- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
DeFranco #14998 üzenetére
Most majd eszi a penész, hogy neki volt igaza és milyen bunkók itt a PH!-n
Francba, mongit is kitiltották, igaz csak 6 órára
-
mongi
senior tag
A tegnapi ma folytatódott a másik topicban, kaptam egy szívhez szóló privátot, íme:
"Csak hogy tudd: a büdös cigány kurva anyádddal ugathatsz ilyen hangnemben, velem nem! Csak azért nem küldtelek el rögtön a kurva anyádba, ahogy kellett volna, mert remélem a modik végzik a dolgukat és eltakarítanak innen te hulladék."Valakinek elgurult a gyógyszere
-
kmisi99
addikt
Nálatok mondták már a partíciót parcellának? Amikor osztálytársam említette az 500 as parcellát nem tudtam hogy mi a fenét akar az a temetővel aztán rájöttem hogy partíció.
-
santaclaus
csendes tag
válasz
GrandeP #14980 üzenetére
Az általad leírtakból teljesen egyetértek azzal hogy a sűrű fillér jobb mint a ritka forint és hogy sok helyzetben nem csak az adott eladás számít hanem a hosszú távú együttműködés, de én nem ezekre az esetekre írtam amit írtam.
Az első felére: van egy árrés szint ami után már nem lehet eltartani egy boltot/céget és számtalan ilyen boltot láttam eltűnni, akik a legolcsóbbak akartak lenni. Ha valamin 1-2%-od van amiből még adózol is miből fizeted a rezsit anyagbeszerzést, munkabért? De ez egy hosszú téma amibe nem megyek bele, mint ahogy az értelmetlen árversenybe sem.
Tendernél: Amikor a spec (gyártói kimondottan arra a tenderre kért) árazás alá mennek 15-20%-kal akkor mi a helyzet? Ezeknél a beszerzéseknél (közbeszerzés) nincs szó support-ról és későbbi üzletekről, csak arról az egyről. Sok esetben az ajánlattevők teljesen irreális kötelezettségvállalásokat tesznek csak hogy vigyék az üzletet. JA hogy ezek 1 része projekt cég? És hogy annak a tulajnak már a 8. ilyen cége? Megnyeri, hasznot realizál, majd megszűnik. Ez az építőiparban a legjellemzőbb, de a számítástechnikában is kezd előjönni. Sajnos.
Mongi: lehet hogy Ő többet vagy nagyobb mennyiségben vásárol és nagyobb a kedvezménye. Vagy nála ezek csak töltelék/behozótermékek, mint a hipermaketekben.
-
mongi
senior tag
válasz
kraftxld #14989 üzenetére
az igaz hogy special árakat kapok én is, no de nem mindig
Ha tőlem is rendelnek egy nagyobb tételt, akkor abban is van kedvezmény, akár ingyenes telepítés pl. mint nálatok.
Csak én a sarki füszeres vagyok egy multi mellett, a szatócsboltos meg olcsóbb mint akitől mindketten vásárolunk -
mongi
senior tag
-
Alg
veterán
Biztos éppen vásárlóbázist épít
Mellesleg az mennyire gáz, hogy rendeltem ebayen egy akksit thaiföldről szept. végén, meg 2 nappal korábban egy hazai webshopból egy billt, és az akksi megjött, a billt meg úgy mondtam le, hogy most már nem várok tovább (kb. egy hónap után)
-
mongi
senior tag
válasz
GrandeP #14984 üzenetére
Onnan tudom, hogy ugyanonnan rendel mint sokszor én is ,ugyanakkor és ugyanaz a futár srác hozza az árut, ugyanaz a webshop dolgozik neki mint a nagyker rendelési oldala, és ugyanazon termékek vannak kitéve neki a nagyker nettó alatt,ami nincs a nagykerben az nála is sajnos nem elérhető amiknek még a leírásai is onnan vannak leszedve...remélem ez elég meggyőző egy "falusi" szintű kisbolttól
-
GrandeP
addikt
válasz
bullseye #14983 üzenetére
Ez okés.... ez tiszta sor...
De honnan veszitek h ugyanazon nagykertől rendeltek mindketten?
És ha tegyük fel mégis, bár kicsi rá az esély...
Neked kell mondjuk 1 db, egy multinak meg kellhet 1000 db.. már megint másik áron kapja....MI pl ha olyan db szám kell, akkor külön levelet írunk a nagykereinknek, h X db termék kell, van-e engedmény?!
Általában szoktak is másik árat mondani..... -
GrandeP
addikt
Az még nem jutott eszetekbe, h azért adja valaki kishaszonnal, h esetleg szimpatikus legyen és tőle vásároljanak, és ezt tovább adva h , " Te Józsi, x boltban biztos olcsóbb, ot vedd meg!", még több és még több vevője legyen, mert úgy érzik h nem bassák át..,
Sok kicsi, sokra megy... aki a kicsit nem becsüli stb..stb...
Inkább adjunk el, 3 terméket csak 2 ft-al drágábban, mint egyet 6 ft-al....
Tendernél, és mivan ha a következőt már nem is írják ki, hanem alapból mondják h mi kell és h mennyi van rá, vagy esetleg felkérik a céget, arra h vállalja el a "supportot" is?!
Mert ha árakkal nem ver át, akkor ezzel sem fog..Érdekes némely embernek a hozzáállása....
Rögtön egyből nagyot fogni, mindenen és mindenkin....
Akinek nem inge!
-
mongi
senior tag
válasz
santaclaus #14978 üzenetére
Én még csak 3 éve, de előtte 15 éve foglalkozok szervíz szinten a dolgokkal, még a jó öreg DOS korszaktól
Na a másik fórumba nem írok többet, mert még kitiltanak -
santaclaus
csendes tag
Hát igen ez nagy kérdés
Egyre több olyan tenderbe futok bele ahol nagyon valószínű hogy áfacsaló bagázsokkal kell versenyeznem. Bebukik, majd alapít egy véget csak nem xy2000 kft hanem xy 20001 kft néven és megy tovább... Aki meg tisztességesen játszik, dögöljön éhen.
Nem vagyok régóta szakmabeli, csak lassan 12 éve...
-
mongi
senior tag
válasz
santaclaus #14976 üzenetére
Igazad lesz télapu, hagyom a fakkba. Sok kis okostojás életében nem látott még raktárat sem, nemhogy megértse a termék gyártótól a droidig eljutásának kacifántos világát
A notikhoz: a szomszédomba levő tv/video/hifi/műhód/számítógép/notebook/fényképezőgép/kamera/autóhifi/riasztórendszer "szaküzlet", hogy a pöcsömbe tud nagyker nettó(!) alatt laptopot kínálni? Igaz attól független megy a szekér nekem is, de bosszant
-
santaclaus
csendes tag
Mongi látom kitartóan próbálod magyarázni a másik topicban a lényeget
Szerintem hagy a csudába, mi akik ebben/ebből élünk tudjuk, az ott írók jó része meg 200 Ft különbségért megrendeli egy webshopból ahelyett hogy a közeli boltban venné ahol egyszerűbb és olcsóbb a gariztatás példáulMa megvolt az első 2 megdöbbenőm mikor mondtam az új HDD árakat + az első szívás mikor megrendelték a 2 hete kiajánlott 1TB-os WD RE4 HDD-ket ...
Volt ma egy ember aki Asus vincsesztert keresett nem túl baráti hangnemben.
Kezdem unni az olyan cégeket is akik 500 Ft körüli haszonnal adnak el notit... hogy ez miért jó nekik?!
Na mind1 hála az égnek 1-2 projektértékesítés még megy így van forgalom, de utcára (értsd boltba betérőknek) már egyre kevesebb cucc megy el.
-
mongi
senior tag
válasz
cbmfan #14974 üzenetére
Ez sem rossz: Nikolai Bank
Íme a videó -
cbmfan
senior tag
-
mongi
senior tag
Kicsit felbaszott ez a hozzászólás:
http://prohardver.hu/tema/re_ket_honapig_tarthat_ki_a_hdd-k_raktarkeszlete/hsz_22-22.html -
cbmfan
senior tag
keeezdőőődiiiik
vérpistike jön, nem megy "négyes" gépén a bátöfíd három. kérdem, hogy mégis milyen gépe van... há' négyes! meg kettőötvenhatos! sajnos neki sem tudtam segíteni.
-
stol
addikt
A nap kérdése
"-Lehet-e laptopban a dedikált videomemória méretét nagyobbra?"
"-Bizonyára, tolómérővel igen..."
-
mongi
senior tag
Nos, a mai nap reggel még nem nőttek az árak, remélem már ez a vége
Az Agem-nél is végre látni árakat, igaz csak 4 hdd-t,
Western Digital GP 500GB 32MB SATA2 WD5000AADS 61,68€
SAMSUNG 500GB SATA2 16MB 7200rpm HD502IJ 76,80€
SAMSUNG 1TB SATA2 32MB - HD103SJ 104,40€
SAMSUNG 2TB SATA2 32MB EcoGreen F3 HD203WI/HD204UI 138,00€ -
DeFranco
nagyúr
válasz
csemberlen #14953 üzenetére
Ne is mondd, hét végére jött össze egy 10-es, amiből le akartam cserélni a 6 éves HDD-met. Lassú is, kicsi is, öreg is. Most ez bukta egy időre, remélem lesz még a régi szinten az ár, mert ennyit nem adok érte.
-
mongi
senior tag
hol vannak már azok a régi szép napok...
-
mongi
senior tag
válasz
Gézengúz #14950 üzenetére
az 1TB-s a kolléga az 500GB -sat mutatta.
És hogy tudjatok nevetni is még valami: Alza.sk harddisk árak
-
mongi
senior tag
válasz
lalimano #14948 üzenetére
mire lerendeled addigra lazán 17-18k lesz... én is kiteszek bármilyen árat ha akarod, azt majd kopp ha megkapod az értesítő mailt
HDD részleg jelenti az elmúlt 24h emeléseit:
Átlag emelés 11%
WD SATA HDD:
160GB ---->89€
250GB ---->89€
320GB ---->97,99€
500GB ---->106,86€
750GB ---->1124,66€
1.0TB ---->151,36€
1.5TB ----->160,26€
2,0TB ----->187,11€No comment...
-
zetorg
senior tag
HDD témához:
friss lista
WD 1TB 32MB WD10EALX 27 524
WD 1TB GreenPower 64MB WD10EARX 27 276
WD 500GB 32MB WD5002AALX 22 013a kedvencem:
WD 1TB Raid 64MB WD1003FBYX 55 075
-
mongi
senior tag
Készülhetünk az újab Vér István rohamra
GTA V - hamarosan jön a hivatalos bejelentés"Jááájhátágyerekríííí hogynemmeeegy, osztménemmék apéjnégyeseeeen mikóómostvettükaligötéveee?"
-
GrandeP
addikt
válasz
cbmfan #14935 üzenetére
Nekünk zoknit akarnak eladni állandóan a tesók....
ON.
Fujitsu Amilo L 6820 vagy mi...
Nem kapcsol be...
Nekem sem... na akkor megfordítom, h majd szétszedem, közben 2-3 procihűtés-rögzítő csavar rohangált a hátuljában...
Akkor ezt a vérpistike már szerelte..Egyébként ezt leszámítva egész rendben volt, néhány csavart kellett a helyére rakni, meg psztázni és bios frissítteni...
Viszont mókás volt látni h valódi normál 478-as proci mellé, valódi normál ddr1-es ramot tettek bele... -
cbmfan
senior tag
ilyen nincs
huszonéves vonós barátunk jött be, naná, hogy engem talál meg. sutyorogva mondja, hogy: "van memmóriakáátyám occsóé! köll?" na lássuk. elővett egy kupac SD és microSD kártyát, jó része szitázatlan, de a legszebb az a microSD volt, amire "Foshiba 32GB" volt szitázva
nem vettem meg tőle tízezeré', tesztelni meg nem engedte, ezért sajnos fotózni nem tudtam...
-
mongi
senior tag
nos hogy állnak a HDD árak otthon? Itt csúcsokat döngetnek már
Ha olcsóbb otthon, lehet megéri még 27%-os sarccal is vennem
-
mongi
senior tag
válasz
ati012 #14927 üzenetére
Iponban még láttam olcsón hdd-t, de hétfői nyitásnál dől el ott is sztem, sőt egész M.O.-on...Hiába rendeled meg most, az még változhat mire a rendelésed feldolgozzák...Azért próbáld meg.
Én átállok majd a 64GB-s ssd-vel szerelt olcsó gépekre ha kifogyok a tartalékaimból.Halk gyors, ha kell vegyen mellé hdd-t drágánNetre meg filmet nézni elég a 64gb is.
-
Badman 4ever
őstag
Még szerencse, hogy épp be tudtam szerezni a RAID-hez a második HD502HJ-met, így is hiány van belőle, de akkor a pokol csak ezután jön.
-
A nagyobb gond, hogy hosszú-hosszú éveknek kell eltelni addig, amíg az ez előtti állapot árban visszaáll.
És igen, természetesen karácsony előtt akartam volna venni 4 hdd-t. -
mongi
senior tag
Gyerkek, megjöttek a legújabb árak itt SK-ban a harddiskekere! Most mindenki üljön le, és elóre készüljön fel lelkileg a sokkra! (az árak nagyker bruttó árak!) Íme:
WD SATA HDD:
160GB ---->71,35€
250GB ---->71,35€
320GB ---->80,32€
500GB ---->80,32€
750GB ---->107,10€
1.0TB ---->133,85€
1.5TB ----->142,94€
2,0TB ----->169,70€Hitachi Deskstar SATA
160GB ---->58,93€
250GB ---->60,71€
320GB ---->64,28€
500GB ---->70,52€
750GB ---->87,47€
1.0TB ---->100,85€
1.5TB ----->119,74€
2,0TB ----->251,75€Samsung SATA
500GB ---->72,47€
1.0TB ---->98,33€
2,0TB ----->132,23€Seagate Barracuda SATA
160GB ---->nincs
250GB ---->64,44€
320GB ---->64,44€
500GB ---->67,99€
750GB ---->87,65€
1.0TB ---->94,77€
1.5TB ----->137,58€
2,0TB ----->156,32€A többit le sem írom. Horror ez az emelés, legalábbis felénk. Szerintem ez betesz a karácsonyi szezonnak nagyon...
WEBSHOPOK:
ALZA
SHARK
COMPmania -
cbmfan
senior tag
válasz
Badman 4ever #14916 üzenetére
nem, mert kb. 10 percig volt bent a tulaja. asztali cuccban hasonló van itt is, csak TuaCerkával
-
cbmfan
senior tag
ha már notebook.
csütörtök, ember hoz egy Toshiba notit. hibajelenség: nem olvas semmilyen lemezt. először kiszúrtam a Harman/Kardon hangszórókat, itt már sejtettem, hogy valami komolyabb cucc van a kezemben. kinyitom, 17"os kijelző, 1600X1200 felbontással. belül egy 120 gigás winyó, DVD író (eredeti cucc!) lap 815EP chipsettel, 1400 Mhz-es P3S, 512M ram. tulaj szerint a noti 10 éves, akkuja még ma is simán bír 2-3 órát, anno majdnem 1 millióért vette. nem mertem hozzányúlni, inkább irányítottam notebookdoktorhoz.
-
mongi
senior tag
válasz
Gézengúz #14911 üzenetére
Az acer csoport tagja a fent nevezett Packard Bell.Tehát szerviz szempontból is Acer szinten kell gondolkodni, ha minden igaz itt is a futárral történő garanciáztatás van (lejelented--->futár felveszi, viszi a szerviznek--->kijavítva visszahozzák).
Sőt ezek mind Acer gépek:
-Acer (evidens, a névadó márka)-eMachines (2004-ben bekebelezte az Gateway .Az elsősorban USA-ban elterjedt márkát 2007-ben megvásárolta a Gateway-el együtt az Acer, így ez alatt olcsó gépeket forgalmaz)[link]
"Természetesen hasonló ráncfelvarráson estek át az eMachines modellek is, ez a márka elsősorban az ár-érzékeny vásárlói rétegeket célozza meg, nyilván valamivel visszafogottabb teljesítménnyel, megjelenéssel, szolgáltatásokkal, és lényegesen alacsonyabb árakkal."-Packard Bell (Európai piacon az olcsó szegmensben, így nem rontja az Acer márkanevet, de a belső itt is Acer. 2008 óta a tulajdonosa az Acer.)[link]
"A Packard Bell márkát szánja az Acer csoport a fiataloknak, elsősorban Európában. Az amszterdami előadás tanúsága szerint a PB gépek elsősorban megjelenésükben követik majd a legújabb trendeket, olyan színeket és formákat is láthatunk majd a piros-fekete logo alatt, melyeket az Acer visszafogott és sokszor elegáns formanyelve nem viselne el. Technológiában persze nincsenek meglepetések, hasonló megoldásokat találunk itt is, mint amiket már az Acer neve alatt megismerhettünk, csak a csomagolás más kissé. EasyNote TR és EasyNote Butterfly néven hamarosan érkeznek majd a nagyobb gépek, míg Packard Bell dot megjelöléssel pedig a trendi netbookok."
forrás: computerword.hu-Gateway (Amerikai cég volt,főleg szerverek és asztali gépek tartoztak a márkához, de akad 1-2 laptop is, 2007-ben vette meg az Acer)
-
shteer
titán
-
mongi
senior tag
válasz
Gézengúz #14895 üzenetére
Mister, ez a laptop ennyit ér, de 1 év gari az ehhez kevés, mivel átlag 1,5 év után jönnek fúleg ki a hibák...Ha van garancia kiterjesztés ehhez, vegyél mellé, de akkor már jobban jársz az eleve 2 év garis gépekkel. De ez az én szigorúan vett magánvéleményem, mint boltos.
-
mongi
senior tag
válasz
GrandeP #14894 üzenetére
A hwsw szerint viszont nem csak a WD-t érinti a dolog, ez jobban is hihető:
"A Western Digital, a Seagate, a Hitachi és a Toshiba gyárai, valamint alkatrészgyártóik üzemei is súlyos károkat szenvedtek a július óta tartó thaiföldi áradássorozatban. Ennek megfelelően az említett vállalatok nem tudják tartani a termelési ütemeket, ami áremelkedéshez vezet a piacon. Ez egyrészt a folyamatosan növekvő kereslet és visszaeső kínálat következménye, azonban a megdráguló alkatrészek is éreztetik hatásukat."
cikk:[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade KF426C15RBK2/64 (128GB KIT)
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S8 5G (128GB) 1 ÉV Garancia!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- Kolink riser 30cm gen5.0 vadiúj kábelek bolti ár feléért
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest