Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33751) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Nem értem ezeket a zajra panaszkodásokat, Az én gépem mindig 0dB-es, ja, hogy bekapcsolva? akkor meg nem a ventiket hallgatom... ;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#33752) DeFranco válasza philoxenia (#33751) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Én most kezdtem el nagy iramban monitor javító szakit keresni, mert észrevettem, hogy a P19-2-m bekapcsolva sípol, amit eddig bizony nem tett. Gondoltam biztos kondi-baja van.

Aztán feltűnt, hogy halkabban, de sípol, vagy inkább buzz-ol kikapcsolva is, na mondom ennek már a fele se tréfa. Áramtalanítottam, úgy is csinálta, gondoltam biztos csak addig csinálja míg lemerül a kondi (nem értek hozzá), pár perc, aztán abbamarad.

Eztán elutaztam három napra, áramtalanítottam, hazajöttem, még mindig búg kikapcsolva-áramtalanítva, mondom ez lehetetlen, dobozba vele és irány a javítóember. Körbehallgattam a gépházat is, hangszórókat is, semmi nem búgott, egyértelműen a monitorból jött.

Kicseréltem a tartalék 970P-re a másik monitor be a sarokba. Rendezem a kábeleket, egyszer csak feltűnik valami... igen, ez is búg. Sőt. A jobb fülemmel hallom, a ballal nem annyira. Itt már azért éreztem, hogy én nem vagyok normális valószínűleg, így megkértem feleségemet, tán beszélgetne ezzel a poltergeist-tel szentimentálisan, és belehallgatna a műsorba, hogy nem én bolondultam meg és tényleg zúg ez es?

3 másodperc hallgatózás után közölte, hogy az asztali órás tolltartóból jön a hang, ami a monitor mellett volt közvetlenül :D Annak bolondult meg az ébresztőhöz tartozó buzzere, és zúgott feszt, csak a tolltartó része mint egy kürtő felerősítette a hangot, és irányba állította, hogy a monitor felől hallatsszon. :D

[ Szerkesztve ]

(#33753) #90933760 válasza DeFranco (#33752) üzenetére


#90933760
törölt tag

Az durva, én pont ezért dobtam ki a sima ketyegős órát és cseréltem le digisre hogy ne kattogjon. Erre kiderül hogy azok is képesek rá. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#33754) Ringman válasza MasterMark (#33747) üzenetére


Ringman
nagyúr

- minek msata ssd a sima 2,5"-os helyett, főleg 60GB-os, mikor 120-as is van 20k alatt.
- fsp táp elegendő - ez egy 10-es lehet - 3k minusz
- alaplap is feleslegesen drága - vmi h81-es is elég - ezen már 10-12k-t lehet fogni
- a végén még egy szünetmentes is beleférhet - pl fsp nano 600

Lényegében szintén nagyszülőknek netezés, meg néhány játék unokáknak.
miért nem használt business class laptop v brand gép + egy ssd?

(#33755) DeFranco válasza #90933760 (#33753) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mivel soha nem használom az ébresztő funkcióját, és mivel csak két dróttal volt ráforrasztva a nyákra, ezért könnyű szívvel operáltam ki belőle. a művelet hátránya, mint utólag kiderült az volt, hogy valahogy ez mérte a hőmérsékletet is, mert azóta össze-vissza mér a hőmérő része, de ezt valahogy túlélem :)

(#33756) Buster17 válasza #90933760 (#33753) üzenetére


Buster17
addikt

Nekem is volt egy olyan karórám amit kilóméterekről meg lehetett hallani a ketyegést és nem lehetett tőle aludni. A mostani órám is analogos de hangtalan :)

(#33757) Jazzos válasza MasterMark (#33747) üzenetére


Jazzos
tag

Csatlakozva az előttem szólókhoz, de kevés is a 60GB, meg felesleges is az m2, sima 2.5" akármi min. 120GB jobb lenne. V300-at azért ne szóljuk le, ilyen használatra bőven sok az is. Vagy ajánljunk inkább valami hypeolt Samsungot, amiről utólag kiderül, hogy belassul? :DDD
Imádom az Intel procikat, de ebben a helyzetben inkább egy A8-as AMD választanék. Költséghatékonyabb + az IGP erősebb lesz az unokáknak játékra, mint a HD4400.
Ramból elég a 4GB ilyen használatra, mondjuk bajuk nem lesz a 8GB-tól sem, az is biztos. :D

Használt notit nem vennék helyette, annak bármi baja van, sokkal nehezebb cserélgetni benne a cuccot, mint asztaliba. Használt brand asztali is csak akkor jöhet szóba, ha szabvány alkatrészek vannak benne.

Amit spóroltam pénzt nagypapának, abból meg ki lehet főzetni a cefrét. :D

(#33758) kmisi99 válasza Buster17 (#33756) üzenetére


kmisi99
addikt

Ne is mond, mikor vettem egy karórát, aztán minden este lefeküdtem, ugye elnémul minden, és mintha kalapáccsal ütnének valamit, ezért el kellett vinni az órát a szoba másik végére, aztán meg azért nem tudtam aludni mert hallgatózok, hogy hallatszik e még? :D

(#33759) -=RelakS=- válasza kmisi99 (#33758) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Valahogy az jutott, eszembe, milyen jól tudnánk aludni, ha lenne a folyosón egy állóóra :)

Egész éjjel *tik*tak*tik*tak*tik*tak*

Aztán éjfélkor: *BAMMMMMM*BAMMMMMM*BAMMMMMM*stb :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#33760) shteer válasza ViZion (#33748) üzenetére


shteer
titán

Ha muszáj?

..szerintem jónak tűnik

(#33761) Mercutio_ válasza ViZion (#33750) üzenetére


Mercutio_
félisten

Bezzeg a Samu EVO-k sokkal drágábban :DDD
Ilyen nagypapis használatra semmi gond a gyatrabb vezérlős V300-zal, de alapvetően a hyperx fury-t javasoltam, vagy egy a-data sp610 is elég.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#33762) wolfman válasza kmisi99 (#33758) üzenetére


wolfman
veterán

Nekem alapvetően olyan zajjal nincs bajom, amit tudom hogy más generál és egyszer meg fog szűnni. Értem itt, hogy beszélgetnek a ház másik résében, a ház előtt (ez régebben volt) a kocsmában lent vitáztak, autók motorok mennek el az utcán, madárkák csicseregnek hangosan az ablakban.
Ellenben a folyamatos, megszűnni nem fogó zajokra allergiás vagyok, mint pl. az erősítőm tekercsének búgása, CRT tv hangszórójának alap halk sípolása, képcső sípolása stb. Nekem mondjuk az óramű pattogásával nincs bajom, ha nem halad meg egy bizonyos szintet.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#33763) MasterMark válasza ViZion (#33748) üzenetére


MasterMark
titán

ViZion: Köszi szépen. Akkor megnyugodtam. A tippeken is jól látszik, hogy ki hol spórolna, illetve mire költene inkább. :R

Mercutio_: A procinak akkor jobban utána nézek, hogy megérné-e az i3. A Hyper-threading, és a jobb IGP miatt (bár azt így hirtelen nem tudom mennyivel jobb, de ahogy elnézem nem sokkal) illetve a több utasításkészlet miatt időtállóbb lenne szerintem.
Egy régi 478-as P4-est, Radeon 9XXX-vel cserélne, szóval valószínűleg ez is sokáig maradna.
Az alaplap valóban drágább mint lehetne, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri abból kivenni a pénzt. Esetleg amit látok alternatívaként egy Giga B85M-D3H lehetne, de ez messze nem olyan felszerelt, mint a Phoenix. Az mSata is szintén feleslegesnek tűnhet, de így a mini-ITX-el eléggé kis kompakt gép lenne. Habár értelme tényleg nincs, ez inkább csak az én hülyeségem lenne. :D

Nem tudom néztétek-e de 120 GB-os Fury-t egyébként se az IPON, se a PCX nem árul már. Egyébként nekem is ilyen SSD-m van, tisztában vagyok vele. :)

Ringman: A 60GB-os bőven elég, így is üres lesz lényegében.
Az a táp egy FSP belsős táp, csak épp sokkal jobb és minőségibb körítéssel. Jobb venti van benne, illetve minden kábele harisnyázott. Azért a 3k-ért nem módosítanék rajta semmiképpen. (Egyébként nekem is ilyen tápom van.)
Az alaplapról írtam már, de ennyit semmiképpen nem spórolnék ki belőle.
Na a szünetmentes lenne az ami totál felesleges lenne, már ne haragudj. :DDD
Használt szerintem itt most nem jöhet szóba. Laptopot senkinek nem javaslok, brand géphez meg nem nyúlok. :D

Jazzos: Az ott nem M.2, hanem mSata. :)
De igen tudom felesleges. Na jó most már muszáj vagyok elfogadni, hogy tényleg felesleges. :D
Egyébként összeraktam egy APU-s változatot is, de szerintem hosszútávon jobb lenne az Intel. Akár mondjuk sok év múlva simán fejleszthető maradna egy VGA-val és egy mostani i5 vagy i7-tel. Az APU-s változatnál viszont már most is a szinte csúcs APU lenne benne. (Nekem most egyébként FM2+ platformos APU-s gépem van, szóval nem vagyok egyik fan se. :) )
IGP-hez viszont mindenképpen kell a Dual Channel, és normális RAM-okból nem adnak 2 GB-os modult, ezért marad a 2x4 GB. De most amúgy is baromi olcsóak a RAM-ok.
Laptop javíthatatlan lényegében, a brand gép meg szerelhetetlen. :)

Miközben írtam, egyébként a konfigot erre módosítottam: [link]
De szerintem az az i3 megérné azt a plusz tizen pár ezret.
Köszi a tippeket. :R

Switch Tax

(#33764) Mercutio_ válasza MasterMark (#33763) üzenetére


Mercutio_
félisten

Évek óta mITX gépeim vannak, tudom, hogy jó dolog és akár vga-s konfig is összerakható úgy, hogy kicsi és halk (persze nem játék alatt :DDD)
De ahhoz mondjuk egy Silverstone SG05 és egy Zalman sfx tápot kellene választani (vagy Sharkoon CA-I), ebbe a core 1100-ba mehet egy mATX deszka is (valami Asrock B85), hisz a mITX lap méretelőnyi nincs kihasználva. Ezen és a procin fogsz 10-10k-t ahhoz már nincs sok kell, hogy aprorol lőj valami garis plusz tapigeny nélküli vga-s ami megeszi reggelire az AMD -s apu-t és amikor nem hajtod játékkal a fogyi (így a hő és a hűtés zaja) is jóval kevesebb.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#33765) Jazzos válasza MasterMark (#33763) üzenetére


Jazzos
tag

Bocs, lényegtelen volt nekem, hogy m2 2242 2280 vagy msata, odáig jutottam agyban, hogy kártyán van és feleslegesen drága. :D
15 éve vagyok a szakmában, tudom már, hogy nem érdemes nagypapának "sokévmúlvaháthafeljesztjükagépet" dolgot összerakni. Jó lesz ez neki minimum 10 évig, akkor meg lehet vinni a hulladékudvarba, aztán venni helyette megint 100e-nek megfelelő akkori összegből megint valami jót.

(#33766) 426os


426os
őstag

Sziasztok!
Tudtok olyan boltot BP.-en, ahol tudok venni műanyagfejű (kézzel tekerhető) M3 körüli csavart? Olyan, ami a PC-kben van tökéletes lenne, de sajnos nincs időm most körbejárni az összes boltot. Ahol voltam eddig ott nem volt.

.

(#33767) LamerGyuri válasza 426os (#33766) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Szia!
Én tudok. Ott van, csak eddig oda nem mentél.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#33768) 426os válasza LamerGyuri (#33767) üzenetére


426os
őstag

Mentem volna, csak nem esett útba/nem tudom a címét/nevét.

.

(#33769) Ringman válasza MasterMark (#33763) üzenetére


Ringman
nagyúr

szünetmentes hasznos szerintem, főleg, ha fos a hálózat és nagy a fesz. ingadozás.

(#33770) Met


Met
nagyúr

Mennyit lehet elkérni egy notebook újratelepítésért kb? Ismerősnek lenne de fizetni akar érte:U

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#33771) #90933760 válasza Met (#33770) üzenetére


#90933760
törölt tag

Mennyi ideig tartott? Mennyit szoptál vele?

(#33772) Josi válasza Met (#33770) üzenetére


Josi
aktív tag

Attól függ mennyire macerás. Drivereket letöltögetni égyéb programokat is telepítgetni...........
Esetleg előtte még adatokat menteni, utána visszatenni.
4000 ft-tól a csillagos égig. :D (én valahol 4-10 ezer közöttre taksálom)

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#33773) Out válasza Met (#33770) üzenetére


Out
addikt

Szerintem csak természetbeni fizetést fogadj el, akkor biztos nem akar majd fizetni.

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#33774) macilaci78 válasza Met (#33770) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha szívesen csináltad neki és így lesz a jövőben is, akkor piaci ár nettó.
Ha ellenkezőleg, akkor a duplája. ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#33775) Utka válasza Out (#33773) üzenetére


Utka
tag

2 órát coptam vele, most meg 2 órát te ?

;]

[ Szerkesztve ]

Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.

(#33776) Met válasza #90933760 (#33771) üzenetére


Met
nagyúr

Még nem vállaltam el, csak gondolom megkérdezi hogy mennyi lenne:)

Out Tőle nem, erősen granny kategória...

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#33777) gozso


gozso
senior tag

tudnátok segíteni?

ilyet keresek. illetve az is segítség hogy egyáltalán mi a neve ennek, hogyan keressem? :DDD

[ Szerkesztve ]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#33778) MR_Joe válasza gozso (#33777) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Multifunkciós előlapi panel :)

[ Szerkesztve ]

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#33779) Out válasza Utka (#33775) üzenetére


Out
addikt

:C

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#33780) gozso válasza MR_Joe (#33778) üzenetére


gozso
senior tag

nem igazán erre gondoltam :B
interaktív táblákhoz kellene falra, kicsit rendezni a dolgokat

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#33781) gozso válasza gozso (#33780) üzenetére


gozso
senior tag

így talán egyértelműbb mit keresek...

[link]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#33782) opr válasza gozso (#33781) üzenetére


opr
veterán

Nem értem. Ha már megtaláltad, miért keresed? :Y

;]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#33783) MR_Joe válasza opr (#33782) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

:DDD

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#33784) macilaci78 válasza gozso (#33781) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha szeretsz/tudsz forrasztani, akkor egy vízsugaras vágóval csináltatsz egy lapot, meghajlítod és szerelvényezed. Olyan formájú, elrendezésű, méretű lesz, amilyet szeretnék. Akár a tábla kávájaként is működhetne.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#33785) Utka válasza gozso (#33781) üzenetére


Utka
tag

Akartam mondani, hogy 25 - 35,000 forintér még le is gyártatom.
(Milyen tábla? Már típusra...)

Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.

(#33786) gozso válasza opr (#33782) üzenetére


gozso
senior tag

mert nem tudom itthon kapható e, illetve magyarul mi ennek a xarnak a neve... valamit a gugliba be kell írni... :K

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#33787) opr válasza gozso (#33786) üzenetére


opr
veterán

Én a helyedben bemennék egy bármelyik elektronikai felszerelés boltba, a cucc képével/linkjével a telefonon, és megkérdezném őket, hogy lehet-e ilyet kapni, illetve ha igen, tudják-e mi a franc a neve magyarul.
De ha gondolod mindjárt megkérdezem a mérnököket a cégnél, hátha ők tudják. :)

szerk:
ezek?
[link]
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#33788) Utka válasza opr (#33787) üzenetére


Utka
tag

gozsónak csak egy "rendező" kell. Tábla: usb, videó/vga, hang --> ezekre rácuppant hosszú kábel, az megy a katedrához, géphez. Azt hiszem.

Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.

(#33789) Prémvadász válasza gozso (#33786) üzenetére


Prémvadász
tag

kvm switch próbáld meg így.

Nem bűn a lustaság.

(#33790) gozso válasza Utka (#33788) üzenetére


gozso
senior tag

pontosan. elnézést hogy nem voltam egyértelműbb

opr> köszi a segítséged, fáradozásod :R

[ Szerkesztve ]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#33791) Hequila válasza opr (#33787) üzenetére


Hequila
őstag

Azé' akik kvm switchnek meg splitternek nézik gozso cuccát, nagyon ne hangoztassák... :U

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#33792) vmk válasza gozso (#33786) üzenetére


vmk
tag

rainbow.hu -nál lehet kapni minden féle kábelkivezetőt. Kérésre olyat készítenek, amilyenre szükséged van, a meglévő alapanyagokból.

(#33793) Pttypang válasza Hequila (#33791) üzenetére


Pttypang
veterán

Ez nem siman egy kabelrendezo/kapcsolodoboz vagy valami? :D

Everybody lies.

(#33794) gozso válasza vmk (#33792) üzenetére


gozso
senior tag

ez az oldal nagyon biztató, köszi :)

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#33795) Vicoo


Vicoo
senior tag

AKciós Windows tábla a notik között (olcsóbb most a Windows mint korábban).

Ebben milyen kamera van?
1,3 megapixel.
De gyanúsan olcsó...
Az a Windows ára, ahogy ki is van írva, a gép ára a táblán van a speci...
Na és mik vannak benne?!
...szóval a specifikációk a táblán vannak.
Jaaaa!
(el, egy perc múlva vissza hozzá) Nos?
Hát akkor ebből az olcsóból kérnék egyet!
AZ A WINDOWS ÁRA!!!!
Ja akkor köszönöm nem. Kimegy.

ja és 2015-ben még mindig a fedélzeti memória mérete a videókártyák fokmérője :(

(#33796) macilaci78 válasza Vicoo (#33795) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mindig is az lesz. Vagy visszatérünk a piros a tuti, mert a zöld a fos, a fekete meg gyászosan muzsikál felálláshoz. :))

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#33797) ViZion válasza macilaci78 (#33796) üzenetére


ViZion
félisten

kék a tuti, a piros az fűt... már fénycsőveknél is mondtam! :K

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#33798) Mardel92


Mardel92
tag

Általában read only módban vagyok, de ma engem is kikészítettek (annyira, hogy ki is kell írnom magamból :D)
Idős hölgy bejön, noti bekapcsolva, h semmit nem csinál, mióta ráfrissítette a W10-et. Nézem, tényleg halott, épp csak mozog az egér, semmi más. Mondom neki, ennek rendszer telep kéne, ha nincs hardver hibája, de ma már nem tudok belekezdeni, amúgy is 2 nap (nem vállalom rövidebb időre :) ). Aztmondja jó, akkor szombaton jönne érte. Pislogok, hogy király, de holnap ünnepnap, szombaton zárva vagyunk, szóval nem jó. Kicsit hüppög még, h jaj de kár, majd 3 perc múlva megkérdezi, hogy akkor hétfőn jöhet érte? Itt még kedvesen elmagyaráztam, hogy bizony, hétfőn fogok nekiállni, onnan még 2 nap, szóval nem, a hétfő az nem jó. Ismét 3 perc hümmögés, majd a következő kérdés: "Akkor kedd reggel jöhetek érte?"
Kissé nyomatékosabban, de végül sikerült vele megértetni, hogy van még meló az ő gépén kívül és ha még 10szer megkérdezi, akkor sem lesz jó...

(#33799) szjoci válasza Mardel92 (#33798) üzenetére


szjoci
őstag

Nem voltál egyértelmű, azzal kellett volna nyitni hogy jövőhét szerdán jöhet érte ;)

(#33800) Mardel92 válasza szjoci (#33799) üzenetére


Mardel92
tag

Lehet, de túl fáradt voltam, hogy "hülyéül" gondolkozzak :D
(btw. te is megértetted, feltételeztem, hogy ez bárkinek leesik :P)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.