Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cog777
senior tag
@andrew01:
Koszi a hozzaszolasokat! Eloszor Timex-et akartam, aztan olvastam par forumot hogy milyen hangosak, az asszony kitenne a kamraba az oraval egyutt@5-os kezelo:
Elso orara van 15% kedvezmenyem, igy valamennyire jobb az ertek aranya.
Gyanitottam h nagy lesz a masodik a kisebb verzioja a Wengernek viszont 35mm-es, szerintem extra kicsi meg nekem is.5-10 mp-es keses szamomra elfogadhato teljesen. A napi 1 perces mar nem annyira
Vosztokot megnezem, koszi.Keret? kb 100e, pontosabban 2000DKK. Inkabb megbizhatosagot keresem, ne kelljen evente szervizelni, viszonylag egyenletes jarast produkaljon, ne legyen 30-60 mp kulonbseg egyik naprol a masikra.
Kinai oldalrol nem merek rendelni , par elektronikai alkatreszt rendeltem, azok jok voltak, de komolyabbat semmit.
Ujabb szerelem, USA-bol danhenry:
40mm atmero, L2L: 46 mm, NH35 oramu.Gondolom fizethetnem a vamot es a kezelesi koltseget.
Valahogy el kezdtem megkedvelni a kisebb gyartokat is. Sokszor a nagyok teljesen egykaptafara csinaljak az oraikat es ha eppen nem jon be az aktualis divat akkor az szivas, pl most nekem 40mm-es orat talalni.
[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz cog777 #232488 üzenetére
Az első drága, a második nagy neked. NH35 jó, ketyegés miatt ne aggódj karóráknál. Napi 5-10 mp késést/sietést kalkulálj, legfeljebb kellemesen csalódsz. Strapa órának, ha automatát szeretnél, vegyél Vosztok Amfíbiát - 20-25 ezerből kijön, a krómozott réztokos Komandirskie már 12-ből. Erős igénybevételre meg műanyagtokos digitális kvarc a nyerő.
Mit szeretnél pontosan, mennyi a keret? Tisell-ek is nagyon jók, de ha kicsi a keret, 30 körül vannak Alin kínai automaták zafírral és NH35 - tel.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
andrew01
tag
Mai werkek már halkan ketyegnek többnyire, ugyanakkor quartzok között is előfordul hangos(bár ez is ritka)... épp nh35-ös óra van rajtam és tök halk, de egy Timex quartzom ide hallom a polcról.
Amit kinéztél rémlett, hogy láttam hasonlót..és meg is lett : [Ali-s link] , 39mm - sem nem nagy, sem nem kicsi,(49mm l2l-al) szintén nh35. De a lényeg-negyedáron, Belgiumból is lehet rendelni négy verziót.[ Szerkesztve ]
-
-Gabesz-
senior tag
válasz -Gabesz- #232487 üzenetére
Talán még annyit kihagytam, hogy a hátlapon a megjelölt szerkezet a régiben E670 az újban pedig E660. Nem tudom ezek miben térnek el.
Ami még feltűnt, hogy a réginél a hátlapon szimpla 'titanium' felirat található, míg az újabbon a csaton és a hátlapon is a 'base titanium'Ha valaki tudja ezek az eltérések mit takarnak, ne tartsa magában
-
Putyin90
senior tag
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Szervizelés az gyártótól függ, általában 3-7 év között változik Analóg quartz-okat is kell de ott szerintem ez az idő jóval kitolódik az előzőhöz képest! Azért túrázáshoz szerintem teljes mértékben használható, hegymászáshoz én inkább egy extrémebb quartz-ot választanék, mondjuk valamilyen G-Shock-ot.
Szobában van 2 db automata egy Orient és egy Pagani Design. Az utóbbi Seiko szerkezetes de nem érezném hangosnak, mellette a sima ébresztő óra hangját lehet csak hallani, de ha az ágyad mellé teszed az éjjeli szekrényre akkor talán, de ez is ember függő szerintem.
A hideg meleg igen befolyásolja, mert a felhúzott hajszálrugó ami az energiát tárolja érzékeny lehet a hőmérsékletre.
Ha tényleg nagyon extrém lesz a helyzet akkor néznék egy G-Shock-ot vagy egy ProTrek-et.
RuszkiAz optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
cog777
senior tag
Na, meg egy kerdes.
Ezeket a mechanikus orakat mennyi idokozonkent kell elvinni szervizelni?
Es az analog de qvartz orakat?HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
cog777
senior tag
Lenne par kerdesem az automata orakkal kapcsolatban.
Kineztem egy 37mm-es Seiko NH35a-s orat , reklamozzak hogy turazashoz, uszashoz vagy hegymaszashoz is nagyon jo. Szerintem azert ez koltoi tulzas lehet, nem?
Egy finom onfelhuzos oraszerkezet azert eleg erzekeny lehet a razkodasra. Csak erdekel h pl futast vagy a hasonlo razkodast mennyire viselne el alkalmankent. (Nem tervezett futas pl a buszra )Az ora pontossagat a hideg es meleg is befolyasolja, tehat az evszakok, jol gondolom?
Milyen hangosan ketyeg vajon? Ejjeli csendben vajon hangosnak tunik? Eleg csendes kornyeken lakunk, elszoktunk a hangos varosi zajtol.
Mar elegge leszukitettem mit szeretnek, ez az egyik ora. Masik az nagyobb, egy 42mm-es Wenger, ami a meretaranyosan kinyomtatott es az alkaromhoz tett orapapir szerint eppen a csuklom egyik szeletol a masikig tart, es a l2l-ja 5cm. Nincs nagy csuklom kb 17cm. De ennek ellenere ez sem nez ki rosszul, persze ez nagyobb modernabb stilust kepvisel.
Hat, szivem szerint mind a kettot megvennem, de egyellore csak egyiket fogom.
A Wenger sima elemes valtozat, tehat kb nem igenyel napi-heti torodest, amig az automatanak lelke van az en vilagomban amolyan steampunkos - steam nelkul.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
-Gabesz-
senior tag
sziasztok!
Van valakinek infója, hogy a régi és az új citizen promaster sky miben tér el egymástól?
Tehát a régi az as4050-51e, az újabb pedig a cb5850-80e.
(Titán kivitelben, de van sima nemesacél verzió is (as4020 és Cb5860))Eddig annyi infót kaptam, hogy az új kiadás, több jeladó torony jeleit tudja fogni, viszont a stoppere csak másodperc pontosságú, ellenben a régebbi kiadás 1/20-ával.
Ezen kívül a régi hátlapja dombornyomásos, az újé gravírozott.
Valamint az új, világidős a régi zónaidejével szemben. (ez nem biztos) -
dzsi23
addikt
válasz marquuard #232482 üzenetére
Kínából rendelhetsz, és ha szerencséd van, akkor illeni fog a tok görbületéhez (de esélyesebb, hogy nem), viszont az 98%, hogy a tokfülek vonalát nem követi a végszem. Egyszer-kétszer láttam már olyat, hogy nem volt csúnya a végeredmény, de tökéletesen passzoló fémszíj csak akkor létezik, ha a gyártó csinál az órához (bár még olyankor is lötyög néha ), vagy ha valamelyik szíjgyártó ráveszi magát, hogy csináljon egy népszerű modellhez... mint a strapcode némelyik Seikohoz, Orienthez.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Seiko 5-re hol tudok passzoló jubilee szíjat venni? SRPB91K1. Strapcode-on SRPD-k szerepelnek a kompatibilitási listán. Nekem az lenne a lényeg, hogy az end link is passzoljon.
PSN ID: marquuard
-
törölt tag
Utálod? Szereted? - Seiko SKX009 bemutató: Youtube
-
-
Szulita28
senior tag
Egy igen figyelemre méltó darab érkezik holland barátunkhoz. Hétfőtől lehet rá rendelést leadni, a bevezető ár sztem igen korrekt érte. Végre vmi újszerűség a 7750-ek tengerében .
Ill. jön egy rakás új Zelos diver is, 40 mm-ben. Hianyoltátok az ilyen méretű búvárokat, hát tessék Ráadásul NH35-os werkkel, szóval az ára sem lesz szvsz. elszállt.
[link][ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
trassher
addikt
Ruszki, Polarstar köszönöm!
Redmi Note 7
-
Ruszki
senior tag
válasz trassher #232461 üzenetére
Na szuper!
Akkor az összkép teljes mértékben pozitív!
Használd egészséggel!
Hát igen, limitált de nem választhatsz a sorozatból...
Annyi baj legyen![ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
trassher
addikt
válasz #97571072 #232459 üzenetére
Köszi! A Ray-el indult az órázás még 2013-ban, a doboz alapján nem vásárolok gyakran. Egészen 2020-ig az volt az egyetlen órám.
Ruszki:Első benyomás alapján minőségi az árát is tekintve. Kényelmes, a szíj egyszerre puha és kellően merev. Tetszik, hogy kevés rajta a polírozott rész. A chrono funkciógombjai és a tok 2 oldalán a finom letörés, más semmi. Súlyra kellemes, a gombok nyomáspontja és érzete is okés. A hátlapi gravírt nem értem, mármint minek mi köze az Aston Martin-hoz de legalább nem gagyi. A számlap színei nagyon tetszenek, képek alapján féltem túlságosan harsány de a valóságban egyáltalán nem. Kellene valamilyen nyári szíj rá ami nem nato. Gumi vagy vászon csak még nem találtam. Ugyanitt nyárra tropic szíj kerestetik a Steinhart-ra.
Szerk.:Ami viszont szerintem csak vevőcsalogatás az a limtált széria. A hátlapon az Azton rendszáma LE150, viszont sehol sincs jelölve, hogy az adott óra hanyadik. Nekem ez nem von le az óra értékéből csak érdekesnek találom.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
-
-
Ruszki
senior tag
-
-
törölt tag
Ejha...
[link] -
No.01
őstag
válasz dzsi23 #232440 üzenetére
Huhhh! Ez talan meg vaganyabb is... igaz szvsz nem valo mindnekine... de nekem bejon!
Mutatom is holnap a kolleganak, majd, h elkapkodta a vasarlast
Egyebkent - bar valoszinu itt a tobbseget nem erdekli - de lesz U50-bol quartz valtozat is.
Igaz a mikor meg kerdeses mert nekem tavaly decemberben azt irtak, h jovo tavasszal most kb 1 honapja meg azt, h leghamarabb Q3 ami szerintem annyit tesz, h orulj, ha beteheted a fa ala...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Horvi
őstag
válasz Ruszki #232441 üzenetére
Ja hogy jaaaa, oké akkor most már tudom
#232442 fagyalllo Köszi szépen megnézem ezt is aztán majd tesóm dönt. Vagy én ha rászánom magam és veszek én is egy M5610-et
Ilyen puhább szilikon szíjra van esetleg ötletetek? Sajnos még nem tudtam megtapizni a gyári szíjat csak tesóm elmondása alapján tudom mondani, hogy valami puhább szíjat keresne rá.
Hello darkness, my old friend...
-
Ruszki
senior tag
válasz Horvi #232437 üzenetére
Szerintem jónak kell lennie, mivel az egyik mintaképen pont egy M5610-es van!
Múltkor, ment egy nagyobb beszélgetés M5610-hez való óraszíjakról és hozzá tartozó házról igaz azok majdnem, hogy átlátszóak voltak csak más-más színekben.
Talán én is linkeltem be.
Volt akai vett már meg kell kérdezni!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Öcsémnek van egy Casio M5610-e és nem tetszik neki annyira a gyári szíj. Kellene hozzá valami nato strap. Ha jól látom van hozzá adapter, és az lenne a kérdésem, hogy itt nincs felsorolva az adott óra. Jó lehet ez hozzá? Vagy az 5610-eshez nem passzolna ez az DW5600-as adapter?
Illetve valakinek ötlete utángyártott szíjhoz ami jobb mint a gyári? Puhább/rugalmasabb kellene.
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
nbukta77
addikt
Szep Napot.
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
Sungoo
addikt
válasz gipsztigris #232428 üzenetére
Főleg úgy, hogy ez a második regem. Az első néhány év elveszett. És nem vagyok öreg!
-
No.01
őstag
válasz Eugene Roe #232424 üzenetére
En eleg oldschool csavo vagyok es sajna nemigazan hiszek az ilyen univerzalis dolgokban...
A kollegam Sinn U50-e nemreg erkezett meg. En ma talalkoztam vele eloszor es baromira tetszik, de termeszetesen nagy az en csuklomra... viszont maga a szij es a csatt kombo elegge bejon... persze kerdes, h kisebb kezen es masik oran mikent mutatna... -
No.01
őstag
Sziasztok,
Ha v.mi valoban minosegi szilikon szijat keresek akkor gondolom a Hirsch az egy jo alternativa (esetleg meg a Barton)
...ha viszont olyat batorkodnek keresni ami nem a standard csattal van szerelve akkor mi johet szoba?? -
Eugene Roe
őstag
válasz Nyx89 #232420 üzenetére
Citizen 36-38-nál kezdődik.
Én ezt használtam megelégedéssel 5 évig, 2 éve pedig a nagyapámnál beater kertész óra. Kisebb, nagyobb csuklón is jól áll szerintem, napelemes, 100m, van több színben is, kívül textil belül bőr (vékony) szíj. A szíj a gyengéje, 3-4 évet bír
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
fagyalllo
őstag
válasz Nyx89 #232418 üzenetére
Igazából nincs mit ajánlani, nagyon konkrétan leírtad az elképzeléseidet, nézz szét a boltok kínálatában és vedd meg amelyik tetszik és belefér az árba. Érdemes figyelembe venni a csuklója vastagságát, mindkét fajtából vannak igen méretes példányok.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Nyx89
aktív tag
Sziasztok!
Kis segitseget szeretnek kerni, kozepiskolai "ballagasi" ajandeknak szeretnek egy karorat unokaocsemnek.
Árkategória 30k korul, itthonrol, lehetoleg mar jovoheten megrendelnem
Használt vagy új Csak uj, szamlas garis
Kvarc vagy mechanikus Kvarc
Mire használnád Ez egy erdekes kerdes. Eddig nem hordott orat egyaltalan igy 2 opcio fordult meg a fejemben.1. Mindenapra egy alap G-Shock, amit nap mint nap hasznalhatna
2. Egy "elegansabb-sportos" Edifice vagy hasonlo, amit alkalomszeruen hordana. Mivel eddig ugysem hordott orat, ezt tartom jobbnak, hisz ha meg ha csak a fiokban is pihen egy ido utan legalabb emleknek megmarad.Meret szempontbol legalabb 42mm kellene neki, de szerintem 43-44 lenne az idealis a csuklojara. (Esetleg 46 ha szamitasbavesszuk h a korosztalya kedveli a kicsit nagyobb orakat, Gshockbol sztem az 50es meretuek popularisabbak ott valoszinuleg az lesz)
Tudnatok ajanlani valamit?
Elore is koszi!
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
Seiko vasúti SZOLÁR karóra!
50 éves partneri kapcsolat, limited
[link]
[link]ilyen [link] nagyon kellene.
Hogyan lehetne megtudni, hogy jó-e a mi(Frankfurt) rádiós jeleinkre?"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
SOAD19
addikt
válasz fagyalllo #232366 üzenetére
Milyen részekre gondolsz? Ha jól látom a lünetta polírozott és a tokfül felső élén is végig egy vékony polír végig a lünetta mellett a másik fül végégig.
#232367csabulaxi
Biztos, de engem megvettek, ez a számlappal, mutatókészlettel.#232368dzsi23
Kell nekünk, ilyen jó izléssel rendelkeznünk...#232377trassher
Felőlem nyugodtan leszedhetik, abban az esetben, ha minden egyes csillag elvételével csökken az ára 60-70k-val.#232397dzsi23
És én még a Sinn-ék 50 euros szállítási ktg.-t sokalltam... -
Land
veterán
Elvileg meg kell kapnunk az órákat :
Cikk : [link][ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
dzsi23
addikt
válasz cog777 #232405 üzenetére
"Nem csak hogy automata felhuzos, de kezzel is fel lehet huzni."
Magic... ma már minden automata ilyen. 1-2 régi Seiko modellt kivéve, pl. az SNZG, amit korábban említettél.
#232404 jeni:
Szerintem épp azért emelték a szállítást, mert rájöttek, hogy elcs.sztek valamit, és nem akarják, hogy több rendelés érkezzen be, amíg nem orvosolják a hibát. -
cog777
senior tag
Hat, nem jon be az oldaluk. Remelem nem atveres, mert vegre talaltam olyan orat ami nagyjabol bejon. Nem csak hogy automata felhuzos, de kezzel is fel lehet huzni.
Kesobb megnezem, lehet megtelefonalom oket hogy van a visszakuldes menete ha ugy esne ...
A Trustpilot-on jo ertekelest kaptak - ha ez jelent valamit.[ Szerkesztve ]
-
cog777
senior tag
Talaltam egy uj markat, soha nem lattam meg (bar ez nem nagy teljesitmeny)
Rotate North
Ismeritek? Milyen a Seiko NH35a mechanika?Egy szamomra szimpatikus (teljesen letisztult) kisebb model:
Meretek: 38mm/40mm (koronaval), L2L: 43mm, mechanikus (Seiko NH35a), onfelhuzo, 100m vizallosag, Zafir uvegTerrain Cat.1 Field
Atlantic Black (41mm/46mm) 300m sosviz allo.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Nimda #232401 üzenetére
Ki tudja...
Egyéb:
Előfordult már veletek, hogy rendeltetek valamit, de mire megjött beleszerettetek valami másba? Akár óra, akár szíj... jelen esetben csak egy szíjról van szó: az MKS-től rendeltem egy vitorlavászon szíjat a fekete Casiomhoz, de nem bírtam kivárni, hogy megérkezzen, és az ocsmány gyári szíjat lecseréltem a kissé kopottas piros paratrooperre, és annyira megtetszett, hogy nem is akarom levenni róla (persze, azért rápróbáltam a feketét).
Egyébként az MKS szíj tényleg nagyon jó, puha és kényelmes, ahogy pikkubee is írta [link] , szerintem rendelek majd 20 millisben is. Főleg, hogy a 22 millist így most nincs is mire ráraknom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest