Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
v-paci
aktív tag
válasz Misi1979 #22499 üzenetére
Igazából, ami nagyon tetszik az a Spirit of Liberty ezüst számlappal, kék mutatókkal bár az egy kicsit többe van, mint amennyit szánnék rá.
Megalkuvásként valószínűleg majd egy olcsóbb Jazzmaster lesz, vagy inkább eltolom a 30-ik születésnapom pár hónappal
"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."
-
doc
nagyúr
na jo, akkor most megkernek mindenkit hogy az eddigi ovodast stilust legyetek szivesek mellozni
ne kelljen mar pofonosztassal rendet rakni...
toroltem fel oldalnyi hozzaszolast, de ha nem hagyjatok abba, bizisten megporgetem a banhammert -
t-bali3
senior tag
válasz WiZARD #22462 üzenetére
Megértem az álláspontod, közben rájöttem annyi változó van egy korrekt összehasonlítási modellben, amennyit nincs kedvem számolgatni vele (árfolyam, referencia kamatok, stb..), mert tényleg jól hangzik az 5,4%-os dollár kamat, csak ugye nem Amerikában vagyunk. Nem mindegy mikortól indítjuk az idősorokat + az sem mindegy milyen modellről beszélünk...
Én sohasem fektetném ebbe a pénzem, de ez én vagyok.[ Szerkesztve ]
-
v-paci
aktív tag
Kár, hogy itt nincs tahótlanítok funkció, mint egyes más fórumokon. Sok bosszússág megelőzője lenne...
Chrono 24-ről vásárolt már valaki? Mi a menete?
"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."
-
SyntaxeError
tag
Ez a kis Bucherer annyira tetszik, csak mindenképp fel kéne újítani.
▄▀▄ Az Apple egy életérzés
-
rajnamik
csendes tag
válasz darvak #22481 üzenetére
Na most óraügyileg hogy állsz? Van valami befutó?
Nem, nincs. Most szeretnék előbb egy Galaxy S III-at venni. Aztán majd jöhet egy klassz óra is, de még nincsen meg hogy melyik. A kavacórák fejlesztése szintje kb az ős GSM-telefonok szintjén leledzik. Szóval van vagy 20-25 év lemaradás. Nézegetem én őket, de nincsen kedvemre való. Meg vastagok, durung-kivitelűek, keveset tudnak, csúnyák, pontatlanok, elavultak, stb. Lassan már egy rádiótelefon csak fele olyan vastag mint egy karóra. Azért ez nincs így jól. Talán majd egyszer lesz kedvemre való, de most úgy tűnik, hogy jobban járok ha egy telefont kötözök fel a csuklómra, ha rendes óra-képet szeretnék látni.
Vagy kötözzek fel egy ipod minit?
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
Ízlések és pofonok.
Vannak, akik a kvarcórákat szeretik, vannak akik a mechanikusokat, vannak akik a digitális kijelzőseket, vannak akik az analóg-digit, vannak akik a kronográfokat, vannak akik a búvárórákat, vannak akik a napelemes órákat, vannak akik a.....
Mért nem férhet meg egymás mellett mindegyik Persze ebben a topikban!
Hiszen mindegy az órák melyik válfajáról légyen is szó, végső soron mindegyik óra, tudtommal ez meg egy órás topik.Kép illesztés meg mióta lenne tiltott? Igazán nem értem hol itt a probléma. Egyszerűen egy cseppet túl lelkes! Ez legyen a világon a legnagyobb vétek!
Másrészről rajnamik kicsit túlzásba esel, mert nem kell minden órát beillesztened, amire rálelsz, hiszen akkor sose lenne vége, az már tényleg spam-ontás.
A mechanikus kontra kvarcórás ütköztetéseknek-ócsárolásnak meg tényleg semmi értelme.
Objektíven szemlélve sincs, nem is érdemes ezen rágódni, kár a fáradt gőzért!
Ettől még nincs semmi gond azzal, h kvarcokat szeretsz, csak tisztelettel kell egymás felé fordulni, aztán nincs is probléma, ha más nem vevő rá, ne próbáld meg erőszakosan meggyőzni róla, fogadd el.rajnamik
Na most óraügyileg hogy állsz? Van valami befutó?[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz rajnamik #22466 üzenetére
Nem is azt mondják, hogy az az óra tartja az értékét amit futószalagon gyártanak. Nem a 2-500k-s órák a jó befektetésnek amiből naponta gyártanak többszázat, hanem az egyedi, limitált számú, inkább 1m+ kategóriák, de abból sem mind. Bár ezt már jópárszor próbálták elmagyarázni neked, de feleslegesen. Ugyanazt hajtogatod. Képtelen vagy különbséget tenni, az egyedi, limitált órák és a tömeg órák között.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
-
rajnamik
csendes tag
válasz WiZARD #22465 üzenetére
ok, 10 év múlva meg látjuk melyik tartja/növeli jobban egy értékét.
egy elavult, pontatlan, automata által fosott arany Rolex
vagy egy szupermodern műanyag quartz TimexHatalmas butaságot írtál le most ide! Ugyanis egy műanyag kvarcóra mindennapi használati tárgy, nem pedig kincsképző eszköz. Pontosan olyan mint az eldobható öngyújtó. Használjuk, eldobjuk, ennyi volt a sorsa. Ez a fogyasztói társadalom. Elvileg már 22 és fél éve ebben élsz. Talán ideje lenne tudomásul venni.
-
WiZARD
addikt
válasz rajnamik #22463 üzenetére
ok, 10 év múlva meg látjuk melyik tartja/növeli jobban egy értékét.
egy elavult, pontatlan, automata által fosott arany Rolex
vagy egy szupermodern műanyag quartz TimexSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
rajnamik
csendes tag
válasz WiZARD #22462 üzenetére
feltételezhető, hogy nőni fog az értéke, az elmúlt 50 év trendjei alapján
Nem, ez nem így van! Kétszer is volt benne hullámvölgy. Alapos ok van azt feltételezni, hogy most egy meredek zuhanással egy hatalmas hullámvölgy jön. Talán a végső. Onnan már nem vezet majd felfelé út.
Indokok: Bőséges a kínálat, vásárló alig. Emberkéz érintése nélkül (vagy igen csekély emberi munkahányaddal) készülnek ezek az elavult szerkezetek. Szó szerint fossák őket az automaták. Használati értékük pontatlanságuk miatt szinte a nullával egyenlő. Ékszer értéke pedig csak a nemesfém/drágakő-berakással készülteknek lehet. A többinek nem.
Minden változik. Hamarosan rájöttök, hogy rossz beruházás volt ilyesmivel foglalkozni. It's Real. Ez a valóság.
Persze lehet e jóindulatú figyelmeztetésemet rosszindulatú módon flamelni, de a jövő úgyis eldönti kinek volt igaza.
-
WiZARD
addikt
válasz t-bali3 #22435 üzenetére
szerintem más dolog a gyűjtés, és 1-1 egyedi/értékes példány kifogása, ami valóban igényel hozzáértést, és más egy nagy értékű, neves, nívós óra megvétele, amiről feltételezhető, hogy nőni fog az értéke, az elmúlt 50 év trendjei alapján.
évi 5.4%-os $ kamat, az elég jól hangzik
ha csak az inflációt nézem, akkor az 1986-ban 2800$-os cucc, az elvileg 2012ben 5900$ körül lenne, szóval itt bőven van reálhozam(persze ha szervizköltséget számolunk, vagy egy esetleges sérülést feltételezünk, akkor picit módosul az eredmény...)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Psych0
őstag
Amúgy itt csak karórákról megy a diskurzus, vagy asztaliak is jöhetnek?
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
seiko
senior tag
válasz Zen Master #22440 üzenetére
Sok sikert hozzá, de én a legmélyebb tiszteletem mellett maradok itt! ;-)
-
seiko
senior tag
-
-
pohár
félisten
válasz SyntaxeError #22451 üzenetére
ki az isten ez az ember? én nem jöttem még rá
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
SyntaxeError
tag
válasz tupacamaru #22450 üzenetére
Ne bántsuk a fogyatékosokat... "Linkelgessen csak"
▄▀▄ Az Apple egy életérzés
-
tupacamaru
veterán
válasz norbertb88 #22448 üzenetére
Sose fog.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
ans
aktív tag
válasz rajnamik #22445 üzenetére
Akkor ez való neked:
[link]
Évi 1 percen belül van. (A specifikáció azt hiszem évi +/- 20 mp). Naptárt nem kell kéthavonta állítgatni. Igaz kisebb, mint a ma divatos órák, a klasszikus Rolex méretnél is kisebb egy kicsivel. Sajnos újonnan már nem kapható.[ Szerkesztve ]
-
Wg5113
aktív tag
válasz rajnamik #22445 üzenetére
Én is néztem,benne volt az utolsó négyben amiből döntöttem.Ez hasonlít az omega seamaster-jére,a csatja meg a Rolex jubileére.Hivatalos seiko kereskedőnél más kinézetű a csat. ez érdekes,de lehet,hogy a szerkezetben is két kővel több van.Ez is egy remek óra,biztos sok örömöd lelnéd a viselésében.
-
Wg5113
aktív tag
válasz Empsepo #22442 üzenetére
Köszönöm.Talán annyit tudnék még hozzáfűzni, hogy megértem az érdeklődök nagymérvű tanácstalanságát óra vásárlásnál.Én is legalább 5-600 db seikoból választottam.Hatalmas választék van szinte már túlzás.Aki semmit sem konyit hozzá annak szinte megoldhatatlan,hiszen a külső alapján szinte biztos,hogy nem a számára megfelelőt veszi meg.Ezen a topicon mindenki kap segítséget,ezért örülök,hogy rátaláltam.
-
rajnamik
csendes tag
Ez mi? Tetszenek ezek a fajta mutatók.
Tetszik ez a méretmegadás:
Egyébként az Amazonon 22$
[ Szerkesztve ]
-
Zen Master
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
válasz Mariner #22388 üzenetére
Szerintem ez messze nem ilyen egyszerű...ahhoz, hogy valaki az óragyűjtésen keressen nagyon bele kell ássa magát és messze nem biztos, hogy végül eléri a célját. Ilyen téren segítséget sem egyszerű találni, mert nem mindenkinek van az ismerősei között egy-egy "becsületes" és "segítőkész" nepper/hozzáértő.
Én úgy érzem rövidebb távon (1-3 év) csak nepperkedéssel lehet keresni, de az nem befektetés, hosszú távon (5-15 év) sok pénz kell ahhoz, hogy egy jó vételt kifogjon az ember. Szerintem is a speciális kiadásokkal lehet jól járni, de azokat meg is kell fizetni.
Ekkor még nem is beszéltem a sok rizikófaktorról, ha az ember hordja az óráját (véletlenül megüti, megkarcolja), továbbá a szervizelésre is kell gondolni. mennyibe kerül kb egy átlagos 5 éves Rolex szervíz?
Azért meg, hogy otthon álljon, hát...A táblából sem olvasok ki akkora tuti üzletet, ha kinézek például egy megfizethetőbb változatot:
"Steel and Gold Datejust TT - 116233 Jubilee"
Ennek ára 1986 és 2012 között 2800 dolláról 10 900 dollárra emelkedett. Ha arra a 26 évre kiszámolom nagyjából a hozamát olyan évi 5,4%-ot kapok és akkor semmilyen addícionális költséget nem vontam le belőle. Szerintem ez még a mai problémásabb helyzetben is messze elérhető biztonságos bankbetétek mellett.Imádom az órákat, remélem lesz több komolyabb példányom is, de az biztos, hogy soha nem fogok befektetésként gondolni rájuk!
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #22429 üzenetére
Nyugodtan megveheted bármelyiket, nem fogsz mellényúlni.
Kiváló ETA szerkezeteket használnak a szépen kivitelezett tokokban. -
norbertb88
tag
Az Auguste Reymond órákról van valakinek valami infoja?
Láttam a babosszalon.hu-n, hogy most a klasszikus fazonokat féláron tolják.
Van egy totál klasszikus forma, enyhén vintage stílusú számlappal, bőrszíjjal 27k-ért. Az öcsém pont ezekre bukik, lehet meglepem vele, ha azt mondjátok, hogy jók..... -
csabulaxi
senior tag
tetszik ez a fekete-piros összeállítás, de az ára
Gondolkodom ilyen piros percmutatót rárakni a narancsomra, fotoshoppal ki kellene próbálni.
ennek csak a számlap színe tetszik ( a pvd-t nem csípem)
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Ribi
nagyúr
-
rajnamik
csendes tag
válasz darvak #22422 üzenetére
Köszönöm, látom, nem tetszik.
(#22421) seiko: Baszki napi két másodpercnyi a különbség, ez szerinted óriási eltérés????? Igen baszki, nagy! Miért nem óránként nézed a pontatlanságot? Vagy mi lenne, ha percenként néznéd? Szóval ez az érved egy bullshit! Havi egy perc is sok, de annyit még elviselnék. Havi 5, vagy 6 percet meg már nem. De nézhetjük féléves szinten is, mert akkior szoktam a téli/nyári átállást csinálni. Érted ezt
megrögzöttkedves fórumtárs?[ Szerkesztve ]
-
rajnamik
csendes tag
Valakinek van ilyen?
Ez hogy világít vajon?
-
jookomak
őstag
Eta-t (és a többieket) tokozza a legtöbb svájci gyártó. Omega, Breitling már módosítja, illetve vannak saját szerkezeteik is. Szokták mondani (ugye seiko), hogy a Rolex a legolcsóbb manufakturális szerkezet. Ők már teljesen sajátot használnak. Innentől árban fölfelé vannak azok a gyártók, akik abszolút maguk készítik a szerkezetet is. Pl. Iwc, Jaeger...
A svájci kronós szerkezetű órák 300-350k huf-nál kezdődnek, és innen elég nagy a szórás árban felfelé.
Azt a rolex replikát úgy hívják, hogy hamisítvány, és tuti nem az a szerkezet benne.
A TAG carrera-ból mondjuk van pár saját szerkezetes specialitás, de azok még ennél is drágábbak. Amúgy ez a 3000 dollár (eur) magához képest reális. Itthon is hasonló pénzért árulják. [link]
[ Szerkesztve ]
-
rajnamik
csendes tag
válasz darvak #22411 üzenetére
Ettől tartottam, 4-5 perc nekem már sok.
(#22412) seiko: A svájci kronométer szabvány napi plusz hat, mínusz négy másodpercet enged meg! Ez nem kristálytiszta. Jól értem, hogy sietnie bőven szabad, de késnie nem?
(#22413) WiZARD: Ha napi 10" alá lehet szabályozni (lehet), akkor az már kiváló eredmény.
De kötelezően nem várható el tőle!!!! Hát ez gáz. Végleg feladtam a mechanikusokkal való szemezést.[ Szerkesztve ]
-
orvil
tag
válasz jookomak #22407 üzenetére
koszi az infot.
google szerint ez a szerkezet $400 ujonnan, viszont ir egy rolex replika orat is ezzel a szerkezettel, ami $300 cakkpakk.
ezek szerint maga a "tokozas" a maradek $3000dollar a Tag Carrera eseteben (mert ebben az esetben meg a gondolatot is elvetem, hogy megvegyem)?naiv kerdes, van esetleg olyan gyarto, aki "sajat" szerkezetet gyart, vagy minden "luxusoraban" hasonlo elven mukodik a leosztas, eta/xy/zy szerkezet, majd egy meregdraga tokozas?
-
törölt tag
nem gondoltam, h a felvetésem ekkora vitát generál
Megnéztem a linkelt honlapot, ott az elmúlt 6 évben a daytona ára 50-60% körül emelkedett.Nekem az is elég lenne, ha stabilan 10%-ot hozna.
Valahogy egy zsír új boxban tartott jobban vonz, mint egy akár szuper állapotban lévő használt...Továbbá tetszik a mobilitása, pl. egy óra a kézen nem szúr szemet, de ugyanennyi kp. ha menni kell valahonnan, vagy a banki tranzakciók.Lehet, csak túl paranoiás vagyok
Meg fogok próbálni alkudni az árából, elvégre ő próbál eladni, nem én venni...Illetve, a részletek, hogy mikori daytona, mik az esetleges extrái stb.
Köszönöm a sok hasznos véleményt.Megnyugtattak, h van értelme a gondolatnak
-
-
WiZARD
addikt
válasz Mariner #22388 üzenetére
legalább 3 ismerős ugrott be elsőre, aki még csak nem is gyűjtő, mégis van Rolex-e (ez AZ órája, amit mindennapokban hord)...
szerintem ez csak pénz kérdés.tucatot úgy értettem, hogy folyamatosan nyomják a daytonákat, ezzel szemben akár csak egy Panerai is limitáltabb, hisz ott ha jól rémlik, akkor minden modell/típus limitált 500-2000 körüli darabszámokban készül.
amúgy jogos, hogy talán érdemesebb régebbi órát venni, főleg ár alatt (mindig van aki megszorul, és gyorsan akar szabadulni).
de azért nem árt tisztában lenni a márkákkal, piaccal stb.
pl itt a Fortisom, ami svájci, márkás, nem a legnagyobb nevek közé tartozik, de talán nem rossz, némi múltja is van. a listaáron 700k körüli órámat 1.5 évesen, papírjaival, dobozával, hibátlanul 240ért vettem, elég jó ár volt, de egy neppertől vettem, szóval gondolom ő is keresett rajta... (nem befektetési céllal)
ugyanakkor a 3 éves Omegámért egyből az újkori ár 70%-át ajánlotta a nepper, amikor beszélgettünk.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
rajnamik
csendes tag
Egy ilyen óra a gyakorlatban mennyire lehet pontos? Tudja a havi +- 1 percet?
-
badmad
senior tag
Használt igazán nagyméretű karóra érdekel ....ha van ilyen írjatok!
-
jookomak
őstag
Ez egy Valjoux 7750 szerkezet, ahogy nézem. A TAG szereti átnevezni a szerkezeteket. Ha rákeresel a topikban a 7750-re, akkor találsz pár vélmeményt. Többek szerint drága, nehéz szervízelni. Amúgy szerintem a svájci mecha chronok úgy, ahogy vannak túlárazottak. Ugyanakkor nincs alternatívájuk, szóval azért annyi, amennyi.
Ja és szvsz a Tag is túlárazott pl. egy Certinához, Tissot-hoz képest. -
orvil
tag
Tag Heuer Calibre 16 Automatic Chronograph 41 mm szerkezetrol van valakinek valami informacioja? Megbizhatosag, avg szerviz intervallom, stb (laikus vagyok ).
Ezen kivul a Carrera szeriarol ha esetleg meg lenne valakinek valami infoja, nagyon tetszetos darabok.
Nem tularazottak, megerik a penzuket?
koszi elore is -
rajnamik
csendes tag
Nem semmi, mi? 53 milla.
Nah, ez tetszik! Befektetésnek ajánlva, mert ér az még nemsokára akár százat is!
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz rajnamik #22399 üzenetére
Kicsit próbáld meg tolerálni, illetve elfogadni azt, hogy mi szeretjük, és tiszteljük a mechanikus órákat. Végül is innen indult az óragyártás, nem kvarcokkal kezdték.
Autós hasonlattal élve egy új Suzuki swift is megfelel arra, hogy elvigyen innen oda, van benne klíma, meg légzsák, és abs, de ha választani lehetne, akkor inkább beleülnék egy 40 éves amerikai izomautóba, amiben nincsenek meg ezek az extrák, rosszabbul fekszi az utat, többet zabál stb. de nagyobb élményt ad minden egyes alkalommal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Lexus, Toyota topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Magisk
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.