Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0n21
senior tag
válasz
KelemenUhr #83091 üzenetére
Újraindította az aukciót, a napokban 50 körül járt. Vagy a vevőnek nem kellett. 75-90-ig jó az ár érte, egy petit felújítás ráfér, legalább a lünettára + egy Dzsanázás, aztán meg is van a 95-100k.
70 alatt kifejezetten nagy bolt lehetne vásárlói oldalról...Zack, Ahogy eddig, most is segítő szándékkal kérdem, hogy a hőmérőt, meg magasságmérőt, satöbbit milyen helyzetekben használnád?
Ezt pusztán kíváncsiságból kérdem. -
KelemenUhr
aktív tag
Nem tudom, hol áll majd meg, vagy jó vétel-e egyáltalán, de hátha valakit érdekel: (nem én árulom)
Seiko automata chrono -
veloke
tag
Az biztos, lehet hogy többe kerülne a leves, mint a hús. Ennek ellenére a Certinánál is látom, hogy néhány modellnél még előszeretettel alkalmaz prémium kvarc kalibereket, és nem is sokkal drágábban, mint a G10-es verzió. Nem értek hozzá, de a precidrive-os fejlesztés sem lehet véletlen....
-
evilskati
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat
-
young78
tag
válasz
veloke #83072 üzenetére
Ne Magyarországból induljatok ki! Tőlünk szerencsésebb irányban a munkaidő a legdrágább dolog, hiába javítható a szerkezet, ha a ráfordított idő drágább, mint a csere lenne. Erre találták ki a G10-est, és ezért nem szégyenlik magukat, hiába mondjuk nekik innen a magunkét
-
-
Nem lett volna egyszerűbb a Casionál maradni, és venni egy G-shock-ot? Mert 100k körül már nagyon fullos G-ket lehet kapni, amit mondjuk hogy még el is tudsz adni, ha nem jönne be. Ha pedig óraszerű órát keresel ami napenergiával is elvan, akkor EcoZilla, ami Eco-Drive-os, bár kissé nagyobb méretű.
A kettő közül az Expert Titanium néz ki jobban, de annyi pénzt nem adnék érte amennyibe kerül.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Ereshkigal #83071 üzenetére
Olyan mint divernél a klikkszám
Leírásban egyel több sor -
BAti77
aktív tag
válasz
Gondolom arra, amire a mechanikus werkekbe is kell: a mozgó alkatrészek (tengelyek) kapcsolódó részeit védeni a kopás ellen...
-
fagyalllo
őstag
válasz
Hogy marha sok pénzt el lehessen kérni érte
-
Ra3
őstag
válasz
evilskati #83059 üzenetére
Ha rendesen kap fényt, akkor az eddigi tapasztalatok alapján könnyen elképzelhető hogy az akksi az óra élettartamát simán túléli. Ezt nem csak a Citizen mondja hanem a felhasználók is, lassan 20 éve kapható eco-drive, van vele tapasztalat. Amúgy a Citizen szerint ha jól emlékszem akkor megfelelő használat mellett 20 év után az akksi kapacitása az eredeti 80%-ára esik vissza.
-
veloke
tag
válasz
BAti77 #83053 üzenetére
Igen, úgy érzem most ezzel a Revue Thommen Airspeed Quartz-al nem lőttem annyira mellé, mind tokot, mind szerkezetet tekintve...Úgy gondolom, kvarcórában már viszonylag prémium minőséget képvisel, persze nyilván lehetne ezt még fokozni....Amúgy meglepődnél, de a sima G10 sokkal pontosabb, mint a sokköves 251.262-es....
-
teratti
senior tag
válasz
Ereshkigal #83062 üzenetére
Csak ilyenkor magában hordozza a veszélyt, hogy nem foglalkozik az ember idézőjelben a karbantartással és egyszer csak hoppá, bepárásodott az óra. Most letettem az egyik ilyen órám mert hőingadozásra megjelent egy kis pára az üvegen, majd infralámpa alatt ki kell szárítani.
-
-
Tempus Fugit
csendes tag
Mi a véleményetek erről az óráról? Csak a képet nézzétek, az alapján nyilatkozzatok. Nemrég felpróbáltam, és hihetetlen szépen mutat.
-
evilskati
aktív tag
Javítsatok ki ha tévedek, de az Eco-drive szerkezetekben is kell időnként "elemet" cserélni. Attól még hogy solar, nem azt jelenti, hogy ha fényt kap, örökké menni fog. Mégis csak akksi hajtja, ami öregedik.
-
zack
nagyúr
válasz
vadászcsiga #83050 üzenetére
Hogy még bonyolultabb legyen, a Solar verzió nem jó, mert nincs benne hőmérő, amit az érzékelők közül a legjobban tudnék kihasználni. Az elemes Expert viszont tudja. Csak hogy ne legyen egy fullos óra, itt is figyelnek rá.
Jó a Solar, de a hőmérő fontosabb, ha már ilyen órát választok. -
-
zack
nagyúr
válasz
vadászcsiga #83037 üzenetére
Az Expert 10 Bar-t tud. Nekem az elég.[link] Mekkora nyomással zuhanyzott? Tűzoltó tömlővel?
-
tankraid
aktív tag
válasz
tupacamaru #83039 üzenetére
Akkor nem tudom....... de ha óra nekem automata. Ha valaki azt mondja qvárc' nekem a Casio jut eszembe.
De ez csak az én agyi sérülésem.... -
tankraid
aktív tag
Rolex használ kvarc szerkezetet?
-
BAti77
aktív tag
válasz
vadászcsiga #83008 üzenetére
Aztán ne hogy felszívd magad és vegyél egy Omit...
(#83016) zack
Amit leírtál...
"Az Expert Titanium tokozású, solar, zafír, tehát még elem sem fog kelleni."
...olcsóbban és jó (hanem jobb) minőségben ugyan úgy megkapod egy Citizen Eco-Drive-től is... -
veloke
tag
A legtöbb 2-300 ezres automatában egy sima eta 2824-es van. Nem tudom mennyivel jobb ez, mint egy sok köves, kvázi minőségi kvarcszerkezet...?
-
Wg5113
aktív tag
Minden él nélkül írom.
Ma voltam az Orex szervízben a barátomnál és egy ilyen T touch órát hoztak be.Azt mondták a tulajnak ,ha szétszedik lehet rosszabb lesz mint most,a gyár komplett szerkezet cserét vállal csak.Nem javítható mint egy automata és elromlik nem úgy mint egy automata.Na ezt hallottam. -
Reverting
őstag
válasz
Skimaster #83022 üzenetére
Karcert 20 nal tobbet soha...
+1
Viszont rengeteg elonye van egy olyan embernek, mint amilyenek mi nem vagyunk...persze nekem is van karcom... De mas helye van az eletemben mint a legolcsobb orient automatamnak...
Az h a boltban mit mondanak az eloadok, az nalam semmit nem jelent... Ellenben az itt levokel... -
Misi1979
őstag
Hagyjátok már, neki pont hogy egy kvarcóra a legjobb megoldás, majd, ha kialakul benne az igény, akkor "továbblép".
Azért egy svájci automata kronó eléggé mélyvíz lett volna első komoly órának, nem gondoljátok?
-
Skimaster
senior tag
Gratulálok,jó nagy pénzkidobás lesz....bocs az őszinte véleményért,de ez van!Még ha kedvezményesen is veszel young Tomitól,akkor is nagyon sokba kerül egy kvarcóra!Ilyent 60-ért szabad venni!
Nekem egy [ilyen] van,most árulom 65-ért!Na ennyit ér az is,amit te most 250-ért fogsz megvenni,és fél év múlva,mikor rájössz,hogy nem ez kellene,akkor 120 fog érni...Végül is jó biznisz,csak nem neked! -
Kissé félrevezettek az automata órákkal kapcsolatban. Nem annyira macerás, mint ahogy állították. Egy motorozástól semmi baja nem lesz, kb. annyi rázkódás éri, mint ha sétálnál. Szerkezetük kiforrott, 20-30 év óta pl. a Seiko 7s26 szerkezete sem változott számottevően. Szervizre pedig 5 évente van igény, és nem zsebbe nyúlós, kb. karbantartása is ennyit takar. Tehát mondjuk azt hogy az órások tele vannak quartz-al, és azokat érdemes elpasszolni, ugye elem merül, hamarabb elévül, stb. Viszont a Tissot T-Touch Expert Titanium pont az amit én nem vettem volna, mert ott tényleg zsebbe nyúlós ha van valami. De esetleg ha érdekel, lesz még egy új Seiko Monster SRP307K-m eladó, ami egy faék egyszerű aut. szerkezet, betonbiztos tokban.
-
zack
nagyúr
válasz
KelemenUhr #83018 üzenetére
Még nem vettem, meg csak megszületett a döntés, amit young78 felé már jeleztem.
-
StX-RC
csendes tag
Sziasztok!
Szolnokon keresnék órást szíjállításhoz, tudnátok olyat ajánlani, aki nem fogja a szíjat összecsikargatni?
Sajnos nem tudom magam megoldani, mert nagyítóval sem látom tisztán,hogy hogyan vannak összefogatva a szerelhető szemek ( és nem az én látásommal vannak problémák - vagy igen?). Előre is köszönöm.
-
Vegadog
tag
válasz
szőröscica #82987 üzenetére
Hogy érted azt, hogy lemerül. Úgy tudtam az eco-drive szerkezetes óráknak nem tesz jót, ha lemerülnek. Vagy nem teszed eleget ki fényre?
-
zack
nagyúr
Megszültem a döntést, jártam a Westendben. Quartz lesz, még pedig T Touch Expert. Vagy a Limited Edition Tony Parker, vagy a sima.
Couturier automatát is felpróbáltam, szép volt, jól állt ez is, és a barna bőrszíjas Certina-t DS Podium-ot is, ami szintén tetszett.Alapvetően az összes boltban lebeszéltek az automatáról, és nem beszéltek össze. Baromi kényes, ne motorozzak benne, mert a rázkódástól, kátyúktól károsodhat, ezt ne csináljak benne meg azt, vegyek hozzá óraforgatót, mert egyébként ha nem hordom, megáll, állandóan utánhúzni, stb. Az összes órás boltban egy szóval jellemezték őket, hogy "macerás" a mindennapi élet egy automatával. Kényes a szerkezetük, és ha gond van velük "zsebbenyúlós" a javítás és karbantartás.
Ezeken felül az összes közül a T Touch vonal nézett ki a legjobban élőben úgy globálisan, felvéve is.
Az Expert Titanium tokozású, solar, zafír, tehát még elem sem fog kelleni.
Ehhez a döntéshez az kellett, hogy az összes órát felpróbáljam, és lássam, amik számításba jöhetnek, és saját magam szempontjai alapján úgy gondolom a legjobb döntést hoztam. persze biztos lesz olyan, aki ezzel nem fog egyetérteni. -
KelemenUhr
aktív tag
válasz
KelemenUhr #83011 üzenetére
-
-
KelemenUhr
aktív tag
Még egy kis sakktáblás Poljot. (szóljatok, ha unjátok és álljak le
)
Még tesztelgetem, Dzsana mondta, hogy viseljem és nézegessem, mennyit siet-késik és szabályozunk rajta. Próbálgatom hordva, letéve aztán majd átlagolom és ha kell állít nekem rajta. Nem zavar, ha nem másodperc pontos, de beállításnál mi is az álláspont arról a módszerről, hogy ha kicsit visszafele tekerem, akkor megáll a másodpercmutató? Régebben volt róla szó, de már nem emlékszem. Nem akarom megbántani, így ezt még nem próbáltam.Szerk.: Nem csak ez az egy ingem van, ez is aznapi kép.
-
Reverting
őstag
válasz
vadászcsiga #83008 üzenetére
a profeta szoljon beloled...
azert viszek egy flight-ot is hatha megjon a kedved
) meg azon van a szij is...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
#76385920 #83005 üzenetére
Á megegyet nem veszek, valamilyen más orientet biztosan de még nem választottam ki melyiket, ez a Millenium nagyon tetszik de már nem kapni. Nem hiszem hogy diver lesz, abból más márka es nagyobb vad. De majd csak jövő év közepén. Addig a sarokból figyelek es tanulok... meg felpróbálom Bati77 LLD-jét, es Reverting Davosáját
-
jannuss
tag
válasz
Ereshkigal #83006 üzenetére
Köszönöm. Elolvastam. Tanultam. Sajnos nekem is nehéz a döntés, tovább keresgélek. :-)
-
törölt tag
válasz
vadászcsiga #83004 üzenetére
Nem úszod meg, venni kell egyet!
-
Kulbi
aktív tag
válasz
vadászcsiga #82999 üzenetére
Ez jó, megmosolyogtam.
Jöjjön egy kis anekdota:
Négy hónapja olvasom a fórumot és ezidő alatt sokat tanultam, időközben a két óram mellé lett még három másik....plusz szíjak, csatok, szerszám szíjcseréhez, óradoboz, fényképező állvány...vajon hol a vége
? Ha marad ez a tendencia jövő év végére..., nem inkább elfelejtek olvasni
Álljon eme szöveg fent tanulságul újonnan érkezőknek, ki itt belépsz...
-
csabulaxi
senior tag
válasz
@mriya@ #82992 üzenetére
Én egy Hirsch Carbon-t használtam 2 évig, azaz két téli szezont. Mindennap abban zuhanyoztam, talán egy-két úszás is volt benne, de nem ment szét. Kemény lett, lekopott a belső bolyhos felülete és alatta műanyag van.
Most váltottam S.S. BŐR szíjra, az viszont nem megy zuhanyozni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- Tesla topik
- Analóg fényképezés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- A karcsúság ára
- Robogó, kismotor
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest