Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1450) net84


net84
őstag

ML320 - nem én voltam :) a kollégákat ugyis sejted te is, az ügyfél meg - hát ;] szerintem azt is (legalábbis az egyiket)

Sztori a már korábban is emlegetett ''túrórudis'' nénitől:
szerdán valamit bent intéztem a szervízbe, majd kezemben alkatrészekkel megyek előre a boltba és mivel hideg volt, gondoltam, nem az udvaron keresztül megyek (ami még macerásabb is, mert 2 ajtót kell nyitni csukni), hanem ''normálisan'' a ''raktáron'' keresztül. Hát sajnos az eladótérig sem jutottam, mert elémugrott az ominózus néni, hogy ugyanmár segítsek neki.
- megvettem a gépet ezen a másik helyen, de ez a line..., vine..., lindez..., livuk... vagy mi a fene van rajt.
- linux. Igen?
- rendesek voltak azok a fiataleberekek, mert feltették ezt a beszélőset a szkájpí-t, de nem tudok az internetre belépni, mert alul ott azon a valamin kiírja, hogy van kapcsolat, de amikor beírom a mail.jahú.komot, beírom a nevemet, meg kér valami jelszót és kiír valami üzenetet és nem jelenik meg az oldal.
- milyen üzenetet ír ki?
- hűűű, hááát, afene azt meg nem írtam le [kotorászás a táskába, kerülnek elő a felbontott borítékok, mindengyinek a hátulján van valami iromány], de itt van.
Félig olvashatatlan volt - és azt ő sem tudta elolvasni, az egyetlen sor, amit el tudtam olvasni, az a tűzfal figyelmeztető üzenete, hogy nem engedte a lapot megnyitni, meg lentebb valami magas kockázati szint mondatfoszlány volt olvasható.
- hát, nagy valószínüséggel beállítási probléma lesz, az internetkapcsolatban illetve a tűzfalban.
- Nem tudnának kijönni? Kifizetem (gondolván a korábbi esetekre - 2k + munkaóra neki sok, ő úgy gondolta, hogy 500 ft-ért megnézzük neki és meg is csináljuk helyben a gépét - majd a rokongyerek biztosan megcsinálja, és adok neki egy túrórudit :DDD na innen a neve is) azt az 1000 forintot, vagy valamelyik kollégája esetleg?
- Sajnos jelenleg nincs rá kapacitásunk.
- ...de hát biztosan nem tart sokáig...kifizetem én azt a mittudom én 2000 forintot
[gondoltam, szépen megyünk felfelé, a kiszállási díj már megvan, de én nem vállalom, még akkor sem, ha még erre is ráígér, a kollégákat, meg nem tenném ki ekkora stressznek :) ]
- Sajnos nincs rá kapacitásunk, a szervízben 2 ember dolgozik, és most az is kevés, autónk nincs bent, minden kolléga külső szervízelést végez, mi pedig nem mehetünk ki. Esetleg meg kellene próbálni ott, ahol vette a gépet, ők biztosan el tudják magyarázni, megcsinálni.
[nem akartam nyiltan elküldeni a *******, nem vett nálunk semmit, és még mi tegyünk neki szivességet...]
- Jó! Megkérdezem őket is...
Aztán előkerült egy XP telepítő CD, ami szépen be volt csomagolva és el volt rejtve.
- ezt az egyik rokonytól kaptam kölcsön, aki ért hozzá, ezt fel lehet telepíteni?
- hivatalosan nem!
- nem hivatalosan?
- elviekben igaz, gyakorlatilag kell hozzá a telepítő kulcs.
- igen, de ez a rokony azt mondta, hogy ezt fel lehet törni (ezt márcsak súgni merte, és folyamatosan járt a feje, hogy nem figyeli-e valaki)
- sajnos ezt nem lehet...
- tudom, hogy magának ezt kell mondania, de nem hivatalosan lehet igaz?
- nem, nem lehet, a telepítő kulcs, egy 5 tagból, számokból és betükből álló kód.
- de hát maguknak biztosan van ilyen, hát adják meg azt.
- ez minden gépnél egyedi és a géphez tartozik, amit utánna az interneten vagy telefonon be is kell regisztrálni
- jó, ezt maga most csak mondja, meg így szól a törvény, de egyébként nem így van...
- de igen! 30 nap áll rendelkezésére, utánna már nem fogja tudni használni, mert az xp csak a regisztrációt fogja engedni és nem tud belépni.
- és hogyan vannak ezek a kódok? valahogyan biztos meg lehet csinálni!
- igen, kell a cd-hez a hozzá tartozó kód...

ez kb. fél órán át tartott, és a végén még visszalépett és 10 percig próbált győzködni, hogy biztosan meg lehet oldani...
NEM! Nem tudunk és nem is csinálhatunk ilyet!!!!

tudom, hogy sok minden nem igaz a fenti állításaimban, mindent lehet, csak akarni kell - de neki semmit! Még eladni sem adok el szívesen neki alkatrészt, gépet...

Read only...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.