Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mercutio_
félisten
-
Ruszki
senior tag
válasz @mriya@ #197288 üzenetére
Mondjuk itt.
Tavaly vettem itthon annyiért ha jól emlékszem, de előkeresem majd a papírokat és megnézem neked! Üdv!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz Furfangos #197283 üzenetére
Fene a Búvárokat!
Itthon jelenleg van egy Casio MDV-106 és egy Orient M-Force Bravo EL0A003M.
@fagyalllo: +1
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Zoltán124
kezdő
-
Ruszki
senior tag
válasz Zoltán124 #197281 üzenetére
Ezt le tudnád szűkíteni!? Így szerintem elég nehéz, próbálj meg több szempontot megadni!
pl.:analóg, digitális, fém, műanyag, stb, stb.De így én azt mondom CASIO!
GW m5610.
Kvarc, Solar, Multiband 6, és kb olyan 30.000HUF[ Szerkesztve ]
-
Zoltán124
kezdő
50ezer alatt szerintetek melyik a legjobb quartz illetve solar karóra?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Furfangos
tag
válasz @mriya@ #197277 üzenetére
Persze 3x is hívtam, nem vették fel, vissza nem hívtak. Ráadásul nincs is raktáron nekik csak kb 3 db óra. 6 hetet írnak várakozási időt, 30% élőleg, és át kell venni a terméket ha nem tetszik akkor is, mert különben bukik az előleg.
Ezeket inkább kihagyomwww.carpinfo.hu
-
titán
válasz @mriya@ #197272 üzenetére
Tudod, hogy mihez? Vagy csak tippelsz? Van-e marketingosztály az óragyártóknál?
Ráadásul a duratect alpha egy felületkezelés, ami magát a tokot nem teszi keménnyé, csak a felületet. Tehát az a karc, ami a vékony felületkezelésnél mélyebb, az ellen nem véd, ott a 316 is jobban bírja.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Ruszki
senior tag
válasz Furfangos #197268 üzenetére
Ez sem rossz!Valami csak lesz! Szurkolok, hogy összejöjjön!
Világ összes pénze sem lenne elég, azokra az órákra ami tetszik és meg is venném!
[ Szerkesztve ]
-
Furfangos
tag
-
Furfangos
tag
válasz Fall-N #197254 üzenetére
Igazad van, én hibám.
Mentségem talán annyi, hogy kb 3 éve az Orientet használtam strandolni és eddig kutya baja sem volt. Most is úgy volt hogy csütörtökön még semmi baja , péntek esti fürdésnél meg beázott..
Tanulópénz megvolt. Bár azt hiszem kiszolgált mert kb 30 ezerért vettem 2010 ben..
Ebben ennyi volt.
Következő oráknál majd figyelekwww.carpinfo.hu
-
busman
veterán
válasz SeatZola #197218 üzenetére
Szia! Beletetted a bogarat a fülembe,ezzel a fényevő dologgal. 3 automatám van,nem okoz gondot(legalább eddig nem okozott) a havi egyszeri beállításuk. Viszont most akarok egy fényevőt,de nagyon😂
A képen szereplőről lehet tudni valamit? Valami hasonlót keresek, lehetőleg koronázására.[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
csabulaxi
senior tag
válasz schawo #197261 üzenetére
Kaptam, de tetszik a látvány és hát viselve jött elő a dolog, erre nem gondoltam előre.
Volt gépen, ami csak 4 mp eltérést mutatott és hát ők "annyiért nem bontanák meg".
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
válasz t_a_m_a_s #197246 üzenetére
Akkor már legalább 3-an vagyunk.
2017 januárban megvettem a rádiós Citizent azóta szinte nem akarom levenni,
Azután tavaly októberben kaptam a Stein GMT-t, aminek mikor leírtam a bajait kiátkoztak innen.
A napi 10-15 mp sietés miatt és a "Rolexnek nézik" érzés miatt nem nagyon hordom.
Nyáron a gyári szervizben rendbe rakattam a Seiko Monstert, vittem nyaralni, de a 2 hét alatt kétszer kellett 5 percet visszaállítani.
Így nyaralás végén ment a fiókba és azóta csak a Citi van a kezemen.
Minden reggel megnézem, hogy pontosított-e (mert lelke van ) és igen kb. 90%-ban a legnagyobb vétellel.
Bármihez képest atompontos , mindig.A legnehezebb órám , ezt nagyon bírom, a legszebb polírozású, a legjobb fémszíjú (Stein szégyelld magad), a mai napig nincs karc rajta, indexre üt és még mindig tetszik.
Ami a legtutibb, hogy kronográfos (is) azaz van 3 segédszámlap , de a nagy másodpercmutató mindig megy körbe.
A lelkevan mechanikusokhoz meg lelketlen (főleg kínai) elektromos forgatót használni, hát....
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Zoltán124
kezdő
Ha otthon szeretnék szíjakat cserélni, ahhoz milyen eszközök kellenek?
Van egy csomó szíjam, fém, bőr, nato, szilikon, ezeket általában órás szokta nekem rátenni, de, inkább mostantól magam szándékozom ezt a feladatot elvegezni.
Eddig ha magam cseréltem a szijakat, akkor egy kis laposfejű csavarhúzót alkalmaztam, de ezt komolyabb órákon azért nem merem alkalmazni.
Köszönöm -
marquuard
veterán
Ma észrevettem egy fura dolgot DS Podiummal, megpróbálom megfogalmazni érthetően. Este fél 12 fele vettem észre, hogy a second hand mutató (ami stopperként funkcionál), a szokásos 12 órás (zero) pozíció helyett valahogy beállt magától 2 másodperccel későbbre, így a 0mp helyett 2mp-nél indult el a stopper, akárhányszor reseteltem. Mindig +2mp volt a kiinduló pozíció. Nincs is vele semmi gond, ez pillanatok alatt kalibrálható is volt 0-ra, de az órán nem nyomódott be semmi, elég határozott mozdulat kell a gombok lenyomására amúgy is.
Ez mitől lehetett?
PSN ID: marquuard
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz Fall-N #197254 üzenetére
Hááát, én 5 éve kimondottan a strand miatt kerestem meg a fiók aljából a 15 éves wr50 es casiom. Skót voltam szervizbe vinni, raktam bele elemet, egy kis gépzsírt kentem a tömítéshez, kész. Akkoriban csak a fejeseket ugráltuk, meg minél távolabb a víz alatt, medence alján. Még most is működik.
Ez a vízállóság szerintem inkább szerencse mint szabvány kérdése. 😃 -
Dudikoff.
csendes tag
válasz schawo #197253 üzenetére
Szauna után a hideg víz talán a legdurvább..😃
Az Orient xl kapcsán: kíváncsiságból megnéztem most: +18mp. Augusztus 30-án +10 másodperccel kezdtem a mérést. Két hét alatt 8mp. Nyáron pár hétig méricskéltem reggel, délben és este. Durva értékek jönnek ki, nem ajánlom senkinek!! Hordva +3 mp de egy éjszaka alatt 9-essel felfelé képes 6 másodpercet késni. Nagyon durván összevissza jár, de átlagban két hét alatt csak +8mp. Most három éjszakát élére fektetem le, és máris pontos lesz. 😃
-
Fall-N
veterán
válasz fagyalllo #197250 üzenetére
Igen ugrál az is igazság szerint, de az egy másodpercen belül 6-ot (21600 bph) vagy 8-at (28800 bph) így folyamatosnak néz ki.
Az óra forgatóval szerintem nincs semmi gond, azon kívül, hogy meg kell venni. Nem is lenne rá szükség nekem sem, ha olyan munkakörben dolgoznék, ahol fel merném venni a Seikot. De sok szerkezetet kézzel is lehet húzni, így annál nincs rá szükség. A 7S36C werket sajnos nem lehet, így marad a forgató.
@Furfangos: A strandolás előtt nem ártott volna megnézetni a tömítéseket. Így már kár érte sajnos. Bár azt nem értettem soha minek a strandra az óra feltétlenül?
schawo: Gondolom a standard 316L acélal hasonlítottak össze.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Furfangos #197231 üzenetére
Saját, sok éves tapasztalat. Nekem minden egyes órám (3ATM-től 30ATM-ig filléres kínai, drágább japán, svájci, alfa centauriról való) évek óta bírja rendszeresen a:
1. hideg vizet,
2. meleg, thermál vizet,
3. szaunát,
4. szaunázás utáni hideg merülőmedencét,
5. kutyaf..zát.Oszd be. Vagy foglalkozol ezzel az infóval, vagy nem.
-
titán
válasz @mriya@ #197243 üzenetére
"stainless steel"
Mintha ez egy konkrét ötvözet volna. Biztos vagyok benne, hogy létezik olyan rozsdamentes tulajdonságú acélötvözet, aminél ez 5x keményebb (ha most még bele sem gondolunk, hogy hányféle szabvány van a fémek keménységének mérésére), és abban is biztos vagyok, hogy létezik olyan rozsdamentes tulajdonságú acélötvözet, ami 5x keményebb, mint ez a csodatitán.
-
fagyalllo
őstag
válasz Fall-N #197249 üzenetére
Szóval az automatáknak lelke van, mert foglalkozni vele, nem csak felcsatolni, de az a foglalkozás olyan nyűgös, inkább dobjuk be a forgatóba? Érzed, ugye?
Mi az a bizonyos árszint, ami felett már csak egy mechanikus órára szabad költeni és arra miért?
Ugye olvastad, hogy SeatZola nem legtöbb kvarcórát akar venni, hanem inkább a kisebb halmazból akar választani?
Mechanikus órákból is többségben vannak az olcsó kínai gagyik, ugyanis ők készítik a legtöbb ilyen szerkezetet.
A jelenlegi Tissot órák között már most többségben vannak az olcsó, ócska szerkezetűek, legyen az kvarc, vagy mechanikus.
A mechanikus órák mutatója is ugrál.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Fall-N
veterán
válasz SeatZola #197165 üzenetére
Ez is egy álláspont, viszont az automata óra nyűgjére, hogy viselni kellene mindig, hogy ne álljon meg van egy megoldás: óraforgatóra kell tenni. Akkor nem áll meg és nem kell beállítani az időt. Így már nincs gond.
A kvarc témára meg, ahogy előttem is írták, felesleges egy bizonyos árszint után többet fizetni. Sajnos a legtöbb kvarc óra inkább divatóra, amit ugyanolyan kínai OEM gyártók raknak össze, mint amit más néven lehet venni akár Aliról. Csak sokkal olcsóbbak. Jó példa erre a Police, Daniel Wellington, Mark Maddox és társai. Elsősorban nem a svájci órákra gondolok, de láttunk már olcsó ócska szerkezetű Tissot órát is, így ez sem garancia.
A másik, ami miatt kevésbé szeretem a kvarcokat, az az hogy ugrál a másodperc mutató nem "folyik", mint a mechanikus óráknál. (Főleg, hogy sok mutató nem is pontosan a beosztásokra üt, még drága óráknál is.)
-
Ruszki
senior tag
válasz #79715584 #197245 üzenetére
Fossil: nem tudom szép meg nem rossz - itt is vannak japán szerkezetek - de nekem olyan mit a Police, Calvin Klein és társai.Inkább divatóra, jobban a márkát fizeted meg de ez csak az én szubjektív véleményem!(Ha ez tetszik ezt kell megvenni!)
Seiko:van olcsóbb és drágább kategória, szerintem itt sem tudsz mellényúlni.
Lorus:ár/ érték arányban szerintem elég jó, japán szerkezettel, teszi a dolgát ahogy petipetya is írta!
Ráadásul az egyik Titánium, ami nem is olyan rossz,nehezebben vált ki allergiás reakciót könnyebb mint az acél, ami lehet még furcsa is lesz, de ha régóta nem volt óra rajtad akkor ezt fogod megszokniA döntés a Te kezedben!
-
petipetya
nagyúr
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz SeatZola #197165 üzenetére
K*rvanagy +1 erre a hsz-edre!
A rádiókontrollos Citizennek majd két éve nem nyúltam a gombjaihoz. Kitapasztaltam, hogy minden körülmények között szinkronizál legalább heti kétszer, téli, nyári, dátum, minden átáll. Van olyan minőség mint a hasonló árú automaták. Könnyű. Sz*rok én a lelkére
Holnap majd jól beletépünk...
-
törölt tag
válasz Ruszki #197244 üzenetére
Belinkelem sorba, amik tetszenek:
FOSSIL The Minimalist FS5398
FOSSIL The Minimalist FS5305
FOSSIL The Minimalist FS5464
FOSSIL The Commuter FS5275
SEIKO Classic SUR245P1
LORUS Dress RH903FX9
LORUS Urban RH993HX9Külsőre ezek jönnek be. Minőségre nem tudom milyenek lehetnek...
-
Ruszki
senior tag
válasz #79715584 #197242 üzenetére
Üdv!
Automata vagy kvarc, kronográf, bőr vagy fémszíjas...stb és meg lehetne fokozni!
Lorus(Seiko szerkezettel szerelve pl.:Seiko Cal.VD57), Casio, Orient, kicsit többért vagy még talán pont beleéfer Seiko, Citizen.
Itt néz körül, aztán ha valami megtetszik akkor lehet tovább vinni a gondolatmenetet.Üdv!
@Furfangos:Triton 30 ATM Blau pedig nagyon ott van és még sorolhatnám....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Egyelőre csak érdeklődés és tájékozódás szintjén írok, illetve abszolút laikusként. Gyerekkoromban hordtam utoljára karórát.
Sok-sok év után újra szeretnék egyet, de nem értek hozzá. Egyszerű, letisztult, kényelmes órát keresek. Az erre szánt összeget még nem határoztam meg, de 50 ezer Ft alatt maradnék mindenképp.
Mondanátok 1-2 márkát, típust, webshopot, amiket megnézhetnék? -
Furfangos
tag
válasz pulutodurumo #197240 üzenetére
Mostmár figyelni fogok az tuti.
Bár kicsit elbizonytalanodtam ahogy olvasgatom a topikot.www.carpinfo.hu
-
-
-
Furfangos
tag
válasz fagyalllo #197234 üzenetére
Értem, köszi. Igazából általánosságban kérdeztem ezt a hőingadozást.
Az Orient az már múlt idő, nem használom tovább mivel beázott és ahogy olvasom eléggé borsos a szervizdíj.Amúgy is untam már az állandó állitgatást a késése miatt .
Valami komolyabb automatát akarok ami mondjuk megáll napi +-10 masodpercnél.
Gondolom akkor egy komolyabb pl egy ETA szerkezetes óra is bírja a hőingadozást?www.carpinfo.hu
-
Furfangos
tag
válasz pulutodurumo #197232 üzenetére
Értem.
És ha hidegebb az idő? Pl járok télen éjszaka fürdeni, a levegő levet 2-3 fok és onnan bele a 38 fokos vízbe .
Az se gond ?www.carpinfo.hu
-
Furfangos
tag
válasz @mriya@ #197227 üzenetére
Köszi !
Akkor azt hiszem ennyi volt a pályafutása.30-40 között napi szinten van elado.
Más:
A meleg vizet mennyire bírják az órák? Gondolok itt kb 36-38 fokos vízre ? Van jelentősége, hogy pl 15 fokos levegő hőmérsékletről hirtelen egy 38 fokos meleg viz éri az órát ?www.carpinfo.hu
-
fagyalllo
őstag
válasz Zoltán124 #197221 üzenetére
A Lumibirte a Seiko márkaneve a foszforeszkáló festékjére, amit a japán Nemoto céggel együttműködve készítettek. A super-luminova szintén a Nemoto licenc alapján készül, tehát alapvetően megegyezik a Seikóval.
Aztán 2015-ben megjelent a továbbfejlesztett Lumibrite a felsőbb kategóriás Seiko órákon, amit tudomásom szerint nem kaptak meg más gyártók, ezért: [link]- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
justgiveup
tag
Szaisztok!
Orient Mako 2-re szeretnék üveg hátlapot venni. Tudnátok segíteni, hogy hol találhatnék?
Köszönöm -
-
Furfangos
tag
Sziasztok
Van egy Orient Mako XL automata órám és beázott, strandolás közben bepárásodott de működik semmi baja.
Az volna a kérdés, hogy érdemes- e javíttatni egy ilyen értékű órát ?
7 éves most, soha nem volt szervizbe. Most kb 30 mp a napi eltérése.
Van-e egyáltalán szerviz akik ilyenekkel foglalkoznak , és milyen összeg lehet kb egy ilyen javítás ?
Köszi előre iswww.carpinfo.hu
-
Gempas 70
aktív tag
Köszönöm a fizetési tanácsokat is. Amúgy PP ről lehet visszafele is utalni?
-
Zoltán124
kezdő
Ha egy órát úgy hirdetnek hogy lumibrite festése van, akkor az csak a seiko által gyártott festék lehet, vagy lehet más is?
Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy az interneten gyakran látok olyan képeket ahol az skx007 kéken világít, ez nekem azért furcsa mert az enyém zölden.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Gempas 70 #197215 üzenetére
Tudtommal elég biztonságos a PP. Viszont nekem korábban nem volt hitelkártyám, így az a megoldás maradt számomra, hogy az adott összeget átutaltam a PP számlámra, ami 1-2 napon belül megjelent a PP számlámon. Ha nem akarod a hitelkártyádat hozzárendelni a PP-hoz, akkor ez is egy alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Üdv!
Tudtok jó ár/érték arányú óraforgatót 1 db órához? Aliexpress, ebay stb is játszik. Köszi!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Gempas 70
aktív tag
Köszi mindenkinek. Már csak ez a Pay Pal dolgon rágom át magam.. mert nem tudom mennyire biztonságos hitelkártyával fizetni.
-
Gempas 70
aktív tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata ezzel az órával? Lehet valahonnan rendelni?
Nekem így elsőre tetszik..
Casio Oceanus -
s4tch
veterán
Van egy ilyen itthon:
A szíj feladta, ilyet kapni szinte lehetetlen, illetve egy helyen árulják, magasabb áron, mint amennyiért az órát lőttem anno ebayen. 19mm széles szíj való rá, nem lenne gond, ha az óra karaktere megváltozna. Fém szíjat nem szeretnék. Ti mit vennétek rá? Köszi a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Lexus, Toyota topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Magisk
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.