a pár centis környéke sem. Ott inkább a WC papír lesz a ludas, nem?
Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor a budi szóba kerül.
-
Pötyi
őstag
válasz
customer114 #36121 üzenetére
Állítólag a wikipédián hosszabb a cikk a kifelé, vagy befelé legördülő vécépapírról, mint az első iraki háborúról szóló bejegyzés.
-
válasz
customer114 #36118 üzenetére
First world problems (amire gondoltal?)
-
wolfman
veterán
Nem. Amikor kimész sz@rni és a folyamat megkezdése után veszed észre hogy nincs papír vagy a középvizes "merülős" csészében nem ágyaztál meg a cuccnak hogy ne csapjon vissza, majd használat közben ér meglepetés.
Vagy mikor beigérik a kényelmes felszerelt Fergusson angol WC-t, majd pottyantóst találsz a helyszínen. -
wolfman
veterán
válasz
LamerGyuri #36112 üzenetére
Engem nem baleset szokott érni, hanem, - már annyira nem is - meglepetés. De már az sem egy ideje.
-
wolfman
veterán
Dolgozz inkább keveset, akkor nem ér baleset!
-
azbest
félisten
válasz
SityiSXT #36107 üzenetére
- Kitartani. Tanulni, tanulni és tanulni
Múltkor egyik itteni topicban futottam bele olyanba, hogy valaki hónapok óta próbál programozáshoz használni egy eszközt, de semmire sem ment vele. Az olvasás és tanulás javaslatom nem elég segítő véleménye szerint
Szóval belinkeltem neki a hivatalos leírást, amit ő nem olvasott gondolom. A példájában pedig rámutattam arra, hogy a két 5-5 soros működő vs nem működö kódban nem is ugyanazt kapcsolgatja. Azóta nem jelentkezett, na majd pár hónap múlva
-
SityiSXT
őstag
Ez a mostani telefon kicsit erős volt.
- Helló. Egy éve ismerkedem az Önök megoldásával, és szeretném használni. Mit is csinálnak pontosan és mit kell szerezzek hozzá?
Még mindig fáj... -
Pötyi
őstag
-
ux1
addikt
válasz
wolfman #36095 üzenetére
És (#36091) Out
Nálunk mindig is NTG volt. Most cserélték a Cisco-kat Juniperre. Na azzal már volt gond, de ott is a configgal csaptak el vmit (2 VLAN-t állítottak be 3 helyett
). Akkor beszéltem velük, és ők mondták hogy nem állítanak be szűrést a routerekben. Hozzáférésed a routerhez valóban nem lesz, mert úgy se tudnád összehozni a béreltvonali paramétereket, és a központi felügyeletet. Gmail, freemail megy.
-
Out
addikt
válasz
MasterMark #36100 üzenetére
Rendszergazdai parancssorból indítottam a steam -tcp paranccsal vagy másképpen kellene?
Egyébként valahol jó is az, hogy nem megy, mert legalább nem veszi el az időmet a munkától. Facebook-om már 1 éve nincs
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1 humoros
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Linux kezdőknek
- Lightyear - befektetési app
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Futás, futópályák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest